brak logo

Dalgety Agra Polska Sp. z o.o.

Aleksandrów Kujawski

Opinie o Dalgety Agra Polska Sp. z o.o.

gość 2012-01-11 20:37:36
Zdecydowanie nie polecam współpracy z Dalgety Agra Polska Sp. z o.o. Już nie będę się rozpisywał dlaczego tak myślę, ale jest wiele bardziej kompetentnych firm z którymi warto realizować swoje plany
1
gość 2012-03-31 17:02:36
W firmie płacą za wyniki i kompetencje, więc jeśli ktoś szuka mety, żeby sobie posiedzieć, to może sobie odpuścić. Zresztą nie znam firm w tej branży, że ceni się obiboków. Negatywne opinie są od ludzi, którzy się do tej pracy nie nadają, a to jest okazja do wyładowania własnych flustracji i urażonej dumy. Ja jestem zadowolony, że pracuję w Dalgety.
4
Inny Kolega 2012-04-01 19:08:32
Jesteś pewien, że na wszystkich stanowiskach płacą za wyniki :) ?
Jeżeli ktoś dostanie się na stanowisko doradcy terenowego lub handlarza zbożem, wtedy może być zadowolony z pracy jak i z pensji...
Jeżeli jednak grono dyrektorów zadecyduje inaczej...
Cóż dana osoba po krótszym lub dłuższym czasie zostanie stałym bywalcem stron z ofertami pracy :)

Wniosek na podstawie informacji z kilku biur regionalnych Dalgety.

Z innego punktu widzenia, Dalgety to szkoła dla ludzi bez doświadczenia...
Jeszcze inny punkt widzenia mówi, iż Dalgety to poczekalnia... aż trafi się lepsza oferta pracy...

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...

Ale jeżeli ktoś jest tak bardzo związany z tą firmą, że świata nie widzi, a wszystko inne wydaje się złe i bluźniercze... Cóż :) radzę udać się na terapię lub założyć rodzinę i prowadzić własne życie :)
2
Michał 2012-04-11 00:03:17
czy warto w tej firmie rozpoczynać pracę? jakie jest podejście do pracowników i czy pensja oczywiście jest godna.
Zaczynając pracę otrzymuje sie umowe zlecenie czy umowę o pracę??
Marecki 2013-03-05 15:29:41
Idzie ku zagładzie. Odkąd stery w firmie przejął [usunięte przez moderatora], jest coraz gorzej.
Nikt tu nie szanuje ludzi ani czasu jaki poświęcają na swoją pracę. Ktoś kto się utrzymał w pracy min. 2 lata ma spokój ale stał się taki sam jak reszta! W Dalgety można dobrze zarobić, dają dobre auta, na nic nie żałują.....ale podstawowa zasada jest taka ,że dziś jesteś i pracujesz a już jutro Ciebie nie ma! Jeżeli masz pracę i szukasz nowej to sobie odpuść. Nie masz pracy to łap okazję w Dalgety na przeczekanie.
Ta firma nauczy tylko ,że nikomu nie można ufać i że nie można się poświęcać dla firmy! Kiedyś było lepiej!
1
tak to ja 2013-03-06 08:27:27
Łał, a któż to tak się rozpisuje? Pracujemy tyyyle lat w poczekalni? Jesteśmy stałymi bywalcami stron z ofertami pracy i nie możemy nic ciekawszego znaleźć? Niesamowite!!! W innych firmach za to tylko czekają na totalnych nieudaczników, nie zwalniają ich tylko przepraszają i latami proszą o poprawę wyników. Za to w Dalgety dziś jesteś jutro cię nie ma, kurde i jeszcze tam pracujecie???
Roman 2013-04-21 00:22:27
Dalgety jedna wielka ściema, płacą maranie wymagają tyle jak byś pracował za 5000 netto. W firmie sami managerowie i dyrektorzy a [usunięte przez moderatora] ciekawe czy studia pokończyli...a z językiem obcym to już w ogóle tragedia. Nie polecam tam pracy...szkoda czasu i nerwów!!!! W poznaniu jest wiele innych porządniejszych firm niż ta śmieszna dalgety.
Reparabl 2013-05-18 01:43:14
Czytając opinie nieudaczników , którzy wypisują kompletne brednie o tej firmie wiem jedno , ci którzy to napisali to kompletne [usunięte przez moderatora] szukający firmy , która płaci kosmiczną kasę tylko za to że szanowny łaskawca podniesie rano cztery litery około jedenastej i z wielką łaską zechce zająć miejsce w służbowym samochodzie . Prawdopodobnie najpierw łaskawca uda się na ryby , jeśli będzie słabe branie to pomarudzi sobie na firmę że zła i do bani a on jako najwspanialszy człowiek na tym globie znów nie został doceniony , bo firma nie chce wypłacić kasy za tzw. damski [usunięte przez moderatora] ! Pracowałem w swym życiu w około 10ciu różnego rodzaju firmach a firma Dalgety Była jedną z trzech najlepszych jakie znam. Na pewno najlepsza firma w moim odczuciu z branży Obsługa Rolnictwa.
Wszystkim niezadowolonym proponuję aby założyli własny biznes , jeśli utrzymają się na rynku to znaczy że tracili czas w tej firmie.
Jeśli nie To sorry do wideł i gazu , za rok drapiesz się po kostkach na stojąco i jaki będziesz ZAAADOWOOLONNYYY O HO. !!!!
Jeśli nie sięgniesz kostek to na pewno coś [usunięte przez moderatora] producent wideł. Co to za firma itd.itp.itd , czyli niezadowoloenia ciąg dalszy. pozdrowienia BYły Reparabl.
tak to ja 2013-05-23 21:59:37
qrde , o co chodzi z tymi kostkami???
Reparabl 2013-05-24 22:58:25
Informacja o kostkach dotyczy osób , które pracują przy widłach naprawdę intensywnie i już po roku mają tak długie łapy że chcąc podrapać się po kostkach nie potrzebują się nachylać, mogą to spokojnie zrobić na stojąco bez zbędnego schylania.Jeśli delikwent nie sięga kostek w tej pozycji oznacza to że cały rok ewidentnie się [usunięte przez moderatora], a winę za to jego zdaniem ponosi ten właśnie producent wideł (przecież za to ktoś odpowiada ,na pewno coś nie tak było z widłami!!!!). Nasz niezadowolony gostek nie jest jego zdaniem niczemu winien przecież on pracował . Pytanie tylko jak????? skoro ręce pozostały bez zmian.pozdrawiam REparabl były
ps opinie na temat firmy przedstawiam jedynie na podstawie własnego obrazu jaki pozostał w mojej pamięci po zakończeniu pracy .Spotkałem tutaj wiele osób o których mogę powiedzieć że są naprawdę OK.
Zuzka 2013-05-30 22:53:24
Reparabl - 2013-05-24 22:58:25

