brak logo

Wall Bydgoska Drukarnia Akcydensowa

Bydgoszcz

Opinie o Wall Bydgoska Drukarnia Akcydensowa

mało znacząca osoba 2010-03-26 07:37:11
Nie polecam tego zakładu dla osób, które chcą się zahaczyć na dłużej. Po dłuzszym obcowaniu stwierdziłam, że lepszą posadę dostają osoby po znajomości. Mało tego, stawkę godzinową mają wyższą niż osoby pracujące tam od kilku lat...żal...i porażka. AHA o podwyżkach zapomnijcie!
Ktoś 2010-03-26 07:48:07
Kobieto co ty tam napisałaś o tych stawkach godzinowych? Logiczne ze osoby na wyższych stanowiskach wiecej zarabiają. No chyba że chodziło ci o nowo zatrudnionych ludzi na tym samym stanowisku to sie kutwa musze zgodzic. Pracuje tam od dwoch lat a kolo ktory pracuje ze mna od tygodnia zarabia wiecej, wtyki jak nic. Co do podwyżek to się zgodzic musze gniot jak (usunięte przez administratora) cytuję szefową"Przecież co roku podwyżek nie musi być". Szkoda tylko że życie staje się droższe w szczególności jak założyło sie rodzinę. Ale co tam szefostwo i kierownictwo ma to w (usunięte przez administratora) bo ma stałą pensję a szare mrówki mają w (usunięte przez administratora)..zwijam flaka do neupacka
loubega 2010-05-14 22:13:45
Rzeczywiście porazka w szczegolnosci ta nowo zakupiona maszyna ktora teraz stoi jako zlom na dziale DOD.
Ale co tam, szefostwo sobie to odbije na pracownikach nie dajac im podwyzek przez kilka lat aby sie zwrocilo te ponoc 50 tysiecy.
Nie szanujecie pieniedzy firmy nie potraficie inwestowac.
W szczegolnosci obecna inwestycja zwiazana z zakupieniem tej maszyny co teraz stoi na srodkowej sklejarce i co ona teraz bedzie tam tak stac?
Dlaczego ta kwota nie zostala zainwestowana w podstawowe i na prawde potrzebne sprzety miedzy innymi za te 50 tysiecy bylo mozna kupic..... maszynke do spinania palet na foliarce poza tym powiem szczerze ze gdybym ja mial zajac sie inwestycjami to z pewnoscia po uprzednim rozlozeniu planow inwestycji oraz zaplanowaniu zakupienia odpowiedniego sprzetu znalazl bym bardziej przydatne inwestycje w sprzet ktory na prawde jest potrzebny na tym dziale.
Poza tym twierdza Panstwo iz szukaja oszczednosci aby szef w usa nie stwierdzil czasami ze w Bydgoszczy Wall sie nie oplaca ale jak zamierzaja Panstwo szukac oszczednosci skoro powolujecie do zycia jakis OPEX?
Po co oni, na mnozylo sie teraz dodatkowych zbednych stanowisk ktore za pewne sa slono oplacane a jesli nawet powstana oszczednosci to i tak ich Panstwo nie odczuja gdyz owe oszczednosci zamiast zostac zainwestowane w rozwoj firmy oraz w reklame celem poszukiwania nowych klientow to wydadza Panstwo owe oszczednosci na wyplacenie wynagrodzen osoba ktore zostaly do tego programu OPEX przydzielone.
Szkoda ze boje sie troszke uchylic rabka tajemnicy o sobie ze wzglad na obawe przed zwolnieniem mnie, poniewaz na prawde byl bym gotowy rozplanowac Panstwa inwestycje madrzej oraz bardziej rozsadnie co przyczynilo by sie do lepszej dzialalnosci firmy oraz wprowadzeniem jej na bardziej realna droge ku utrzymaniu na rynku oraz obnizeniu strat.
