Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Budwak Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Budwak Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
RYL - 2013-01-15 10:16:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A PRACUJE KTOS W PRZODKU JAKIE SA ZAROBKI POZDRO
zdjecie uzytkownika
Egzekutor - 2013-02-06 19:40:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Budwak-zarobek w skali roku średnio 2 tys.
Chaczyk jest taki że pod koniec roku wysyłają na urlopy bezpłatne albo jak macie to płacą. A zarobek pod koniec roku 1.400 zł

Natomiast na likwidacji ścian 2.400 w góre.
Ale w momencie rozpoczęcia likwidacji nieliczcie na kokosy np.
połowa lipca zacznie się to za połowe lipca do sierpnia lipna wypłata.

Między najwyższą wypłatą a najniższą jest na moich paskach 1.200 zł różnicy. a co śmieszne cały miesiąc przepracować i dostać 1.400 a mieć rewic i dwa dni wolnego i zarobić 2.300
A premie z gródnia 2012 to jak z metanem wiemy że są ale żaden ich niewidział.
zdjecie uzytkownika
ciekawey - 2013-04-03 16:13:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pisze z zapytaniem jak zarabiaja gorniki na Wujku w firmie vacat.. ?? poniewaz mam isc tam robic?? kro cos wie prosze o widomosci...
zdjecie uzytkownika
nick - 2013-04-17 12:03:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HALEMBA - 2013-01-11 16:51:44

Nie polecam ! Umowa na trzy miesiące - pomoc dołowa - 10,20zł brutto, po 3ech misiącach obiecują 12zł ale tego niema ! Uprawnienia tylko idzie zrobić na knefel i nic wiecej pozatym ! Czyli z premią 1300, 1400zł, a bez premii 1100zł !! Kartki 10zł za zjazd.

Praca jest ciężka, sami emeryci co tylko młodych wykorzystują !

[usunięte przez moderatora]



Praca oczywiście na KWK Halemba, NIE POLECAM !

[usunięte przez moderatora]
Identycznie jest na Na Bielszowicach, o podwyżkę Ciężko [usunięte przez moderatora]
Wypłata za Marzec - Nie całe 1400 I to już z premią...
zdjecie uzytkownika
kwk bielszowice - 2013-05-15 00:49:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zaczne moze że przyjalem sie w tamtym roku na stanowisko "pomoc dołowa" w firmie Budwak na kwk bielszowice... stawka na poczatek 10,20zł /godz i 10zł kartka za zjazd...po 3 miesiacach niby miałem dostac podwyzke o 2 zł/h.
[usunięte przez moderatora] 3 miechy bez dnia rewiru ani urlopu... wyplaty 1400-1500zł..... przerobione 4 miechy-obiecanej podwyzki nie widac,5miesiac-podobno jest....ale nie na moim pasku....Dopiero po 6 miechach dostałem podwyzke 12zł/h...wypłaty rzędu 1700-1800 na ręke......bez rewiru oczywiscie.,... w razie jakiegos niefortunnego L4 to bym 1200-1300 dostal. nikomu nie polecam tej firmy tam tylko emeryci i dozor zarabiaja.... [usunięte przez moderatora]
[usunięte przez moderatora].Jak jestes mlody , skonczyles JAKAKOLWIEK szkole -nie radze.Tyle z mojej strony
zdjecie uzytkownika
jb - 2013-05-31 21:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kwk bielszowice - 2013-05-15 00:49:11

Zaczne moze że przyjalem sie w tamtym roku na stanowisko "pomoc dołowa" w firmie Budwak na kwk bielszowice... stawka na poczatek 10,20zł /godz i 10zł kartka za zjazd...po 3 miesiacach niby miałem dostac podwyzke o 2 zł/h.

[usunięte przez moderatora] całe 3 miechy bez dnia rewiru ani urlopu... wyplaty 1400-1500zł..... przerobione 4 miechy-obiecanej podwyzki nie widac,5miesiac-podobno jest....ale nie na moim pasku....Dopiero po 6 miechach dostałem podwyzke 12zł/h...wypłaty rzędu 1700-1800 na ręke......bez rewiru oczywiscie.,... w razie jakiegos niefortunnego L4 to bym 1200-1300 dostal. nikomu nie polecam tej firmy tam tylko emeryci i dozor zarabiaja.... [usunięte przez moderatora].

