brak logo

FM Group Polska

Szewce

Opinie o FM Group Polska

anonim 2011-11-28 19:51:08
Z DALEKA OD TEJ FIRMY!!!! Nie dosyć, że kadra zarządzająca jest niekompetentna, to traktuje pracowników jak niewolników-żadnego szacunku, nie wspominając o jakimkolwiek systemie motywacyjnym. Pomijając już fakt niskich zarobków, takiego chamstwa i bezczelności ze strony managerki dawno nie widziałem. Ale coż tak duża rotacja o czymś musi świadczyć
2
były 2012-01-09 23:36:58
Jedno wielkie (usunięte przez administratora).... kolegów to podstawa syf, syf i jeszcze raz syf....!!! Z dala od nich to kmioty i prostaki bez wykształcenia (nie dotyczy załogi).
2
no comments 2012-07-17 11:27:55
Bardzo zła atmosfera pracy, ludzie zwalniani są bez powodu, duża rotacja, chaos i brak jakichkolwiek wytycznych, brak myślenia perspektywicznego, niskie morale i powszechne donosicielstwo. Jeśli coś potrafisz, pracowałeś w dobrych firmach, oczekujesz jasnej komunikacji, szczerości i produktywności i liczysz na jakikolwiek rozwój to zdecydowanie odradzam. Szkoda czasu i emocji
6
no cóż>>>>>>>>> 2012-08-30 14:14:02
popieram przedmówcę!!!
współpraca kończy się tym, że "proszę wstać od biurka i opuścić teren firmy"
3
kostka 2012-09-03 00:06:24
jak wyżej, niestety to prawda...jak ktoś nie potrafi ruszyć głową to "musi" donosić bo co mu pozostało :)
3
Szewc 2012-10-13 17:45:17
Fatalne zarządzanie. Niekompetentna pania manager, która obstawia się nieudacznikami lub osobami bezzwględnie jej posłusznymi, nie mającymi własnego zdania. Inni - są zwalnaini gdyż stanowią dla takiej postaci bardzo duże zagrożenie. Kobieta - a perfumy przechowywane są w warukach gorszych niż magazynowe. Szkoda czasu. Firma bez perspektyw!
2
szewc2 2012-10-25 22:13:00
nie polecam, szkoda czasu i nerwów, dzisiaj pracujesz jutro już nie, bez powodu..., ważne żeby wycierać sobie \"gębę\" innymi-to się liczy...totalny brak kompetencji niektórych osób... osób, które mają duże mniemanie o sobie a pustkę w głowie :)
2
fmszewcowo była 2012-10-25 22:26:14
... a szkolenia? ...dużo gadania o niczym...:) odradzam
1
kiev9 2012-11-01 21:32:11
jakie szkolenia...? amatorszczyzna i tyle, autokreacja szkoleniowców, powtarzalna, przewidywalna, nudna, pewnych osób i nic więcej, żenada, nie polecam
1
Grucheńka 2012-11-05 00:17:00
Firma zarządzana przez konflikty, bo skonfiktowane i bardzo nieszczęsliwe jest małżeństwo właścicieli. Ale mania wielkości jest. Firmę rozsadza od wewnętrznych problemów, ludzi trzeba traktować dobrze, ale stosunki tam panujące są tylko wyimkiem stosunków jakie panują pomiędzy właścicielami. Szkoda czasu przeżywać czyjeś traumy, omijać, nawet firmowy bombowiec nie uratuje tej \"spadającej gwiazdy\".
2
Papi 2012-12-19 19:36:57
A ja pracuje niespełna rok i przypadkiem tu trafiłem. Czytam a tu taki stek bzdur. Owszem firma dopiero się układa, ale jeśli ktoś jest dobry i ma jaja to jest to idealne miejsce do rozwoju. Zrobisz coś dobrego - masz szansę na szybki awans zaufanie i zarobki. Niektórzy z pracowników prowadzą oddziały na świecie. Do zrobienia jest sporo, ale od jakiegoś czasu firma inwestuje mocno i ściąga rozsądnych ludzi z doświadczeniem. Nie ma się czego bać, a szanse są spore. No i jeszcze jedno: Kryzys jej nie straszny.
2
Szewc 2013-02-09 17:27:13
Do papi:
Naiwnych nie sieją. Albo włazisz w (usunięte przez administratora)(co jest równoznaczne z brakiem własnego zdania) - wiadomo komu - albo już tam nie pracujesz.
Co powiesz na ogromną rotację pracowników? Non stop powtarzające się ogłoszenia o zatrudnianiu nowych na te same stanowiska?
Gratuluję dobrego samopoczucia! :-) - ale to w tym zakładzie do czasu...
ech naiwni...
GENERALNIE: firma żal.pl
2
mixer 2013-06-21 14:21:48
Właśnie dlatego nie będę aplikował na stanowiska technologa białej kosmetyki - szacunek i docenienie pracownika jest dla mnie kluczowe.
Pracownik 2013-07-28 20:10:20
anonim - 2009-11-01 16:04:09

