ATSI S.A.

Zabierzów

Opinie o ATSI S.A.

uuuu 2016-03-30 11:05
Śmieszy mnie to słodzenie firmie. Wpisami na gowork nie oszukacie rzeczywistości, bo w IT to nie działa. Rynek krakowski wie, jak jest w atsi, zna stawki jakie proponujecie pracownikom i zna osoby które odeszły. Możecie tutaj się produkować i wypisywać cuda, a fakt zostaje faktem: problemy opisane na tej i poprzedniej stronie są powodem, dla którego obecni pracownicy uciekają a nowi nie przychodzą. Może osoby tak bardzo chwalące firmę powiedzą czemu rok temu odszedł cały Project Management? Wszyscy pracownicy, z kilkuletnim stażem stwierdzili, że mają dość atsi. Może napiszecie, czemu testerzy, developerzy, supportowcy składali masowo wypowiedzenia? Czemu dano gorsze ubezpieczenie zdrowotne, czemu odebrano premie, czemu zamrożono podwyżki?

Możecie tu teraz pisać "pozytywne" komentarze, kto miał się wypowiedzieć (z byłych i obecnych pracowników) już to zrobił, i widać jak pracuje się w tej firmie. Teraz HR może dopisać 10 stron pochwał, ale nie zmieni to faktu, że straciliście świetnych, lojalnych, doświadczonych pracowników i wpisy na GoWork są tego świetnym dowodem.
9
Old boy 2016-03-31 17:22
Jako były pracownik mogę podsumować jedynie tak:
1. Social mocno przeciętny (za który i tak trzeba dopłacać)
2. Zarobki bardzo przeciętne bardziej pasujące do województwa śląskiego
3. Firma jedynie dla ludzi z niewielkim lub żadnym doświadczeniem na maksymalnie 2 lata. Dłuższy czas to marnotrawstwo czasu.
4. Technologie dość archaiczne (taka specyfika produktu).
5. Atmosfera zależna od zespołu, do którego się trafi. Generalnie ludzie sympatyczni no może poza Zarządem.

3
Old boy 2016-03-31 17:23
Jako były pracownik mogę podsumować jedynie tak:
1. Social mocno przeciętny (za który i tak trzeba dopłacać)
2. Zarobki bardzo przeciętne bardziej pasujące do województwa śląskiego
3. Firma jedynie dla ludzi z niewielkim lub żadnym doświadczeniem na maksymalnie 2 lata. Dłuższy czas to marnotrawstwo czasu.
4. Technologie dość archaiczne (taka specyfika produktu).
5. Atmosfera zależna od zespołu, do którego się trafi. Generalnie ludzie sympatyczni no może poza Zarządem.

3
znowu 2016-04-01 16:35
LOL, ile razy można wklejać te kity o obiadach?
Nikt nie przyjdzie do kiepskiej firmy tylko dla obiadów za pół ceny. Lepiej opiszcie inne benefity, to będzie można się pośmiać.
5
pracownik 2016-04-03 09:26
Wynagrodzenia po wprowadzeniu nowego systemu płacowego są bardzo dobre, przynajmniej dla programistów, bo innych nie znam
kandydat 2016-04-10 20:23
A mozecie napisac KONKRETNIE widelki placowe jakie moze dostac:
Programista C++ z 2 letnim stazem,
Proramista Java z 3 letnim stazem.

Tylko KONKRETNIE a nie "bardzo dobre jak na warunki krakowskie" i inne tego typu zaslony dymne. Chece wiedziec czy w ogole oplaca sie wysylac CV
10
rudy 2016-04-24 20:30
programista C++ -3tys netto
Programista java - 2,6tys netto
8
y 2016-04-24 23:43
@kandydat "Chece wiedziec czy w ogole oplaca sie wysylac CV"
Z takim nastawieniem? Nie opłaca się, wybierz McDonalds.
kel 2016-04-30 22:27
> Z takim nastawieniem? Nie opłaca się, wybierz McDonalds.

A jakie ma mieć nastawienie?
Iść na rozmowy, tracić czas, denerwować się, marnować urlopy po to, żeby usłyszeć, że dostanie połowę z tego co jest standardem na krakowskim rynku IT?
Wypłata jest ważna, oczywiście warto czasem dla ciekawego projektu zejść z oczekiwań, ale o 5% albo 10%, a nie o 50%.
5
Marysia 2016-05-03 18:04
> Iść na rozmowy, tracić czas, denerwować się, marnować urlopy

Nie idz.

