logo RÜBSAM Fachkräfte GmbH Co. KG

RÜBSAM Fachkräfte GmbH Co. KG

Fulda

Opinie o RÜBSAM Fachkräfte GmbH Co. KG

RÜBSAM Fachkräfte 2016-05-09 16:13
Witamy serdecznie,
oczywiscie posiadamy wiele ofert pracy, zarowno w dziedzinach rzemieslniczych jak i przemyslowych.
Poszukujemy pracownikow przez caly rok na nastepujacych stanowiskach:
- Elektryk, elektromonter, elektryk przemyslowy, automatyk, mechatronik,
- Hydraulik, monter klimatyzacji i wentylacji,
- Spawacz MAG/WIG, mechanik przemyslowy,

Wiecej informacji otrzymaja Panstwo rowniez pod naszym numerem telefonu:

(usunięte przez administratora)
Pozdrawiamy

RÜBSAM Team
sempre 2016-05-19 20:59
kiedyś w firmie pracownik i rodzina była najważniejsza teraz gdy firma jest w grupie R+S liczy się tylko kasa jaką firma zarobi na pracowniku. Problemy pracownika to jego problemy a problemy firmy to i problemy pracownika. Jak zabrali fargeld 270 Euro, skończyły się kursy sobotnie we Frankfurcie to w zamian nic nie otrzymaliśmy. Stawki i podwyżki są małe więc więcej jest minusów niż plusów. Poza tym standard wynajmowanych mieszkań strasznie spadł i ciągle widać że firma bardziej dba o swoich kolegów ze wschodu niż o Polaków którzy nawet jeśli się starają to zawsze są traktowani jak Polacy
5
RÜBSAM Fachkräfte 2016-05-20 08:29
Firma RÜBSAM działa na niemieckim rynku pracy od 27 lat. Od samego początku zarówno dla firmy R+S jak i firmy RÜBSAM najważniejszy jest pracownik i jego rodzina. Jako jedna z nielicznych firm na niemieckim rynku pracy zapewniamy umowę o pracę na czas nieokreślony.
Zapewniamy odpowiednia klasę podatkowa, pomagamy w założeniu konta bankowego oraz przy wypełnieniu wniosku o Kindergeld.
Zapewniamy pracownikom bezpłatne kursy językowe i fachowe, w celu podwyższenia kwalifikacji.

Troszczymy się o sprawy pracownicze zarówno pracowników z Polski jak i wszystkich innych pracowników zatrudnionych w naszej firmie. Nasza firma działa bowiem również na obszarze Węgier, Rumunii i Chorwacji.
Od samego początku staramy się, aby zakwaterowania dla pracowników spełniały jak najlepsze standardy. Jeśli standardy są nieodpowiednie, nasz dział zakwaterowań szuka dla pracownika innego zakwaterowania.
W każdej chwili służymy pomocą i wsparciem.
Zapraszamy do kontaktu.
Pozdrawiam

RÜBSAM Team
1
boro 2016-05-20 20:56
szkoda że nie zwalniają za ortografie ,,bujki,, analfabetyczne
1
sempre 2016-05-21 18:45
Kiedyś dojazdy do pracy z miejsca zamieszkania wynosiły max 10 km teraz minimum 20 km bo im dalej od Frankfurtu tym firma płaci mniej za mieszkanie i to są dodatkowe koszty jakie ponosimy a firma od kilkudziesięciu lat ma taką samą stawkę diety 8 Euro za dzień. Takich "lajfirm" co mają umowy na czas nieokreślony są dziesiątki tysięcy i też płacą na konto i w czymś pomagają więc to żadny dodatkowy atut tylko podstawowy standard firm działających w Niemczech. Firma niczym szczególnym się nie wyróżnia wobec innych "lajfirm" jest po prostu podobna do innych które też szkolą "dbają o pracowników" , zapewniają zakwaterowanie, ma podobnie niskie stawki. Czy coś ją szczególnie wyróżnia wobec innych firm? szukałem ale nic nie znalazłem
4
RÜBSAM Fachkräfte 2016-05-23 08:35
Witam serdecznie,
jeśli jest Pan naszym pracownikiem, to doskonale Pan wie, że wszystkie drzwi w firmie stoją otworem i może Pan porozmawiać na temat Pana niezadowolenia.
W Firmie pracuje 5 osób, znających język Polski, które są zawsze gotowe do pomocy.
Nasz dział zakwaterowań stara się, aby zakwaterowanie znajdowało się jak najbliżej miejsca pracy, aby jego standard byl odpowiedni, a pracownik zadowolony.
Działamy na rynku niemieckim od 27 lat i zatrudniamy pracowników nie tylko z Niemiec i Polski, ale również z Węgier, Rumunii, Chorwacji. Nasz team stara się, aby każdy z pracowników był zadowolony z pracy i warunków jakie oferuje mu firma.
Jeśli Pan nie jest z nich zadowolony, zapraszam do kontaktu.
Pozdrawiam
RÜBSAM Team.
RÜBSAM Fachkräfte 2016-06-13 17:27
Witam serdecznie,
Naszych pracownikow zatrudniamy w naszej firmie na niemieckiej umowie o prace na czas nieokreslony.
Jesli interesuja Pana kontretne oferty i warunki pracy, zapraszam do kontaktu.

