Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Budwak Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Budwak Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
adas pniówek - 2015-12-05 11:45:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
tylko niech sie nie wypowiadają emeryci którzy na jankowicach w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] grali ateraz wielce robotni. w szychte na zyci siedza i młodym siedz siedz bo nima sztajgra akur.. przydzie sztygar to ci emeryt łopate z reki wyrwie,.. mozna sobie tu pisac i gadac to i trak na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] panie szefie jestt ksiazka raportowa czy dzienik wejs to pan i zobacz kto co ro cobi itp szcześc boze najgorsz barbóka jaka byłan firma idzie ku gorszmu . szczęśc boze koledzy niech nasz szef sie wkacu opamieta i nie inwestuje w biurokracie tylko w pracownków dzieki którym firma istnieje. dla szefa równmiez szczes boze bo jestesmy ludzmi szefie zacznij sie interesowac firma tak jak dawniej . było lepiej,,,,,,,,,,,ps nie kazdy emeryt to leber ale 70procent taK złamasy, już robie za szefa poizadek bo leniów sieb goni ale jak dozór jest za leniem bo sie znają z jankowic śmiecz nan sali
zdjecie uzytkownika
stary pracownik - 2015-12-11 18:25:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panowie powiem tak sprawdzcie sie w zusie czy prezes wam odprowadza skladki na zus ja bylem sprawdzic i od grudnia tamtego roku nie sa odprowadzane pomimo tego ze z wyplaty nam odciaga
zdjecie uzytkownika
stary pracownik - 2015-12-12 14:18:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [atb - 2015-03-03 21:38:07]:
Panowie powiem tak sprawdzCie sie czy firma wam odprowadza skladke zus ja sprawdzilem i od grudnia tamtego roku nie sa odprowadzane pomimo tego ze na pasku nam odciaga !!
zdjecie uzytkownika
dfdffd - 2015-12-13 21:26:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@wero nie wiem kiedy te oferty widziales..bo ja niestety od nich na chwile obecna to nic nie znajduje..byc moze szybko uwineli sie teraz z rekrutacją..
zdjecie uzytkownika
qba - 2015-12-28 19:23:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rekrutują i wydaje mi się, że nie bedą jeszcze przez jakiś czas tak naparwde, bo nie mają za dużo rzeczy a teraz w styczniu dopiero coś sie zacznie z budowlanką na nowy miesiąc.
zdjecie uzytkownika
ryży - 2016-01-30 18:07:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stary pracownik - 2015-12-12 14:18:24]:
To sprawa dla prokuratora, jak to z pensji odciągają i te pieniądze nie idą tam gdzie ich miejsce czyli do ZUS-u? No to się bawią "goście".
zdjecie uzytkownika
Wiedza - 2016-02-08 19:16:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po prostu Panowie wystarczy isć do ZUS obojętnie którego i złożyć odpowiednie dokumenty!!!!Radzę bo ONI NIE PŁACĄ WASZYCH SKŁADEK DO ZUS I TO NIC ZE SZANOWNA PANIUSIA Z BIURA PISZE WAM NA PASKU KWOTĘ SKŁADEK ...JAK ZUS TYCH SKŁADEK NA WASZYCH KONTACH NIE WIDZIAŁ!OD GRUDNIA NIE OPŁACAJĄ SKŁADEK ALE CO MIESIĄC POBIERAJĄ JĄ Z WASZEJ KASY I ZOSTAWIAJĄ SOBIE NA KONCIE!!!PO PROSTU WAS OKRADAJĄ!
