brak logo

Danmar Sp. z o.o.

Szymbark

Opinie o Danmar Sp. z o.o.

łorker 2012-03-05 10:46
Jaja sobie robisz ??? czy też \"najjaśniejszy\" [usunięte przez moderatora] ci kazał tak napisać ?? ta firma to [usunięte przez moderatora], OMIJAĆ JAK NAJWIĘKSZYM ŁUKIEM !!!
3
Uciekinier 2012-06-02 20:11
podobno cała kadra jest na najniższym ZUSIE? a ZUS co na to?
1
koleś 2012-12-21 19:06
ZUS zrobi sobie za pół darmo u niego imprezkę. Podobnie zresztą jak inne służby kontrolne. Tam wszyscy są bez szans na normalne warunki pracy!
1
oszukany 2013-02-02 20:48
czekam na moję dwie wypłaty 2 miesiące.takich jak ja jest wielu .teraz już wiem za co wybudował ten cały CEPR.
1
pracownik 2013-02-02 20:50
a co wysłał cię znowy na wycieczkę do Egiptu za dobre kadzenie?
1
koleś 2013-02-10 11:27
Kadra może i na najniższym zusie , ale ponad połowa pracowników na żadnym ubezpieczeniu. Na pewno szerokim łukiem trzeba omijać ŻONĘ.
Rynsztok z gęby w kontaktach z pracownikami. Omijać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
były pracownik 2013-11-21 14:23
Danmar niestety to firma zle prowadzona Wlasciciel mysli ze moze wszystko . a prawda jest taka ze firma sie konczy tak jak i jej szef, poza tym zalega z wyplatami itp wiec nie polecam sie tam zatrudniac
7
rybak4 2016-07-29 20:01
Mam dom zbudowany przez tą firmę od 9 lat. Generalnie prawie wszystkie główne elementy domu były reklamowane. Klika przykładów : przeciekający dach prawie na całej powierzchni , również po położeniu pokrycia , przeciekając wole oczka , pękające podciągi , gnijący taras , brak w wielu miejscach wiatroizolacji ( temperatura 12/14 st. C zimą ) , pęknięty komin z wkładem ( obecnie 2 raz popękał ) , obecnie cieknie dach w kliku widocznych miejscach ( a w ilu nie widać - dach do robienia !!!), okno tarasowe przez 3 lata naprawione , robione , elewacja wymieniana , szlifowana (czarniała ) itd . Można powiedzieć , że to nie jest możliwe . Sam bym nie uwierzył .Jednak to prawda , bo po licznych wezwaniach , proszeniach, straszeniach zostały podjęte próby usunięcia tych wad . Z marnym skutkiem , bo większość z nich było błędnie wykonane na samym początku. Nie mieszkam na poddaszu i nie mogę wykończyć , bo przecieka dach . Przy kominach cieknie . Obecnie okazało się jeszcze , że firma pocieniła sobie elementy konstrukcji domu , pracownicy nie zamontowali wszystkie słupki . Generalnie katastrofa . Zamiast cieszyć się domem , upiększać go i działkę muszę główkować co dalej . Nie mogę polecić. Przykra sprawa , bo dom ogólnie się podoba .
7
siux 2016-10-02 11:08
Zapłacili Ci za pisanie tych bzdur. Chyba, że jesteś pracownikiem a jakiś policjant stoi nad Tobą i dyktuje takie teksty o tej firmie.
1
jojo 2016-10-11 18:18
Firma Danmar spartaczyła 20 szeregowych domów na osiedlu pod wierzbami w Glinczu.
Poza okrojeniem konstrukcji zrobiła pojedyncze ściany miedzy domami co w opinii NADZORU BUDOWLANEGO jest budownictwem wielorodzinnym a nie jednorodzinnym szeregowym. Ogólnie tragedia a niedowiarków zapraszam na ulicę Wierzbową 51 w Glinczu Gdzie aktualnie wymieniane są dachy z dachówki cementowej na blachodachówke. Dachy sie pouginały od ciężaru betonowej dachówki gdyż okrojono konstrukcję dachu.
1
cosiek 2016-10-12 12:44
