brak logo

Somianka Zakłady Mięsne

Somianka

Opinie o Somianka Zakłady Mięsne

klientka/pracownik 2013-11-29 18:43:58
Ja też na szczęście już tam nie pracuję, ale zdarza mi się często odwiedzać koleżanki i robić zakupy niestety towar coraz gorszej jakości.
sabcia 2014-02-08 19:57:11
Szkoda, ze sklepy somianka co raz bardziej obniżają jakość swoich produktów. Robię regularnie zakupy w sklepie Delikatesy w Legionowie przy ulicy Sowińskiego i jakość zarówno towaru jak i obsługi klienta spada po równi pochyłej. Mięso i wędliny czasem za ladami już się mało apetyczne wydają. Do tego kierowniczka delikatesów kierowniczką być nie powinna. Arogancka, nie miła, a mało tego p[potrafi przy klientach się wyżywać na pracownicach. Zadbajcie trochę o jakość towaru jak i o kulturę kierowników bo jak tak dale pójdzie to sam właściciel będzie musiał ustać za ladą i sam sobie będzie te wyroby sprzedawał bo nikt inny ich nie kupi.
była pracownica 2014-02-08 20:06:37
Przykre jest, że pracowników traktuje się jak niewolników. Pomijam aspekt finansowy bo każdy kto się przyjmuje do pracy wie mnie więcej za ile będzie pracował. Każą zostawać po godzinach (usunięte przez administratora) remanenty robione do późnych godzin: 22.oo, 23.oo to standard(usunięte przez administratora)
2
Sanepid 2014-02-13 14:08:25
Ciekawe co te zakłady mięsne robią ze zwrotami swoimi. I dlaczego jak jest niby kontrola z sanepidu to mają zakaz zwożenia na zakład zwrotów bo niby ich nie mają.
pracownik 2014-03-08 05:15:23
wszystko jest wyrzucane do kontenera ( utylazaja) nie musicie sie przejmować :))))))) Smacznego! Tradycja smak, jakość !
jolka 2014-03-20 14:33:16
Sklep na grochowskiej (usunięte przez administratora) przykro patrzec i słuchac jak wulgarnie sie do nich odnosi sama nic nie robi a wymaga od pracownikow rzeczy czasem nie wykonalnych.Obsuga klientow przez pania kierownik daje duzo do zyczenia(usunięte przez administratora)
expert 2014-03-20 20:14:49
co tu duzo gadać zoo(usunięte przez administratora)
barbara55 2014-03-24 13:19:31
(usunięte przez administratora)Znam Pana zakład od wielu lat,choć mieszkam w Warszawie.Jeżdaiłam do Somisnki z rodzicami na wczasy i często robilismy zakupy w małym sklepiku chyba przy wytwórni.Teraz pracuję u pana,a raczej pod pana szyldem.I jest mi najzwyczajniej wstyd za osoby które tak psują to na co pan pracował tyle lat.Praca jest ciężka i za wiele godzin charytatywna, czyli za około 2 godz. dziennie nie płatna wcale.Traktowanie pracowników przez p.R i p.A nie do przyjęcia.Srodków do mycia pełno ale od 3 m-c ani jednej scierki.Brak opakowań do towaru,nawet płatnych reklamówek.Jak zapakować 4 kg kosci żeberkowych w papier i podać kliętowi który nie ma siatki.Dewiza firmy oszczędzać i jeszcze raz oszczędzać.No i jak się da to nie płacić.Pozdrawiam i życzę sukcesów.
Monika 2014-05-07 16:18:32
Wędliny z Somianki ostatnimi laty bardzo straciły na smaku i jakości
Monika 2014-06-20 15:32:01
Mam pytanie ile płacą w Somiance i czy płacą za nadgodziny?
j 2014-06-29 20:09:09
Zarobisz około 1500zł (za nadgodziny nie płacą , po zamknięciu towar i sklep sprzątamy w czynie społecznym, comiesięczne inwentaryzacje po kilka godzin też w czynie społecznym), ale oprócz mocnego kręgosłupa musisz mieć jeszcze mocniejsze nerwy.
Jeśli nie masz pracy to plusem jest wypłata na czas, ale jak masz inne wyjście to ja nie polecam.