zdjecie uzytkownika
MĄDRY - 2016-02-08 19:27:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
FIRMA JEST MASAKRYCZNA JUŻ WSZYSCY Z TAMTĄD UCIEKAJĄ ino emeryty i jak nie ma roboty to wylecicie na bezpłatne jak wam zabraknie urlopu a pozniej wypłata 1200zł!PORZĄDNYCH ŹLE TRAKTUJĄ BYLE BY ZAPIER...ZA GROSZE!JAK KTOŚ CHCE ZAPIERNICZAĆ ZA 1600ZŁ BEZ KARTEK BEZ ZUSU I GROSZA PREMIII...ZA TAKIE TRAKTOWANIE TO LEPIEJ IŚĆ ZAMIATAĆ I DO INNEJ ROBOTY NIŻ ROBIĆ NA BIEROBA U GÓRY CO JEŹDZI SOBIE JACHTAMI!
zdjecie uzytkownika
MĄDRY - 2016-02-08 19:29:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a zapomniałbym ...początek to 10,20...i co po 5 latach mam 15 zł i co....max 1700zł bo bez premii bez kartek i bez ZUS!!!!
zdjecie uzytkownika
szkoda gadać - 2016-02-08 19:43:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie mówiąc ,że każą pracować w skrajnych warunkach....a gdzie jest urząd górniczy...czemu nie wykrywa nieprawidłowości chodź są skandaliczne!!!Napiszę na pewno do Pana Ziobry ,żeby sprawdził tę firemkę i kontakty i WUG!Dmuchawa puszczona na czujniki metanu żeby prądu nie wywalało...a jak przychodzi WUG wszytko ok???może ktoś sprawdzi powiązania tego i tamtego w jakich temperaturach chłopy pracują i narażają się dla nierobów ...bez innsynuacji ale chyba każdy nawet GŁUPIJ RYL SIĘ SKAPNIE...BO ZA TAKICH TE..D,..NAS MAJĄ
zdjecie uzytkownika
sztygar - 2016-02-12 22:25:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam . Wydaje mi się, że to już koniec firmy odchodzą najlepsi ludzie, w zamian przyjmuje się z ulicy piekarzy, ogrodników - brawo panie prezesie . Ile mamy wypadków np. na Bielszowicach....???!!! chyba 7 z tego co mi wiadomo . Emerytom zalega firma z wypłatami od września, młodzi zarabiają po 1300 -1600zł -:).
Trzeba być niezłym desperatem, żeby całej dyrekcji nabijać kieszenie ciężką górniczą robotą .
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2016-02-14 10:22:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na całe szczęście zmieniłem firmę zarabiam jako emeryt trochę mniej, ale przelewy i bony wypłacają regularnie.Masz rację sztygarku zero szacunku prezesa do górników tylko dyrekcja ma się dobrze . Jak pracują przypadkowi ludzie to są wypadki.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2016-02-14 10:23:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na całe szczęście zmieniłem firmę zarabiam jako emeryt trochę mniej, ale przelewy i bony wypłacają regularnie.Masz rację sztygarku zero szacunku prezesa do górników tylko dyrekcja ma się dobrze . Jak pracują przypadkowi ludzie to są wypadki.
zdjecie uzytkownika
ALE JAJAze - 2016-02-20 17:08:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dfdffd - 2015-12-13 21:26:52]:
A JAK SPRAWDZIŁEŚ, MASZ KONTO W PUE ZUS? BO JA MAM I WIEM ŻE SKŁADKI SĄ ODPROWADZANE, A ZA TAKIE BREDNIE TO MOŻESZ SIĘ SPOTKAĆ Z KIMŚ W SĄDZIE, A MYŚLĘ ŻE STAĆ ICH NA TO BY PO NUMERZE IP DOJŚĆ KTO JEST AUTOREM TEGO WPISU
zdjecie uzytkownika
:) - 2016-02-22 19:27:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wystarczy iść do Pani w Zus złożyć pismo i ładnie Ci odpisza czy placa i masz czarno na białym.A straszyć możesz niby za co?:) ludzie tutaj piszą tylko prawdę o tej firmie. ..uderz w stół a nożyce same się odezwom
zdjecie uzytkownika
ip - 2016-02-22 23:25:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odnosnie legalnego uzydksnia IP ...Procedura taka winna być rozpoczęta od wniesienia do portalu internetowego, jako podmiotu realizującego obowiązki administratora danych osobowych, umotywowanego pisemnego wniosku opartego o art. 29 ust. 2 w zw. z ust. 3 ustawy o ochronie danych osobowych, tj. wskazującego o jakie dane chodzi (w konkretnym wypadku IP użytkownika dokonującego wpisu na forum, wskazującego np. treść wpisu, nick użytkownika) oraz przeznaczenie wykorzystania wnioskowanych danych. Warunkami, od których portal może uzależnić przekazanie takich danych jest wiarygodne uzasadnienie potrzeby posiadania wnioskowanych danych oraz brak naruszenia przez takie przekazanie praw i wolności osób, których dane dotyczą. 

