Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Budwak Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Budwak Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pracownicy - 2015-03-15 21:52:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Teraz ludzi mlodych którzy mają na utrzymaniu rodziny nie rzadko jako jedyny żywiciel rodziny wysyłają na PRZYMUSOWE urlopy bezpłatne bo jeszcze nie ma podpisanego kontraktu na likwidację na Kwk Pniowek a wszyscy emeryci będą chodzić na inne roboty... Zgroza zamiast emerytów wyslac na urlop w koncu maja 3 wyplaty (emerytura, wyplata z budwak i druga wyplata z budwak na umowę o dzieło - bez potrąceń...) to mlodym zabiera sie te marne 1500-1900zł ktorzy juz conajmniej 5 lat tyrają w tej firmie słuchając bajek o podwyżkach. Zarabisja tylko kolesie z Jankowic
zdjecie uzytkownika
ale o co chodzi - 2015-04-15 19:47:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bonów żywnościowych już też nie wypłacają...firma idzie ns dno
zdjecie uzytkownika
Dżab - 2015-04-18 16:04:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie wiem jak to dokładnie teraz wygląda ale jak ja pracowałem to nie było tak źle jak mówicie. Nie wiem czy teraz zmyślacie czy też tak się pozmieniało od tego czasu.
zdjecie uzytkownika
przodowy - 2015-05-04 23:05:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma idzie ku upadłości prezes zalega z wynagrodzeniem za 3 miesiące nie ma bonów żywnościowych , nowych robót. Pomimo tego zatrudnia nowych naczelnych, dyrektorów i innych darmozjadów - nie mających pojęcia o górnictwie. Kierownicy punktów robią idiotyczne miny, że niby nic się nie dzieje . Uciekać z tej firmy jak najszybciej !!!
zdjecie uzytkownika
Jan bez Ziemi - 2015-05-13 03:47:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Firma nie płaci , zalega z wypłatami od lutego 2015 r. Firma ma różne certyfikaty a nie spełnia swojego podstawowego obowiązku , nie płaci za pracę , jeden z grzechów WOŁAJĄCY O POMSTĘ DO NIEBA !!!
Kiedyś wystawiłbym ocenę celujący teraz na razie tylko dobry , jak zapłacą moja ocena firmy się poprawi( chociaż wielu mi mówi że jestem naiwny :-) )
zdjecie uzytkownika
Najlepszy pracownik - 2015-05-26 13:10:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Co wy tu wypisujecie przeciesz mam informacje z pierwszej reki że roboty na przyszły miesiąc ma być pełno drążęnie, przebudowy i zabudowy...ale rownież mają być Brzeszcze i dopłata za dojazdy, pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
grodin - 2015-06-17 06:12:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To, że będzie robota to prawie jest pewne tylko nie wiem jak rozwiążą sprawy tych wypłat, o ile już nie rozwiązali, bo problemy to mieli na pewno, tylko nie wiem do końca co z tego wynikło, no ale zbliża się sezon, ale jak to w końcu wyjdzie to się zobaczy, mam nadzieję że wszystko powoli wróci do normy.
zdjecie uzytkownika
niezadowolony - 2015-06-28 20:36:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z "Zofiówki" maja wszystkie firmy wyrzucić to Budwak też na tym cienko przejdzie
zdjecie uzytkownika
gornik - 2015-07-11 01:44:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w dni wyplaty wolne bo trzeba sie zrelaksowac przez te nedzne przelewy.
kolejny dyrektor ds bhp i czasu pracy zatrudniony ( byly dyrektor z kwk jankowice)
Lesne dziadki dostaja przelewy po 1500 zl a w pozniejszym terminie reszte kasy. a my mlodzi co??? marne 1900 zl i bez niczego. Kolega dostal dzis po 1440 zl !!! tydzien urlopu mial i za to zostal ukarany.