Informacja o kostkach dotyczy osób , które pracują przy widłach naprawdę intensywnie i już po roku mają tak długie łapy że chcąc podrapać się po kostkach nie potrzebują się nachylać, mogą to spokojnie zrobić na stojąco bez zbędnego schylania.Jeśli delikwent nie sięga kostek w tej pozycji oznacza to że cały rok ewidentnie się [usunięte przez moderatora], a winę za to jego zdaniem ponosi ten właśnie producent wideł (przecież za to ktoś odpowiada ,na pewno coś nie tak było z widłami!!!!). Nasz niezadowolony gostek nie jest jego zdaniem niczemu winien przecież on pracował . Pytanie tylko jak????? skoro ręce pozostały bez zmian.pozdrawiam REparabl były

ps opinie na temat firmy przedstawiam jedynie na podstawie własnego obrazu jaki pozostał w mojej pamięci po zakończeniu pracy .Spotkałem tutaj wiele osób o których mogę powiedzieć że są naprawdę OK.
Ty jesteś gościu albo gościówo jakaś [usunięte przez moderatora]!!! piszesz takie bzdury że masakra!!!! widzę że ładnie wchodzisz w [usunięte przez moderatora]szefostwu....nochal to masz pewnie tak brązowy że ciężko zmyć!!!!!!!!!!!!
tak to ja 2013-07-02 23:26:55
qrde, laska nie stresuj się, nie bierz tego tak do siebie tylko przeczytaj całą rozmowę; a swoją drogą o co chodzi??? może się umówimy?
zuzka 2013-07-06 00:37:12
ja sie stresuję? nie ma czym, pisze prawdę co się dzieje w tej śmiesznej firmie. Niedługo zabraknie wazeliny......i stanowisk kierowniczych!!!!

szeregowy 2014-01-15 16:28:27
Fakt, nie zawsze jest różowo, a gdzie tak jest..... Jedno jest pewne, jak będziesz tutaj zasuwał, to i zarobisz i nikt Ci nie zabierze tego co się należy. Jest grupa osób pokrzywdzonych w ich mniemaniu przez firmę, ale większość z nich gdzie indziej też jakoś długo miejsca nie zagrzali i kokosów nie zbijają. Tak więc wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Jak toś znalazł firmę gdzie płacą, a nie wymagają to niech da znać. Pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych...
1
tosia 2014-01-28 22:40:39
mam pytanie czy firma daje umowę o pracę czy umowę zlecenie?

