brak logo

Sheraton Sopot Hotel

Sopot

Opinie o Sheraton Sopot Hotel

vini vidi vici 2011-11-04 17:29:08
Oj stefan ty tam chyba nie pracowales...bo bredzisz..pensje nieadekwatne to statusu 5*hotelu i nakladu pracy sheraton wsrod pracownikow zostal nazwany obozem pracy.nie polecam.
5
gosc 2014-10-23 21:51:29
HOTEL jest najgorsza praca jaka miałam wykorzystywanie ludzi mobbing ludzie przychodzą i po 2 godzinach albo 1 dniu odchodzą pensje male ludzie okropni i bardzo fałszywi trzeba bardzo uważać co się mówi za byle co zwalniają zła atmosfera bardzo ciężko traktują ciebie jak niewolnika praca święta nie święta cały czas nie radze nikomu tam iść bo będziecie bardzo żałował chodzą za tobą wszędzie kamery strach iść do toalety mobbing jeszcze raz mobbing nigdy tam szukajcie innej pracy a będziecie dziękować bogu
7
gość 2015-02-03 09:39:35
Praca w tym miejscu jest ciężka i za psi grosz (na każde pytania pracowników o ewentualne podwyżki można od dyrekcji usłyszeć "cieszcie się, że pensję dostaliście"), dobre warunki mają jedynie lizusy dyrektorki. Szeregowy pracownik może stracić pracę ot tak - wedle "widzi mi się" dyrekcji, za to jej lizusy egzystują nad wyraz dobrze - ciche dodatki do pensji, zero odpowiedzialności, ot "mierny, bierny ale wierny"... odradzam pracę w tym obozie - naharujecie się a i tak wasza praca nie zostanie doceniona i każdy dzień może być ostatnim w tej pracy (ostatnio zwolniono wszystkie pokojówki, bo trzeba "ciąć koszty").
11
4 siostra 2015-10-14 00:09:10
Sheraton Sopot Opinie IT Systems Manager - najgorszy pracowca jesli chodzi o branze IT na rynku, w zyciu nie pracowalem w gorszej firmie. Stanowisko niby managerskie a jestes zwyklym poganiaczem ktory lata z tonerami i kabelkami po calym hotelu. Warunki biurowe fatalne w przeciwienstwie do pokojow, posklejane fotele na tasme izolacyjna!. 1 na 5 gwiazdek! Zarobki Sheraton Sopot Hotel It Manager rzedu 9500zl brutto bez szalu, nie robia za te katorge na tym stanowisku. Ludzie pracujacy tam sa obludni i zaklamani, sztuczne usmiechy, typowe szczury korporacyjne, o wszystkim donosza dyrektorce, nawet, jesli z czegos tylko zazartujesz. Korporacja z najgorszych koszmarow. Bardzo duzo minusow. Jesli szukasz pracy w IT, wystrzegaj sie tego miejsca, juz 2 osoby zrobily ten blad i krotko wytrzymaly, nie badz nastepny. Dzial IT jesli dzialem mozna nazwac 2 osoby to totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zero dokumentacji technicznych, wszystko zrobione na jakichs tajemniczych patentach 1 pracownika tego hotelu. Kaza ci robic mega wazne papierkowe bzdetne robotki i raporty a za chwile ktos do ciebie dzowni i prosi jako priorytem zeby mu ikonke przesunac na monitorze, szok!! Co 5 minut cos sie wali i jest awaria i najlepiej by chcieli, zebys nie wychodzil w ogole do domu i siedzial po 12h. Nie ma nikogo kto przekazania odpowiedniej wiedzy. Unikac z daleka tego miejsca, serio!
11
Byla pracownik 2016-01-25 15:01:42
Brak słow zeby opisac prace w tym hotelu, pracowalam na dwoch stanowiskach w przeciagu 3 lat. Praca jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] traktowanie ludzi jak bydło bez mozliwosci posiadania wlasnego zdania. Najlepiej wchodzic w d.... menagerom zeby moc przetrwac, lizusy tam pracuja narazajac wlasne zdrowie. Płaca zenujaca na poziomie najnizszej krajowej, za nadgodziny nie placa tylko daja wolneza zwykla stawke, niedziele, swieta pracuje sie za zwykle pieniadze a wiadomo ze za takie dni powinno sie dostawac wiecej. Ciagle sie slyszy falszywa polityke hotelu cieple, wzajemne relacje a panuje podpierd.... krzywe usmiechy, nieszczerosc i mobbing. Jak Ci sie nie podoba to mozesz sie zwolnic lub cieszcie sie ze macie prace. Hotel na poziomie 1* a nie 5. Nie bede sie wypowiadac jak oszukuje sie ludzi jesli chodzi o jedzenie w reastauracji na sniadaniach, jedzenie nie pierwszej swiezosci , soki niby wyciskane tylko w teorii w praktyce mieszanka z butelek. Czlowiek musi swiecic oczami i oszukiwac gosci a menager ma ciaglepretensje ze sie gosciom w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wchodzi a nie kazdy sobie tego zyczy. Przychodzisz do pracy na 6 i nie wiesz o ktorej wyjdziesz bo Ci nie pozwola. Rotacja ludzi w tempie ekspresowym. Stracilam tamz zdrowie fizyczne i psychiczne, nie doceniaja niczego co sie robi.