JSW- Wyrzucic firmy z kopaln i zatrudniac do siebie. nie dajce okradac siebie i nas !!
zdjecie uzytkownika
buc - 2015-07-23 21:42:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak się tu niektórzy mądrzą a nie wiedzą, że takie firmy to "nowotwory", które PO-wstają jak grzyby PO deszczu li tylko PO to, żeby w miejsce zwalnianych odchodzących na emerytury górników z ludzkim wynagrodzeniem i przysługującymi im przywilejami, wchodzili ci z firm, jak ci na PNIÓWKU z hełmami pomarańczowymi, tacy tyPOwi niewolnicy i na dole pracowali za grosze, bo zatrudnieni na tak zwanych "śmieciówkach"..i oto temu PO-nownemu po 1990-tym roku okupantowi Polski chodzi, tej mafi PO i ZSL! Wkrótce na dole będa sami niewolnicy pracować a mafia P z zarobkami niebotycznymi, jak ten poprzedni prezes 180 000 zł/miesiąc
zdjecie uzytkownika
krzysiek - 2015-09-11 14:59:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie, jeszcze jakieś kwestie polityczne teraz weszły @buc naprawde zachowajmy odorbine profesjonalizmu. Mnie tylko martwi fakt, ze nie am od nich nowych ofert pracy niestety, a sam jeste zainteresowany jakąś robota w budowlance. Sprawdzałem jakie projekty mieli i z pewnością robili je terminowo w wiekszości.
zdjecie uzytkownika
Jan Beziemi - 2015-10-03 10:58:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma nie płaci , zalega z wypłatami od maja 2015 r. Firma ma różne certyfikaty a nie spełnia swojego podstawowego obowiązku , nie płaci za pracę , jeden z grzechów WOŁAJĄCY O POMSTĘ DO NIEBA !!!
Kiedyś wystawiłbym ocenę celujący teraz na razie tylko dostateczny , jak zapłacą moja ocena firmy się poprawi( chociaż wielu mi mówi że jestem naiwny :-)czuję że zostanę wyciula...y )
zdjecie uzytkownika
janbezziemi - 2015-10-03 11:06:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prezes nie płaci za pracę , zalega z wypłatami od kwietnia 2015 r .
To ciężkie naruszenie obowiązków pracownika ( jest to również jeden z grzechów głównych " nie zapłacić za pracę " ), można wypowiedzieć umowę o pracę i dochodzić swoich praw w sądzie z odsetkami i odszkodowaniem za poniesione straty !!!!
Proszę pisać na janbezziemi@wp.pl napiszę do kogo się zwrócić ( kancelaria adwokacka ) o pomoc !!!!
zdjecie uzytkownika
teodeor - 2015-10-11 18:47:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@krzysiek wydaje mi się, że skoro firma ma podobno problem z wypłatami w terminie to raczej nie dodaje nowych ogłoszeń, że szuka kogoś do zatrudnienia. to byłoby nie logiczne. niestety podejrzewam, że w aktualnej sytuacji to prędzej pracowników zwalniają niż poszukują nowych osób do pracy i przyuczenia.