Dodaj opinie o FM Group Polska - Szewce. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
Zarządzający to niewykształcone, grzejące swoje taborety prostaki. Potrafią jedynie palić papieroska i pić kawkę. Nie obchodzi ich nic, a już na pewno nie pracownik. Liczą się tylko dystrybutorzy, którzy napychają kieszeń. A kto obsługuje te złote kurki? Kto zarejestruje umowę, przyjmie i spakuje zamówienie, zrobi katalog, materiały firmowe i produkt? Dzięki komu ci dystrybutorzy funkcjonują? Niestety o tym Szefowie nie myślą, czekam na czasy aż za te "wielkie" pieniądze, które oferują pracownikom, będą sami pakowali paczki. Zarobki są większe na kasie i zero programów motywacyjnych. Nawet do Multisporta 30 zł nie chcą dopłacić. Żenada, kreują się na nie wiadomo co, nic od siebie nie dają a wymagania jakby nie wiadomo jakie pensje płacili. Pfff
2
2013-08-27 23:37:31
Cóż powiedzieć, najlepiej w tej firmie być Dystrybutorem, wtedy jakbyś był w innej firmie, oni mają wszystko, wszyscy koło nich latają, wszelkie imprezy, samochody, promocje, szkolenia. Dla pracowników nie ma nic, wymietli prawie całą starą kadrę pracowników. Wszystko odbywa się za pomocą donosów, szczucia jednego na drugiego. Słowo manager występuje tylko w nazwie, nie spodziewajcie się niczego dobrego, ciągła rotacja pracowników. Właściciele nawet nie mają czasu przyjechać do firmy, więc wszystko pada. Chyba otwierają nową firmą nawet. Nie polecam osobom, które chcą gdzieś pracować na lata i z perspektywą rozwoju. Większość ludzi boi się zrobić cokolwiek i wszyscy udają, że bajka trwa. A.. wszyscy są na umowach śmieciowych, zapomnij o umowie na stałe. Byłem tam kilka miesięcy i naprawdę gdyby nie kilku spoko ludzi,których pewnie managerowie zaraz zwolnią, to nie byłby sensu tam się pojawiać.
2
mam 2014-01-01 17:01:47
wy oceniacie fm w Szewcach , dolnyśląsk?
DRO 2014-02-05 16:12:25
tak, dokladnie tą
sis 2014-02-25 11:25:18
czy wie ktoś moze kto teraz ochrania fm w Szewcach ?Nadal vox?
sikofit 2014-03-03 08:28:51
nie ma związku nagroda pt. Laur klienta z systemem zarządzania firmą - klient tego nie wie i nie widzi, bo jakby wiedział i widział to byłoby tak jak z Reserved w Bangladeszu.
czxcvx 2014-03-05 09:15:43
szuka to prawda, ale chyba trzeci raz w przeciagu poltora roku, tyle tam sie pracuje
5
gopro 2014-03-07 14:46:39
dzięki za opinie, to dużo mówi o firmie i jakości zarządzania, zresztą z postów na tej stronie się można zorientować, że w firmie panuje totalny chaos i metody z poprzedniej epoki, no i skoro 3 razy w 1,5 roku się osoba na tym stanowisku zmienia to ktoś tam jest niestabilny emocjonalnie. jeszcze raz dzięki za info
2
ztgst 2014-03-11 12:42:55
chyba nie tylko emocjonalnie ale destruktywnie w stosunku do własnej firmy...pozdr
1
123abc 2014-03-17 23:08:39
Czy pracownicy mają płacone nadgodziny?
2
obóz pracy 2014-05-13 23:45:49
