brak logo

Metal Work Polska Sp. z o.o.

Baranowo

Opinie o Metal Work Polska Sp. z o.o.

mefesto 2013-05-16 09:50:09
Cześć.
Krótkie pytania
- jaka jest kondycja finansowa firmy? Czy kryzys we Włoszech sięgnął już oddziału w Polsce?
- handlowcy, jakie narzędzia pracy firma oferuje?
- zarobki, może ktoś podać zakres dla handlowców?
- możliwości awansu zawodowego?
- produkty - słyszałem,że dość marnej jakości, jaka jest Wasza opinia?
- social - czy są jakieś bonusy poza urlopem?

Kto jest największa konkurencją na rynku w Polsce?
kola 2013-06-23 13:52:24
Produkty - marnej jakości. To chyba Ci konkurencja to nagadała Kolego. Pozdrawiam.
2
rpw 2014-04-23 14:22:55
W sposób jaki traktują klientów i potencjalnych klientów, można wywnioskować, że kiepska firma, źle zarządzana i słabo płacąca. Kontakt z ich "działem technicznym" to droga przez mękę. Zbywanie klienta i żadnego kontaktu z ich strony.
hudini 2014-05-16 09:30:47
rpw napisałeś "W sposób jaki traktują klientów i potencjalnych klientów" - z której wymienionej grupy jesteś? Jeśli klientem to co wiesz o potencjalnych? Jeśli potencjalnym to co wiesz o klientach?
Wnioskujesz ze sposobu obsługi klientów, ze słabo płacąca - możesz rozwinąć wątek? Co to znaczy słabo i w jaki sposób wyciągnąłeś/wyciągnęłaś wnioski?
2
link 2015-11-23 19:56:35
Parę pytań dotyczących firmy:
Jakie zarobki na stanowisku handlowca.
Jakie narzędzia oferuje firma dla handlowca
2
darsi 2016-01-07 13:44:05
załączki mają dobre, ale powala brak sklepu intenrentowego
Alan 2016-02-19 17:47:13
Zastanawiałem się nad aplikowaniem do pracy w Metalwork ale słaba jakość produktów, dość ubogi asortyment oraz tzw włoska organizacja pracy ostatecznie mnie zniechęciły, nie chciałbym świecić oczami przed moimi klientami których teraz obsługuję i raczej kojarzą mnie z solidną jakością produktów i niemiecką organizacją.
ossuu 2016-03-03 11:05:44
Genaralnie taka tania alternatywa do Festo, które jak wiadomo jest liderem na rynku pneumy. Ale podziwiam MW za ich upartych handlowców, jeden kontaktował sie w sprawie oferty za 50PLN...6 razy :), aż żal było odmówić :)
3
ossu 2016-03-04 12:26:43
@zyndram mają dobrą ofertę dla średniej wielkości przedsiębiorstw, ale jeżeli chodzi o wsparcie dla producentów maszyn to preferuję niemieckie wsparcie :), dla MW wielka 5 za podstawowy asortyment: złączki, mufki, rurki itp :)
mario 2016-03-07 13:39:31
Co mają handlowy do ich kiepskiego wsparcia jeżeli chodzi o narzedzia dla projektantów itp. Nie chce mo sie z każdym pytaniem dzwonić do nich ....bo tracę tylko czas .
1
obeznany 2016-03-09 19:47:27
Metalwork to pneumatyka tzw jednego projektu każdy producent maszyny który włożył raz Metalworka jako tańszą alternatywę szybko z powrotem wrócił do Festo.
W firmach produkcyjnych w branży automotive gdzie liczy się cykliczność nie ma miejsca na częśty postój awaryjny na pneumatyce MW więc oszczędności tylko pozorne.
?? 2016-03-09 20:34:02
Powyższy wpis o tym że handlowiec dzwoni 6 razy w sprawie oferty za 50 zł nie zachęca do pracy w Metalwork na stanowisku inżyniera ds sprzedaży ponieważ może to świadczyć o tym że:
- płacą niską podstawę i handlowcy żyją tylko z premii zależnej od 'targetu'
- jest duża presja na wynik bo kryzys włoski sięgnął już do polskiego oddziału
- oferta jest skierowana do małych i średnich przedsiębiorstw więc pewnie dużo jeżdżenia po tzw 'garażowcach'
- brak porządnych narzędzi technicznych i projektowych dla inżyniera sprzedaży i trzeba brać klienta na litość dzwoniąc po kilka razy

Czy ktoś z obecnych lub byłych pracowników mógłby się do tego odnieść ???
7
Zainteresowany 2016-07-05 08:49:14
Firma poszukuje aktualnie na stanowisko pracownika do spraw technicznych. Może ktoś choć odrobinę nakreślić na co mogę liczyć z ich strony aplikując na to stanowisko? Pozdrawiam
Adrew 2016-07-07 17:11:33
@Zainteresowany a skąd masz informacje na temat ich rekrutacji? Może firma poszukuje jeszcze pracowników na inne stanowiska? Będę wdzięczny za odp :)
Zostaw swoją opinię o Metal Work Polska Sp. z o.o. - Baranowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metal Work Polska Sp. z o.o.