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2015-10-22 14:51:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jan Beziemi - 2015-10-03 10:58:10]:
Piszecie pierdoły, nie płaci ale komu, tym co nie płaci to osoby zatrudnione na umowę o dzieło, umowy normalne płaci, zamiast płakać i zrzędzić to podejmijcie kroki przewidziane prawem, PIP, Sąd Pracy, Krajowe Rejestry Długów, a jeszcze sprawdźcie sobie czy są płacone ZUS-y, nie chodzi składanie raportów za minione miesiące, bo to robią, a o przelewanie kwot pieniężnych konkretnie wyliczalnych, pod biurowcem stoją same Audu Q7 a dla tych co na nich pracują brak kasy, BZDURA
zdjecie uzytkownika
GÓRNIK - 2015-10-22 15:12:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [janbezziemi - 2015-10-03 11:06:28]:
Chciałem wysłać do Ciebie e-maila ale się nie dało jesteś zablokowany, do jakiej kancelarii adwokackiej się zgłosić? Napisz o ile możesz RyszardRyszard1961@wp.pl
zdjecie uzytkownika
Richard - 2015-10-23 00:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystkie prezesy konsorcjum budwak metrum perfekt to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wymyślili sobie że wygryza ZOK na zofiówce obniżając pulę pieniędzy na przetargu posyłając pracowników na kurs wiertacz który nic nie daje bo nikt nie ma doświadczenia na które potrzeba 2 lata sam dozór [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wie bo podejmuje głupie decyzje a wszystko jest robione po to by konsorcjum nie zostało wyrzucone z JSW na zbity pysk bo inne firmy są już dawno a jeśli chodzi o zarobki to w zoku zarabiają od 3000 do 5000 a w budwaku od 1200 do 1600 jako wiertacz a żeby zarobić 2500 to trzeba pracować cały miesiąc razem z weekendami a nadsztygary sztygary i te gnoje tak zwane parzy kawy są tam niepotrzebni a robić na nich trzeba to a oni od koryta se nie oddejmą świnie
zdjecie uzytkownika
Franek - 2015-10-23 00:48:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kto bedzie robil w tym syfie za 1200 chyba tylko debile mnie nawet na opal nie stac musze pozyczas a robota bez nadziejna a emeryty nigdy sie nie zwolnia oni ta firmie trzymia tylko co bedzie jak mlodzi sie pozwalniaja kto bedzie na tych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i prosiakow robil prezes chyba nie ma serca tylko lod i co sie dzieje w firmie to go chyba nie interesuje a te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mu mydla oczy firma bez przyszlosci i perspektyw bankrut
zdjecie uzytkownika
patrzący - 2015-10-30 17:23:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tym umowom powinien się ktoś przyjrzeć, jedna o dzieło druga o pracę, wszystko dotyczy tej samej osoby, ba tej samej roboty, wykonywanej w tym samym czasie, tylko że u dwóch różnych pracodawców. Jednym jest BUDWAK drugim METRUM. Jest to co najmniej zastanawiające, nie wspominając o tym, czy nie jest działanie grupy przestępczej. Od emeryta odprowadza się pełny ZUS gdy umowa jest o pracę, natomiast gdy o dzieło to rzecz ma się już inaczej, jeżeli błądzę niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu, ale jeżeli nie to jest to sprawa dla prokuratury i służb skarbowych bo się okrada w ten sposób Państwo Polskie, a ci którym się zalega z wypłatami od czerwca są bez praw. Takie są FAKTY ZALEGAJĄ Z WYPŁATAMI od czerwca i nikt z tym nic nie robi.
zdjecie uzytkownika
abcd - 2015-11-10 21:53:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@patrzący, jak to nik nie reaguje, nikt nie docieka i nie egzekwuje swoich praw, przeciez pracownikowi sie nalezy by otrzymal płacę za wykonanaą płacę, czy pracodawaca uzasadnił jakoś brak wypłat, i czy w najblizszym czasie zwrocii swoim pracownikom ich wynagrodzenia, mam nadzieje ze jakos uda sie to wyjasnic i wszystko odzyskac
zdjecie uzytkownika
wero - 2015-12-03 18:25:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i jak to wygląda obcenie, wydaje mi się, że już po kryzysie skoro ludzie nadal szukaja pracy u nich i sa oferty z tego co widze i to na niemałe pieniadze?
