brak logo

Habasit Polska Sp. z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Habasit Polska Sp. z o.o.

Fifi 2015-11-02 12:12:05
Kierownik ma swoich pupili kogo toleruje umowę mu da i jak zapiepszasz dajesz z siebie 200 procent to też umowę masz
1
dzaga 2015-11-03 21:47:23
popieram!
2
Haha 2015-11-05 19:27:43
A miło być tak pięknie umowy na stale i co obiecanki cacanki a pan J robi co chce idź na l4 na głowę wszyscy odpoczna od ciebie będzie się pracować spokojnie
2
adrse 2015-11-05 23:10:24
Z nim czy bez ta produkcja też idzie i to bez problemów a za to w normalnej atmosferze.Człowiek przynajmniej z uśmiechem do pracy chodził. Zgadzam się z tym ze ten człowiek jest tam do niczego nie potrzebny. Psuje tylko atmosferę, udaje że jest taki cool a jest zupełnie inaczej. Jedno mówi drugie robi
2
karolina 2015-11-17 12:15:37
a jak praca w biurze, bo jak do tej pory wszystkie komentarze dotyczyły produkcji
pracus 2015-11-19 20:06:26
w jakim biurze? w Dąbrowie czy w S-cu?
karolina 2015-11-24 07:05:14
tu i tu, bo jeszcze nie wiem gdzie
toudy 2015-11-24 21:21:34
W DG jest ok. Ludzie są fajni praca spoko nie można raczej narzekać. A SC? tam raczej trudno mówić o jakimkolwiek biurze.
2
nowy pracownik 2015-11-29 10:35:07
W Dąbrowie Górniczej jest atmosfera pracy sprzyjająca dobrym wynikom pracy. ludzie są na wysokim poziomie, uprzejmi, taktowni, skoncentrowani na pracy i życzliwi przy tym, jestem pod dobrym wrażeniem, nigdzie nie spotkałam takich sympatycznych ludzi. Kierownictwo ok, aż chce się pracować :-) Cieszę się, że pracuję w Habasit w Dąbrowie Górniczej i będę pracować tak by ta praca dała mi stabilne zatrudnienie, bo warto pracować u solidnego pracodawcy i w tak pozytywnej atmosferze :-) Pozdrawiam serdecznie.
3
gosc 2015-12-12 03:43:38
Masz kogos w habasit? to mozesz byc tępym i leniwym pustakiem, jestes nie do ruszenia, uklady, uklady i jeszcze raz uklady ... W innym razie nie masz prawa glosu.
1
kto 2015-12-13 23:01:04
To jest firemka a nie firma. Daleko jej do jakichkolwiek standardów. Pracowało się w różnych firmach oddział w sosnowcu to wielki garaż w nowej hali. A produkcja każdy debil to ogarnie. Praca lekka i czasem nawet przyjemna. Spoko ludzie za wyjątkiem dupowłazów kierowniczka.
jo 2015-12-13 23:04:53
p.s kierowniczka bo koło kierownika on chyba nie stał
Svc 2015-12-15 19:09:01
Przydałobysie wprowadzić 5 S i kaizena ciekawe czy kietownik wie co to takiego hehe
rumcajs 2015-12-16 15:43:19
ciekawe co by powiedzieli właściciele gdyby im pokazać zdjęcia z przed wizyty i po niej . to by były dopiero jajca. Częściej niezapowiedziane wizyty i wyszło by szydło z worka
Hadoo 2015-12-16 20:50:18
Wielkie sprzątanie a później syf do następnej wizyty jakieś jaja ale co jest plusem kierownik nie zwraca uwagi jak kto pracuje tylko czy pod stplem ma czysto wtedy nie ważne w ile zejdzie tasma
Hadoo 2015-12-16 20:50:42
Wielkie sprzątanie a później syf do następnej wizyty jakieś jaja ale co jest plusem kierownik nie zwraca uwagi jak kto pracuje tylko czy pod stplem ma czysto wtedy nie ważne w ile zejdzie tasma
DG 2015-12-17 04:29:07
W Dąbrowie G. dbamy na bieżąco o porządek na halach :-) nic nie odbywa się kosztem produkcji :-) a po za tym mamy firmę sprzątającą. To chyba normalne że każdy dba o porządek ? i nie ma sytuacji, że jest jakaś wizytacja i nagle jest wielkie sprzątanie ... ale Sosnowiec to taki zakład gdzie wszędzie wszystko jest na wariackich papierach ha ha ;-)
1
opinia 2015-12-17 04:33:56
Ten "syf " świadczy tylko o was, o tym jakimi jesteście pracownikami, za syf na stanowisku pracy zakład powinien podziękować wam za współpracę. Nigdy w SOSNOWCU w żadnym zakładzie produkcyjnym nie spotkałem normalnego zakładu i normalnych pracowników, Sosnowiec - to takie "specyficzne " miasto.
