brak logo

Sobsmak Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Sobsmak Sp. z o.o.

nick 2014-04-15 07:53:12
a do mnie odezwali sie właśnie w sprawie pracy w sobsmaku i właśnie się zastanawiam co zrobić czytam te opinie i aż się odechciewa tam iść do pracy
sue. 2014-04-17 21:22:08
zawsze możesz iść zobaczyć :)
chirs 2014-04-19 00:58:43
Byłem na rozmowie o prace na stanowisko kierownicze.
Baaardzo słaby rozmówca mi się trafił(usunięte przez administratora)
mona 2014-05-16 15:06:45
W sumie to wszyscy po części mają rację. Na każdym sklepie było i jest inaczej, zależy w dużej mierze od kierownika, ale góra też strasznie ciśnie... jednym słowem dużo pracy, ciągła presja, często nie miła atmosfera a pensja w porównaniu z innymi firmami w tej branży niby nie najgorsza, ale duży zakres obowiązków i natłok pracy. Sprzedawca w sklepi z najlepszymi obrotami zarabia ok 1800-2000 netto a kierownik ok. 2300-2500 netto. Na sklepach z większymi utargami jest odpowiednio więcej, ale trzeba nastawić się na straszą harówkę.
1
klient 2014-06-07 21:08:55
Jestem klientem Sobsmak w Nowym Dworze Mazowieckim.Te Panie (usunięte przez administratora),są nieuprzejme. Jeżeli się o coś prosi to robią to z wielkim trudem.(usunięte przez administratora)
Anna 2014-07-07 22:17:21
To samo w sklepie w Piasecznie. Rany, że nikt nic z tym nie robi. Gdzie szefostwo, gdzie właściciel? Jak można tolerować takie zachowanie? Sprzedawczynie bardzo aroganckie, nie miłe, wciskają stary towar, tragedia :-( Nie polecam tego sklepu.
gamon 2014-07-26 14:34:00
Nie polecam żadnego sklepu sieci Sobsmak!!! W 5 sklepach bylem i wszędzie Stare wędliny i mięso jak można takie coś ludziom wciskać.Niech sami sobie to jedzą!!!Obsługa nie mila,opryskliwa na sile wciskają wędliny bo muszą np sprzedać 10 kg.Kto to wymyśla.. szef??To niech sobie sam ta wędlinę weźmie do domu i rodzinie poczęstuje a nie każe ekspedientce wciskać klientowi.
bywalczyni 2014-08-15 01:04:33
Jeśli nie musisz to nie idź tam do pracy. Czy wcześniej czy później wyjdzie Ci ona bokiem. Szczerze nie polecam. Właściciele spoko, ale nawet nie wiedzą co się dzieje w sklepach. Rządzi dyrektor i koordynatorka. MASAKRA!
2
lolo 2014-08-23 16:06:25
Pracuje tam od nie dawna w rzeczywistości jest 1500 na konto plus 200 300 premii w zależności od obrotów. Pracujemy codziennie od pn do pt na 2 zmiany. Fakt że nie ma zachowanych 12 godz odstępu między jedna zmianą a druga.Może nie jest najlepiej ale pieniądze nie są najgorsze.
XYZ 2014-08-24 13:39:59
lolo a w sobotę nie pracujesz ? nie wierze bo przecież aby dostać 1500 na konto to w tym są obowiązkowe soboty .O tym też trzeba pisać dla przyszłych pracowników.Może nie każda sobota ale przynajmniej dwie.
1
XYZ 2014-08-26 13:40:01
Praca oczywiście od pn do pt plus dwie soboty bez oddawania dnia wolnego w stawce 1500 zł. Sklepy otwarte są od poniedziałku do soboty.Jak pracujesz np. trzy soboty to za jedną masz wolne
kierowniczka 2014-10-13 20:54:27
Dzis bylam 1 dzien w jednym z sieci sobsmak i zdecydowanie odradzam. Wszystko nie tak jak mowili na poczatku. Praca od pon do soboty w tym 1 w miesiacu wolna. Za zlecenie placa 10.22 brutto a tam się poprostu biega nie chodzi. No dramat totalny. Proponowali mi stanowisko kierownicze, gdyz mam dosc spore doswiadczenie, a w rzeczywistosci okazuje sie ze zapierdzielasz jak robot. Krojac wedline musisz podrzucac klientowi skrawki, ktore sa pod krajalnica. Kroisz wedliny do konca nawet po mimo faktu, ze klient sobie tego nie zyczy. No dramat totalny i wszystko za pesje 1800 brutto tak byjamniej mi mowili. Przerwy sa tnie wtedy jak jestes glodny, lecz godzine przed koncem pracy. I oczywiscie nikt sie Ciebie nie zapyta.
