brak logo

Binder International

Tarczyn

Opinie o Binder International

1234 2010-09-17 18:25:19
Odradzam odradzam odradzam
anonim 2010-09-20 08:06:01
Odradzasz tego że na jednym stanowisku pracy robisz kilka prac naraz a za jedno stanowisko masz płatne .Totalna masakra.Najlepiej nic nie umieć.
big brother 2010-10-20 19:58:26
Coś widzę że kierownictwo ma wszystko mocno w garści, wszyscy pieniacze zamilkli. Kielce górą? Juz mówiłem odpowiedzialność za los tylu miejsc pracy jest olbrzymia. A papier niby wszystko przyjmie? Ktoś cały czas wspominał o kumoterstwie. To jest działanie na szkodę firmy! Panie P. gdzie wyniki?
marko 2012-03-14 15:12:48
A ile można tam zarobić w sezonie np. w wakacje? - tak na zwykłej produkcji - mieszkam w Tarczynie
jaka jest stawka na godzine bo wiem ze umowa zlecenie

Marek
Kwiatek 2012-04-18 10:10:17
a w ogóle ten Binder żyje?
bo słyszałem, że mało płacą przez agencję
podobno same pijaki pracują
wyrocznia 2012-08-30 20:45:06
jeszcze zipie ale przy tych rządach to góra 2 lata i upadnie albo na wiosnę DYREKCJA się zmieni, a po zatym no niemiecka firma a chińskie zarobki , aż szkoda gadać ,
big brother 2012-11-21 18:00:55
no chyba jednak do wiosny nie wytrzyma...
Nickola 2013-02-26 15:36:05
dlaczego nie wytrzyma?
byly_pracownik 2013-04-29 20:46:08
( usunięte przez administratora )W tej firmie nic nie działa tak jak powinno-za dużo osób zarabiających krocie ( usunięte przez administratora ) a za mało tych najtańszych, od których zależy produkt końcowy. Gdzie elementarna wiedza o tworzeniu struktury firmy?! Konkurencja sie cieszy i smieje do rozpuku...Firma na skraju bankructwa -zasługa obecnie panujacych, klepcie sie dalej po pleckach;-)
1
ona 2013-07-05 10:47:05
pracuje w binderze od polowy czerwca i w zasadzie to może być. praca wcale nie jest ciężka, tylko warunki, a do nich można się dostosować, odpowiednio ubrać i tyle. personel stały w przeważającej większości jest w porządku. wszędzie znajdą się jakieś osoby, które chcą namieszać. ja takie po prostu ignoruje. pracuje przez pośrednika i jedyne co mnie drażni to brak możliwości pracy raz w chłodni zimnej a raz w chłodni ciepłej. praktycznie non stop robię na zimnej, bo brygadzistka z ciepłej ma "swoich" ludzi i żadnych zmian nie chce. rzeczywiście wszystkie audyty, kontrole sanepidu itp są spodziewane i wtedy sprzątamy zamiast robić to do czego nas zatrudniono. denerwujące jest też to, że o dniu wolnym dowiaduje się na 3-4 godziny przed pracą, bo binder nagle orientuje się, że ma więcej rąk do pracy niż zleceń do wykonania. i tak np. w tym tygodniu pracowałam tylko 1 dzień... ogólnie to jednak oceniam pracę w binderze na ok. nie ma reżimu, problemu z wyjściem do toalety itd. wiadomo, że nie jest to praca marzeń, ale parę groszy zawsze wpadnie. :)
1
XXXX 2013-07-20 10:15:12
Ludzie kochani!!!

Moja historia:

Pracę zacząłem 17.06.2013r. na pierwszej zmianie.
Do pracy się dojeżdża darmowym autokarem, który zatrzymuje się na określonych przystankach już po samym wejściu było niemiłe wrażenia, bo gdzie nie usiadło się na miejsce to ktoś obok mówił "zajęte". Ludzie nie mieli gdzie siadać, bo wolne miejsca były zarezerwowane niby przez innych i krzyczeli na siadające inne osoby. Przyjazd autokarem trwa 1:30 godziny (Radom - Tarczyn). Po wyjściu nikt Ci nie powie co i gdzie iść po prostu kierujesz się za ludem. Docierasz do ochrony i podpisujesz listę, następnie idziesz do szatni, a tam... Normalnie już zaczyna się makabra! Nie masz szafki (Wszystkie pozajmowane), ludzie się wydzierają. Obiecali, że będą szafki, a gówno prawda, ciuchy i wartościowe rzeczy po prostu trzymasz na widoku, czyli na górze szafek. Po szybkim przebraniu idzie się,... No właśnie, gdzie? Dowiadujesz się od stałych pracowników( usunięte przez administratora ), że idziesz na stołówkę, tam czytają listę obecności i schodzisz na dół schodami na zimną halę. Zaczyna się makabra... Nie powiedzą Ci, że tam idź po fartuch itp. i zaczynają krzyczeć (dosłownie) drą się jak nie wiem co: "NO GDZIE MASZ FARTUCH! RĘKAWICZKI I CZEPEK!!!!????". Masz iść po to do kantorka w którym jesteś powietrzem, pukasz i kulturalnie pytasz "Przepraszam bardzo, tam Pan mnie wysłał po fartuch,... Czy mogę te rzeczy otrzymać?" I zero odpowiedzi, siedzą i słyszą tylko tych swoich znajomych, a innych nie... Jednego dotykając za bark, przeprosiłem i nic... Zero reakcji... Po jakiś 5 minutach przyszła jakaś starsza pani i dała mi te rzeczy. Wchodzimy na Halę, tłok/ścisk nie wiesz co masz robić... Brygadzista Ci mówi np. "Idziesz na odbiór na tunel drugi". Od tej pory nie ma do niego żadnych pytań( usunięte przez administratora )Pytasz się tam innych osób, że gdzieś masz iść na odbiór to Ci dopiero jakieś panie pokazują i mówią. Masz załatwić sobie to i to i biegasz szukać skąd to wziąć i jak to wygląda. Zaczyna się praca... Co pięć minut dosłownie przychodzi ktoś i mówi za szybko, za wolno, to źle, tamto źle, no tyle miało być popraw, tutaj zamieć, tu to i to... Po prostu nie wiesz co się dzieje, głowę Ci lasują, że szok jakiś... Zaczyna się przerwa na której nie możesz się spóźnić nawet jednej sekundy, bo Ci odliczą godzinę, a Ty nawet o tym nie wiesz!!! Dalej się jakoś "JAKOŚ!!!" przerobi... Po pracy np. kończysz 14:00 to nie skończysz pracy wcześniej niż 14:00, a na to masz jeszcze posprzątać i ogarnąć swoje stanowisko oraz się przebrać i zdążyć do autokaru... Drugi dzień zaczyna się od tego, że dostajesz inne stanowisko i znów się zaczyna uczenie na błędach...

===========================================

Pracowałem tam niecałe trzy tygodnie i przez ten czas zginęły dwa telefony komórkowe, zegarek. Wózkowi się drą na Ciebie jak inni. ( usunięte przez administratora ) Dwa / trzy dni i nie wiesz co z Tobą się dzieje!!!...

===========================================

A jeśli chcecie tam iść to jeśli nie macie książeczki sanepidowskiej i spytają się czy macie to powiecie, że macie w domu ważną i koniec. Nawet jej nie sprawdzą! Ja bez niej z siedmioma kolegami robiliśmy i nikt ich nie sprawdził...

Binder w razie jakiejś kontroli każe wszystkim sprzątać i sprzątać...

( usunięte przez administratora )
Z podłogi to co im upadnie itp. wrzucają na taśmę i dalej leci na produkcję.

Tłocznia - Zapleśniałe z ślimakami, robakami owoce idą na wyciskarkę i robią z tego sok... ( usunięte przez administratora ).
..

===========================================

Do mężczyzn!

( usunięte przez administratora ) Powiem szczerze na kopaniu dołów łopatą w 30 stopni ciepła, mniej się zmachacie niż tam za 8.10 zł za godzinę z czego ci odliczą godzinę, bo im się tak podoba i przy rozliczeniach, a to za przelew -10 zł, a to za jakieś niby karteczki itp. -20 zł...

Do kobiet!

Będziecie tam zamarzać normalnie, że szok tam ile dziewczyn skarżyło się na to... Wybieracie zepsute owoce z taśmy, a jak w pudełku znajdą chociaż jedno zepsute to biorą i przychodzą z tym pudełkiem pokazują ten jeden owoc ( usunięte przez administratora ) i oczywiście godzina odliczona... Nie myście sobie, że to wszystko...
fan 2013-07-27 12:36:10
w razie niedoinformowania zawsze można zgłosić się do pokoju ( usunięte przez administratora ) oni zawsze slużą dobrą radą :) w razie potrzeby wal jak w dym... :)
2
anonim 2013-08-06 11:32:31
Zmiana radom grupa c . na tej zmianie strasznie sa wyzwiska ( usunięte przez administratora ) zle traktuje ludzi mysli ze jest kierownikiem na tej zmianie ( usunięte przez administratora ) malo pracuja i tylko siedza w kantorku to sa nieroby i nikt nie zrobi z tym porzadku .
1
Fan 2013-08-08 23:54:34
Niestety taka jest prawda... Najgorsze jest to, że nikt na to nie reaguje, kierownik bardzo dobrze zna problem, ale najwidoczniej mu to nie przeszkadza... Ogólnie firmie chyba nie zależy na tym by utrzymać opinie na rynku, zatrudnia ludzi , którzy w wiekszości nie nadaja sie do pracy, a uczciwym i zaangażowanym pracownikom płaci najniższe stawki... nic tylko praca na okres przetrwania do momentu znalezienia miejsca gdzie ćie docenia...
pracownik bindera 2013-08-10 07:48:21
Nie wiem czemu ale mam wrarzenie że jestes jedna z osób co nie nadaja sie do pracy
Uczepiłeś sie ( usunięte przez administratora )a jak bys nie wiedział to zaczyna jak wszyscy z nas
Po pierwsze jak by ludzie stosowali sie do zasad jakie obwiązuja w zakładzie to by nie bylo tak zle jak piszesz
I CI JUŻ WYJASNIAM DLACZEGO
przerwa trwa 20 min a nie czasem po 40
( usunięte przez administratora ) mimo kilkukrotnych prób nauczenia i tak do nich nie dociera
Czyli juz wszystko wiesz jak ktoś sie nie nadaje do pracy to niech nie przyjerzdza bo tu go nikt nie posadzi
wiesz co jestes pewnie jedna z tych osób co nie radziła sobie i teraz chce sie wypiąc na reszte świata
NIE TĘDY DROGA
pracowik bindera 2013-08-10 07:52:20
Czlowieku jestes jedna z osob co nie nadsaje sie do pracy wiec przestań pisac takie glupoty
Anonim 2013-08-10 14:18:49
( usunięte przez administratora ) dostali próbną umowę na 3 miesiące zaczęły pojawiać się przykre komentarze . Chce aby ludzie zobaczyli że to nie jest miłe tym bardziej że to są bzdury . Zazdrościcie im .. ok ale czemu próbujecie ich pogrążyć .
fanka 2013-08-11 17:16:27
Widzę ze się odezwali obrońcy( usunięte przez administratora ) , co myślą o pracy w kategorii stój patrz( usunięte przez administratora ) z głowami uniesionym pod sam sufit, ale szacunek dla ludzi sie zawsze należy co( usunięte przez administratora ) jest zupełnie obce ( usunięte przez administratora )pieniądze na koniec miesiaca a co cię spotyka za mało, za długo byłaś na przerwie, bo dla nas przerwa trwa 20 minut a królowie maja po 40,wiec te komentarze w obronie są zbędne bo każdy wie jak jest
1
byly pracownik 2013-08-11 20:17:14
wykorzystuja ludzi na maksa!!!!!
1
pracownik 2013-08-12 10:47:24
kolezanko/kolego skoro myslisz ze oni stoja nic nie robia i jak jestes taka madra to ja jestem przekonany ze zmienila bys szybko zdanie gdybys miala takie stanowisko . Ana przerwie to juz dawno nie byli normalnie . i jezeli masz cos do powiedzenia ( usunięte przez administratora ) to powiedz to prosto w oczy a nie bd pisac glupoty jak nie powiem brzydko kto!!!!!!!( usunięte przez administratora )
Fan 2013-08-12 11:50:19
Heh oczywiście, że nic nie robią :) aż szkoda słów, najważniejsze ,że każdy zna prawde :) no i podobno kirownik w końcu się za nich bierze :) poczekamy zobaczymy co z tego bedzie :)
zonk 2013-08-16 16:18:48
Najniższa krajowa,a jak chcesz zarobić więcej to ( usunięte przez administratora )w sob.i niedz,w nadgodzinach(zależne od zapotrzebowania zakładu)






