brak logo

DFME

Wrocław

Opinie o DFME

Andrzej B 2010-08-23 17:15:58
Szlam z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , komuna na karzdym kroku , pracownik nic nie znaczy
Siedlisko poganiaczy i komunistow .
anonim 2011-02-19 19:38:49
praca tam i zarobki tam to paranoja a [usunięte przez moderatora] to gosciu w ciaglym szoku
lolobrygida 2012-02-07 11:03:48
Prawda komuna na każdym kroku brak szacunku i przede wszystkim zaufania do pracownika , kultura u kadry nie jest na poziomie. Wygląda na to ,że tu nikt nie myśli mówię tu o produkcji, mianowicie kto w danym momencie jest najwyższy ,,rangą na pokładzie\\\" ten rządzi!! Patrząc z boku bardzo zabawnie to wygląda, często pracownik mówi w swoim gronie np lepiej bym to zrobił ale co się będę odzywał i ma racje bo nikt go nie posłucha.
-szanowna kadro może by tak douczyć się w tym temacie ,podejrzeć w innych firmach jak obecnie się pracuje ludzie to nie hołota!!!-oprócz tych co sami stworzyliście!!!
-może lepiej abyście razem się naradzali nad problemem a nie każdy ,,kto mądrzejszy ten pierwszy\\\" zbyt wiele błędów się tu popełnia aż niewiarygodne!!! w życiu czegoś takiego nie widziałem.
malarz 2012-02-07 19:36:55
Zarobki uwłaczające!! Poniżanie pracowników na każdym kroku!!! Kierownik [usunięte przez moderatora] zachowuje się jak pies [usunięte przez moderatora] (specjalnie z małej). Jak szukasz pracy na przeczekanie to tak w innym wypadku ODRADZAM!!!
trzeżwy 2012-03-25 21:34:47
Stare dziady rządzą oraz wódka, jest tu szeroko zakrojona hierarchia, młody nawet w sobotę przyjść nie może, jak przychodzi stara maszyna to ściągają emerytów np po to aby ją obrócić normalnie śmiech!!! jak by ludzie co obecnie pracują nie mieli o tym pojęcia!!!!
SZEF p. [usunięte przez moderatora]. jest tu jedyną konkretną osobą wśród kadry
jego majstrowie są jedynie jego sekretarkami!!!!
Lepiej omijać tą firmę z daleka!!!
Jak tylko znajdę inną pracę to od razu mnie tu nie ma!!!

pijany 2012-03-25 21:56:52
To prawda wódka rządzi!!! jeśli chcesz przyjść w sobotę to postaw brygadziście pół litra i tak co sobota będziesz w pracy!!!
co tu się dzieje to nawet wam się nie śni!!! kadra przymyka oko
na to ,że z ponad stu osób co dzień połowa jest na pewno na bani!!! mówią na nich fachowcy!!! śmiech na sali!!!


z produkcji a może nie... 2012-11-22 22:31:21
frajerzy,pijaczki mąciwody-konfidenci po prostu świnie, stare dziady a młodzi robią podobnie, firma ok (poza płacami) a tak to banda baranów i przede wszystkim zgraja szukająca od rana gdzie i od kogo by tu się napić!!!a stary pracownik (co wygląda jak żul z pod Żabki o 6:00)ma więcej do powiedzenia niż jakiś kierownik.....kto lubi wódeczkę to jego miejsce... inne osoby nie bardzo się będą liczyły póki co...
Ps
Te pijaczki to oczywiście cwaniaki i jaki makaron na uszy kierownikowi nawiną to wszystko łyka....może mu to pasuje....on ich słucha i ma za fachowców a oni to wiedzą i korzystają!
grzes 2013-01-25 11:56:55
to jeszcze istnieje!?pracowało sie tam pare latek ,co sie wódki wypiło i papierosów wypaliło to nie policze,fajnie byłoby wrócić do tej komuny na troche i sie oderwac od rzeczywistości i udawać tak jak wszyscy ,że coś się robi a na drugiej zm. to było istne sanatorium wszyscy nawaleni ah jak sobie przypomne.... wygodna robótka dla partaczy, lizusów co robią szum wokoło siebie.
salamander 2013-01-31 20:18:27
a w tsransporcie to same asy pracuja jedna krolewna i 5 pomocnikow
krasnoludek 2013-03-12 11:18:55
a na montażu raz pijak raz wariat
DonPedro 2013-03-28 07:59:24
Nie masz co tu liczyć na awanse i podwyżki, banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i poganiaczy.
dreamliner 2013-06-19 16:45:52
zależy jak się zakręcisz i czy podkupisz sobie zaufanie odpowiednich osób....nie musisz nic umieć oby być dobry aktor.
2013-09-27 13:26:49
malo placa robota troche brudna
Gal Anonim 2013-10-09 18:49:22
Na początku 2000 brutto (jakiś rok temu było 1900 brutto) a później podwyżki o 200 zł przy podpisaniu umowy na 2 lata. a na nadgodziny to są rzadko i trzeba sobie zasłużyć po roku pracy.
weglik 2014-08-01 17:13:56

