brak logo

Kolanko Sp. z o.o.

Chwaszczyno

Opinie o Kolanko Sp. z o.o.

Jacek 2011-12-21 11:16:22
Totalna bzdura. Odradzam.
znawca tematu 2012-07-17 12:57:31
Jeżeli ktoś lubi pracować przez 9 godz. a płacone mieć za 8...., nie płaca też za soboty..., firma nie dla ludzi , którzy posiadają rodziny...
1
Klemens 2012-09-16 00:54:44
AMWAY w stylu japońskim, samobiczowanie dla i ze szczęścia. Miła rodzinna atmosfera - aż zęby bolą.
1
majka 2012-10-05 13:39:00
Potwierdzam powyższe opinie, praca jest zdecydowanie dla singli, w myśl idei kreowanej przez dyrektorkę. Polityka firmy prowadzi nieuchronnie do scysji małżenskich zpowodu czętych nieobecności mażłonka, który jest na różnych imprezach i spotkaniach w związku z czytym nie ma czasu dla swojej rodziny.
1
FR 2013-02-07 13:39:38
Od razu da się zauważyć, że Ci co piszą powyższe nie mogli się odnaleźć w poważnym podejściu do prowadzenia biznesu. Jeśli komuś nie odpowiada zarabianie za wykonaną pracę to kończy szybko.
Komuna już dawno minęła! Nie ma zarabiania za siedzenie!
p.s. 2013-02-08 13:40:07
FR - 2013-02-07 13:39:38

Od razu da się zauważyć, że Ci co piszą powyższe nie mogli się odnaleźć w poważnym podejściu do prowadzenia biznesu. Jeśli komuś nie odpowiada zarabianie za wykonaną pracę to kończy szybko.

Komuna już dawno minęła! Nie ma zarabiania za siedzenie!
Pracodawco!
czasy komuny minęły, ale poważne firmy dobrze traktują swoich pracowników, nie oszukują płacąc za 40 godz. czas pracy, podczas gdy pracownicy w rzeczywistości pracują dodatkowo 1 godz. dziennie + soboty...
a jak się komuś nie podoba to może odejść... chyba żyjesz w oderwaniu od rzeczywistości (a może sprawisz sobie batóg do poganiania?)
1
Wioletta Kado 2013-04-09 13:02:19
Witam serdecznie wszystkich, którzy oceniają firmę Kolanko.
Na nasz temat pojawiło się niewiele wpisów, ale niestety bardzo krytycznych, mimo to dziękuję w imieniu firmy za jakiekolwiek komentarze...:).
Czytając te wpisy nie dziwię się, że Państwo tak komentują nasz system pracy - nie jest łatwy...dla niektórych rzeczywiście może wyglądać jak Amway, dla innych znowu "Pani dyrektorka" wybiera tylko singli (nie jest to praca dla osób, które posiadają rodziny...), czy Kolanko postrzega się jako firmę, która "burzy związki prywatne" częstymi wyjazdami szkoleniowymi.
Proszę Państwa trochę w tym prawdy - rzeczywiście jest u nas świetna atmosfera, aż ze szczęścia "zęby bolą", ale dla tych pracowników, którzy umieją z tego "szczęścia" firmowego korzystać...nie wszystkim byłym pracownikom się to podobało; wyjazdy integracyjne, szkoleniowe są i to często, ale dla osób, które chcą się rozwijać - nie wszyscy z tego korzystają (a jest nas obecnie 60 osób), bo nie mają takiej ochoty i po prostu nie muszą:).
Pani "dyrektorka" niestety nie zatrudnia tylko singli ( a mogłoby być wesoło...) tylko osoby, które mają rodziny i jest to bardzo firmie cenione - na 60 osób 13 to single, ale będący w związkach partnerskich, a pozostałe 47 osób mają rodziny i bardzo długi staż w Kolanko.....)także ta opinia nie jest prawdziwa, ale rozumiem, że ktoś mógł ten fakt źle ocenić...
Co do godzin pracy - każdy chciałby pracować tak jak my - w elastycznym czasie pracy- kiedy chcesz (pod zgodą kierownika) możesz załatwiać swoje sprawy, przychodzić do pracy w godzinach, na które się umówisz, ale wiadomo nie wolno "przeginać".