Ale wiecie czy niedługo b ędzie można znaleźć zatrudnienie u nich? Widocznie nie pokazują sie teraz żadne oferty pracy,, zwłaszcza że dbanie o warunki finansowe jest najważniejsze. Podobno przed nowym rokiem miały się jeszcze pojawić jakieś premie do tego.
niezadowolona 2017-04-30 08:35
Egiertowo - reklamacje w zasadzie wszystkiego od samego początku, źle osadzone drzwi, wadliwy montaż wszystkich okien (opinia producenta okien którego firma Danmar sama wezwała bo wg nich wystarczyłaby tylko regulacja którą należałoby wykonywac co... KILKA DNI bo okna opadają tuż po regulacji), BRAK WENTYLACJI wobec czego pleśń i grzyb w środku, cekol odpadający ze ścian, brak gruntowania, brak odprowadzenia skroplin z kominów, brak zabezpieczenia desek środkiem przeciwko kornikom, opadnięty taras o kilka cm i wiele wiele innych, koszt napraw oszacowany na ponad 100 tysiecy zlotych, kilka lat w sądzie, rozmaite sztuczki, granie na zwłoke, podnoszenie zarzutu przedawnienia - jak gra się fair i nie ma sobie nic do zarzucenia to nie podnosi się takiego argumentu tylko bierze na klate.. Najlepsze jest jednak odebranie do użytkowania przez Danmar domu. Jak? Skoro nie bylo kominów wentylacyjnych??? Otóż Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego w Kartuzach wydał pozytywną decyzje, pomimo praktycznie pustego dziennika budowy :))) to taka wisienka na torcie.
Ponadto obiecano zrobic przed domami droge asfaltową, która nigdy nie powstała a za którą przyjęto pieniądze na poczet budowy. 2 lata pism o zwrot kwoty ktora przywlaszczono.
W okresie zima nie dbają ponadto o drogę przed domami która drogą gminną nie jest, a prywatną. Mają obowiązek odśnieżania czego nie robią, zrzucają na mieszkańców że powinni to robic. Oczywiscie o ile rozumiejac obowiazek odsniezania przed wlasna posesją, niezrozumialym jest obowiazek odsniezania przed domami niesprzedanymi. Bo o tym Danmar zapomina. Co z tego że ja sobie odsnieze jak dom przed i dom za jest np. niezamieszkały. To na kim ciąży obowiązek odsniezania?
Firma stosuje rozmaite sztuczki byleby tylko sprawa nie trafiła do sądu i doszło do przedawnienia lub by siedziec cicho obiecuje np. odkupienie domu, wycene strat (ktora trwa wiele miesiecy), rozmowy, prosby, drewno opalowe na zime etc. Wszystko by siedziec cicho.
To tak apropos pracy również bo jak ma się ma do fachowości pracowników to że nie gruntują ścian, a muszą, to że nie buduje się kominów wentylacyjnych czy rozprowadza instalacje grzewczą która cieknie po suficie po jakims czasie
1
nothappy 2017-04-30 08:39
Zapraszam do Egiertowa na Osiedle ''Sloneczne'' , slonca tu nie ma, ale wisi na jednym domu baner ostrzegajacy przed zakupem domow. Kilka lat w sądzie i przeciaganie sprawy tak by isc przedawnienie, odstąpienie od pozwu etc. imają się wszystkiego co tylko możliwe
nothappygegt 2017-04-30 08:46
niestety na sprawe sądową troche zapozno ale poradz sie jakiegos radcy prawnego, adwokata, zapraszam do Egiertowa.. DOM Z BANEREM przed wejsciem, porozmawiamy sobie :)
gość 2017-05-26 15:55
mieszkamy w glicznu. totalna porazka. odchudzona wiezba dachowa . cienkie pojedyncze sciany. brak zbrojen we fundamentach. praktycznie kazdy ma problem z ta firmom. prosby o naprawe jak waleniem glowa w mur. kompletnie z nikim nie mozna sie dogadac. skladamy pozew do sadu bo brak juz sil na kolejne pisma do danmar
1
Zostaw swoją opinię o Danmar Sp. z o.o. - Szymbark
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Danmar Sp. z o.o.