Prezes nie mily i sprawial wrazenie zadufanego w sobie i nie bierze pod uwage faktu, ze to dzieki Nam wszystkim ma ciepla posadkę. Brak szacunku dla pracownika!!! Zdecydowanie odradzam ta firmę!!!!
1
zzz 2014-10-16 20:58:55
KOCHANIUTKA PANI KIEROWNIK(wpis 13.10.14).BIEGA SIĘ,JAK ZAUWAŻYŁAŚ,BO RUCH JEST DOŚĆ DUZY W TYGODNIU,I DUŻY W PIATKI I SOBOTY,A CHĘTNYCH DO PRACY GARSTKA.ZEBY DOSTAĆ STANOWISKO KIEROWNICZE,NAJPIERW TRZEBA WYKAZAĆ SIĘ PRACĄ NA SALI SPRZEDAZOWEJ.PRZECIEŻ ŻEBY ZARZĄDZAĆ,MUSISZ WIEDZIEĆ ILE I JAKI TOWAR MA ZBYT,JAK GO WYEKSPONOWAĆ,CZEGO OCZEKUJE KLIENT ITD,ITP.JEŚLI CHODZI O PODRZUCANIE SKRAWKÓW,TO KOLORYZUJESZ KOCHANA.SKRAWKI SĄ SPRZEDAWANE OSOBNO,A WĘDLIN NIE KROI SIĘ DO KOŃCA,KOŃCÓWKI SA WŁAŚNIE ODRZUCANE NA SKRAWKI.PRZERWY SĄ W KOLEJNOSCI,KTO PO KIM PRZYSZEDŁ I W TAKIM PORZĄDKU IDZIEMY JEŚĆ.Z PREZESEM NAWET NIE MIAŁAŚ DO CZYNIENIA,TYLKO Z DYREKTOREM.RZECZYWISCIE SPORO TRZEBA SIĘ NAROBIĆ,ALE NIGDZIE NIE POSADZA,A PIENIAZKI Z NIEBA NIE SPADNA.
Oferty Pracy
2014-10-19
Żródło: Gowork.pl
Warszawa
(mazowieckie)
Sobsmak Deli Sp. z o.o. to sieć delikatesów mięsnych o różnorodnym wyselekcjonowanym asortymencie. Nasze produkty pochodzą z Zakładu Mięsnego Sobsmak Sp. z o.o. oraz z hurtowni MaxMeat Sp. z o.o., które aby sprostać wymaganiom Klientów stale poszerzają gamę swoich asortymentów o produkty z zakładów z całej Polski. W związku z intensywnym rozwojem sieci sprzedaży firmy Sobsmak Deli poszukujemy osó
Patryx 2014-10-25 22:33:41
Sprzedawca Sobsmak Deli 2014-10-19 Żródło: Gowork.pl Warszawa (mazowieckie) Sobsmak Deli Sp. z o.o. to sieć delikatesów mięsnych o różnorodnym wyselekcjonowanym asortymencie. Nasze produkty pochodzą z Zakładu Mięsnego Sobsmak Sp. z o.o. oraz z hurt[...]">@Oferty Pracy - 2014-10-25 22:33:40
Prezesa to zwykły pracownik na oczy nie ujrzy. To dyrektor był z pewnością. Nikomu nie polecam tam pracy, wcześniej czy później bokiem wyjdzie a i zdrowia szkoda. 1500 zł pensji w tym przepracowane standardowo 5 dni w tygodniu plus dwie soboty w miesiącu i ewentualnie premia jak inwentaryzacja dobrze wyjdzie i będą wyniki, najcześciej premii nie ma, zawsze znajdzie się byle powód żeby jej nie dać. Dyrektor i koordynatorka mają monopol na tą firmę, fałszywi, podstępni. Brak szacunku totalny.Jest odpowiedzialność materialna w różym procencie: kierownik 35% zastępca 25% reszta dzielona między pozostałych pracowników. I co inwentaryzacja trzeba manko spłacać. Kopanie dołków pod współpracownikami to standard, dziwne posądzenia, oskarżenia - masakra.
