Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Philip Morris

Pracowałeś w firmie Philip Morris i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Roman - 2015-05-04 19:43:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak się pracuje dla PMPL w kanale nowoczesnym ? Zatrudnienie przez HSK.
Czy poziom stresu jest podobny, jak na detalu ?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-05-05 20:39:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sam charakter pracy w kanale nowoczesnym jest przyjemny, warunki natomiast są tragiczne psie pieniądze w kwocie ok. 2200 na rękę, premie raz na kwartał dla najlepszych ale tez słabe rzędu kilkuset złotych, na samochód służbowy trzeba bardzo uważać gdyż przy zdaniu można powiedzieć ze z lupa go sprawdzają, minimalna plamka na tapicerkę to od razu pranie tapicerki i to w ASO także wiadomo jakie kwoty...
zdjecie uzytkownika
Roman - 2015-05-06 11:46:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anonim - 2015-05-05 20:39:11]:
Dziękuję za odpowiedź. Warunki płacowe są mi znane - 3 tys. brutto podstawy, o karach rzędu 500 zł przy zdawaniu auta też słyszałem. Mam 2 pytania, czy samochód to nadal dostawczy peugeot partner ? Czy po trzymiesięcznym okresie próbnym kolejna umowa jest na czas nieokreślony?
Mój kolega kiedyś pracował przez HSK na drobnym detalu, stąd mam pewną, niewielką wiedzę w temacie.
zdjecie uzytkownika
anonim 1990 - 2015-05-07 18:24:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam!
Mam pytanie dotyczące II etapu rekrutacji. Oprócz testu z języka angielskiego powinnam spodziewac się jeszcze jakis innych ciekawych zadań do wykonania?
Z góry dziękuję za odpowiedzi! :)

zdjecie uzytkownika
uwan - 2015-05-19 20:21:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja nie słyszałem wielu przychylnych opinii na temt Philip Morris International. Niestety nie ma żadnego wsparcia ze strony kierownictwa. Jeżeli chcecie tam pracować to musicie liczyć sami na siebie. A tak poza tym to wiadomo wszędzie zdarzają się jakieś ekscesy. Ja chyba spróbuje ale jaka jest podstawa dla Elektronika działu OTP ?
zdjecie uzytkownika
barum barum - 2015-05-27 18:25:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [uwan - 2015-05-19 20:21:50]:
z 1200 pewno dostaniesz
zdjecie uzytkownika
Mike - 2015-05-29 16:18:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [senior - 2015-04-30 21:45:19]:
Zatrudnienie przez agencje pracy na 18 miesięcy 10,68 brutto i 14,68 brutto noce,system 4 brygadowy,praca na telefon.
zdjecie uzytkownika
Patryk - 2015-06-08 15:43:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rekruter - 2015-03-17 16:44:20]:
Witam,

Czy był ktoś może na rozmowie w Bielsku w zeszłym tygoniu?
Macie już jakąś odpowiedź?

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2015-06-08 22:21:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
czy komuś kto był na rozmowie w Grudziądzu 29 maja powiodło się?
Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
sroka - 2015-06-10 11:11:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak bym chciala pracowac jako pracownik produkcji to zatrudniam sie poprzez agencje??typu ranstad??jesli tak czy jest w ranstad przedzial wiekowy?np w tom marg jest do 26r.ż
Chyba ze moge sie zatrudnic jako pracownik produkcji poprzez PM???
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-06-10 16:26:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może warto zadać sobie pytania: Dlaczego ludzie sami się zwalniają? Dlaczego tak trudno znaleźć nowe osoby?

Pracowałem w PM 5 lat w dziale sprzedaży. Na początku było naprawdę super, myślałem że nie będę chciał pracować w innej firmie. Szybko "Roof Top" zaczął świecić w moich oczach. Sielanka (praca w normalnych godzinach i miłej atmosferze. Czasem było ciężko jak wszędzie, ale ogólnie było OK) trwała 2 lata, po tym czasie powoli zaczęły się zmiany. Pracowało się coraz dłużej, targety mało tego że były coraz wyższe (na granicy rozsądku) to było ich po prostu dużo. Przez miniony rok (2014) przedstawiciele nie wiedzieli już za co mają się łapać bo było tak dużo pracy. Atmosfera zmieniła się o 180 stopni, ludzie przestawali z sobą rozmawiać, praca w ciągłym stresie, dużo zmian personalnych zarówno PH, Kierowników jak i Menagerów. Po pewnym czasie widzisz że zaczynałeś pracę w zupełnie innej firmie...

Przykre... naprawdę długo będę szczycił się że tam pracowałem, będę z tego dumny... ale dziś nie chciałbym tam znowu trafić.

Nie trudno spotkać PH w sklepach, można nawet poprosić detalistę o numer do PH. Popytajcie go jak się pracuje.
Jeżeli ktoś lubi oddać całego siebie pracy, a do tego jest sprytny i wie z kim trzymać to śmiało :).
zdjecie uzytkownika
lobo - 2015-06-19 01:23:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2015-06-10 16:26:16]:
zgadzam się z Tobą i Twoim opisem faktów iż w Philipie Morisie jeszcze jakiś czas temu było naprawdę świetnie. Ciężko w firmie było znaleźć jakąś niezadowoloną osobę. A teraz? weź tu znajdź kogoś uśmiechniętego i chętnego do pracy. Atmosfera jak i warunki zdecydowanie się pogorszyły. A oferty jeśli ktoś szuka to są...
zdjecie uzytkownika
Poznan - 2015-06-19 10:27:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyszli ze wschodu i zepsuli wszystko, cały klimat firmy. Teraz to korpo korp, plus watacha lizusów Marka G. - cwaniaka i złodziejaszka. Etyczny manager teraz.
zdjecie uzytkownika
ben - 2015-06-20 16:50:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lobo - 2015-06-19 01:23:35]:
oferty są ale szukają od 3 miesięcy, niekończąca się rekrutacja. człowiek ma rozmowę z firmą rekrutacyjną a kolejny etap dopiero po 1,5 miesiąca. Po rozmowie z ludźmi z PM samemu trzeba wydzwaniać do nich aby uzyskać odpowiedź. Strasznie niepoważnie jak na tak dużą firmę...
zdjecie uzytkownika
HSK - 2015-06-25 18:59:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,

Może ktoś napisać coś więcej na temat pracy dla PM przez firmę HSK.
Przedstawiciel ds sieci. Jak z kasą? Jakie auto- czerwony klasyczny focus czy cos od HSK? Jak jest z premią? Duże ciśnienie

z gory dziekuje za odpowiedzi!
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Roman - 2015-06-27 15:23:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [HSK - 2015-06-25 18:59:08]:
3 tys. brutto podstawy, samochód - dostawczy peugeot partner. Jak z premią i ciśnieniem - sam chciałbym się dowiedzieć.
zdjecie uzytkownika
Denis - 2015-06-30 19:20:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Roman - 2015-06-27 15:23:15]:
Dostawczy peugeot partner tzn tylko dwa siedzenia i kratka?
Chociaż dobre wyposażenie czy totalny golas? Można korzystać prywatnie po pracy?


pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Wieloletni - 2015-07-06 20:33:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Samochód z kratką, czyli tylko z przodu siedzenia, prywatnie można jeździć tylko 500km, jest GPS stąd będą wiedzieć kiedy jest prywatnie, ogólnie stanowisko niedocenianie w firmie i wszyscy myślą że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robisz jako Key account, i dookoła każdy ma lepsze pieniądze i dodatki i Social. No ale gdzieś pracować trzeba.
zdjecie uzytkownika
rafaell - 2015-07-15 19:30:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam pytanie zwiazane z rekrutacja na stanowisko ph pm przez hsk ? uczestniczyl ktos w rekrutacji ? czytajac te komentarze jest troche sprzecznych opinii. moze ktos cos wiecej powie zarobki samochod itp.dzieki
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-19 17:52:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-07-19 17:53:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@rafaell, przecież powyżej masz napisane jaki to jest samochód i mniej więcej na jakich zasadach można go używać. Chyba zresztą nie idzie się tutaj do pracy dla samochodu, a raczej by zarabiać pieniądze. Ciekawi mnie raczej jak tu dla ph jest z planami i baza klientów i czy aby 80% pensji to nie jakaś prowizja.
zdjecie uzytkownika
mjk - 2015-07-20 08:32:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem zainteresowany zakupem wiekszej ilosci papierosów od "dobrego" handlowca- proszę o kontakt tel: 535-340-723
zdjecie uzytkownika
on - 2015-07-22 20:19:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rekruter - 2015-03-17 16:44:20]:
Stary, tys siech chyba z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na glowy powymienial...
zdjecie uzytkownika
babadok - 2015-08-01 23:29:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
pomocne info dla przyszlych PH, niedlugo we wszystkich samochodach beda ecologici i gps, firma wariuje i szuka oszczednosci gdzie sie da rowniez wsrod przedstawicieli w wiekszym stazem, od pewniego czasu nastapila zasada prob zwalniania bez okresu wypowiedzeia straszenia dyscyplinarka i szukania hakow, jesli nie awansujesz szybko bedziesz wiecznym ph tzn do czasu az nie staniesz sie jednym z drozszych ph, a obecnie to nastepuje bardzo szybko. Dodatkowo rynek sie kurczy w zastraszajacym tempie, obostrzenia wszelkiego rodzaju, ludzi na sklepach nie stac juz na utrzymywanie asortymentu wymaganego przez firme, sklepy padaja jak muchy brak nowych. Takze rynek tradycyjny umiera!!! Rotacja w firmie nabiera tempa i jest juz na bardzo duzym poziome ciagle vacaty. Takze jak chcecie sie przekonac czy mam racje to aplikujcie i probujcie swoich sil. Ja juz naszczescie mam to za soba. milego
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Pierwsza część rozmowy polegała na rozwiązaniu bodaj 8 zadań logiczno-matematycznych w tym czasie Pan rekrutujący sprawdził dokumenty potwierdzajace informacje zawarte w CV. Potem pytania typu dlaczego zdecydowałem się kandydować na to stanowisko, pytanie o zarobki itp. Następnie dostałem pytanie odnośnie technik sprzedaży a na końcu 3 pytania po angielsku. Rekrutację przeprowadzał Pan z LKK. Wg mnie firmy rekrutujace mogłyby wysyłać odpowiedzi kandydatom, którzy się nie dostali
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-03 19:40:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
arek - 2015-08-03 19:42:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [babadok - 2015-08-01 23:29:27]:
a w jakiej firmie nie masz teraz gps ??? w jakiej branzy nie topnieje rynek ???przyzwyczailiscie sie narzekac wiadomo ze to nie ten sam handel co 5 lat temu...
zdjecie uzytkownika
dina - 2015-08-18 21:29:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
narzekania i odradzania czesto sie spotyka. ja osobiscie mam wyksztalcenie mechaniczne i chcialabym sie dostac do firmy Philip Morris International w Polsce jako operator o wyksztalceniu mechanicznym. i mam nadzieje ze ktos mi odpowie, jaka umowe daja na poczatek? powim ze jets to dla mnie bardzo wazne.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philip Morris

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Philip Morris?
Zadaj pytanie
alert