brak logo

Daedong Poland

Cieszyn

Opinie o Daedong Poland

do bartosza 2015-10-09 20:08:48
Weź facet najpierw zapoznaj się z firmą, a później pisz takie głupoty jak to, że produkują elementy układów zapłonowych.
gościu 2015-11-07 20:56:08
Do pracowników DDSP. Czy ktoś wie co za debil wymyślił ustawienie donic z krzakami na nowym parkingu. Będzie mniej miejsca na auta, nie mówiąc o utrudnionym manewrowaniu. Czekam na pierwsze porysowane zderzaki.
Lolo 2015-11-13 14:56:49
W tej firmie wykorzystujom ludzi jest to firma na poziomue zero pracodawca liderzy wykorzystujom pracownice s...
dara 2015-11-30 17:36:19
Mają nam niedługo w firmie robić badania, ciekawe, czy wyniki będą nam dostarczone w zaklejonych kopertach, gdyż istnieje coś takiego jak tajemnica lekarska. Nie mam ochoty aby cała administracja je znała, to sprawa moja i lekarza.
Aaa 2015-12-01 07:04:51
Będą wywieszone na specjalnie do tego zakupionym 300 calowym telebimie, który zostanie powieszony na wschodniej ścianie nowej hali.
2
kropka 2015-12-06 18:23:46
@dara
Co do badań i wyników - obowiązują przepisy kodeksu pracy i prawa pacjenta. Skoro poddajemy się badaniom, np.krwi - w tym momencie jesteśmy pacjentem a wyniki badań należą do placówki medycznej,która je wykonała ale muszą być udostępnione do wglądu na życzenie pacjenta, czyli np. możemy zrobić xero bądz otrzymać od razu ich kopię. Wyniki badań lekarskich pracownika objęte są tajemnicą PIP zatem..sprawa jest jasna.
1
dara 2015-12-06 20:15:02
dzięki, jasno i rzeczowo
Gucio 2015-12-16 07:28:46
@Kropka
Tajemnica PIP! Czy to jest jakaś organizacja w stylu Archiwum-X, że mają tyle tajemnic? I gdzie można poczytać o tych tajemnicach Państwowej Inspekcji Pracy bo to może być ciekawe zjawisko?
asta 2015-12-17 12:02:51
jaka agencja pracy rekrutuje dla nich??
2015-12-22 07:46:43
@UP
Żadna. Na ich terenie prace wykonuje jedynie jakaś firma zajmująca się re-inspekcją.
eloelo 2016-01-03 10:50:51
Zmieniło się coś w nowym roku? Czy nadal panuje chamstwo, nieudacznictwo, kolesiostwo oraz ciemnota? Pewnie większość zadowolona bo była podwyżka jak co roku hahaha bo firma wyjścia nie ma i musi najniższą krajową podnieść. A ciemny lud pracujący liże w zamian [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] komandom obozowym.
norm 2016-01-03 12:00:04
nic się nie zmieniło w nowym roku "eloelo" jak było głupie tak głupie pozostało
daedong 2016-01-22 12:51:30
Ludzie, znowu mylicie Daedongi... Cieszyn a Gliwice to zupełnie inne sprawy
joku 2016-01-22 15:43:15
Ludzie ile razy trzeba pisać że to dwie różne firmy nie mające ze sobą nic wspólnego. Tu piszemy o DEADONGU w Cieszynie
Android 2016-01-27 12:15:55
Ja jeszcze dodam do tego,że DAEDONG z Cieszyna to "DAEDONG SYSTEM POLAND Sp. z o.o.", a w Gliwicach jest "DAEDONG POLAND Sp. z o.o." i produkuje części do samochodów, takie jak elementy układów zapłonowych (stacyjki, zamki drzwiowe), osprzęt elektroniczny paneli drzwiowych, przełączniki deski rozdzielczej, przełączniki wycieraczek i świateł. Więc tak jak pisali moi przedmówcy proszę nie pisać o firmie z Gliwic na forum o cieszyńskim DAEDONG bo to dwie !!!! różne firmy.