zonk 2013-08-17 19:43:59
Na zlecenie ( usunięte przez administratora ) pośrednika,ktory zarabia na Tobie dobrą sumkę więc nie radzę Ci jeżeli chodzi o umowę to nie jest takie proste żeby Cię zatrudnili chyba że masz znajomości.
1
neeeeeeww 2013-08-21 19:00:44
powiedzcie mi jak wyglada praca w administracji w binderze ? da sie wytrzymac ? jak wygladaja warunki pracy, finanse i atmosfera ?
jaro 2013-08-21 22:11:32
( usunięte przez administratora )pani kierownik ludzi ma za nic , zachowuje sie jakby zjadla wszystkie rozumy a tak naprawde niczym sie od nas nie rozni, a moze nawet jest o deko nizej.... no ale coz poradzic .... i takim trzeba pozwilic zyc...
mirro 2013-08-27 12:57:33
Witam pracowałęm w binderze w tym roku przez firmę pośredniczą i powiem szczerze że zgadzam się z moimi przedmówcami.( usunięte przez administratora ) warunki pracy są katastrofalne.Chodzi tu może nie o samą pracę w ciężkich niesprzyjających warunkach ale o kulturę i życzliwośc ludzi tam pracujących na czele z kierownictwem.Jeden kierownik jest lepszy od drugiego,tam jest istny wyścig szczurów( usunięte przez administratora ).Rozmawiając tam z ludzmi zauważyłem że są strasznie zestresowani i nawet na chwilę boją się opuścic stanowiska pracy np wyjsc do toalety bo boją sie że zostaną wyrzuceni.( usunięte przez administratora )Nie będe wchodził w szczegóły po prostu odradzam pracę w tym zakładzie.( usunięte przez administratora )
anonim 2013-08-28 20:45:35
Prawda jest taka ze praca w firmie Binder jest bardzo ciezka i trudno zaakceptowac warunki jakie tam panuja ale nikt nikogo nie zmusza do pracy w tej firmie. Niewiem dlaczego ludzie lgna do tej firmy jak muchy do lepu. SANEPIDU nie widzialem tam co miesiac i kazda inspekcja niestety musi byc zapowiedziana i uzgodniony termin takie mamy w kochanej Polsce prawo i dlatego kazda kontrola wypada pozytywnie.
obcy 2013-09-25 20:39:06
własnie ...a co na to kadra zarządzająca?
ten co pracował 2013-10-07 19:46:59
Powiem tak:
Ludzie z którymi jeździ się do pracy mega fajni, można śmiało pogadać o wszystkim, ale koszmar zaczyna się gdy autokar staje i wszyscy wysiadają. Pilnują każdego co do minuty. ( usunięte przez administratora ) A prawda jest taka, że chłopaki nie nadążali z produkcją bo było ich tylko dwóch, a powinno stać co najmniej 3-5 osób.
( usunięte przez administratora ) Zwalają się kierowniki, że to nie tak i tamto nie tak, to może powinni najpierw pokazać i powiedzieć co robić, a czego unikać!
Ktoś pisać wyżej, że niektórzy nie nadają się do pracy w tym binderze. Każdy się nada, ale jak jeden pracownik obsługuje trzy stanowiska( usunięte przez administratora ) Pensja tam nie przekroczy nikomu ze sezonowych pracowników do 1200 zł. robisz jak jest zapotrzebowanie na ciebie, czyli max 2 razy w tygodniu. wyciągniesz około 700 zł ( usunięte przez administratora ) Odradzam wszystkim tą pracę, byłem tam dwa tygodnie by se zarobić na wakacje i żałuję oraz nigdy tam nie wrócę!!!
1
Natasza 2013-10-26 21:42:59
super praca na pół etatu w Nasielsku, w Tarczynie bedzie to samo
4
megam 2013-11-16 17:46:03
w nasielsku mają problemy finansowe
buntownik76 2013-11-24 22:03:01
co słychać w bindeże ?????????????jak dorobiliście szefową dla której charowaliście .DOCENIŁA WAS nieeeeeeeeeeee....
1
anonim 2013-12-27 16:16:39
ciekawe co się stanie z nasielskiem. Połowa ludzi juz odeszla bo nie chcą pracować na pół etatu
4
stary operator 2014-01-09 08:09:58
jakie problemy? mówcie prawdę, 3 lub 4 samochody tygodniowo wyjeżdżają z nasielska do tego wysyłki robione za Tarczyn a oni mówią o kryzysie nauczyli się tej śpiewki i tak klepią problem był i jest LECZ TO NIE TAK.
1
anonimowa 2014-01-18 20:19:02
najgorsza firma na rynku pracy a ludzi mają za nić kierownicy wyzywają ludzi i nawet rzucają się z rekami na ludzi, nie radzę nikomu tam pracować praca tam to piekła
1
PIEKŁO 2014-01-18 20:49:31
POWIEM WAM ŻE PRACA W BINDERZE JEST BARDZO CIĘŻKA I KIEROWNIKÓW MISTRZÓW I LUDZI PRZYJĘTYCH NA STAŁE (usunięte przez administratora)PRACOWNIKÓW SEZONOWYCH NIE POLECAM NIKOMU TEJ PRACY PRACA TAM TO PIEKŁO NA ZIEMI.
1
sezonowa 2014-01-18 20:55:15
tam pracowałam kilka miesięcy praca w binderze (usunięte przez administratora)
1
stary operator 2014-01-20 08:46:56
powiem więcej jest czasami pięknie gdy sanepid lub inna instytucja zapowie wizytę
3
megam 2014-04-02 18:21:34
ciekawe czy w tym roku bedzie sezon
1
xxx 2014-05-04 18:06:46
W NASIELSKU TO JUŻ KONIEC
sympatyczny 2014-05-15 19:05:15
Praca w tym zakładzie wielka porażka ludzie wybrani robią co chcą i nikt się tym nie przejmuję
Ludzie pani J.P maja chody robią co chcą i jest wszystko ok
A główna zainteresowana wychodzi tylko z kantorka jak jest jakiś audyt albo chodzi P.M
Wtedy pani J staje przy taśmie w swoim wygniecionym fartuchu i udaje że pracuje
Może ktoś podsunie jakiś pomysł żeby fartuchy się tak nie gniotły na tyłku
bo to bardzo źle wygląda
1
XYZ 2014-05-23 15:39:10
(usunięte przez administratora). Bardzo cieszy mnie fakt że panie nie 'udają' że pracują, dzięki temu ulepszając tą firmę. Drogie panie, jeśli nie pasuje wam podwładna poszukajcie sobie innej pracy(usunięte przez administratora)
hhh 2014-05-24 11:41:02
Wreszcie rozbił się ''klan'' bez wykształcenia, który chciał żądzić zmianą. Gdy wróciliśmy do pracy, sprawia nam ona sama przyjemność :)
jaro 2014-07-19 12:11:48
Binder kaput :)
milusinscy 2014-10-29 19:00:48
I dobrze ze tenburdelik sie skonczyl wkoncunie roba skonczy sie w szatni i wkantorku haha.pieczarki gora
1
pracownik 2014-11-11 16:11:45
Pracowalam w firmie binder tamjest wielka poraszka pracowac za grosze brygadzistki mialy trzykrotna penje i nic nie robily gdy pojawil sie dyrektor to wyskakiwaly zkantorka i pytaly sie nasgdzie jest dopiero udawaly ze pracuja pozdrawiam
fff 2015-01-24 17:36:53
Zakład Binder w Tarczynie został sprzedany, można sprawdzić w necie lub prasie branżowej i lokalnej.

Już od kilku miesięcy rządzi tam nowy właściciel.
stary operator 2015-02-08 16:24:31
pracowałem w nasielsku od początku inie mogę zrozumieć jak można było położyć taki zakład ? jak sobie to poukładałem to wniosek jest prosty z takim kierownictwem wszystko pójdzie na dno
Jaka 2015-03-19 08:43:35
Skoro działają w Warszawie to dlaczego forum dotyczy Tarczyna? Przenoszę się w przyszłym roku na mazowsze i zastanawiam się już z dalszym wyprzedzeniem gdzie warto byłoby się zahaczyć. Czy Binder International jest względnie polecany przez obecnych pracowników, bo chciałbym mieć pewność, że nie wpakuję się na jakąś minę.
kkiri 2016-05-08 10:09:47
Myślę, że jest to dobra firma dla młodych osób @Ssos, ponieważ właśnie tutaj można osiągnąć stabilizację w zatrudnieniu dzięki umowie o pracę, a dodatkowo się rozwijać o czym świadczą szkolenia. Słyszałem, że jeśli jest się dobrym to można też podwyżkę dostać
Zostaw swoją opinię o Binder International - Tarczyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Binder International