Z punktu widzenia praktyki, należy uznać, iż uzasadnienie, o którym mowa powyżej, będzie polegało na jedynie uprawdopodobnieniu względem portalu faktu potrzeby pozyskania danych i warunek ten zostanie spełniony poprzez wskazanie, iż wpis osoby identyfikowalnej numerem IP naruszył dobra osobiste wnioskodawcy (wraz z opisaniem naruszonego dobra) i zamierza on podjąć kroki procesowe zmierzające do dochodzenia roszczeń powstałych na skutek wskazanego naruszenia.....I co uzasadnisz ze nie płacicie i jakim prawem ludxue domagaja sie płacenia za swoją pracą. ..ale na szczęście od tego sa instytucje a PUE Swoją DROGA A PAPIER Z POTWIERDZENIEM ZE WPŁACAJĄC I W JAKIEJ WYSOKOŚCI TO PRZYDA SIĘ DO EMERYTURY
zdjecie uzytkownika
jo - 2016-02-24 16:59:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako emeryt to siedź dziadu na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] albo do biedronki za stróża a nie na dol Skarbka szukac
zdjecie uzytkownika
murzyn bartka - 2016-03-10 18:04:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po wyplacie znaczy sie tej jałmuznie moge powiedziec tylko tyle ze nie polecam nikomu takiej firmy i takiego szefa, nie bede więcej pisal bo brak słów mi na tego złodz....i oszus...
zdjecie uzytkownika
ytyet - 2016-03-10 19:17:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powinno mu być wstyd za taki wyzysk... wypłata na poziomie jaj, a kartek brak. Oczywiście to wszystko się odbije na zaangażowaniu w pracy, innej możliwości nie ma.
zdjecie uzytkownika
XXX - 2016-03-10 20:44:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Słyszałem ze zostało wszystkim wypłacone 75% wypłaty, a pozstałe 25% do końca miesiąca ma zostać wypłacone, to prawda? Niby tak dziewczyny w kadrach dziś gadały ludzią przez telefon.
zdjecie uzytkownika
bielszowicki - 2016-03-13 18:50:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja to prowda mogemy go odac do sondu grupowo i do pipu zglosic o kartki to jak dzialamy ?
zdjecie uzytkownika
odchodzący - 2016-03-17 10:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja odchodze końcem miesiąca nie będę się poniżał za takie wypłaty których zresztą brak bo dostałem 75 procent ... kartki już 3 miesiąc leci których nie mam ... składam wypowiedzenie końcem miesiąca i niech mnie w dupe cmokną z okresem wypowiedzenia ... nie dostałem wypłaty więc odejde z dnia na dzień ... najbardziej mi bd żal tylko tych chłopaków których tam znowu zatrudnią do pracy i którzy będą myśleli że będzie dobrze ...jak teraz nie dostaliśmy MY normalni pracownicy pełnych wypłat to bd się tak już działo co miesiąc i tak będzie miesiąc w miesiąc aż firma upadnie, pieniędzy nikt nie odzyska i ludzie nie będą mieli za co żyć !