[usunięte przez moderatora]Jak jestes mlody , skonczyles JAKAKOLWIEK szkole -nie radze.Tyle z mojej strony
Nie rozumie tych wszystkich wielkich górników z "POMOCY DOŁOWEJ" - przecież to normalne - wszędzie gdzie przychodzisz jako laik to tak samo zarabiasz. POMOC DOŁOWA chciałaby zarabiać tyle co GÓRNIK - sorry nigdzie tak nie ma.
Po za tym spróbuj teraz w jakiejkolwiek firmie górniczej zatrudnić się jako pomoc dołowa - ZAPOMNIJ!!!
zdjecie uzytkownika
misiek - 2013-06-10 11:14:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez moderatora] zarobki masakra za 21 dni 1400 zł na przygotuwkach 3 sztygaruw i kierownik na zmianie jest na kogo robic
zdjecie uzytkownika
misiek - 2013-06-10 11:19:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kierownik goni cie jak psa cała szychta na pełnych obrotach [usunięte przez moderatora] i za co za te grosze robiłem na kwk bielszowice
zdjecie uzytkownika
subzero - 2013-06-13 18:02:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obecnie pracuje na pniówku --tragedia nikomu nie polecam tej firmy .D[usunięte przez moderatora] .Zarobki coraz słabsze , białych coraz więcej i dziwne każdy z nich jest kierownikem i co dziwne takie słabe firmy jak METRUM lub PERFEKT lepiej zarabiaja od nas .[usunięte przez moderatora] i na koniec najlepsze daja tylko 1 MYDŁO PLUS 1 PARA REKAWIC I PASTA do rąk na miesiac , [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
Egzekutor - 2013-06-19 15:51:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2 lata pracy na dole. Teraz przodek 13 zł na h. 4 kursy.
1.600 -- 10 zł za zjazd. Suma 1.800 zł.
Przodek.

Nikomu nie polecam. Jak widziałem pasek od kolegi co dostał 1.300 zł
za prace na dole to panowie.
A nawet już krąży ciekawa opowieść ucz się synku ucz bo jak nie to pujdziesz do budwaku. Nie mamo nie!!!!

