brak logo

Maflow Polska Sp.z.o.o

Tychy

Opinie o Maflow Polska Sp.z.o.o

ola 2016-10-26 08:40
Hej. Mam pytanie jak wygląda praca i zarobki jako inspektor jakości w Maflow.. planuje złożyc papiery na zakład w Chełmku ale się waham bo slyszalam wiele negatywnych opinii..
9
merk 2016-10-31 17:13
jak na chwilę dzisiejszą wygląda sprawa stanowiska Operator maszyn Maflow Tychy przez Manpower czy osoby dłużej pracujące mogą coś powiedzieć jak praca , obowiązki i wsio
eryk 2016-11-04 22:18
Pracuję w Maflow od kilku miesięcy ,panuje tam straszna atmosfera donosicielstwo jest na porządku dziennym ,praca w strasznych warunkach latem ok 50stopni ,mozna wyjśc dwa razy na 5 minutowe przerwy ,co chwila zdarza sie kilkanaście razy na zmianę że pracownik jest kontrolowany ,ukradkiem obserwowany ,co chwila musi się tłumaczyć nawet z wyjśćia do toalety ,niema akordu ale jest norma którą trzeba wykonać ludzie pracują jak automaty ,żadnego szacunku dla robotnika ,praca w ogromnym stresie ,brak poszanowania dla robotnika ,a nawet pogarda ,brak kultury i manier dobrego wychowania przez te kilka miesięcy od kiedy tam pracuje nigdy nikt z kierownictwa nie odpowiedział na dzień dobry ,z robotnikiem rozmawiaja tylko wtedy gdy chca go ochrzanić lub upokorzyć piekło na ziemi nikomu nie polecam nie spodziewałem się że w 21 wieku w Polsce można tak upodlic człowieka oni robią to z premedytacją ,chętnie bym się podpisał swoim nazwiskiem ,ale planuję tam pracować do konca roku ,wszystkim chętnym do pracy w tej firmie szczerze odradzam szczególnie ludziom o słabej psychice bo mogą tego nie wytrzymac
11
Diabelek1983 2016-12-10 21:26
Wstyd gdzie te premie swiateczne a o dzieciach to juz nie wspomne glupie ksiazki za 27 zl moze jeszcze tanie bo hurtowo corka ma dwa lata i te dwie czekolady zelki i denna bajka jebnijcie sie w ten pusty czerep zamknac to w Ciul
2
Toretto 2016-12-17 00:48
Witam planuje wpaść tam do roboty od stycznia i może ktos cos napisać jak to wszystko tam wygląda? Pracuje aktualnie w Johnson Controls i sie zrobiła hujnie od 3 miesięcy.....nie polecam kumoterstwo,kolesiostwo itd ten kto zamawia pizze z koordynatorem i jest na nadgodzinach to jest najlepszy ziom....frajerstwo i tyle!!!
8
HiszpaN 2016-12-21 15:38
jakie zarobki ?
4
1234 2017-01-06 01:25
HAHA PRACOWNICY MOZE MILI ALE TO TEZ NIE WSZYSCY A MASZYNE MOZESZ SOBIE WYBRAC ALE W DOMU DO SZYCIA HE HE
1234 2017-01-06 01:36
tak sie zapisujesz a jak sie nie zapiszesz to cie zapisza.
saya 2017-01-09 12:03
jeszcze w zyciu na tym forum nie przeczytalam nic pozytywnego na temat jakiejkolwiek firmy :)
6
:-* 2017-02-02 21:36
Super. Nastepnym razem nie dostaniesz nic :-*
Ciekawski 2017-03-29 18:38
Prawda li to:
"W zależności od stażu pracy podwyżki wyniosą od 100 do 300 zł brutto. To pierwsze znaczące podwyżki w firmie od czterech lat - mówi Grzegorz Zmuda, przewodniczący Solidarności w Nexteer Automotive Poland w Tychach, która zasięgiem swojego działania obejmuje pracowników firmy Maflow.

Podwyżki dla pracowników

Najwyższą podwyżkę - 300 zł brutto otrzymają osoby, które przepracowały w spółce okres dłuższy niż 60 miesięcy. Wynagrodzenia pracowników o stażu od 21 do 60 miesięcy wzrosną o 250 zł brutto, przy czym te osoby, które w przyszłym roku osiągną staż 60. miesięcy automatycznie dostaną podwyżkę w wysokości 50 zł.

Płace pracowników o stażu od 3 do 20 miesięcy będą wyższe o 200 zł brutto. Osoby, które przepracowały w firmie mniej niż 3 miesiące dostaną 100 zł brutto więcej. Jak informuje Grzegorz Zmuda zdecydowana większość pracowników znajduje się w pierwszej i drugiej grupie.