Łukasz 2016-02-04 13:06:54
Witam kolegów, nie wiecie może czy w Firmie DaeDong w Gliwicach mają jakąś flotę samochodów i co sie z tym wiąże czy może potrzebują może specjalisty ds. floty/transportu
joku 2016-02-05 10:23:06
Przestańcie już TU pisać o Deadongu w Gliwicach
wawa 2016-02-17 17:39:35
Na portalu OX.pl jest ogłoszenie ( któryś raz z kolei ) szukają elektryka ! Czy może mi ktoś powiedzieć co jest grane ? czy naprawdę nie ma chętnych czy po prostu firma do kitu i ludzie uciekają
Jaś 2016-02-18 08:45:13
A znasz jakiegoś bezrobotnego elektryka? Teraz to sami hotelarze, turyści i kucharze małej gastronomi... a McDonalds tylko jeden.
2
Joszko 2016-02-18 10:14:55
Coś mi się wydaje ,że tutaj raczej chodzi o zarobek który firma proponuje a nie o brak elektryków .
5
Jaś 2016-02-20 14:44:12
Twojej starej czasem nie szukają?
1
Alex 2016-02-27 00:18:46
Na portalach często pojawiają się ofert pracy dla specjalisty kod kontroli jakości albo logistyki. Jakie są warunki finansowe na tych stanowiskach?
mika 2016-03-02 16:34:21
randstad
work express
1234 2016-03-18 16:30:23
Kadrowiec podczas rekrutacji obiecuje "gruszki na wierzbie", w rzeczywistości pensja na poziomie najniższej krajowej i to wszystko.
Blade Runner 2016-04-04 23:14:54
Witam!
Ostatnio pojawiło się ogłoszenie dotyczące pracy na stanowisku Technolog wtrysku, czy ktoś z Szanownych forumowiczów - pracowników Daedong Poland może udzielić jakichkolwiek informacji odnośnie w/w stanowiska (wysokość wynagrodzenia, zakres obowiązków, atmosfera w dziale technologicznym).
Z góry dziękuje za odpowiedź!
baśka 2016-04-06 09:02:55
No i nie przegadasz ludziom, że to daedong w cieszynie nie ma NIC wspólnego z daedongiem w gliwicach. Ni ch*ja
ulal 2016-04-27 18:11:01
Hej Wszystkim

Możecie tak szczerze coś powiedziec o produkcji i zarobkach:) czy jest wiecej niz najniższa kajowa, chciała bym tam aplikowac na produkcje lub wyzsze staniwsko i jak wyglada rozmowa z góry dziekuje:)z tego co słyszłam na produkcje rozmowa była w formie ang
Cieszyn 2016-04-29 05:15:12
Jeśli chodzi o pracę to rekrutuje również firma IQS. Co ciekawe - pracując przez IQS masz stawkę godzinową 9 zł netto plus soboty płatne plus 50% ale na umowę zlecenie (wychodzi 1600-1700/msc netto), a pracując bezpośrednio masz minimalną krajową, soboty płatne +100% i umowę o pracę (praca na produkcji, nie wiem jak inne stanowiska np. montaż czy mechanicy elektrycy czy specjaliści). Przykładowa praca przez IQS - kontrola jakości, praca lekka, polega na optycznej kontroli jakości gotowych wyrobów w zespołach 3-osobowych, tyle że trzeba stać 8 godzin przy stanowisku. Dużo młodych dziewczyn tam pracuje. W zasadzie odchodzą tylko te które nie wytrzymują tego stania. Ja już pracuję gdzie indziej dalej przez IQS, ale tam zaczynałam i raczej polecam, fajna atmosfera. Jak macie jakieś pytania to pytajcie, postaram się odpowiedzieć.