Jeśli masz szczęście bycia członkiem rodziny właścicieli lub osoba zaprzyjaźnioną - bedziesz żył jak pączęk w maśle - lansując się białym mercedesem, zwiedzając największe kurorty tego świata i pensja od 4000-8000tyś. Jednak zdecydowana większość pracowników nie ma dla szefostwa żadnego znaczenia. Jak nie Ty, to ktoś inny zawsze znajdzie się na Twoje miejsce nawet za 1800 (trzy zmiany] w niewdzięcznej roli bezpośredniego kontaktu z Klientem. Niestety, osoby, które wykonują najcięższa pracę; budujacy relacje z Klientami; pracujący na wizerunek firmy (i to nie za przyczyną sponsorowanych artykułów, wywiadów, akcji, laurów - za kasę kupisz każdą statuetkę i każdą nagrodę)są niedoceniane i zupełnie obojętne dla przełożonych.
10
szary czlowiek 2014-05-21 18:26:10
Niekompetentna kadra zarządzająca, cały pion kierowniczy to banda hipokrytów, stanowiska po znajomości. Wyzysk na pracownikach, zmuszanie do nadgodzin,które są ciągle - tygodniowa suma godzin od 50 w góre! które później "oddają" w stosunku 1:1, jest to nie zgodne z kodeksem pracy- ktory i tak maja w (usunięte przez administratora), brak poszanowania dla pracownika- zero ludzkiego podejścia. Brak rąk do pracy, wiec mowia zebys robił szybciej, w piaty dzień pracy majac za soba 45 godzin juz przepracowanych... nie masz prawa czuć się zmęczony! a! najlepiej gdy donosisz na kumpli! Pracownicy z duzym stażem czuja sie nie pewnie przy każdym przedłużeniu umowy! Jeśli liczy sie dla was tylko praca, nie planujecie dnia, macie nudne i do(usunięte przez administratora)zycie to jest to magazyn dla was... nie wiesz o ktorej skonczysz, co dziennie "coś", same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zapraszamy FM!
11
koncerta nie budziet 2014-06-11 00:34:33
Kariera i upadek FM Group Polska. Niestety już nie tylko pracownicy są traktowani jak zło konieczne, firma strzeliła sobie gola i pozbyła się ogromnej ilości Dystrybutorów. Nie liczcie już na zatrudnienie w tej firmie. Teraz będzie szukanie winnych - oczywiście tam, gdzie ich nie ma - a potem już tylko zostanie rodzina właścieli i przyjaciólki. Będą sobą wzajemnie zarządzać, przejmować grupy i kasę po wyrzuconych Dystrybutorach, pasywnie czekając aż kwoty na kontach dojdą do zera. Serdecznie nie polecam współpracy z FM i wpółczuję tym, którzy jeszcze podlegają niekompetentnemu zarządzaniu i wyzyskowi.
5
obóz_pracy 2014-06-29 21:22:24
Odradzam składać CV do tej firmy. Zgadzam się z powyższymi opiniami. Nie ma płaconych nadgodzin, to że zostaniesz 1-2 godziny po czasie pracy to nikogo nie interesuje. Pracownicy nie są szanowani, kariery robią tylko lojalni donosiciele bez własnego zdania. (usunięte przez administratora)
5
nie lubię 2014-08-22 14:14:12
Idź, idź cwaniaczku. Zobaczymy jaki będziesz hardy za pół roku, jak zmienią Ci warunki pracy /zapewniam, ze nie na lepsze/ albo jak przeżyjesz pierwszy kontakt z panią M. hahaha :))
2
as 2014-08-29 00:35:34
to są wszystkie opinie o fm w szewcach czy ogólnie?
1
Józef programista 2014-10-03 23:01:33
Panie i panowie o czym rozmawiamy o partnerach biznesowych czy pracownikach? OB jest w stanie wyciągnąć na miesiąc pieniądze takie że polityk sie zawstydzi...A pracownik typowy dostaje ochłapy.

