brak logo

„Materne Polska”

Łopatki

Opinie o „Materne Polska”

2009-01-26 16:25:25
Warunki pracy fatalne,brak poszanowania dla pracowników,brak organizacji pracy.Choć jeśli chodzi o finanse są rzetelni.
Dla zdesperowanych.
2
anonim 2009-03-06 00:00:15
A ja tam miałem pracować na stanowisku brygadzisty, ale firma postanowiła przeprowadzić jednak rekrutację wewnętrzną. Po co było dawać ludziom nadzieję na pracę??
sumienny 2009-07-20 21:21:49
Praca fajna dobre zarobki czasami taśmowe denerwują Ogólnie dodatkowa możliwość zarobienia sobie np na wakacje
prcacownik 2010-06-14 20:12:50
No pewnie brygadzista z łapanki a stali pracownicy po 17 latach pracy w firmie na kolana niedoczekanie
2
handball 2010-07-16 12:04:48
Witam , mógłby mi ktoś powiedzieć jakie są zarobki w tej firmie ??


z góry dzięki ;)
kozak 2010-07-27 00:22:11
zależy od stanowiska ale dostaniesz pewnie 9zł brutto
2
rsn 2012-09-27 00:10:47
racja krasnal rzadzi tylko jak za czasow mz konfiturownia funkcjonowala lepiej kto tego matola dopuscil do stolka MZ wracaj do nas jestes najlepszym kierownikiem
4
Precelka 2013-06-20 19:27:01
Czym do do miejscowosci loptaki. Czy tylko busem
1
AnnaKaa 2013-07-13 11:02:28
Mężczyźni zarabiają więcej bo wykonują cięższą pracę fizyczną niż kobiety.
Co do konfiturowni to fajnie jest tam mieć nockę. Jest cieplej, niż np. na cukrach. Byłam kilka razy tam i jakoś nie odczułam braku szacunku. Wręcz przeciwnie, kierownik był miły, zagadywał coś. Przez całą zmianę wykonywałam kilka lekkich prac, więc nie było nudno.
1
AnnaKaa 2013-07-13 11:08:11
Mężczyźni zarabiają ok. 1 - 1,50 zł więcej. Czyli na czysto wyjdzie im ok. 9 z groszami, może trochę wiecej.Najlepiej zadzwonić do biura i się dowiedzieć dokładnie o zarobki.
Jajak 2014-04-09 22:30:52
A z czego to wynika? Na moje oko mężczyźni mogą mieć wyższą skuteczność działania, ale jeśli tak nie jest to rzeczywiście jest to bardzo nie fair.
marceli 2014-04-13 17:34:25
szczerze to wątpię, aby osoby w tej firmie robiły to samo i dostawały różną kase... praca się od siebie zdecydowanie różni
lutek 2014-04-13 21:16:00
rozumiem walkę o równouprawnienie, ale nie oszukujmy się, że kobiety nie będą nosiły nigdy tak ciężkich rzeczy jak mężczyźni
owocek 2014-06-06 12:42:22
a czy wypłaty zawsze są na czas czyli każdego 10?
1
truskawka 2014-06-10 17:11:36
10 dnia każdego miesiąca musi być na koncie.
truskawka 2014-06-12 21:29:36
Ja teraz pracuję w Maternie,dla każdego się tam znajdzie praca, wystarczą chęci.
malina 2014-06-13 01:47:48
poszukuje chlopaka ktory byl na nocce we wtorek,mial na sobie pomaranczowa kurtce prosze o pomoc
szkolenie 2014-06-16 12:44:07
Gdzie odbywa sie szkolenie BHP?
elektryczny 2014-07-03 02:19:42
A tego elektryka poszukują na stałe czy też na sezon?? bo na OlX cały czas jest ogłoszenie , przez agencje co prawda ale, mam niedaleko mógłbym wspomóc w potrzebie ... ;)
elektryczny 2014-07-03 02:19:45
A tego elektryka poszukują na stałe czy też na sezon?? bo na OlX cały czas jest ogłoszenie , przez agencje co prawda ale, mam niedaleko mógłbym wspomóc w potrzebie ... ;)
dfetthn 2014-07-06 23:14:02
ile mniej wiecej czasu potrzeba zeby przyjeli?
yolo 2014-07-08 19:44:11
Aliam
Przez agencje najczęściej. I masz umowę o pracę na czas określony (na miesiąc) 75% etatu, 20 dni w miesiącu robisz, chyba że nie ma towaru to mniej dni robisz, a im mniej dni masz przepracowane tym mniej zarobisz proste.

Ja dotrwam do końca sierpnia może i będę szukać sobie normalnej pracy.
Ogólnie nie jest źle, ale trzeba się przyzwyczaić do tego, że przerzucają cię z działu na dział, i nie wiesz gdzie będziesz robić.
To jest praca dla tych co chcą sobie dorobić, nigdy bym tam nie został na dłużej niż pół roku.
nicki 2014-08-13 18:28:59
w tym roku na umowie z randstada (pewnie intemporis i manpower mają tak samo) było 10.50 zł brutto. dodatki za nocki też są, ze 2 zł brutto na godzinę chyba. 3 zmiany, 6-14-22, ruch ciągły jeżeli jest owoc.
maciejka 2015-01-15 16:18:41
no cisz, cisza, ja już nie wiem czy firma faktycznie "umarła" czy co konkretnie z nią się dzieje, kiedyś ludzie tak chętnie się wypowiadali, a teraz? moż nie chcą już się wypowidac, albo może też nie mogą, ciężko to w sumie ustalić tak naprawde jednak jk to wygląda, mam nadzieje, że wypowie się jeszcze jakis pracownik stąd.
marek90 2015-03-17 17:19:19
ja tez szukam jakichś kionkretnych i potwierdzonych informacji na temat firmy materne polska i jej obecnej ewentualnej działalności lub jej braku - czy aktualnie ta firma w ogóle aktualnie istnieje? widzę też że brak tutaj jakieś gęstej dynamicznej dyskusji, komentarze pojawiają się rzadko - czyli jednak firmy już nie ma?
wiskont 2015-03-31 21:33:35
jeśli chodzi o pracę w Łopatkach w Materne Polska to ciężko będzie Ci znaleźć jakieś informacje w sieci. Ja mam znajomego który mówił , że na plus jest 8-godziny sysstem pracy, chociaż na 3 zmiany... Jeśli chodzi o minusy to jak wszędzie wchodzi głównie stres. Z jego powodu akurat odszedł , więc musiał być duży
3
sezonowy 2015-06-13 13:17:44
o jakim wy stresie piszecie pracuje już 3 sezon . Jeżeli wykonujesz swoją prace rzetelnie jak wszędzie to nikt do ciebie się nie (usunięte przez administratora). A i brygadzistka się nawet usmiechnie do ciebie i zagada :D chociaż z twarzy wszystkie wyglądaja groznie :DDDD . Mówie pracowałem w wielu zakładach i atmosfera jest naprawdę okej ludzie fajni taśmowe również bardzo okej no wiadomo są wyjątki ale większosc osob naprawde miła sympatyczna ludzie pracujący głownie młodzi idzie z kazdym pogadać jak to w pracy szybciej czas leci. Z firmami tez nie ma problemu jesli chcesz miec wolne musisz to tylko wczesniej zgłosić osobiscie polecam jeżeli ktoś nie ma pracy . Nie jest zle jest czasem zapierdol ale nie raz i po 3 przerwy połgodzinne sobie robimy :DDDDDDDDD Pozdro dla wszystkich stałych i nowych roboli z MAterny :D
1
sezonowy 2015-06-13 13:19:35
Aha i Pamiętaj Pakownie omijaj szerokim łukiem :DDDDDD . NIe bez powodu nazywana jest pakernią :D .
1
riko 2015-07-15 14:40:15
A jak wyglada tam praca na wozku widłowym (bo mam propozycje pracy)?
Moze jakis wozkowy powie cos :)
1
kseno 2015-08-02 22:25:45
Trochę musztarda po obiedzie, bo już koniec sezonu, ale:

Riko, wózkowi zasuwają ostro, szybko i często pomiędzy ludźmi. Wózki w większości bardzo dobre (chociaż te z wynajmu mało zadbane i z upływem sezonu coraz bardziej skatowane), ale niemal zawsze ich brakuje. Jak sobie nie upolujesz, to nie masz (i to jest twój problem wtedy). Normalne jest dostać ileś sprzecznych poleceń na raz, wszystko do dowiezienia na wczoraj. Jest spora rotacja wśród wózkowych, a to mówi wiele. Jak potrafisz bumelować (czytaj: zrzucać robotę na innych), to będzie łatwiej. Jak pracujesz solidnie, to trudniej.

Ogólniej: Organizacja pracy jest kiepska. Podział obowiązków niejasny. Szkolenie stanowiskowe zawsze zbyte paroma zdaniami (a potem wielkie zdziwienie, że ktoś czegoś nie wiedział). Na poziomie szeregowych pracowników brak dopływu informacji, co często przekłada się na problemy i w rezultacie opieprz dla wspomnianych szeregowych.

Atmosfera: Jest paru starszych stażem pracowników, którzy próbują wprowadzać "falę", ale większość jest OK.
Wielu stałych (nie sezonowców) to krewni/koledzy/sąsiedzi, wnioski proszę wyciągnąć samemu.
kseno 2015-08-02 22:34:15
Co jeszcze...
Często i chętnie biorą ludzi bez doświadczenia. A czasem takich bez mózgu: do tego stopnia, że normalne jest badanie alkomatem na bramie. Także ludzie są baaaardzo różni, co może nie każdemu odpowiadać. Trzeba umieć się czasami łokciami rozpychać.

Może być niemiłym zaskoczeniem "recykling" odzieży roboczej. Spodnie i bluzę dostajesz po poprzedniku (uprane, ale jednak).

Praca jest na 3 zmiany, 7 dni w tygodniu. Podobno niektóre działy nie mają zmiana a skup owoców ma zupełnie z kosmosu godziny zmian.
rybka cipka 2015-08-28 19:10:37
Polecam, na pewno wrócę tam za rok. Na plus całkiem dobre wynagrodzenie (oczywiście dla kogoś kto chce dorobić, a nie zarobić), dwie przerwy po pół godziny w czasie zmiany (czyli pracuje się w sumie 7h), taśmowe na ogół normalne, niektóre fajne, niektóre okropne (choć ja zetknęłam się tylko z taką jedną). Polecam zabrać tam ze sobą jakąś bluzę, a już na pewno na nockę, bo przy chłodniejszych dniach bywa zimno, o pakowni już nie wspominając... Starajcie się omijać pakownie. Rzeczą, która mnie bardzo denerwowała było to, że na ferrum (taka duża drylownica do wiśni) były ganiane młode, a starsze kobiety albo ukrainki nigdy prawie tam nie stały, a nie jest to najprzyjemniejsze zajęcie tam.
facet nie popierdułka 2015-09-15 09:34:53
Idealna praca dla kobiet bez względu na wiek od 18 do 70 lat oraz starszych czy cherlawych panów. Faceci silni i zdrowi unikajcie tej roboty bo robicie na tych...w pierwszym zdaniu za śmieszną stawkę.
1
Menel Witold 2016-03-19 22:18:24
Praca sezonowa głównie zarezerwowana dla zapyziałych patosów z e36 w gazie którzy chcą sobie zarobić na browary bo człowiek który szanuje sam siebie nie idzie do takiego syfiastego zakładu gdzie nawet nie dadzą ci nowego ubrania do pracy totalny żal,śmiech na sali, stali pracownicy myślą że boga za nogi złapali bo są brygadzistami po 20 latach pracy w tej hooojni hahahahah.Aaa i jeszcze te żule pod sklepem przykry widok szczają i srają w gacie....DNO i Dziadostwo!Omijać z daleka!
olo38 2016-04-12 13:15:58
Jak komuś nie odpowiada to przecież nie musi pracować. Jak dla mnie jest ok. Praca na Umowę o pracę, 2 dni urlopu co miesiąc a jak nie pójdę na urlop to wypłacają dwie dniówki. Kasa zawsze na 10tego na koncie. I zawsze kasa się zgadza. Ale ja pracuję przez Agencję Intemporis. Już 3 lata.
e36 w gazie 2016-04-21 21:05:32
Kto chce nowe ciuchy i zrezygnować po 2 dniach to niech sie walnie w kaczan. ciuchy nowe dostaja tylko stali robotnicy. na sezonie jest ok, raz luz raz zapierdalanie, zalezy w jakiej ekipie jestes. na stale to juz inna bajka, familiada, szeregowi stali dostaja mniej niz sezonowi, premie niby sa, ale dla wybrancow. tegra: zimno i bywa ciezko, konfiturownia: goraco i chaos, wszystko na wczoraj, gora nigdy zadowolona, export: firma w firmie, trudno sie wdrozyc nowemu. KOS roznie, raz brakuje rak do pracy, a raz brakuje zajecia. na sezon materne polecam, na stale nigdy.
Hejt 2016-05-22 13:40:11
Hejtuje całe to materne, totalna porażka... Z roku na rok coraz większa banda nieudaczników łącznie z paniami które większość nie wie co to ZAKŁAD PRACY.Zero ogranizacji czasu, stali pracownicy jeszcze ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jako tako utrzymują. Wokół wszędzie pełno meneli poza jak i na terenie zakładu. Parking w sezonie zapełniony samochodami jak z programu ' Operacja tuning'. Na palarni same nieroby(wiekszosc kobiet),ubrania jak z lumpexu.Agancje pracy umieszczone w jakieś stodole z prl-u, z uprzejmymi paniami :) które powinny wprowadzić selekcje kogo sie przyjmuje(przynajmniej matura) . Powiem tak totalne dno.Na chwilę obecną odradzam i nie polecam... Pozdrawiam.
Man 2016-06-10 10:28:32
W szkole rekrutują poza tym gdyby nie agencja pracy ktira doi pracowników na każdej przepracowane godzinie stawki były by większe
czarodziej 2016-06-25 20:11:12
gdyby nie agencja może nigdy być tej pracy nie znalazł. a czy w Kazimierzu wynagrodzenie takie samo jak w Puławach?
Ajax 2016-11-06 09:37:23
Fakt gdyby nie agencja pracy kilkaset zł miesięcznie więcej
Przyzwyczaj się! 2016-11-10 09:24:33
To, co pracownik ma na umowie to to dostaje, a wynagrodzenie dla agencji jest poza pracownikiem i nie powinno to nikogo interesować. Jeśli nie byłoby agencji to Materne płaciłoby dokładnie tyle samo, czyli minimalną, bo tak płaciło zawsze.

Nie rozumiem, czemu każdy mysli, że agencje doją pracowników. Dzięki temu macie pracę!!! A to, co i jak zarabia agencja nie powinno nikogo interesować. Może agencja nie dostaje wcale kasy tylko kontyngent dżemów?
Dżemisia 2016-11-18 18:53:20
Ludzie zwalniają sie na potęgę nawet pracujący po kilka lat .Kierownictwo porąbane.
Pani dyrektor personalna niekompetentna . Potrafi tylko chodzic i nadzorowac jak kapo w obozie. Ludzie rezygnują przez jej osobe . Zarobki w porównaniu z wymaganiami nieadekwatne do ich oczekiwań
RolverQ 2016-12-02 22:42:44
Ogolnie zaklad godny polecenie, umowa o prace wszystko uczciwie nikt cie nie dyma kasa na czas, 2dni urlopu w miesiacu jesli nie wykorzystasz zaplaca, atmosfera mila ( nie wliczajac konfituowni ) Zartuje pozdrawiam Pania Zanete :)
Jedynie co to wozkowi maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak wszystko na raz idzie ale to okres 2-3 tygodni( ale i tak jest ich tylu ze brakuje wozkow ) :D a potem LB
Jedyny minus jest taki ze jak bedziesz dawal z siebie 200% mocy to i tak nikt Cie nie doceni, no i jak ktos wczesniej napisal brygadzisci z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale to tylko na konfiturowni.

Poruszajac temat agencji to nie prawda ze zarobisz u nich mniej... zalezy od stanowiska ale stawki przez materne czy jaka kolwiek agencjie sa takie same ( pracowalem tu i tu ) agencja nie odtraca sobie z twojej wyplaty, tylko dostaje x kwote za pracownika od materne ( nie od Ciebie )

Jesli szukasz pracy na wakacie to jak najbardziej polecam, ale nie staraj sie wyrozniac bo szkoda twoich sil umowy na stale i tak nie dostaniesz.
Zostaw swoją opinię o „Materne Polska” - Łopatki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie „Materne Polska”