logo RÜBSAM Fachkräfte GmbH Co. KG

RÜBSAM Fachkräfte GmbH Co. KG

Fulda

Opinie o RÜBSAM Fachkräfte GmbH Co. KG

kamil 2016-01-22 19:53:57
witam własnie dostałem zaproszenie na próbki mam pytanie czy po zdaniu próbek odrazu do pracy czy do domu
1
jan2 2016-01-26 20:29:34
Witam,mam pytanie mam oferte z tej firmy jako operator cnc mechattronik,wszystko wyglada ok i finansowo i w ogole,czy jest moze ktos kto pracuje jako operator cnc przez firme rubsam ,? Bo sie zastanawiam i juz sam nie wiem. Sporo roznych opinii tutaj jest
alex 2016-01-28 16:24:19
ja zaliczyłem też wszystko w firmie Rubsam i czekam na ofertę pracy ,też wszystko wygląda ok ale te opinie ale jednak tyle ludzi tam nadal pracuje,sam już nie wiem
arek 2016-02-03 18:58:40
witam wszystkich odwiedzających może mi ktoś powie gdzie w Niemczech można zarobić więcej niż 12 euro na godzinę plus dieta itp. ja odpowiem, chyba w snach ludzie nie piszcie takich rzeczy że da się tam zarobić lub że mój znajomy zarobił 3000euro tylko zapomniał dodać ze za 240godzin minus mieszkanie i paliwo więc zostaje 1300 pozdrawiam
1
arek 2016-02-04 13:58:39
Owszem ofert jest dużo Tylko zapomniałeś napisać za ile 1300euro to jest dużo?za pracę poza granicami kraju bez rodziny? i nie zapomnij że z tej kwoty musisz się jeszcze utrzymać.
ar 2016-02-07 19:58:16
Witaj Grzegorz a więc tak Twój zarobek w Niemczech to 1300euro na rękę z tego musisz się utrzymać na miejscu: jedzenie, paliwo do pracy i do Polski nie każda firma płaci za paliwo a jak płaci to nie są to kwoty za które dojedziesz do Polski. Zgodzę się z Tobą że zarobek w Polsce nie powala ale być za granicą i zarabiać taką kase za dobrego pracownik to coś nie halo. Jak nie masz rodziny lub cię ona nie interesuje to nie ma problemu możesz jechać śmiało.Pozdrawiam
1
slimak2405 2016-02-29 08:10:36
witam moze ktos napisac jaka jest stawka jako elektryk budowlany bede wdzieczny aha i po ile godz mozna pracowac dzieki
pracownik 2016-03-09 16:02:10
Jeśli znasz niemiecki to max 11euro brutto. godz standardowe to 150 nie słyszałem żeby ktoś pracował więcej. Pozdrawiam
Jan 2016-03-10 11:37:22
Nie wiem co pracownik mowi ze max 11 Euro. Ja mam wiecej, ale duzo zalezy od fachowosci, jasne ze mozesz pracowac wiecej. Zima jest mniej pracy, ale prace masz caly czas i wyplate co miesiac. pozd
pracownik 2016-03-11 17:55:52
Jan nie wprowadzaj ludzi w błąd może masz 11,50 więc nie wiem czy na ślimak2405 zrobi to wrażenie chodziło nam o normalne stawki 13-16euro i fachowość nie ma tu nic do rzeczy. A jak chciałeś dostawać wypłatę jak nie co miesiąc? raz na kwartał? bo nie rozumiem? zawsze i to zawsze masz umowę i wypłatę co miesiąc a ze się nie zgadza to już inna bajka.
Jan 2016-03-12 21:14:44
Pracownik 11,50 to chyba ty masz i ci nie pasuje. Jesli ci nie pasuje, to po co w tej firmie siedzisz? Nikt ciebie sila nie trzyma. Idz tam gdzie ci daja 13-16!
pracownik 2016-03-16 10:53:13
Jan jak by mi pasowało 11 to bym tam pracował. ludzie nie porównujcie zarobków jakie są w Niemczech z zarobkami w Polsce!!w Niemczech stawka dla Polaka to 10-11,50euro brutto zakwaterowanie gratis paliwo w własnym zakresie czyli z wypłaty!! Teraz stawka razy godziny czyli 150godz =1750brutto-podatek=1250netto z tego odejmujemy paliwo +jedzenie!!! Teraz pytanie dla wszystkich odwiedzających czy to jest odpowiednia kwota za pracę za granicą? więc zostaje plus minus 900euro o ile jesteś oszczędny.Kwota porażająca 3,800zł za kilku tygodniowy wyjazd bez rodziny.SUPER Pozdrawiam
4
pracownik 2016-03-17 00:02:51
oj Andrzeju nie narzekam tylko przedstawiam fakty zarobku w Niemczech a jak będziesz w Polsce pracował na dwa etaty to też zarobisz? zgadza się? Tylko chodzi o zarobek na swoich godzinach pracy!!!!
1
pracownik 2016-03-19 06:35:21
@Mietek to proszę czytać ze zrozumieniem już wiele osób pisało o zarobkach!!!
slimak2405 2016-03-22 11:26:08
DLA EKEKTRYKOW PROPONUJĄ 11 BYLEM NA SPOTKANIU
RÜBSAM Fachkräfte 2016-04-26 12:01:44
Drodzy komentatorzy, drogie komentatorki,