zdjecie uzytkownika
budwak - 2016-03-19 12:48:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dno dno i jeszcze raz dno! w ciagu 3 lat zmuszony bylem do wziecia u.bezplatnego, 1 raz na miesiac, 2 raz na dwa, dwa razy zeby tego uniknac ucieklem na L4, w zeszlym roku juz w kwietnie mialem wybrane 26 dni urlopu bo musialem,po 3 latach jako gornik w przodku i kombajnista nie przekroczylem wyplaty 2tys, nie zmieniono mi umowy i caly czas robilem jako pomoc dolowa za 10.20pln, powiedziano mi ze podwyzki i przeszeregowanie wstrzymane i moga mi dac jedynie umownie, na slowo 15 zl na godz ktorych nigdy nie zobaczylem, a kartki tak jak juz wczesniej wspominano trzeba czekac, a prezesowi szinol... zycze powodzenia, jak dalej tak chamie bedziesz traktowal ludzi to cie na kopach wyniosa, dla zainteresowanych ta firma radze poszukac sobie czegos innego, szczerze! szczesc boze
zdjecie uzytkownika
kodeks - 2016-03-19 21:43:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
art.55p.11 rażące naruszenie obowiązków pracodawcy wobec pracownika. To jest nie wypłacanie wypłaty w ustalonym ustawowo terminie upoważnia pracownika do złożenia wypowiedzenia umowy pracodawcy w trybie natychmiastowym. Jeszcze z tego tytułu przysługuje odszkodowanie w zależności od tego, na jaki okres była zawarta. "prawnik" radzi i poprowadzi
zdjecie uzytkownika
lkm - 2016-04-07 20:57:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ale to przeciez w umowie masz napisane jakie masz warunki pracy i ile bedzie wynosilo twoje wynagrodzenie..ale fakt jestem zdania ze obie strony powinny sie tego trzymac
zdjecie uzytkownika
kilof - 2016-04-17 17:23:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bielszowicki - 2016-03-13 18:50:00]:
Nic nie musisz robić grupowo, możesz to zrobić indywidualnie z tym zastrzeżeniem że do PIP -u w kratce u dołu zaznacz że nie zgadzasz się na ujawnianie twoich danych. Możesz to zrobić drogą elektroniczną po prostu wysyłając e-maila ze skargą PIP ma obowiązek do miesiąca odpowiedzieć Ci na adres elektroniczny o działaniach i podjętych krokach, oczywiście nie poda kto skarży. Inna sprawa to sąd pracy, tu musisz się ujawnić, ale z tego co piszesz to brak ci.........ikry, wolisz w grupie. pozdro
zdjecie uzytkownika
ty - 2016-04-26 13:19:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
sprawa do prokuratury, odciaga alimenty a nie placi nikomu, porazka, masakra, jak tak można!!!!
zdjecie uzytkownika
byujki - 2016-04-27 08:28:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma zatrzymuje roszczenia sadowe - alimenty, nie wyplaca ich na czas, w ogole balagan na kolkach, nie mozna dostac nueru prezesa. Najlpeliejod razu dosadu pracy i PIP
zdjecie uzytkownika
abcd - 2016-05-09 20:04:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to "odciąga alimenty i nie wypłaca nikomu"? Jak to możliwe?
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2016-05-10 14:54:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ubezpieczenie grupowe PZU też nie jest płacone a składki są odciągane. Zaległości w PZU na dzień dzisiejszy to około 20 tyś zł.
zdjecie uzytkownika
Gero - 2016-05-10 15:13:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
wszyscy zarobili po 1000zł w Budwaku za cały miesiąc w Maju 10 , 2016
zdjecie uzytkownika
ben - 2016-05-10 20:46:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
znowu wstrzymanie ! do sadu i pipu!!! zlodziejeeeeeee
zdjecie uzytkownika
Timi - 2016-05-10 21:41:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ben a co wstrzymane jes?