> Wypłata jest ważna

Nie w atsi.
3
Zadowolony 2016-05-03 18:44
To trollowanie o zarobkach jest bez sensu. To musi pisać ktoś kogo zwolniono w zeszłym roku bo był cienki. Od lutego płace są na dobrym poziomie, dla dobrych programistów powyżej mediany płac firm IT w Krakowie. Jeszcze można dużo w firmie poprawić, ale z płacami nie ma problemu.
dude 2016-05-07 11:43
@mati
"Elastyczne godziny" oznaczają, że pracujesz od poniedziałku do czwartku w przedziale godzinowym 9:30 do 15:30 (6h), w piątek od 9:30 do 13:30 (4h) reszta brakujących godzin do pełnego etatu tak jak Ci pasuje. De facto luz może być jeszcze trochę większy jak masz spoko kierownika (jak ja), godzin ma być 40 na tydzień, ale zgadzać to się ma w skali miesiąca. Możesz przez 2/3 miesiąca chodzić de facto na 2/3 etatu a końcówkę każdego miesiąca siedzieć od rana do nocy jak niektórzy, możesz w tygodniu chodzić na 9 godzin aby w każdy w piątek będąc na "czysto" po 13-ej zaczynać weekend. Ponadto od Ciebie zależy czy pracujesz "od świtu" i kończysz wcześnie, czy śpisz dłużej i kończysz później. Trudno się też spóźnić w takim systemie - zaspałeś? po prostu posiedzisz dłużej i nikogo to nie będzie obchodzić - tym bardziej, że - przynajmniej u mnie - nie ma wielkiej presji tak de facto na ą 9:30, poza obowiązkowymi spotkaniami itp.
Jak dla mnie to wielka wygoda, omija cała ta wkurzająca obozowa rutyna przyjeżdżania codziennie na wyznaczoną porę, siedzenia codziennie do wyznaczonej godziny. W ATSI przyjeżdżam jak się wyzbieram; jeśli mam nastrój na to - siedzę dłużej, żeby sobie "zrobić godziny" a jak słaby dzień albo jakieś inne plany to wychodzę wcześniej, łatwiej znaleźć czas na "pozapracowe" aktywności. Generalnie elastyczność godzin pracy w ATSI działa moim zdaniem bardzo dobrze i daje duży komfort, tylko lokalizacja słaba jeśli nie dysponujesz samochodem lub zdrowymi nogami, silną wolą i rowerem (prysznic jest).
2
dude 2016-05-07 11:43
@mati
"Elastyczne godziny" oznaczają, że pracujesz od poniedziałku do czwartku w przedziale godzinowym 9:30 do 15:30 (6h), w piątek od 9:30 do 13:30 (4h) reszta brakujących godzin do pełnego etatu tak jak Ci pasuje. De facto luz może być jeszcze trochę większy jak masz spoko kierownika (jak ja), godzin ma być 40 na tydzień, ale zgadzać to się ma w skali miesiąca. Możesz przez 2/3 miesiąca chodzić de facto na 2/3 etatu a końcówkę każdego miesiąca siedzieć od rana do nocy jak niektórzy, możesz w tygodniu chodzić na 9 godzin aby w każdy w piątek będąc na "czysto" po 13-ej zaczynać weekend. Ponadto od Ciebie zależy czy pracujesz "od świtu" i kończysz wcześnie, czy śpisz dłużej i kończysz później. Trudno się też spóźnić w takim systemie - zaspałeś? po prostu posiedzisz dłużej i nikogo to nie będzie obchodzić - tym bardziej, że - przynajmniej u mnie - nie ma wielkiej presji tak de facto na ą 9:30, poza obowiązkowymi spotkaniami itp.
Jak dla mnie to wielka wygoda, omija cała ta wkurzająca obozowa rutyna przyjeżdżania codziennie na wyznaczoną porę, siedzenia codziennie do wyznaczonej godziny. W ATSI przyjeżdżam jak się wyzbieram; jeśli mam nastrój na to - siedzę dłużej, żeby sobie "zrobić godziny" a jak słaby dzień albo jakieś inne plany to wychodzę wcześniej, łatwiej znaleźć czas na "pozapracowe" aktywności. Generalnie elastyczność godzin pracy w ATSI działa moim zdaniem bardzo dobrze i daje duży komfort, tylko lokalizacja słaba jeśli nie dysponujesz samochodem lub zdrowymi nogami, silną wolą i rowerem (prysznic jest).
1
zazenowany 2016-05-08 22:19
a to musi pisac ktos z hr ktoremu kzali powtarzac jak mantre te same pseudo piarowe opowiastki. Pare postow wyzej ktos zadal pytanie o konkretne widelki a tu odpowiedz "... dla dobrych programistów powyżej mediany płac firm IT w Krakowie". @zadowolony podaj chociaz zrodlo twojej wiedzy o medianie zarobkow programistow w krk? Znow kolejny belkot majacy zataic fakty..

I przypomnienie dla hr - "... oferują pakiet socjalny (kurs angielskiego, ubezpieczenie medyczne, kartę Benefit Systems, obiady)..." to sa standardy w firmach it. nie chwalcie sie tym bo to zenujace, naprawde..
berek 2016-05-11 14:13
> To musi pisać ktoś kogo zwolniono w zeszłym roku bo był cienki

moze lepiej napisz ile osob w zeszlym roku odeszlo bo firma byla za cienka. z tego co wiem jest ich ZNACZNIE wiecej niz tych ktorych zwolniono.

to ludzie uciekaja z atsi a nie atsi pozbywa sie ludzi. wiec te bajki mozesz sobie darowac bo kazdy kto w zeszlym roku pracowal w atsi to wie jak bylo naprawde.
2
dude 2016-05-13 08:31
@zazenowany
coś z tego co napisałem nie jest prawdą?
1
ex-ex-ex 2016-05-14 20:00
WOW - aż dwóch lat :o
Mateusz "Mat" :) 2016-07-04 17:52
Dobry dzień,

w końcu po pewnym czasie postanowiłem wyrazić swoją opinie na temat pracy w ATSI. Zaczynałem jako tester gier - jak na początek było ok, (po 6 miesiącach się nudzi, mozolne, nudne, brak perspektywy rozwoju). Potem systemy (ciekawsze), a potem udałem się w podróż :)
Okres 4 lat jaki spędziłem w ATSI wspominam raczej dobrze. Praca ok, dla kogoś kto zaczyna przygodę w IT. Przynajmniej tak było za nim zmienił się zarząd. Ja miło wspominam osoby, z którymi miałem okazje współpracować - większość z nich już tam nie pracuje.

Rozwój/szkolenia/certyfikaty - marność nad marnościami i wszystko marność (sam nie będziesz chciał się rozwijać to się nie rozwiniesz, firma nie pomaga)
Zarobki - jak na branże IT moim niskie/przeciętne
Socjal - ekhem...
Obiady - bardzo słabe, co z tego, że istnieją dopłaty...
Atmosfera - ja czułem się bardzo fajnie, a miałem okazje współpracować z większością grup w firmie
4
potencjalny 2016-07-31 22:01
@werfrfr