1
Hadoo 2015-12-17 11:22:59
Pradukcja w D G a w Sosnowcu sporo się różni choćby ludźmi zadzacymi kierownikiem w Sosnowcu wiecznie czegoś brak komponetow, narzędzi do pracy itp
nowy wpis 2015-12-19 16:05:02
Damon ty sie nie zesraj rzeczywiście całować tylko po rękach że wypłatę masz na czas. W większości zakładów to norma więc z czego sie tu cieszyć. Sosnowiec to fakt specyficzne miejsce ale bez kpin że ludzie są inni. To jak wyglada zakład to tylko zasługa szefostwa. Tak jak pokieruje okrętem tak ludzie popłyną. I tu zakład w sosnowcu moim zdaniem albo nie zostawie to sobie dla siebie. Zakład w DG jest zupełnie inny. Powinniście zabrać kogoś na szkolenie do siebie. Albo też nie bo pewnie ktoś dostał by mor.e
3
Bolo 2016-01-09 14:34:17
W DG taki super zakład? tylko szkoda że ludzie spod agencji nie mają karty wstępu do zakładu bo po co im? niech stoją leszcze na mrozie ... dzienki za taka dyskry
2
nick 2016-01-09 15:31:01
Zgloscie to wyzej, do dyr lub PIP, jak to ? do pracy przychodzicie i nie macie karty do drzwi?
1
nowy wpis 2016-01-09 22:21:01
Mam pytanie. Czy ten gościu w cienkim głosikiem jak panienka nadal jest szefem u was? Muszę gdzieś przekimać zimę a nie wiem czy warto wracać bo z niego dziwny człowiek był. Będę wdzięczny za odpowiedź.
gwiazda 2016-01-24 20:35:31
Habasit to najlepszy zaklad w jakim pracowalam. Jedna zmiana, wolne weekendy, super ludzie, w porządku przelozeni. Polecam Habasit w Dąbrowie Górniczej. Szkoda, ze co dobre szybko się kończy. Dziękuję chociaz za te 2 miesiące pracy.
3
Karo 2016-01-25 08:16:31
jedna zmiana na produkcji?
i skoro tak dobrze to dlaczego tylko 2 miesiące pracy
on 2016-01-27 08:01:22
Bo była lepsza od nich wszystkich i miała głowę na karku
2
Ministrant 2016-02-13 18:55:44
Wielkie pozdrowionka dla starej kadry - MINISTRANT :-P
Svc 2016-02-17 12:13:50
Habasit w Sosnowcu to tragedia kiero chodzi obserwoje czepia się o byle co a niech stanie i zobaczy jak tak naprawdę montuje się te taśmy. Jedne dziewczyny są od każdej taśmy drugie na prostrze dostają i to gdzieś mają jaki jest czas na jej zrobienie liderka nigdy nic nie wiem nie chętna pomuc masakra.
2
nick 2016-02-25 05:45:33
Wolelibyście takiego kierownika jak jest w DG ? który zwalnia ludzi bez powodu, oszukując ich, że to chwilowe rozwiązanie " decyzje wyżej podjęte " i w przyszłym tygodniu będzie tel w sprawie dalszej współpracy z zakładem ? bo chyba lepiej już mieć kierownika, który zwraca uwagę na problemy, ma jakieś konkretne uwagi do pracownika a nie oszusta, który przykleił się tak mocno do swojego stołka, że stał się typowym statystą, który czerpie tylko korzyść ze swojego wynagrodzenia a ludzi ma w d...e i nikt nie ma prawa zgłosić mu jakiegoś problemu, bo on pragnie słyszeć tylko ŻE WSZYSTKO JEST OK ! Takiego wolicie kierownika?
2
hbs 2016-02-26 10:48:48
Niestety w Sosnowcu jest kierownik z takim samym podejściem. Nie zwraca uwagi na to co mu nie pasuje żeby wyeliminować problem,woli wyeliminować pracownika. Również nie myśli o innych... Kto normalny zostawia ciężarną kobietę na zastępstwo za siebie ze wszystkim na głowie kiedy wie,że jest audyt,a sam bierze w tym czasie urlop...?
