brak logo

Habasit Polska Sp. z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Habasit Polska Sp. z o.o.

Zuźka 2017-04-10 09:10
Ciekawy jestem w której firmie pracownicy z agencji pracy dostają premię roczną po za standardowym wynagrodzeniem :)
@1234 podwyżki były w tym roku...
Sssss 2017-04-10 20:41
W wielu firmach ludzie pod agencją dostają premie roczną.
2
1234 2017-04-11 22:14
Podwyżki w tym roku ha ha ha ha ha
50zl to nie podwyżka , za to co robimy to powinien każdy dostać po 1000zl, robimy maksymalna wydajność. Jesteśmy najlepszym habasitem w Europie pod względem wydajności, wykresy tylko rosną a tu nas jeszcze wyciulali na 13stki.. W tamtym roku i 2 lata temu była w miarę fajna a w tym?.... Nawet na waciki nie starcza, no ale są osoby tzw przydupasy które 2 razy do roku dostają podwyżkę a dalej nic nie robia :)
10
Weronika 2017-04-12 08:45
@1234, co w takim razie chciałbyś zmienić w firmie?
Kukiel 2017-04-12 19:17
Sosnowiec podwyżki tak tak 100zl dla sami wiecie kogo(przydupasy i ucha) potem 50zł dla nielicznych a reszta nic. Dodam że w DG dostali 250zł. Co do Sosnowca to kolejny sukces Jacka. ,, umnie pracownicy nie mówią o podwyżkach nie ma sensu wszystkim dawać tylko niektórym żeby zmotywować resztę ". I mamy kolejny sukces. A potem Jacek nam powie ,,ja walczę cały czas oto byście mieli lepiej" kłamstwo i hipokryzja. Co do samej pracy jest ok mówię tu czynnościach które trzeba wykonywać. Co trzeba by zmienić to proste Jacka Elke Przemka Eweline i może jeszcze kilka osób chyba że skończyła by się wtedy patologia i reszta wzięła by się za swoje czynności a nie szukanie sensacji i obgadywania to jedyny sposob na te patologiczne sytuacje w zakładzi. Co do Jacka i jego dalszej kariery hmm może jako pisarz bajek albo science fiction. Pozdrawiam serdecznie normalnych ludzi.
14
Hadoo 2017-04-15 11:05
No no podwyżki dla naj lepszych, tak nie powinno być każdy na taśmach wykonuje tą samą pracę. Na przygotowaniu czasem się obijaja kawka bajerka itp. Ela na początku była bardzo sympatyczna dało się z nią pogadać i pośmiać a teraz, gdzie ta dawna Ela krzykiem i zamenten wiele nie zdziala, co do Jacka bez zmian jego zachowanie masakra
4
Stedke 2017-04-23 18:00
Jak qrwa 2 tys na miesiąc?!
To ile bym tam musiał zapuerdalać na moje wymarzone X5?!
To nawet Viezzer lepiej płacił
2
Filip hajzer 2017-04-25 15:13
Dzieje sie w firmie duzo duzo duzo :)
4
Henry 2017-04-25 18:09
Czy Habasit Polska ma jakieś nowe oferty pracy dla mechanika?
Filip hajzer 2017-04-25 21:48
Zaniedlugo na kazde stanowisko bedzie mialo
4
Weronika 2017-04-26 08:35
@Filip hajzer według Ciebie w firmie dzieje się dużo. Co masz na myśli? Powiedz kilka słów więcej na ten temat. Czy w Habasit Polska Sp. z o.o. zaszły jakieś zmiany?
Habashitek 2017-04-28 20:50
Ewelinka!!!!!! Jeszcze raz się spytam - kiedy zgolisz włosy z pleców????!!!!!!!! Jesteś najlepszym dowodem na to, że wszyscy pochodzimy od małpy!