Pozdrawiam
RÜBSAM Team
RÜBSAM Fachkräfte 2016-06-15 09:49
Witam,
kazdy pracownik otrzymuje umowe o prace na warunkach niemieckich na czas nieokreslony z dniem rozpoczecia pracy.

Pozdrawiam
RÜBSAM Team
romek 2016-06-17 19:41
Witam Józef, a L4 miałeś z Polski? Pierwszy miesiąc płaci firma a później pańśtwo? musisz byc wtedy na terenie Niemiec ?
RÜBSAM Fachkräfte 2016-06-20 11:22
Witam,

wszystkie oferty pracy oferowane przez nasza firme sa aktualne.
Jesli chodzi o zwolnienie lekarskie, to nalezy przeslac je do naszej firmy. Nie ma koniecznosci przybwania na terenie Niemiec, jesli jest Pan chory.

Pozdrawiam
RÜBSAM Fachkräfte 2016-06-27 11:19
Witam,
tak oczywiscie poszukujemy monterow klimatyzacji.

Pozdrawiam
RÜBSAM Fachkräfte 2016-06-29 17:08
Witam,

oczywiscie prawo jazdy bedzie duzym plusem, aczkolwiek rowniez zatrudniamy pracownikow, ktorzy nie posiadaja wlasnego srodku transportu.

Pozdrawiam

RÜBSAM Team
hghh 2016-07-06 23:05
@ RÜBSAM Fachkräfte to jeśli ktoś nie ma własnego środku transportu to zapewniacie auto służbowe ??
Riki 2016-07-26 19:38
"Hghh" no napewno ci wszystko zapewnia, auto paliwo i bedziesz sobie mogl za free do polski jezdzic i w polsce na zakupy tez :D hehehe. Pomysl gosciu troche. Kurde gdzie sie P.U.T. Tech-Export Sp. z o.orodza tacy ludzie naiwni. A po drugie rubsam to nie ta firma co byla wczesniej. Duzo bym mogl opowiadać.
1
Martyna 2016-08-02 15:41
Witam,

nasza firma dziala bez polskich posrednikow, poniewaz zalezy nam na tym, aby Nasi pracownicy od poczatku do konca mieli kontakt z pracownikami naszej firmy, ktorzy moga odpowiedziec i wyjasnic wszystkie ich pytania. Nie chcemy, aby kandydaci przechodzili z rak do rak. Chcemy od poczatku jak najlepiej zatroszczyc sie o kazdego z kandydatow.

Umowa o prace na warunkach niemieckich jest duzym plusem dla pracownika.
Poza tym na dniu zapoznawczym w naszej firmie (dofinansowujemy koszty dojazdu kandydatow do naszej siedziby) kazdy z kandydatow ma czas, aby zapytac o wszystkie szczegoly zatrudnienia i umowy. Dodatkowo pomoca sluzy polskojezyczny koordynator, ktory rowniez jest na miejscu w firmie.