Ja byłem zadowolony z tych ochłapów :)

Ludzie są życzliwi, z szefostwem da sie dogadać. Zawsze. Tylko trzeba posiadać argumenty. A do tego trzeba inteligencji. Danki
3
Z ciekawosci 2014-11-22 19:34:43
Wpis sponsorowany :))
1
szeryf 2014-11-23 19:15:53
Fm Group - Szewce. Pracowałem tam dłuższą chwilę, wszystko fajnie pięknie, na chwilę, jedynie ludzie których tam poznałem byli warci uwagi, oczywiście nie wszyscy bo większość tylko czeka aż się 'potkniesz' aby pobiec do biura i Cię podłożyć. Panująca zasada - ufaj tylko sobie. Biuro - jedynie tam możesz się udać aby coś 'załatwić' - reasumując to nic nie załatwisz. Tzw liderzy - śmiech na sali. Podsumowanie - polecam się tam zatrudnić na wakacyjny okres czy coś w tym stylu... bo na dłuższą metę idzie zwariować, o ile wcześniej Cię nie zwolnią. Jak macie jeszcze jakieś pytania to piszcie, pozdrawiam.
2
szeryf 2014-11-23 19:16:52
Fm Group - Szewce. Pracowałem tam dłuższą chwilę, wszystko fajnie pięknie, na chwilę, jedynie ludzie których tam poznałem byli warci uwagi, oczywiście nie wszyscy bo większość tylko czeka aż się 'potkniesz' aby pobiec do biura i Cię podłożyć. Panująca zasada - ufaj tylko sobie. Biuro - jedynie tam możesz się udać aby coś 'załatwić' - reasumując to nic nie załatwisz. Tzw liderzy - śmiech na sali. Podsumowanie - polecam się tam zatrudnić na wakacyjny okres czy coś w tym stylu... bo na dłuższą metę idzie zwariować, o ile wcześniej Cię nie zwolnią. Jak macie jeszcze jakieś pytania to piszcie, pozdrawiam.
7
masterblaster of flamaster 2015-03-09 20:41:44
Nadszedł czas i na moją opinię. W FM GROUP Polska pracowałem kilka lat. Na samym początku chciałbym wytłumaczyć jedną kwestię. Pracowałem tam jako pracownik a nie Partner Biznesowy (czy też konsultant/dystrybutor). Partnerzy Biznesowi, czyli klienci FM GROUP Polska (osoby kupujące towar) są traktowani jak guru i żyją jak pączki w maśle, natomiast co do pracowników, no właśnie - o tym już za chwilę.

Jak już wcześniej wspomniałem pracowałem w tej firmie dobrych kilka lat, zajmując kilka różnych stanowisk. Jedynym plusem tej pracy była możliwość spotkania niesamowitych osób (mówię tutaj o pracownikach, a nie osobach w tzw. "zarządzie"). Dodatkowy atut to wypłata do 10, ale ten obowiązek wynika bezpośrednio z przepisów prawa pracy, a tak duża firma nie może sobie pozwolić na tego typu uchybienia.

Cała reszta to jedna totalna klapa informacyjno - organizacyjna. Niestabilność pracy jest tak ogromna, że gro pracowników boi się przychodzić do zakładu pracy w piątki, ponieważ w godzinach popołudniowych może ich odwiedzić kadrowa i wręczyć dokumenty rozwiązujące stosunek pracy, oczywiście bez podania żadnej przyczyny. Mój scenariusz był podobny - pomimo tak długiego stażu została ze mną rozwiązana umowa, bez podania przyczyny, a ja nie miałem sobie nic do zarzucenia.

Jeżeli już planujesz się tam zatrudnić, przemyśl wszystko dokładnie i swoje wymagania finansowe określ na samym początku, a jeżeli na umowie nie będzie podana odpowiednia kwota to lepiej od razu się zwolnij, ponieważ na podwyżkę musisz poczekać baaaaaaaaaaaaaaaaardzo długooooooooooooooooooo (to nie jest żaden żart, w FM pracują osoby po kilka lat i nie otrzymują żadnych podwyżek). Nie wierz też w żadne zapewnienia odnośnie tego, że po okresie próbnym dostaniesz więcej, to wszystko wyimaginowane obietnice składane tylko po to, aby pracownikowi zamydlić oczy. Najprawdopodobniej podczas rozmowy o podwyżce otrzymasz jedno z poniższych twierdzeń:
* "to nie jest odpowiedni moment" (ale ku... to ja się pytam kiedy jest odpowiedni moment, bo zawsze jest to zła chwila?),
* "ale co ta osoba robi ponad to co robiła" (nie jest ważne, że przybyło Ci obowiązków, lub też od 5 lat nie dostałeś podwyżki, musisz robić "coś" więcej, pomimo tego, iż to "coś" już robisz, żal totalny).

Uważaj też na to co i komu mówisz - zarząd ma kilku "przedłużaczy" w firmie. Nie możesz ufać takim osobom - wszyscy tylko dbają o swoje cztery litery, jedno mówią Ci podczas rozmowy w 4 oczy, a co innego przekazują dalej i nigdy, przenigdy nie wstawią się za Tobą w sprawie przed "zarządem". Takich osób jest jednak niewiele, ale w każdej firmie znajdzie się niecna grupka postkomunistycznych konfidentów.