Premia frekwencyjna

Wszyscy pracownicy spółki, bez względu na staż pracy, skorzystają na zmianach zasad wypłacania premii frekwencyjnej, która w wysokości 150 zł brutto będzie wypłacana co miesiąc. Do tej pory funkcjonowała kwartalna premia za obecność w pracy wynosząca 400 zł brutto.

- Pracownicy dostaną te pieniądze już po miesiącu, a nie po kwartale i w sumie będzie to o 50 zł więcej – dodaje przewodniczący. Ponadto wszystkie umowy o pracę, które zostały podpisane na czas określony, po upływie 3 lat na wniosek pracownika, zostaną przekształcone w umowy na czas nieokreślony.

Ustalono również, że w składzie komisji socjalnej, która decyduje o sposobie dysponowania środkami z zakładowego funduszu świadczeń socjalnych znajdzie się dwóch przedstawicieli Solidarności. - To bardzo ważna zmiana. Będziemy mieli wpływ na to, na co wydawane są pieniądze z funduszu - zaznacza Grzegorz Zmuda.

Solidarność w Nexteer Automotive Poland

Komisja Zakładowa NSZZ Solidarność w Nexteer Automotive Poland powstała w 2007 roku. Dwa lata później została przekształcona w Międzyzakładową Organizacją Związkową i objęła zasięgiem swojego działania Nexteer w Gliwicach, a w 2011 roku firmę Aweco Polska Appliance. W lutym tego roku działalność komisji została rozszerzona na 5 kolejnych spółek, m.in. Maflow.

- Pracownicy tej firmy sami poprosili nam o pomoc, niskie wynagrodzenia i brak podwyżek, to był najważniejszy powód ich niezadowolenia i chęci zorganizowania się. Byli tak zdesperowani, że tylko w ciągu pierwszego tygodnia do Solidarności zapisało się 100 osób - mówi Grzegorz Zmuda.

Maflow produkuje komponenty do klimatyzacji dla samochodów osobowych i ciężarowych. W skład spółki wchodzą trzy zakłady - jeden w Tychach i dwa w Chełmku. W sumie zatrudnionych jest w nich ok. 1800 osób."
Czy nie prawda li to jest ?
Ciekawski 2017-03-29 18:48
A to azaliż prawda czy nieprawdaż:
"W przypadku Boryszewa Maflow oferowane stawki są trochę większe, bo od 2300 zł do 2700 zł brutto. Ale tutaj najpierw przejść trzeba półroczny okres szkolenia i pracy w fabryce w Tychach. Pracodawca częściowo refunduje koszty dojazdu i zakwaterowania. Potem praca jest w fabryce w Toruniu. Ludzi jednak konieczność takiego wyjazdu odstręcza. Stąd brak zainteresowania. Nie tylko u nas, ale i w innych powiatowych urzędach pracy"
Sporo się pisze ostatnio stąd cytacik taki z zapytaniem ?