Zaprzaszam do kontaktu

RÜBSAM Team
olo 2016-08-03 16:39
Pomyśl, skoro bez polskich pośredników to dlaczego stawki mają takie jak wszędzie ?
a jeżeli chodzi o umowe , to jak jesteś zatrudniony w niemieckiej firmie to umowe tez masz z niemieckim pracodawcą a nie z kilkoma i też na niemieckich warunkach ,więc nie rozumię dlaczego ta firma wszędzie podkresla że umowa o pracę na niemieckich warunkach, teraz w wiekszości takie umowy sie dostaje jak trafisz do porządnej firmy.
Koksu 2016-08-05 09:45
Szanowny team rubsam, niemiecka umowa jest prawie wszędzie, a poza tym w teoria jest pięknie, a w rzeczywistość całkiem inna.
RÜBSAM Fachkräfte 2016-08-05 10:20
Witam,

Nasza firma najzwyczajniej informuje o tym, ze oferuje prace na niemieckiej umowie, gdyz jest wiele firmy, ktore niekoniecznie zatrudniaja na niemieckich warunkach, lecz na polskich, przez oddelegowawanie lub tez zachecaja pracownikow do zakladania wlasnych dzialalnosci gospodarczych.

Co jest bardzo istotne, nasza firma nie zwalniach pracownikow na okres zimowy, co ma w zwyczaju wiele firm, wrecz przeciwnie zatrudniamy pracownikow przez caly rok i zapewniamy prace na stale.

Pozdrawiam

RÜBSAM Team

1
pracownik 2016-08-05 14:51
no może i nie zwalnia na okres zimowy , ale czemu siedzimy w okresie zimy na postojowym w domu ? ha ha zatrudnienie przez cały rok .
2
RÜBSAM Fachkräfte 2016-08-11 08:38
Witam,

naszych pracownikow nie zwalniamy przez okres zimy. Zapewniamy im stale zarobki oraz ubezpieczenie zdrowotne dla nich oraz ich rodzin.
Pracownik ma zapewnione bezpieczenstwo socjalne.

Oczywiscie zdarzaja sieokresy, kiedy nastepuja przestoje, ale staramy sie, aby pracownicy mimo wszystko pracowali przez caly rok i otrzymywali comiesieczne wynagrodzenie.

