brak logo

WUWER Sp. z o.o.

Ruda Śląska

Opinie o WUWER Sp. z o.o.

1234 2011-06-02 03:32:30
to prawda a atmosfera...
3
waldemar 2012-09-07 20:11:57
Co jak co, ale wypłaty są na czas, może nie są najwyższe, ale zawsze do 10 są na koncie.
A atmosfera? Wydaje mi sie, ze rowniez nie jest najgorsza...
Andmeh 2013-02-12 15:13:57
Firma profesjonalna
Miałem zaszczyt w niej pracować a raczej w WUWER Niemcy
Zarobki proporcjonalne do pracy/wiedzy/zaangażowania/ taki system komuna sie skończyła pozdrawiam
1
Tiram 2013-11-05 08:32:37
Firma rozwijająca się, bardzo fajna atmosfera w pracy, mozna się wiele nauczyć
byłyInż 2013-12-12 22:38:34
Wierzyć się nie chce, że coś się poprawiło. Można się wiele nauczyć na własny rachunek bo rotacja u konstruktorów jest niesamowita. Był okres, bo żaden z konstruktorów tam 6mc nie przepracował bo każdy chciał uciekać byle dalej... ale firma nadal działa więc widać jakoś leci. Życzę powodzenia.
Ps.
To chyba o firmę Wuma, Wusa, czy jakoś tak chodziło. W sumie, te same produkty, ten sam właściciel, w tym samym miejscu na tych samych maszynach...( usunięte przez administratora )
Kamil 2014-01-24 16:54:48
Rotacja nie tylko w dziale konstruktorów b. duża. Zaledwie jedna osoba ma staż na kierowniczym stanowisku powyżej 2 lat (wliczając zatrudnienie w wyżej wym. firmach). Być może winne temu jest przedmiotowe podejście do pracowników.
były 2014-02-05 19:45:17
Firma Wuwer ( usunięte przez administratora ) w trudnej sytuacji obiecuje wszystko, potem już tylko amnezja. Mozna napisać książkę na temat niezależnego przedsiębiorcy w Polsce. Można się czegoś nauczyć -( usunięte przez administratora ) ale nie można liczyć na nic.
Wuwer Sp. z o. o. 2014-07-29 14:08:39
Dziękuję za pozytywny Feedback. Jesteśmy przedsiębiorstwem rodzinnym i dokładamy starań, aby atmosfera i warunki pracy w naszym zakładzie polepszały sie coraz bardziej.
Przykładem mogą być organizowane wycieczki i imprezy zakładowe dla wszystkich pracowników.
Wuwer Sp. z o. o. 2014-07-29 14:10:33
Co prawda w poczatkowym okresie mięliśmy duża rotacje pracowników, co jest oczywistym zjawiskiem w nowych przedsiębiorstwach, Pana opinia jest jednak przesadna. W obecnej chwili posiadamy stabilny trzon biura konstrukcyjnego i nie tylko, z czego się bardzo cieszymy. Również notujemy powroty byłych pracowników do naszego zakładu i to na wszystkich szczeblach.

Dla wyjaśnienia: WUMA i WUSA były samoistne firmy, które organizacyjnie współdziałały z późniejszą firmą Wuwer. WUMA przykładowo zajmuje się kompletną organizacją produkcji.
Wuwer Sp. z o. o. 2014-07-29 14:14:52
Oczekiwania pracowników, jak i sama firma WUWER rozwijają się i zmieniają, co jest naturalnym zjawiskiem. Także odejście pracowników należy do normalnych, aczkolwiek nie ukrywamy, bolesnych wydarzeń w życiu zakładu.
Dlatego z tym większym szacunkiem cenimy sobie naszych wiernych pracowników, jak np. kierownika produkcji, który od 12 lat pracuje w naszym przedsiębiorstwie. Możemy się również poszczycić innymi pracownikami, którzy ok. 20 lat zasilają naszą załogę.