7
Weronika 2017-05-04 09:28
@Habashitek proszę o publikowanie merytorycznych komentarzy na temat Habasit Polska Sp. z o.o., a nie na temat poszczególnych pracowników.
red bull 2017-05-10 12:12
Witam miałem okazje pracowac krotki czas w firmie habasit w Dabrowie Górniczej,nie polecam tej firmy,chyba ze lubisz donosic i strzelac z ucha bo ja nie.jak na miedzynarodowy szwajcarski koncern to zenada ,pracujesz we własnym ubraniu roboczym,chcac isc do toalety musisz zglosic to do brygadzisty,przerwa sniadaniowa tak jak w wojsku-brygadzista skonczy koncza i innitylko ze świete krowy z biura maja przerwe 30min a produkcja zalezy od zmiany max 20min.Zachowanie kierownika zalezne od stopnia zazyłosci z pracownikiem im mniejsze tym bardziej chamskie,niech lepiej wyżywa sie na siłowni niz na pracownikach(chociaz niedługo nie zmiesci sie do drzwi).niektóre osoby z produkcji ok ale to tylko jednostki...
3
Hebel 2017-05-11 08:41
@red bull Uważam, że przesadzasz oceniając firmę na podstawie zachowań jednego człowieka w dodatku w krótki czasie. Może po prostu nie nadajesz się do tej pracy? Czasami trzeba przeanalizować swoje możliwości.
2
Sssss 2017-05-30 20:31
Elka nadal latasz jak szalona po hali i do kierownika????? Wyluzuj dziołcha, bo się posrasz!!!!! Elka srelka hehehehe
6
Hebel 2017-05-31 21:53
Słyszałem wiele dobrego o firmie Habasit, czy warto aplikować?
2
Cizia 2017-07-03 21:06
Fajna firma, jest luzik. Za l4 nie zwalniają, spokojna robota bez pośpiechu. Kiero mówi ze klienci poczekają, ważne żebyśmy my się czuli w pracy dobrze.
2
Marycha 2017-07-03 21:50
Witam, czeka mnie rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko pracownik produkcji w Dąbrowie Górniczej. Czego mogę się spodziewać? Nie mam doświadczenia w pracy na produkcji więc nie mam pojęcia jak taka rozmowa może przebiegać. No i jak teraz warunki tam. Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Heniek 2017-07-04 17:28
Spoko firma bez zadęcia ani szaleństw. Ja osobiście lubię spokojną pracę i tak mi jest dobrze. Firma ma swoją pozycje na rynku i to dla pracowników jest również ważne zw względu na perspektywy dalszej pracy.
3
Weronika 2017-08-04 11:50
@Marycha widzę, że niestety nikt do tej pory nie udzielił odpowiedzi na Twoje pytania. Rozumiem, że masz już proces rekrutacyjny za sobą. Możesz powiedzieć o nim coś więcej? Twoje doświadczenia pomogą osobom, które zadają sobie takie pytania jakie Ty zadawałaś miesiąc temu.
Ok 2017-08-09 02:51
Wiec tak,
Firma aktualnie nowym pracownikom daje 2 tys netto na start, umowa przez agencje na 3msc, potem pod firmę na 3 MSC, kolejna na 6msc i na czas nieokreślony :) praca jak ktoś myśli nie jest zła, bywały gorsze. Jak robisz a nie sciemniasz się to masz prace cały czas.. W ostatnich czasach były zwolnienia pracowników którzy nie nadawali się do tej pracy ( pogawedki, kawki itp)
1
Ok 2017-08-09 02:52
Wiec tak,
Firma aktualnie nowym pracownikom daje 2 tys netto na start, umowa przez agencje na 3msc, potem pod firmę na 3 MSC, kolejna na 6msc i na czas nieokreślony :) praca jak ktoś myśli nie jest zła, bywały gorsze. Jak robisz a nie sciemniasz się to masz prace cały czas.. W ostatnich czasach były zwolnienia pracowników którzy nie nadawali się do tej pracy ( pogawedki, kawki itp)
Janusz 2017-08-12 15:11
Trudno wyrobić sobie opinię o firmie, mało jest merytorycznych opinii większość takie niepoważne wpisy. Wprawdzie słyszałem o Habasit sporo dobrego i mam zamiar aplikować ale miałem nadzieję, że tu dowiem się czegoś konkretnego od pracowników. Szkoda
BOLEC 2017-08-12 22:34
Jak tam?? HR wybawiliscie się na ostatej imprezie!?? Popijając winko portugalskie???? I nie wzieliscie naszego Jacusia?? Jak mogłyście!!!!!!! Wstyd i hańba!!!!!!! Nasz mistrz rowa ( zastępca Jacka) uwielbia takie trunki, aż si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ał ze środulskiej górki!!!!!!!!!
