Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Philip Morris

Pracowałeś w firmie Philip Morris i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
wkrótce nowy kolega - 2013-03-20 17:35:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,

niedługo mam rozmowe i jak dobrze pojdzie zaczne z wami pracować. Chciałbym się spytac o plusy pracy w PM. Jaka kasa na poczatek ( podstawa plus premia) czy bonusy sa trudne do osiagniecia. Jak jest z samochodem ( limity GPS) jaka jest opieka medyczna. Czy trzeba pracować na swoim sprzecie ( czytaj komp i internet) Z gór dzieki za info ...
zdjecie uzytkownika
gosc - 2013-03-25 19:17:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A na jakie miasto oplikowales? Byles juz na rozmowie? na ktorej? bo sa 4...ja jestem juz po 2 i czekam na telefon czy dostalam sie na kolejna... rozmowa byla bardzo mila i mam nadzieje ze zadzwonia...
zdjecie uzytkownika
man - 2013-05-24 00:18:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jest oferta przez work service na pomocnika na produkcji.Jakie płace i wogóle obowiązki , praca i atmosfera?
zdjecie uzytkownika
Serek - 2013-06-05 11:05:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłem na 2 etapie rozmowy w katowicach na przedstawiciela handlowego. Rozmowa bardzo przyjemna nie ma się co stresować. Co do warunków pracy. Nie jest różowo. Praca na pewno nie jest lekka, ale oczu nie mydlą raczej. Kasa stała 2150 netto. Aha zatrudnienie przez hsk, peugeot partner, do niewielkiego wykorzystania po pracy jak zrozumiałem.
zdjecie uzytkownika
camilla - 2013-06-11 18:38:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do mnie dzis dzwonili, rozmowa byla spoko! opisz jak wygladają te etapy!!!
zdjecie uzytkownika
kontakt - 2013-06-27 09:25:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,

Czy ktos cos moze powiedziec o dziale zakupow ? Starszy kupiec np ? Stawka, praca, klimat? pozdrawam!

k
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-09 14:21:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Napisze ktos w końcu jak przedstawiają się etapy rekrutacji w Philip Morris (Ranstad)? Jakis socjal dla pracowników, darmowe fajki lub zniżki?
zdjecie uzytkownika
zofia - 2013-07-12 12:35:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam czy mozesz p[owiedziec konkretnie jak wyglada rozmowa na 2 etapie? z czego trzeba sie przygotowac ?
zdjecie uzytkownika
anonim2 - 2013-07-12 18:03:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mnie to raczej interesuje wynagrodzenie jest to jakaś podstawa + ewentualna prowizja? i od czego jest ona uzależniona?
zdjecie uzytkownika
zofia - 2013-07-12 19:16:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
z tego co sie orientuje to dopiero po 2 etapie mozna sie wysztkiego dowiedziec.... a jak wyglada ten 2 etap? na co trzeba sie przygotowac, wie ktos?
zdjecie uzytkownika
- 2013-08-23 15:20:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
daja 8,50zl za godz szlui można palić na miejscu ale z przyczaji wyniesc tez sie da ale bez paczki kazdy kazdego podpierdala jest duzo fajnych lasek daja dodatki do stolówki i do przejazdu jak jesteś poza miasta
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-02 15:20:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Byłem w miniony czwartek na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko przedstawiciela handlowego dla PMI, prowadzonej przez firmę HSK. Był to oczywiście 1 etap, ogólnie rozmowa bardzo przyjemna, taka "życiowa", że tak powiem, tzn. pytania dotyczące tego czemu chcę dla nich pracować, jakie mam doświadczenie w tej pracy itp. Na zakończenie rozmowy Pani nakreśliła mniej więcej, co daje PMI, czyli jakie auto, jakie "bonusy" itp. Teraz czekam na to czy dostanę się na 2 etap rekrutacji.
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-03 14:29:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2013-09-02 15:20:45