Cieszyn 2016-05-05 12:14:15
Dzisiaj mam drugą zmianę, spróbuję popytać :)
ulala 2016-05-11 18:23:11
Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz...To wychodzi na to że pod firmą sie gorzej zarabia :( a system premiowy macie coś takiego?? bardzo była bym wdzieczna jak byś odpisała. Jezeli tylko najniższa to krucho bo trzeba odliczyć dojazd;/
Cieszyn 2016-05-11 19:43:32
Cześć ulala, tak i nie. Pracuję dalej w Daedongu (jak już pisałam wcześniej - wogóle kamil wybacz! Cały czas mi ucieka zapytać o te zarobki kierowcy! Postaram się mieć to bardziej na uwadze. System premiowy - i tak i nie. Z jednej strony kiedy po 3-miesięcznym okresie próbnym przechodzisz na umowę o pracę na rok, to dostajesz 120 zł netto premii np. za nie spóźnianie się - czyli odbicie dyskietki najdalej 5:54 lub 13:54 zależnie od zmiany (czas na dojście do szatni, przebranie się, dojście na stanowisko). Oprócz tego dopłata do urlopu wypoczynkowego 50 zł lub zamiennie coś jeszcze (nie pamiętam) lub paczka na święta w podobnej wartości. Dodatkowo premia na urodziny 50 zł, ale dopiero po przepracowaniu 3 miesięcy na umowę o pracę (czyli 6 miesięcy od zaczęcia pracy - okres próbny). Piszę że "i nie" ponieważ w praktyce nie widziałam jeszcze żeby ktoś dostał jakąś premię, ale może po prostu za krótko tu jeszcze pracuję, więc nie chcę oczerniać firmy. Na pewno premię dostają liderzy, specjaliści od specjalistycznych maszyn po kursach, oraz wiadomo każdy za soboty (zazwyczaj 2 w miesiącu) i nadgodziny (ale z tym to też nie jest tak że zostaje się na siłę czy coś, z tego co widzę po koleżankach to jeśli pracują np. od 12 do 22-ej, bo jest większe zapotrzebowanie, to zawsze wiedzą o tym odpowiednio wcześniej, bez ciśnienia.
Mechanik 2016-05-16 08:12:11
znowu szukają mechaników, elektryków itd więc domyślić się można ,że firma coś nie tak skoro co jakiś czas szukają w tych specjalistów .
Kwestia zarobków to ludzie sami będą przychodzić i będą stosy podań ale póki co to nie ma co głowy sobie tą firmą zawracać
ulala 2016-05-18 14:50:40
Kochana, bardzo Ci dziekuje za odpowiedz :)
android 2016-05-28 19:39:39
W cieszyńskim DAEDONGU rozpoczęła się fala odejść. Z jednego działu produkcji odchodzi jednocześnie 5 osób a z biura następnych kilka. Wszystko przez coraz gorsze warunki pracy, płacy i pogarszającą się atmosferę.Niektóre osoby mają 20 dni starego urlopu i nie mogą go wykorzystać bo braki kadrowe ciągle łatane są nadgodzinami.
Cieszyn 2016-05-29 07:42:03
android ma rację, też o tym słyszałam. Fakt, ciężko się zgodzić na minimalną krajową (te 5 dziewczyn z produkcji, z biura nie wiem), ale też druga strona medalu że usłyszałam ostatnio rozmowę dwóch gości z warsztatu jak mówili o kimś kto już tam nie pracuje - podobno był elektrykiem, z papierami, dobrym, a pracował za 1500 na rękę, potem chciał podwyżkę, dostał jakąś symboliczną i dał wypowiedzenie. Wniosek? Koreańcy nie szanują pracowników za grosz (przynajmniej w kwestii kasowej). Mi osobiście jeszcze żaden nic nie powiedział, nie doczepił się do mojej pracy itd., ale widać że ostatnio morale pracowników spada. Wiadomo że są normy do wyrobienia bo muszą wysyłać towar, ale jak skoro nie ma komu pracować - brakuje ludzi na każdej hali, na każdej zmianie, na tych z warsztatu też trzeba czasem długo czekać, a słychać z ich komentarzy że nie są w stanie obskoczyć wszystkich awarii, a maszyny wiadomo - starzeją się z każdym dniem, nie młodnieją, więc będzie coraz gorzej jeśli szefostwo się nie obudzi że za psi pieniądz polacy robić nie będą. Nie fajnie :/
2
joku 2016-05-29 12:32:53
zgadzam się z Tobą. Jeszcze 2-3 lata temu dedąg miał dobrą opinie jako pracodawca, ale to już przeszłość. W okolicy powstały nowe miejsca pracy (np. Bażanowice) w, których lepiej płacą, a tutaj po staremu najniższa krajowa, jakby nie widzieli, że czasy się zmieniają. Jednak na nowe samochody pieniądze są. Fala odejść się jeszcze nie skończyła bo jak się słucha rozmów to o odejściu myślą kolejne osoby i to takie o kilkuletnim już stażu, które mają dojść pogarszającej się atmosfery w pracy, a o nową nie jest już tak trudno jak kiedyś. Pracuje już tu długo i o odejściu na razie jeszcze nie myślę, ale jeżeli sprawy pójdą dalej w tym kierunku to nie wykluczone że dam sobie spokój z ta firma.