zdjecie uzytkownika
adas pniówek - 2015-12-05 11:21:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GÓRNIK - 2015-10-22 15:12:49]:
baranie robie w tej firmie od poczatku jej istnienia i nie wyypowiadaj sie ze audi nie jest za nasz]ą ciezko robote bo jesteś podstawiony albo sAMYM SZINO... tak ze ze na dół i do roboty i w tedy tu pisz ośle pierd... nie chodzi o samego bartka ale nabrał do spólki boreciego z myśla o ze przetargi itp. kto robi ten wie i gdzie robota panie szin.. jest pan taki zajebi.... zaqe panscy pracownicy sa na l.4 albo na bezpłatnym ale raczej na tym pierwszym, bo młodzi nie pozwola se na to zeby byc bez zarobku bo trzeba oplacic dom, mieszkanie czynsz itp a przedewszystkim jesc zeby miec silen do pracy, i jesli panie szefie wog.óle to czytasz to zajmij sie wkacu tym ze byl sraj .2 niema roboty to nie wysylaj ludzi na bezplatne a emeryty na dó, nie tedy droga a firma istnieje tyle ze młodzi sa wyszkoleni(a nie ze gadka w biuze to fachowiec tego do roboty czli emeryta) o czym gadac jak w buyrze sami swoi emeryta stac 0,5 l i robisz. panie borecki jesteś nie poto zebysmy na ciebie pracowali a s zczerze teraz jebali bo tak jest ze sie wiecej robi a mniej zarabia brawo panie bartku za takie czasy ztrtudnia pan ludzi co biora duza koasew nasza... a ten pan borecki nawet przetargu załatwic nie umie ludzie nie emeryci ludzie sa na bezpłatny brawo ty
zdjecie uzytkownika
adas pniówek - 2015-12-05 11:45:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
tylko niech sie nie wypowiadają emeryci którzy na jankowicach w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] grali ateraz wielce robotni. w szychte na zyci siedza i młodym siedz siedz bo nima sztajgra akur.. przydzie sztygar to ci emeryt łopate z reki wyrwie,.. mozna sobie tu pisac i gadac to i trak na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] panie szefie jestt ksiazka raportowa czy dzienik wejs to pan i zobacz kto co ro cobi itp szcześc boze najgorsz barbóka jaka byłan firma idzie ku gorszmu . szczęśc boze koledzy niech nasz szef sie wkacu opamieta i nie inwestuje w biurokracie tylko w pracownków dzieki którym firma istnieje. dla szefa równmiez szczes boze bo jestesmy ludzmi szefie zacznij sie interesowac firma tak jak dawniej . było lepiej,,,,,,,,,,,ps nie kazdy emeryt to leber ale 70procent taK złamasy, już robie za szefa poizadek bo leniów sieb goni ale jak dozór jest za leniem bo sie znają z jankowic śmiecz nan sali
zdjecie uzytkownika
stary pracownik - 2015-12-11 18:25:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panowie powiem tak sprawdzcie sie w zusie czy prezes wam odprowadza skladki na zus ja bylem sprawdzic i od grudnia tamtego roku nie sa odprowadzane pomimo tego ze z wyplaty nam odciaga
zdjecie uzytkownika
stary pracownik - 2015-12-12 14:18:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [atb - 2015-03-03 21:38:07]:
Panowie powiem tak sprawdzCie sie czy firma wam odprowadza skladke zus ja sprawdzilem i od grudnia tamtego roku nie sa odprowadzane pomimo tego ze na pasku nam odciaga !!
zdjecie uzytkownika
dfdffd - 2015-12-13 21:26:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@wero nie wiem kiedy te oferty widziales..bo ja niestety od nich na chwile obecna to nic nie znajduje..byc moze szybko uwineli sie teraz z rekrutacją..
zdjecie uzytkownika
qba - 2015-12-28 19:23:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rekrutują i wydaje mi się, że nie bedą jeszcze przez jakiś czas tak naparwde, bo nie mają za dużo rzeczy a teraz w styczniu dopiero coś sie zacznie z budowlanką na nowy miesiąc.
zdjecie uzytkownika
ryży - 2016-01-30 18:07:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stary pracownik - 2015-12-12 14:18:24]:
To sprawa dla prokuratora, jak to z pensji odciągają i te pieniądze nie idą tam gdzie ich miejsce czyli do ZUS-u? No to się bawią "goście".