Poza tym zapominaja Panstwo o jednej waznej sprawie.... zadowolony pracownik to DOBRY PRACOWNIK i tutaj rowniez znalazl bym madre rozwiazanie w jaki sposob doprowadzic do tego aby pracownicy byli zadowoleni z pracy i z zarobkow a dzialania jakie bym przedsiewzial w firmie Wall BDA doprowadzily by do tego iz znalazly by sie pieniadze i na nowe inwestycje i na godniejsze wynagrodzenie w firmie.
Dlaczego znalazl bym pieniadze na nowe inwestycje ?
Poniewaz byly by one przemyslane i nie chybione.
Dlaczego znalazl bym pieniadze na podwyzki dla pracownikow?
Poniewaz madrze inwestujac mozna doprowadzic do zwiekszenia zyskow firmy a co za tym idzie znalezc pieniadze na to aby pracownik byl zadowolony ze swojej pracy oraz zarobkow.
Niech Pamietaja Panstwo o tym iz pracownik jest ogniwem dzialania firmy oraz tego iz istnieje ona na rynku.
Czasami szary burek jak za pewne o nas myslicie i nas nazywacie potrafi zauwazyc wiecej ni jezeli osoba na stanowisku na ktore sie tak na prawde nie nadaje poniewaz na prawde w naszej firmie Wall BDA jest wiele nie potrzebnych stanowisk co tylko obciaza portfel firmy i nie przyczynia sie do jej rozwoju prowadzac do tego ze stoi w miejscu a nawet sie cofa
Dziekuje.
Marysia 2010-05-25 13:37:01
Witam,

Nie do końca jest tak jak tu piszą o BDA. Pracuję tutaj już kilka lat. Może i nie jest idealnie ale przynajmniej stabilnie. Firma ma perspektywy rozwoju. Z mojego punktu widzenia szaraczka, widać że dużo się zmienia ale jak każde zmiany aby były wprowadzone poprawnie trzeba czasu. Sama się czasami denerwuję, że coś trwa wieki ale ta druga strona, Kierownik lub Zarząd ma też swoje cele. Do końca nie wiem z czym tak naprawdę on walczy. Może codziennie ma opier..ol, że wydajność jest słaba. My z naszego punktu widzenia wydaje się, że to takie łatwe i że wszystko można załatwić a może tak rzeczywiście nie jest. Dlatego niektóre osądy moim zdaniem są nieodpowiednie i krzywdzące. OPEX - na razie dużo mówią o tym programie, ktoś pracuje nad czymś (pewnie kosztuje ten cały projekt). Ja im jednak dam szansę i chcę aby mi udowodnili i pokazali co zrobili. Zobaczymy. Nie chcę nikogo bronić ale przede wszystkim trzeba dać szansę Kierownikom, programowi OPEX itp. Tak samo jak każdy z nas dostał szansę w BDA sprawdził się i został przyjęty tak ja dam szanse tym wszystkim zamianom w BDA, a później będę oceniać.

(usunięte przez administratora)
ktos 2010-07-01 20:17:09
Popieram kolezanke ktura napisala ze o podwyrzkach mozna pomazyc,uciac stawki brygadzistom kturzy nic nie robia a jest takich brygadzistow paru z ruznych dzialow.Powiem wprost JAKA PLACA TAKA PRACA.
ala 2010-07-01 20:38:58
hej a czy oni nadal szukaja ludzi? bo niewidzialam ich ogloszen w necie
xxx 2010-07-03 10:17:10
co do kolegi który pisze o brygadzistach. wątpie czy chciałbyś mieć taką odpowiedzialność jaką mają oni. Ty sie skaleczysz w palec... a oni muszą pisać raporty wyjaśnienia itp. jeżeli coś ci sie stanie to pierwsze slowa jakie są,,,, a gdzie byl brygadzista...
Mala G 2010-07-27 23:51:11
czasami to tak gdybac ale prawda jest taka malo kasy duzo (usunięte przez administratora) : zyciowa madrosc moi kochani ...