W tym miejscu, jako Firma RÜBSAM Fachkräfte chcielibyśmy wykorzystać okazję i zająć stanowisko odnośnie wielu komentarzy ukazujących się na tej stronie.
Współczujemy Państwu opisanych doświadczeń i niezadowolenia. Prosimy jednak o wyrozumiałość, jeśli w tym miejscu nie odpowiemy na wszystkie pojedyncze komentarze, które ukazały się w przeszłości.

W poprzednich latach Firma RÜBSAM współpracowała z polską Agencją. Agencja zajmowała się również wsparciem dla wielu naszych współpracowników. Współpraca z nią zakończyła się w maju 2015 roku. Od tego czasu udało nam się, poprawić wiele aspektów dotyczących opieki i wsparcia naszych współpracowników. Jeśli pojawiły się jakieś punkty krytyki powstałe w wyniku niestety złej współpracy z ta agencją, bardzo za to przepraszamy.

Na podstawie filozofii naszej firmy, człowiek stoi dla nas zawsze na pierwszym miejscu. Jesteśmy dumni z naszych pracowników, którzy reprezentują Firmę RÜBSAM na różnych budowach. Wszyscy pracownicy w zależności od zlecenia, są na nie odpowiednio przygotowywani- w sytuacji, kiedy brakuje jakiegoś certyfikatu czy też umiejętności.
Nasze centrum dokształcające przygotowane jest na przeprowadzenie ponad 100 różnych modułów seminariów. Przy tym nasi współpracownicy z zagranicy uczęszczają również na kursy języka niemieckiego. Bardzo istotne jest to, że kursy dla pracowników firmy RÜBSAM są bezpłatne, odbywają się w czasie godzin pracy, przy pełnym wynagrodzeniu.

Obok dokształcania fachowego do dyspozycji każdego z pracowników stoją również indywidualne możliwości rozwoju. Indywidualne ścieżki kariery i możliwości awansu są otwarte dla każdego z naszych pracowników. Awanse z montera do kierownika budowy, czy tez kierownika projektu nie są rzadkością.

Kiedy pracownicy firmy RÜBSAM rozpoczynają pracę na budowach zostają wyposażeni we wszystko, co jest potrzebne do pracy: ubrania robocze, skrzynkę narzędziową, hełm, maskę spawalniczą, etc.

Zakwaterowanie zostaje wcześniej uzgodnione z naszym działem zakwaterowań. W sytuacji, jeśli zakwaterowania nie odpowiadają typowym standardom, wtedy nasz dział szuka jak najszybciej alternatywy.