7
Mark 2017-08-14 15:58
Ktoś coś może napisać obiektywnie o pracy w dg? Jaka praca ludzie kierownik przerwy? Chciałbym aplikować
Hanio 2017-08-15 18:43
Myślę, że w firmie jest dobrze przynajmniej tak wnioskuję z braku ofert pracy. Gdyby było źle jak to niektórzy piszą to firma szukałaby nowych osób. Czasami zastanawiam się w jakim celu niektórzy tak szkalują firmę?
1
1111 2017-08-22 15:04
pytanko nie z tej beczki jak tam mozna dojechac z redenu w Dąbrowie Górniczej ???/
Habasitek 2017-08-22 18:43
Pracuję w firmie i jestem zadowolonym pracownikiem!!!!
Szczery 2017-08-25 12:49
A czy ktos wyjasni dlaczego,,stary ,, pracownik majac umowe na stałe zarabia 2tyski i nowo przyjety na dzień dobry tez zarabia 2tyski? Po 3 miesiącach będzie nowy zarabial więcej od starego pracownika.Dramat!!!!!
4
Szczery 2017-08-25 12:51
A czy ktos wyjasni dlaczego,,stary ,, pracownik majac umowe na stałe zarabia 2tyski i nowo przyjety na dzień dobry tez zarabia 2tyski? Po 3 miesiącach będzie nowy zarabial więcej od starego pracownika.Dramat!!!!!
1
Henryk 2017-08-25 23:11
Habasit Polska ma dobrą opinię jako pracodawca a wiem to ponieważ szukając pracy zrobiłem mały wywiad. Może nie są idealni ale warto dobrze pracować i poprawiać to co złe.
Lady Gaga 2017-08-25 23:39
Henryk!!!!! Zjedz snikersa, bo gwiazdorzysz!!!!! W żabce są promocję to weź ich tuzin, na zapas!!!!!
3
stały 2017-08-27 21:53
jak sie pracuje a nie stoi i mysli 1 h nad taśmami czy robić czy nie to jest ok
1
Eieo 2017-08-28 22:11
2 tys ma nowy i tyle zostanie, nie będzie miał więcej niz stary. Jakoś musieli zwerbowac nowych :)
2
Hanna 2017-08-29 11:49
Czy ta oferta pracy dla specjalisty ds. marketingu jest jeszcze aktualna? Może ktoś dodać coś w tym temacie? Lubię wiedzieć gdzie mam pracować i dla kogo!
Szczery 2017-09-07 21:19
Tylko co ze starymi pracownikami? Majac ta sama kase szkolic nowego to trochę śmieszne. Tym bardziej ze nowy nie będzie robil tyle co stary!






1
Jurand 2017-09-08 08:43
Czyżby firma nie miała zupełnie nowych ofert? A jak atmosfera w pracy? Poczytałam opinie i nie macie zbyt zadowolonych min. Jest nadzieja na lepsze jutro?
Eieo 2017-09-08 10:47
Jak se nowego przedszkolisz tak będziesz miał :) jedni wola robić za kogoś, drudzy wola żeby ktoś robił za niego. A co do kasy, nie każdy stary ma 2 tys, jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cały rok a nie popijasz kawkę to Góra Cię doceni bo widzi wszystko :)
1
Henio 2017-09-12 10:04
Poczytałem trochę i odnoszę wrażenie, że nastroje niektórych nie są zbyt optymistyczne. Habasit jest dobrą firmą i może trzeba znaleźć sposób na problemy?
Mark 2017-09-16 22:08
Nowy na start dostaje 1800-1900 na rękę. Praca na 2 lub 3 zmiany. Przemial ludzi niesamowity. Nie licz na podwyżkę przez długi czas. Ludzie ok. Kierownik jak już ktoś napisał ludzi traktuje z góry. Prawda jest taka że jak się podobasz to zostajesz. Na początek robisz z swoich ciuchach. Praca jak każda. Zero palenia przerwa 15 minut tylko jedna. Niektórzy ta sama pracę robią kiepsko a są super bo wyrabiaja normę. Nikogo tu nie interesuje jakie masz kwalifikacje tylko żebyś robił. Nawet na cv nie patrzą. Zero możliwości rozwoju i nie masz praca się nawet wypowiedzieć. Ludzie spoko z większości ale nawet stali pracownicy myślą o zmianie pracy. Myślicie dlaczego?