zdjecie uzytkownika
Wiedza - 2016-02-08 19:16:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po prostu Panowie wystarczy isć do ZUS obojętnie którego i złożyć odpowiednie dokumenty!!!!Radzę bo ONI NIE PŁACĄ WASZYCH SKŁADEK DO ZUS I TO NIC ZE SZANOWNA PANIUSIA Z BIURA PISZE WAM NA PASKU KWOTĘ SKŁADEK ...JAK ZUS TYCH SKŁADEK NA WASZYCH KONTACH NIE WIDZIAŁ!OD GRUDNIA NIE OPŁACAJĄ SKŁADEK ALE CO MIESIĄC POBIERAJĄ JĄ Z WASZEJ KASY I ZOSTAWIAJĄ SOBIE NA KONCIE!!!PO PROSTU WAS OKRADAJĄ!
zdjecie uzytkownika
MĄDRY - 2016-02-08 19:27:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
FIRMA JEST MASAKRYCZNA JUŻ WSZYSCY Z TAMTĄD UCIEKAJĄ ino emeryty i jak nie ma roboty to wylecicie na bezpłatne jak wam zabraknie urlopu a pozniej wypłata 1200zł!PORZĄDNYCH ŹLE TRAKTUJĄ BYLE BY ZAPIER...ZA GROSZE!JAK KTOŚ CHCE ZAPIERNICZAĆ ZA 1600ZŁ BEZ KARTEK BEZ ZUSU I GROSZA PREMIII...ZA TAKIE TRAKTOWANIE TO LEPIEJ IŚĆ ZAMIATAĆ I DO INNEJ ROBOTY NIŻ ROBIĆ NA BIEROBA U GÓRY CO JEŹDZI SOBIE JACHTAMI!
zdjecie uzytkownika
MĄDRY - 2016-02-08 19:29:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a zapomniałbym ...początek to 10,20...i co po 5 latach mam 15 zł i co....max 1700zł bo bez premii bez kartek i bez ZUS!!!!
zdjecie uzytkownika
szkoda gadać - 2016-02-08 19:43:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie mówiąc ,że każą pracować w skrajnych warunkach....a gdzie jest urząd górniczy...czemu nie wykrywa nieprawidłowości chodź są skandaliczne!!!Napiszę na pewno do Pana Ziobry ,żeby sprawdził tę firemkę i kontakty i WUG!Dmuchawa puszczona na czujniki metanu żeby prądu nie wywalało...a jak przychodzi WUG wszytko ok???może ktoś sprawdzi powiązania tego i tamtego w jakich temperaturach chłopy pracują i narażają się dla nierobów ...bez innsynuacji ale chyba każdy nawet GŁUPIJ RYL SIĘ SKAPNIE...BO ZA TAKICH TE..D,..NAS MAJĄ
zdjecie uzytkownika
sztygar - 2016-02-12 22:25:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam . Wydaje mi się, że to już koniec firmy odchodzą najlepsi ludzie, w zamian przyjmuje się z ulicy piekarzy, ogrodników - brawo panie prezesie . Ile mamy wypadków np. na Bielszowicach....???!!! chyba 7 z tego co mi wiadomo . Emerytom zalega firma z wypłatami od września, młodzi zarabiają po 1300 -1600zł -:).
Trzeba być niezłym desperatem, żeby całej dyrekcji nabijać kieszenie ciężką górniczą robotą .
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2016-02-14 10:22:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na całe szczęście zmieniłem firmę zarabiam jako emeryt trochę mniej, ale przelewy i bony wypłacają regularnie.Masz rację sztygarku zero szacunku prezesa do górników tylko dyrekcja ma się dobrze . Jak pracują przypadkowi ludzie to są wypadki.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2016-02-14 10:23:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na całe szczęście zmieniłem firmę zarabiam jako emeryt trochę mniej, ale przelewy i bony wypłacają regularnie.Masz rację sztygarku zero szacunku prezesa do górników tylko dyrekcja ma się dobrze . Jak pracują przypadkowi ludzie to są wypadki.
