brak logo

Kantor Wymiany Walut Promes

Wejherowo

Opinie o Kantor Wymiany Walut Promes

alalala 2015-06-16 20:10:58
Witam,
Szkoliłam się w kantorze Promes. Ogólna tragedia... Za darmo trzeba dojeżdżać praktycznie miesiąc na tzw "przyuczenie". Rzucają Cię z kantoru do kantoru i w każdym siedzi akurat ta najważniejsza Pani, która uczy Cię po swojemu i brzydko mówiąc opieprza, że nie robisz tak jak ona chce tylko tak jak nauczyła Cię poprzednia. Każda robi po swojemu i ocenia po swojemu. Przy większości niczego się nie można nauczyć a jedynie namieszać sobie w głowie. Panie tam są po to aby Cię pilnować i szkolić a robią większość za Ciebie a wszelkie pomyłki oczywiście są zwalane na Ciebie. w każdej chwili mogą Ci podziękować za współpracę i wtedy taka osoba jest tygodnie w plecy z czasem i pieniędzmi na dojazd. Nie ważne jest wtedy to, że wszystkie inne Panie były bardzo zadowolone i już praktycznie nic nie robiły przy obsłudze klienta i innych sprawach związanych z pracą w kantorze. Dodatkowo nie zatrudniają na umowę o pracę a trzeba założyć swoją działalność.
8
lalala 2015-08-21 09:52:32
Jestem pracownikiem firmy Promes juz od wielu lat i szczerze mówiac nigdy nie miałam lepszej pracy.To prawda ze szkolenie odbywa sie za darmo ale to chyba normalne prawda?Własciciel finansuje kurs kasjera walutowego a to kosztowna INWESRTYCJA.Odniose sie do powyzszej wypowiedzi.Jest to praca niezwykle odpowiedzialna, nie dla kazdego ,zeby zaczac pracowac na samodzielnym stanowisku nalezy przyswoic wiedze nie tylko z zakresu zabezpieczen walut ale takze z zakresu przeciwdziałan prania brudnych pieniedzy, procedur obowiazujących w firmie i tym podobnych aspektów.Nauki jest dosc duzo i jesli ktos słabo ogaryna to uczy sie dłuzej ,srednio trwa to 2 - 3 tyg dla oporniejszych miesiac.Jedyne czego wymaga sie od potencjalnego pracownika to chec do pracy ,swój czas na szkolenie i dojazd,reszta zajmuja sie juz pracownicy firmy.Kandydat musi byc zadbany oraz posiadac umiejetnosci integracyjne oraz odpornosc na stres co w tym zawodzie jest bardzo wazne.Dodam tez ,ze Panie które szkola znaja sie na swojej pracy,angazuja swoja energie, wiedze i czas na to by wyszkolic dobrego pracownika a czesto sie zdaza ,ze taka osoba po tygodniu rezygnuje bo nie daje sobie rady.I cała nauka ,energia i zaangazowanie Pań idzie na marne.Nowy kandydat i wszystko od poczatku.Duzo mozna by pisac na ten temat ,kto kiedys szkolił ludzi ten wie na czym to polega a inny sobie nawet nie wyobraza.Ja serdecznie polecam bo i praca fajna i kolezanki i koledzy mili a szefostwo w porzadku.