1
Ciekawski 2017-03-29 19:21
Tyle miałem pytań:
jak tutaj się żyje ?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
ale chyba nie odpowie nikt ...
Ciekawski 2017-03-29 19:24
To może chociaż na szybciutkie pytanko ktoś odpowie ?
Ciekawski 2017-03-29 19:26
Chociaż jedno malutkie pytanko o tym wszystkim ?
1
beznick 2017-04-03 19:57
Ty weź chłopie i zadzwoń sobie do kadr to ci wszystko opowiedzą.
Takim normalnie telefonem. Opisałeś się jak dziki a ci i tak nikt nie napisze jak jest naprawdę bo każdy ma swoją prawdę i swoje lubie-nielubie. A najlepiej to się zatrudnij wszystkiego się dowiesz na zakładzie. Chyba że ty zwykły pytacz jesteś czasu pożeracz.
2
beznick 2017-04-03 20:08
I ci jeszcze powiem że niezłą jazdę musiałeś mieć na to pisanie. Zamiast marnować czas na forum gdzie się za dużo nie dowiesz a jeśli już to zapoznasz subiektywne byty równoległe to zadzwoń do Maflow albo cv najlepiej wyślij o ile faktycznie praca cię interesuje. Tu jest całkiem normalnie jak to na produkcji w samochodówce, nikt nad głową nie stoi i paszcza nie rozpuszcza. Robisz swoje, jak nie narobisz braków to masz zaliczone i idziesz do domu. Piwo czeka.
Ale jak wszędzie komuś się podoba a komuś nie podoba. Jeden lubi złoto drugi chodzi w błoto.
Ciekawski 2017-04-04 22:15
Spoko to znowu ja. Chciałem się czegoś dowiedzieć o pracy w logistyce, ale się nie dowiedziałem. Faktycznie człowiek trochę może pojechać jak poczyta na tym forum. Miały być opinie o warunkach pracy a goście sobie piszą o laseczce ze stołówki i jakiś telefonach. Może faktycznie sobie zadzwonię.
Maja 2017-04-06 19:00
Teraz na produkcji to wszędzie się na kilku maszynach pracuje. Zarobki wszędzie takie same albo podobne, a żeby zarabiać 15 tysięcy to by trzeba wyjechać na maszyny do Danii albo Norwegii, a jak ktoś nie chce albo nie może wyjechać, to po prostu pracuje i nie marudzi, bo co to zmieni.
gruby 2017-04-06 19:09
Oczywiście i pracować można ale.... maszyny powinny być sprawne, powinny być przestrzegane standardy i normy narzucone przez samego pracodawcę i nie mówię tu o samych fizycznych pracownikach tylko właśnie o tych którzy tego od nas wymagają. A co do organizacji tego wszystkiego w tym zakładzie to jest to jedna wielka porażka...
Michał 2017-04-06 23:35
Ale to chyba po to ten Toruń pobudowali żeby się w Tychach rozluźniło i żeby można było maszyny stopniowo wymieniać itd. Tak na logikę to na pracującym zakładzie jeszcze jak ludzie z Torunia się szkola to trudno jest coś sensownego zmienić. Przecież nikt nie powie w oplu czy VW ze nie zrobimy im produkcji bo sobie zakład usprawniania. Ruszy Toruń to się pewnie mocno zmieni trzeba po prostu chwilę jeszcze poczekać. Zresztą tak jak majka pisała można ponarzekać tylko co to zmieni.
Michał 2017-04-07 13:51
Tak jeszcze wczoraj myślałem o tych twoich maszynach. Może nie ma co czekać na zmiany bo to pewnie nie jest temat na tydzień czy dwa tylko trzeba by komuś pokazać że masz coś niesprawne. I myślę że nie liderce bo co dziewczyna ci poradzi przecież sama nie naprawi tylko może kierownika trzeba sobie zaprosić do maszyny jak jest jakieś zagrożenie. Wiesz jak masz starszą maszynę ale się nic nie dzieje to można poczekać bo dość dużo się w biurze mówi że będą porządkować ustawienie maszyn na produkcji, w Tychach ma zostać ta najbardziej odpowiedzialna cześć produkcji. Ale jak coś się dzieje, że może ci się coś stać to nie czekaj tylko zrób z tym coś, przecież nikt cie nie opieprzy że pokazujesz że jest zagrożenie na maszynie.
mechanik 2017-04-08 12:38
maszyny może nie są najmłodsze ale wszystko działa a jak nie działa to się naprawia.
mechanik 2017-04-08 12:42
i jeszcze jedno: trochę trzeba o maszyny samemu zadbać, w poprzedniej firmie miałem maszyny po 40-50 lat i wszystko chodziło jak złoto. ludzie mieli po parę kluczy i jak się śrubka poluzowała to przykręcali zamiast zatrzymywać maszyną na 2 godziny i wołać mechanika.
... 2017-04-08 21:19
Idąc tokiem takiego myślenia każdy nowo przyjęty powinien dostać zestaw kluczy do dokręcania wszelkiego rodzaju śrub,silikon do uszczelniania wycieków oleju i miernik elektryczny by znaleźć powód nie działającej bariery lub powód nie działania wyłącznika awaryjnego. Każdemu robi się szkolenie i każe podpisywać papiery o stanie maszyny która powinna być zrobiona i wszystko powinno działać jak należy. Też pracowałem na zakładzie z nie najmłodszymi maszynami ale nie przenoszono odpowiedzialności za ich stan faktyczny na pracownika który od przyjścia do pracy ma tylko pracować na niej by produkcja była jak największa.
2
mechanik 2017-04-12 10:01
Nie o to mi chodziło żeby od razu pracownik sam sobie maszynę naprawiał bo to się na pewno źle skończy. To bardziej jakieś podstawowe regulacje, konserwacja na bieżąco i to wszystko. W każdym zakładzie są maszyny starsze i młodsze i wiadomo że te starsze wymagają większej obsługi ale nie można przy każdej mechanika postawić.
mechanik 2017-04-13 14:19
Wszystko ma się zmienić po tej przeprowadzce Torunia. Mają poprzestawiać maszyny to i remonty przy okazji zrobią bo tak się zawsze robi. Teraz jak się dodatkowi ludzie z Torunia szkolą to nie ma co ruszać.
Zresztą kto to zrobi jak cała gromada ludzi pojedzie ten zakład montować i uruchamiać. To znaczy maszynerię. Jak już Toruń ruszy pełną parą to zupełnie inaczej będzie W Tychach. Spokojnie jeszcze się wszystko poremontuje. Będzie pan zadowolony :-)))
Masakr tylko nie maflow 2017-04-15 01:07
Omijajcie maflow z daleka niepoważni ludzie nim kierują ja dałem wypowiedzenie naprawdę odradzam kiepska atmosfera pracy kiepskie zarobki
3
Michał 2017-04-15 12:35
Świąteczna atmosfera nam się wdała widzę ....o pierwszej w nocy. Super. To ciekawe że ludzie którzy piszą że pracują w Maflow są raczej zadowoleni a nie zadowolenie i to jak widać bardzo są ci co tam nie pracują.
Z tym podchodzeniem od tyłu do mechaników w Tychach to bym raczej uważał: niektórzy to chłopy jak dęby jakby się któryś odwinął to można zgłodnieć w powietrzu.
Marko 2017-04-15 16:02
Powinien być zakaz siadania za klawiaturę po pijanemu bo tak to się później kończy.
3
Miki 2017-04-15 18:26
"Robota jak robota. Nigdzie nie ma kolorowo zwłaszcza jak jesteś zwykłym pracownikiem ( nie żadnym biurowym, liderem i czynnym krawaciarzem )Pytacie się jak wygląda robota jak byście czekali na to aż złapie was ktoś za rękę i zaprowadzi zamiast iść i spróbować. Nawet jeżeli 100 osób powie że praca jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a 5 napisze że totalne dno to i tak będziecie gadać ale w maflow jest syf bo tak ktoś narzeka. Ludzie na takich forach nie wiesz kto pisze. Negatywy piszą zazwyczaj osoby które się nie nadają do tej roboty albo myślą że na produkcji się leży a tu niestety w takiej robocie się zap...dala. Niektórzy mają oczekiwania jak by szli do pracy za kierownika i zapominają o tym że są zwykłymi operatorami! "