1
polopirynka 2014-10-10 21:59:36
Żeby jeszcze tego było mało. Oszukują od pierwszego dnia otwarcia sklepu. Po zwróceniu uwagi sprzedawca stwierdził że to normalne że pierwszy klient traci bo niby dlaczego pracownicy mają dokładać. A chodziło o mielone mięso które jest ważone przed zmieleniem. Dostałam mniej bo reszta została w maszynie. Powodzenia oszukańce.
3
KLIENT 2014-10-18 23:22:21
Ludzie c wy piszecie! w każdym sklepie jest tak że najpierw płacisz za mięso, a później prosisz o zmielenie. Jak Ci nie pasuje "POLOPIRYNKA" to masz już zmielone to proszę kupuj już takie lub zmiel sobie w domu. Ludzie czy wy nie macie większych problemów?????
Ja od wielu lat robię zakupy w tej firmie i nigdy nie mogłem narzekać! Miło, smacznie i uczciwie! POLECAM
Pracownica 2014-10-21 16:58:37
jestem za zwolnieniem p.A.. Nie powinna być koordynatorką... Pracownice traktuje jak śmieci.. Bez niej sklepy na pewno funkcjonowały by o wiele lepiej. Sklepowe mają związane ręce bo bez jej wiedzy i zgody nic nie może sie zmienić,nawet choćby chciały. Klienci są świadkami gdy ona krzyczy w sklepie na personel. nie polecam.
5
była pracownica A.. 2014-11-06 20:40:48
To prawda. Nadgodziny oczywiście nie płatne,mało tego kręgosłupy padają. Pracowałam rok i dziękuje że już nie pracuje. Przez rok oczywiście umowa zlecenie chorować nie wolno a zajść w ciąże tymbardziej!!!!!!!!!!!LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ BO NIEDŁUGO WSZYSCY PRACOWNICY TO ZAUWAŻĄ I ZACZNĄ SZUKAĆ INNEJ PRACY!!!!!!
2
Były pracownik 2014-11-18 20:50:37
Pracowałam w jednym ze sklepów Somianka około roku czasu i naprawdę nikomu takiej pracy nie polecam....traktują ludzi jak śmieci każą zostawać po godzinach a za nadgodziny nie płaca oraz jak już wyżej ktoś napisał inwentaryzacje co miesiąc po zamknięciu sklepu po około 4/6h za które również nie plącą!!! jakość wędlin spadla i to sporo.....wędliny szprycowane duża ilością wody,co chwila trzeba było myc lady bo wszystko "stało" w wodzie. jeszcze jedna ciekawostka a mianowicie z polecenia P. Kasi, P Agnieszki, P. Roberta trzeba było "wciskać" klientowi towar z krótka data i mówię tu o bardzo krótkiej dacie niemal przeterminowanej a nawet i po terminie trzeba było sprzedawać artykuły spożywcze bo inaczej groziło to utrata premii lub krzykiem przez wyżej wymienionych przełożonych nad pracownikami... nie krępowali się tego robić nawet przy klientach na sali sprzedażowej.....często było tak ze na innych sklepach Somianki trzeba było myć i sprzedawać stare mięso i wędliny ponieważ nie tolerowana zwrotów przekarajacych limit ustalony przez właścicieli a gdy na głównym zakładzie firmy Somianka była kontrola SANEPIDU to pracownicy sklepów mieli zakaz jakichkolwiek w tym dniu zwrotów na zakład z produktami które zdaniem pracownika nie nadawały się do sprzedaży.....oto cala prawda o tej firmie....nie polecam !!!!!! i lepiej omijać takich pracodawców szerokim łukiem....a jedyna choć nie do końca zaletą było to ze pieniądze były na czas z tym ze jeżeli inwentaryzacja wychodziła źle to pracodawca potrącał pracownikowi różnice przy wypłacie
8
były pracownik 2014-12-05 08:55:41
jak lubicie jeść myte mięso żeby nie jechało i krojoną wędlinę poprzekładaną skrawkami słuchać hamstwa pani kierownik D. ze sklepu z sowińskiego to życzę wam smacznego i niech ten co nie stał tam za ladą nie pisze że smaczne i świeże bo naprawdę nie wie co je a co do mielonego mięsa to powinno być ważone po zmieleniu a nie przed to jest od górne polecenie żeby straty ponosił klient
2
były pracownik 2014-12-05 09:00:00
jeśli ty to polecasz to się mylisz nawet nie wiesz co jesz no i mogę powiedzieć ci tylko jedno smacznego
3
pracownik 2014-12-08 17:39:34
Nie ma czegoś takiego jak nadgodziny w ZM Somianka. to znaczy oficjalnie. nikt nie płaci i nie odbiera się za to godzin/dni wolnych. Tak charytatywnie , bo firma biedna, środków nie ma, poza tym taka "tradycja" . Z pracowników robią złodziei, a sami kradną pracownikom czas, i to co zarobili zostając w pracy po zakończeniu zapisanego w regulaminie i zapewnionego prawem pracy ośmiogodzinnego dnia pracy.
