brak logo

Firma Architektoniczno-Usługowa Madera Projekt Artur Kupczak

Lublin

Opinie o Firma Architektoniczno-Usługowa Madera Projekt Artur Kupczak

Rozczarowany 2012-01-12 15:07:51
Może atmosfera w biurze jest miła ale jeśli dochodzi do zrobienia projetku czar pryska. Właściciel sprawia wrażenie dziwnego człowieka, dużo kręci i kombinuje, wielokrotnie nie dotrzymuje terminów i doskonale zwodzi. Ogólnie nie polecam!
czarny 2012-02-13 20:30:59
Niestety powyższe posty są prawdą również w stosunku do podwykonawców. Właściciel firmy Madera [usunięte przez moderatora] notorycznie nie płaci swoim podwykonawcom. Bardzo często jest niewypłacalny, zwodzi i kręci. Po kilku robotach zrezygnowaliśmy a należności przepadły. ostrzegamy ewentualnych pracowników i firmy branżowe - nie warto, szkoda nerwów.
1
zawiedziny 2013-02-02 11:23:06
Zgadzam się z przedmówcami. Współpraca z firmą to droga przez mękę. Podczas rozmów wszystko ładnie i pięknie. A potem kręcenie, niedotrzymywanie terminów, nieodbieranie telefonów, jednym słowem mało rzetelna firma.
2
Małgorzata 2013-11-26 11:26:47
Dziwią mnie poprzednie wpisy. Zamówiłam adaptację projektu razem z załatwianiem dokumentów. Nic mnie nie interesowało, wszystko załatwili, terminowo. Pozwolenie odebrałam w biurze. Cena przystępna, polecam.
2
kolejny rozczarowany 2014-12-12 11:53:24
Niestety ale firma uchyla się od zapłaty swoim podwykonawcom, nie odbierają telefonu, brak kontaktu, konieczne jest sądowe dochodzenie praw.
1
Tragifarsa 2015-04-20 22:34:05
Małżeństwo, które prowadzi tą firmę architektoniczną to bardzo nierzetelni ludzie. Uczulam każdego z koniecznością wykonania projektu aby omijał tą firmę jak najdalej szerokim łukiem. Bardzo niekompetetny jest Pan Kupczak. Najważniejsze żeby dostał pieniądze. Później wszystko kompletnie olewa. Absolutnie nie dotrzymuje żadnych terminów, nierzetelnie wykonuje projekty tak że oczywiste rzeczy jak charakterystyka energetyczna budynku są pominięte. W związku z tym projekt w starostwie jest odrzucany już na wstępie. Później projekt został ponownie odrzucony, bo pomylono nr działki na mapie. Trzeba było 4 tygodnie wydzwaniać, szukać po kontaktach, żeby w ogóle ten Pan -właściwie jego pracownik poprawił na mapie 1 numer. W starostwie urzędniczka za głowę się łapała, że ktoś taki proponuje usługi jakimkolwiek klientom. Przy ponad 2,5 miesięcznym opóźnieniu jego żona była tak bezczelna, że nie pofatygowała się, żeby iść na pocztę i odebrać polecony z powiadomieniem o zatwierdzeniu budowy, co wydłużyło odbiór pozwolenia o kolejny miesiąc. Na koniec przy odbiorze planów chciał oszukać inwestora i nie wykonał przyłącza energetycznego do budynku. Mimo to chciał wziąć pieniądze za w pełni wykonany i wykończony projekt. Gdy to mu wytknięto zwlekał ze zrobieniem przyłącza ponad 180 dni. Po prostu ohydna żenada. Później za zwłokę policzył sobie "symboliczne" pieniądze. Nie można było się wcale skontaktować, żeby to przyśpieszyć. Nigdy nie odbierał telefonów i zachowywał się tak jakby robił wszystko z łaski. Bardzo ważna rada: nic nie płać człowieku dopóki się nie upewnisz, czy wszystkie punkty w wykonaniu tego Pana zostały rzetelnie wykonane - gość w ogóle nie liczy się z ludźmi robi wszystko opieszale i bardzo niedbale nie zwracając uwagi na istotne rzeczy, szczegóły. Druga rzecz koniecznie to poprawić w umowie przed podpisaniem - zwiększyć odsetki za zwłokę do odpowiednio bolesnych sum. Trzecia za wszystko sobie liczy jak za zboże np traktuje wykonanie stropu terriva jako dodatek do projektu. Podobnie wszelkie zmiany konstrukcyjne uważa za dodatkowe pracę i nie wlicza w cenę projektu. Nie zgadzać się na żadne dodatkowe opłaty. Wszystko powinno być w projekcie. Nie robi kosztorysu i wyceny materiałów, co powinno być także w projekcie. To kompletny żłób, kłamca i oszukuje ludzi naciągając ich na koszty i dodatkowe "ukryte" opłaty. Wstyd żeby ktoś taki w ogóle istniał na tym rynku. Jeśli ktoś jest mądry to posłucha i wyciągnie wnioski.
5
stn 2015-09-15 10:39:39