Świetnie napisane !
1
Miki 2017-04-15 18:29
"Dla osoby, która nie chce pracować, każda praca jest zła. Od 2 lat jestem pracownikiem Maflow w Tychach. Zaczynałem od AAS(nie polecam, choć może coś sie zmieniło...) po 6 miesiącach bylem pod firmą a po roku zostałem ustawiaczem. Jeśli chodzi o warunki pracy - to wszystko zależy od działu i lini na która traficie ale nigdzie nie ma tragedi, choć przez wysokie temperatury na lutowaniu możecie zrezygnować. To praca na produkcji jak każda inna i tak jak każda - ma swoje plusy i minusy, ale nie jest aż tak źle jak niektórzy piszą. Po prostu albo chcieli pograć w ch*ja i zarobić opieprzając się albo po prostu trafili na Team Lidera idiote/idiotke bo też się tak zdarza. Jeśli chodzi o ludzi - to tak jak wszędzie, przy takim skupisku osób zawsze trafią się jacyś debile, ale i tacy którzy sami od siebie pomogą. Wysyłać śmiało CV, jak będzie komuś źle to przecież zawsze można zrezygnować nikt za to nie bije, a ciężka praca i zaangażowanie popłaca - jak widać na moim przykładzie :) i naprawdę niema tragedii, bo jak się naczytałem co niektórzy piszą to aż się dziwie ze tyle już wytrzymałem ! ... nie mówiąc o ludziach którzy tam robią po 8 lat :)) ..."

Kolejny dobry post, nic ująć nic dodać.
1
Miki 2017-04-15 18:32
To by było na tyle w temacie kolesia co się zwolnił i wyzywa ludzi w internecie.
stranger 2017-05-14 09:30
Ile sieda zarobic z 2 weekendami? Pzdr.
Norek 2017-05-19 18:52
Witam.
A co powiecie o pracy elektromechanika lub elektromechanika utrzymania ruchu.
Czym się zajmuje tak naprawdę. Na jakie pieniążki może liczyć.
Pozdrawiam
zemma 2017-06-18 08:18
Dają czy pracować w sobotę i niedzielę ? Ile w miesiącu okazuje godzin pracy?
J.L 2017-06-25 13:20
Ja wychodzilem pod maflow z 3sobotami i 1 niedziela 2500:) czyli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z patatajniA. Pozdrawiam pana R.R swiat jest maly:)
1
Shira 2017-07-09 13:27
Witam wszystkich. Czy ktoś może mi napisać jakie sa zarobki stawka godz.na rękę. Chcę się przyjąć do kontroli jakości.
Z góry dziękuję za odp .
Pięta 2017-07-31 23:26
Praca na maflow teraz jest inna kierownicy i liderzy cisną pracowników by robili jqk najwięcej A co za tym idzie duzo dużo nie znaczy dobrze i potem są zwroty od kontrahentów i się ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stawka na start 2050brutto czyli 1500 na rękę, sytuacja na hali masakryczna temperatura przekracza 30stopni na montażu a na końcówkach gdzie sa lutownicelutownice 40stopni, zakład bez przyszłości dla młodych ludzi, proszenie się o urlop miesiącami A jak wraca się z wakacji nagle dowiaduje się człowiek ze urlop nie podpisany i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od kierownika i upomnienie chociaż można się upominać pół roku , NIE POLECAM TEGO ZAKŁADU DLA MŁODYCH LUDZI
3
fikuś. 2017-08-06 00:19
żal mi wszystkich ludzi którzy tam pracują łącznie z liderami .
Edyta 2017-08-24 12:48
@Pięta - dziękuję za Twój komentarz. Czy nadgodziny są dodatkowo płatne? Czy pracodawca zapewnia możliwość rozwoju swoim pracownikom poprzez podnoszenie kwalifikacji w formie dodatkowych szkoleń?
Blondyna:-) 2017-09-14 20:47
Witam mam pytanko od jutra zaczynam prace w maflow czy mam sie bac? :-)!!prosze o odpowiedz przeczytalam tyle negatywnych opini ze sama nie wiem co myslec prosze odpowiedz :-)
Blondyna:-) 2017-09-14 20:50
Witam jutro zaczynam prace w maflow mam sie bac??prosze o wypowiedz
Tuba 2017-09-19 14:06
na rozmowie proponują:
zarobki 2000 zł BRUTTO
przez 9 mies. umowa z pośrednikiem co 3 mies. przedłużana
praca na 3 zmiany
mają transport pracowniczy
1
Edyta 2017-10-02 23:03
@Tuba jeśli chodzi o samą rozmowę kwalifikacyjną, jakich pytań można się spodziewać? Masz jakieś rady dla przyszłych kandydatów?
mario 2017-10-04 02:48
Tuba jesli chodzi o transport,to jak to wygląda?-na kazda zmianę jest dowóz? Interesuje mnie z Chrzanowa dojazd.
X 2017-10-04 18:05
Raczej na każdą. Jeśli chodzi o AAS, musisz pobrać sobie od nich z biura jakiś bilet. Bus rusza bodajże spod dworca przy Maxie.
Edyta - ja na rozmowie miałam 4 zadania:
1. 2 linijki różnych rodzajów tej samej litery, musisz znaleźć wszystkie, które Ci wskażą.
2. Test jak na daltonizm, czyli odczytywanie liczb z kolorowych kół.
3. 2 rysunki techniczne z różnicami między sobą, wskaż wszystkie.
4. Rysunek techniczny wraz z wymiarami i tolerancjami. Masz zmierzyć dany element i powiedzieć, czy się mieści w zakresie.
Do tego pytanie, co jeśli nie mieścił by się w tym zakresie (odrzucić, jeśli kilka złych pod rząd, zgłosić to)

Sama praca typowa jak na produkcji. 8 godzin stania, 20 minutowa przerwa, chyba że jesteś palącym to 15. W tym okresie jesiennym temperatura hmm... pokojowa? Bez problemu można chodzić bez bluzy/swetra w krótkim rękawku. 2 umowy do wyboru - umowa o pracę tymczasową lub umowa zlecenie. Po 9 miesiącach przechodzisz bezpośrednio pod Maflow.
mario 2017-10-06 03:17
Dzięki za info..Mógłbyś/łabyś zdradzić ile zarobi na rękę nowo przyjęty pracownik na dzień dzisiejszy?
X 2017-10-06 13:12
Nie pamietam, jaka byla stawka na umowie o prace.
Na zleceniu masz 13zl brutto/godzine, w sobote, niedziele i swieta 14,70 brutto/godzine.
Wychodzi z tego, ze jesli jestes studentem i nie obowiazuja Cie skladki zusowskie to ok. 1700zl na reke, w innym przypadku ok 1500.
Pracownik 2017-10-16 13:36
System APU-Automtycznie Premie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Zostaw swoją opinię o Maflow Polska Sp.z.o.o - Tychy
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Maflow Polska Sp.z.o.o