pozdrawiam:)
koziol 2014-03-16 12:40:56
moze jednak ktos napisze ile przedstawiciel moze zarobic? Na waciki wystarczy?
1
rolnik 2014-04-27 13:24:52
płacą jak w Tesco, nie warto sobie zaprzątać głowy, na rynku obsługi rolnictwa słabizna, dolna półka, trafiają tam ci których nikt inny nie chciał, tyle w temacie
tak to ja 2014-05-08 22:55:37
kolego rolniku (bo jesteśmy na forum), skąd Ty niby możesz to wiedzieć kto TAM trafia? Słabizna - hmmmm to wszystko zależy od człowieka i tego co sobą prezentuje, jeżeli przyjeżdża do Ciebie gościu, któremu słabo idzie, to nieważne w jakiej firmie będzie pracował - będzie narzekał, więc trochę luzu proszę. Sam osobiście pracuję ósmy rok i gdyby nie głupia strategia i pomysły niektórych "product manager'ów" to nie myślałbym nad zmianą pracy, naprawdę nie ma co narzekać, ale to wszystko kwestia indywidualna niestety. Jak dla mnie zarobki spoooro powyżej średniej za spokojną pracę, wolną rękę i auto do dyspozycji prywatnie to wiele więcej niż mogą zaproponować konkurencyjne firmy naszpikowane gps'ami, raportami, planami itp... Pozdrawiam moich kolegów, którzy wiedzą o co chodzi...
2
jozin z bazin` 2014-08-05 23:39:01
Witam Panowie,
a tak konkretnie , jako Doradca terenowy, czego się można spodziewać ?
Duże widełki pensyjne do negocjacji? czy kwestia doświadczenia ?
Jakiej klasy samochody dostają PH / Doradcy terenowi ? jest Oki ???