jeden z wielu byłych 2015-01-07 10:18:41
Pracowałem w tej firmie przez jakiś czas i niestety zbyt wiele dobrego o firmie i o jej Szefie powiedzieć nie można, a On w pełni kontroluje firmę. Pensja rzeczywiście była płacona na czas i to jedyny pozytyw jaki pamiętam.(usunięte przez administratora) Prawdą jest, że można się tam czegoś nauczyć i robią ciekawe rzeczy. Pracowałem tam z wartościowymi fachowcami, którzy z powodzeniem znajdowali później pracę w innych firmach i nie słyszałem, aby któraś z tych osób chciała wrócić do WUMy czy WUWER-a. Nie będę odradzał, bo każdy ma prawo do przekonania się na własnej skórze (może moja opinia nie jest obiektywna:), chciałbym też wierzyć w te zmiany o których pisze firma Wuwer, (usunięte przez administratora) Być może pisze je osoba, która za jakiś czas też będzie należała do byłych pracowników jak ja :)
nornert 2015-02-15 16:38:33
weryfikując powyższe opinie nie wiem czy dobrze zrobiłem wysyłając swoje zgłoszenie do pracy do tej firmy ... Może napisze ktoś jaśniej jak teraz ma się cała ta sytuacja oraz jak jest z zarobkami od tego roku? Opiszcie też rozmowę kwalifikacyjna jak się przygotować, pod jakim katem najbardziej kładą nacisk i jak przygotowac sie do pytan zeby wiedziec odpowiedzi ...
Ethan Hunt 2015-02-18 16:10:32
Rozmowa kwalifikacyjna wygląda różnie w zależności od stanowiska na jakie aplikujesz. Jeżeli chodzi o zarobki to szału nie ma. Jeżeli jesteś dobrym specjalistą to możesz wynegocjować dobrą stawkę niestety po okresie próbnym jest szansa że zamiast podwyżki zostanie ono obniżone.
Bardzo ważne żeby na początku wynegocjować jak najwięcej bo późniejsze staranie o podniesienie wynagrodzenia to istne mission impossible.
2
bezrobotny 2015-06-29 14:29:09
Witam
Czy ktos mówglby sie jeszcze wypowiedziec jaka jest atmosfera w pracy, jak sie pracuje, jakie sa zarobki itd?
ZABRZANIN 2015-07-23 14:41:18
Witam, interesuje mnie rzeczywsty rozkład pracy na wyjeździe do pracy na miejscu na stanowisku elektromonter ( obecny nabór) i widełki zarobków. Zastanawiam się nad przesłaniem CV
Krzysiek 2015-10-10 17:23:42
Jaki wuwer niemcy chłopie co ty piszesz, to jest firma polska i nie ma zadnego wuwer niemcy. To że właściciel na swoich samochodach pisze dla szpanu WUWER.DE
to nie znaczy ze firma jest niemiecka, ale sciema. To chyba sam właściciel pisał ten komentarz.
3
Damian 2015-10-10 17:28:12
Firma rodzinna to się zgadza w biurach siedzi 15 pociotków, które mają słabe pojecie o pracy, ale zauważalnie lepsze pieniadze tak,zdecydowanie firma rodzinna.
A co do wycieczek, tak oczywiście są i integracje i świeta, ale najpierw trzeba sie na nie złożyć 100zł 150zł, dlatego na te imprezy to pociotki głównie jeżdżą.
1
Krzysiek 2015-10-10 17:46:30
Na elektromontera cały czas są przyjecia, przez wakacje było około 30 osób, to ludzie z doswiadczeniem mówili takie stawki, ze wuwer mięknął, albo brygadzista elektryków, a Ci co chcieli, to sie znów nie nadawali dwie lewe ręce, alkoholizm, dzieci itp. Młodych elektryków przyjmuja przez pod firmę za 1800zł brutto. Doswiadczeni mają szansę pod firmę od razu i tu stawka jest na ogół 2400zł brutto plus 30% premii, ale tu uwaga, wszelkie nadgodziny liczone są tu od podstawy, no i premię można stracić. Firma jak firma, nie znam osoby która by nie narzekała. Generalnie marazm w tej firmie rządzi, non stop brakuje materiałów do pracy, bo logistyka szwankuje, z narzędziami też ciężko, bo firma nie ma pieniędzy, najlepiej jak swoje przyniesiesz z domu, niedoczekanie, no i dokumentacje elektryczne mają mnóstwo byków, duzo by jeszcze pisać ale po co, nie polecałbym swoim znajomym tak powiem. W najbliższych dniach góra miesiącu bedzie się zwalniać dwóch elektromonterów, wiec będą gorączkowo szukać ludzi, ale nie polecam, a i majster w najbliższych miesiącach też będzie się zwalniał, więc szansa dla kogoś kto chce porządzić i tu wskazówka musi mieć wiele cierpliwości na okazywanie braku szacunku dla siebie od dyrektora, warunek konieczny(głównie mobbing).