3
oszukany 2015-09-23 13:38:21
Właśnie jestem w drodze powrotnej ze szkolenia w kantorach PROMES...wszytko ładnie pięknie pieniążki za dojazdy zwracane..mieszkanie na miesiąc czasu opłacone po prostu cud miód i orzeszki w czekoladzie.Szkoda że dwie rozmowy, pseudo dzień próbny i dwa dni szkolenia teoretycznego idą na marne, kiedy nagle zostaje się odesłanym do domku bo ktoś nie przeczytał cv albo ma inną wizje co do tego...że ktoś przyjeżdża poświęca czas jest pełen pasji i zaangażowania w nauczeniu się nowego zajęcia, godząc się jednocześnie z założeniem działalności i wszystkimi innymi wymogami.Jedynym plusem przedsięwzięcia jest możliwość poznania naprawdę świetnie szkolących osób w kantorach. Niestety organizacja i szczebel powiedzmy kierowniczy to żenada bez poszanowania czasu dla innych.Stanowczo odradzam aplikowanie do kantorów PROMES wszystkim którzy nastawią się i naprawdę zorganizują sobie czas na niby miesięczne szkolenie po czym pierwszego lub drugiego dnia dowiedzą się ze niestety można wracać i to jeszcze nie w sposób bezpośredni oraz co dziwniejsze i zarazem gorsze nieumotywowany.Takie postępowanie podkreśla brak poszanowania przyszłych pracowników oraz czasu obecnych pracowników naprawdę przykładających się do codziennych obowiązków.
3
niezadowolony 2015-10-15 11:35:18
Mili Państwo szukający pracy proszę Was nie zajmujcie sobie czasu...nie trujcie sobie w głowach bo niestety nie warto się udzielać dla tej firmy, naprawdę szkoda...mało kompetentni ludzie szukający chomików a nie pracowników. Proszę wszystkich zainteresowanych o wszechstronne przemyślenie i rozważenie propozycji bez pokrycia składanych przez kierujących i szkolących:) Pozdrawiam
Ona 2015-11-13 14:35:59
rekrutacja na stanowisko kasjera do kantorów promes na terenie wejherowa i okolic trwa nieustannie przez cały rok, dlaczego firma cały czas szuka pracowników ? na to kazdy juz sam sobie powinien odpowiedziec i to wlasciwie jest juz główny i koronny argument za tym żeby sobie nie zaprzątać glowy aplikowaniem na stanowisko kasjera walutowego w tej sieci kantorów.
Przez telefon rozmawia kto inny, rozmowe "kwalifykacyjna" ktora trwa moze 2 minuty, prowadzi kto inny, a na idiotycznym dniu próbnym rowniez sie jest u kogos innego.Jednak najzabawniejsze sa panie z kantorów , ktore pracuja po 10 lat i sie dziwią ze komus kto jest zupelnie nowy i świeży w tej dziedzinie nie idzie od razu i potrzebuje troche czasu zanim sie wdroży.
Zdecydowanie odradzam prace dla tej sieci kantorów !!!!!!!!
nowa 2015-11-18 13:52:19
Kurcze a mi się udało.Przeszłam rozmowę kwalifikacyjna i pierwsze dni próby...było ciężko ale jak ktoś chętny i chłonny wiedzy to zawsze sobie poradzi prawda?? Tak się zastanawiam teraz nad ta rekrutacją i ja osoba która dostała tą prace widzę to trochę w inny sposób...firma to jak wyżej napisali sieć kantorów i ciągle się rozrasta i powstają nowe stanowiska pracy i dlatego ciągle są potrzebne nowe osoby, a że niektóre osoby nie nadają się na takie stanowisko - odpadają! Malo jest pozytywnych odpowiedz ...hmm sadze ze zadowoleni ludzie nie wypisują swoich frustracji w necie i każdy normalny człowiek takimi płaczliwymi komentarzami sobie głowy nie zawraca.Do wszystkich którzy chcieliby pracować ja osobiście polecam, super praca , super ludzie...powodzenia
7
odradzam 2015-11-18 14:38:00