Zaraz zaraz. Jeśli zlecono projektantowi adaptację projektu typowego wraz ze zmianą konstrukcji stropu żelbetowego na teriva to nie ma się co dziwić że projektant policzył ekstra za tą usługę. Jakiekolwiek zmiany do projektu typowego powinny kosztować.
1
ANONYMUS 2015-10-20 20:18:42
Jeśli chodzi o ocenę właściciela to niesamowity typ. Kręci ile wlezie oszukuje a wiele spraw załatwia na odczep. Za każdym razem jak tylko ktoś mnie pyta o to biuro odradzam jak tylko mogę. Nie liczy się z pracownikami ani z firmami współpracującymi. Miałem nieprzyjemność współpracować z tym człowiekiem więc wiem o czym mówię. Nawet ludzi których uważa za przyjaciół wykorzystuje na wszelkie sposoby. UWAGA DLA STUDENTÓW!!!! Mijaj to biuro dalekim łukiem. Praktyki tam nie zdobędziesz. Jeśli lubisz być wykorzystywany i gnojony to owszem wal śmiało. Nawet projektanci którzy współpracowali z tym biurem wycofali się, a właściciele nie posiadają odpowiedniego wykształcenia i uprawnień by podpisać praktyki.
1
taki tam 2015-10-20 20:25:21
Nie bądź taki dobry wujek. W ty biurze nawet jeśli coś skopią to proszą o zapłatę za poprawki. Pytanie czy za taką kasę jaką biorą kupili sobie programy do prowadzenia takich projektów? Może pracują tam sami studenci którzy bojąc się o nie zaliczenie praktyki pracują na swoich komputerach ;)))nie zdziwiło by mnie to.
Typowe biuro pasożytnicze. Żerują na innych.
Jsz 2016-04-11 15:47:30
Czy ma ktoś informacje gdzie można zastać Pana Kupczaka? Miał nam zrobić projekt, oddaliśmy mu wszystkie dokumenty, a on się pod ziemię zapadł. Nie odbiera telefonów, nie przychodzi do biura, Pan portier który tam jest powiedział, że działa on teraz pod inną nazwą, a ta firma to tylko przykrywka. Daliśmy mu tylko zaliczę ale najważniejsze dokumenty!!
Jsz 2016-06-21 10:04:52
Żadna pilna sprawa tylko zwykłe krętactwo. Poprzedni post pisałam w kwietniu. Mamy już prawie lipiec i nadal nic. Przez tego "architekta" wycofali nam w starostwie zgodę, bo na czas nie dostarczył odpowiednich dokumentów, teraz trzeba załatwiać wszystko od nowa. Notorycznie nie odbiera telefonów i nie przychodzi na umówione spotkania, nawet jeżeli pojedzie się do jego biura. Omijajcie tego człowieka szerokim łukiem!
Lelo 2016-08-02 07:23:19
Z tego co mi wiadomo właściciel biura (usunięte przez administratora) .posiada wykształcenie średnie rolnicze a studiów na politechnice (budownictwo) nie ukończył a małżonka jest po farmacji więc praktyki mogą zdobywać rolnicy i przyszli adepci farmacji buhahah !
Anonymous 2016-08-22 17:17:45
Magnez, chodzi o to, że jeżeli prowadzi się biuro projektowe i wykonuje projekty budowlane należy mieć odpowiednie wykształcenie, praktykę oraz uprawnienia budowlane. Jeżeli się tego nie ma to należy zatrudnić odpowiednich ludzi z uprawnieniami a nie klepać projekty i dawać do podpisu dziadkom, którzy nie są już bardzo gramotni w tym co robią. Firmy takie jak Madera psują rynek i opinie o pracowniach projektowych / architektonicznych a nieświadomi klienci tylko na tm tracą.

Przestroga dla studentów ws praktyk: sprawdzajcie czy osoba która ma prowadzić Wam praktykę w ramach studiów posiada odpowiednie uprawnienia budowlane i należy do samorządu zawodowego. można to łatwo sprawdzić na stronach Polskiej Izby Inżynierów Budownictwa www.piib.org.pl oraz Izbie Architektów RP www.iarp.pl Miejcie na uwadze ten fakt aby praktyka była zaliczona.
3
Meei 2016-08-31 09:26:58
Dobre warunki pracy ? Zastanawiam się właśnie czy może wysłać CV akurat kończę architekturę, może kogoś poszukują?
Anonymous 2016-09-07 10:17:56
No właśnie a w madera projekt tak niestety nigdy nie było z ludźmi znającymi się na swojej robocie...
Lolek 2016-09-07 10:19:46
Ten post to chyba od madery :D
szamioko 2016-09-08 12:53:51
hej, a jaka teraz panuje atmosfera w Warszawie? Dzięki
Zostaw swoją opinię o Firma Architektoniczno-Usługowa Madera Projekt Artur Kupczak - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Firma Architektoniczno-Usługowa Madera Projekt Artur Kupczak