POZDROWIENIA Dla wszystkich z Działy AGRO
DZIĘKI ZA Odpowiedź
4
Marecki 2014-12-15 18:11:37
kolego "tak to ja" Dobrze piszesz, tylko że tak pięknie i kolorowo było kilka lat temu. Przecież prawie wszyscy starzy pracownicy już odeszli od tej firmy. Konkurencja na starcie dawała im 2 razy większe pieniądze w podstawie. GPS w Dalgety tez już są, rozpoczynasz wizytę i kończysz klikając w telefoniku w specjalnej aplikacji. Jak do Prezesury dobrał się Cesarz wraz ze swoją żoną wszystko się posypało w tej firmie. Już teraz w ogłoszeniach o pracę jest zapis, że nie musisz mieć wykształcenia rolniczego. Kilka lat temu nikt obcy do firmy by się nie dostał.
Praca w Dalgety w tej chwili to tylko dla niedoświadczonych młodych ludzi, którzy chcą złapać doświadczenia. Nie proponuję wiązać przyszłości z tą firmą.Zresztą ludzie z branży wiedzą jak tu sytuacja wygląda.
Do tego są jedni z droższych w SOR o nawozach nawet nie piszę bo byle jaka lokalna firma garażowa będzie bardziej konkurencyjna.
rolnik dwa 2014-12-18 01:17:31
ciekaw jestem ilu z tych "mało zadowolonych" pracowało w ogóle w w/w firmie i ewentualnie jak długo- hmm może trzy miesiące (chyba tyle wynosi okresu próbnego?!). skoro to taka "banda nieudaczników" i "niedoświadczonej młodzieży" to czemu są jednymi z najczęściej rozpoznawalnych w terenie? najdrożsi a ciągle sprzedają i raczej nie notują spadków, trochę dziwne przy takiej konkurencji? może klient docenia profesjonalizm doradcy który do niego przyjeżdża? nie pewnie sam, z dzikom przyjemnością daje się okradać rok w rok:)co do GPS- ma go każdy kto ma telefon kom.- kwestia odrobiny zachodu pracodawcy więc o co tyle krzyku. prawdę napisał ktoś wyżej- "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma". moim zdaniem firma ok.
2
Marecki 2014-12-29 21:28:27
rolnik dwa - Raczej nie notują spadków piszesz. Sam nie jesteś pewien co piszesz. Robisz w tej branży i nie wiesz że jak masz dobrą logistykę i jesteś w stanie w ciągu jednego dnia dowieźć towar na pole rolasowi to jest on gotów nie szukać środka u konkurencji licząc się z tym że może przepłacić tylko zamówi u Ciebie mając pewność, że go dostanie na czas. Nawet nie wiesz ile tematów ucieka firmie Dalgety, też nie wiedziałem dopóki nie poznałem innych firm i ludzi tam pracujących. O jakim ty okresie próbnym piszesz? W Dalgety takiego nie ma. pracujesz 2 miesiące i będziesz miał jakiś wynik, chociaż w to wątpię a trafi się jakiś znajomek albo jakiś inny magik od konkurencji to zwolnią Cię aby zrobić Mu miejsce. Nie odnoszę się akurat do Twojej sytuacji ponieważ nie wiem pod jakim oddziałem robisz. Ja znam wszystkich byłych pracowników oddziału Olsztyńskiego i z Aleksandrowa. W Olsztynie zostało dosłownie 5ludzi ze starego sprawdzonego Teamu. I z tych 5 osób 4 nie są handlowcami.Pozostał jeden stary wyjadacz, bez którego ten oddział poleciałby na ryj. Wszyscy pracowali tam minimum 5 lat i uciekli do konkurencji, (dwaj zostali zwolnieni, moim zdaniem tylko i wyłącznie z prywatnych powodów) nie tylko dla lepszych pieniędzy ale dla lepszej atmosfery pracy i lepszego poszanowania jako pracownika. Dobre czasy już dawno minęły w tej firmie. Czemu w ostatnich latach nie możecie znaleźć pracowników z konkurencji z długoletnim stażem pracy i z super znajomością rynku? Dlaczego w ogłoszeniach o pracę , które nie schodzą z portali jest już wyraźny zapis, że kandydat nie musi mieć rolniczego wykształcenia i nawet nie musi mieć doświadczenia w zawodzie?
5
Pedoil 2015-02-10 15:55:17
Dalgety robi sobie kpiny z ludzi. Proces rekrutacji trwał 4 miesiące, wycieczka do Olsztyna potem Poznania i na końcu do Aleksandrowa Kuj. aby otrzymać wiadomość: "Jednak nikogo nie zatrudniamy, prosze sie kontaktować w czerwcu." żarty........
1
tak to ja 2015-03-12 19:02:23
Witam Wszystkich, bo dawno tu nie zaglądałem. Powiem tylko, że po odejściu z D. świat wygląda zupełnie inaczej. Zdecydowanie więcej kontaktów niż w tej firmie zamkniętej jak słoik, inny system pracy, szeroka współpraca z ph producentów, hodowców, itd. Pozdrawiam ;)
1
agi bagi 2015-09-27 09:55:28
Praca na magazynie w tej firmie jest tragiczna.Nie polecam nikomu!
1
gruba 2015-11-12 14:21:36
Elka na księgową to do Poznania trafisz do kołchozu!!! odliczana przerwa kawowa, siku na czas, śniadanie najlepiej zebyś zjadła nad klawiaturą. kariere robia tylko ci którzy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liżą lub [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dają. taka prawda. najgorzej jest w administracji i księgowosci. wiem bo byłąm. zarobki w granicach 2 000, to jest huk!a praca prawie taśmowa. Nie szanują nikogo.
5
Pawmaxx 2016-07-14 23:36:11
Z wypłacalnością pensji nie ma problemu, ale szlag mnie trafia jak oferuje innowacyjny nawóz z inhibilatorem ureazy lekko 200 pln wyżej za tonę niż konkurencja a wiem ze wszystkie nawozy to maja. Robienie z rolnika idioty za które mi płaca. To mnie boli
2
Pawmaxx 2016-08-20 10:09:39
myśle, że przy tej biedzie jaka zapanowała u rolników niestosowne jest wciskanie im tak drogiego mocznika czy jakis zbednych gowien jak wspomagacz doglebowy na lierke D . Dla mnie ta firma sie robi pot tym wzgledem taką "śmieszno-drogą"
Jakukek 2016-08-31 20:37:58
Dzieje sie coraz gorzej. Gpsy, obcięte bonusy, kontrol goni kontrole i zapanowało donosicielstwo
1
rftg 2016-09-04 20:38:10
O rany, to skoro można liczyć na zarobki na poziomie 4 tysięcy @anka, to się nie dziwię, że zatrudnienie u nich jest tak opłacalne. Wiecie może czy dorzucają do tego jeszcze jakieś premie? Wcale się nie dziwię, że nikt nie narzeka na warunki płacowe u nich.
Nick 2016-10-27 16:43:46
Byłaś i zwolnili Cie ;) co ? bidulku....
Mar 2016-12-03 22:11:47
Zasięgnij fachowej lektury a później się wypowiadaj bo pierdoły piszesz.
Mar 2016-12-03 22:13:10
Rolnik biedny,haha ...dobre
Zostaw swoją opinię o Dalgety Agra Polska Sp. z o.o. - Aleksandrów Kujawski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dalgety Agra Polska Sp. z o.o.