8
Gufi 2016-02-26 14:30:47
Kierownik powinien znalesc kogoś na zastępstwo bo coś z jego zdrowiem nie tak. Nie piszę tu o psychice bo tego wyleczyć się nie da, a może komuś uda się nauczyć jeszcze go kultury.
1
Banic 2016-02-29 05:27:32
To dlatego w Dabrowie jest tyle wypadków w pracy, zmieńcie kierownictwo zanim ktos kaleka zostanie !
2
Samwieszkto 2016-05-24 17:06:51
Banic ale o jakich wypadkach przy pracy ty mówisz? Jedyne poważne wypadki to 3 upierdzielone paluchy na zabierakach, bo ludziom nie chciało się zakładać blokad i pracować ostrożnie. Zacięcia nożem to normalka w takiej pracy, są rękawiczki kewlarowe, wszyscy są instruowanie na co zwracać uwagę, jak człowiek sobie raz czy drugi zetnie opuszka albo przytrzaśnie kciuka to zaczyna być ostrożny :) i tylko ostatnia ciota z tego powodu robi aferę. Pomyśl, mamy 7 maszyna do cięcia, prasy, flexy, szlifierki, piły etc i jedyne 2 wypadki (nie licząc dziewczyny która dostała polikordem w oko bo trzymała twarz 20 cm od zgrzewarki - nikt jej nawet nie ostrzegał bo nikt nie pomyślał że ktoś może coś takiego zrobić :]) były spowodowane nieuwagą i pośpiechem. Sorki ludzie ale do pracy TRZEBA SIĘ WYSPAĆ a przy obsłudze maszyn TRZEBA ZACHOWAĆ PRZYTOMNOŚĆ I UWAŻAĆ, to nie są zabawki, osoby mające kiepski dzień ZAWSZE mogą to zgłosić i wziąć się za coś lżejszego, to nie jest przedszkole i pani wychowawczyni nie będzie się was po 10 razy pytać jak się dziś macie. Nie mam zamiaru wychwalać D.G. bo niektóre rzeczy doprowadzają mnie do szału - kumoterstwo, zarówno na produkcji jak i w biurach, włażenie przełożonym w przysłowiową d*ę tak głęboko że tylko pięty widać, opierdalanie się - młodsi pracownicy - sorki ale 2 tysiaki na rękę to na pewno nie za łażenie po halach, żłopanie kawy 5 czy 10 razy na dniówkę, mówienie że się ma na wszystko wyjebane i wiszenie na telefonach - niestety zły przykład idzie też od góry, przydałaby się ostatnio żeby ktoś całe towarzystwo trochę wziął za dupę, funkcje mają swoje przywileje ale bez przesady. Szlag mnie trafia gdy osoby notorycznie się opieprzające narzekają jakie to pensje niskie - ZWOLNIEJCIE SIĘ ŁASKAWIE i dajcie się zatrudnić takim osobom które zapracują na wyższe, bo uwierzcie mi, da się. Co do TC to ostatnio się poprawił i już tak nie wariuje jak dawniej(może w związku z całym bałaganem związany z rozbudowami i zmianami bał się o swoją pracę?) choć nadal brakuje trochę zainteresowania stanem technicznym urządzeń i współpracą między stanowiskami na produkcji, ale ogólnie jest zmiana na plus. Osoby które pracują krócej niż rok mogą tego nie zauważać, z kolei najstarsi pracownicy tęsknią za bardziej "przyjacielskim" stosunkami z czasów rozkręcania się firmy, ale w przeciągu minionych 4 lat był bardzo duży spadek a teraz widać poprawę. Co do reszty nie oszukujmy się, pracownicy muszą walczyć o swoje, nie umiemy się dogadać i zorganizować to mamy pod górkę i tyle :]. A Sosnowiec to zupełnie inna bajka czy raczej antybajka i niech się wypowiadają osoby lepiej znające tamtejszą sytuację.
oole 2016-06-09 17:08:46
Warto wspomnieć o toksycznych klejach które powodują nowotwory i bezpłodność, o tym się nie mówi ...
