Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Katowicki Holding Węglowy

Pracowałeś w firmie Katowicki Holding Węglowy i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pan M - 2013-12-27 07:03:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
witam chciałbym się dowiedzieć czy wiecie może coś o przyjęciach na kopalnie w 2014? Czy tylko jest możliwe zatrudnienie przez pod firmę? Poradzcie mi jak dobrze dobrać dokumenty bądź ile kosztują kursy na rabunkarza, wiertacz, itp??
zdjecie uzytkownika
gustaw - 2014-01-04 14:30:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Ja także pracowałem w hydraulicznym na "Ruchu Boże Dary",kiedyś było tam normalnie.Praca owszem wymagająca tródna bo mało ludzi,jednak kierownictwo w miarę było przychylne.Natomiast zauważyłem iż ostatnimi laty, starego zrujnowanego robola bardzo się tam tępi,nie patrzy się na jego zasługi,na wiek ,brak jest szacun.Przykre dla mnie jest co piszę bo kwk "Murcki-Staszic" - "Ruch Boże Dary" to dobra kopalnia i w miarę bezpieczna warta jest by tam pracować,lecz dzięki pewnym osobom dozoru na szczeblu kierownictwa oddziału nie budzi dobrych rokowań na jej wielo letnie funkcjonowanie.Górnictwo ledwo przędzie,holding szuka rozwiązań,a przecież nie trzeba szukać daleko,wystarczy przyjżeć się jak menager oddziału troszczy się po macoszemu o własnych pracowników.
zdjecie uzytkownika
B.hajer - 2014-01-20 13:04:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To jest gornictwo a nie trzepanie dywanow.Slabi musza odpasc.A dozor jest w 80%szurniety i to prawie na kazdej kopalni taka jest prawda.Szczesc Boze.
zdjecie uzytkownika
Dariusz - 2014-05-30 16:25:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cos się zmieniło w kopalni staszic? Jakiekolwiek zmiany na plus, czy cokolwiek typu kogos awansowali, zdegradowali?
zdjecie uzytkownika
Atari - 2014-06-23 19:56:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dariusz nie rób sobie nadziei. Większość dozoru na KWK Staszic to tępaki i ludzie którzy chcą sobie zrobić karierę na twoich plecach. Nie wszyscy ale większość. Marna płaca, 5% premia zawsze zostaje zabierana z byle powodu a karać cie chcą na każdym kroku. Przepracowałem 7 lat w tym syfie ale na szczęście poszedłem na swoje. Podziwiam ludzi którzy tam robią, nikt tam dla nikogo nie ma szacunku a ploty i obgadywanie na każdym kroku.
zdjecie uzytkownika
Dariusz - 2014-06-23 23:33:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To za co potrafia przykładowo zabrac taką premię, jest jakis system kar i nagród w kwk staszic? Dzięki za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
Atari - 2014-06-24 17:52:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
System Kar? Chłopie obudź się to jest Polska Kopalnia XXI wieku. Oddział wydobywczy za..bie ścianę to wszystkim walną po premii równo bo to wina zwykłych pracowników. Nie niszcz sobie życia i daruj sobie KWK a już na pewno w KHW.
zdjecie uzytkownika
Zadowolony - 2014-09-30 21:40:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jak tam pan dyzpozytor główny Aleksiejuk który uciekł przez okno pijany przed załgą. Jego zachowanie można w skrócie nazwać wulgarny prostak.
zdjecie uzytkownika
hołda - 2014-10-01 22:41:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Katowicki Holding Węglowy grupuje cztery nowoczesne kopalnie węgla kamiennego: KWK Mysłowice-Wesoła, KWK Murcki-Staszic, KWK Wieczorek, KWK Wujek oraz kopalnię zależną "Kazimierz Juliusz". KHW SA jest jedną z trzech największych spółek węglowych. Nie spodziewałem sie jednak, że odnajdę tutaj takie komentarze, spodziewałem sie znacznie lepszych, widać nadal mamy kryzys.
zdjecie uzytkownika
Borys - 2015-01-09 23:32:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do staszica? - 2012-11-30 18:56:36]:
Panowie z Holdingu, weźcie kalkulatory w łapki i zacznijcie liczyć, jeśli potraficie.
Wyliczcie ile armia nierobów w biurowcach Holdingu kosztuje ich budżet i czy na pewno jest konieczna taka armia do funkcjonowania tej instytucji, a może to tylko stanowiska wyimaginowane pod pewne osoby?
Poza tym należałoby się w ogóle zastanowić nad zasadnością istnienia tej chorej komórki, skoro mamy ministerstwo?
Górnicy już dawno powinni Was wywieźć taczkami na bruk i mam nadzieję że kiedyś do tego dojdzie, bo prosicie się o to.