Dla wszystkich osób, ale z pozytywnym nastawieniem do pracy i swojego pracodawcy - w Kolanko jest świetna atmosfera i cudowni ludzie i nazywajcie sobie nas nawet Amwey - to dla nas wręcz wyróżnienie. Pamiętajcie tylko o jednym - jest bardzo ciężko, z powodu ostrej konkurencji, planów, które należy wykonać aby otrzymać premię itd...długo by
3
Wioletta Kado 2013-04-09 13:07:53
... długo by wymieniać.
Życzę Państwu takiego pracodawcy na co dzień jak Kolanko!
Jola 2013-04-17 19:53:55
Pani"DEREKTORKO" [usunięte przez moderatora] No nic innego nie mogłaś tutaj napisać,ta rodzina to chyba SS,bo to co wyprawiacie,to aż się prosi o zgłoszenie w PIP. Kierownik [usunięte przez moderatora] załapie się na sprawę o molestowanie i tak się skończy sielska firma zwana Kolanko.Jesteśmy pośmiewiskiem na rynku,tego też nie wiecie???
1
klientka 2013-04-18 12:30:51
Witam.
Jestem stałą klientką Waszej Firmy juz od dawna, znam sporą część pracowników, podzielę się więc moimi odczuciami.
Mam wrażenie że krytyczną opinię o firmie podzielają żony czy też mężowie pracowników.
Przyznam ze rozumiem ich punkt widzenia w zakresie „organizowania” wolnego czasu pracownikom szkoleniami oraz wyjazdami integracyjnymi. Po prostu chcą spędzać wolny czas z rodziną i tyle. Nie wiem czy wyjazdy integracyjne służą „rozwojowi” pracownika, to zależy w jakiej sferze. Osoby nie mające dzieci mogą nie rozumieć wagi tego problemu.. Pracownicy nie chcą być źle postrzegani, więc biorą bo muszą, udział w wyjazdach integracyjnych czy szkoleniach, które organizowane są w czasie wolnym od pracy. Pracują 9 godzin i nie można się dziwić temu, że sprzeciw rodziny budzą wyjazdy w sobotę lub niedzielę.
pozdrawiam
.
1
aniulka 2013-04-22 11:59:33
Witam
W odpowiedzi na ten właśnie wpis, jestem żona jednego z pracowników jakoś nasze życie rodzinne nie cierpi na tym że mąż pracuje w Firmie Kolanko. Wiadomo od poniedziałku do piątku w godzinach rannych jest w pracy, ale popołudniami i w weekendy ma czas dla rodzinny, oraz dla swojej pasji. Są wyjazdy szkoleniowe, ale w tych czasach, to jest chyba normalne, nie tylko w tej firmie ale w wielu innych, firmach, pracownik musi jeździć na szkolenia, aby się rozwijać.
kaśka 2013-04-23 13:34:01
Szczerze mówiąc to w tym miejscu nic innego nie mogła Pani Dyrektor napisać. Nikt nie będzie srał we własne gniazdo ... a tak naprawdę to ta firma składa się z prawych rączek szefa i Pani [usunięte przez moderatora] (grupka osób w stosunku do której nie można mieć innego zdania czy punktu widzenia) i reszty pracowników, kto nie odpowiada ten wylatuje z firmy pod totalnie głupimi pretekstami bądź jest degradowany. Wyjazdy szkoleniowe to istna orgia (nie tylko singli) ale przecież nikt nie powie o tym głośno - rozwody gwarantowane. Podsumowując może kiedyś firma ta była mniejsza nie rozwijała się tak jak teraz ale klimat był 1000% lepszy, ludzie byli dla siebie życzliwi i przyjacielscy, a teraz boją się własnego cienia (szepty, plotki-masakra).
2
gość 2013-08-05 17:16:20
Ogromna strata czasu. Doradcą technicznym w tej firmie można być nawet po szkole hotelarskiej. Śmieszne podejście do ludzi wykształconych.
pracownik 2013-08-05 17:28:41
Co do plotek zgadzam się z zupełności. Pracując tam trzeba wyrobić sobie dwulicowość, aby wytrzymać w tym klimacie.
