brak logo

Josera Polska Sp. z o.o.

Paproć

Opinie o Josera Polska Sp. z o.o.

anonim 2011-11-25 14:03
Przyjemność pracy w tej firmie żadna. Kadra zarządzająca rodem z PRL oderwana od rzeczywistości. Najlepiej wyjedź z domu o 6:00 wróć nie wcześniej niż o 18:00. GPS-y w autach i pełna kontrola. Niepotrzebne, monitorujące telefony ciągłe poczucie stresu i tego, że robisz coś źle. Jak już będziesz odchodził/a to nawet dziękuję nie usłyszysz. Oby miał kto Ciebie na pociąg do domu odwieźć. Finansowo też klapa. Przelicz godziny jakie poświęcasz na pracę, lepiej zarabia sprzątaczka w szkole, która ma swoja godność. Od początku jesteś zerem, kolejnym sprzedawcą magicznego pyłu. Rodzinną atmosferę też między książki włożyć. Gorąco nie polecam.
11
Body 2014-03-23 13:36
Proszę o wypowiedzi osób, które aktualnie pracują w firmie Josera z siedzibą
w Paproci.
5
kierowca 2014-07-04 12:54
Brak słów rampy wolne a oni w biurze siedzą (usunięte przez administratora)
2
ping 2014-10-01 19:57
z rozmów z pracownikami wynika, że firma nie jest taka zła.. Myślę, że poprzednie wypowiedzi podyktowane są osobistymi problemami. Faktem jest, że niektórzy pracują w tej firmie ponad 10 lat - więc chyba nie jest tak źle. Po spotkaniu z doradcą żywieniowym pracującym w firmie Josera stwierdziłem, że poziom wiedzy merytorycznej jest bardzo wysoki, co świadczy o tym, że dbają tam o rozwój swoich pracowników i nie chodzi im tylko o sprzedaż. Może się mylę, ale w porównaniu z pracownikami konkurencji, doradcy Josery sprawiają wrażenie ludzi dla których kompetencje są ważniejsze niż wyniki sprzedażowe.
Maciej 2015-08-05 18:43
Pytania na rozmowie kwalifikacyjnej nie do końca związane z procesem rekrutacji.... pytania o rodzinę... itd. dla mnie przesada !
Wymagania mają bardzo wysokie, dlatego pewnie rekrutacje trwają cały czas.
3
tatuarz 2015-08-06 23:24
to tylko twoje wrażenia po rozmowie ci co pracują 10 lat boją się odezwać są zastraszani kto nie miał sprzedaży zaraz wyleciał stawiają na pracowników z wyższym wykształceniem a dyrektor handlowy pan remigiusz b.jak sobie tytułuje ma wykształcenie zawodowe były rolnik wchodzi układy
3
tatuarz 2015-08-06 23:39
to tylko twoje wrażenia po rozmowie ci co pracują 10 lat boją się odezwać są zastraszani kto nie miał sprzedaży zaraz wyleciał stawiają na pracowników z wyższym wykształceniem a dyrektor handlowy pan remigiusz b.jak sobie tytułuje ma wykształcenie zawodowe były rolnik wchodzi układy
2
Uuuu 2015-09-23 19:07
Macie nowego kierownika tadzia siwego? Co nieco wiem o nim z poprzedniej firmy- magazyn logistyka
8
jas_to_ja@wp.pl 2016-01-28 19:03
Witaj Uuuu. "Macie nowego kierownika tadzia siwego? Co nieco wiem o nim z poprzedniej firmy- magazyn logistyka" Cy moesz coś wiecej o tym człowieku.?
7
elwisor 2016-01-28 22:12
powiedz coś ......
czekamy cała firma jest ciekawa dużo się dzieje za jego osobą .......
6
ononaono 2016-03-02 11:34
Musi być nieźle, bo co miesiąc, dwa szukają. hłehłehłe...
gość 2016-03-23 19:08
czy ktoś ma jakieś nowe informacje nt rekrutacji na przedstawiciela handlowego?
tastas 2016-04-27 12:42
wysłałam do nich cv na odpowiedź na ogłoszenie o pracę na stanowisko Doradcy Żywieniowego. Dostałam telefon i na rozmowę kwalifikacyjną wybieram się w przyszłym tygodniu więc wtedy dam znać coś więcej
tastas 2016-05-08 14:26
@mundek, mnie interesuje bardziej południe Polski ale rozmowę mam na stanowisko w wielkopolsce
tastas 2016-05-08 14:26
@mundek, mnie interesuje bardziej południe Polski ale rozmowę mam na stanowisko w wielkopolsce
Kandydat 2016-06-29 00:54
Jakie są zarobki przedstawiciela handlowego?jaka jest podstawa?chce aplikować na to stanowisko,ale zastanawiam się czy warto
1234tf 2016-06-29 16:02
@Kandydat ale teraz nie szukaja przedstawiciela handlweogo tylko doradcy żywieniowego oferuja stabilne zatrudnienie i możliwość rozwoju zawodowego specjalistyczne szkolenia
gk 2016-12-01 20:16
Witam
Josera w Paproci szuka główną księgową. czy ktoś wie coś więcej ? Pracuję jako GK ale wynagrodzenie nie najlepsze. Mam wątpliwości czy aplikować, czy ryzykować. Nie znam tej firmy. Co proponują i dlaczego zmieniają osobę na tym stanowisku ?
Proszę o pomoc i informację. Będę wdzięczna.
Pozdrawiam
gość 2016-12-06 12:10
Firma nie zmienia księgowej... obsługuje ich firma zewnętrzna zajmująca się sprawami księgowymi.. ale pewnie juz za dużo firma sobie życzy więc chcą mieć księgową na miejscu.. Nie mam pojęcia ile mogą zaproponować,ale na rozmowę zawsze można isć.. przecież nie jest zobowiązująca :)
Muuu 2017-01-01 23:12
Cześć od jakiegoś czasu przeglądam pracuj.pl natrafiłem na ogłoszenie do josery na teren pomorskie kujawsko-pomorskie oraz Warmia i Mazury. Szukają doradcy żywieniowego i moje pytanie czy przypadkiem jakiś czas temu również na ten teren nikogo nie szukali a może ogłoszenie to poprostu fikcja? Druga sprawa o jakie warunki moge sie turaj ubiegać oraz jakie auto . Czy to wykształcenie wyższe rolnicze jest aż tak wymagane ? Mam wyższe ale zupełnie inna Branza . Z góry dzięki za odpowiedz
elwisor 2017-01-02 15:53
VW dostaniesz a jak nie bedziesz miła wyników to cię wymienią i już taka to firma .......
2
Muu 2017-01-03 00:39
A możesz coś więcej napisać ? Czy jesteś rozliczany tylko i wyłącznie ze sprzedaży i czy wykształcenie zootechniczne lub rolnicze jest aż tak wymagane żeby dyskwalifikować już na starcie pH z dużym doświadczeniem z wyższym wykształceniem niekoniecznie z takim kierunkiem . Dzięki
Biegły 2017-01-04 13:07
Dzień dobry wszystkim.
Jeżeli taka organizacja przez wiele lat bazowała na usługach biura rachunkowego to oznacza, że księgowość w tej firmie jest traktowana jako zło konieczne albo owe biuro rachunkowe było protegowane. Tym bardziej, że w ogłoszeniu na GK stawiają ostre warunki :
1. koniecznie języki obce,
2.MSR i konsolidacja sprawozdań, być może podatkowa grupa kapitałowa.
3. współuczestnictwo lub wręcz pokierowanie projektem wdrożenia SAPa.
Z pewnością nie jest to oferta kierowana do głównej księgowej z GS lub PGR-u i prawie na pewno takiego człowieka trzeba będzie kupić np. z KPMG, BDO może z Chify.
angr 2017-01-27 17:27
Jeszcze niedawno pracowałem w tej firmie. Żenada. Wchodzenie w tyłek sobie nawzajem i oczernianie za plecami to wizytówka tej firmy. Słowo kultura jest tu chyba mało znanym zjawiskiem. Dodam, że jeśli masz rodzinę, dzieci, to nic wielkiego, przecież firma Josera musi być na pierwszym miejscu. Co tam dzieci. Ego to tu mają niesamowicie wybujałe. ..Nie polecałbym tej "firmy" nawet wrogowi.
5
Weronika 2017-03-01 14:46
@angr, długo tam pracowałeś?
T 2017-04-19 08:07
Ja sie nie zgodzę ze skrajnymi opiniami. Praca jest na poziomie, zyczliwych ludzi nie brakuje. Zachowania jednostek nie mozna traktowac jako wyznacznik ogolu. Wszedzie znajdzie sie jakis ...
2
Weronika 2017-04-19 13:12
@T, a możesz powiedzieć kilka słów więcej na temat warunków pracy w Josera Polska Sp. z o.o.? I na jakim stanowisku jesteś zatrudniony? Należy pamiętać również, że w zależności od obejmowanego stanowiska te warunki, jak i np. atmosfera mogą się różnić.
pracownik 2017-05-30 11:04
@Muu, tak studia kierunkowe są wymaganie bo ZAJMUJESZ SIĘ ŻYWIENIEM ZWIERZĄT a nie składaniem kredek. Tutaj podstawowa wiedza dotycząca fizjologii jest niezbędna. Najpierw trzeba mieć kompetencje a potem wymagania względem pracodawcy.
Zgadzam się z @T... w każdym stadzie znajdzie się czarna owca, a skrajne opinię nie powinny być brane pod uwagę przez potencjalnych pracowników. Wiadomo, że musiało cos nie zagrać pomiędzy pracownikiem a pracodawcą, ale czy to jest TYLKO wina pracodawcy?
Co do posiadania dzieci i traktowania rodziców gorzej... większych bzdur nie można przeczytać... mam dziecko i nie spotkała mnie z tej strony dyskryminacja.. wręcz przeciwnie, dużo empatii i zrozumienia... i choć nie zawsze jest kolorowo to firma jest całkiem ok...ale jak już na wstępie jest napisane-wszędzie jest jakaś czarna owca..
1
pracownik 2017-05-31 08:39
Ale bzdury wypisujesz.. zdegradują do czego? odbiorą samochód bo nie masz wyników? Co to w ogóle za bzdury!?!?
Weronika 2017-05-31 10:25
Zauważyłam tutaj dwie sprzeczne ze sobą opinie. Mianowicie ocenę @elwisor oraz ocenę @pracownik. Jak to w końcu wygląda w firmie? Co dzieje się, gdy pracownik nie zrobi odpowiednich wyników?
pracownik 2017-06-02 11:47
Nie wiem jaki dział Cię interesuje bo działów z przedstawicielami regionalnymi jest 3: agrar świnie, agrar bydło i petfood... o tyle o ile coś o agrarnym dziale mogę się wypowiadać to o pet food niestety nie bo po prostu nie wiem... Wynik trzeba robić, są stawiane poprzeczki..ale wybacz, nie są one nieosiągalne i wszystko zależy od woli pracownika. Powiem jedno, żeby wylecieć z firmy- naprawdę trzeba sobie zasłużyć..
Pracownik sam również musi ocenić to jak pracuje i czy robi wystarczająco dużo aby cel osiągać... i to nie są moje korporacyjne blubry, ale obiektywna ocena każdego z nas przez nas samych... więc pytanie Twoje Weronika- jest do zweryfikowania podczas pracy...
2
Zostaw swoją opinię o Josera Polska Sp. z o.o. - Paproć
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Josera Polska Sp. z o.o.