Ten zakład to PRL Bis można tak śmiało nazwać ten bałagan. Nowy pracownik to dla starych pracowników po prostu śmieć, problem bo starego pierdołę nieroba mogą zwolnić. Mentalność tych ,że ludzi powoduję wręcz odrazę. Nie pijesz wódki-źle. Nie palisz- źle. Ogólnie do tej pory są tam zasady rodem z komunistycznych zakładów(wpisowe, upijanie się co niektórych to tam norma)
lin 2015-01-05 16:55:21
DFME konstruuje i produkuje maszyny elektryczne średniej i dużej mocy - generatory i silniki. Poprzez skoncentrowanie się na wybranym segmencie rynku udało im się wyspecjalizować w produkcji i serwisie maszyn średniej i dużej mocy. W tej chwili można powiedzieć , że są jednymi z najlepszych takich producentów na świecie
alinka90 2015-03-06 17:24:07
w sumie bardzo mnie ciekawi ta branża, wiąże się z moimi hobby i pasjami, zainteresowaniami - więc chciałabym żeby moja pasja stała sie pracą. jednak jakie trzeba spełniać dokładnie wymagania żeby dostać prace w DFME? i ogólnie jako osoba zawodowo w tym początkująca jestem w stanie sobie u nich poradzić na zakładzie?
2
portos 2015-03-22 14:32:52
Dolnośląska Farbryka Maszyn Elektrycznych to kontynuator 50-letniej tradycji największego producenta maszyn elektrycznych w Polsce - DZWME Dolmel. Swoją siedzibę firma ma we Wrocławiu, a więc w najbardziej uprzemysłowionej części naszego kraju co wiąże się z wieloma ułatwieniami logistycznymi dla firmy
Czarnuch 2015-07-29 17:24:05
Odradzam pracy w tym zakladzie.Brak jakichkolwiek zasad BHP.Bardzo niska płaca jak na rok 2015!!Brak elementarnej kultury ze strony SZEFA jak i jego kolesia kierownika.Majstrowie są tam służącymi wykonującymi każde nawet najgłupsze polecenia.Jednym słowem porażka jesli nie jestes zdesperowany i nie masz noza na gardle to nie łap się tej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracy...
nik 2015-08-19 09:32:05
Bhpowiec to mlody facet i ma tu guzik do powiedzenia. W takich firmach powinien byc bardzo ważną postacią lecz tu jest,, garazowka'' i oby taniej oby szybciej. Technologia przestarzała i syf jakiego dawno nie ma. Zarabiaja tylko lizusy, szef takich lubi a kier. przedewszystkim-takim alkomatu nie podają. Jest paru takich i oni opinie wystawiaja nowemu. Nikt sie Ciebie nie zapyta czy to prawda. Zagrywki prosto z przedszkola. Banda biedakow co za sobote w tym syfie da se jaja ogolic. Robota dla osób co chcą przebimbac 8h albo swoje zarobili tu sie dorobisz tylko jakiejs paskudnej choroby.
Nik 2015-08-19 09:44:42
Kolego, , mial'' jestes pewnie tym co klepie te pozytywne opinie.... chcesz naprawde aby napisac jakie zas.bhp sa tu lamane? Czy sam nie masz o tym pojecia ?Ps z tym miedzynarodowym rozwojem to Cie ponioslo. Te przestarzale maszyny co maja za małą sprawnosc mozna sprzedac w krajach z poza europy. Odp?
nick 2015-08-24 16:12:31
haha firma dynamicznie sie rozwijajaca hehe sprzet tak stary ze powinien byc w muzeum!jak MUSISZ cos zrobic to licza na twoja KREATYWNOSC bo nie masz czym pracowac.PORAZKA odradzam pracy nawet najwiekszemu wrogowi w tym Kouchozie.A wynagrodzenie skandalicznie niskie
Robo 2015-10-16 20:33:19
Pracujesz to zarabiasz, opier.... To nie masz szans na awans. Taka prawda.
1
superman 2015-11-11 08:20:28
W dfme nie trzeba pracowac tylko latac za szefem jak sie pojawi i podlizywac sie. Najlepiej z kolega i tylko jak go zobaczysz od razu do niego! Sukces murowany!
4