zdjecie uzytkownika
ALE JAJAze - 2016-02-20 17:08:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dfdffd - 2015-12-13 21:26:52]:
A JAK SPRAWDZIŁEŚ, MASZ KONTO W PUE ZUS? BO JA MAM I WIEM ŻE SKŁADKI SĄ ODPROWADZANE, A ZA TAKIE BREDNIE TO MOŻESZ SIĘ SPOTKAĆ Z KIMŚ W SĄDZIE, A MYŚLĘ ŻE STAĆ ICH NA TO BY PO NUMERZE IP DOJŚĆ KTO JEST AUTOREM TEGO WPISU
zdjecie uzytkownika
:) - 2016-02-22 19:27:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wystarczy iść do Pani w Zus złożyć pismo i ładnie Ci odpisza czy placa i masz czarno na białym.A straszyć możesz niby za co?:) ludzie tutaj piszą tylko prawdę o tej firmie. ..uderz w stół a nożyce same się odezwom
zdjecie uzytkownika
ip - 2016-02-22 23:25:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odnosnie legalnego uzydksnia IP ...Procedura taka winna być rozpoczęta od wniesienia do portalu internetowego, jako podmiotu realizującego obowiązki administratora danych osobowych, umotywowanego pisemnego wniosku opartego o art. 29 ust. 2 w zw. z ust. 3 ustawy o ochronie danych osobowych, tj. wskazującego o jakie dane chodzi (w konkretnym wypadku IP użytkownika dokonującego wpisu na forum, wskazującego np. treść wpisu, nick użytkownika) oraz przeznaczenie wykorzystania wnioskowanych danych. Warunkami, od których portal może uzależnić przekazanie takich danych jest wiarygodne uzasadnienie potrzeby posiadania wnioskowanych danych oraz brak naruszenia przez takie przekazanie praw i wolności osób, których dane dotyczą. 

Z punktu widzenia praktyki, należy uznać, iż uzasadnienie, o którym mowa powyżej, będzie polegało na jedynie uprawdopodobnieniu względem portalu faktu potrzeby pozyskania danych i warunek ten zostanie spełniony poprzez wskazanie, iż wpis osoby identyfikowalnej numerem IP naruszył dobra osobiste wnioskodawcy (wraz z opisaniem naruszonego dobra) i zamierza on podjąć kroki procesowe zmierzające do dochodzenia roszczeń powstałych na skutek wskazanego naruszenia.....I co uzasadnisz ze nie płacicie i jakim prawem ludxue domagaja sie płacenia za swoją pracą. ..ale na szczęście od tego sa instytucje a PUE Swoją DROGA A PAPIER Z POTWIERDZENIEM ZE WPŁACAJĄC I W JAKIEJ WYSOKOŚCI TO PRZYDA SIĘ DO EMERYTURY
zdjecie uzytkownika
jo - 2016-02-24 16:59:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako emeryt to siedź dziadu na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] albo do biedronki za stróża a nie na dol Skarbka szukac
zdjecie uzytkownika
murzyn bartka - 2016-03-10 18:04:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po wyplacie znaczy sie tej jałmuznie moge powiedziec tylko tyle ze nie polecam nikomu takiej firmy i takiego szefa, nie bede więcej pisal bo brak słów mi na tego złodz....i oszus...
zdjecie uzytkownika
ytyet - 2016-03-10 19:17:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powinno mu być wstyd za taki wyzysk... wypłata na poziomie jaj, a kartek brak. Oczywiście to wszystko się odbije na zaangażowaniu w pracy, innej możliwości nie ma.
zdjecie uzytkownika
XXX - 2016-03-10 20:44:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Słyszałem ze zostało wszystkim wypłacone 75% wypłaty, a pozstałe 25% do końca miesiąca ma zostać wypłacone, to prawda? Niby tak dziewczyny w kadrach dziś gadały ludzią przez telefon.
zdjecie uzytkownika
bielszowicki - 2016-03-13 18:50:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja to prowda mogemy go odac do sondu grupowo i do pipu zglosic o kartki to jak dzialamy ?
