brak logo

Bwe-Polska Sp. z o.o.

Świdnica

Opinie o Bwe-Polska Sp. z o.o.

elis 2015-11-22 17:27:43
Pracowałam dla nich na 3 kontraktach i mogę tylko powiedzieć nie polecam tej firmy.Obcięli mi zarobki w czasie trwania kontraktu o 100E na co nie wyraziłaqm zgody.Miałam opiekować się jedną osobą,a na miejscu wyszło,że są dwie.Panie w biurze w Świdnicy słodko wredne i niekompetentne na czele z szefową.Kłamią na zawołanie,a prawdę powiedzą jak się pomylą.Zmieniłam firmę i tutaj dopiero zobaczyłam na czym polega praca,Umowa przejrzysta,warunki pracy takie jak w umowie,no i kasa lepsza,Nie polecam firmy BWE.
elis 2015-11-22 17:28:30
Pracowałam dla nich na 3 kontraktach i mogę tylko powiedzieć nie polecam tej firmy.Obcięli mi zarobki w czasie trwania kontraktu o 100E na co nie wyraziłaqm zgody.Miałam opiekować się jedną osobą,a na miejscu wyszło,że są dwie.Panie w biurze w Świdnicy słodko wredne i niekompetentne na czele z szefową.Kłamią na zawołanie,a prawdę powiedzą jak się pomylą.Zmieniłam firmę i tutaj dopiero zobaczyłam na czym polega praca,Umowa przejrzysta,warunki pracy takie jak w umowie,no i kasa lepsza,Nie polecam firmy BWE.
1
TES 2015-12-10 11:07:57
zenada to ty jestes
teresa 2015-12-14 00:00:40
WitajZosia w gronie oszukanych. To byla moja pierwsza praca w tej firmie i nie mialam pojecia , ze moga mnie oszukac. Jednak po pierwszych 2 tyg. kiedy otrzymalam wyplate , wiedzialm , ze mnie oszukali. zaczelam walczyc o swoje wiec po jakims czasie mnie wyrzucili na bruk, rodzina zalezna od Pani Lejman, wiec poczekalam pare dni, i niestety za kolejny miesiac pracy nie otrzymalam wogile wynagrodzenia. Nie jestem pijaczka , jak to okreslaja niby niektore pseudo opiekunki, jestem konsekwentna, i wymagam tego czego mi sie nalezy. Niestety, za duzo widocznie fikalam, wiec dostalam kopa, za nic , za uczciwosc i walke o godne warunki pracy i placy.
Jutro dzwonie do niemieckich zwiazkow zawodowych, w Polsce to tylko uslyszalam , ze sad cywilny, ta kobieta placi tyko dla poddanych, te co sie buntuja dostaja kopa, ale nie podaruje jej jednej zlotowki, bede walczyc o wszystko, o zmiane umowy, o wynagrodzenie jakie obowiazuje w niemczech itp. pozdrawiam wszystkie poszkodowane opiekunki i powinnysmy zalozyc protest, zeby wreszcie te oszustwa sie skonczyly, pozdrawiam Teresa
1
teresa 2015-12-14 00:18:51
Czesc Ola, moze zalozymy jakis protest, jestem tak zdeterminowana bo nie zaplacili mi za caly miesiac pracy, a poza tym oszukali mnie za wczesniejsze 2 tygodnie, wiec szukam osob , ktore by razem ze mna zlozyly o sciganie tej Lejman do prokuratury za falszywosc i oszustwo, Teresa
1
Zazula 2016-01-12 16:26:38
Jak czytam te opinie /pozytywne/ ręce opadają. Pytanie: kto je pisze!? Nie chcę się rozpisywać, ale MYŚLĘ sporządzają kadry, to tylko jedno zalecenie: Kodeks Pracy!!!. To jest kpina!?Co się dzieje w tej Polsce.... ach nie chce się pisać!!!/moja ocena to za kłamstwa/
elis 2016-02-26 14:52:00
Ja też myślę iż pozytywne opinie biurwy piszą:)
1
rysia 2016-04-01 13:03:26
Proszę się trzymać z daleka o tej firmy nie wierzę w pozytywne oceny to piszą tylko pracownicy biura na zlecenie szefa lub szefowej. Proszę zgłosić skargę do inspekcji pracy. Inspekcja pracy w Pl działa b. dobrze. Mi ściągnęl od nich prawie 3tys. zaległego wynagrodzenia i składki zusowskie. Miała umowę o pracę polską
masakra 2016-05-29 10:16:19
znowu pisze baba z biura, najgorsza firma z ktorą pracowałam działa nielegalnie, nie moze zatrudniać na polskich warunkach, zwróccie sie do zusu to zobaczycie, poza tym jak ktoś zostal oszukany i ma umowę o pracę złóżcie skarge w inspekcji pracy
Dorotka 2016-06-06 11:24:21
Jezdzilam od nich kilka razy,bylo ok poza inf.o podopiecznym,az ostatnio nie wyplacili mi czesci poborow.Duzo mnie to kosztowalo nerwow i czasu ale odzyskalam swoje.Cos tam zle zaczelo sie dziac.Nie polecam,poniewaz mam znajome opiekunki ktore dalej pracuja i wiem co sie dzieje,obcinaja zarobki.
poldek 2016-06-10 10:50:05
firma działa nielegalnie nie może ubezpieczać w polskim zusie, a jak zapłacą w zusie składki to zus im odda radzę ta firmę z daleka omijać, taki mamy dziadowski system lepiej omijać ich szerokim łukiem
elis 2016-06-12 12:23:17
to jest najgorsza firma w jakiej pracowałam,oszukują w czasie pracy obcinają zarobki-ja podpisałam umowę na 1300,a po miesiącu chcieli mi zabrać 100 pomimo iż na 2 miesiące miałam umowę po 1300.Nie dałam sobie zabrać,bo powiedziałam ,że opuszczę podopiecznych i mam to w d,,,.Lecz już następny raz z nimi nie pojechałam.Niemiecka szefowa na nas opiekunkach kasę trzepie,a my tyramy na nią.
2
krysia 2016-06-24 22:06:57
a ty pracujesz w biurze to ci sie wszystko zgadza oszustko
1
paula 2016-06-24 22:10:54
bo ty w tej firemce pracujesz w biurze oszustko
1
polka 2016-06-24 22:14:11
nie wiem po co te baby z biura wypisuja te pozytywne oceny tej oszukanczej firmy zus powinien zamknąć wreszczie ta oszukańcza firemke, nie ma porzadku w Polsce
1
karola 2016-06-24 22:18:59
nie ma naprawy dla oszustą nalezy zamknąć firmę zeby wiecej nie oszukiwała ludzi powinien to zrobic zus albo sąd oszuści sie ptytaja jak naprawic firmę można się zagotować ze zlości miejsce oszustów jest w więzieniu
1
karolina 2016-06-29 08:00:53
bo tam pracujesz i ci kazali taka bzure napisac, nie płacą zusu nie wypłacają całości wynagrodzenia cała prawda i nie mają prawa ubezpieczać w polskim zusie ponieważ nie spełniają ustawodawstwa polskiego a w NIemczech was nigdy nie ubezpieczą
1
poldek 2016-06-29 08:12:54
firmę radzę omijać szerokim łukiem i nie mieć najlepiej z nimi nic współnego zwykli oszuści, nie wypłacą całości wynagrodzenia nie zaplacą zusu w całości i dzialaja nie legalnie w Polsce
1
piotrek 2016-07-04 13:59:45
to idź do zusu i zapytaj gdzie cię ubezpiecz a zgodnie z prawem, ludzie nie bądzcie tacy ciemni, sprawdzajcie oszustów
1
zorro 2016-07-09 13:02:19
a na jakie legalne ubezpieczenie może liczyć bo na pewno nie na polski zus
jgoda 2016-07-14 17:13:26
o co ci chodzi o jakis śmieszny kurs wszędzie moźna zrobić a firma działa nielegalnie
felicja 2016-07-15 21:16:21
ty nie rozumiesz ze to są oszuści oszukuja w wynagrodzeniach i składkach zus które i tak płacą nielegalnie ludzie dlaczego jesteście tacy naiwni
aniolek 2016-07-19 11:46:21
co ty za brednie piszesz to zwykli oszusci nie wyplacą ci całości wynagrodzenia ani skladek zusu
koala 2016-07-20 11:37:34
Ludzie jacy wy jesteście ciemni oszukują, jak pracowałam u nich musiałam prosić o pomoc inspekcje pracy sciągnęli z nich prawie 3 tys. bo za malo wypłacili, ludzie nie rozumiecie po polsku co to jest oszust, nie zaplacili skaladek zusu, w nielegalnie ubezpieczają w zusie idz do zusu i zapytaj, nie spełniaja ustawodastwa polskiego w delegowaniu pracown.
zosia 2016-07-21 14:55:17
a ty gościu siedzisz w biurze jakie warunki maja oszuści, puknij sie w czajnik
robin 2016-07-30 22:37:15
a po co chcesz być oszukany palancie
robin 2016-07-30 22:38:13
a po co chcesz być oszukany palancie
miko 2016-08-02 19:40:35
nie nie wypłacą ci całosci wynagrodzenia a ubezpieczenie w zus jest nielegalne
Miroo 2016-08-04 23:57:13
Pan Lehman bierze pracowników do De, a tam zamiast pokoju 4osobowego nagle okazuje się ze mieszkasz z 11toma innymi facetami, lodówkę macie jedną, robota 12h-16h/24 a dostajesz kasę za 8, no nic tylko pracować. Pozdro
kowal 2016-08-06 17:29:05
a ty pracujesz w biurze ze takie farmazony piszesz i jeszcze pewnie szefowa ci kazała pisać rotacja jest na maksa
wach 2016-08-07 13:31:04
to spodziewj sie tego ze oszukają cię przy wypłacie wynagrodzenia i ubezpieczeniue, które zresztą jest nielegalne w zusie
karla 2016-08-10 14:12:33
w stodole na sianie
róża 2016-08-11 16:14:24
nie żle radzi sobie w oszukiwaniu ludzi i na dodatek nielegalnie ubezpiecza w zusie
zav 2016-08-13 20:29:26
a ty chłopie nie rozumiesz ze oszust oszukuje wypłaci ci za mało wynagrodzenia i na ubezpieczeniue tez oszuka
klot 2016-08-14 21:58:36
co ty bredzisz za bzdury jak cie orżnie na wynagrodzeniu to na kij ci atmosfera masakra ludzie sa durni
plk 2016-08-17 11:09:15
stabilne zatrudnienie to kazda firma pisze dopiero okaze sie przy wypłacie jak cie oszukaja
klp 2016-08-18 19:36:55
a ty pracujesz w biurze ze bez przerwy wypisujesz pozytywne opinie o oszyście
ll 2016-08-24 14:13:57
to czekaj aż oszust cie oszuka
klp 2016-09-07 10:39:21
ty chyba pracujesz w biurze ze takie bzury o oszustach piszesz, jakie benefity socjalne
ll 2016-09-08 19:11:32
oni działaja nielegalnei nie maja prawa zgodnie z decyzja zusu ubezpieczać w polskim zusie
klp 2016-09-12 15:22:36
człowieku ty nie umiesz czytac matole idz do zusu i zapytaj to ci wyjaśnia, tak mam dowody
kk 2016-09-12 17:46:06
człowieku ty nie umiesz czytac jakie premie to sa oszuści i dziłaja nielegalnie dotego, inspekcja pracy musiała sciągac reszte wynagrodzenia
kk 2016-09-19 12:49:02
firma dziła nielegalnie nie spełniaja wymogow do delgowania pracownikaow zagrnaice
kp 2016-09-26 17:17:07
człowieku idz do zusu i zapytaj nie umiesz czytac po polsku nie spełniają wymogów ustawodawstwa polskiego
1
karola123 2016-09-27 11:41:24
To prawda ze oszukuja na wyplatach,potracaja pod byle jakim pretekstem,ja tez naslalm na nich PIP aby odzyskac swoje 2000 tys.bo na tyle mnie chcieli oszukac ze niby popelnilam przewinienie ze zjechalam szybciej,nie maja prawa tak robic.sztele maja dobre swoim tylko.uwazajcie bo pozniej to jeszcze i zdjecie wasze rozesla po innych agencjach ze niby jestescie nie godni zaufania.
1
opa 2016-10-04 20:51:41
masz wszystkich w domu ze u oszustów chcesz pracowac
opa 2016-10-08 10:10:43
umiesz czytać, matole to se poczytaj, ile razy można to samo pisać, idz do zusu i zapytaj, albo poproś matke nich ci poczyta jak nie umiesz
olo 2016-10-09 20:10:29
proszę sie wybierz lub zadzwon do zusu do świdnicy to ci powiedza zadaj sobie troche trudu
opa 2016-10-10 20:52:27
daj sobie spokój z tą firma
rysiek 2016-10-12 12:53:02
Taki młodszy specjalista ds. mediów społecznościowych ma całkiem niezłe zatrudnienie, bo oprócz dostępu do prywatnych świadczeń medycznych i zajęć sportowych jest jeszcze szansa na dwuskładnikowe wynagrodzenie. Dla mnie ważne jest to, żeby wypłata była terminowa.
Zostaw swoją opinię o Bwe-Polska Sp. z o.o. - Świdnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bwe-Polska Sp. z o.o.