zdjecie uzytkownika
ktos - 2016-05-13 15:07:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zabrali wam premie kartki teraz wyplate a wy dalej dziczycie dla nich . Ludzie z budwaku sa wytresowani. Emeryci marudza ze od pol roku nie placa drugiej pensji a robia. W prg ktoryms juz dawno okup[owali siedzibe firmy. A u was tylko medrkowanie. Robie juz pare lat z ludzmi z budwaku i widze ze nic nie zrobia.
zdjecie uzytkownika
1234 - 2016-05-13 16:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JESTEM UMÓWIONA NA ROZMOWĘ DO PIP W SPRAWIE, WYPŁAT BONÓW BO PAN PREZES CAŁY CZAS TYLKO OBIECUJE A NIE MÓWI PRAWDY .A KAŻDY BOI SIĘ IS DO PIP BO ŻE GO ZWOLNIĄ Z PRACY .DZISIAJ MIAŁY BYĆ WYPŁATY A TYLKO DAŁ ZALEGŁE BONY ZA LUTY .LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ OSZUKIWAĆ. BO TYLKO PAN PREZES NA SPOTKANIACH MÓWI O ZALEGŁYCH WYPŁATACH KTÓRE MIAŁY BYĆ WYPŁACONE W MARCU POTEM MÓWIŁ ŻE W KWIETNIU A DO DZISIAJ CISZA A NA 10 MAJA TYLKO POŁOWA WYPŁATY . NIE POLECAM TAM NIKOMU PRACY......
zdjecie uzytkownika
ktos - 2016-05-13 20:17:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oby to byla prawda lepiej zeby nie bylo takich firm i ludzi nawet jesli by to skutkowalem brakiem pracy przez jakis czas. Takie zlodzieje powinni siedziec. W Metrum z reszta nie lepiej moze mamy cala wyplate i bony "tylko" z dwu czy trzy tygodniowym opoznieniem ale i tak na okradaja na kazdym kroku. Nie rozumiem jak mozna miec kolo 90tys na wyplaty a nie miec 6 na bony na czas czy pralnie. Po te gowniane 30zl niech se w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wsadza.
zdjecie uzytkownika
Taki sobie - 2016-05-19 19:04:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Tat tak Panowie wszystko co jest napisane to cała prawda ostatnio wypłata 75 % a teraz 50 % i pan prezes ma to gdzieś obiecuje tylko i nic więcej co do bonów to szkoda się wypowiadać .Tak na prawdę to w ogóle szkoda wypowiadać się na temat Budwaku (raczej buddziady ) .Ostatnio to co się dziej na nie których obiektach to jest masakra emeryta biorą do roboty a młodych i tych co jest to jedyny dochód wysyłają na przymusowe wolne masakra jak ci młodzi mają utrzymać rodziny ale cóż prawda jest taka że prezesa to nic nie obchodzi ma wszystkich w du.... .W tej formie mają się tylko dobrze ci którzy są z rodziny Szin....lub od strony kierowników ty szary człowiek o podwyżce możesz zapomnieć a lizaczki stawki wywalone do góry i o robotę nie muszą się martwić bo ich nie ruszają .Podsumowując kto może niech ucieka z tej firmy nie czekajcie na poprawę bo nie nadejdzie .
zdjecie uzytkownika
kilof - 2016-05-20 14:06:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abcd - 2016-05-09 20:04:42]:
Co to za bzdury: "firma zatrzymała roszczenia sądowe" rozum wam odjęło? To jest ewidentna kradzież.