Co ciekawe - firma skupia się bardziej na odnalezieniu osób winnych zamieszaniu, aniżeli skupieniu się na wyeliminowaniu powstałego problemu, co jest podejściem dość prehistorycznym, chyba ktoś został hibernowany w epoce kamienia łupanego i niedawno pokrywa lodowa owych dzikusów, tak, tak - to całkiem trafne określenie, odmarzła. Jeżeli już popełnisz błąd, a przecież takie się zdarzają, to bądź pewny, że wyjdzie z tego niemałe zamieszanie.

Co do ścieżki rozwoju i kariery - takowej w firmie nie ma, co jest dość przykrym doświadczeniem w tak ogromnym przedsiębiorstwie :/ Jeżeli nie jesteś nastawiony na rozwój, to FM GROUP jest idealnym miejscem dla Ciebie :-)

Aha, byłbym zapomniał - socjalu brak.
10
ja 2015-03-26 08:49:45
Święta racja popieram !!! Dziadostwo............
2
Krzysztof66 2015-04-03 12:50:54
Witam
Jestem tej firmie od 6 miesięcy jest tu super ludzie bardzo są
Przyjaźni i każdy służy swoja pomocą każdy pomaga jak umie
Produkty są tu bardzo Super są to produkty środki czystości i
Perfumy pielęgnacja zainteresowanie osoby zapraszam do
Kontaktu możemy porozmawiać moje namiary do mnie to są

e-mail.krzysztofbonk7@wp.pl
Oficjalna strona www.loupre.com
GG:20320455, Skype:krzysztof.bonk21
fm04 2015-04-18 04:02:07
Panie Bonk!!!
Pan był Dystrybutorem a nie pracownikiem firmy FM Group!! Chyba, ze celowo sieje pan zamęt w żenujący sposób reklamując konkurencję.
3
FM Polska 2015-10-21 11:24:18
FM Polska Sp. z o.o. w Mszczonowię apeluje o rozwagę przy umieszczaniu komentarzy na temat spółki z uwagi na sankcje prawne grożące osobom pomawiającym spółkę. Pomówienie stanowi bowiem przestępstwo z art. 212 kk zagrożone karą grzywny, ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku, jak również stanowi podstawę dochodzenia odszkodowania oraz żądania usunięcia skutków pomówienia z art 24 kc. W stosunku do osób naruszających prawo spóka zmuszona będzię niezwłocznie podjąć stosowne działania prawne.
biki 2015-11-11 20:11:59
To zależy. Budowanie marketingu sieciowego jest bardzo trudne, ale masz 100% szans na sukces pod jednym warunkiem - że się nie poddasz. Wiele osób narzeka na to, że w marketingu sieciowym tak mało osób zarabia duże pieniądze, ale jest prosty powód - tak mało ludzi traktuje to poważnie. Jeśli chcesz być partnerem biznesowym na długą metę oznacza to zmianę stuly życia. W początkowej fazie jest to trudne, ale potem jest to życie jak pączek w maśle :)
1
Noname 2015-12-07 18:21:20
Jeżeli lubisz w jednym miesiącu spędzić 12 godzin w poniedziałki w pracy, przyjść na chwile do roboty we wtorki a resztę tygodnia mieć wolne - Zapraszamy.
Jeżeli lubisz w innym miesiącu robić 12 godzin dziennie, za 10 zł/h - Zapraszamy.
Jeżeli lubisz być nikim - Zapraszamy =)
ps: Nie licz na umowę o prace.
1
Marcin 2016-05-29 18:18:46
DRAMAT Jeśli szukasz stabilnego zatrudnienia i stawiasz na rozwój kompetencji to nie aplikuj. Wszystkie negatywne opinie potwierdzam. Jaki Pan taki kram.
4
billa 2016-06-19 20:40:25
no jakoś ciężko mi przyznać ci rację jak przejrzysz ich oferty pracy, na przykład na stanowisko trenera produktowego, to jednak zapewniają że rozwój jest i mozna nawet wdrażać własne pomysły, także nie masz racji
zdegustowany 2016-11-23 23:32:50
Zatrudniona została nowa Pani dyrektor EDYTA D. i w tej firmie juz nie chce prawie nikt pracowac. Nie można pic kawy nie mozna miec wlasnej wody butelkowanej, nie mozna nosić żadnej biżuterii. na Dzien dobry chce zabrac premie i za dojazdy i szuka osob najlepiej z ukrainy za 9 zl na zlecenie. „Starych pracowników, którzy wiele oddali tej firmie, byli dla tej firmy i zawsze służyli pomocą chce usunąć jak zwykłe śmieci. Brak słów…. A najgorsze, że właściciel ma to wszystko głęboko gdzieś …
15
Zostaw swoją opinię o FM Group Polska - Szewce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FM Group Polska