Ci co sa kierownikami , brygadzistami to malo (usunięte przez administratora) a lepiej zarobia prawda jest taka zgodzcie się ze mną ..nie ma sprawiedliwosci ..nawet nie wiem ile bede odkladala na slub ale pewnie ladnie ;/
mloda 2010-07-27 23:57:03
i jeszcze jedna ma wade sa babki ktore mysla ze pozjadaly wszelkie rozumy swiata zamiast zwrocic delikatnie uwage awanturuja sie ;/ kiedy my ciezko pracowalysmy np. we dwie kiedy jedna w ciezkim stanie zaslabla zal ; tez stala pracownica my to jestesmy na widelcu bo jestesmy nowe a one .. cos (usunięte przez administratora) moga na nas delikatnie zrzucic wine ;/ wiec nie radze nikomu ufac bo cokolwiek powiesz moze sie odwrocic przeciwko tobie ;/
wall się 2010-08-19 20:47:45
no i co z tymi planami poprawy sytuacji w firmie? Bo póki co to widze że potym jakże ważnym i bardzo drogim opexsie wszystko się pierdoli. Porobili same zakazy, ludzie czują sie zaszczuci i na dodatek wymyslili plan działań dyscyplinarnych. Może odrazu zwolnijcie połowę ludzi a nie straszycie tylko. Podobno po opeksie miało sie pracować lepiej a jest gorzej... Zakład schodzi na psy...A kierownik produkcji wszędzie chce mieć swoich pracowników ( z poprzedniego zakładu). Bez kitu zarząd i kierownictwo zrobili (usunięte przez administratora) z zakładu pracy. I pomyśleć, że przed(usunięte przez administratora) z nikim nie było problemu i nikt się nie skarżył...aha! (usunięte przez administratora)
^^ 2010-08-25 11:24:10
acha ;} ciekawa jestem czy nowa brygada wypali
sam sie wall 2010-09-02 16:30:35
Nie kieras tylko brygadzista ^^
kaja 2010-09-12 00:54:22
uwazam ,ze Wallu jest super.zawsze do powiedzenia maja Ci ,którzy sie nie wykazują,w koncu kieras traktuje ludzi równo i chwała mu zato.Pamiętajcie docenia sie ludzi pracowitych .Pozdro i weżcie sie do pracy
kaja 2010-09-12 01:02:08
Skoro jesteście tacy ważni dlaczego nie podajecie swoich imon.Ludzie zal mi Was,jak chcecie idzcie na kuronia a nie piszcie bzdur
stefan batory 2010-09-27 08:16:38
masz moje imię i nazwisko cwaniaczku z pks-u... ciekawe czy ta kaja to Twoje prawdziwe...?! z tym nowym systemem premiowania to mogli się wstrzymać do 1 kwietnia... jaja sobie z pracowników robi (usunięte przez administratora) myśląc że na te grosze wszyscy się od razu rzucą... :-) mógł dać po 10% podwyższenie norm i 1% premii:-) czterobrygadówka to super pomysł tylko szkoda że nie wypalił... pozdrawiam kochanych wspaniałomyślnych kierowników i wesołego alleluja życzę;-)
tomek g. 2010-10-07 10:15:44
dobrze że nie załapałem się na tą nieprzemyślaną czteroszajsobrygadówkę bo z tego co widzę ile jest roboty to mnie już nie dosięgnie a tamci muszą się jeszcze trochę pomęczyć zanim szanowny wielki kierownik odłoży dumę na bok i stwierdzi że popełnił błąd i zrobi normalne zmiany... ;-) jaja sobie robią z kiedyś poważnej firmy...
jedno wielkie kumoterstwo...
Anonim 2010-10-07 22:27:42
Ludzie, źle wam? Nikt silą was tu sila nie trzyma, zawsze jest lepiej tam gdzie nas nie ma. Pracowalam w wielu firmach - i o zgrozo - na produkcji bylo duzo gorzej - mimo, że firma lepiej stala, a o premii moglam jedynie pomarzyc. Tutaj po ludzku traktują czlowieka i o dziwo - można zglaszac swoje pomysly.. Jak macie lepsze pomysly na uzdrowienie firmy - to czemu ich nie przedstawicie? Najlepiej jest tylko krytykować.
Pipi 2010-10-13 11:56:01
Jeden wielki (usunięte przez administratora) się robi okazuje się ,że kobiety ,które wrócił z urlopów macierzyńskich nie są specjalnie mile widziene.Podobno wg szefa produkcji (usunięte przez administratora) nie sa wydajnymi pracownikami.Tylko dlatego,ze w miedzy czasie opiekowaly sie dzieckiem i mialy troche opieki.Aha i jeszcze ciezkie przewinienie bo chodza tylko na 2 zmiany!Same zakazy i nakazy!!Kamery na DD bo może ktos "minute " bedzie stal bez pracy!!Atmosfera nie do zniesienia.
bolo 2010-10-20 21:15:01
a ile można zarobić jako brygadzista??
lipa 2010-12-20 23:37:35
Czekamy na obiecanego linka. Tydzień minął i jakoś bez rezultatu. Może jednak warto się zastanowić zanim sie coś napisze. Miejmy nadzieję, że robota przyjdzie, bo jak nie to nas pozwalniają i taki będzie finał tego narzekania. Ludzie, pracowałem w kilku firmach zanim tu trafiłem i uwierzcie mi, nigdzie nie jest różowo. Chcecie to spróbujcie zanim zaczniecie obrzucać łajnem wszystko i wszystkich.
Wesołych Świąt. Pomyślcie, gdzie na nie zarobiliście.
anonim 2011-01-12 18:08:23
witam, dawno tu nie zagladalem ale powiem szczeze ze moze za miast emeryta w pracy powinno sie zatrudniac bezrobotnych.i gdzie tu sens likwidacji bezrobocia skoro zaklad przyjmuje emerytow.uwazam ze kazdy emeryt powinien byc na emeryturze a nie dorabiac skoro ma jakas srednia emeryture,bo co ma powiedziec bezrobotny.a samochud dla prezesa to powinien byc ten co byl a nie kupowac nowy skoro taki kryzys jest w zakladzie
momo 2011-04-29 22:40:58
Jeśli wam sie nie podoba nie zaśmiecajcie forum swoimi nic nie wartymi opiniami .. są drzwi ..można wyjśc i nie wrocic ..mnie na poczatku ciezko bylo sie zaadoptowac ale kiedy sie wzielam za siebie pracowalo mi si e dobrze i tesknie :(
moby dick dod 2011-12-15 18:17:19
ciekaw co za pajac wymyslil stopery nawet jesli nie chodzi produkcja, niech lepiej pomysli trzeżwo. Ciekawe czy tak jak mowia bedzie praca po nowym roku bo jak na razie to tylko ploty ,a tak ogólnie moze czas na inspekcje pracy w zakladzie ,skoro zaklad nie chce zrobić postojowego miedzy swiętami.
Kriz 2013-05-20 12:42:42
Firma została wystawiona na sprzedaż przez koncern MWV więc zatrudnianie się tutaj teraz to trochę strzał w ciemno.
1
Mimek 2014-03-03 21:20:46
Jakby się zwinęli to na pewno ktoś by tu to obwieścił. Przecież pracuje tam sporo ludzi, którzy na pewno dali by upust swoim emocjom:)
Żuro 2014-03-18 16:03:52
ostatnio znalazłem uwaga - pracę inżynierską o cytuje "nietypowym zatrudnieniu" w tej firmie. Przybliżcie mi ten temat :)
Klimek 2014-04-04 20:33:13
słyszałem że wall a kupiła ASG Pruszków
ktoś 2014-04-23 17:31:30
jęśli ktoś narzekała na pracę w WALL to ciekawe co powie za 3 miesiące, o ile jeszcze będzie tam pracował, a jest duże prawdobieństwo że nie
wiewóreczka 2014-12-24 11:57:50
a może przyjmują teraz studentów do pracy, chociażby na płatne staże? jestem bardzo zainteresowana taką posadą, nawet jeśli nie teraz to na początku nowego roku najpóźniej. orientujecie się triochę w tej sprawie i macie jakieś doświadczenia w pracy w Wall bydgoskiej drukarni akcydensowej? pozdrawiam, wesołych
struś męczywiatr 2015-01-29 16:00:40
ja również jestem w tej samej sytuacji, wciąż studiuję i podążam droga edukacji natomiast sytuacja personalno - finansowa skłania mnie do jak najszybszego podjęcia jakiegoś zatrudnienia. czy mam szansę na zatrudnienie w Wall Bydgoska Drukarnia Akcydensowa? wiadomo, musze się wiele nauczyć ale warto przecież inwestować w młodych, prawda?