W Firmie RÜBSAM zależy nam na szczerości i otwartej wymianie zdań, jak i bezpośredniej komunikacji. Nasi pracownicy mogą w każdej chwili zwrócić się do swoich bezpośrednich przełożonych, osób kontaktowych w dziale personalnym jak i dyrektorów zarządzających. Zawsze staramy się znaleźć indywidualne rozwiązania dla pracowników i wspierać ich. Pracownicy z zagranicy maja również do dyspozycji osoby kontaktowe, które porozumiewają się w ich językach rodzimych i pomagają w załatwianiu spraw formalnych w urzędach, Kindergeld, założenie konta w banku.

Jeśli mają Państwo dodatkowe pytania, jesteśmy otwarci na otwartą wymianę z Państwem. Zdanie naszych pracowników jest dla Nas bardzo ważne, ponieważ tylko dzięki temu, my jako firma możemy poprawić naszą jakość.
W przypadku jakichkolwiek pytań, jesteśmy otwarci na bezpośredni kontakt.

Bewerbermanagement Polen
+49 661 962 19944

Pozdrawiamy
RÜBSAM Team
4
Drwal 2016-04-30 10:35:11
Co wy w ogóle piszecie za bzdury? Dobrze, że u was już nie pracuje i powiem,że znalazłem lepszą firmę niż wy. Po pierwsze za czasów rzekomej firmy pośredniczącej było o wiele lepiej i nie zarzucajcie winy na tą firmę!! Po drugie raczej nie słyszałem teraz żeby wasza firma pomagała w założeniu kont bankowych,śmiech na sali. Od roku jest tak, że większość pracowników jest zdanych na siebie. Jest gorzej niż było wcześniej. Wiadomo,że z waszej strony wszystko wygląda w porządku, bo jakby inaczej, ale tak nie jest do końca.Udało nam się poprawić parę aspektów, hehehe. Żałosne.
7
Drwal 2016-04-30 11:51:49
Co wy w ogóle piszecie za bzdury? Dobrze, że u was już nie pracuje i powiem,że znalazłem lepszą firmę niż wy. Po pierwsze za czasów rzekomej firmy pośredniczącej było o wiele lepiej i nie zarzucajcie winy na tą firmę!! Po drugie raczej nie słyszałem teraz żeby wasza firma pomagała w założeniu kont bankowych,śmiech na sali. Od roku jest tak, że większość pracowników jest zdanych na siebie. Jest gorzej niż było wcześniej. Wiadomo,że z waszej strony wszystko wygląda w porządku, bo jakby inaczej, ale tak nie jest do końca. "Udało nam sie poprawić parę aspektów", hehehe. Żałosne.
3
Robi 2016-04-30 12:00:29
Bzdury piszecie. Właśnie za czasów tej agencji było lepiej!!!!!!!
3
Agencja 2016-05-02 10:14:20
Szanowny Rübsam Team,

Proszę nie pisać, że współpraca z polską Agencją żle się układała, ponieważ jest to totalną nieprawdą skoro dzięki właśnie tej Agencji w krótkim czasie zostało zatrudnionych ponad 180 osób z Polski. Ponadto po zakończonej współpracy, wystawione referencje przez samego szefa Firmy Rubsam właśnie dla tej Agencji są bardzo pozytywne i mówią o zadawalającej i udanej współpracy!!!
Proszę nie wprowadzać w błąd osoby czytające ten portal!. Dziękuje.

Miłego dnia
Pozdrawiam
Soberka . E.
5
Biuro Pośrednictwa Pracy Soberka 2016-05-02 13:39:36
Szanowny Team Rübsam

Jesteśmy zniesmaczeni Państwa próbą zrzucenia winy za popełniane przez Was błędy na naszą agencję. Uważamy że ludzie sami potrafią ocenić jak było przedtem, a jak jest teraz, widać to po komentarzach. Osoby które zostały zatrudnione w czasie naszej współpracy wiedzą jak sytuacja wyglądała, a jak wygląda obecnie. Po zmianach zarządu oraz warunkach dla pracowników które dokonały się w Państwa firmie zakończyliśmy naszą (według nas) owocną współpracę dzięki której w krótkim czasie naszej współpracy dzięki naszej agencji zostało zatrudnionych ponad 180 dobrych fachowców. Dziwi nas fakt iż określona przez Państwa „zła współpracy z tą agencją” nie jest zgodna z rzeczywistością, a tym bardziej z pozytywnymi referencjami które otrzymaliśmy od Prezesa Firmy Rübsam (dla zainteresowanych referencje można przeczytać na naszej stronie). Nie chcielibyśmy aby Team Rübsam próbował wprowadzać ludzi w błąd pisząc nie prawdę, a tym samym kierując złe opinie w stronę naszej agencji. 

