brak logo

Riwal Poland Sp. z o.o.

Rawa Mazowiecka

Opinie o Riwal Poland Sp. z o.o.

torx 2013-01-01 12:01:57
Może napiszecie jakieś konkrety na temat tej firmy? Interesują mnie zarobki rotacja szansa na pracę dłużej niż okres próbny itd. Chętnie poczytam opinie ludzi którzy tam pracowali.
popo 2013-01-08 14:42:28
rotacja duża, obroty trzeba mieć max - jak zawalisz jeden miesiąc to wynocha, w dodatku pełny monitoring,
1
smutas 2013-01-09 18:39:48
potwierdzam wyzysk człowieka nie wyrobisz planu to ........ i nie licz
na wcześniejsze osiągnięcia a kasa za taką tyrke wcale nie rewelacyjna chyba że na rawskie warunki
ideowiec 2013-03-08 09:55:55
Na takich forach można spotkać tylko wypowiedzi hejterów i konkurencji... Firma Riwal sama się obroni. A jak ktoś poważnie myśli o pracy gdzieś to bierze poprawkę na takie anonimowe "opinie". Pozdro.
realista 2013-03-09 23:40:51
Konkurencji może i tak, może i kogoś kto nie był zadowolony i odszedł ? Konkurencja wynajmuje rzęchy 10 - 15 letnie za takie same pieniądze jak ty wieśniaku :). Wiecie co to amortyzacja? Handlowiec z ciebie jak z koziej d...py trąbka, bo jak byś kupił ten sprzęt to byś go wynajmował za większe pieniądze. Rynek psujecie w Polsce identycznie jak lider rynkowy z Łodzi.
Yfg 2015-09-12 14:12:00
Jakiś czas temu natknęłam się w internecie na oferty z ogłoszeniami o pracy od firmy Riwal Poland, szukali osób między innymi na stanowisko przedstawiciela handlowego w Szczecinie i Poznaniu, specjalisty do spraw wynajmu wewnętrznego we Wrocławiu, Krakowie oraz mechanika maszyn budowlanych w Łodzi i Poznaniu
Iguśka 2015-11-09 19:36:18
Niestety nie mam pozytywnego wrażenia o tej firmie. Ma ambicje na wielkie korpo natomiast rzeczywistość maluje się zdecydowanie inaczej. Masa niejasności, udawanej życzliwości i piętrzących się wymagań. I tak jak "yfg" wspomniała kolejne ogłoszenia nie są wynikiem rozwoju firmy a ciągłej rotacji.
Izka 2015-11-10 15:21:39
Wydaje mi się @Iguśka, że w powyższym komentarzu, do którego się odniosłaś, nie ma wzmianki o tym, że rekrutacja jest wynikiem rotacji, więc jest to jedynie Twoje zdanie. Według mnie fakt, iż firma oferuje nowe stanowiska pracy świadczy właśnie o rozwoju. To nowe miejsca pracy dla ludzi a więc i inwestycja
obserwator 2015-11-12 09:06:58
Na pewno firma sie rozwija. WIdac to po maszynach na kluczowych projektach w Polsce. Są obecni. Ale wiem z wewnatrz że niektóre stanowiska są tworzone sztucznie. Niektórzy zasuwają, a niektórzy udają, że pracują a ich rola jest jest przedstawona jako kluczowa dla wkladu w firme. Tak dzieje sie w firmach zarzadzanych spontanicznie a nie strategicznie...
1
azak 2015-11-15 04:24:54
To co widać to fakt - obecność w większych projektach jest zauważalna. Odnoszę wrażenie, że są oni w miarę stabilni, a do tego trafia się okazja zasilić ich szeregi. Poszukują zastępcę kierownika działu wynajmu. Odpowiedzialność spora, bo przed dyrektorem się odpowiada, ale realizując swoją robotę można liczyć na bogaty pakiet usług dodatkowych
Herkko 2015-11-17 10:41:42
Jak jest odpowiedzialność to i na pewno stres na stanowisku pracy. Ale dobrze płacą z tego co wiem i no ten pakiet dodatkowy jest na plus.
sowa 2015-11-19 13:51:25
no fakt odpowiedzialnosc duza ale przynajmiej oferuja stabilne zatrudnienie w międzynarodowej firmie w oparciu o umowę o pracę
imso 2015-11-21 17:28:44
Im większa odpowiedzialność tym większe zarobki, ważne że można jednak spróbować swoich sił na wyższym szczeblu.