zdjecie uzytkownika
odchodzący - 2016-03-17 10:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja odchodze końcem miesiąca nie będę się poniżał za takie wypłaty których zresztą brak bo dostałem 75 procent ... kartki już 3 miesiąc leci których nie mam ... składam wypowiedzenie końcem miesiąca i niech mnie w dupe cmokną z okresem wypowiedzenia ... nie dostałem wypłaty więc odejde z dnia na dzień ... najbardziej mi bd żal tylko tych chłopaków których tam znowu zatrudnią do pracy i którzy będą myśleli że będzie dobrze ...jak teraz nie dostaliśmy MY normalni pracownicy pełnych wypłat to bd się tak już działo co miesiąc i tak będzie miesiąc w miesiąc aż firma upadnie, pieniędzy nikt nie odzyska i ludzie nie będą mieli za co żyć !
zdjecie uzytkownika
budwak - 2016-03-19 12:48:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dno dno i jeszcze raz dno! w ciagu 3 lat zmuszony bylem do wziecia u.bezplatnego, 1 raz na miesiac, 2 raz na dwa, dwa razy zeby tego uniknac ucieklem na L4, w zeszlym roku juz w kwietnie mialem wybrane 26 dni urlopu bo musialem,po 3 latach jako gornik w przodku i kombajnista nie przekroczylem wyplaty 2tys, nie zmieniono mi umowy i caly czas robilem jako pomoc dolowa za 10.20pln, powiedziano mi ze podwyzki i przeszeregowanie wstrzymane i moga mi dac jedynie umownie, na slowo 15 zl na godz ktorych nigdy nie zobaczylem, a kartki tak jak juz wczesniej wspominano trzeba czekac, a prezesowi szinol... zycze powodzenia, jak dalej tak chamie bedziesz traktowal ludzi to cie na kopach wyniosa, dla zainteresowanych ta firma radze poszukac sobie czegos innego, szczerze! szczesc boze
zdjecie uzytkownika
kodeks - 2016-03-19 21:43:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
art.55p.11 rażące naruszenie obowiązków pracodawcy wobec pracownika. To jest nie wypłacanie wypłaty w ustalonym ustawowo terminie upoważnia pracownika do złożenia wypowiedzenia umowy pracodawcy w trybie natychmiastowym. Jeszcze z tego tytułu przysługuje odszkodowanie w zależności od tego, na jaki okres była zawarta. "prawnik" radzi i poprowadzi
zdjecie uzytkownika
lkm - 2016-04-07 20:57:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ale to przeciez w umowie masz napisane jakie masz warunki pracy i ile bedzie wynosilo twoje wynagrodzenie..ale fakt jestem zdania ze obie strony powinny sie tego trzymac
zdjecie uzytkownika
kilof - 2016-04-17 17:23:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bielszowicki - 2016-03-13 18:50:00]:
Nic nie musisz robić grupowo, możesz to zrobić indywidualnie z tym zastrzeżeniem że do PIP -u w kratce u dołu zaznacz że nie zgadzasz się na ujawnianie twoich danych. Możesz to zrobić drogą elektroniczną po prostu wysyłając e-maila ze skargą PIP ma obowiązek do miesiąca odpowiedzieć Ci na adres elektroniczny o działaniach i podjętych krokach, oczywiście nie poda kto skarży. Inna sprawa to sąd pracy, tu musisz się ujawnić, ale z tego co piszesz to brak ci.........ikry, wolisz w grupie. pozdro
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: nie powiedzieli prawdy o sytuacji firmy...obiecalo normalnosć....a było inaczej.
Pytania: ukrywają prawde o sytuacji finansowej.
zdjecie uzytkownika
ty - 2016-04-26 13:19:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
sprawa do prokuratury, odciaga alimenty a nie placi nikomu, porazka, masakra, jak tak można!!!!
zdjecie uzytkownika
byujki - 2016-04-27 08:28:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma zatrzymuje roszczenia sadowe - alimenty, nie wyplaca ich na czas, w ogole balagan na kolkach, nie mozna dostac nueru prezesa. Najlpeliejod razu dosadu pracy i PIP

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Budwak Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Budwak Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert