Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Philip Morris

Pracowałeś w firmie Philip Morris i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
marta - 2015-04-20 12:58:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ciekawa - 2014-10-17 10:02:21]:
Hej mozesz powiedziec cos wiecej nt 3 etapu? wgle dostałeś ta pracę?
zdjecie uzytkownika
marti - 2015-04-20 14:49:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Nikola - 2015-04-14 21:38:02]:
jeżeli chodzi o 2 etap to rozmowa przez skype, dostajesz 8 pytań logiczno-analitycznch i masz 10 minut na rozwiązanie. Następnie język angielski to ok 15 zdań, które masz dokończyć albo wstawić ospowiednie słowo w odpowiednim czasie oraz dowolny tekst do napisania na ok 150-200 słów.
zdjecie uzytkownika
yoo - 2015-04-24 23:34:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie i Panie. Praca w PMI polegała na merchu produktu, rozłożeniu TPOSM, ewentualnie alokowaniu POSM do odpowiednich POS. Poza tym należało zadbać o odpowiedni SOS tak aby przełożył się odpowiednio na SOM. Podstawą była edukacja detalisty aby nie dopuszczał do OOS. Firma gwarantowała 3 SMS dla najlepszych. Dzisiaj jak jest nie mam pojęcia - od paru lat mnie tam nie ma. Do firmy rekrutują dawni regionalni a ten wieloetapowy konkurs ma wyłonic ludzi, którzy po prostu dadzą radę. Proszę uwierzyć - do tej roboty nie KAŻDY sie nadaje. Pozdrowienia dla starej gwardii.
zdjecie uzytkownika
jeffbridges - 2015-04-28 15:04:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dzien Dobry, czy moglby mi ktoś odpowiedzieć na pytanie ile zarabia nowy pracownik produkcyjny w Philip Morris w Krakowie? czy sa dodatki za prace zmianowa?
zdjecie uzytkownika
senior - 2015-04-30 21:45:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [jeffbridges - 2015-04-28 15:04:26]:
:)
zdjecie uzytkownika
senior - 2015-04-30 21:46:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [yoo - 2015-04-24 23:34:38]:
:)
zdjecie uzytkownika
patrykmelbit - 2015-05-01 11:22:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [yoo - 2015-04-24 23:34:38]:
Witam,
Słuchajcie w następnym tygodniu będę miał próbny test z przedstawicielem regionalnym na trasie. Jak wygląda taki dzień? Czy ja będę tylko od obserwowania i na koniec będzie miał jakieś pytania z tego - czy będę musiał także przedstawiać scenki w sklepach mimo, że to pierwszy raz wyjeżdżam w miasto i nie znam standardów obsługi w PMI?
Proszę pomóżcie!
zdjecie uzytkownika
ChudyJaś - 2015-05-03 23:34:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@patrykmelbit, jeśli to nie tajemnica to na na jaki region aplikowałeś i gdzie będziesz miał test?
zdjecie uzytkownika
Roman - 2015-05-04 19:43:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak się pracuje dla PMPL w kanale nowoczesnym ? Zatrudnienie przez HSK.
Czy poziom stresu jest podobny, jak na detalu ?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-05-05 20:39:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sam charakter pracy w kanale nowoczesnym jest przyjemny, warunki natomiast są tragiczne psie pieniądze w kwocie ok. 2200 na rękę, premie raz na kwartał dla najlepszych ale tez słabe rzędu kilkuset złotych, na samochód służbowy trzeba bardzo uważać gdyż przy zdaniu można powiedzieć ze z lupa go sprawdzają, minimalna plamka na tapicerkę to od razu pranie tapicerki i to w ASO także wiadomo jakie kwoty...
zdjecie uzytkownika
Roman - 2015-05-06 11:46:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anonim - 2015-05-05 20:39:11]:
Dziękuję za odpowiedź. Warunki płacowe są mi znane - 3 tys. brutto podstawy, o karach rzędu 500 zł przy zdawaniu auta też słyszałem. Mam 2 pytania, czy samochód to nadal dostawczy peugeot partner ? Czy po trzymiesięcznym okresie próbnym kolejna umowa jest na czas nieokreślony?
Mój kolega kiedyś pracował przez HSK na drobnym detalu, stąd mam pewną, niewielką wiedzę w temacie.
zdjecie uzytkownika
anonim 1990 - 2015-05-07 18:24:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam!
Mam pytanie dotyczące II etapu rekrutacji. Oprócz testu z języka angielskiego powinnam spodziewac się jeszcze jakis innych ciekawych zadań do wykonania?
Z góry dziękuję za odpowiedzi! :)

zdjecie uzytkownika
uwan - 2015-05-19 20:21:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja nie słyszałem wielu przychylnych opinii na temt Philip Morris International. Niestety nie ma żadnego wsparcia ze strony kierownictwa. Jeżeli chcecie tam pracować to musicie liczyć sami na siebie. A tak poza tym to wiadomo wszędzie zdarzają się jakieś ekscesy. Ja chyba spróbuje ale jaka jest podstawa dla Elektronika działu OTP ?
zdjecie uzytkownika
barum barum - 2015-05-27 18:25:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [uwan - 2015-05-19 20:21:50]:
z 1200 pewno dostaniesz
zdjecie uzytkownika
Mike - 2015-05-29 16:18:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [senior - 2015-04-30 21:45:19]:
Zatrudnienie przez agencje pracy na 18 miesięcy 10,68 brutto i 14,68 brutto noce,system 4 brygadowy,praca na telefon.
zdjecie uzytkownika
Patryk - 2015-06-08 15:43:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rekruter - 2015-03-17 16:44:20]:
Witam,

Czy był ktoś może na rozmowie w Bielsku w zeszłym tygoniu?
Macie już jakąś odpowiedź?

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2015-06-08 22:21:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
czy komuś kto był na rozmowie w Grudziądzu 29 maja powiodło się?
Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
sroka - 2015-06-10 11:11:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak bym chciala pracowac jako pracownik produkcji to zatrudniam sie poprzez agencje??typu ranstad??jesli tak czy jest w ranstad przedzial wiekowy?np w tom marg jest do 26r.ż
Chyba ze moge sie zatrudnic jako pracownik produkcji poprzez PM???
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-06-10 16:26:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może warto zadać sobie pytania: Dlaczego ludzie sami się zwalniają? Dlaczego tak trudno znaleźć nowe osoby?

Pracowałem w PM 5 lat w dziale sprzedaży. Na początku było naprawdę super, myślałem że nie będę chciał pracować w innej firmie. Szybko "Roof Top" zaczął świecić w moich oczach. Sielanka (praca w normalnych godzinach i miłej atmosferze. Czasem było ciężko jak wszędzie, ale ogólnie było OK) trwała 2 lata, po tym czasie powoli zaczęły się zmiany. Pracowało się coraz dłużej, targety mało tego że były coraz wyższe (na granicy rozsądku) to było ich po prostu dużo. Przez miniony rok (2014) przedstawiciele nie wiedzieli już za co mają się łapać bo było tak dużo pracy. Atmosfera zmieniła się o 180 stopni, ludzie przestawali z sobą rozmawiać, praca w ciągłym stresie, dużo zmian personalnych zarówno PH, Kierowników jak i Menagerów. Po pewnym czasie widzisz że zaczynałeś pracę w zupełnie innej firmie...

Przykre... naprawdę długo będę szczycił się że tam pracowałem, będę z tego dumny... ale dziś nie chciałbym tam znowu trafić.

Nie trudno spotkać PH w sklepach, można nawet poprosić detalistę o numer do PH. Popytajcie go jak się pracuje.
Jeżeli ktoś lubi oddać całego siebie pracy, a do tego jest sprytny i wie z kim trzymać to śmiało :).
zdjecie uzytkownika
lobo - 2015-06-19 01:23:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2015-06-10 16:26:16]:
zgadzam się z Tobą i Twoim opisem faktów iż w Philipie Morisie jeszcze jakiś czas temu było naprawdę świetnie. Ciężko w firmie było znaleźć jakąś niezadowoloną osobę. A teraz? weź tu znajdź kogoś uśmiechniętego i chętnego do pracy. Atmosfera jak i warunki zdecydowanie się pogorszyły. A oferty jeśli ktoś szuka to są...
zdjecie uzytkownika
Poznan - 2015-06-19 10:27:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyszli ze wschodu i zepsuli wszystko, cały klimat firmy. Teraz to korpo korp, plus watacha lizusów Marka G. - cwaniaka i złodziejaszka. Etyczny manager teraz.
zdjecie uzytkownika
ben - 2015-06-20 16:50:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lobo - 2015-06-19 01:23:35]:
oferty są ale szukają od 3 miesięcy, niekończąca się rekrutacja. człowiek ma rozmowę z firmą rekrutacyjną a kolejny etap dopiero po 1,5 miesiąca. Po rozmowie z ludźmi z PM samemu trzeba wydzwaniać do nich aby uzyskać odpowiedź. Strasznie niepoważnie jak na tak dużą firmę...
zdjecie uzytkownika
HSK - 2015-06-25 18:59:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,

Może ktoś napisać coś więcej na temat pracy dla PM przez firmę HSK.
Przedstawiciel ds sieci. Jak z kasą? Jakie auto- czerwony klasyczny focus czy cos od HSK? Jak jest z premią? Duże ciśnienie

z gory dziekuje za odpowiedzi!
pozdrawiam
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Pierwsza część rozmowy polegała na rozwiązaniu bodaj 8 zadań logiczno-matematycznych w tym czasie Pan rekrutujący sprawdził dokumenty potwierdzajace informacje zawarte w CV. Potem pytania typu dlaczego zdecydowałem się kandydować na to stanowisko, pytanie o zarobki itp. Następnie dostałem pytanie odnośnie technik sprzedaży a na końcu 3 pytania po angielsku. Rekrutację przeprowadzał Pan z LKK. Wg mnie firmy rekrutujace mogłyby wysyłać odpowiedzi kandydatom, którzy się nie dostali
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Roman - 2015-06-27 15:23:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [HSK - 2015-06-25 18:59:08]:
3 tys. brutto podstawy, samochód - dostawczy peugeot partner. Jak z premią i ciśnieniem - sam chciałbym się dowiedzieć.
zdjecie uzytkownika
Denis - 2015-06-30 19:20:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Roman - 2015-06-27 15:23:15]:
Dostawczy peugeot partner tzn tylko dwa siedzenia i kratka?
Chociaż dobre wyposażenie czy totalny golas? Można korzystać prywatnie po pracy?


pozdrawiam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philip Morris

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Philip Morris?
Zadaj pytanie
alert