Ile można okłamywać tych ciężko pracujących górników, żeby w końcu wyrzucić ich na bruk, mam nadzieję, ze na tym bruku brać górnicza się scali i pokaże wam gdzie Wasze miejsce w szeregu.
Pozdrawiam, były górnik.
zdjecie uzytkownika
buczi - 2015-01-12 19:38:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mł.górnik - 2013-01-11 11:51:46]:
za mało? to zapraszam do woj kujawsko-pomorskiego ja pracuje na budowie pensja ludzi tu żyjących wynosi 1200zł i 80%ludzi pracuje na czarno lub na umowe zlecenie i mam brata w mysłowicach i dobrze wiem że górnicy zarabiają nie małe pieniądze bo jakieś3-4 tyś zł i to jest mało dla was?jego żona w sekretariacie kopalni ma 3 tyś zł i to ma być mało?Wy górnicy chyba życia nie znacie i realiów pracy w Polsce !!!! z szacunkiem krzysiek.
zdjecie uzytkownika
pan bryłka - 2015-01-20 12:41:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro wspomnieliście o biurowcach, to ja doświadczony w branży pracownik fizyczny szukam nowej lepszej pracy i chciałabym w Katowicki Holding Węglowy załapać się na jakieś stanowisko biurowe. czy są obecnie jakiekolwiek wolne miejsca do wzięcia? znam się na obsłudze komputera i administracji, ile bym dostał pieniążków netto?
zdjecie uzytkownika
kg - 2015-02-02 13:57:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam mom pytanie czy wie ktos co maja zamiar zrobic z kartkami w zwiazku z koncem ich wykupu w realu nie zebym tesknil.?
zdjecie uzytkownika
awervbnhju - 2015-02-03 23:36:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, szukam pracy, czy istnieje szansa, że znajdę ją w tej firmie ... Interesuje mnie, ile mógłbym zarobić, odpowie ktoś? Mam też pytanie, co do sposobu rekrutacji, w jaki sposób wysyłaliście CV... Na maila, czy może osobiście? Jak wygląda atmosfera w pracy i kontakty z przełozonym..dziekuje bardzo za odpowiedzi ....
zdjecie uzytkownika
emeryt - 2015-02-12 12:03:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [awervbnhju - 2015-02-03 23:36:22]:
Człowieku, chcesz sobie życie zmarnować ? Przepracow i dziękuję Bogu, że w miarę szczęśliwie. Owszem miałem parę razy połamane palce, dwa razy mnie przysypało. Pracowałem przez 20lat jako strzałowy i kombajnista na oddziałach wydobywczych. Byłem w ścianie w czasie tompniecia na kop. Kleofas , gdy mój kolega zginął 5m. dalej. Fakt, że teraz mając 53lata jestem na emeryturze, ale jakim kosztem. Mam pylicę, dziury w płucach (przez gazy postrzałowe), 60% utraty słuchu, skżywienie kręgosłupa, dyskopatię kręgów szyjnych i lędźwiowych, zrujnowane stawy (przez noszenie ciężarów zmalałem o 4cm.), grzybicę stóp, wysokie ciśnienie i arytmię serca ( spowodowaną zbyt szybkim zmianom ciśnienia przy zjeździe i wyjeździe z 700m. Czy zdrowie jest warte zarobków w kwocie 2000-2300zł? Jako nowoprzyjęty przez jakieś 5lat na czysto nie zarobisz więcej jak 1600-2000 z czterema sobotami. Czy warto?
zdjecie uzytkownika
emeryt - 2015-02-12 12:28:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tylko idiota obecnie przyjmuje się do pracy na kopalni. No chyba, że jak 40lat temu rolnicy się przyjmują na parę miesięcy , żeby zarobić. Na wiosnę jak będzie praca w polu to się zwolnią i pójdą orać swoje pole. Widać że to wraca, latem w polu u szwagra a zimą na kopalnię,
zdjecie uzytkownika
emeryt - 2015-02-12 14:40:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po przepracowaniu 25-ciu lat .na ścianach i przodkach jako kombajnista i strzałowy ,czuję się jak 70-cio letni emeryt. Połowę swojego wolnego czasu spędzam w izbie przyjęć do rodzinnego lekarza. Od stycznia mam bóle w klatce piersiowej i muszę czekać w kolejce do -15 go marca na EKG.