Dorota 2013-09-23 11:46:19
Widocznie ludzie po studiach wyższych na kierunkach takich jak hotelarstwo są w stanie przejść szkolenia i przekwalifikować się, aby być kompetentnym doradcą, czego najwidoczniej "gość" nie potrafi pojąć. Natomiast ograniczonego myślenia i wypowiedzi "gościa" nie będę nawet komentować. Dla tych, którzy znają branżę i rozważają pracę w kolanku - mało gdzie będzie wam lepiej. Pozdrawiam
lena 2013-10-12 10:54:55
wreszcie ktoś, napisał coś naprawdę prawdziwego, a nie jak wcześniej kłamstwa i obmówienia, ludzie myślcie zanim jakieś głupoty napiszecie
wow 2013-10-14 16:31:37
Jest ok
miecia 2014-01-23 10:14:43
Powiem szczerze: tam pracuje hermetyczna grupa koleżeńska, taka klika adoracji swoich szefów. Jak się z nimi dogadasz (musisz pasować do grupy) to płyniesz, jak nie to nie masz szans, wykończą cię (mobbing itp). Trochę jak z kibolami - zginiemy za naszych i przeciw tamtym. Sęk w tym, że z 10 lat temu to tam rzeczywiście była fajna atmosfera, ludzie realizowali swoje ambicje w zgranym koleżeńskim i wzajemnie życzliwym zespole. Ale teraz wyrosła z tego nepotyczna klika i trzeba do nich się dopasować i zaakceptować lizusostwo, serwilizm i wyzysk.
1
gość2 2014-01-27 09:12:07
Jeżeli kompetencje inżyniera sprawdza hotelarz, to jest oczywiste, że wyżej oceni hotelarzy. W tej firmie najlepsze kwalifikacje zawodowe/techniczne to brak wykształcenia kierunkowego lub w ogóle żadnego. Nie matura, lecz chęć szczera zrobi z niego inżyniera.
1
gość3 2014-01-28 12:00:16
Klika klik tak zwana, to jest jak w szkole, lubiani są Ci którzy imprezuja i sie podlizuja, szczerze nie polecala bym pracy w tej firmie, kiedys moze nie 10 ale jeszcze z 4 lata temu, bylo super(usunięte przez administratora)
1
go 2014-02-07 17:47:43
Nie polecam, ogromna strata czasu, zero rozwoju zawodowego.
Rada dla kobiet: wysokie buty,(usunięte przez administratora)
Ala 2014-02-15 09:41:48
Uwielbiam firmę Kolanko i "wysokie obcasy", nie dość, że daje mi ogromne poczucie własnej wartości, to mogę nosić piękne buty, a wszystkie kobietki, które tu pracują są piękne, cudowne, wykształcone i korzystają z rozwoju zawodowego jaki daje firma! Wszystkie fajne kobietki i te starsze i te młodsze, które uwielbiają życie, lubią się uśmiechać zapraszamy do nas!!!
Ola 2014-02-15 09:43:56
No i oczywiście mamy cudownych, wykształconych mężczyzn w różnym wieku, którzy są nie dość, że sympatycznie, to na dodatek są profesjonalistami!
Buziaki dla Panów z Kolanko! Jesteście najlepsi!
Kot 2014-02-15 09:48:37
Obserwuję firmę Kolanko od lat (jestem jej klientem) i potwierdzam, że to fajna zgrana paczka ludzi, profesjonalnie obsługująca klienta. Gratuluje Wam pomysłów na siebie i Ci wszyscy, którzy bzdury wypisują na Wasz temat, są po prostu zazdrośni, przecież miło pracować z fajnymi ludźmi, nawet po hotelarstwie....:)
Miło na Was popatrzeć ekipo Kolanko! nie przejmujcie się tymi bzdurami, które zamieszczają o Was inni!
miecia 2014-02-22 16:44:02
(usunięte przez administratora) potwierdzają wcześniejsze opinie: zgrana paczka wzajemnej adoracji,(usunięte przez administratora)
1
Krysia 2014-03-20 18:45:21
Najbardziej profesjonalna firma i ludzie jakich znam w branży budowlanej. Jestem w szoku jak czytam te bzdurne wpisy na temat Kolanko - nie ma lepszej obsługi i atmosfery niż w Kolanku. Lubię wpadać do nich na zakupy, bo nastrajają mnie bardzo pozytywnie!