Życzymy wam wszystkiego dobrego. 
Pozdrawiamy 
Biuro Pośrednictwa Pracy Soberka.  
3
RÜBSAM Fachkräfte 2016-05-09 16:13:22
Witamy serdecznie,
oczywiscie posiadamy wiele ofert pracy, zarowno w dziedzinach rzemieslniczych jak i przemyslowych.
Poszukujemy pracownikow przez caly rok na nastepujacych stanowiskach:
- Elektryk, elektromonter, elektryk przemyslowy, automatyk, mechatronik,
- Hydraulik, monter klimatyzacji i wentylacji,
- Spawacz MAG/WIG, mechanik przemyslowy,

Wiecej informacji otrzymaja Panstwo rowniez pod naszym numerem telefonu:

(usunięte przez administratora)
Pozdrawiamy

RÜBSAM Team
sempre 2016-05-19 20:59:13
kiedyś w firmie pracownik i rodzina była najważniejsza teraz gdy firma jest w grupie R+S liczy się tylko kasa jaką firma zarobi na pracowniku. Problemy pracownika to jego problemy a problemy firmy to i problemy pracownika. Jak zabrali fargeld 270 Euro, skończyły się kursy sobotnie we Frankfurcie to w zamian nic nie otrzymaliśmy. Stawki i podwyżki są małe więc więcej jest minusów niż plusów. Poza tym standard wynajmowanych mieszkań strasznie spadł i ciągle widać że firma bardziej dba o swoich kolegów ze wschodu niż o Polaków którzy nawet jeśli się starają to zawsze są traktowani jak Polacy
3
RÜBSAM Fachkräfte 2016-05-20 08:29:17
Firma RÜBSAM działa na niemieckim rynku pracy od 27 lat. Od samego początku zarówno dla firmy R+S jak i firmy RÜBSAM najważniejszy jest pracownik i jego rodzina. Jako jedna z nielicznych firm na niemieckim rynku pracy zapewniamy umowę o pracę na czas nieokreślony.
Zapewniamy odpowiednia klasę podatkowa, pomagamy w założeniu konta bankowego oraz przy wypełnieniu wniosku o Kindergeld.
Zapewniamy pracownikom bezpłatne kursy językowe i fachowe, w celu podwyższenia kwalifikacji.

Troszczymy się o sprawy pracownicze zarówno pracowników z Polski jak i wszystkich innych pracowników zatrudnionych w naszej firmie. Nasza firma działa bowiem również na obszarze Węgier, Rumunii i Chorwacji.
Od samego początku staramy się, aby zakwaterowania dla pracowników spełniały jak najlepsze standardy. Jeśli standardy są nieodpowiednie, nasz dział zakwaterowań szuka dla pracownika innego zakwaterowania.
W każdej chwili służymy pomocą i wsparciem.
Zapraszamy do kontaktu.
Pozdrawiam