Krzysiek 2015-10-10 18:24:03
Tu powiem jszcze jedną ciekawostkę, uwaga na kasę 1 firma w jakiej pracuję gdzie ksiegowa myli się z wypłatą! tu oczywiście wypłąta jest podzielona na różne premie, dodatki, pisać sobie godziny, nadgodziny itd., Ja tu niedługo pracuję ale słyszałem o ponad 20 osobach oszukanych, kontrole z pipu w tej firmie są normą! Właśnie są po kolejnej w zeszłym tygodniu i już zwracają pieniądze ludziom, szybciutko, szybciutko, się okazało że liczą pieniądze za urlopy od stawki podstawowej cwaniaczki, myślą że ludzie są durni. Oczywiście to wszystko jest dzieło przypadku i jak pójdziesz to zgłosić to Ci bedą wpajać że jest dobrze że tak ma być, że wszystko liczy program i on się nie myli. Na szczęście jest PIP i on zawsze pomoże, ale jest to zenujące, bo się powtarza regularnie, szczególnie na nowych pracownikach.
Jan 2015-10-13 09:59:51
Jeśli jesteś osobą ambitną to z dala od tej firmy, a jeżeli szukasz czegokolwiek to zapraszamy. Chcesz zarobki,podaj na jakie stanowisko jesteś zainteresowana.
Kazio 2015-10-20 10:32:14
Bez przesady z tą zazdrością .Nie po to założyli firmę by rodzina była NA ZASŁKU.
Programista PLC 2015-11-23 13:43:24
Automatyków jest pełno, tylko ludzie rezygnują z tej pracy bo ile można siedzieć w delegacji. Firmy biorą cały czas osoby po studiach bo to tania siła robocza a student się cieszy, ze pojeździ w delegacje. Poszukaj pracy jako programista PLC bez delegacji, prawie nie ma takiej pracy wiec z tym doświadczeniem tylko utrzymanie ruchu zostaje. Co do firmy to średniowiecze. Biuro to jeszcze dobrze komunizm pamięta i te małe monitorki. Nie polecam, zarobki inż. 2k na rękę. Firma polska to i zarobki polskie jak i traktowanie człowieka. Sami widzicie ile osób się zwalnia, cały czas rotacja.
wolny 2015-11-28 09:46:21
"majtek" to nie wina Stefana , a przełożonego który na to pozwala .A co na to księgowa ?? co na to ZUS ?Pozwala na takie kombinacje?Pracowałem przeszło sześć lat w tej firmie i od tego czasu widzę że nic się nie zmieniło .Pozostaje mi tylko się cieszyć że już tam nie pracuję.
Ale faktem jest że niech ktoś nowo zatrudniony nie myśli że złapał pana boga za nogi !!!
łon 2015-12-11 19:49:14
zapomniałeś dodać że na wycieczki trzeba się zrzucać
zarząd firmy nie daje kompletnie nic poza wynagrodzeniem a tylko kombinują jak jak człowieka okraść.
1
qwerty 2015-12-19 08:28:26
À propos pisze się osobno. Warto to na pewno dać sobie spokój. Niepokojący jest ten cały hejt. Powinno dawać do myślenia. Ale pracownik nie jest po to żeby myśleć przecież.
Kilno 2015-12-22 09:34:56
Uważam, że trzeba wziąć pod uwagę komentarze Zawsze jest coś w nich prawdy.
1
oszukany 2015-12-30 23:44:08
warto zwrocic uwage ile osob w tym roku odeszlo z tej firmy. jezeli zarzad nie zacznie doceniac pracownika to kazdy kolejny rok bedzie tylko gorszy. w dodatku widać ze prezes patrzy z góry na "głupiutkich" polaczków. kiedyś to sie obroci przeciwko niemu.
1
zawiedziony 2015-12-31 00:13:44
Dziwi mnie tylko że imienia jeszcze nie zmienil. Czy nie jest za bardzo polskie? A ludzie odeszli i beda dalej odchodzic. Wystarczy zobaczyc jaki panuje klimat. Nie wiem czy znajdzie sie choc jeden zadowolony pracownik. Jak dlugo mozna znosic mobing...