1
xxxxxxxx 2014-12-11 19:19:20
już tak nie narzekajcie na tą pracę ,ciężko bo ciężko , bo to mięso a nie ciuchy, ja pracowałam 7 lat i nie było tak źle , nie narzekałam a i płaca nie była taka zła .Pozdrawiam
bubu 2014-12-12 18:14:33
To idz teraz do Somianeczki i zobaczymy czy wytrzymasz w tej firmie ! a jezeli lubisz pracowac "za damski frajer " to gratulacje jestes jedyna taka osoba...pozdrawiam
3
abcdefgh 2015-01-06 18:15:07
ale macie problemy jak wam nie pasuje to się zwolnijcie a nie się wyżywacie , przecież jest tyle sklepów nie rozumiem!!!!
do abcdefgh 2015-01-08 11:34:18
Takie traktowanie pracowników staje się standardem w całej PO-lsce
Jola 2015-01-08 18:49:18
Praca w tej "firmie" to najgorsza rzecz jaka przydarzyła mi się w życiu. Najgorszemu wrogowi nie poleciłabym tam pracy.Bezpieczniej zamknąć się w klatce z lwem niż przebywać z tymi ludźmi. Ploty i donosicielstwo są tam bardziej cenione od pracy i zaangażowania. Intrygi,nieprzestrzeganie prawa pracy, nadgodziny powyżej 12h, brak prawa do urlopu to standard i tradycja w tej firmie. Tak się właściciele dorabiają kosztem pracowników. Tych mądrzejszych już tam nie ma, zostali sprzedawczyki i tacy bez szans na znalezienie innej pracy. Współczuje tym drugim bo ile upodleń jest w stanie znieść człowiek w XXI wieku?
2
ooooooooo 2015-01-24 18:27:17
po co te gadki jak ci nie pasuje to sie zwolnij jak kto chce pracować to pracuje i nie narzeka nie widzę problemu......:)
xxxxxxxxx 2015-01-24 18:35:02
jaki damski frajer a premia to co.Pracowałam tyle lat i zawsze premie miałam i z tego co słyszałam teraz też jest tylko trzeba pracować a nie się opieprzać....
xyz 2015-01-28 23:20:23
dokładnie ja tez pracuje i jestem bardzo zadowolona. Tylko jak chce pracować i pracuje a jak komuś się nie chce to piszę takie głupoty, bo ma za dużo czasu. Nie ma żadnych nadgodzin, wypłata na czas, premia też jest. Polecam!
krysia 2015-02-12 19:17:15
1300 - 1500 z premią oczywiście i jeśli wyniki inwentaryzacji będą ok, jak będziesz pracowała wszystkie soboty i sprzątała sklep po godzinach pracy.
Faktycznie jedyny plus to wypłata na czas.
krysia 2015-02-12 19:17:53
1300 - 1500 z premią oczywiście i jeśli wyniki inwentaryzacji będą ok, jak będziesz pracowała wszystkie soboty i sprzątała sklep po godzinach pracy.
Faktycznie jedyny plus to wypłata na czas.
1
zadowolona 2015-02-12 23:42:59
Zarobisz dużo więcej jak chcesz pracować. Pracuje się na zmiany i ok 40 godzin tygodniowo niedziele wszystkie wolne a w soboty wychodzimy ok 15ej 16ej. Inwentaryzacja jak wszystkiego pilnujesz i dobrze policzysz do zawsze wyjdzie dobrze. A sprzątać do rzecz normalna, że trzeba! chyba, że w domu nie sprzątasz to myśli że w pracy też nie trzeba.Ja zdecydowanie polecam, bo na prawdę nie jest źle i da się normalnie pracować. Potwierdzam również, że wypłata zawsze na czas;-)
1
krysia 2015-02-21 20:53:08
Faktycznie w sobotę wychodzimy o 15tej czy 16 tej, ale płacą do 14tej , w pozostałe dni tygodnia także sprzątamy sklep po godzinach pracy i za darmo, inwentaryzacje przeprowadzane co miesiąc również po godzinach pracy i nikt za to nie płaci, wszystkie soboty pracujące a w tygodniu nie ma dni wolnych, na urlop idziesz kiedy pasuje P. Agnieszce a nie tobie.
Powtarzam jedynym plusem jest wypłata na czas, a największym minusem to , że nie traktują cię (jak kiedyś) jak pracownika , ale jak niewolnika.
3
ass 2015-04-22 22:39:04
Zgadam się co do tych nad godzin nie są wypłacane! Człowiek haruje po tyle godzin i się go nie docenia! Co dzień po zamknięciu sklepu trzeba poświęcić jakiś czas na to sprzątanie. W inwentaryzacje siedzisz kilka godzin po godzinach i nikt tego nie docenia! Każdy z nas ma swoje życie prywatne! Nadgodziny powinny być dopłacane do premii którą dostajemy za sumienność sprzedaży dobry obrót i inwentaryzację!
Te nadgodziny to jeden z problemów z którymi borykają się wszyscy pracownicy!
Pozdrawiam !
ass 2015-04-22 22:39:05
Zgadam się co do tych nad godzin nie są wypłacane! Człowiek haruje po tyle godzin i się go nie docenia! Co dzień po zamknięciu sklepu trzeba poświęcić jakiś czas na to sprzątanie. W inwentaryzacje siedzisz kilka godzin po godzinach i nikt tego nie docenia! Każdy z nas ma swoje życie prywatne! Nadgodziny powinny być dopłacane do premii którą dostajemy za sumienność sprzedaży dobry obrót i inwentaryzację!
Te nadgodziny to jeden z problemów z którymi borykają się wszyscy pracownicy!
Pozdrawiam !
prawdziwy bubu 2015-04-23 19:14:18
Jeżeli można, to proszę nie podpisywać sie czyimś "pseudonimem" bo mogą wyjść z tego nie chciane kontrowersje.
1
b.prac. 2015-05-13 19:30:16
ależ jest tyle różnych sklepów przecież nikt nie trzyma na siłę ,zawsze można zmienić pracę ,a jak jeszcze pracujesz i psioczysz to widocznie pasuje.nie było tak źle a jak się pilnuje to i premia zawsze była,Dni wolne można było odebrać tylko trzeba było się starać a nie chlapać językiem,Ja nie narzekałam....:) POZDRAWIAM PS.nigdzie w wyszkowie nie zarobicie...
2
szukajaca 2015-05-17 13:30:41
Ja wlasnie jutro mam zamiar isc do tej pracy czy warto?
1
oooh 2015-06-27 19:42:49
Jeśli lubicie rolę popychadła w wiejskim sklepie to polecam jak najbardziej. Poziom pracy mniej więcej na poziomie chlewu tak bym to opisał, ale co kto lubi oczywiście.
1
Pracownik 2015-06-30 22:20:40
To jest praca w sklepie mięsnym a nie w drogerii niestety trzeba sie i nadzwigac i starac zeby wszytsko bylo swieze i ok. Prawda jest taka ze za nadgodziny nie płacą,urlop jest wtedy kiedy powie pani Agnieszka...mozesz ewentualnie zamienic sie z kolezankami jesli sie zgodza innej opcji nie ma. Pani Magda i pani Kasia nie sa zbyt miłe dla pracownic sklepow przynajmniej takie jest moje odczucie ze sa aroganckie. Pracuje sie wiecej niz powinno i tak jak pisalam wczesniej za darmo charytatywnie. Mam mieszane odczucia szczerze mowiac,jedyne co trzeba przyznac to ze pensja jest na czas,umowa o prace jest.
1
z 2015-07-07 16:31:43
Intrygi,nieprzestrzeganie prawa pracy, nadgodziny powyżej 12h, brak prawa do urlopu to standard i tradycja w tej firmie.
2
nieznana 2015-08-28 14:26:32
co do urlopu w tej firmie można się zawsze dogadać bez żadnych obaw. Polecam firma stabilna na rynku pensja na czas.
aaaaaa 2015-12-13 23:08:00
Coś administrator boi sie tego co ludzie piszę, że ciągle usuwa wpisy. Może trzeba coś ulepszyć a nie zamiatać pod dywan czyt. usuwać to co niewygodne. Pracowałam w Somiance i to co ludzie piszą jest w 100 % prawdziwe. Zacznę od pozytywów wypłata jest zawsze na czas, bardzo mizerna ale jest i na tym kończą się fajerwerki. Inwentaryzacje co miesiąc-gratis, wydłużony czas pracy przed wszelkimi ,świętami -gratis, zostawanie po godzinach pracy-gratis , wciskanie ludziom starego towaru, bo jest limit zwrotów, mycie wędlin , wkładanie do kurczaków lodu żeby nie śmierdziały i tym podobne praktyki.Pracowałam tam bardzo krótko, wiec wiele jeszcze nie wiem. A co do idiotów którzy piszą nie podoba Ci się to zmień prace- zastanówcie się .....
4
pppp 2015-12-16 22:05:28
pppp Pracuję w sklepie Somianki już kilka lat i pierwsze słyszę o takich
praktykach z towarem w sklepie, może pomyliłaś firmy?
Jeżeli dla ciebie zasypywanie lodem elementów mięsa z kurczaka jest czymś niedopuszczalnym to pewnie zwolnili cię i dlatego wypisujesz te brednie....
aaaaaa 2015-12-19 15:12:56
Nie wypisuje bredni. Zwolniłam się sama po przepracowaniu 4 miesięcy. A wkładanie lodu do środka kurczaka nie uważam za normalną praktykę. Pracujesz już kilka lat wiec musisz być lojalna z czasem człowiek utożsamia się ze swoim miejscem pracy i podchodzi do miej bardzo emocjonalnie stąd Twoje oburzenie tym co napisałam. Jest to prawda, a tak jak już pisałam dużo jeszcze nie widziałam....
2
Kasia 2016-07-22 21:13:47
Teraz poszukują ekspedientki do Jachranki ,poczytałam wasze opinie i już mi się odechciało pracy w tej firmie :( same czyta się tu WADY.
Marina4 2016-10-04 22:39:29
Tylko nie w każdym jest czterodniowe
1
staniekio 2016-10-05 15:36:15
hej hej koledzy nie wiecie może czy na przykład w najbliszym czasie będzie tutaj jakas rekrutacja może w firmie? nie ukrywam ze chętnie bym się zalapal tylko wlasnie poki co zandcyh ofert nie znajdje..
Robert 2016-10-25 23:14:15
Są ogłoszenia odnośnie pracy na fb lub stronie tej firmy
Pozdrawiam
adolek 2016-11-11 20:26:59
moja opinia dotyczy sklepu w Węgrowie przy ulicy 11-Listopada.Praca i zachowanie ,,kierowniczki''tego sklepu godzi w dobre imię Waszej firmy.Człowieka tak tępego nie widziały moje oczy.Zachowanie w stosunku do pracownic i przede wszystkim klientów przechodzi wszelkie oczekiwania wszystkiego złego .Brak szacunku do wszystkich wokół siebie,żadnej kultury chyba wyrwał ją ktoś z pod,,pługa''.Takie osoby nie powinny pracować w tak nieźle prosperującej i miłej firmie .Pozdrawiam miłe Panie Magdalenę i Kasię . Dzięki Wam miłe panie firma będzie istnieć do końca świata i trochę dłużej.
Zyman 2016-12-02 16:00:48
Chyba z zazdrości takie głupoty ktoś wypisuje
Zyman 2016-12-02 16:04:16
Mam całkiem odmienne zdanie.. Na temat tej Pani...
Zostaw swoją opinię o Somianka Zakłady Mięsne - Somianka
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Somianka Zakłady Mięsne