Suberman 2015-11-29 19:53:48
W wielu firmach za prace nagradzaja a w Dfme pytaja sie o opinie starych dziadow bo kierownik to widzi tyle co mu sie palcem pokarze . Np stawialem wodke na poczatku jako mlody chodzilem wraz z nimi pijany i co dostalem podwyzke za co? Bo dziad powiedzial ze jestem dobry ptacownik. Pozdro cdn.
2
sman 2015-12-16 13:55:10
Oprocz prawdy slowa narzekania nie ma. Na dobra sprawe wszyscy powinniscie byc z wyrokami . Zero pojecia w zarzadaniu ludzmi! Musicie byc bardzo TANI! Tak sobie zrobiliscie, ze mlodym karzecie a starych prosicie.
1
ggggg 2016-01-07 15:24:59
najgorsza firma w ktorej pracowalem.W srodku firma wyglada jak by sie czas 30 lat temu zatrzymal.Skandalicznie niskie wynagrodzenie,kolesiostwo i chamstwo!Szantazysci jebani W SOBOTE 'MUSI PAN PRZYJSC,NIE INTERESUJE MNIE TO ...FIRMA MA TERMINY JESLI PAN NIE PRZYJDZIE TO NIE MAMY O CZYMM W PONIEDZIALEK ROZAWIAC..za takie slowa "SZEF" powinien sie pozegnac z praca za ten regularny mobing
1
bardzo cinko 2016-01-27 18:05:33
Pracownik chodzi z uśmiechem? Dostanie podwyżke, czy premię? Chyba autor tego postu ma nazwisko na literę "Ż", albo pisze o jakiejs innej firmie. Jeśli pracownik się usmiecha to tylko z politowaniem. Na kazdym kroku wszyscy sieja defetyzm, ciagle slychac ze do kolejnych maszyn firma tylko doplaca. Ogolnie odechciewa sie angazowac w prace, nie warto nic dawac od siebie bo i tak nikt tego nie doceni. Najlepiej siedziec cicho i sie nie wychylac, zbyt wiele nie robic i miec spokoj. Firma szuka specjalistow na OLX, bo za darmo. To najlepiej swiadczy o podejsciu do tematu. Albo tanio, albo dobrze.
3
...... 2016-02-04 18:08:14
Nie wiesz co gadasz w mojej firmie to mamy dopiero przejeb wypłaty nie bylo ze 2 miechy i o nadgdzinach niema co mazyc kamery na każdym kroku.a szef jak morde rozedrze to go na parkingu slychac..startowalem do dfme ale mnie nie wybrali
Allah Abbar 2016-02-06 16:53:59
Dziwne ze cie nie "wybrali" ci idioci biorą każdego.
3
dzordz 2016-02-25 17:31:29
wymagania wobec kandydatow są bardzo wysokie - musza chciec malo pieniedzy, najlepiej jakby za darmo pracowali .
Firma fajna na pieersza prace, mozna sie sporo nauczyc, bo starsi pracownicy maja naprawde duza wiedze tylko zaden baran ich nie szanuje i nie slucha. A do tego zobaczyd eksponaty muzealne na chodzie i poczuc powiew historii .
2
Bóg Honor Ojczyzna 2016-03-25 11:38:33
W serwisie opychają się za firmowa kase jednocześnie diety pobierając. Wedle kodeksu pracy ekwiwalent się nie należy i mysz czy kot i cały serwis (smiech )powinien oddac za wszystkie delegacje kase skoro maja na nich dwa posiłki co dzien. Ktos z was ma diete i dostaje jesc od Żelezników? może ktoś z poza serwisu zacznie noclegi im ustawiac ? wtedy wyjda róznice i będzie wiadomo ile to kosztuje a ile laduje w kieszeniach serwisu?
Nikt jeszcze tego nie ogarnął ponoc firma biedna Andrew może Ty?a może nasz sherlock Marian?
8
?????????? 2016-04-25 11:33:00
to nie firma to zwykła buda trzeciej kategorii pomielona razem z majstrami,mistrzami,kierownictwem az dochodząc do szefa oprócz jednego mistrza Pana J.S Tu nie ma więcej co picac bo szkoda palców meczyc na klawiaturze ale może kiedys
3
marko 2016-05-10 11:32:39
??????????' skoro tak piszesz to może niedługo beda wymieniac zespół i bedzie wiecej ofert?
6
Zostaw swoją opinię o DFME - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DFME