Kwestia chłonięcia wiedzy nie ma tutaj nic do rzeczy to przecież żadna wiedza, tylko umiejętne wydawanie pieniędzy albo ktoś potrafi je liczyć albo nie. Wszystkich tajników operowania pieniędzmi rozróżniania ich i stwierdzania autentyczności uczy tak na prawdę każdy kurs na kasjera walutowego. W kantorach co najwyżej zapoznajemy się w praktyce z walutami i systemem, który też nie jest nie wiadomo jak trudny. Zatem dużo nie trzeba umieć...Stanowiska pracy jako takiego też nie można w tej firmie wyodrębnić dlaczego? Dlatego że każdy kto jest potencjalnym pracownikiem wykonuje jednoosobową działalność gospodarczą, czyli podpisuje mniej bądź bardziej precyzyjny kontrakt lub zlecenie stałe.Sądzę, że raczej mniej precyzyjny jak bardziej podzielam opinie że to bardziej praca mało ambitna z mało ambitną obsadą. Sposób przeprowadzania rekrutacji to żenada mili Państwo a negatywne opinie tylko to potwierdzają. Każda pozytywna opinia wypływa raczej od ludzi którzy stoją na baczność kiedy zjawia się obsada kierownicza...młodzi ludzie raczej nie wzbudzający wyglądem ani zachowaniem chęci ani nawet sposobu na zbudowanie pozytywnej relacji. Jest to niestety model siłowy nie podoba się to znajdziemy kogoś innego...stąd tyle pseudo wakatów. Jeśli praca jest taka super..to dlaczego w każdym kantorze uczą inaczej..i wszyscy uważają że właśnie każdy tak robi:D Nie polecam nikomu kto jest z daleka bo czas który poświeci na szkolenie rzekomy miesiąc, może skończyć się po 3-4 dniach a Wy drodzy zainteresowani zostaniecie z kwitkiem spławieni..i co lepsze z bardzo niskim poziomem kultury ale kto się przekona ten potwierdzi:)
4
odradzam odradzanemu 2015-11-21 13:03:01
taka prosta praca a zobacz...nie nadajecie się nawet do niej...żałosne
4
pan śmieszek 2015-12-04 08:14:18
No nie dopiero...? Żałosna to jest próba obrony tego żenującego miejsca pracy...i tak dużoooooo nie trzeba wiedzieć i umieć Panowie lub Panie:)Jest to praca dla każdego. Wystarczy dobrze liczyć pieniądze i umiejętnie je wydawać a to umie każda osoba pracująca na kasie!!! Wszystkiego innego uczy kurs na kasjera walutowego zatem nie dajcie sobie wmówić że jest inaczej. Specyfika pracy nie odbiega tam w żaden zasadniczy sposób od pracy w innych kantorach. Promes nie ma nie wiadomo jakich wymagań! Jeszcze jedno jak już ktoś zda kurs na kasjera walutowego to powinien dostać dokument poświadczający ten fakt do ręki ponieważ jest imienny a szefostwo kantorów powinno o tym wiedzieć, czy może lepiej wie a nie chce wydać dokumentu jako formę trzymania za uprząż pracownika..? Chociaż jakiego nie pasuje lepiej kontrahenta..bo nic poza umową cywilną Was drodzy z tą firmą nie połączy oprócz pewnie niesmaku ze współpracy z kadrą kierowniczą:) Pozdrawiam szczególnie odradzam odradzanemu
1
egon 2015-12-04 08:43:17
Niestety potwierdzam negatywną opinie poprzednika. Pracy nawet jeśli się nie wykonywało można się nauczyć w okresie szkolenia więc to nie jest nic naprawdę trudnego. Jeśli ktoś chce jechać minimum 2 razy do Wejherowa i po pierwszej rozmowie jest zdeklarowany co do chęci uczestniczenia w szkoleniu w kantorach i wszystko jest ok...to powiem tak zastanówcie się bo trzeba zarezerwować czas i pieniądze a szkolenie może dobiec końca bardzo szybko przed właściwą nauką pracy jako takiej. Uważajcie bo decyzje w tej firmie nie są przekazywane bezpośrednio nie ma także uzasadnienia, także kultura pracy daje wiele do życzenia. Panie z kantorów w śmieszny sposób niemal że n abaczność stają kiedy się pojawi ktoś z niby kierownictwa...W końcu taaak nie jest to trudna praca może monotonna ale jeśli się ktoś uodporni to jest to fach do polubienia:)Mi się także udało pracuje w kantorze wymiany walut ale dla konkurencji która lepiej traktuje pracowników i mam kodeksowy etat także można:)a opinie że jeśli się nie dostaliście do firmy Promes to nie zrażajcie się że oni nie zatrudniają byle kogo...oni nie zatrudniają a raczej sa skłonni podpisać kontrakt:) Szukajcie w innych miejscach życze powodzenia i mam nadzieje że się uda jeśli ktoś chce się nauczyć tej pracy to się nauczy:)
1
Anonimowy 2016-01-12 16:49:30
Oferta do bani nie polecam nawet składać tam cv. Dają 2900brutto na własnej działalności. Zatrudniają cie na miesięczne szkolenie za które nic ci nie płacą pracujesz u nich po prostu za darmo. Po szkoleniu dopiero wysyłają cie na kurs wymiany walut.