1
Paweł 2014-05-15 17:39:47
Alu wysokie obcasy dają Tobie poczucie własnej wartości, to co się z Tobą dzieje gdy tańczysz na boso na imprezie firmowej :)
Kobiety owszem korzystają z rozwoju jaki daje firma poprzez dorabianie po kątach po godzinach.
Panowie profesjonaliści chyba w oszukiwaniu kierowników budów, że ich materiał będzie na czas.
1
alusia 2014-06-04 08:42:59
a można wiedziec (usunięte przez administratora) w jaki to sposób kobiety dorabiaja po godzinach po tych kątach..???
garry 2015-01-05 20:23:35
Widze, ze dyskusja zmieniła biega na omawianie systemu szkolnictwa w naszym kraju i informacje o aktualnych warunkach pracy w firmie przeszły na dalszy tor. Może jednak byłby ktos w stanie napisac, jak teraz Wam się pracuje. Czy polecilibyście tutaj prace np. komuś ze swojej rodziny, czy najbliższego grona znajomych?
2
klient 2015-01-15 20:59:36
Dzień dobry.Nie wiem jak to zaczęć bo po takiej wizycie w państwa punkcie sprzedaży ,bo to chyba Wasz punkt w Starogardzie byłem zdruzgotany obsługą.Chciałem zrobić zakupy ,trochę farb i tapet które są tam dość ciekawe,,wiec proszę panię z działu sprzedaży o informację na ten temat ale bez rezultatu ,więc proszę o rozmowę z kierownikiem,a pani mówi że kierowniczka jest NIEODPOWIEDZALNA. Mówię że nie rozumiem,a pani że jak mi nie pasuje to mogę kupić gdzieś indziej. AROGANCJA TEJ PANI NIE MIAŁA GRANIC. Nie znam imienia bo nie miała identyfikatora,ale dowiem się jak ta blondynka ma na imię i zgłoszę to do szefa tej firmy . DZIĘKUJĘ I WSPÓŁCZUJĘ TAKICH PRACOWNIKÓW
8
karola 2015-03-10 19:54:10
oj ciekawa historia bo o tej pani blondynce dużo można by powiedzieć osobiście byłam przez nią obsługiwana gdy szukałam tapet do kuchni i nikt mnie jeszcze nie potraktował tak jak ona jest wyniosła i zarozumiała była bardzo nieprzyjemna z łaską pokazywała mi te katalogi wręcz rzucając na stół,podziękowałam jej za taką obsługę i wyszłam chociaż podobały mi się niektóre wzory. Dodam,że wróciłam tam po te tapety ale obsługiwała mnie ta druga pani i całkiem inne podejście,profesjonalne i miłe podejście do klienta no i złożyłam zamówienie, ale nie wiem co tam się dzieje w tej hurtowni?Ciągłe rotacje pracowników nie świadczy to dobrze o firmie a najlepszy jest ten starszy pyzaty grubasek przecież on w ogóle nie ma pojęcia o obsłudze klientów,na prawdę współczuję co Wy zatrudniacie za ludzi?????
lol 2015-08-14 23:59:26
Trochę dziwna wypowiedź. Jak jesteś zainteresowany ofertą pracy to po prostu idź na rozmowę a nie szukaj głupich wpisów na forum, które i tak nijak ma się do prawdy. Lepiej samemu się przekonać i wyrobić sobie własne zdanie.
1
Magda 2015-10-10 11:25:47
Firma pomyłka, strata czasu, ciągła rotacja pracowników.
Panowie profesjonaliści we wciskaniu kitu, że materiał na budowie będzie na czas.
3
vox 2016-04-15 10:30:00
Najwięcej informacji dostaniesz podczas rozmowy rekrutacyjnej, więc warto na nią pójść i samemu się przekonać. W moim przypadku warunki na jakie się umawiałem zostały dotrzymane. Co ważne nie musiałem się martwić czy wypłata pierwszego będzie na koncie. Nie wiem jak teraz, ale zawsze sporo inwestowali w ludzi co dla mnie było dość ważne...
wiesiek 2016-05-05 09:11:42
a ja mam pytanie jakie są wymagaNIA OBECNIE żeby się dostać do nich na kierowce międzynarodowego, wiecie?
Zostaw swoją opinię o Kolanko Sp. z o.o. - Chwaszczyno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kolanko Sp. z o.o.