2
nick 2016-01-31 23:17:19
Cześć Ola :)
ja 2016-02-03 05:56:56
co za bzdura
Flexy 2016-02-17 16:33:29
Umowa o pracę w Sheratonie w żaden sposób nie daje ci poczucia stabilności, bardzo częste jest że umowy są rozwiązywane w trybie natychmiastowym (dyscyplinarka) z powodu fałszywych bądź wyolbrzymionych powodów.
3
nikt 2016-02-22 15:02:11
pracuje dalej w sheratonie nie jest tak żle poza tym ,że marne pensje co do donoszenia nawzajem to prawda trzeba uwazac z kim sie rozmawia
Jogi baboo 2016-02-23 09:48:20
Zal. Ten jogi to był koleś z którego wszyscy ludzie mieli beczkę. Powinien był dawno wylecieć i cieszyć się że go manager nie wywalił za te akcje rok wcześniej. Fala hejtu to najłatwiejsze w internecie slabeuszu co? Sam jesteś kowalem swojego marnego losu. Do roboty trzeba mieć trochę inne podejście a będzie ok a jak się nie podoba to ją zmienić a nie ciągle narzekać bubku jeden.
2
człek rozumny 2016-02-24 16:58:11
a ja pracuję w Sheratonie i muszę Was zaskoczyć, ale nie narzekam i narzekać nie będę. Może dlatego, że pracowałem już w niejednej firmie, a nie jak banda tych gówniarzy co leją falę niezadowolenia, a życia nie znają i w tyłek nie dostali. Jest to praca stabilna, oczywiście korporacja ma swoje plusy i minusy, ale gdzie ich nie ma? Skoro ktoś aż tak zieje nienawiścią to po co siedzi w danym miejscu i zajmuje innym mozliwość?? Po co? Męczą się z nim wszyscy, a i on się męczy. Śmiać mi się chce z takich ludzi jak ta Ola czy ten Yogi. Z tego co wiem koleżka był niezłym leserem i do tego miał duży problem z kobietami, które non stop obrażał. Generalnie nikt go nie żałował, bo czego żałować. Tak to jest jak się wychowało poza domem w klubach nocnych bez autorytetu. Zostawmy to jemu. A ta Ola? kolejny hejt małolaty. Hotel daje dużo fajnych możliwości, a jak ktoś chce awansować to też jest to możliwe. Może nie w każdym dziale i nie na każdej pozycji, ale w CV już coś znaczy. Narzekają na jedzenie - to jest najlepsze. Idzcie tam gdzie będziecie dygać ze swoimi kanapkami i słoikami to zobaczycie co lepsze. Mamy naprawdę fajną kantynę, a jak komuś nie smakuje to niech nie je i tyle.
MoŻna i tak, można i tak. Wybór jest zawsze wolny.
3
Obiektywni 2016-02-24 22:49:37
Witam i byłych i obecnych pracowników, niestety jak widać niektórzy swoje osobiste animozje wylewają na forum gdzie powinny się jedynie znajdować obiektywne opinie o pracodawcy. Sam chciałbym pozostać anonimowy gdyż nie chciałbym mieć problemów w pracy ale zabawnie czyta się te wypociny co niektórych. Pensje faktycznie są niskie- za to jest szereg benefitów wiec najgorzej nie jest. Co do kantyny to Yogiego widywałem gdy brał dokładki :)))). Ale chłopaka poznałem, młody, naiwny-nie nadawał się do tego miejsca-takich ludzi albo lubi się z miejsca albo nienawidzi jak widać po innych komentarzach, osobiście młodego poznałem i wydawał się w porządku, nigdy złego słowa nie powiedział na swoich współpracowników-jak widać niesłusznie. A co do obrażania kobiet to błagam was, wszyscy wiedzą co się dzieje na spa, jeżeli ktoś popadnie kilku wrednym babsztylom to każde słowo są w stanie przekabacić przeciwko człowiekowi, dlatego trzymam się z daleka od tych ludzi, najgorszy dział w hotelu, prawie same fałszywe zbliżające się do 30-40 sflustrowane królewny na które brak slów, a jako że w pewnie sposób wiem co się dzieje i jak wygląda praca na spa to zarzuty do tego bogu ducha winnego typa są po prostu śmieszne, dobrze wiadomo że wyleciał przez jakieś śmieszne intrygi a nie zaniedbywanie obowiązków. A wpisem do CV pan nie nakarmi dzieci proszę pana.
1
Obloki 2016-02-25 12:26:45
Ooo Yogi cześć. Fajnie się sam bronisz. Żal mi Ciebie chłopaku. Nie ma jak to pisać o samym sobie ratując opinie która dawno poleciala
Yogi 2016-02-25 13:38:15
Uuuuuuuuuuu, no czesc Maju, widze nie tylko ta opinia poleciala, kierownictwo nasyla teraz ludzi, oby pisali pozytywy i kieruje niepochlebne posty do usuniecia (ciekawe jaki niby powod usuniecia), ale w Internecie nic nie ginie, spokojnie, smrodzik jaki byl i tak dalej bedzie sie ciagnal za wami.
Typowe podejscie, jak nie pasuje pracodawca to sobie szukaj innego, nie rozumieja, ze powinno sie cos zmieniac i nie biora krytycznych uwag na klate, typowe zachowanie pod takim kierownictwem, jakie aktualnie tam jest.

Unikac jak ognia tego miejsca pracy, jesli ktokolwiek jeszcze ma watpliwosci.
Yogi 2016-02-25 13:45:46
Uuuuuuuuuuu, no czesc Maju, widze nie tylko ta opinia poleciala, kierownictwo nasyla teraz ludzi, oby pisali pozytywy i kieruje niepochlebne posty do usuniecia (ciekawe jaki niby powod usuniecia), ale w Internecie nic nie ginie, spokojnie, smrodzik jaki byl i tak dalej bedzie sie ciagnal za wami.
Typowe podejscie, jak nie pasuje pracodawca to sobie szukaj innego, nie rozumieja, ze powinno sie cos zmieniac i nie biora krytycznych uwag na klate, typowe zachowanie pod takim kierownictwem, jakie aktualnie tam jest.

Unikac jak ognia tego miejsca pracy, jesli ktokolwiek jeszcze ma watpliwosci.
1
Kolezka 2016-02-29 21:15:40
Ty Jogi jednak prawdziwy imbecyl jestes. Idz się lepiej wyplacz gdzie indziej a nie na necie słabiaku...
Yogi 2016-03-01 10:01:37
No tylko obrazac potraficie, juz w kolejnym wpisie, to jest wlasnie caly obraz pracownikow i kierownictwa Sheraton Sopot, ludzie nie sa glupi, potrafia czytac. A Kolezki nie pozdrawiam oczywiscie :)
1
Yogi 2016-03-01 15:27:47
No siedzicie w tym smrodku, to wam milo i fajnie, pachnie szczesciem, ale jest sporo opinii osob w tym temacie, ktore maja choc troche rozumu i ktorym inaczej pachnialo i potrafili zmienic cos w swoim zyciu, skoro nie dalo sie tego zmienic wewnetrznie w Sheratonie. A przez takich jak ty Maksiu nic nigdy sie nie zmieni w tym miejscu, bo wszystko akceptujecie i zaciskacie zabki. Nie o to chodzi, nie na tym polega swiat, ktory ma isc do przodu a nie wzglednie gnic w tym smrodku :) Ale nie zal mi was, w ogole :)
1
John 2016-03-02 09:27:11
Ty się lecz czlowieku na nogi bo na glowe juz za późno. Jogi...totalny leser i człowiek bez szacunku do ludzi i zasad. Podobno lubil wachac pozostawione męskie slipki.jak kto lubi no nie? Jak dobrze ze ktoś poszedł po rozum do głowy i chlopaczka pogonili
Yogi 2016-03-02 12:14:57
Szkoda slow na was, bys sie przynajmniej podpisywal tym samym loginem, ale znow lepiej walic ad persona, typowy poziom Sheratona :)
Babajaga 2016-04-08 21:26:09
cale szczescie, ze mamy madry narod, ktory nie jest tak glupi, jak turysci z isislamu :)
J. 2016-04-16 22:35:45
Ja z innej beczki. Czy W Sheratonie pracuja swoi ? Tzn ludzie z Sopotu, badz ewentualnie Trojmiasta. Czzy moze sa jakies sloiki, tzn przyjezdni. Z doswiadczenia wiem, ze zle mi sie z takimi ludzmi pracuje, a jako sopocianka szukam pracy na miejscu. Bylabym wdzieczna za informacje, bo chcialabym zmienic prace, ale glownym kryterium jest dla mnie lokalizacja i pracownicy.
Hmmm... 2016-05-30 11:00:35
niestety nie polecam
1
Mr G. 2016-08-09 11:57:36
wcale nie warto przekonałem się osobiście. Jeśli macie słabe nerwy i odporność na stres to jako człowiek odradziłbym tam wam prace. I to mówię o każdym stanowisku wiem bo pracowałem tam. I w cale nie przesadzam. Na niektóre sprawy można przymknąć oko wiadomo pracodawca ma prawo Cie upominać ale jak za 2-3 błędy mówią Ci że kończą wspołpracę to nie warto. Nie pisze tego w złości tylko uprzedzam tych którzy się wahają czy wykończyć sie psychicznie za marny grosz czy nie.
dokuczacz 2016-09-06 13:58:33
Pracowałem tam 6 lat. Bardzo dużo się tam nauczyłem, niestety za psie pieniądze, to trzeba przyznać. Benefity jak benefity. Pracodawca, który w obecnych czasach ich nie ma, płaci więcej hajsu. Ale nie o tym.

Gastronomia jak to gastronomia, wszędzie jest wyzyskiwaczem i stresogenną dziedziną rynku. Tak samo jak w tym hotelu. Bywają głupiutkie kelnereczki, które to przy przyjmowaniu się do pracy myślą, że bozie za stópki złapały, bo to szeraton, bo oh, bo ah. G prawda, nic bardziej mylnego, w zależności od tego kto byłjest kierownikiem sali tym bardziej miały/mają przesrane(na poczatku jak otwieraliśmy hotel, był jeden restaurant manager, który walczył o swoich pracowników i stał za nimi murem, teraz już nie pracuje, zgadnijcie dlaczego? - Michael pozdro;))
Bankiety? Chłopaki potrafili przychodzić na 9-10 jednego dnia, a wychodzić dnia kolejnego lub pojutrze, kimając po cichu w magazynie na 6m piętrze. Nie wiem czy mieli płacone dodatkowo za to, ale przemiał ludzi, który tam się przewinął każe mi w to wierzyć. Szybkie awanse i rotacja, to też jeden z podstawowych punktów tego działu.
SPA. O tej wiosce czy leserce hotelowej można by książkę napisać. Państwo w państwie. Rządzą się swoimi prawami, są najbardziej pokrzywdzone i najgorzej opłacane, gdzie 3 lata temu najniższa pensja tam to było 2,5k netto. Ten dział to inny świat, przychodzą na hotel, żeby się najeść i to wszystko. Najczęscięj można spotkać ich w tamtejszym ''socjalu'', czyli w miejscu gdzie przesiadują wszyscy, a na recepcji jedna dziewczyna stoi i obsluguje.
Kantyna - zawsze leci TVN24 i nie mozna zmieniać kanałów ;)) pozdrowienia dla kochanej p.Helenki, która robiła najlepsze zapiekanki!.
Pozdro dla technicznych i chłopaków z ochrony, ale tej starej gwardii, ofkoz.

Reasumując, spedziłem tam parę ładnych lat życia, kiedy ten hotel był jeszcze NORMALNYM miejscem pracy. Z tego co wiem, to baaardzo dużo osób, z którymi otwieraliśmy obiekt juz tam nie pracuje, właśnie ze względu na politykę firmy, która w ciągu ostatnich kilku lat diametralnie się zmieniła. Atmosferę pracy sobie chwaliłem, pomimo tego jaki miałem kontakt z kierowniczką. Ja uparciuch, ona jeszcze większy. Pensja jak na to co robiłem i ile litrów potu tam przelałem, była żałosna. Dostałem może ze 3 podwyżki przez parę lat. INFLACYJNE. Tj, 50 pare zł BRUTTO. Do 2011 roku nie było lepszego miejsca pracy w 3city, jeżeli chodzi o atmosferę w moim dziale. Zarobki przyziemne, ale do przełknięcia, jak na tamte realia. Nie żałuję, że odszedłem, bo po tym co czytam, podejrzewam, że nastąpiłoby to szybciej niż później.
2
dokuczacz 2016-09-12 14:07:49
tak, pracują
miki 2016-11-18 12:29:36
hej a w czym ty się czujesz lepsza jako sopcianka? " słoiki " to też ludzie polacy a nie jakieś burki w burkach - a jak się czują z taki nadętymi tubylcami jak ty to może się będziesz miała okazję kiedyś przekonać jak nie znajdziesz roboty w Sopocie tylko w innym mieście .Życzę ci tego z całego serca to może trochę spuścisz z tonu.Sopot to nie pępek świat. Nie cierpię takich zarozumialców jak ty.
2
Zostaw swoją opinię o Sheraton Sopot Hotel - Sopot
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sheraton Sopot Hotel