janek 2016-06-09 22:08:51
o przejściu na inne stanowisko? hahaha dobre, poczytaj o koledze co chciał z produkcji wejść do biura to się dowiesz jak to wygląda w tej firmie, mądry był chłop że odszedł a nie jak go namawiali żeby został dalej na produkcji, a teraz pewnie ci sami chcą odejść.....
android 2016-06-10 18:37:10
Po prostu ten pracownik był dla koreańskiego zarządu z Cieszyna za dobry. Skończył UJ w Krakowie i znał perfekcyjnie angielski, rosyjski. Z takimi kwalifikacjami pracował na produkcji. Więc gdy potrzebowali do biura zgłosił swoją kandydaturę. Na początku się zgodzili a potem Koreańczycy zmienili nagle zdanie i przyjęli nową osobę z zewnątrz. Nie muszę chyba dalej pisać jak się musiał poczuć i dlaczego honorowo odszedł z firmy.
krzysiek 2016-06-12 14:05:39
Wkur**** się i odszedł.
Anka 2016-06-15 09:06:47
A ten co miał przejść do biuro to czasem nie ten sam facet co podpalił maszyne i ją ugasił, a potem jeszcze nagrodę za to dostał?
1
janek 2016-06-17 22:25:18
myślę, że nie muszę zbytnio więcej wyjaśniać na temat przejścia, tak jak napisał Android - był to gość po studiach, który widocznie był dla nich za dobry - słyszałem że miał się zajmować czymś w dziale jakości na rynek rosyjski no i znał gość ten język, a osoba która się do tej pory tym zajmowała to rzekomo go nie zna tylko po angielsku się dogaduje więc pewnie stołek zadrżał, a co do tego czy podpalił sam maszynę to chyba trochę Anka przesadziłaś, żal Ci tej nagrody co dostał czy co? poza tym kilka innych osób też dostało nagrodę przy tej okazji i też słyszałem nieraz jak mieli wypomniane to przez współpracowników. Myślę że jakby sam podpalił to chyba by dostał raczej dyscyplinarkę, a nie nagrodę - tak podpowiada zdrowy rozsądek.
AH1N1 2016-07-28 18:45:31
Pytanie do pracujących w Daedong:

Jak wyglądają perspektywy firmy? Pojawiają się nowe projekty/produkty?
Czy ma się realny wpływ na to, jak wygląda firma?
Czy pomysły pracowników są wdrażane i doceniane ?
Czy poleciłbyś tą formę swojemu koledze/koleżance? Jeśli tak, to napisz proszę dlaczego.
Helheim 2016-08-22 11:58:21
Ja wiem, że czytanie ze zrozumieniem jest szczytem wysiłku dla niektórych, ale proszę o spróbowanie tego. Spróbujmy razem mimo bólu... To jest strona do Deadong System CIESZYN - specjalnie napisałem drukowanymi literami nazwę miasta Cieszyn. Przeliterujmy razem - C - I - E - S - Z - Y - N - Cieszyn. Brawo. Teraz przeliterujmy razem GLIWICE - G - L - I - W - I - C - E. - Gliwice. Brawo.

Czy teraz widzicie różnicę? Jak się okazuje, uważanie na lekcji nauki czytania było jednak ważne i, cóż za zaskoczenie, przydatne w życiu. Miejcie to proszę na uwadze jak znowu będziecie robić z siebie idiotów i pisać o Gliwicach na stronie poświęconej Cieszynowi.