3
Eieo 2017-09-19 00:14
Bo grabarz miał pod sobą 300 osób dlatego się zwalniaja
1
Weronika 2017-09-22 11:48
@Mark piszesz o dużej rotacji pracowników. Jednak na stronie firmy, czy też w internecie nie mogę znaleźć ofert pracy. Czy pracownicy są zatrudniani bezpośrednio przez Habasit Polska, czy może też przez agencję? A może trzeba, nie czekając na ofertę pracy, po prostu zgłosić się do firmy?
hAbAsZiT 2017-09-22 15:09
Witam !

Zostałem jakiś czas temu zatrudniony przez ranstad do habaszitu.
Na start 1900 na rękę.
Na prasach tłumaczył mi robote typ,który ważył 70kg ,a chodził jak mucha w smole po chali,a tłumaczył mi robote z wielką niechęcią.
Dużo ludzi w porządku ale są i tacy którzy obserwują cie jako nowego i spekulują za plecami.
Przez 8 dni robiłem na 4 stanowiskach ( przypisany do pras -prasy/klejenie/zgrzewarka ręczna i wysyłki z magazynu)
Na prasach nuda ale jak trzeba to trzeba i sie robiło co kazali ,a zas na wysyłce z przedni klimat i można sie dogadać z osobami ,które tam są.
Brygadzista (rudy) z wszystkimi sie śmieje ale ja jako nowy zawsze byłem olewany jak tylko pojawiłem sie w okolicy i do tego wisienka na torcie czyli kierownik po którym z miejsca widać jak z rudym spekulują że im sie nie podobasz...Tu ci gada brygadzista że jest luz i wszystko w porządku ,a za plecami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a duupsko.
Po 8 dniach normalnej roboty do której sie człowiek przykładał zostałem poinformowany ,że się "nie sprawdziłem"

Osobiście nie polecam.
1
Shs 2017-09-25 07:38
Czyli nie mogłeś się wyrobić na prasach :) takich leszczy odrazu gonią z firmy
1
beastie77 2017-09-26 04:16
Dokładnie tak samo było ze mną. Ten cały kierownik to jakiś niezrównoważony człowiek. Strasznie arogancki typ, traktuje ludzi jak kapo w obozie jakby nam żadne prawa nie przysługiwały. Podpisywałem umowę na prace a nie na bycie więźniem w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a ten kierownik taki nastrój wprowadza. Kiedyś zostałem minutę dłużej na przerwie dokończyć śniadanie to się doczepił co ja tu jeszcze robię. Byłem zaskoczony i zszokowany jego zachowanie. Nie wiem jak ci ludzie mogą tolerowac takie zachowania. Polecam napisać do centrali w Szwajcarii skargę na zachowanie tego typa.
2
Eieo 2017-09-28 21:02
Przerwa jest 15 minut, jak się nie wyrobiles z jedzeniem to już twój problem..
1
Onufry 2017-10-04 19:37
Czas pracy oraz przerw w pracy jest ustalany odgórnie a nie przez pracodawcę. Rozumiem, że @Eieo chce żeby ta przerwa trwałą i trwała aż sobie odpocznie. ????
Eieo 2017-10-04 23:56
Nie rozumiem pytania w kierunku do mojej osoby?
Przerwa w habasit jest 15 minut, tak jak w kodeksie pracy, jeżeli ktoś nie dokończył jedzenia to już jego problem prawda? Najlepiej jak by przerwa była 7h, 30min roboty i 39 min sprzątania, tak tak wygląda.
Kuleszki 2017-10-10 09:54
Habasit Polska Sp. z o.o. wypracował sobie dobrą opinię, to wystarczy.
Zostaw swoją opinię o Habasit Polska Sp. z o.o. - Dąbrowa Górnicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Habasit Polska Sp. z o.o.