1
Hadoo 2016-06-19 20:43:42
Ta firma schodzi na psy mowa tu o Sosnowcu pani K.Sz chyba w D....e ci się poprzewracalo od władzy wes się za robotę a nie za donnosicielstwo
6
SporoWiem 2016-07-12 22:46:53
Smieszy mnie to co pisze się tu o Habasicie w DG, że niby jest tak cudownie, przełożeni są mili, uczynni, wszystko na produkcji jest w jak najlepszym porządku, i pracownicy wszyscy zgrani, mam dziwne wrażenie że to pisze ktoś z „GÓRY”… może dawno temu tak było, jak jeszcze na jedna zmiane pracowali, (ci co wtedy pracowali czasem opowiadają jak było wtedy) ale to już historia... Teraz ciągłe popędzanie ludzi, ciągłe niezadowolenie ile by się nie robiło zleceń, a pracownicy z dłuższym stażem naprawdę zapierdalają i to przy świetnej jakości, co z tego mają?, nic, nawet dziękuje, premia w tej firmie nie funkcjonuje, nikt nigdy nie dostał, premią jest możliwość przyjścia w sobote do pracy na nadgodziny które oczywiście są mega sporadycznie, utworzyli nawet 3 zmiane (poinformowali nas że zmieniają charakter pracy na 3 zmianowy poprzez wywieszenie na tablicy ogłoszenia, nie byłoby w tym nic dziwnego jeśli nie fakt że data wywieszenia była dokładnie rok późniejsza niż data na tym ogłoszeniu, więc trochę przed fatktem nas postawili xd ), jest to kilka osób które mają za zadanie w nocy podganiać na tych stanowiskach na których najwięcej roboty, pytanie po co to zrobili, to proste za tydzień zapierdalania jednego chłopaka w nocy płacą mu aż 50zł extra,( tzn nie jet to kasa extra bo jest to przez prawo pracy regulowane że nocna godzina ma być płatna 20% więcej, tylko niestety liczone do najniższej krajowej więc Habasit że skąpy to płaci do najniższej krajowej a nie od naszej stawki), gdyby chłopak przyszedł w sobote to byłoby około 200zł, rachunek prosty. Tak więc w nocy podgonią i zazwyczaj nadgodzin sobotnich nie ma ;d. Kierownik na sosnowcu jest zły ale w DG nie jest lepszy jest po prostu inny, nie jest po stronie pracowników w ogóle choć wielce twierdzi że jest, już kilka razy się przekonaliśmy jaki jest fakt, często się na kogoś obraża, a jak na ciebie obrażony to zapomnij żeby się z tobą przywitał, omija udając że nie widzi chodzi po hali i pyta: „Jest zajebiście?” a spróboj odpowiedzieć coś innego niż : zajebiście to znowu obrażony.. ;d. Podwyżek nie ma wcale, były na początku przez pierwszy rok jak się umowy zmieniały ale jak osiągnąłeś ostatnią umowę to na następną podwyżkę musisz czekać aż najniższa krajowa nas dogoni. Co do pracowników… większość ludzi jest bardzo spoko, ale są wyjątki. Na szczęście każdy wie którzy to lizodupcy i podpierdalacze więc każdy na nich uważa, a opinie mają taką na firmie że czasem aż mi ich szkoda, nie będę zniżał się do ich poziomu i nazwisk podawać nie będę. Porównując dg do sosnowca z tego co słyszałem to faktycznie na dg jest lepiej ale tylko jeżeli chodzi o warunki finansowe (1700zł na rękę na start przez pośrednika, po 3 miesiącach przechodzisz pod firmę i chyba 1800 na rękę, a po roku umowa na czas nieokreślony i coś koło 2000zł na rękę) pozdro.
3
Milczący 2016-07-20 11:29:22
Oj Zwierzak, Zwierzak Kto i co Cie tam trzyma?
lolek 2016-09-09 21:47:57
Jak tam w Sosnowcu ziomeczki? Menda J.S nadal tam pracuje ?
7
feel 2016-09-09 21:52:22
Wiecie czy maja jeszcze jakieś oferty pracy? Szukam aktualnie pracy, z góry dziękuję za szybką odpowiedź.
ktoś 2016-11-04 18:46:52
Wiecie moze jak zarobki na ten moment tam sa ??