A ludzi pod firmą co pracują to 80% ludzi co robi górnika.
Także szkoda że polski przedsiębiorca szkoli a potem niedocenia swoich pracowników.
zdjecie uzytkownika
sztygar - 2013-09-04 04:20:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy kto podejmuje pracę chciałby zarobić od razu krocie, ale niestety trzeba zdobyć doświadczenie, mieć chęci do pracy, podnosić swoje kwalifikacje potem możemy mówić o zarobkach . Co do emerytów - chciałbym, aby przynajmniej co drugi młody miał tyle sił do pracy co oni bez nich ta firma by nie istniała - przyznajcie sami . Co do prezesa jest ok. daje szansę ludziom , którzy ,gdzie indziej pracy na pewno by nie znaleźli : kryminaliści,ludzie chorzy psychicznie, ludzie którzy mają po 5-ciu komorników, ci którzy przepili odprawy górnicze, młodzi po szkołach specjalnych,podstawówkach itd. Pytanie gdzie taki degenerat lub inaczej nieudacznik życiowy zarobi 1500-2000 zł ??? Zawsze jest alternatywa Lidl,Kaufland po co się pchać do górnictwa
zdjecie uzytkownika
ssss - 2013-09-30 17:17:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kaufland ty nawet nie wiesz ile zarabiajom w kauflandzie a pisesz brednie moja robi w kauflandzie i ma 1800 1900 na reke a market a gruba to całkiem coś innego chyba pisesz ciuls... a nie wiesz ani co pisesz...
zdjecie uzytkownika
lolo - 2013-10-02 20:24:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego osoby ktoś po specjalnej jest wg ciebie nieudacznikiem ? Czy wiesz dlaczego tam trafił ? Czy wiesz co było powodem, że tam się uczył ? Znam wielu takich "nieudaczników", którzy mają wspaniałą rodzinę, wybudowali dom, kupili samochód, ale pracują pod kopalnią za godziwe pieniądze i nikt nimi nie poniewiera. Za ciężką pracę trzeba zapłacić - i to tyle w temacie
zdjecie uzytkownika
hajer39 - 2013-12-06 21:05:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ty jestes GAMONIEM.
zdjecie uzytkownika
elf - 2013-12-19 18:56:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w PPG-ROW-JAS zarobki pomocy dołowej powyżej 2700 zł!! firma na poziomie !! kartki po 14 zł za zjazd!! na juz potrzebny dozór elektryczny!!! firma ma siedzibe w Jastrzębie zdrój ul kasztanowa!! zapraszamy
zdjecie uzytkownika
mezo - 2014-02-08 17:44:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
vacat a budwak to nie to samo, moze powiązania są ale w vacacie to sie pracowalo, a w budwaku (usunięte przez administratora)żenada
zdjecie uzytkownika
SU????. - 2014-05-07 21:53:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ROBIA W TYJ FIRMIE 4 LATA I NIENARZEKOM.(usunięte przez administratora) ZAROBKI OD 5.000 DO 1.800 (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
beton - 2014-08-18 17:46:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@SU: chyba na odwrót - od 1800 do 5000. ale ta pierwsza kwota to jakiej pracy dotyczy? bo ja szukam pierwszego zatrudnienia, bo rzucilem szkole. mam 18 lat, matury pisac nie bede, tylko ide pod ziemie pracowac.
zdjecie uzytkownika
Pablo1962 - 2014-10-09 15:45:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma bud wak firma z przeszłością bez przyszłości jesli chcesz zarobić 1400zł to zapraszam
zdjecie uzytkownika
Pablo1962gks - 2014-10-09 15:56:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie co wy piszecie, nawet można zarobić 5000zł szkoda że tylko na kwartał pozdrawiam emerytów z budwaku Stachu Barszowski rządzi. Pikulski ciągnie druta . I ma się dobrze ruda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
pan stanisław z naszej klasy - 2014-12-30 16:21:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiem że jest sezon zimowo - świąteczny ale mimo tego mogę liczyć i czy są szanse na jakiekolwiek zatrudnienie teraz w Budwak Sp. z o.o.? zachęciło mnie to że napisaliście że emerytów też ewentualnie przyjmują. a ja mimo podeszłego wieku muszę dorobić kilka groszy dio emerytury. na jakich warunkach mogliby mnie zatrudnić?
zdjecie uzytkownika
krzysiek - 2015-02-13 12:38:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a w tej firmie nei ma na razie żadnych strajków? w końcu zajmują się górnictwem, więc nigdy nic nie wiadomo, a zwłaszcza w obecnej sytuacji.. djacie prosz eznac czy faktycznie praca u nich jest pewna, bo mój kolega teraz przeprowadził się w tamte regiony i szuka pracy, też mi coś o tej firmie opowiadał, wiec chce potwierdzić informacje.
zdjecie uzytkownika
badymajster - 2015-02-16 09:46:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ssss - 2013-09-30 17:17:00]:
sztygarze tez robie w tej firmie nie narzekam jak inni ale niepsz głupot że jak bynie emeryty to by firma nie istniała bo na 5 emerytów na piniówku jeden może jest pracowity tyle reszta byle zleci szychta i kasa jest w domu nie wysiedzi a jest robota to krakowiaka na boku co do premi to tego lubie tego znam to temu dam, a ten co robi cały miesiąc na nie jednego emeryta to nie dostanie bo tata nie robił na jankowicach i kierownik nazwiska dobrze niezna tak już mamy w tej firmie i szef bartuś powinien sie temu przyjzec to ludzie mieli by wiekszy zapał do pracy, a tak nic nie robic i tak dostane ujek w biurze albo tata robił na jankowicach
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Pytanie o pierdoły czy znasz kogos z tej albo tej kopalni bo ma twoje nazwisko albo mieszka tam gdxie ty. Zawodowka to umiesx czytac a jak masz srednie to pisac. Zarty, drwiny niekompetencja Emerytow na stanowisku na które sie nie nadają
Pytania: Znasz .....z boguszowic. Jaka masz szkole. Jaka pijesz wodke bo my lubimy czysta a nie jakies kolorowe. Ile chcesz zarabiać...
zdjecie uzytkownika
atb - 2015-03-03 21:38:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Załoga firmy Budwak składa się głównie z emerytów z popaprańcem Durajem naczelnym emerytem tej firmy . Młodzi pracownicy siedzą na urlopach bezpłatnych a emeryci pracują , coś pensji na konto a resztę w kopercie.Mobbing wobec młodych pracowników jak ze strony emerytów i dozoru również emerytów.Dziadki zamiast wnuki pilnować to idą do pracy,ale tak to bywa jak się nie narobił za życia to próbuje to nadgonić po sześćdziesiątce.
zdjecie uzytkownika
Pracownicy - 2015-03-15 21:52:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz ludzi mlodych którzy mają na utrzymaniu rodziny nie rzadko jako jedyny żywiciel rodziny wysyłają na PRZYMUSOWE urlopy bezpłatne bo jeszcze nie ma podpisanego kontraktu na likwidację na Kwk Pniowek a wszyscy emeryci będą chodzić na inne roboty... Zgroza zamiast emerytów wyslac na urlop w koncu maja 3 wyplaty (emerytura, wyplata z budwak i druga wyplata z budwak na umowę o dzieło - bez potrąceń...) to mlodym zabiera sie te marne 1500-1900zł ktorzy juz conajmniej 5 lat tyrają w tej firmie słuchając bajek o podwyżkach. Zarabisja tylko kolesie z Jankowic
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Budwak Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Budwak Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie