brak logo

Estelligence Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Estelligence Sp. z o.o.

Ehhhhhh 2015-10-27 20:29:20
Oczywiście, że w księgowości jest dużo pracy i zawsze będzie i tyle zmian i przypadków, ze nauka trwa nieprzerwanie w zasadzie. Abstrahując już od Estelligence dobrze wiadomo, że zmanipulowany pracownik zgodzi się na dodatkową ilość pracy przy podwyżce wynagrodzenia - pytanie czy wie na co się zgadza ;)Jest rynek pracownika a w tej firmie ma się wrażenie, ze tylko pracodawcy. To nie jest call centre, ludzie pracują do późna w nocy więc dziwne by było gdyby jeszcze witał ich klucznik z zegarynką. Wszystko to można zaakceptować pod warunkiem traktowania pracownika z należytym mu szacunkiem i uczciwością, bo przecież to on zarabia na swojego pracodawcę starając się świadczyć jak najlepsze usługi i to właśnie tego czynnika tej firmie brakuje niejednokrotnie, o czym świadczy 95% tych wpisów.
: ) 2015-10-28 14:43:50
atmosfera pracy jest mila, wiele kwestii mozna ustalic,co do wynagrodzenia -wiadomo,ze "apetyt rosnie w miarę jedzenia" i chciałoby się coraz to więcej-to chyba normalne i tez nie oszukujmy się,nie jest to wewnętrzna księgowość jednej spółki tylko firma obsługująca bardzo duzą ilosc podmiotow,co moze tez miec wpływ na specyfikę pracy i ilość wykonywanej pracy(bywaja okresy ,ze jest jej bardzo duzo),ma tez zapewne przelozenie na wynagrodzenie,ale wiele rzeczy jest przeciez kwestią negocjacji i mozna być naprawdę zadowoloną... zycie : ) z mojego doświadczenia-zarząd jest bardzo słowny,co do moich kompetencji,nie czuję sie pracownikiem z łapanki,moje studia i późniejsze doszkalanie związane jest od początku z finansami i rachunkowością,wiec niektóre tu opinie, ktore padly wyzej uwazam za krzywdzące i szczerze mówiac,a raczej pisząc-bez pokrycia w rzeczywistosci.pozdrawiam : )
oj 2015-10-28 19:26:25
No grubo jedziesz, że bez pokrycia w rzeczywistości, bo jak słusznie zauważyłaś to jest z Twojego punktu widzenia, szczegóły są milczeniem...Oby było więcej takich zadowolonych ze wszystkich aspektów pracowników i tego wszystkim trzeba życzyć! :)
Ktoś zza ściany 2015-10-29 09:49:52
Mam wrażenie, że jedyne pozytywne komentarze pisze sam "Zarząd"... Obiektywnie pisząc firma Estelligence oferuje bardzo niewiele. Jako pracownik muszę napisać, że tylke ile dostaniesz na początku, tyle będziesz zarabiać przez kolejne lata. Nie ma podwyżek, są jedynie obietnice bez pokrycia. Co więcej, zdarza się że pracownik dostaje "w prezencie" dodatkowe spółki i przestaje się wyrabiać i musi zostawać po godzinach... Pieniądze są nie adekwatne do wykonywanej pracy. Jeżeli chodzi o atmosferę w firmie, to jest dobra. Jeżeli chodzi o kierownictwo, to można napisać, że to co całkiem miłe osoby do czasu kiedy zaczniesz upominać się o godne wynagrodzenie...
3
Pani A 2015-11-18 21:36:14
Nie życzę nikomu :(
nie wazne 2015-11-24 19:17:31
Jak już były pracownik czuję się rozczarowana. Nie miałam szans na jakikolwiek awans, nie mówiąc już o podwyżce. Pracownik jest traktowany jako robol, którego trzeba maksymalnie wyeksploatować i zatrudnić nowych.
1
Panna 2015-11-28 22:53:17
Praca dla desperatów
xxxx 2015-12-09 21:00:00
Niestety.. Duża rotacja w tej firmie mówi sama za siebie. Pozdrawiam i życzę każdemu lepszej pracy.
nana 2015-12-12 13:53:34
pracownik w tej firmie uczy się sam i na podstawie swoich indywidualnych przypadkow w pracy. Bardzo stresogenne podejście kierownictwa, które powinno zastanowić się nad sposobem zarządzania ludźmi, bo starzy pracownicy statystycznie po X latach w końcu odejdą a nowi nie wytrzymają długo
2
aco 2015-12-20 16:51:48
Czytając te posty niestety ale muszę się zgodzić, firma maksymalnie eksploatuje pracowników (żeby nie napisać wykorzystuje i do tego wszystkiego bardzo marnie płaci. Nie ma co liczyć na podwyżki i nie ma co się łudzić że będzie mniej pracy. Osoby zarządzające nie motywują pracowników tylko dają do zrozumienia że oni tu rządzą, a jak ci się nie podoba to zmieniaj prace. Pracownik tu jest na przegranej pozycji i nie ma mowy o negocjacjach. Pa pa!
ajajaj 2015-12-23 22:38:16
To się nazywa mobing niestety w czystej postaci i z tym można iść nawet do sądu
Pani K. 2016-02-21 22:10:34
Moje zdanie o tej firmie jest raczej negatywne. Pracuję tutaj przez pewien czas i zauważam jedną prawidłowość, nowym się dużo obiecuje, starym dokłada się pracy, a tym którzy mają swoje zdanie to robi się na złość :(
5
Tunia 2016-03-07 12:49:22
Cz ta firma to nie jest przypadkiem dawne PBR? Pracowałam dość krótko, ale mogę napisać że praca dość wymagająca. Wynagrodzenie też niskie. Oferują okres próbny lub umowę zlecenie.
pewna pani 2016-03-08 16:44:00
na poczatek umowa zlecenia i duzo mniej niz 2000, i duzo obowiazkow, czesto trzeba zostawac po godzinach.
1
pewna pani 2016-03-16 22:25:06
@pewien pan
- nie koniecznie musi byc tak kolejna umowa o ktorej piszesz. Szanowne kierownictwo woli zatrudniac na umowe zlecenia z wiadomych powodow ;)
- zostawanie po godzinach NIE jest platne, przynajmniej w tej firmie.
1
ksiegowa 2016-03-22 20:48:02
to proponuję umowę o dzieło albo działalność gospodarczą ;) praktyką często stosowaną w tej firmie jest zawieranie 2 umów - jedna o pracę z jedną spółką a druga zlecenie z drugą, firma relatywnie podnosząc nieznacznie wynagrodzenie zyskuje na ZUSie. Trzeba też pamiętać, że umowa o pracę daje jednak więcej profitów, umowę zlecenie można rozwiązać łatwiej i podważyć wykonywane obowiązki a nawet nie wypłacić z tego tytułu wynagrodzenia.
pewna pani 2016-03-27 23:19:30
To jest biuro rachunkowe i dużych pieniędzy się nie zarobi.
1
ktoś 2016-04-04 10:26:14
Firma niewiele oferuje. Trzeba dużo pracować za niewielkie pieniądze. Nie ma podwyżek, ani płatnych nadgodzin.
1
ktoś 2016-04-05 21:41:30
3 tyś? nie ma szans na początku. Potwierdzam, nadgodziny NIE są płatne.
pytanie 2016-04-07 14:58:29
Czy są jakieś premie za dobre wyniki?
ktoś 2016-04-08 13:49:48
Nigdy nie było i nie ma.
1
dysia 2016-04-17 15:54:33
Jest bardzo dużo obowiązków. Trzeba mieć dużo szczęścia aby dostać umowę o pracę. Większość jest na własnej działalności lub na umowach cywilno-prawnych. Wynagrodzenie jest raczej niskie. Atmosfera jest raczej dobra, relacje z kierownictwem takie sobie, a klienci, hmm to zależy...
Płock 2016-04-21 14:57:01
Ja pracuje w Płocku i jest dramat. Czy w Warszawie też jest tak źle?
3
ktoś 2016-05-02 15:01:56
Masz na myśli biuro na Krasickiego? Jeśli tak to:
- jest sporo pracy
- pensja raczej niska, nieadekwatna do wkładu pracy
- duża rotacja
- małe szanse awansu i rozwoju.
A-a 2016-05-04 19:08:14
Pracowałam dość krótko bo firma mnie rozczarowała. Nie chcę wchodzić w szczegóły, ale na pewno nie jest miejsce gdzie można spokojnie pracować.
1
A-a 2016-05-08 13:13:41
Życzę powodzenia, "dużych" pieniędzy i "satysfakcji" z wykonywanej pracy hahaha
chochlik 2016-05-09 20:51:20
no brat cię już nie wkręci, bo jak widać nie narzekał ale wybrał lepszą opcję ;)
A-a 2016-05-10 21:05:34
Czyżby szanowny zarząd nie miał żadnych argumentów? Nie tędy droga, nie tędy ...