Jacek 2016-02-21 20:14:56
No właśnie. Bardzo fajnie, że można spróbować swoich sił, a do tego jeszcze podszkolić się i zdobyć przydatne doświadczenie. Dlatego też myślę czy nie złożyć cv jako zarządca kierownika działu wynajmu. Oczekują tylko roku doświadczenia w zarządzaniu zespołem i doświadczenia branżowego.
ert 2016-03-04 18:39:02
zawsze przeciez od czegos trzeba zaczac a uwazam ze takie stanowisko to dobra szansa jest :) a i widzialem ze wymagania nie sa wcale takie duze tutaj,.
kortez 2016-03-07 12:57:03
w sumie prawda dwa lata doświadczenia i komunikatywny angielski wydaje mi sie, że do ogarnięcia..ale mnie interesuje czy dadzą mi samochód i telefon slużbowy
2
waleczna 2016-03-11 19:15:04
myślę że spokojnie możesz liczyć na takjie rzeczy jak samochód i telefon bo napisali w ofercie zatrudnienie że dają niezbędne narzędzie do pracy, no chyba że ktoś sprostuje
roses 2016-03-13 20:24:56
Dobrze, że zapewniają takie narzędzia pracy, bo wcale nie trzeba się dostosowywać ze swoimi narzędziami. A pewnie są jeszcze jakieś benefity socjalne czyż nie? Pozdrawiam
lols 2016-03-15 20:26:49
z tego co słyszałem, to oczywiście, że są benefity socjalne i to całkiem niezłe, bo np. wczasy pod gruszą itp. plus fajnie, że zatrudniają na umowę o pracę
Hahaha 2016-05-03 14:21:00
Wczasy pod grusza???? Chyba nad zalewem w rawie.... hahaha
Mo 2016-05-03 14:57:38
Muszę szczerze zakomunikować, że do Riwal Poland Sp. z o.o. pojawiło sie ogłoszenie na Mechanik maszyn budowlanych i warto próbować się tutaj dostać..
mały 2016-05-06 13:48:20
Martwi mnie tylko, że to w niepełnym wymiarze godzin @Mo ciekawe dlaczeg
Nowy 2016-05-06 21:13:33
Podobno tez szukają kierowcę na warszawe. Jak myślicie warto???
a 2016-06-12 23:01:59
W sumie taki sprzedawca może liczyć na urozmaicone zarobki, bo zawsze jest szansa na odpowiednie premie.
klos 2016-06-27 20:40:06
tak szukają kierowcy warszawa ,trojmiasto.wrocław za 2500netto
edf 2016-06-27 20:42:13
szukaja takze mechanika maszyn budowlanych we Wrocławiu oferuja miedzy innymi umowę o pracę w pełnym wymiarze godzin, zatrudnienie w międzynarodowej firmie, zapewniamy szkolenia zawodowe, w tym na Urządzenia Transportu Bliskiego, opiekę BHP,odzież roboczą
PRACUŚ 2016-06-27 20:54:15
no łaska że zatrudniają na umowę o pracę nic poza tym nie oferują korporacja łał a zarobki jak w markecie , kupa pustych stanowisk a niek. stan. to talne osły pupilki prezesa i kierownika ten też skończył zawodówkę i wielki pan kerrrownik . ALE NIECH KAŻDY PRÓBUJE SWOICH SIŁ KASA TO TAM TEMAT TABU A SWOJE WYKSZTAŁCENIE NIE MA WPŁYWU NA KASĘ TAM WYZNACZNIKIEM JEST RAWA MAZOWIECKA
PRACUS 2016-06-27 21:00:45
O I (usunięte przez administratora)ROBOCZE DAJĄ PEŁEN SZACUN KOLEGO EDF TY CHYBA TAM JESTEŚ JAKIMŚ LALUSIEM PO PRANIU MÓZGU
MAŁY 2016-06-27 21:08:28
włączę się w dysk. najlepsze na tych ich rozmowach to jest premie,dodatki,awanse znam kogoś kto tam pracuje jak łyknie sobie w gardło to prawdę powie bo na trzeźwo wstyd mają taką premie roczną czy coś dostają po 500 i mówią ci ty jesteś nasz taki korporacyjny bambino
kortez 2016-06-28 12:20:17
@MAŁY za wiele nie zrozumiałem z twojego komentarza, ale jedyne co wnioskuje, że są premie roczne ;) Znajdę tu może mechanika maszyn budowlanych? Może ktoś wie, jak wygląda dokładnie system premiowania? Widzę, że można liczyć też na dodatkowe benefity?
Bobo 2016-08-02 16:39:19
Czy opisze ktoś konkretnie jak wygląda praca handlowca?Jakie wynagrodzenie ,ile wizyt .Jakie auto sluzbowe? Jaka podstawa na netto?
Podnosi są asystentki dla handlowca ??
tak 2016-08-02 16:47:24
Ja to bym się chętnie załapał jako przedstawiciel handlowy, ale jaka jest atmosfera?
POZYTYWNA 2016-08-10 09:25:56
Czytając opinie powyżej - mam wrażenie, że pracowałam w zupełnie innej firmie niż RIWAL. Tak się składa, że musiałam zupełnie zrezygnować z pracy, ale pracę w tej firmie oceniam na duże 5. Co do premii rocznej faktycznie jest taka i wcale bym się nie obraziła, gdyby w każdej firmie raz w roku ktoś przyszedł i dał mi 500 zł nawet z 200 zł bym się cieszyła - wcale bym się tego nie wstydziła. Co do narzędzi to miałam laptopa, smartfona, oczywiście internet, auto Chevrolet Cruze z możliwością korzystania prywatnie, karta płatnicza, kartę MultiSport, ubezpieczenie grupowe i faktycznie odzież roboczą (z której ktoś żartował, mają fisia na punkcie bezpieczeństwa - kask, kamizelka, buty na budowę, nawet szelki musiałam mieć jak zrobiłam obsługę IP), piątek dzień biurowy. Jest dużo szkoleń - potwierdzam, w ciągu nie za długiego czasu miałam szkolenie nawet z obsługi klienta, narzędzi sprzedaży, negocjacji handlowych. Asystentka handlowa do pomocy. Sporo materiałów marketingowych, gadżetów dla klientów. Umowa o pracę żadnych kombinacji składki, podatki te sprawy, jak mi było potrzeba to paski z wynagrodzenia co miesiąc, coś ze składkami zus też dostawałam raz w roku ale nie wiem co to było - ja miałam okres próbny 3 m-ce, a później na czas określony. Zespół jest młody. Jest parę marud i takich co więcej udają niż robią, ale to chyba wszędzie się tacy znajdą - raczej nieszkodliwi. Pracuje się dużo to fakt. Pełno tabelek. Jest gdzieś wpis, że kasa to tajemnica czy jakoś podobnie - zależy co kto lubi, ja tam nie miałam życzenia, żeby ktoś wiedział ile zarabiam. Piszę to wszystko, bo gdybym miała możliwość to chętnie bym znów dla nich pracowała. Wydaje mi się, że nie ma idealnych miejsc. W każdej pracy są plusy i minusy i zawsze znajdzie się ktoś kto narzeka i ciągle mu mało.
1
kora 2016-08-10 09:31:20
Przed twoim komentarzem bardzo wahałam się czy wysyłać cv na specjalistę ds. obsługi klienta bo teraz taki wakat jest wolny @POZYTYWNA ale widzę, że w ogóle nie ma się czego obawiać i życzę firmie więcej takich prawdziwych postów a nie samych negatywów wypisywanych przez wiecznie niezadowolonych
1
Zostaw swoją opinię o Riwal Poland Sp. z o.o. - Rawa Mazowiecka
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Riwal Poland Sp. z o.o.