3
lolo 2014-10-26 14:54:37
Zapomniałem dodać że niestety kierownik zasuwa razem z nami, plus tego ma kupę papierowej roboty na którą czasem nie ma czasu . Co do Koordynatorki niestety prawda jak kogoś lubi to ok jak ktoś jej podpadnie to szuka pretekstu do zwolnienia albo przerzuca na inny sklep. Najgorzej z tą odpowiedzialnością jak masz manko każdemu potrącają . Z umowa rożnie pierw umowa zlecenie na 2 tyg potem albo dostajesz znów na 2 tyg albo już umowa o prace na 2 lata.
piotrek 2015-01-18 16:24:48
To chyba nie jest nic dziwnego, chyba można nazwac to okresem próbnym w pracy, pytanie co się dzieje po tych owych dwóch tygodniach? W ogóle to ile sobsmak proponuje na okresie próbnym, a jak potem wygląda sprawa podwyżki, bo chyba podpisując nowa umowe powinni zaproponować także wyższą stawkę. Pozdrawiam.
wszędziezawszeszybkodajka 2015-01-30 22:53:46
PIP trzeba powiadomić jak nie oddają Wam za nadgodziny!!!
mmm 2015-02-24 10:13:10
Ja pracuję w Sobsmaku obecnie a wcześniej pracowałam w innych sklepach i fakt może jest sporo pracy ale w żadnym innym wcześniej sklepie także nie pozwolono mi leżeć,czytając te opinię zastanawia mnie jedno czy co nie którym wogole chcę się cokolwiek robić.
oooo 2015-03-10 17:49:49
Ta firma odbiega od norm
klient 2015-04-11 11:01:25
od nie dawna znów jestem stała klientką delikatesów sobsmak na mokotowie zauważyłam że zmieniło się tam na lepsze jest czysto towar wygląda świeżo obsada jest wymieniona kierownik tez chyba się zmienił .Przestałam tak robić zakupy jakiś czas temu bo robiło się nie dobrze wchodząc do tego sklepu brud mięso wyglądało na stare wędliny też. Teraz jest lepiej aby tak zostało.
Była klientka 2015-07-07 18:44:14
O tak. Sklep w Piasecznie - tragedia! Sprzedawczynie niemiłe, przemądrzałe, w dodatku w ogóle nie umieją normalnie porozmawiać tylko burczą, fuczą albo śmieją się. Całkowite lekceważenie nas - klientów. Towar też od jakiegoś czasu pozostawia wiele do życzenia. Czasem uda się kupić coś dobrego, świeżego, ale często i gęsto stary. ja już raczej tam nie będę chodzić, w sumie to nie jedyny sklep w tym mieście, więc po co sobie nerwy psuć.Nie polecam i z przykrością to robię, bo kiedyś był to naprawdę dobry sklep.
nikt 2015-08-26 21:01:55
życzę szczęścia! tylko nie daj się nabrać! Pamiętaj to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] koncentracyjny, a obcego nie dopuszczą do władzy
nikt 2015-08-26 21:05:26
nie masz szans się wybić! nie wierz w cuda! To koszmar!!!!! Pieniądzę żadne! satysfakcji też nie ma!
nikt 2015-08-26 21:47:55
ciężko! a to dobre! kablowanie? nie wiesz co piszesz! Spróbuj a zobaczysz! Przed podjęciem tam pracy miałam skrzydła, a teraz .... nic!
pracownik 2015-08-26 22:03:31
Czytam i aż nie wierzę! BRAWO za odwagę i chęć podzielenia się z tymi którzy jeszcze tego nie doznali! To naprawdę wielka odwaga! a przede wszystkim CAŁA PRAWDA o tej pracy!!!!Jeszcze raz WIELKIE BRAWA!