2
vvv 2016-05-12 15:09:12
Hej, czy Ty oby rozumiesz co czytasz i łapiesz kontekst?
1
simba 2016-05-24 17:25:29
Tak, tak - partnerem :) - płacisz wpisowe, coroczną składkę i możesz się popisywać "partnerstwem" na papierku, które z realnym partnerstwem ma niewiele wspólnego.
Taksobie 2016-06-03 20:25:00
Próżność.
rozczarowana 2016-06-16 16:33:48
Bardzo złe relacje z "zarządem". Nie można nawet odebrać uczciwie wypracowanych nadgodzin, a o podwyżkach też nie ma mowy.
Iksza 2016-06-21 14:25:50
Firma płaci dość skromnie. Trzeba mieć dużo cierpliwości i odporności na stres. Po prostu biuro księgowe.
Iksza 2016-06-22 22:09:09
przeliczysz się
Wiejka 2016-06-23 20:46:48
Bez doświadczenia to asystent na umowe zlecenie z min. wynagrodzeniem :)
Ktos 2016-06-27 11:18:52
mniej niż 2 tys na reke.
2
Panna87 2016-07-19 14:06:48
Cześć Ola,
No trochę nie fair. Czasem można odebrać nadgodziny, ale trzeba się liczyć że mogą odmówić. Ogólnie to trzeba za każdym razem się prosić. Niektórzy zostają naprawdę bardzo długo i mogę im tylko współczuć.
Pozdrawiam.
1
Kania 2016-07-19 23:39:37
kodeks kodeksem, a życie to życie :)
1
Kania 2016-07-22 11:28:15
Ja akurat wiem to z doświadczenia :)
1
@rzodkiewa 2016-08-05 22:27:45
Proszę o informację, jak wygląda sytuacja w Płocku. Jak atmosfera, pensja, obowiązki? czy można zdobyć wiedzę i doświadczenie?
@rzodkiewa 2016-08-06 11:10:06
Z tego co wiem, to mają. I jestem ciekawy, jak to wygląda konkretnie w Płocku. Czy atmosfera i płace są podobne do tych w Warszawie
NiNi 2016-08-15 17:29:14
Kiedyś pracowałam jako studentka i musiałam dużo zostawać po godzinach. Nie chodzi mi oto że nie lubię pracować, ale o sposób podejścia do pracownika. Zmieniłam na inną firmę i było trochę lepiej, ale również trzeba było popracować trochę dłużej. Firma jakich wiele, ale warunki zatrudnienia trochę odbiegają.
1
Inka 2016-08-17 23:57:05
Niestety ale muszę się z tobą zgodzić. Też to przerabiam :(
NiNi 2016-08-19 20:12:58
Ta firma kiedyś się nazywała inaczej, bodajże PBR? Pamiętam jeszcze jak pani kierownik miała do mnie pretensje ze ide na urlop 2 tygodnie, tak jakby mi sie nie należalo. Ręcej opadają :(
2
Doti 2016-09-29 11:11:53
Chciałam coś napisać, ale widzę że moi przedmówcy wyczerpali już temat. Jeśli miałabym oceniać całokształt to firma jest dobra, ale dla początkujących księgowych. Dużo pracy i przeciętne zarobki.
1
Nowa 2016-10-16 21:28:53
Trochę jestem rozczarowana. Może będzie lepiej?
1
r9 2016-10-16 22:41:40
wiesz jak ma start moim zdaniem to w takim razie są stawki bardzo wysokie wynagrodzenia, tylko ciekawe czy jak się trafi fachowiec z większy znacznie stażem to również tyle by dostał
Gejsza 2016-11-17 00:32:20
Na obietnicach się skończyło :(
Pewna Pani 2016-11-26 22:05:11
Troche dziwna firma. Byłam na okresie probnym, obiecywano mi umowe o prace i w ostatniej chwili bach... powiedzieli ze nie jestem potrzebna. Troche nieprofesjonalne podejscie. Wszystko robilam co moglam.
miś 2016-12-05 10:33:39
Fantastyczni ludzi :) Jeśli chodzi o atmosferę i relacje z innymi to naprawdę miło się pracuje. Firma ma dużo plusów, a takim największym z nich jest świetna Atmosfera!!
Zostaw swoją opinię o Estelligence Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Estelligence Sp. z o.o.