1
Robi 2016-01-14 18:44:03
Śpieszcie się szanować elektryków, tak szybko odchodzą! :)
3
Bolek 2016-01-22 13:18:14
Nie ma problemu z szanowaniem pracowników??!!! W tej firmie szanowani są tylko lizusy bez swojego zdania na jakikolwiek temat. Jeśli ktoś powie prawdę o zarobkach,atmosferze pracy o czymkolwiek to od razu wskakuje na "czarną listę" bo przecież jak szary zwykły robol może mieć swoje zdanie-tym bardziej jeśli ma rację...
1
cienki bolek 2016-01-24 19:30:24
Aplikuj. Jeżeli jesteś absolwentem bez doświadczenia to na pewno Cię przyjmą. Bo na innych tej firmy nie stać nauczysz się czegoś zdobędziesz doświadczenie i pójdziesz gdzieś indziej zarabiać pieniądze. Sam tam pracowałem się wyszkoliłem teraz przyszedł czas na zarabianie więc pracuje gdzieś indziej.
1
cienki bolek 2016-01-30 11:45:31
Dlaczego uważasz że to jest nie fair. Mamy wolny rynek więc kupujesz tam gdzie jest najtaniej a pracujesz tam gdzie płacą najwięcej. Zresztą w firmie Wuwer zasady fair play nie są zasadami obowiązującymi więc uważam to za zachowanie całkiem normalne.
1
Ciekawski 2016-02-01 11:06:15
Na jakie zarobki mogę liczyć w wuwerze?
Do ciekawski 2016-02-02 11:01:57
2000 brutto czyli bez rewelacji
Qeryu 2016-02-08 13:04:04
Gdzie migę znaleść ich aktualne oferty pracy?
xyz 2016-02-09 18:30:59
@dream pytam jak? Chyba ze to euraski?
wisimulacha 2016-02-15 21:59:29
z tymi szkoleniami to troche ktos pofantazjował ;)
wisimulacha 2016-03-02 20:21:53
akurat w tej "firmie" takie mydlenie oczu to norma ;)
masa 2016-06-08 20:42:23
Właściciel nie ma szacunku dla swoich pracowników , stara się kontrolować wszystko i wszystkich.Mania prześladowania , w końcu każdy pracownik to potencjalny złodziej . W tym celu założył kamery i podgląda ludzi ,a później dzwoni lub pisze do kierowników i opowiada co ten pracownik robił i dlaczego tak „a nie tak”. A teraz doszedł zakaz słuchania radia podczas pracy ,nieważne że pracuje się milej!!! Atmosfera w firmie jest okropna a wszystko to za sprawą samego właściciela. Który nie wyciąga wniosków z tego że dobrzy pracownicy z wieloletnim stażem uciekają z firmy , gdyż mają dosyć takiego traktowania i tej atmosfery . Niech każdy się zastanowi nim aplikuje do tej firmy .Dlaczego nikt z pracowników fizycznych nie przyszedł na kolację wigilijną w zeszłym roku ? bo mają dosyć takiego traktowania !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14
Wisimulacha 2016-06-29 07:27:04
Nic dodać nic ująć! W pełni się z tym zgadzam.
5
Nic mu nie wisi 2016-07-05 22:06:56
masa 2016-06-08 20:42:23

Masz rację i to w 100% . Tylko dlaczego ci wszyscy niezadowoleni, obserwowani, prześladowani nadal pracują w tej firmie. Chyba kasa się zgadza i raczej nigdzie nie zarobią tyle co w tej firmie. Albo po prostu lubią być tak traktowani i gdzie indziej czuli by się źle.
wisio 2016-07-06 21:42:24
To powiedzcie prosze ile mozna najmniej zarobic w firmie oczywiscie mowie o samej podsatwie i bez dodatkowych nadgodzin, ile wynosi godzi pełny etat w pracy? Bo skoro faktycznie jest zle to byscie podali jakies kwoty ale jednka nikt nie chce podac ,wiec smialo
Zostaw swoją opinię o WUWER Sp. z o.o. - Ruda Śląska
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WUWER Sp. z o.o.