Lena 2015-09-01 09:28:29
proszę nie kłamać
panie z Piaseczna są bardzo miłe, a o towar i klienta dbają
ten wpis pachnie panią R.
wstyd
wolny 2015-09-30 21:28:28
Panie Marcinie!!!! jest Pan pewien że to ta sama osoba? jak można być tak ślepym na takie komentarze? A może Pan tam parcuje tylko z innej pozycji Pan wystepuje? i nie zna Pan realiów pracy w sklepach Sob Deli!!!Szkoda mi Pana! A może tak trzeba się temu przyjrzeć bliżej?
Pani Lik proszę spróbować i zobaczy Pai jak tam jest!
klientka1 2015-11-24 19:22:54
zgadzam się z opinią stare i śmierdzące mięso sprzedają a wędliny się lepią na drugi dzień i nie nadają się do zjedzenia. Nieprzyjemna pani Koordynator nie jaka Pani Katarzyna, zarozumiała i krzyczy na pracowników przy nas klientach
klientka 2015-12-01 09:42:33
Każdy ma prawo do swojego zdania i opini. Czytając jednak wszystkie wypowiedzi z przykrością skłaniam się do tych negatywnych. Taka jest rzeczywistość. Przykre, bo jeszcze kilka lat temu było całkiem inaczej. Teraz zamiast podwyższać jakość i standard obsługi to wszystko moim zdaniem się obniża. (usunięte przez administratora) Być może to nie wina samych właścicieli, bo teraz rynek pracy też jest w tej branży ubogi, ludzie nie chcą pracować w mięsie a Ci co pracują to albo się nie nadają albo nie odnajdują. Mało jest pracowników, sprzedawców dobrych, miłych i jak gdzieś takich w swoim sklepie znajdziemy to poprostu szanujmy ich. Byłam klientką jednego ze sklepów Sobsmak, a nawet dwóch i niestety po zmianie personelu już tam nie chodzę. Towar to jedno w sklepie a personel to drugie i każde jednakowo ważne, a w tych sklepach o tym się zapomniało. Teraz jest tyle sklepów, że mamy możliwość wyboru (całe szczęście), bo lubię robić zakupy tam gdzie jest miło, sympatycznie, bez łaski i towar jest ok. Zmieniłam sklep i nadal robię zakupy z przyjemnością, ale nie w Sobsmaku.
pesymista 2016-03-11 18:07:07
dbają????? bo umowa o pracę? LUDZIE WY chyba nie wiecie co to jest za praca???? Ta umowa to chyba jakiś żart (fakt ona niby jest ale jaka to umowa? zwykła śmieciówka). Nie dajcie się omamić!!!
1
Nicolla 2016-03-22 14:48:35
Panie Staszku prosze mi uwierzyć to są Male pieniądze na tym stanowisku
pesymista 2016-03-30 19:31:04
Witam Nikolla! To co piszesz jest w 100% prawdą! Masz rację pieniądze żadne, satysfakcji brak a nieraz można poczuć się jak pies.
mirek 2016-04-01 22:15:03
weź się za robotę leniu
ja 2016-08-15 15:32:54
nie warto zawracać sobie głowy! Jest dużo innych ofert i z nich radziłabym skorzystać.
ja 2016-08-16 10:44:57
Obietnice duże w niczym nie pokrywające się. Jeżeli nie masz innego wyjścia idź i zobacz jak jest! Ja odradzam!
p 2016-08-16 11:24:13
Z tej firmy ofert jest zawsze bardzo dużo! Dobrzy pracownicy nie wytrzymują lub są mało wygodni i ich zwalniają pod byle pretekstem. Rotacja ogromna. Trzeba pomyśleć dlaczego? Choćby człowiek bardzo chciał to nie wytrzyma długo.
marta 2016-08-30 19:21:40
Przerażenie mnie ogarnia jak to czytam! Pracowałam w sieci tych sklepów i wszystkie posty (negatywne) są prawdziwe! Ludzie z daleka od tej pracy!!!!!