zdjecie uzytkownika
lolo - 2015-02-15 21:47:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [emeryt - 2015-02-12 14:40:15]:
a ja jestem emerytem i chce isc pod firme dorobic jakie sa firmy pod khw ps jestem rylem przodkowcem
zdjecie uzytkownika
emeryt - 2015-02-16 10:13:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lolo - 2015-02-15 21:47:51]:
Musisz się pytać górników którzy pracują. Aktualnie od pięciu lat już nie jestem w temacie. Tylko się zastanów, po pod firmą zarobisz dużo mniej jak na kopalni. Nawet Barbórki nie mają a o innych przywilejach możesz zapomnieć. Słyszałem że żeby zarobić ponad 1500zł, trzeba dobrze lizać odbyt kierownika. W firmach zarabiają tylko ci w białych hełmach. Jak jeszcze pracowałem, to byłem świadkiem ich pracy, dwóch pracowało a czterech białych przyświecało na robotę. Na dziesięciu fizycznych przypadało tam dwudziestu umysłowych. Wszystkie premie i dodatki brali umysłowi a górnik musiał się zadowolić ochłapami. Życzę szczęścia i pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
fiut. fiut - 2015-02-16 15:52:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [lolo - 2015-02-15 21:47:51]:
Nie ma takiego stanowiska pracy na kopalni. Ryl (ryj) przodkowiec to chyba prędzej na jakiejś wsi, przy produkcji golonek, schabu, lub ryja w galarecie. Tak swoją drogą , może ktoś ma przepis na ryja, lub nóżki w galarecie. Czy ktoś poda mi przepis na dobrą golonkę?
zdjecie uzytkownika
górnik - 2015-02-19 04:58:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
co tu dużo mówić, górnicy bardzo narzekają na katowicki holding węglowy, protestują, ale jednak ja na ich miejscu bym nie narzekał. Który inny zawód zarabia minimum 5-6 tysięcy brutto? Który inny ma deputat, trzynastki, czternastki i do tego w sumie piętnastkę z okazji barbórki? Dodatkowo GUS podaje, że np. w rolnictwie jest więcej wypadków niż tutaj.
zdjecie uzytkownika
emeryt - 2015-02-19 10:46:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [górnik - 2015-02-19 04:58:36]:
W górnictwie nie ma trzynastych pensji. Te 5-6tyś, brutto, to chyba jak przepracuje 30 dni w miesiacu bezpośrednio przy wydobyciu ( na ścianie ). Może w rolnictwie jest więcej wypadków, ale rolników też jest dużo więcej. Każdy mający parę arów ziemi uważa się za rolnika a 99% tych wypadków spowodowanych jest przez głupotę i alkohol.
zdjecie uzytkownika
emeryt - 2015-02-19 13:16:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [górnik - 2015-02-19 04:58:36]:
Nie rozumię dlaczego wszyscy czepiacie się deputatów górniczych ??? Przecież ten deputat jest częścią zarobku górnika. Kopalnie zawsze były biedne, bo oddawały zyski państwu. Wymyślono więc sposób na płacenie pracownikom w naturze. Myślę że każdy górnik wolałby otrzymać uczciwą zapłatę za pracę, niż jakiś deputat węglowy , który później sprzedają za 50% jego wartości bo talony węglowe mają swój okres ważności. Więc albo sprzedajesz za 350-400zł, albo wyrzucasz do śmieci. To samo było jak likwidowano PGR-y, wówczas pracownicy otrzymywali zapłatę w ekwiwalencie np. 5ton cebuli, marchwi lub selera. Więc nie ujadajcie o jakieś deputaty górnicze. Taki deputat nie jest liczony do emerytury, więc ZUS też na tym korzysta.
zdjecie uzytkownika
emeryt z kop. Wieczorek - 2015-03-28 22:37:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy moze mi ktos wytlumaczyc ? 1. Jak to jest,ze emeryci z kopaln ,ktore zlikwidowano w koncu lat 90-tych ,otrzymywali do emerytury dodatek deputatowy miesiecznie z ZUS 108zli otrzymuja go nadal po ostatniej waloryzacji/czytaj jalmuznie / Mowie o swoich kolegach emerytach z kop. Czeladz- Piaski i kop Sosnowiec
2.-Co to znaczy,ze KHW-zawiesza deputat na 3 lata Kto to tak wyliczyl ?
i jakie emeryci ,ktorzy dozyja maja gwarancje ,ze potem dodatek deputatowy otrzymaja.
3 i ostatnie pytanie.Wstyd mi za was panowie Prezesi ,ze jako emeryt ,ktory przepracowal w kop.30 lat /Kop. Wieczorek /nie zostalem o tym fakcie okradzenia nas emerytow oficjalnie poinformowany.A co na to ci pseudo obroncy ludzi pracy tzw.Zwiazkowcy? No coz,odpowiem za was.Wy nie dbacie o ludzi tylko o wlasna d..ę.
zdjecie uzytkownika
sick! - 2015-04-23 23:30:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś tu wie coś o rekrutacji do PG Silesii w Czechowicach-Dziedzicach? Podobno przyjmują górników do ściany? wiecie jakie zarobki? ktoś przeszedł tam?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Katowicki Holding Węglowy
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Katowicki Holding Węglowy?
Zadaj pytanie