Czy sa jakies stanowiska zwiazane z C++ ktore nie wymagaja znajomosci angielskiego? Znam visual studio i c++ choc bez komercyjnego doswiadczenia. Mam jakas szanse by sie dostac? jak przebiega rozmowa? jest ona po angielsku?
op 2016-08-04 01:42
Atmosfera w firmie jest super, ludzie są ok, to trzyma tą firmę :)
Proton 2016-08-04 20:09
Ludzie są ok, atmosfera też. Sama firma to taki środek tabeli, nie ma tragedii jeśli chodzi o zarobki, benefity itd, ale do czołówki też nie dobija.
ceo test 2016-08-06 00:16
kontakt z rekruterem, który chyba leczy własne kompleksy... w skrócie - ch [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i kamieni kupa... takie odczucie czlowieka z doświadczeniem w IT który się rozgląda za czymś lepszym i nowym . Rozumiem, że nie w ATSI... lepiej iść do kogoś kto rozumie rynek i profesjonalistów i ich kompetencje...
5
Kandydat 2016-08-10 12:46
A coś bliżej o projektach jakie są robione w ATSI?
korpus 2016-08-21 22:42
@ Seba chyba niemalże w każdej pracy doświadczenie jest cenione przez potencjalnego pracodawcę najbardziej. Zaciekawiła mnie opcja na Senior Developer C++ - mam doświadczenie w branży i chce aplikowac - ile zarobię na tym stanowisku w firmie ATSI S.A.?
MattX 2016-11-03 08:23
Jeżeli dobrze liczę to 6x4 to jest 24 do tego 4h więc w sumie daje to w tygodniu 28h
Jadnak piszesz że musi być 40h ......
Gość 2016-11-26 22:16
@MattX
"godzin ma być 40 na tydzień, ale zgadzać to się ma w skali miesiąca" .........................................................
Cyter 2017-01-15 12:13
Szkoda że nie mają żadnych nowych rekrutacji. Bardzo chciałem pracować dla ATSI. Może ktoś wie o nowych rekrutacjach? Będę wdzięczny za wszystkie informacje.
ktoś ciągnie ten kraj do tyłu .... 2017-01-20 12:04
Drodzy Człowiek jest wolny i może sobie znaleźć pracę dobraną do swoich wymagań i kwalifikacji. Jak się nie podoba w ATSI, to może założyć własną firmę rozwijająca oprogramowanie. Ok 40 milionów selekcjonerów reprezentacji Polski, ok 40 milionów znawców jedynej słusznej polityki i potrzebnych zmian w kraju. ok 20 milionów pracowników wiedzących lepiej jak prowadzić firmę i politykę firmy. Powodzenia hejtoki i marudoki !
noale 2017-01-23 09:12
"Człowiek jest wolny i może sobie znaleźć pracę dobraną do swoich wymagań i kwalifikacji"
I całkiem wielu znalazło, przez co atsi miało OGROMNE braki kadrowe, a wiele nowych osób nie miało od kogo nauczyć się wiedzy produktowej.

"Jak się nie podoba w ATSI, to może założyć własną firmę rozwijająca oprogramowanie"
Albo po prostu zmienić pracodawcę, co też wielu byłych pracowników atsi zrobiło.

Najwyraźniej całkiem sporo osób musiało mieć rację w tym, co sądzili o prowadzeniu firmy, bo szefostwo w końcu musiało podnieść standardy (i płace) żeby dostosować się do norm na krakowskim rynku IT. Widocznie w tych punktach pracownicy mieli więcej racji niż ich szefowie :)

"Powodzenia hejtoki i marudoki"
Powodzenia lizuskom i ludziom bez ambicji, którzy wolą obijać się w atsi zamiast rozwijać się w normalnych firmach :)
5
ITITIT 2017-01-26 15:54
ATSI to dobra firma, ma swoje osiągnięcia na rynku IT. Jeśli nawet były jakieś problemy a to zdarza się nawet najlepszym to zostały już załatwiano. Teraz firma działa bardzo prężnie. Dostać się do pracy tu nie jest łatwo ale jak już pracuje to jest zadowolony.
anpa 2017-01-26 20:01
Dzieki za komentarz @noale. Kontynuujac moj wpis 'ktos ciagnie ten kraj do tylu' zastartowalam do tej firmy na stanowisko testera, rozmowa kwalifikacyjna bardzo przyjemna, pytania konkretne techniczne i czesc na wyobraznie - na pewno odpowiedzi daja rekrutujacym wystarczajacy obraz o kandydacie na dane stanowisko. Ja bym chciala pracowac w tej firmie, ale nie licze na pozytywny rezultat bo mam wystarczajaco samokrytyki, ze startowalam na stanowisko gdzie nie spelnialam ( o czym wiem) wymagan z ich ogloszenia. Pozdrawiam,
1
Thx 2017-01-30 22:57
A najbardziej ludzi cieszy, jak warunkiem przyjęcia do tej "wspaniałej" firmy jest konieczność założenia własnej działalności gospodarczej, a następnie dowiadują się, że mają swojego szefa i 40h godzin pracy w tygodniu.
2
Greg 2017-02-16 14:13
Fajna firma ze zdolnymi ludźmi,dobre miejsce do pracy.
niemaszcorobicidzdoatsi 2017-02-22 13:40
Mialem kilka tygodni temu niezbyt mila rozmowe kwalifikacyjna w ATSI na stanowisko testera...
Wszystko szlo fajnie, ludzie przepeytujacy mnie byli bardzo wporzadku, oprocz jakiejs mlodej dziewczyny z HR, ktora chyba mysli ze zjadla wszystkie rozumy i probowala mnie oczernic przed wszystkimi. Cjhyba jej sie to udalo bo oferty pracy nie otrzymalem. niestety nie otrzymalem rowniez odpowiedzi ze sie nie dostalem mimo ze obiecywala..

jesli chodzi o samo stanowisko to z tego co przedstawiali je osoby pracujace na tym stanowisku, praca dosyc ciekawa, spore szanse rozwoju no i calkiem pokazny pakiet benefitow.
5
Ludwik 2017-02-25 14:00
Czy firma ma jakieś oferty pracy? Słyszałem dobre oceny i ponieważ szukam pracy dlatego pytam. Gdyby ktoś miał wiedzę proszę o pomoc. Jaka jest atmosfera w firmie?
Agnieszka 2017-02-28 15:27
@Ludwik, oczywiście! Obecnie firma poszukuje osób na stanowiska Specjalista ds. rekrutacji - wewnętrzny HR, Front-end developer oraz C++ Game Developer :) Wybierasz którąś?
Thx 2017-02-28 20:10
Daj spokój.
3
Agnieszka 2017-03-01 09:39
@Thx, dlaczego? Możesz rozwinąć swoją wypowiedź? ;)
Tom 2017-03-30 16:27
Ktoś z HR wyjaśni po co każe pracownikom podpisywać aneksy wiszące nad pracownikami 7 lat po odejściu z firmy na kwotę 200 tyś zł za to, że kogoś polecą do innej firmy. Forma zastraszenia czy jakieś inne pobudki ?
5
Natalia 2017-04-04 20:02
Czy mógłby ktoś dodać kilka słów na temat pracy z najnowszej oferty dla senior recruitment specialist? Jakie wymagania trzeba spełniać, żeby chcieli rozmawiać? Jak się pracuje w firmie? Czy poza pensja zasadniczą macie jeszcze jakieś dodatki? Może socjalny?
Nick 2017-07-25 13:16
Centrum kosztowe dla novomatica z austrii.
Nie ma co liczyć ani na rozwój, ani rynkowe zarobki ani szacunek pracodawców. Nadgodziny są darmowe ;)
2
Cyterka 2017-07-25 21:33
Co słychać nowego w firmie, może ktoś napisać kilka słów?
Jurek 2017-07-30 12:50
Zmiana nazwy firmy, odejścia ostatnich ludzi którzy coś umieli i którym się chciało. Zgodnie z postami z poprzedniej strony firma idealna dla studentów...
3
Jurek 2017-07-30 12:50
Zmiana nazwy firmy, odejścia ostatnich ludzi którzy coś umieli i którym się chciało. Zgodnie z postami z poprzedniej strony firma idealna dla studentów...
Manta 2017-07-31 10:42
ATSI to nowoczesna firma i nie widzę nic złego w tym że zatrudniają studentów!
Pierścień 2017-07-31 23:05
Jasne, wszystko fajnie dopóki ma kto studentom przekazać wiedzę lub im pokazać kierunek rozwoju. A w atsi tego nie ma. ZOSTAŁO KILKA OSÓB Z WIEDZĄ, reszta to zwykli klepacze...
4
Pierścień 2017-07-31 23:06
Jasne, wszystko fajnie dopóki ma kto studentom przekazać wiedzę lub im pokazać kierunek rozwoju. A w atsi tego nie ma. ZOSTAŁO KILKA OSÓB Z WIEDZĄ, reszta to zwykli klepacze...
4
Agnieszka 2017-08-10 16:46
@Pierścień - a jak dokładnie wyglądają praktyki w ATSI S.A.? Czy są one płatne? Czy są organizowane szkolenia/kursy? Te informacje będą istotne dla osób, które są w trakcie poszukiwania stażu.
Karolina 2017-08-14 19:45
Cześć Agnieszka,

Firma nie prowadzi praktyk ani staży. Szkolenia i kursy tylko na wyraźne żądanie pracownika i związane z jego stanowiskiem pracy.

Pozdrawiam
1
Determinant 2017-08-15 15:59
Jestem bardzo zadowolony, że tu pracuję. Można się rozwijać i mieć poczucie wewnętrznej satysfakcji z pracy która jest czysta przyjemnością.Polecam
1
Zostaw swoją opinię o ATSI S.A. - Zabierzów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ATSI S.A.