I pracujesz tam na zasadzie skoczka czyli nie siedzisz w jednym kantorze cały czas, raz pracujesz wejherowie potem w redzie a mogą cie nawet do Gdańska wysłać.
1
;-) 2016-01-14 10:02:55
warunki przedstawiane są na rozmowie, jak ktoś chce i wie , że sobie poradzi to jak najbardziej może spróbować, nikt nigdy nie zostaje do tego zmuszany.
Osoba nie jest zatrudniana na miesiąc tylko proponowana jest nauka zawodu, żadna to wykonywana praca dla pracodawcy, jedynie więcej obowiązków dla osób które szkolą.
Pomijając tą firmę za takie szkolenia i przebyte kursy aby zdobyć doświadczenie co bardziej ambitne osoby płaca i cieszą się , że mogły podnieść swoje kwalifikacje.
Pozdrawiam i życzę wytrwałości w szukaniu pracy co w dzisiejszych czasach dla ludzi z mniejszym potencjałem intelektualnym, może być problemem.
3
. 2016-01-21 09:29:09
a ja pracowałam w firmie promes ok 3 lata i wszytsko było ok, nie rozumiem skad te negatywne opinie skoro ktos nie pracował dłuzej niz 2 dni, jeżeli wam sie nie udało to znaczy, ze albo nie potraficie liczyc pieniedzy, albo nie potraficie byc mili dla klienta no nie wiem co jeszcze. w firmie pracuje sporo osob i sa to osoby ktore pracuja po kilka lat i jakos nie narzekają, a wiadomo ze nie beda wypisywac tutaj opinii bo po co maja sobei zawracać tym głowe. nie rozumiem po co pisac głupoty skoro komus nie wyszło i nie przeszedł etapu próbnego, widocznie sie nie nadawaliście. praca w cale nie jest taka łatwa jak sie wydaje, bardzo łatwo mozna sie pomylic. ja ogólnie polecam prace w firmie Promes, a moge to powiedziec z czystym sumieniem bo troche tam pracowałam i sama wiem jak było
3
:) 2016-07-26 14:10:13
Polecam! fajna ekipa :)
3
:)))))))))) 2016-09-05 09:58:40
super praca i super towarzystwo :)
3
ffefesddfs 2016-09-08 16:47:43
dla mnie super praca , fajna atmosfera, pomocni ludzie i fajne zarobki.
2
stały klient 2016-09-21 17:46:06
Polecam siec kantorów PROMES, najlepsze kursy, miła obsługa !
2
Albo 2016-09-26 12:14:04
A kursy jak u nich stoją dorzucają zawsze pare groszy przy większej wymianie? Zachwalanie ze fajni są jednak ofert nie maja często zawsze ten sam skład?
Zostaw swoją opinię o Kantor Wymiany Walut Promes - Wejherowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kantor Wymiany Walut Promes