Dziękuję i pozdrawiam
4
joku 2016-08-22 20:33:29
dokładnie, ja też już parokrotnie zwracałem na to uwagę, ale to jak gadanie do obrazu
2
maja 2016-08-29 22:25:29
Czy na pracownika montażu przyjmuja też kobiety??? i jakie są zarobki bo mam 30 km drogi :)
Cieszyn 2016-08-30 15:43:38
Maja, jak najbardziej przyjmują kobiety. Obecnie pracuje około 300 kobiet / 80 facetów
Cieszyn 2016-08-30 17:35:05
qwed - na pewno montaż, produkcja, kontrola jakości. W związku z wieloma pytaniami opowiem po krótce o każdym jako że wciąż pracuję w Daedongu i nie myślę stąd iść. Więc tak - każde stanowisko jak już pisałam kiedyś wiąże się ze staniem 8 godzin (oprócz tzw. kurników, ale tam chyba mają komplet). Jeśli ktoś nie jest w stanie tego wytrzymać - nie ma co aplikować. Montaż - chyba najlepsze stanowiska. Pracuje się przy matrycy lub prasie która zaciska jeden lub kilka elementów wokół linki. Praca polega na wkładaniu zacisków do formy, lub nasmarowaniu (automatycznemu) detalu i zaciśnięcia go prasą poprzez naciśnięcie przycisku startu cyklu maszyny. Tyle. Tylko i po prostu. Zależnie od przydzielonego miejsca pracy - tzw. linii (np. Parking, lub Atm/Mtm) norma wynosi od 1700 do 2200 linek na 8-ogodzinną zmianę, ale na to składa się praca osób z całej linii - na ogół 4-ech. Choć brzmi kosmicznie wierzcie mi - żaden wyczyn, jak najbardziej do zrobienia. Produkcja - czyli z definicji "wytwarzanie" - na ogół praca z gorącym cynkiem. (430 stopni C) Minus - ryzyko oparzenia, zminimalizowane dzięki automatyce, osłonom itp., plus - jak coś wprawia cię w stan wątpliwości - wzywasz Utrzymanie Ruchu i czekasz aż sprawdzą/naprawią. Na produkcji pracuje się na zalewarkach lub na dajkastingu - te pierwsze to małe, półautomatyczne maszyny do których wkładasz linkę (podobna do np. rowerowej hamulcowej) i na niej robi się z cynku określona końcówka, te drugie - robią to samo, ale są dużo większe i wymagają większej uwagi i skupienia.
Zaznaczę że na każdym stanowisku trzeba po prostu myśleć - zwyczajnie logicznie. Ostatnio zwolnili babkę która była na przyuczeniu na parkingu (pierwsze stanowisko z czterech) i puściła kilkaset linek bez zwrócenia uwagi że zacisk był zły. Mój facet z Utrzymania Ruchu był kiedyś u niej na awarii i zwrócił uwagę że pracowała mimo 3 awarii na jej stanowisku (zgłosiła jedną). Można powiedzieć że harda była że pracowała mimo to (kobieta starszej daty), ale fakt jest taki że jak cokolwiek ci nie pasuje, cokolwiek wzbudza Twoje wątpliwości - wzywasz Lidera lub Utrzymanie Ruchu. Kropka. Ta może nie wiedziała, nie wiem. Wiem że jest masa stanowisk i na każdym trzeba po prostu myśleć.
2
ciekawy 2016-09-27 17:39:51
A prawdą jest to, że nowy pracownik otrzymuje wynagrodzenie 2150 zł (brutto) a to jest więcej niż zatrudniony już dużo wcześniej pracownik DAEDONG.
2
K 2016-09-27 21:39:16
To akurat najgorsza fucha. Jezdzisz non stop i byle gdzie
romek 2016-09-27 23:17:04
Mnie to bardziej zastanawia jakich przeciętnych zarobków może się spodziewać junior financial specialist wiece może? Wypłata pewnie jest u nich normalnie terminowa, bo wiedzą pewnie jak zadbać o stabilne warunki jak i szczegóły. Ważne jest to, że wypłata jest na czas.
Zostaw swoją opinię o Daedong Poland - Cieszyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Daedong Poland