dario 2015-03-31 01:09:03
Z tego co wiem to Wall Bydgoska Drukarnia Akcydensowa zajmuje się głównie produkcją opakowań do branży tytoniowej, kosmetycznej, czy spożywczej. Jest to w sumie młoda firma, bo zaczęli działalność chyba w 2009 roku. Nie wiecie jak teraz jest z możliwością podjęcia u nich pracy? Czy raczej nie ma co liczyć na przyjęcia.
J. Falkowski 2015-12-28 18:07:57
Tak dla porzadku to Waldek pisal, ze BDA Wall to mloda firma zalozona w 2009 roku.
Tu moje sprostowanie na temat poczatkow BDA (tak sie nazywala ta firma w momencie jej zalozenia), firma zostala zalozona m.in. przeze mnie w roku 1992.
Pierwszym adresem byla ul Jagiellonska, potem kupilismy obecne hale w ktörych jest dzisiejsza siedziba. W poczatkowej fazie zajmowalismy sie drukiem etykiet na butelki do piwa i alkohole. To byl dobry start.
Poczatkowe zatrudnienie wynosilo 7 osob i praca na 1 zmiane, po dwöch latach pracowalismy juz na 3 zmiany i zatrudnienie wynosilo 70 osob.
Wszyscy zalozyciele (3 osoby) sprzedali swoje udzialy na rzecz firmy Wall
J. Falkowski 2015-12-28 18:09:04
Tak dla porzadku to Waldek pisal, ze BDA Wall to mloda firma zalozona w 2009 roku.
Tu moje sprostowanie na temat poczatkow BDA (tak sie nazywala ta firma w momencie jej zalozenia), firma zostala zalozona m.in. przeze mnie w roku 1992.
Pierwszym adresem byla ul Jagiellonska, potem kupilismy obecne hale w ktörych jest dzisiejsza siedziba. W poczatkowej fazie zajmowalismy sie drukiem etykiet na butelki do piwa i alkohole. To byl dobry start.
Poczatkowe zatrudnienie wynosilo 7 osob i praca na 1 zmiane, po dwöch latach pracowalismy juz na 3 zmiany i zatrudnienie wynosilo 70 osob.
Wszyscy zalozyciele (3 osoby) sprzedali swoje udzialy na rzecz firmy Wall
User_2016 2016-08-20 12:00:41
Nie polecam również zakładu tylko jako przejściowy - rotacje stanowiskowe . Dużo można się nabawić o ból głowy z co niektórymi ludźmi pamiętają komunę i ( uprzejmie informuje ) na innych . Czas pracy jak ktoś lubi cały dzień "12" w pracy zarobki marne lepiej opłaca się pracować "8" i dorobić nadgodziny. Co do urlopów porażka obcinają śmieszny przelicznik ( ile urlopu razy osiem i dzielone przez dwanaście ) podobnie z nadgodzinami dostajesz lub nie po trzech miesiącach. Sprawy pracownicze są mało istotne ważniejszy zakład.
ad 2016-10-09 21:53:42
Ja to się zastanawiam jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać, wiecie? Nie ukrywam, że dobrze by się bylo załapać, bo ostatnio mialy zostać zapewnione odpowiednie premie, co sprawia, że ich oferty pracy są dość popularne. A wypłata jaka? Dzięki
Zostaw swoją opinię o Wall Bydgoska Drukarnia Akcydensowa - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wall Bydgoska Drukarnia Akcydensowa