brak logo

GUNB

Warszawa

Opinie o GUNB

Pani Derektor 2009-11-01 13:01:17
Zaklamany urzad, departament inspekcji i kontroli rzadzony przez zawistna babo-chlopa wprowadzajca pseudo socjotechniki po to tylko zeby ponizyc pracownikow a garstce 6 osob wynagaradzac niskie pensje nagrodami i premiami. Nawet w czasie kryzysu nie polecam i jesli szukasz pracy to z dala od Głównego Urzędu Nadzoru Budowlanego w Warszawie.
6
pytający 2010-07-02 09:06:34
Jakie są zarobki w GUNB jeśli mogę zapytać? i czy w całym urzedzie jest takie podejście?? czy cos sie zmienia na lepsze?
7
anonim 2010-08-02 08:48:16
Ja pracuję tam obecnie i powiem szczerze, że jeśli chodzi o zarobki to są niskie, ale atmosfera jest bardzo przyjemna, urlopy można wziąć bez obaw, nie ma wyzysku. Dają szanse na rozwój, przy zdobyciu wykształcenia szanse na awans.
1
Awerter 2010-12-24 13:36:08
Z tego co ja wiem to o milej atmosferze tam nie mozna mowic. Wszech obceny jest [usunięte przez administratora] i pisanie notatek na współpracownikow. Premie, nagrody sa bardzo uznaniowe i jesli klaskach komu trzeba i kiedy trzeba to moze dostaniesz. Mnostwo ludzi tam jest z racji znajomosci wieloletnich. Wrecz cale rodziny tam pracuja ale o tym legalnie sie nie mowi. Syf, kiła i mogiła. Ja rownież odradzam. Co do zarobkow to nie ma reguly bo jesli jestes znajomym dyrektora czy dyrektorki to zrobia ci pelno dodatkowych zadan, etatow i nawet z jelopa zrobia wielkie panisko - patrz byla sekretarka DIK-u, a i kase dostaniesz wieksza niz pierwszy lepszy z ulicy. Zreszta jaka jest atmosfera widac po ciaglych zmianach w prawnym - tam ciagle ludzie odchodza bo nie moga zniesc ukladow i wspolpracy z baranami ze stolkow. Co jeszcze... w sytuacjach imprez masowych typu imieniny, swieta, słuzbowymi samochodami odwozi sie pijanych gosci i to gosci nie byle jakich bo WINB warszawski czy paru innych takze skansen PRLu ciagle zywy.
2
anonim 2011-03-03 20:38:15
[usunięte przez administratora], pełniący zaszczytną funkcję Głównego Inspektora Nadzoru Budowlanego, nie zna swoich ludzi i kieruje się \\\"intuicją\\\", która jest taka sobie. Nie ma nawet bladego pojęcia o materii budownictwa, ale nie przeszkadz mu to w gmeraniu w prawie materialnym czyli ustawie - Prwo budowlane. To czysto administracyjny urząd i niech nikogo nazwa, broń Boże (!) nie zmyli. Posłuszne pieski w osobach dyr. departamentów są skłonne uznać wyroki sądów za \\\"do dupy\\\" ponieważ są sprzeczne z \\\"poglądami\\\" \\\"Dziwnego\\\". Czysta, brudna polytyka. Dodam jeszcze, że Bobek mocno liże wraży odbty pełow-com... Krótko mówiąc Tusek i reszta hultajów:)
1
anonim 2011-05-31 15:19:00
2500 brutto - starszy inspektor - bez komentarza
anonim 2011-10-28 19:59:20
Ja też na stanowisku starszego inspektora mam nieco ponad 2500 zł brutto. O ile wzrasta pensja dla specjalistów i starszych specjalistów?
mmmm 2011-12-01 12:52:14
a jak wygląda sytuacja z awansami? to kwestia kilku miesięcy, czy raczej kilku lat? Jeszcze chciałam podpytać się o wysokość nagród- to raczej kilka stówek, czy trochę więcej?
Dziękuję i pozdrawiam!
anonim 2012-01-31 18:42:16
W moim departamencie po ok. 1-2 latach można awansować, np. ze starszego inspektora na specjalistę. Nagroda jest raz w roku, tzw. na dzień budowlańca. W różnych latach jest różna - w 2011 r. w moim przypadku była nawet wyższa niż 1 miesięczna pensja. Ponoć były kiedyś nagrody w okolicach Świąt Bożego Narodzenia, ale teraz zasadniczo nie było - ale nadal są bony (z zakładowego funduszu świadczeń socjalnych) przed Bożym Narodzeniem.
asd 2012-05-24 20:12:03
anonim - 2011-05-31 15:19:00