Hindus 2016-12-15 01:32:36
1700 na start , po roku na czas nieokreślony masz 2000 i tyle juz do końca życia, na żadne podwyżki nie ma co liczyć bo pani Anna myśli ze jak nie podpisze podwyżki to pójdzie do jej kieszeni, widocznie ktoś ja w balona robił cale życie a dalej o tym mysli. Pozdrawiam starych pracowników do Poszli po rozum. Ciekawe jak firma zachowa się w styczniu po zwolnieniu paru starych pracowników, pewnie oleje to bo na ich miejsce jest 10 nowych osob które beda cale życie popełniać błędy bo nie będzie miał ich kto SZKOLIC bo będą same nowe osoby
2
Buuuu 2016-12-22 16:23:33
Ciekawe ile naprawde osob sie zwolni w styczniu,bo krowa ktora dużo ryczy mało mleka daje.
tasiemka 2016-12-23 11:45:01
a kto planuje się zwolnić?
przecież ekipa zgrana
Hebel 2017-01-05 14:08:15
Ludzie czasami tak podpuszczają innych żeby mieć materiał dla ..... Masz człowieku pracę to ja szanuj
byłą widziała 2017-01-16 14:44:13
Witam .Miałam zaszczyt pracować w Sosnowcu.Praca bardzo fajna ale Pani prowadząca z działu przygotowania to jakaś porażka . Pani E... wprowadza mobbing w pracy . Tylko szuka kozła ofiarnego a z całym szacunkiem , powinna przejść szkolenie bo nie umie podstaw których wymaga od kogoś .|Zawiodłam się też na kierowniku który nawet nie raczył zapytać dlaczego się zwalniam bo w tej kwestii daje sprostowanie nie Pani E...mnie zwolniła tylko ja sama odeszłam. sumie ciekawie tam jest kierownik nawet cię nie zapyta czemu odchodzisz a brygadzistka cię ma prawo zwolnić? Czegoś tu nie rozumiem .No cóż, na układy nie ma rady hahhahahha Myślałam że to fajna firma ale czułam się jak w przedszkolu.Prowadząca więcej czasu poświęca na obgadywanie niż pracy, nie wspomne o paleniu w toalecie . Wzór cnót .Radziłabym zmienić prowadzącą z działu przygotowania .Są tam naprawde zdolne dziewczyny które i tak muszą pomagać pani E bo nie daje rady.Praca dla tych ludzi była by przyjemniejsza i bardziej wydajna.ja na pewno nie zostawi tak tej sprawy i udam się z nią najwyżej jak się da.
6
była widziała 2017-01-16 14:45:59
Witam .Miałam zaszczyt pracować w Sosnowcu.Praca bardzo fajna ale Pani prowadząca z działu przygotowania to jakaś porażka . Pani E... wprowadza mobbing w pracy . Tylko szuka kozła ofiarnego a z całym szacunkiem , powinna przejść szkolenie bo nie umie podstaw których wymaga od kogoś .|Zawiodłam się też na kierowniku który nawet nie raczył zapytać dlaczego się zwalniam bo w tej kwestii daje sprostowanie nie Pani E...mnie zwolniła tylko ja sama odeszłam. sumie ciekawie tam jest kierownik nawet cię nie zapyta czemu odchodzisz a brygadzistka cię ma prawo zwolnić? Czegoś tu nie rozumiem .No cóż, na układy nie ma rady hahhahahha Myślałam że to fajna firma ale czułam się jak w przedszkolu.Prowadząca więcej czasu poświęca na obgadywanie niż pracy, nie wspomne o paleniu w toalecie . Wzór cnót .Radziłabym zmienić prowadzącą z działu przygotowania .Są tam naprawde zdolne dziewczyny które i tak muszą pomagać pani E bo nie daje rady.Praca dla tych ludzi była by przyjemniejsza i bardziej wydajna.ja na pewno nie zostawi tak tej sprawy i udam się z nią najwyżej jak się da.
6
obecny 2017-01-17 14:34:14
Paranoja
Przeciez Pani Ela jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kobitka daje rade:-)
1
smutny 2017-01-18 16:03:31
Ela czemu fajki jarasz fajki w kiblu???
Ja tez chce :-)
1
Oburzony 2017-01-18 18:38:19
Elka nie wprowadzaj mobbingu bo bekniesz wkońcu za to! Jak sama mówi nasza 'zauszniczka' - cytuję - 'Na każdego przyjdzie pora.' Może już pora na to stanowisko dać mniejszego nieudacznika...
4
Minka 2017-01-19 17:44:18
Mam pracować w Habasit i dlatego mam pytanie jaka jest atmosfera w pracy? Czy poza oficjalną kasą są jakies dodatki socjalne?
Zostaw swoją opinię o Habasit Polska Sp. z o.o. - Dąbrowa Górnicza
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Habasit Polska Sp. z o.o.