Pozdrawiam

RÜBSAM Team
1
Pit 2016-08-21 20:18
Wszystko w porządku
Elektryk 2016-08-23 22:33
Pracuję w firmie juz prawie 6 miesięcy i nie narzekam. Początek był ciężki ale po miesiącu pracy wiedziałem ze zostanę tutaj dłużej. Wszystko zależy od tego jak się na początku wykażesz. Pieniądze tez są ok. Pracowałem przed tym w podobnej firmie ale tam wytrzymałem tylko 3 miesiące. A po miesiącu zacząłem się rozglądać za czymś innym. Wiem ze tutaj zostane dłużej.
jeszcze pracuje 2016-08-28 21:29
wszystko pieknie i umowa niemiecka i stawka jako taka tylko teraz coraz wiecej rumunow i slyszalem o (banderowcach )ukraincow jest przez takie zatrudnienie firma sama siebie zaczyna topic najglupsze rzeczy jakie tam slyszalem to t ze firma Rubsam placi ludziom trzeba to wyjasnic to nie Rubsam placi ludziom bo bez nich firma by nie istniala to ludzie swoja praca i tym co wypracuja placa tym co siedza w biurach to ludzie pracujac w cieple i zimnie wykanujac swoja prace zarabiaja pieniadze nie ci co siedza tam za biurkami a poprosic o cos to najlepiej zeby od razu czolem bic , jak juz sie zwolnie to napisze wiecej to juz nie za dlugo i podam e mail gdzie bedzie mozna sie dowiedziec wiecej mam ponad 400 fotografii kwater co do ktorych jest mnostwo zastrzezen ale ocene zostawie tym co beda chcieli je obejrzec
8
A.Glosz 2016-10-11 12:46
Dzień dobry, pracowałem w firmie 18 miesięcy i złego słowa powiedzieć nie mogę. Firma była mi zawsze pomocna. W przypadku jak nie było dla mnie zlecenia firma wysyłała mnie na szkolenia i miałem je zapłacone jakbym, do pracy chodził. Moim zdaniem Firma RÜBSAM jest Firma lojalna i godna zaufania i nie przez przypadek pracują w niej już monterzy od ponad 20 lat, którzy by nie zamienili tej firmy na inna.
Ja osobiście odszedłem z firmy zmuszony przez sytuacje rodzinna i jak tylko sie wszystko ureguluje to ponownie wrócę do Firmy RÜBSAM. Ten post nie pisze jako osoba anonimowa ponieważ się nie wstydzę tego ze pracowałem dla firmy RÜBSAM.
Andrzej Glosz
A.Glosz 2016-10-11 12:47
Dzień dobry, pracowałem w firmie 18 miesięcy i złego słowa powiedzieć nie mogę. Firma była mi zawsze pomocna. W przypadku jak nie było dla mnie zlecenia firma wysyłała mnie na szkolenia i miałem je zapłacone jakbym, do pracy chodził. Moim zdaniem Firma RÜBSAM jest Firma lojalna i godna zaufania i nie przez przypadek pracują w niej już monterzy od ponad 20 lat, którzy by nie zamienili tej firmy na inna.
Ja osobiście odszedłem z firmy zmuszony przez sytuacje rodzinna i jak tylko sie wszystko ureguluje to ponownie wrócę do Firmy RÜBSAM. Ten post nie pisze jako osoba anonimowa ponieważ się nie wstydzę tego ze pracowałem dla firmy RÜBSAM.
Andrzej Glosz
1
kris 2016-10-12 17:23
witam,
Mam pytanie, czy w firmie RÜBSAM Fachkräfte znajdzie się praca dla elektryka w wieku 56 lat po studiach - Politechnika Wrocławska z aktualnym SEP ale małą praktyką zawodową. Jestem w stanie zacząć jako pomocnik elektryka. Uczę się szybko i nie brakuje mi determinacji. Znam język niemiecki w stopniu komunikatywnym. Zależy mi na doskonaleniu zawodowym i szlifowaniu języka niemieckiego.
- pozdrawiam w oczekiwaniu na odpowiedź ....
rer 2016-10-12 17:44
@Roman oby faktycznie coś nowego ruszyło bo przecież dużo ludzi tutaj bardzo by chciało podjąć pracę ale jeżeli nikt w tej sprawie tutaj na forum nie odpisze to ja na Twoim miejscu @kris spróbowałbym się jakoś z nimi bezpośrednio skontaktować i zaytać
Stanislaw 2016-10-26 22:08
ja rowniez pracowalem w Rubsam 2 lata jako spawacz . zwolnilem sie w lipcu i ciagle czekam na Swiadectwo Pracy gdyz takie chyba powinienem otrzymac . HELLO RUEBSAM dzwonilem kilka razy i zawsze ze to dostane i dostane jak mowie ze sam moge podjechac to nie wylemy to panu no i moze po tym wpisie cos sie zmieni w mojej materii :) a ja tak sobie mysle, ze za bardzo nie wiedza jak mi to napisac bo zazwyczaj to Rubsam zwalnial ludzi no a ja zwolnilem sie sam . a tutaj sa ciekawe opinie :) szkoda ze wczesniej nie wiedzialem o istnieniu tej strony pozdrawiam Rubsam S. Majkowski
2
RÜBSAM Fachkräfte 2016-10-28 08:37
Witam, zachecam do przeslanie Cv na maila
bewerbung@ruebsam.de
Skrobak 2017-01-11 14:47
Ja pracowałem w firmie 5 lat i tylko same dobre rzeczy mam w pamięci. Wyjazdy pewne, zorganizowane i zarobki są ok. Musiałem odejść ze względu na zdrowie bo inaczej bym nie odszedł. Takich firm mogłoby być więcej.
1
Pabloo 2017-02-05 20:24
Nie tylko ty sie zwolniles sam tylko już dosc sporo osob. Bo sa firmy co placa naprawde o wiele lepiej!!!
Ślimak 2405 2017-02-06 08:31
A możecie dać namiar na takie firmy będą wdzięczny mój meil krzysztofsliski@wp.pl
Zawiedziony 2017-02-11 00:17
Pracuje w tej firmie od 3 lat po fuzji z firmą R+S Z tygodnia na tydzień coraz gorzej standardy lecą w dół mam tu na myśli kwatery,odległości od budowy znacznie się zwiększyły bo po za frankfurtem taniej ,w biurach zarówno w fuldzie jak i ffm cokolwiek załatwić graniczy z cudem no i podejście do pracownika powoli zaczyna się tzw. <wyzysk człowieka przez człowieka >
2
RÜBSAM Fachkräfte 2017-02-15 16:23
Witam serdecznie,
dziekujemy za zainteresowanie nasza firma.
Prosze o kontakt telefoniczny z naszym biurem:
+48 510 720 013 lub +48 518 102 029
lub przeslanie Pana aplikacji na naszego maila:
bewerbung@reubsam.de

