brak logo

Elumatec Polska Sp. z o.o.

Września

Opinie o Elumatec Polska Sp. z o.o.

Dance 2015-02-21 22:44
Niepoważna firma, oddział w polsce to żart, koleś organizuje spęd chętnych do pracy, wszyscy sie cisną na kupie i cały boss wybiera najbardziej reprezentatywnego :D przy czym sam ubrany jak clown. Ciąga ludzi z całej polski bo organizuje ekipę terenową... Jeśli działają tak jak są zorganizowani, to współczuje klientom. Ogólnie, firma robi fatalne wrażenie
bluebird 2015-02-22 22:04
A na jekie stanowisko w tej chwili szukają? Mieszkam blisko i może by mi to pasowało.
Podlasiak 2015-08-15 18:50
Koleś nie dostał tej posady i ma żal ze nie spełnia oczekiwań firmy i nie przeszedł kwalifikacji dlatego tak pisze. sam osobiście byłem na na tym tak zwanym przez niego "spędzie" i odniosłem zupełnie inne wrażenie. Prezes firmy jest konkretną osobą dobrze wie czego oczekuje od pracownika. Poza tym specjalnie przyjechał do Warszawy na spotkanie by kandydatów nie przeganiać do samej Wrześni. Frustracja i żal ze nie dostał tej posady powinien koleś skierować nie na Prezesa a na siebie. Widocznie pozostali kandydaci byli lepiej przygotowani do pracy na te stanowisko.
janek 2015-11-17 17:32
prezes zabrał głos :)
Retne 2016-03-13 09:52
Super firma! Oferują pracę tylko najlepszym, ludziom posiadającym wiedzę techniczną z wyższej półki. W końcu centra obróbcze Elumatec to I liga na świecie.
Retne 2016-03-15 07:12
Jak zdążyłaś przeczytać, jest to praca dla najlepszych, więc i zarobki są adekwatne do posiadanej wiedzy i umiejętności.
Nie jest to na pewno praca dla ludzi którzy szukają pracy.To oferta dla tych, którzy chcą pracę zmienić na lepszą.
Zdziwiony 2016-04-07 19:38
Naprawiam CNC od 15 lat, przerobiłem tego setki i w bardzo wielu przypadkach byłem tą ostatnią nadzieją. Do firmy o której mowa startowałem chyba ze dwa razy, nigdy nawet się nie odezwali. Jeżeli nie zgubił mnie wiek to rekrutacje prowadzą ludzie którzy albo sami nie wiedzą czego chcą, albo nie mają o tym stanowisku zielonego pojęcia, albo kierują się zasadą "Nie przyjmuj lepszego od siebie, bo kiedyś może cię wysadzić ze stołka". Powodzenia dla tych "najlepszych".
6
kapota 2016-05-05 17:18
ta firemka to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kaczych łapach, a nie poważni ludzie. Jakis szkop powierzył w brudne chłopskie łapy prowadzenie renomowanej marki i tak ten z metra cięty choinkowy pajac rzeźbi tam w gównie. Taka amatorszczyzna, ze w głowie sie nie mieści. Już wiesio i zenek ze wsi mają wiecej polotu i kultury w stosunku do innych niż ta zbieranina gałganów w tej firmie.
4
pap 2016-07-04 10:37
ile mozna u nich zarobic ?
4
bang 2016-07-06 22:55
Na spokojnie wynagrodzenie u nich jest powyżej krajowej, bo trzeba pamiętać o podwyżkach które dochodzą do każdego zatrudnienia tutaj. A benefity socjalne są? Pozdrawiam
E muł atec 2016-10-27 16:12
Z czystego serca nie polecam firmy temu kto niechciałby uprzykrzać sobie życia
Xxx 2016-10-29 14:08
Ta firma to żart. Nie wiem dlaczego niemieccy właściciele nie widza co tam sie dzieje. Sprawa kryminalna. Unikać szerokim łukiem.
przyszly 2016-11-07 21:08
mam rozmowe na nxt. tydzien. Jakie sa widelki.? 6000 netto dotane? jak nie to szkoda mi czasu - u mnie w jeden dzisn mige czasem zarobic i 500 wiec jak jest?
Koniec z imbecylami 2016-11-21 16:20
6000 netto dostaniesz jak najbardziej z tym że jak przeliczysz godziny pracy to sie okaże że cieć otwierający szlaban ma więcej. Poza tym bierz pod uwagę że będziesz koordynowany przez bandę imbecyli.
1
Koniec z imbecylami 2016-11-21 17:13
Dla przyszłych pokoleń myślących o pracy w tej firmie. Praca polega na tym że zaczynamy o 7 rano w poniedziałek a kończymy w piątek przy dobrych wiatrach o 20. Wiec jak łatwo obliczyć pracujemy 109h tygodniowo, czyli 436h miesięcznie. Idąc dalej tym tokiem bierzemy te 6000 netto o których kolega mówił powyżej, dzielimy przez 436 i wychodzi na to ze fachowiec od maszyn CNC którego nie ma w domu przez cały tydzień zarabia 13.76złotego netto na godzinkę :)
Buuuuuuu... brzydki Elumatec.....
1
Zdziwiony 2016-11-22 22:28
No, przekonałeś mnie bo miałem próbować chyba już 3 raz. Najbardziej trafiają do mnie słowa o kadrze zarządzającej. Chodzi zapewne o młodych, prężnych (dobre ucho), znających języki i mających gigantyczne problemy z logicznym rozumowaniem. Nie wspomnę nawet o jakiejkolwiek wiedzy technicznej, bo to prawie na pewno sam marketing i zarządzanie, który zwykł nazywać projektem zrobienie zdjęcia (takie samodowartościowywanie się). Z doświadczenia wiem, że dla marketingu nie ważne jest co kto potrafi tylko kogo zna i kto go lubi. Reszta się nie liczy. Dalej niech tak postępują to może kiedyś i oni przestaną się liczyć.
Kandydat 2016-11-23 15:44
Idąc tym krokiem daleko nie zajdziesz...

Mam zamiar pojechać do nich na rozmowę i zastanawiam się czy warto. Nie interesuje mnie liczenie godzin w taki sposób, bo nie pracujesz 24h/dobę... Nie ma Cię w domu- to fakt, ale ile faktycznie poświęcasz czasu na pracę- 10, 12h/dobę? Jeśli 12, to zarabiasz 25 zł/h...
Jestem obecnie serwisantem i wiem, że moja praca to w 99% wizyty u klienta...
Interesuje mnie kwestia rezerwacji noclegów, wyposażenia w narzędzia (tel, komp, itd.), samochodów służbowych, wypłacania diet itd...
Czy może wypowiedzieć się w temacie osoba, która tam obecnie pracuje?

Proszę raczej o konkretne odpowiedzi... Dziękuję
pozytywnie nastawiony do świata 2016-11-23 16:15
Wszystkich ziejących nienawiścią zakompleksionych frustratów, informuję , iż elumatec od wielu lat jest numerem 1 na rynku ogólnoświatowym w branży maszynowej. Każdą firmę tworzą ludzie, a nie logo, więc jak widać jest to praca dla wybranych i najlepszych...czego i wam serdecznie życzę!
1
Zdziwiony 2016-12-01 01:39
Wszystkich dobrze ustawionych w firmie cwaniaczków, informuję, iż elumatec w tym kraju od wielu lat funkcjonuje na zasadach kolesiostwa, cwaniactwa i pociotkarstwa. Każdą firmę tworzą ludzie, a nie logo, więc widać, że jest to praca dla pociotków i kolegów nie koniecznie znających się na swojej pracy. Pracy z takimi ludźmi nikomu nie życzę!.
3
Nie jestem robotem 2017-03-09 00:45
Tak,masz samochód, sprzętu po pachy, laptop, telefon to standard. Diety rzetelnie rozliczane..czyli za śniadanie w hotelu masz odcięte. Tak rzetelnie, ale to już standard u pracodawców teraz.
Na 6k netto nie licz, raczej brutto ale na wstępie możesz się zdziwić bo mimo ustalonych warunków np. na te 6k możesz dostać w pierwszych 3mies. 2.5-3k max. Wszystko zależy od spotkania i rozmowy. Możesz być już w drugim tygodniu pracy samodzielnym serwisantem bo możesz być gdzieś wysłany do maszyny, którą widzisz pierwszy raz w życiu - szkoleń zero - nie łudź się. I najważniejsze jak pojedziesz to żebyś sprawiał wrażenie jakbyś tą maszynę już znał. A wszystko ma na celu to żeby klient przestał ryć beret Głównemu lub Pussemu licznymi telefonami. Przyjmujesz na klatę wszystkie zjeby świata od klienta i jest fajnie..ale nie dla Ciebie. Praca od świtu do zmierzchu, czyli jak pisałeś te 12-13h. Wyloty do domu w piątek ..uu jak się uda około 15-16 wyjechać od klienta to jest fart. No i dolicz jakieś 300-400km do domu. Rejonizacja ..może ale bardziej się sprawdza w teorii. Premie jakieś są ale nikt nie wie od czego zależne. Raz wyższe,niższe. Okres świąteczny okraszony jest też premiami ale też wysokość zależna od ....? Sądzę że premie specjalistów od sprzedaży są ściśle określone i jasne i odpowiednio ...tłuste. Pamiętaj, że tylko sprzedawca generuje przychód...cała reszta ...to koszt.
Mam nadzieję że pomogłem.
4
Kopecki 2017-04-03 19:48
Dzień dobry,

Czy podejmie sie Pan uruchomienia SBZ130, która nie była używana przez 3 lata, teraz trzeba jej zrobić przegląd i przywrócić do działania?
Maszyna znajduje się w Krakowie.

Z pozdrowieniami,
Marian Kopecki
tel. 609 980 171
kopecki@hsk.com.pl
Zdziwiony 2017-04-04 20:54
Witam,
Przykro mi ale jest kilka powodów dla których muszę zrezygnować z oferty.
1. Dzięki takim firmom jak między innymi Elumatec zmieniłem branżę i jakoś coraz mniej tęsknię do powrotu.
2. Pracuję stacjonarnie 300 km od Krakowa i nie muszę już dorabiać na boku.
3. Wyszło by na jaw kim jestem (a wiem, że są złośliwi), a tak to jeszcze troszkę im podokuczam.
4. Skoro zdaniem Elumateca i innych firm zajmujących się CNC najlepszym kandydatem na serwisanta jest 25-cio letni młodzian to niech działają. To jest troszkę bardziej skomplikowane niż obsługa smartfona.

Pozdrawiam
1
rozczarowany młodzianin 2017-06-22 23:09
25 letni "młodzianin" nie może mieć pojęcia o maszynach przemysłowych?
Sam mam tyle lat i nie jestem pokoleniem siedzącym przed komputerem czy telewizorem...
4 lata byłem operatorem i pragramistą oraz 1,5 jestem serwisantem, studiuję mechanikę i budowe maszyn... póki co uruchamiam nowe i naprawiam stare maszyny oraz szkole ludzi jak je obsługiwać...

Pozdrowienia dla starych uprzedzonych którzy są najmądrzejsi bo mają dwukrotność mojego wieku...
Zdziwiony 2017-06-23 01:00
Takich hasełek jakimi tutaj rzucasz typu szkoły, kursy, szkolenia, praca to mam tyle, że nawet już o nich nigdzie nie wspominam. Ale zauważyłem, że z rozpędu troszkę za dużo napisałeś. Otóż przy współczesnych maszynach najlepszymi serwisantami okazują się niestety elektronicy. Zdecydowanie częściej elektronik naprawi mechanikę niż mechanik elektronikę. Mechanika rzadziej ulega awariom a jeżeli już to przyczyną awarii jest najczęściej niewłaściwe działanie elektroniki.
Masz rację niewiele mi brakuje do dwukrotności Twojego wieku dlatego widziałem już wiele i wielu serwisantów w akcji. I wiem, że prawdziwy serwisant to ktoś kto zostaje na placu boju jak już wszystkim zabraknie wiedzy i pomysłów. Niewielu w życiu takich spotkałem, ale niemal wszyscy skończyliśmy podobnie. Najczęściej zdarzają się serwisanci "krzykacze" z bardzo wysokim EGO, gorzej z umiejętnościami. Wypuszczenie takiego w teren bez telefonu i kontaktu z grupą wsparcia producenta to pewna porażka, dlatego zawsze w wymaganiach na serwisanta jest mowa o angielskim i/lub niemieckim.
Oczywiście jak zawsze każda opinia nie dotyczy wszystkich ale zdecydowanej większości. Być może należysz do tych, którzy rokują na serwisanta z prawdziwego zdarzenia. Jeżeli tak jest to za jakieś 15 lat zrozumiesz o co mi chodziło, oczywiście tylko w przypadku gdy osiągasz wszystko sam a nie przez to, że masz "plecy". Powodzenia, napisz za jakiś czas jak Ci poszło... to jest za jakieś 15 lat.

1
szukam uczciwego pracodawcy 2017-07-03 12:49
Firma nie szuka współpracy tylko prawnych gamoni którzy ewentualnie załatwią ich chwilowe problemy.
Nie miejcie złudzeń, że to wasz nowy super pracodawca. W umowie nie ma godzin pracy,zagwarantowania narzędzi i samochodu,niejasne rozliczenia za hotele ,a rozwiązanie umowy może nastąpić po 1 dniu grypy i jeszcze trzeba zapłacić za niewykonaną przez chorobę pracę-konkluzja po przeczytaniu ewentualnej umowy-szkoda straconego czasu.
WTF 2017-07-06 21:41
Delikatnie pisząc, firma ta to szczyt braku szacunku do kandydatów na pracowników. Miałem umówioną rozmowę, wziąłem specjalnie urlop. Na godzinę przed rozmową jakaś pani dzwoni do mnie, że oferta jest już nieaktualna. WTF!!!! Po jaką cholerę zamieszczają ogłoszenia i zawracają ludziom głowę i tracą cenny czas skoro przyjmują na stanowiska po znajomości. Nie rozumiem jak w tych czasach, gdy coraz ciężej o pracownika taka firma pozwala sobie na zachowanie poniżej krytyki.
Natalia 2017-08-10 08:58
Mimo wszystko dobrze, że Pani zadzwoniła do Ciebie @WTF i ie pojechałeś tam. Ale rozumiem Twoje wzburzenie, ponieważ wziąłeś specjalnie urlop. Może ktoś miał też podobne doświadczenia? Trzeba potwierdzić czy inne osoby też zostały tak potraktowane, żeby udowodnić to zatrudnianie po znajomości. Na naszym forum bez argumentacji nie mogą być tak poważne oskarżenia. To ważne dla szukających pracy.
Zostaw swoją opinię o Elumatec Polska Sp. z o.o. - Września
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elumatec Polska Sp. z o.o.