RÜBSAM Team
1
boro 2016-05-20 20:56:16
szkoda że nie zwalniają za ortografie ,,bujki,, analfabetyczne
sempre 2016-05-21 18:45:52
Kiedyś dojazdy do pracy z miejsca zamieszkania wynosiły max 10 km teraz minimum 20 km bo im dalej od Frankfurtu tym firma płaci mniej za mieszkanie i to są dodatkowe koszty jakie ponosimy a firma od kilkudziesięciu lat ma taką samą stawkę diety 8 Euro za dzień. Takich "lajfirm" co mają umowy na czas nieokreślony są dziesiątki tysięcy i też płacą na konto i w czymś pomagają więc to żadny dodatkowy atut tylko podstawowy standard firm działających w Niemczech. Firma niczym szczególnym się nie wyróżnia wobec innych "lajfirm" jest po prostu podobna do innych które też szkolą "dbają o pracowników" , zapewniają zakwaterowanie, ma podobnie niskie stawki. Czy coś ją szczególnie wyróżnia wobec innych firm? szukałem ale nic nie znalazłem
2
RÜBSAM Fachkräfte 2016-05-23 08:35:03
Witam serdecznie,
jeśli jest Pan naszym pracownikiem, to doskonale Pan wie, że wszystkie drzwi w firmie stoją otworem i może Pan porozmawiać na temat Pana niezadowolenia.
W Firmie pracuje 5 osób, znających język Polski, które są zawsze gotowe do pomocy.
Nasz dział zakwaterowań stara się, aby zakwaterowanie znajdowało się jak najbliżej miejsca pracy, aby jego standard byl odpowiedni, a pracownik zadowolony.
Działamy na rynku niemieckim od 27 lat i zatrudniamy pracowników nie tylko z Niemiec i Polski, ale również z Węgier, Rumunii, Chorwacji. Nasz team stara się, aby każdy z pracowników był zadowolony z pracy i warunków jakie oferuje mu firma.
Jeśli Pan nie jest z nich zadowolony, zapraszam do kontaktu.
Pozdrawiam
RÜBSAM Team.
RÜBSAM Fachkräfte 2016-06-13 17:27:22
Witam serdecznie,
Naszych pracownikow zatrudniamy w naszej firmie na niemieckiej umowie o prace na czas nieokreslony.
Jesli interesuja Pana kontretne oferty i warunki pracy, zapraszam do kontaktu.

Pozdrawiam
RÜBSAM Team
RÜBSAM Fachkräfte 2016-06-15 09:49:31
Witam,
kazdy pracownik otrzymuje umowe o prace na warunkach niemieckich na czas nieokreslony z dniem rozpoczecia pracy.

Pozdrawiam
RÜBSAM Team
romek 2016-06-17 19:41:24
Witam Józef, a L4 miałeś z Polski? Pierwszy miesiąc płaci firma a później pańśtwo? musisz byc wtedy na terenie Niemiec ?
RÜBSAM Fachkräfte 2016-06-20 11:22:06
Witam,

wszystkie oferty pracy oferowane przez nasza firme sa aktualne.
Jesli chodzi o zwolnienie lekarskie, to nalezy przeslac je do naszej firmy. Nie ma koniecznosci przybwania na terenie Niemiec, jesli jest Pan chory.

Pozdrawiam
RÜBSAM Fachkräfte 2016-06-27 11:19:51
Witam,
tak oczywiscie poszukujemy monterow klimatyzacji.

Pozdrawiam
RÜBSAM Fachkräfte 2016-06-29 17:08:28
Witam,

oczywiscie prawo jazdy bedzie duzym plusem, aczkolwiek rowniez zatrudniamy pracownikow, ktorzy nie posiadaja wlasnego srodku transportu.

Pozdrawiam

RÜBSAM Team
hghh 2016-07-06 23:05:59
@ RÜBSAM Fachkräfte to jeśli ktoś nie ma własnego środku transportu to zapewniacie auto służbowe ??
Riki 2016-07-26 19:38:16
"Hghh" no napewno ci wszystko zapewnia, auto paliwo i bedziesz sobie mogl za free do polski jezdzic i w polsce na zakupy tez :D hehehe. Pomysl gosciu troche. Kurde gdzie sie P.U.T. Tech-Export Sp. z o.orodza tacy ludzie naiwni. A po drugie rubsam to nie ta firma co byla wczesniej. Duzo bym mogl opowiadać.
1
Martyna 2016-08-02 15:41:31
Witam,

nasza firma dziala bez polskich posrednikow, poniewaz zalezy nam na tym, aby Nasi pracownicy od poczatku do konca mieli kontakt z pracownikami naszej firmy, ktorzy moga odpowiedziec i wyjasnic wszystkie ich pytania. Nie chcemy, aby kandydaci przechodzili z rak do rak. Chcemy od poczatku jak najlepiej zatroszczyc sie o kazdego z kandydatow.