2500 brutto - starszy inspektor - bez komentarza
to po co tam siedzisz i komentujesz marudząc że to mało?
nikt cie tam na siłę nie trzyma.
jak coś się nie podoba to wypad, bo z takim podejściem to jestes jak ci z poczty co \\\"okienka\\\" dodatkowego nie otworzą na złosć (bo im tez jest źle).
adam 2012-05-24 20:14:29
starszy specjalista - powiatowy nadzór budowlany - uprawnienia budowlane wykonawcze bez ograniczeń (3lata na budowach wczesniej), studia mgr inż. budowlane, dwa i pół roku stażu w pinb-ie i 1850zł brutto.
pozdrawiam.
wwL 2013-03-11 21:04:31
WITAM PRACOWAŁEM W PINB WOŁOMIN I TAM TO JEST BURDEL NA KÓŁKACH KSIĘGOWA POŻAL SIĘ BOŻE NA NICZYM SIĘ NIE ZNA I MĄCI W ZATRUDNIENIACH. INSPEKTORZY BEZ WYKSZTAŁCENIA ZAJMUJĄCY STANOWISKA INSPEKTORÓW CYRK. KTO TAM NIE PRACOWAŁ NIE WIE ALE MARNE ZAROBKI NO I PREMIE DLA LIZUSÓW [usunięte przez administratora] ŚWINIE NIE LUDZIE. DOSTALI SIĘ PO ZNAJOMOŚCI I TYLE.
linijka 2014-03-06 13:45:35
jaka jest atmosfera pracy w Wydziale Inspekcji i Kontroli w GUNB?
1
malgosia125@onet.pl 2014-03-27 11:02:24
Zdawałem ostatno egzamin do Wydziału kontroli w GUNB i takiego cyrku w życiu nie widziałem. Sprawdzanie kandydatów na stres poprzez składanie klocków to naprawdę istny cyrk i do tego karalny-nie wolno w pracy wprowadzać stresu jest to zabronione prawnie. Już na samym egzaminie próba poniżenia kandydata - istny koszmar. Stanowczo odradzam.
5
Domokrążca 2014-05-06 11:01:15
Opłaca się aplikować ? Ile zarabia teraz starszy inspektor budowlany? Dużo rodziny?
Ruki 2014-09-29 21:00:55
Nie polecam. Trudni ludzie po różnych nazwijmy to znajomościach lub innych kontaktach. Wszechobecna inwigilacja i pisanie notatek służbowych na innych. Jest elyta która za wszelką cenę chce lub musi utrzymać stołek, a więc robi wszystko aby zadowolić szefową kosztem nowych. Szkoda nerwów, straconych dni poza domem z dziwnymi ludźmi na delegacjach których widzimisię trzeba znosić z szerokim uśmiechem na ustach bo jak nie to na rozmowę pouczająco-piorącą mózg.
2
Awer 2014-10-21 20:54:32
Marek, masz all powyżej a zasady jak w Służbie Cywilnej dla tych co nie należą do tzw Kierownictwa. Zarobki jak w ustawie, umowa jak w ustawie, gnojenie pracownika (tzw. socjotechnika plus zaufane pieski obszczekujące na powitanie) i popieranie swoich podpierda.....czy jak w każdej firmie. Są przykłady zawrotnych karier i awansów niczym od pucybuta do lizobuta ale to pewnie też jak wszędzie gdzie nie rozliczają z wyników a z widzi misie.
Ania 2014-11-17 23:20:20
Witajcie, ile zarabia się na stanowisku Głównego Specjalisty w GUNB?
lep 2015-01-31 16:22:10
musze Cię rozczarować Tomek trochę, bo ja mimo że szukałem na kilu płaszczyznach, między innymi w internecie, w gazetach, w radiach, u lokalnych pośredników i po prostu pytając znajomych ,to niestety nikt nic nie wiedział o aktualnej rekrutacji do Gunb. Może po prostu trzeba chwilę odczekać i coś się zacznie dziać. mam nadzieje
2
dago 2015-04-01 21:02:04
Aby uzyskać pracę w Głównym Urzędzie Nadzoru Budowlanego trzeba mieć za sobą nie lada doświadczenie i wiedzę w tematach czysto budowlanych. Nie zatrudniają tu byle kogo , ludzi z ulicy czy też pociotków doswiadczonych pracowników, ponieważ ich niewiedza dość szybko wyszła by jaw ze złym skutkiem dla instytucji
MirKam 2015-10-10 22:41:21
Tam nie potrzebują budowlańców z doświadczeniem, tam potrzebują młodych prawników, wybitnie młodych! Zresztą sam GINB jest prawnikiem i ma już dożywotnio zapewnioną pracę!!!
2
art 2016-01-25 19:29:16
bajki opowiadasz...i z głupka w Polsce można zrobić specjalistę, kierownika czy dyrektora byle by miał odpowiednie "znajomości" a co do jego pracy, no cóż... innym dookoła nadłoży się roboty.. przecież w każdej pracy w Polsce tak jest... popracuj kilkanaście lat w różnych instytucjach, firmach to bielmo z oczu ci spadnie.
jaga 2016-02-04 18:06:14
No wreszcie nadszedł czas, że wylatują za koleją z tego urzędu oby tak dalej
9
ola 2016-05-15 09:23:56
jaga' zmiany sa nieuknknione w niektorych firmach a jeszcze jak ta budżetówka to tym bardziej,miejmy nadzieje ze na lpesze.
1
Zostaw swoją opinię o GUNB - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GUNB