zadowolony pracownik 2016-09-01 15:47:22
Jestem pracownikiem tej firmy i jestem bardzo zadowolona z warunków jakie firma oferuje. Dobrze i na czas płacą, umowa o pracę... Wystarczy że człowiek chce pracować i bez problemu ma zapewnioną pracę na bardzo długo. Tylko trzeba chcieć pracować... A to chyba problem dla niektórych i stąd te negatywne komentarze...
p 2016-09-06 17:49:37
Na pracy w SobDeli? Masz rację nie zależy! Na całe szczęście mam to za sobą i nie muszę na ten wyzysk patrzeć.
p 2016-09-06 17:50:24
Na pracy w SobDeli? Masz rację nie zależy! Na całe szczęście mam to za sobą i nie muszę na ten wyzysk patrzeć.
p 2016-09-07 16:52:54
Drogi "f "niestety oni jedno mówią, a jest zupełnie inaczej i tak de facto zarabiasz najniższą krajową za 12h dziennie harówki na umowę o pracę (jak się umowa kończy to nawet jak jesteś najlepszy, a nie przypadniesz do gustu Panu J i Pani P to nie masz szans się utrzymać). Powiem tak aby nie bić piany SAMI SPRÓBUJCIE a przekonacie się jak jest tylko pytanie brzmi " czy warto?" zastanówcie się przed podjęciem tam pracy.
p 2016-09-07 16:59:06
Ach i jeszcze jedno! każdego mierzą jedną miarą " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; to uwłaczające godności! Ostatnio się zastanawiałem czy sami są tak to bólu uczciwi? Chyba nie! każdy mierzy według własnej mary.
abc 2016-09-08 15:23:18
z tego co wiem to są oferty pracy. nie wiem na jakich stronach ale podobno są. Ja cv wysyłałam bezpośrednio na ich adres deli@sobsmak-deli.com.pl Odezwali się, pracuję i jestem zadowolona:)
p 2016-09-14 18:21:18
nie wiem nie interesują mnie oferty pracy tej firmy, ale braki kadrowe na sklepach mają i do duże (otwierają nowe sklepy na na starych ludzie rezygnują). Uwież mi mają bardzo duże zapotrzebowanie na ludzi!
mmmmm 2016-09-15 14:10:46
Uwierz pisze się przez "rz"... Czas zająć się sobą a nie siedzieć i wypisywać bzdury na temat firmy w której pracuje się bardzo dobrze.
klient 2016-09-15 17:23:59
Drodzy Państwo! Byłem klientem sklepów SobDeli a właściwie nadal jestem. Natomiast z przykrością stwierdzam, że coś dzieję się niedobrego w tych sklepach (to ewidentna wina kierownictwa) rotacja jest ogromna i często widuje tą samą Panią pracującą po 14h. Nie ma w tych sklepach obsady, a ostatnio to nawet pojawiła się jakaś "Pani" wyglądająca na patologię. Coś strasznego czy już ludzi do pracy bierze się z ulicznej łapanki?
Drodzy kierownicy tych sklepów! Zróbcie coś z tym! Albo musicie zmienić tą pracę bo do kierowania się nie nadajecie!
PS. Czytając wszystkie opinie o tym pracodawcy Szanowny "mmmmm" jakie to ma znaczenie jakie "rz" liczy się sens wypowiedzi!!!!
2
klientka 2016-09-16 12:33:11
problem z rotacją jest we wszystkich sklepach. nie wiem czy zauważyliście ale na wszystkich sklepach (nie tylko spożywczych) wiszą kartki o zatrudnieniu juz od wielu miesięcy. Tzn ze nie ma ludzi do pracy stąd zatrudnianie pewnie kogo popadnie aby tylko miał kto pracować...
Ml 2016-10-19 17:51:12
Ogólnie w Sobsmak Sp. z o.o. jest kilka fajnych motywów jak dobre umowy o pracę czy przemiła atmosfera
były pracownik 2016-11-01 09:31:56
zgadzam się z Tobą "pracownik"! Jestem tylko ciekaw kiedy właściciele zrobią z tym porządek (tzn. z tym marnym dyrektorkiem, koordynatorką)
1
Zostaw swoją opinię o Sobsmak Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sobsmak Sp. z o.o.