Na pewno skontaktujemy sie z Panem w przecioagu 24h.
Pozdrawiam
2
Stefan 2017-02-19 08:55
Fajna firma, potrafią zorganizować pracę oraz wszystko co jest związane z tym poza granicami kraju. Doświadczyłem tego osobiście i nie mogę uwierzyć w to co ludzie piszą!
3
Alicja 2017-02-28 13:20
Czy ktoś z Was ostatnio był na rozmowie kwalifikacyjnej do RÜBSAM Fachkräfte GmbH Co. KG? Jak wrażenia? ;)
gonzalez 2017-04-01 02:20
za 11 pracujecie rozumie dobre to a gdzie reszta za co mieszkanie płacić za co jedzenie kupic 11 i + co nic ? za tyle moge pojechać ale bez mówienia po niemiecku ,za 12E + 50E
to co innego :)
Alicja 2017-04-03 08:45
@gonzalez, a jakie stanowisko obejmowałeś?
G.T 2017-04-06 18:35
Szanowny Team Rubsam , po rozwiązaniu umowy z waszą firmą w październiku 2016 r , do dnia dzisiejszego 06.04.2017 nie otrzymałem świadectwa pracy , oraz rozliczenia za rok 2015 . Mam nadzieję
że doczekam się w końcu .Co do mojej opini . Nie było źle , do odważnych świat należy..
Pozdrawiam.Grzegorz Trojanowski.
Alicja 2017-04-07 09:00
@G.T, myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie skontaktowanie się w tej sprawie bezpośrednio z firmą.
gonzalez 2017-04-14 10:35
Alicjo tu nie pracowałem bo za malo placa ja mam pełne stawki tak jak napisałem to nie zalezy od stanowiska tylko od firmy goła stawka to jest za mało na prace w niemczech,kryteria doboru ludzi napewno nie takie jak bym chciał,interesuje sie firmami bo zawsze mozna isc gdzie lepiej ale nie w tym przypadku.
Slimak 2017-04-14 11:34
Witam mógłbyś dać namiar na jakąś dobrą firmę jako elektryk budowlany E i D prawo jazdy Ce pozdrawiam
Alicja 2017-04-19 10:56
@Slimak, ten wątek dotyczy RÜBSAM Fachkräfte GmbH Co. KG Dlatego proszę o zamieszczanie komentarzy właśnie na temat powyższej firmy.
P.kancik 2017-04-23 19:04
Wcale nie prawda. Od ok pol roku prubuje sie dostac do firmy jestem po prubach i co. ? Nic ostatno dzwonili za posrednictwem wroclawia ze jest dla mnie miejsce i praca dla nich zrezygnowalem z pracy bo naobiecywali dozo teraz jestem bez pracy i perspektyw. Mialem ich za warta uwagi firme a zostalem z reka w nocniku. Teraz trace czas i pieniadze na szukanie nastepnej pracy co obecnie nie jest latwe.
Alicja 2017-04-24 11:53
@P.kancik czy możesz powiedzieć kilka słów więcej o zaistniałej sytuacji? Co się dokładnie wydarzyło?
brobert2 2017-05-11 23:59
Witam, czy ktoś odpowiedział jakie wymagania maja dla elektryka na rozmowie sprawdzającej umiejętności w Fuldzie?
kru 2017-05-15 10:12
Co do rozmowy sprawdzającej.
Nie ma czego się stresować jeżeli uważasz się za fachowca w swojej dziedzinie .
Jest Ok
Skrobak 2017-05-25 10:39
RÜBSAM Fachkräfte jest fajna firmą, pracuję już długo .
1
Bodzio0109 2017-06-20 09:29
Witam!
Pracuję w tej firmie 2 lata i wszystko jest OK!
Mondraliński 2017-06-20 18:07
Takie firmy jak RÜBSAM Fachkräfte GmbH same bronią się swoimi działaniami. Mają super ofertę, wymagaj od pracowników umiejętności ale dają dobrze zarobić.
Zostaw swoją opinię o RÜBSAM Fachkräfte GmbH Co. KG - Fulda
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RÜBSAM Fachkräfte GmbH Co. KG