zdjecie uzytkownika
Sew.. - 2016-05-20 18:10:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Liczę na to ze Padnie
zdjecie uzytkownika
Jeden z najdłużej pracujących - 2016-05-22 01:04:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak się składa że pracuje w firmie Budwak od 2010 a w Vacac-ie od 2006 (czyli od początku jej świadczenia usług górniczych) i wspomnę jeszcze że nie jestem emerytem, nie mam znajomości i własną ciężką pracą doszedłem od pomocy dołowej do stanowiska szt. oddz. i powiem wam panowie jedno to co się teraz dzieje nie jest winą Prezesów, przyjętych byłych dyrektorów, kupionych samochodów itd..., tylko kryzysu który trawi branżę od paru lat, wiecie jakie zaległości względem naszej firmy ma JSW a jakie była już KW??? to kwoty idące w dziesiątki mln. zł. uświadomcie sobie że przy terminach płatności sięgających już do 200 dni finansujemy ich działalność ale kasę dostajemy po wyżej wspomnianym czasie, a VAT, ZUS, PIT trzeba opłacić i wam też trzeba dać pensje, także się cieszcie że dostajecie jeszcze tą połowę a Prezesowi Bartkowi zależy na firmie i na was, goni po Polsce za tym aby zdobyć kasę na wypłaty co prawda w ratach, ale jest nie można mu zarzucić że nas olał, robi wszystko aby jakoś w tej trudnej sytuacji przetrwać i z czasem wyjść na prostą, a wy nie narzekajcie i wejście się za porządną robotę. Jak wszyscy damy z siebie ile tylko możemy to jako firma damy radę i przetrwamy A jak wam się nie podoba to się zwolnijcie i idzie do innej firmy, w końcu nikt was na siłę nie trzyma!!! Tylko czy ktoś was przyjmie? czy tam będzie lepiej? Na te pytanie sobie sami odpowiedzcie i skończcie narzekać bo nie macie pojęcia o tym co się dzieje w firmie, jakie są ustalenia z wierzycielami, że jest wprowadzany program naprawczy, że tak naprawdę zaległości w ZUS-ie zostały rozłożone na raty i są na bieżąco spłacane. Naprawdę jest nam wszystkim ciężko od szeregowego pracownika po Prezesa ale wspólne damy radę.
zdjecie uzytkownika
gbn - 2016-05-22 12:25:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak były wiercenie na Zofiówce Obiecali Góry złota za Weekendy ... człowiek robił a nic nie zarobił .. po co te kłamstwa...na Krupińskim sztygar obiecał za weekendy 50 zł do Ręki jak przyjdziemy.. same Kłamstwa ...
zdjecie uzytkownika
abc - 2016-05-22 16:20:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pamiętaj Jeden z najdłużej pracujących ... ze Firmę można Obciążyć setkami za każdy jeden dzień za to ze wypłaty były po 1000 zł wam się wydaje że Bonami, co jesteście nam winni za Marzec... Jedna Firma już poszła pod Sond Jas-pol .. ze byli zalegli z wypłatami i z Bonami żeby w raty płacić... to samo się was dzieje... w Rybniku przyjeliśce Pracowników nie potrzebni do Biurka czy oni tez tak samo dostali wypłaty co my nie sądzę ... Patrzycie na siebie tylko w burze Też sami Kłamią jak pytamy kiedy będzie zaległa druga rata za wynagrodzenie to mówią ze w ten dzień i nie ma sami nie wiedzą co mówią nie umią powiedzieć w Prost ze nie wiemy .. to potem cieszą Pyski oni na pewno dostali całość Kasy ty My za to cierpimy wiedząc ze mamy rodzinę do utrzymana i Kredyty .. a są inne Firmy co idzie zarobić i mają szacunek do takiego pracownika....robię 3 lata tam na święta Boże narodzenie widzie swoje wynagrodzenie 2000zł a taką wypłatę mam każdego miesiąca 1780zł a znajomi mają po 2100zł ... i słyszę ze ten robi 5 świątecznych i zarabia po 2300zł przecież to Kupa śmiechu w innej firmie nie trzeba robić Weekendów a zarobią do 2400zł
zdjecie uzytkownika
ktos - 2016-05-22 20:17:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nie pieprz sztygarku bo gadacie ze jak sie komu nie podoba to moze odejsc a nie chcecie dawac porozumien tak budwak jak i metrum a jak ktos daje z waszej winy to strasza dyscyplinarka wiec nie klam wszarzu