Umowa o prace na warunkach niemieckich jest duzym plusem dla pracownika.
Poza tym na dniu zapoznawczym w naszej firmie (dofinansowujemy koszty dojazdu kandydatow do naszej siedziby) kazdy z kandydatow ma czas, aby zapytac o wszystkie szczegoly zatrudnienia i umowy. Dodatkowo pomoca sluzy polskojezyczny koordynator, ktory rowniez jest na miejscu w firmie.

Zaprzaszam do kontaktu

RÜBSAM Team
olo 2016-08-03 16:39:04
Pomyśl, skoro bez polskich pośredników to dlaczego stawki mają takie jak wszędzie ?
a jeżeli chodzi o umowe , to jak jesteś zatrudniony w niemieckiej firmie to umowe tez masz z niemieckim pracodawcą a nie z kilkoma i też na niemieckich warunkach ,więc nie rozumię dlaczego ta firma wszędzie podkresla że umowa o pracę na niemieckich warunkach, teraz w wiekszości takie umowy sie dostaje jak trafisz do porządnej firmy.
Koksu 2016-08-05 09:45:33
Szanowny team rubsam, niemiecka umowa jest prawie wszędzie, a poza tym w teoria jest pięknie, a w rzeczywistość całkiem inna.
RÜBSAM Fachkräfte 2016-08-05 10:20:18
Witam,

Nasza firma najzwyczajniej informuje o tym, ze oferuje prace na niemieckiej umowie, gdyz jest wiele firmy, ktore niekoniecznie zatrudniaja na niemieckich warunkach, lecz na polskich, przez oddelegowawanie lub tez zachecaja pracownikow do zakladania wlasnych dzialalnosci gospodarczych.

Co jest bardzo istotne, nasza firma nie zwalniach pracownikow na okres zimowy, co ma w zwyczaju wiele firm, wrecz przeciwnie zatrudniamy pracownikow przez caly rok i zapewniamy prace na stale.

Pozdrawiam

RÜBSAM Team

pracownik 2016-08-05 14:51:46
no może i nie zwalnia na okres zimowy , ale czemu siedzimy w okresie zimy na postojowym w domu ? ha ha zatrudnienie przez cały rok .
1
RÜBSAM Fachkräfte 2016-08-11 08:38:40
Witam,

naszych pracownikow nie zwalniamy przez okres zimy. Zapewniamy im stale zarobki oraz ubezpieczenie zdrowotne dla nich oraz ich rodzin.
Pracownik ma zapewnione bezpieczenstwo socjalne.

Oczywiscie zdarzaja sieokresy, kiedy nastepuja przestoje, ale staramy sie, aby pracownicy mimo wszystko pracowali przez caly rok i otrzymywali comiesieczne wynagrodzenie.

