brak logo

Delikomat Polska Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o Delikomat Polska Sp. z o.o.

niepolecamgrubycwks 2016-09-09 10:14
Z tego co wiem to w mojej aktualnej firmie szukają ,bo się mnie pytali czy bym sobie w tym zawodzie nie poradził ,więc mogę dać Ci namiary na priw jak podasz maila albo nr.Ale z racji tego ,że jestem świeży nie powiem Ci za dużo o zarobkach choć branża podobna do tej opisywanej powyżej.
Szymek 2016-09-14 23:59
Z tego co wiem to w Poznaniu jeszcze nikogo nie zatrudnili
Szymek 2016-09-15 00:00
Z tego co wiem to w Poznaniu jeszcze nikogo nie zatrudnili
Kris 2016-09-16 19:10
Niby spoko, ale nie szanują doświadczonych pracowników.
6
duck 2016-09-28 11:42
nic nie musi robic robią to za niego pracownicy...
oki 2016-09-30 23:35
Jest dobrze. Taka jest prawda. Chcesz pracować uczciwie będziesz zadowolony.
11
payo 2016-10-08 19:38
polczyk a możesz rozwinąć co rozumiesz jako dobre pensje?
megi 2016-11-07 22:25
Pracuję już w tej firmie parę dobrych lat. Firma rzetelna, wypłata na czas, karty multi + prywatna opieka medyczna. Premie roczne, bony i prezenty na swięta. Swietna "rodzinna" atmosfera. Jedyne przed czym należy przestrzec przyszłych serwisantów/technikow to brak jakiejkolwiek mozliwości awansu. Po ponad 5 latach pracy zadnej podwyzki. Srednio pensja wrazsta w ciagu 4 lat o jakies +/-300zl netto (co wynika tylko z tego ze dochodza CI nowe automaty w terenie z których masz prowizje)o ile twoj teren sie rozwija. Ale w pewnym momencie już nie ogarniasz terenu i przychodzi nowy serwisant bo sam sie juz nie wyrabiasz i muszisz oddac mu czesc swoich automatow, ktore masz pod opieka wiec pensja troche spada. A wiadomo za karte z multisporta i opieke medyczna(za ktore czesciowo trzeba zaplacic) rodziny nie wykarmisz. Podsumowujac. Praca nie jest cieżka, robisz swoje nikt sie nie czepia. Warunki calkiem przyzwoite wiec nie ma co narzekac. Ale jesli masz ambicje i chcesz sie rozwijac to nie polecam. Nie ma co liczyc na jakiekolwiek docenienie doswiadczonych pracownikow, ktorzy niejednokrotnie wykonuja prace za 3 osoby.
18
Mordka 2016-11-15 23:08
Zgadzam sie w stu procentach. Od siebie dodam, ze praca nie kończy sie na 8h. Nie ma profesjonalnych szkoleń wiec na poczatku trzeba poświecić sporo czasu aby np cos naprawić (serwisanci nie dosypują tylko proszków). Cieżko jest załatwić urlop, a gdy juz sie go dostanie to pozniej znów trzeba pracować po 10-12h aby automaty doprowadzić do porządku. Wg mnie jest to praca dla desperatów, którzy maja rożne zobowiązania finansowe. Na pewno nie dla ambitnych, głodnych rozwoju (nie obrażając serwisantów).
7
nerwica 2016-12-09 19:22
dzieki za premie roczną oszusci za cały rok roboty 1300
9
wqrwiony 2016-12-11 17:10
Kur.. tak mało niewiele ponad tysiąc złotych premii ??????????? zapieprzamy jak wariaci na bilans spółki a zyski rozparcelowane są tylko na górze ??? nie szanujecie nas to niedługo zostaniecie sami ,bo mało kto chce zasuwać za najniższą krajową ,licząc ,że premia roczna mu to wynagrodzi ,dobrze że dostałem ponad tysiaka bo nie każdemu tak się udało. brak mi słów .
13
zainteresowany 2017-01-11 14:37
2300 za 8h jako serwisant się wyciągnie?
1
Rtg 2017-01-11 21:10
Tak.
5
serwisman 2017-01-12 09:19
2300 spokojnie. Dużo zależy od rejonu, niektórzy mają ponad 3000.
6
mg 2017-01-30 19:59
Zeby miec 3000zł na serwisie to raczej dom musisz traktować jak hotel. Jesli nie masz rodziny i jestes pracoholikiem to moze te 3tys wyciagniesz ale zycia nie masz. Jesli chcesz miec zycie normalne to nie licz na wiecej niz 2400 +-200zł i taka jest prawda i koleszko serwisman kitu ludziom nie wciskaj bo juz tu pare dobrych lat pracuje i wiem jak jest.
3
Janko 2017-02-05 00:21
Skoro jest tak słabo z kasą to czemu tyle tam pracujesz?
3
Były PH 2017-02-11 12:25
Zatrudniają tylko na umowie o pracę. Podstawa z reguły to najniższa krajowa lub niewiele wyższa plus prowizja regulaminowa. Prowizje mogą być bardzo wysokie, nawet kilkukrotność pensji podstawowej, teoretycznie poziom zarobków jest nieograniczony. Problem polega na tym, że pierwsze prowizje wypłacane są dopiero po roku, a gdy się odchodzi z pracy to prowizji firma nie wypłaca, co tak naprawdę jest niezgodne z prawem, gdyż prowizje regulaminowe należą się niezależnie czy się jeszcze pracuje czy też nie. Ja osobiście temat odpuściłem i nie występowałem na drogę sądową o zapłatę należnych wypracowanych prowizji regulaminowych - choć temat jest z góry wygrany przez pracownika, to trzeba na to poświecić jakieś dwa lata, więc odpuściłem. Średnie zarobki dobrego PH to 5000-7000 złotych miesięcznie, oczywiście, jeśli pracujemy powyżej roku. Pensja wypłacana zawsze na czas. Do tego służbowy samochód, telefon, dostęp do biura wyposażonego w komputer (z dostępem do Internetu), drukarkę, faks, kserokopiarkę. Każdy z pracowników ma dostęp do gorących napojów w nieograniczonej ilości, z których może korzystać. Firma też wypłaca z funduszu socjalnego premię świąteczną na koniec roku. Generalnie atmosfera w firmie dobra, ma się wrażenie, że wszyscy są sobie równi, choć oczywiście tak nie jest. Szefostwo firmy jest dostępne dla pracownika i w każdej chwili pracownik może się zwrócić o jakieś wskazówki czy pomoc w rozwiązaniu problemu lub zgłosić jakieś usprawnienie, jeśli jest dobre to z pewnością zostanie wdrożone. Tak, więc, jeśli ktoś planuje tam pracować dłużej i jest dobry to warto tam pracować, jeśli ktoś chce się zatrudnić na krótko, to nie warto, bo wszystko się traci. Poza tym za moich czasów często zmieniały się reguły wynagrodzania prowizyjnego.
4
zainteresowany 2017-02-13 10:09
W jakim rejonie kraju pracowałeś? Dlaczego odszedłeś?
X 2017-04-10 13:50
Serwis- Ciężko o urlop, najlepiej jakby człowiek pracował 24/7 bo nie ma kto zastępować (robią to inni serwisanci którym dochodzi dodatkowa robota za parę groszy). Zarobki: zaczyna się od 1800 i po 3 miesiącach najnizsza krajowka +porcje sprzedażowe. Można koło 3000 zarobić ale 10h to minimum żeby tyle wyciągnąć i w zależności od terenu. Sporo fizycznej pracy, często ludzie nie wyrabiają. Raczej ciężko polecić. Pracownicy eksploatowani mocno
3
Maja 2017-04-13 09:50
@X rozumiem, że jest to ciężka praca fizyczna. Wspominasz, że "często ludzie nie wyrabiają". Czy oznacza to, że w firmie jest duża rotacja?
Xxxwwa 2017-04-14 08:54
Haa znam typa co schudł z 10kg przez rok ,ale gdy pytam ile zarobił to mc w mc ma 3 z przodu ,ale pracuje zawsze powyżej 8h i ma rozległy rejon ,wiec to zależy od jego podejścia ,co do urlopu to tez widzę nie ma problemu ,fakt jest ciężko ,dużo się nadźwigasz,nawkurwiasz na klientów ,robisz za księgowość,konwojenta,składasz zamówienia,towarujesz,jeździsz,targasz po schodach ale w sumie gdzie dają kasę za nic ?U nas nawet z-ca kierownika oddziału pracuje w terenie,wiec to nie jest praca dla leserów i tyle.
1
Rotacja 2017-04-14 12:21
No trochę osób się przewinęło w ostatnim czasie,nawet bardzo dużo ,ale nie każdy się tez nadaje ,kij ma dwa końce
@Maja 2017-04-26 16:27
Morale pracowników coraz to niższe, dzieje się coraz gorzej w tej firmie. Nie warto. Zaraz się ludzie pozwalniają,ciekawe jak sobie wtedy zarząd poradzi
3
Pracownik_szary 2017-04-29 14:52
Zalewają firmę nowymi osobami ,tracąc starych pracowników ,a to się przekłada na niższą jakość serwisu ,bo by zaczęli pracować jak doświadczeni serwisanci to potrzeba czasu,a tego brakuje..... i później się zdziwią jak klient odejdzie :( szkoda że idzie wszystko w złą stronę,a pare lat wstecz była fajna rodzinna atmosfera
2
Stanley 2017-05-08 22:41
Firma fajnie się rozwija. Zwłaszcza widać to chyba w rejonie Mazowsza, Małopolski i Śląska - pozyskuje wielu nowych klientów a raczej nie traci starych i wartościowych. Rok temu pojawił się nowy "szef sprzedaży" który wprowadził tylko zamieszanie, ale myślę że zarząd niedługo przejrzy na oczy i się go pozbędą. Fakt, atmosfera trochę się zmienia, nie jest już tak rodzinne jak kiedyś, ale no normalna sytuacja. W końcu na etacie jest już ponad 130 osób w całej Polsce, nie ma siły żeby się wszyscy znali i wszyscy lubili.
Serwis ma pełne ręce roboty to fakt, ale kasa się zgadza, jest zawsze na czas i do tego mają samochód służbowy pod dom, nie muszą wydawać ze swoich na dojazdy. Są też Multisporty i Luxmed. Polecam!
5
endriu 2017-05-09 12:47
to aż taki zły jest ten Wasz niby nowy szef sprzedaży ??
Miki 2017-05-11 09:18
Faktem jest , że firma się rozwija bardzo dynamicznie w każdym obszarze. Zmiany są potrzebne i dobrze że są. Im szybciej zakkceptujemy, ze to nie jest już mała firma rodzinna o atmosferze jak u Mamy tym będziemy przeżywać mniej frustrujących chwil. Powodzenia dla Wszystkich:)
6
Pracownik 2017-05-11 16:09
Ciężka praca, ale warto. Nidzie nie ma nic za darmo. Atmosfera bez zarzutu. Polecam
9
Gonia 2017-05-17 18:06
Kasa stoi od lat w miejscu ,podczas gdy u konkurencji i w innych branżach idzie mocno do góry ,2300 za zapierdol po 8-10 godz na poczatku to dużo ?
9
Maja 2017-06-09 10:45
@Miki
mógłbyś powiedzieć coś więcej o zmianach jakie następują w firmie?
@Pracownik
polecasz pracę w Delikomat Polska. Chętnie dowiemy się dlaczego. Piszesz, że jest to praca ciężka. Co przez to rozumiesz? Jaka osoba będzie dobrze się sprawdzać na stanowisku, które zajmujesz?
@Gonia rozumiem, że Ty nie jesteś do końca zadowolona z warunków pracy. Jakie zmiany chciałabyś w firmie zobaczyć?
Gonia 2017-06-10 07:51
Maja,większość pozytywnych opinii pochodzi od kierownictwa ,na ci oni mają narzekać ? Na pensje rzędu 4000-5000 tys ? Za to że posiedzi w biurze a Ty musisz w terenie usługiwać coraz to bardziej wymagającym klientom ?roszady są ogromne ,kilka lat temu mieliśmy stały skład i fajną atmosferę ,teraz same nowe twarze ,a jak wiadomo nowy się zna na serwisie jak ja na szydełkowaniu ,wysyłają takiego jako reprezentanta firmy do klienta i tworzą się różne ciekawe kwiatki .
2
Maja 2017-06-12 14:03
@Gonia rzeczywiście, w ramach jednej firmy mogą występować duże różnice w warunkach zatrudnienia, a co za tym idzie ocenie firmy jako pracodawcy. Chętnie usłyszymy od pracowników Delikomat Polska na różnym szczeblu, tylko właśnie ze względu na te różnice, w opiniach ważne jest zamieszczanie informacji na temat tego w jakim dziale się pracuje. Pozwoli to osobom niezwiązanym jeszcze z firmą na łatwiejsze poznanie sytuacji w dziale firmy, w którym chcieliby potencjalnie pracować. Wspominasz o tym, że w ciągu kilku lat zmienił się skład i obecnie w firmie bardzo dużo jest nowych pracowników. Co jest powodem takiej rotacji?
1
Nick 2017-06-12 20:07
Maju, nie ma takiej firmy jak Delikomat Polska. Firma od dawna nazywa sie inaczej. Jesli powaznie trakrujesz swoją rolę moderatora (a mam wrazenie ze tak, bo mocno starasz się ciągnąc ludzi za język), to powinnaś zacząć od podstaw, czyli sprawdzenie o kim chcesz rozmawiać.

Nie zgodze się ze rotacja jest duza. W Bielsku w biurze, czy warsztacie, skład jest bardzo zblizony od dawna, nowe twarze pojawiaja sie, bo firma się rozrasta i potrzebne są nowe ręce i głowy do pracy.
W serwisie rotacja jest zauważalna, ale nie ma reguły, duzo zależy od regionu. Na pewno nie ma dramatu.
No i są jeszcze handlowcy, tu są czasem jakieś zmiany, ale takie działy we firmach zawsze są trudne, bo ludzie pracują pod presją i z czasem wypalają sie i nie mają wyniku, to normalne.

No i o tych kierownikach jeszcze. to nie jest jakas korporacja, nie ma 50 działów, kierowników i menadżerów. Poza szefostwem jest kilka osob które mają jakieś kierownicze stanowiska, ale nie jest to bardzo widoczne i z tego co mi się wydaje nie zarabiają jakoś dużo więcej niż inni "szeregowi".
Handlowcy mogą zarobić dobre pieniądze ale musza miec wyniki bo dostają jakis %.
8
Obserwator 2017-06-18 13:21
Faktycznie jest sam Delikomat ,Cafe+co ,w Bielsko Białej jest siedzibą firmy ,warunki mogą być lepsze i bardziej rodzinne niż np na Mazowszu, jak masz taki dostęp do danych to napisz ile osób się przewinęło w danym regionie,widać po komentarzach ,że najgorzej jest w Warszawie, prawda to ?
1
Stary_wyga_stara_knyga 2017-06-28 21:53
Oddawać premie !!!!!! I to szybko kradzieje !!! Jak żyć premierze jak żyć ...
5
Aseczek 2017-07-12 18:54
Nie jest tragicznie, ale kolesiostwo w Warszawie ogromne jeden drugiemu załatwia d***e liza miziaja się swoimi małymi k***kami ściągają do firmy znajomych kolegow i jest fajnie im bo mają Mają automaty pod samym domem a ciebie wywala 100km od firmy, i filuja tylko GPS czy gdzieś nie wsiakles w pracy praca ok jako przejściowa przegnic te 3-4 msc okresu próbnego za 2300netto i w nogi jak tylko znajdziesz coś innego a łatwo... W końcu odwiedzasz różne firmy ich klientow...
3
Jojek 2017-07-20 17:20
Ile zarobię jako technik automatów ? Praca na warsztacie w Bielsku ?
mama 2017-07-21 15:39
mało, zdecydowanie za mało... 2tys na rękę za taką pracę to kpina..
4
Jojek 2017-07-21 23:22
Dzięki miałem iść na 3 dni na probe ale w takim razie daruje sobie ;)
1
Maja 2017-08-12 10:44
Zawsze warto zapytać @jojek czy podana kwota jest stała przez całą pracę. Często firmy dają nowym pracownikom na start określoną sumę, którą później wraz z poznaniem pracy danej osoby zwiększają. Czy w Delikomat Polska jest podobnie? Na pewno więcej osób chciałoby poznać odpowiedź.
Michu 2017-08-19 08:34
Maju, dajesz niestety kolejny raz pokaz swej niekompetencji.
Skąd "Jojek" ma wiedzieć , skoro się nie zatrudnił?
Wiele zależy od stanowiska (serwis, biuro, warsztat, handlowcy) ale jak w każdej sensownej firmie, zarobki rosną zazwyczaj rosną wraz ze stażem. Wiele zależy od kwalifikacji, zaangażowania i wyników.
3
Maja 2017-08-22 07:29
@Michu i dokładnie to miałam na myśli. Czasami oferta pracy jest na danym stanowisku indywidualna, a przedstawiane stawki nie muszą się pokrywać z rzeczywistością każdego pracownika.
Zainteresowany 2017-08-30 21:39
Czy może ktoś podać ile zarabia technik automatów lub serwisant automatów w Bielsku-Białej? Interesuje mnie to co dostanę na rękę. Czy są możliwości awansu lub rozwoju?
Maja 2017-08-31 06:52
@Zainteresowwny dla najlepszych pracowników zawsze jest szansa na rozwój i awans. Co do ofert - one często są ustalane indywidualnie, więc aby mieć pewność, co do warunków dla ciebie - najlepiej odezwać się do firmy podczas odpowiedniej rekrutacji.
Serwiceman 2017-09-04 23:00
Awans? Jakie tu są możliwości awansu? Żadne. Kim moze dostac taki serwisant? Cały czas będzie serwisantem. Praca zdecydowanie nie dla osób które myślą o dalszym rozwoju.
5
Maja 2017-09-09 11:58
@serwiceman, na stronie internetowej Delikomat Polska, można przeczytać takie zapewnienie, dlatego też się na to powołuję. Rozumiem, że Ty masz inne doświadczenia, ale może w takim razie nie dotyczy to każdego działu znajdującego się w firmie?
Michu 2017-09-19 20:08
Serwisant może zostać np:
- kierownikiem regionalnym serwisu (chyba wszyscy obecni kierownicy zaczynali jako serwisanci)
- technikiem regionalnym
- handlowcem
Musi tylko mieć odpowiednie kwalifikacje do takiego stanowiska i musi pojawić się odpowiednia potrzeba, wakat.
2
Maja 2017-09-25 21:52
@Michu dzięki za konfrontującą i uściślającą odpowiedź. W takim razie ta ścieżka rozwoju w Delikomat Polska jest całkiem jasno zarysowana, po prostu jak mniemam (co naturalne) - nie każdy jest nią zainteresowany. Jak "szybko" według Twoich obserwacji jest możliwy taki awans?
OGÓŁ 2017-10-10 16:24
TE POZYTYWY WYPISUJE KSIĄŻĘ :) łADNIE MÓWI ZEBY NIE POWIEDZIEC KŁAMIE!!!!!!!!!!!!
Łysy z Brazzers 2017-10-13 17:14
książe prawie zawsze kłamie, nie kłamie tylku wtedy jak bredzi
3
Zostaw swoją opinię o Delikomat Polska Sp. z o.o. - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delikomat Polska Sp. z o.o.