zdjecie uzytkownika
gwa - 2016-05-24 18:07:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mówili kiedy będzie kasa bo dzieci nie mają co jeść i iść kraść po sklepach czy puszki zbierać czy butelki
zdjecie uzytkownika
patrzący - 2016-05-24 21:39:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Jeden z najdłużej pracujących - 2016-05-22 01:04:44]:
Co wypisujesz o jakichś historiach, chodzi wam o to żeby byli frajerzy którzy, NA WAS będą zapieprzać. To co było to jedno, a to co jest to drugie i jedno z drugim nie ma związku, żadnego związku, a tak jak ktoś wcześniej napisał za nie wypłacanie pensji w terminie ustalonym ustawowo, pracownik ma prawo wypowiedzieć umowę w trybie natychmiastowym z winy pracodawcy, jeszcze jedno każdy prawnik Ci to powie i nie ma czegoś takiego że w tym momencie dostanie dyscyplinarkę, jedno co na pewno się stanie to pracodawca tak zwany pracodawca, się jeszcze bardziej pogrąży. Za pracę wykonaną należą się pieniądze i tyle. Pozdrawiam weteranie
zdjecie uzytkownika
Stary Pracownik - 2016-05-25 23:17:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No i co Panie Prezesie bedzie te zaległe 50% wypłaty czy nie bo nie wiem czy iść jeść z kubła na smieći zostalo mi 5 zł na kacie a gdzie tam dziesiaty i wypłata i tego nie mozemy być pewni bo nic nas Pan nie informuje czy beda pieniadze czy nie
zdjecie uzytkownika
abc - 2016-05-27 15:51:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kto mi da zjeść ....
zdjecie uzytkownika
ktos - 2016-05-28 08:13:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie ja robie w metrum narazie mamy jedynie zaleglosci w kartkach za kwiecien ale pewnie za chwile bedzie ja u was. Na waszym miejscu pojechałbym do Rybnika i nie wyszedl puki nie ureguluje wszystkiego. Chocby sie trza bylo do kaloryfera przykuc inaczej nic nie dostaniecie. Jak ktos sie ludzi ze zarobi na zofiowce czy pniowku o ile ruszy to sie myli. Prezes bedzie dlugi łatał a nie da wam zarobic.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: nie powiedzieli prawdy o sytuacji firmy...obiecalo normalnosć....a było inaczej.
Pytania: ukrywają prawde o sytuacji finansowej.
zdjecie uzytkownika
I CO DALEJ - 2016-05-29 07:46:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kodeks - 2016-03-19 21:43:28]:
KIEDY BĘDZIESZ MIAŁ EMERYTURĘ? JESTEŚ PEWNIE JESZCZE MŁODY, ALE PRZYJDZIE CZAS I CO WTEDY, POD MOST BO NIE DOROBISZ DO 67 LAT? WCALE O TYM NIE MYŚL. POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
789 - 2016-05-29 08:04:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abc - 2016-05-27 15:51:32]:
Skoro kopalnia płaci ze 180-cio dniowym opóźnieniem to pieniądze są, bo przecież teraz dopiero płaci Firmie, czyli nam bo to my to wypracowujemy, nie dozór który jak by umiał to na grzbiecie by nam siedział, szczególnie ten młody na Pniówku, za szósty miesiąc w tył i tak dalej, miejcie oczy otwarte, kopalnia zalega nam grube pieniądze, tak że o pieniądze raczej nie powinniśmy się martwić a że szef ma długi to jego problem, niech zatrudni jeszcze kogoś z WUG-u, a najlepiej ze trzech, jeszcze kilku planistów, kilku nierobów sztygarów to my choć żyły nawet na paznokciach wyjdą nie damy rady. A to my znosimy złote jajka. Chcecie potracić fachowców, o to wam idzie, kto będzie jeździł kombajnem, sztygar jeden z drugim jak oni nawet nie potrafią niwelacji pomierzyć. pozdrawiam

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Budwak Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Budwak Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert