brak logo

Melvit S.A.

Ostrołęka

Opinie o Melvit S.A.

? 2013-02-12 16:29:45
jakimi furami w tej firmie jeżdżą ph?
Daniel 2014-01-30 15:29:00
Pełen profesjonalizm. Polecam!
8
k@mil 2014-09-19 23:11:14
mam propozycje pracy w melvicie jak tam jest ze zarobkami ile się zarabia i ogólnie podoba się tam wam?
8
wawa 2014-11-18 15:24:22
mam pytanie jak wyglada praca w tej firmie ile sie zarabia mnije wiecej i jakimi samochodami jezdza obsluguj adetal czy kanal nowoczesny tez
2
Ph tabelvit 2014-11-25 20:43:58
Praca w Melvicie nie jest profesjonalna jak ktoś pisze.

Ph ma bardzo ciężko- standart min 18wizyt ( wizyta to układanie na półce, daty , wymiany, przeceny, cenówki i zamówienie towarów, trwa to ok 20 sumiennej pracy jak nie ma kolejki do kierowniczki sklepu).
Zasuwasz jako ph detalu i hurtowy ( gdzie wizyta trwa około 1 godz, bo wszystko klepiesz z palca, system jest do bani), ustalasz gazetki i itp..
Auto złomiaste z GPS, za km prywatne płacisz. W aucie masz syf i mole w gratisie bo wozisz zwoty i cały syf , który ze sklepów zbierasz, roliczają cię z tego.
Po pracy w terenie masz prace w domu raporty tabelki , tabeleczki, kontrakty , e maile............... czasu na życie prywatne nie masz bo ju ż Ci brakuje czasu albo sił.
Płaca niezłą podstawę i to jest tylko zachęcające i jedyny plus w tej pracy, bo planu i tak nie zrobisz nie ma szans !!!
Przełożony :(((( hm...
a i jeszcze jest opracowanie kwartalne, które wygląda jak paca licencjacka - nie żartuję ...tak jest .
Nie polecam, no chyba że chcesz żyć tylko pracą.
(ponoć kiedyś w tej firmie było inaczej, lepiej , teraz tabelki górują)
7
PH 2015-01-08 10:25:13
Co znaczy dobra podstawa ? 2 tys. netto ? Premia jak napisałeś fatamorgana, plany są wysoko ustawiane bez względu na sytuację w obsługiwanym regionie, żebyś nie zrobił lub tylko żebyś mógł się zbliżyć w sumie po to żebyś nie dostał premii. Zapomniałeś dodać że za wszystko jest potrącane z wypłaty tzn. za każdy przejechany kilometr niby można do 500km prywatnie, samochody często się psują musisz naprawić jak najtaniej więc latasz po miastach i szukasz tanich mechaników w stodołach by firma wyraziła zgodę na naprawę, jak nie dogadasz się z mechanikiem na przelew to bulisz ze swojej kieszeni i czekasz na kasę od nich za naprawę, z przelewami przeciągną na maksa, potrącają za rozmowy telefoniczne czyli za każdą minimalną kwotę po wyżej wykupionego przez nich abonamentu, za każdą sztukę uszkodzonego gówna które niewłaściwie zdałeś do firmy lub odebrałeś - motto ich towar nie ulega uszkodzeniu i się nie psuje.
Na początku klepią Cię po ramionach, chwalą a w chwili słabości oplują, zmieszają z błotem i wywalą a na koniec wystawią faktury za wszystko z czego się nie rozliczyłeś i potrącą. Samochody szroty - bitki sprowadzane z zagranicy klepane w stodole, po paru miesiącach gubisz lakier i części, myjesz, sprzątasz samochód na własny koszt jak brudny to zjeba lub wystawią Ci fakturę za mycie i sprzątanie no i potrącą z wypłaty bo dostałeś przecież nowy samochód.
Pełen kontroling pracownika, czas pracy 8 godzin bez dojazdów sama praca na sklepach. Co do tabelek rzecz święta, mimo że i tak dokładne dane mają sam musisz robić wymyślać tabelki, robisz to samo co mają byle byś nie miał wolnego czasu, robisz to w domu po zakończonej pracy na sklepach, ich to nie obchodzi że robisz to po zakończonej pracy. Przy wizytach na sklepie latasz z telefonem i fotografujesz sklepy i półki z towarem swoim i konkurencji liczysz kto ile ma pozycji towaru, uwierz wtedy wyglądasz jak pajac. Towar na wymiany i promocje marnota nigdy nie starcza jak za dużo masz wymian nawet jak nie z twojej winy to zjeba. Brak marketingu, dostajesz promocje trzy na krzyż jak za dużo promocji sprzedaż lub chcesz to kombinujesz lub rozdajesz.
Spotkania regionalne w firmie wyglądają jak w amway, powinni jeszcze hymn wprowadzić. Na spotkaniu pieprzysz o wszystkim i o niczym, spotkania i pieprzenie do poprawy pracy lub zwiększenia sprzedaży lub do regionu niczego nie wnoszą, na spotkanie musisz przygotować tonę tabelek po mimo że powtarzam dane mają, między innymi musisz opisać swoje porażki i sukcesy - wydruki koszt Twój.
Chwalą się i obiecują dużo jeśli chodzi o pracę ale tylko chwalą się i obiecują, wycisną Cię jak cytrynę potkniesz się raz nawet nie ze swojej winy won, jesteś spalony.
W tej firmie Twój czas wolny po pracy np. dla rodziny w ogóle Twój czas wolny nie istnieje,
tabelki, tabelki, tabelki, niech żyją tabelki nawet w weekendy.
Co do kierowników to zależy z jakiego regionu jesteś.
Najlepiej popytaj ph melvit jak znasz na tematpracy, jak nie znasz to nikt Ci prawdy nie powie a każy jeszcze pracujący ph będzie kadził z obawy o utratę pracy.
Większość się zgadza jak u przedmówcy.
Nie polecam.
3
Marcin 2015-01-19 20:44:45
Popieram to co zostałonapisane wyżej, pracowałem tam rok i o jeden rok za dużo.
Nie polecam nikomu tej firmy.
9
Były PH Melvit 2015-02-21 07:28:41
Wszystko co napisane w dwóch powyższych postach jest świetą prawdą. Ta firma to jakaś masakra. Dla jeszcze nieprzekonanych :
Myjnia na własny koszt, sprzątanie auta na własny koszt,przechowanie opon własny koszt,jak się auto zepsuje nie dość, że musisz znaleźć taniego mechanika to jeszcze musisz sobie jechać do konkretnego sklepu kupić części i je do mechanika dowieźć.
O każdy dzień z urlopu musisz pisać podanie 2 tygodnie wcześniej - urlopu na żądanie firma nie akceptuje!!!!
Za kilometry prywatne płacisz, ale do tego jak nie daj Boże przejeździsz w miesiącu więcej niż 500 km prywatnie - zjeby!!!!
Samochody graty 8,9 letnie w dodatku sprowadzane z Niemiec, powypadkowe.
Najgorszemu wrogowi nie polecam.....
8
Wojt 2015-06-09 18:04:37
Firma ma potencjał i bardzo fajne produkty. Natomiast zarządzanie w tej firmie jest równe zeru. Jeden z RKS nie powinien zarządzać ludźmi ponieważ sam ze sobą ma problemy (myśli, że jest profesjonalistą a niestety jedno co potrafi robić to zajmować się tylko i wyłącznie swoją osobą i kreować swój P-aR przed DH). Zero decyzyjności tylko straszenie. Może ktoś w końcu zobaczy co tak na prawdę się dzieje i ile biznesu ucieka firmie dzięki temu Panu.Jeżeli chodzi o powyższe wpisy to zgadzam się z nimi w 100%. Może Pan dyrektor AK w końcu przestanie ufać nie odpowiednim RKS i zrobi porządek. Życzę powodzenia i sukcesów biznesowych. Pozdrawiam W.
5
były PH 2015-11-09 19:19:18
idź i popracuj w tej firmie a potem się wypowiadaj i krytykuj wypowiedzi ludzi, którzy mają w niej doświadczenie....
1
Brykający Kucyk 2015-11-10 21:21:45
Panie i Panowie, gdyby żadne z nas nie przystawało na warunki typu: "2000 netto podstawy + do 500 netto premii" i do tego miało możliwość szybkiej zmiany pracy w przypadku mobbingu itp. głupot ze strony pracodawcy - wówczas rynek by się ucywilizował. Póki co jednak firmy, które w normalnych warunkach powinny upaść z powodu nędznych warunków i podłej atmosfery - wciąż mają pracowników, gdyż pracy jest wciąż mniej, niż chętnych do jej podjęcia. I wierzcie mi - w Polsce nie będzie lepiej. Jeszcze długo - nie będzie lepiej.
3
pis 2015-11-20 09:27:54
jakie auta mają ph? da to się tym jezdzić i w miare to wygląda?
Ratuj się kto może 2015-11-22 12:31:29
Flota od zabytków klasy zero po całkiem fajne auta, tj. Golf IV 300000 km przebiegu , ale te to już chyba końcówka, po golfy 5 i 6 kombi, astry 3 i 4 kombi , nawet Audi A3. We wszystkich gps! Za kazdy przejechany prywatnie kilometr dostajesz fakture.
2
P.666 2015-11-25 13:33:31
Odnoszę wrażenie, że te wszystkie pozytywne opinie pisze jedna i ta sama osoba.
A napewno jast pracownikiem Melvitu.
Nie oszukuj, nie oszukuj ...
2
Aro 2015-11-25 13:42:15
Jak zrobisz plan, w co wątpię. Premia 500zł. TO SZCZYT ICH AMBICJI.
1
Aro 2016-01-28 06:30:01
Wszystko masz opisane wżej.
gość 2016-02-16 20:57:16
Zarządzanie w tej firmie to jedno wielkie DNO.Jedyną kompetentną osobą jest Pan dyrektor AK. Tyle dobrego można było zrobić dla tej firmy ale przez pewnych pseudo dyrektorów na wizytówce nie było najmniejszych szans. KW z działu KK super osoba tylko ciągle obgadywana przez ludzi, którzy nie mają pojęcia o pracy w tym dziale. Ciekawe czy Pan dyrektor przejrzał na oczy, czy dalej trzyma na stanowisku Pana RC i jego "podwładną" AP?
1
ozon 2016-04-19 21:22:35
Super produkty z małą rozpoznawalnością marki .
Zero wsparcia dla przedstawicieli.
Firma ma potencjał ale nie docenia siły ATL , która buduję markę w świadomości klientów.
Duży błąd !.
2
Była 2016-06-22 17:43:23
faktycznie umowa o pracę to luksus....Każda normalna firma proponuje umowę o pracę....
2
elka 2016-06-22 18:03:11
masz rację teraz tak, tylko ważne jest też to by wywiazywali się z warunków umowy ponieważ mowic jest łatwo jednka nie zawsze wszystko jest terminowe a u nich z wypłatami na czas?
4
Zostaw swoją opinię o Melvit S.A. - Ostrołęka
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Melvit S.A.