Pozdrawiam

RÜBSAM Team
Pit 2016-08-21 20:18:23
Wszystko w porządku
Elektryk 2016-08-23 22:33:44
Pracuję w firmie juz prawie 6 miesięcy i nie narzekam. Początek był ciężki ale po miesiącu pracy wiedziałem ze zostanę tutaj dłużej. Wszystko zależy od tego jak się na początku wykażesz. Pieniądze tez są ok. Pracowałem przed tym w podobnej firmie ale tam wytrzymałem tylko 3 miesiące. A po miesiącu zacząłem się rozglądać za czymś innym. Wiem ze tutaj zostane dłużej.
jeszcze pracuje 2016-08-28 21:29:33
wszystko pieknie i umowa niemiecka i stawka jako taka tylko teraz coraz wiecej rumunow i slyszalem o (banderowcach )ukraincow jest przez takie zatrudnienie firma sama siebie zaczyna topic najglupsze rzeczy jakie tam slyszalem to t ze firma Rubsam placi ludziom trzeba to wyjasnic to nie Rubsam placi ludziom bo bez nich firma by nie istniala to ludzie swoja praca i tym co wypracuja placa tym co siedza w biurach to ludzie pracujac w cieple i zimnie wykanujac swoja prace zarabiaja pieniadze nie ci co siedza tam za biurkami a poprosic o cos to najlepiej zeby od razu czolem bic , jak juz sie zwolnie to napisze wiecej to juz nie za dlugo i podam e mail gdzie bedzie mozna sie dowiedziec wiecej mam ponad 400 fotografii kwater co do ktorych jest mnostwo zastrzezen ale ocene zostawie tym co beda chcieli je obejrzec
5
A.Glosz 2016-10-11 12:46:01
Dzień dobry, pracowałem w firmie 18 miesięcy i złego słowa powiedzieć nie mogę. Firma była mi zawsze pomocna. W przypadku jak nie było dla mnie zlecenia firma wysyłała mnie na szkolenia i miałem je zapłacone jakbym, do pracy chodził. Moim zdaniem Firma RÜBSAM jest Firma lojalna i godna zaufania i nie przez przypadek pracują w niej już monterzy od ponad 20 lat, którzy by nie zamienili tej firmy na inna.
Ja osobiście odszedłem z firmy zmuszony przez sytuacje rodzinna i jak tylko sie wszystko ureguluje to ponownie wrócę do Firmy RÜBSAM. Ten post nie pisze jako osoba anonimowa ponieważ się nie wstydzę tego ze pracowałem dla firmy RÜBSAM.
Andrzej Glosz
A.Glosz 2016-10-11 12:47:30
Dzień dobry, pracowałem w firmie 18 miesięcy i złego słowa powiedzieć nie mogę. Firma była mi zawsze pomocna. W przypadku jak nie było dla mnie zlecenia firma wysyłała mnie na szkolenia i miałem je zapłacone jakbym, do pracy chodził. Moim zdaniem Firma RÜBSAM jest Firma lojalna i godna zaufania i nie przez przypadek pracują w niej już monterzy od ponad 20 lat, którzy by nie zamienili tej firmy na inna.
Ja osobiście odszedłem z firmy zmuszony przez sytuacje rodzinna i jak tylko sie wszystko ureguluje to ponownie wrócę do Firmy RÜBSAM. Ten post nie pisze jako osoba anonimowa ponieważ się nie wstydzę tego ze pracowałem dla firmy RÜBSAM.
Andrzej Glosz
1
kris 2016-10-12 17:23:16
witam,
Mam pytanie, czy w firmie RÜBSAM Fachkräfte znajdzie się praca dla elektryka w wieku 56 lat po studiach - Politechnika Wrocławska z aktualnym SEP ale małą praktyką zawodową. Jestem w stanie zacząć jako pomocnik elektryka. Uczę się szybko i nie brakuje mi determinacji. Znam język niemiecki w stopniu komunikatywnym. Zależy mi na doskonaleniu zawodowym i szlifowaniu języka niemieckiego.
- pozdrawiam w oczekiwaniu na odpowiedź ....
rer 2016-10-12 17:44:54
@Roman oby faktycznie coś nowego ruszyło bo przecież dużo ludzi tutaj bardzo by chciało podjąć pracę ale jeżeli nikt w tej sprawie tutaj na forum nie odpisze to ja na Twoim miejscu @kris spróbowałbym się jakoś z nimi bezpośrednio skontaktować i zaytać
Stanislaw 2016-10-26 22:08:43
ja rowniez pracowalem w Rubsam 2 lata jako spawacz . zwolnilem sie w lipcu i ciagle czekam na Swiadectwo Pracy gdyz takie chyba powinienem otrzymac . HELLO RUEBSAM dzwonilem kilka razy i zawsze ze to dostane i dostane jak mowie ze sam moge podjechac to nie wylemy to panu no i moze po tym wpisie cos sie zmieni w mojej materii :) a ja tak sobie mysle, ze za bardzo nie wiedza jak mi to napisac bo zazwyczaj to Rubsam zwalnial ludzi no a ja zwolnilem sie sam . a tutaj sa ciekawe opinie :) szkoda ze wczesniej nie wiedzialem o istnieniu tej strony pozdrawiam Rubsam S. Majkowski
RÜBSAM Fachkräfte 2016-10-28 08:37:38
Witam, zachecam do przeslanie Cv na maila
bewerbung@ruebsam.de
Zostaw swoją opinię o RÜBSAM Fachkräfte GmbH Co. KG - Fulda
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RÜBSAM Fachkräfte GmbH Co. KG