Witam! Byłem w miniony czwartek na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko przedstawiciela handlowego dla PMI, prowadzonej przez firmę HSK. Był to oczywiście 1 etap, ogólnie rozmowa bardzo przyjemna, taka "życiowa", że tak powiem, tzn. pytania dotyczące tego czemu chcę dla nich pracować, jakie mam doświadczenie w tej pracy itp. Na zakończenie rozmowy Pani nakreśliła mniej więcej, co daje PMI, czyli jakie auto, jakie "bonusy" itp. Teraz czekam na to czy dostanę się na 2 etap rekrutacji.
No i dostałem telefon, pojutrze 2 etap. Ktoś może podpowiedzieć jak on wygląda? Czego się spodziewać? A może ktoś powie jak wygląda współpraca z PMI za pośrednictwem HSK Consulting?
zdjecie uzytkownika
Pablo - 2013-09-26 17:51:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, szkoda czasu na tą agencję, jedna wielka żenada, byłem w Warszawie na podpisaniu umowy, do której to podpisania na całe szczęście nie doszło, straciłem tylko czas i pieniądze!!!!!
Dobra praca dla początkujących, którzy chcą zdobyć doświadczenie w handlu, masa umów, aneksów i nie wiadomo jeszcze czego, na podpisanie umowy najlepiej zabrać ze sobą prawnika!!!!
Zupełnie co innego mówione na spotkaniach, byłem na dwóch a na trzecie już pojechałem do siedziby HSK Consulting w Warszawie i tam wszystko odbiegało od tego, czego dowiedziałem się na spotkaniach u siebie w regionie na dwóch pierwszych rozmowach, także odradzam, bo szkoda czasu dla naprawdę zaangażowanych ludzi szukających pracy!!!!!
zdjecie uzytkownika
new - 2013-12-10 18:27:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś jutro na AC w-wa PMI?
zdjecie uzytkownika
to ja - 2013-12-21 01:01:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [new - 2013-12-10 18:27:02]:
byłem 11.12 na ac w wawie... przeszedlem te 2 etapy i do dzisiaj cisza !!! a Ty jak tam??
zdjecie uzytkownika
Greg - 2014-01-02 14:27:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [to ja - 2013-12-21 01:01:25]:
Witam
Prośba do osób, które były już na AC.
Jak to wyglądało ???
Jakie mniej więcej pytania ???
Jakie zadania do wykonania (w ramach AC) ???
... I wszystko inne co tam akurat było.
Wielkie Dzięki za konkrety
zdjecie uzytkownika
JA - 2014-01-04 18:23:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie, jestem po rozmowie rekrutacyjnej prowadzonej przez LKK w Katowicach... Moje pytanie, czego mogę się spodziewać na kolejnym etapie (ma być kolejny już przez PMPL + ostatni jazda z przedstawicielem)? Jakie zadania (proszę o przykłady bądź gdzie szukać wiedzy n/t), czy też będzie po części w j.angielskim? Dzięki za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
pmi - 2014-01-13 19:49:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tylko w języku angielskim...
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-02-17 01:47:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na produkcji trzeba się pilnować! i nic nie mówić, nerwy ze stali! bo gnoją człowieka i jak co - to zwalają winę na (Ciebie!)
zdjecie uzytkownika
karl - 2014-05-26 19:09:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Philip Morris to dość znana marka, więc chyba dobrze traktuja pracowników, nie? Bo raczej dobre imię w tej branży się liczy.
zdjecie uzytkownika
4 lata - 2014-09-06 16:49:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich, opowiem wam trochę na temat działu sprzedażny PMPL.
Firma ma świetne założenia jeśli chodzi o to jak powinno się w PMPL pracować, niestety ludzie którzy to nadzorują maja już inne założenia ( wybić się wysoko kosztem szeregowych pracowników )
Pracowałem w tej firmie 4 lata i szczerze odradzam, chwalą się wysoka etyka, ale jak pracujesz tylko 8h dziennie to możesz usłyszeć pytanie: czy czasem się nie wypaliłeś, możne chcesz zmienić firmę itp. szantaże. jeśli maja problem ze zwolnieniem to coś wymyśla i dyscyplinarka.
Ścieszka kariery bardzo prosta 1. ty wchodzisz w d**ę swojemu przełożonemu, 2.on musi wchodzić swojemu i wtedy jak jesteś 3. dobrym murzynem to możne ci się uda, a i musisz donosić bez tego według szefa nie jesteś lojalny.
Szkolenia stare sprzed 10 - 15 lat, po okresie 6 miesięcy tracisz czas jeśli chodzi o szkolenia.
Targety czy to HSK czy PMPL to jakiś kosmos, są dwie opcje, pracujesz uczciwie i nie robisz targetów = wylot z pracy, lub raportujesz kłamstwa = wylot jeśli wyjdzie podczas kontroli. Ciągły stres.
Żałuje tylko jednego, ze tak długo tam siedziałem!!!!! Praca na rok i polecam zmienić.
Wiem ze w wielu firmach tak jest, ale od tak wielkiej korporacji oczekuje się czegoś innego.
zdjecie uzytkownika
zawiedziona - 2014-09-08 21:09:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, firma PM chwali się dużą rzetelnością pracy więc chciałam podać przykład owej rzetelności: w czerwcu zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną, która później została przesunięta o miesiąc, w konsekwencji rekrutacja na stanowisko przedstawiciela handlowego, na którą mnie zaproszono NIGDY SIĘ NIE ODBYŁA! bądź odbyła się beze mnie. Dziekuję PM za tygodniowe rozmowy telefoniczne i zawracanie tyłka z których nic nie wynikło.Brak szacunku i wprowadzanie kandydata w błąd.
zdjecie uzytkownika
4 lata - 2014-09-10 21:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zawiedziona - 2014-09-08 21:09:00]:
Niestety to jest standard w PM, jak wcześniej pisałem spędziłem tam cztery lata i widziałem takie rzeczy często. Na szczęście nic nie straciłaś nie podejmując tam pracy.
zdjecie uzytkownika
loki - 2014-09-12 14:20:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto by pomyślał, że taka duża firma albo nawet korporacja jak Philip Morris (posiadają w końcu 15,5% udziałów w światowym rynku tytoniowym, marki takie jak Malboro, czy L&M to przecież oni, a te marki zna każdy) ma problemy z rekrutacją. Jak dla mnie przekładanie rozmowy o miesiąc wiąże się z brakiem szacunku, firma tez powinna zdawać sobie sprawę, że nikt miesiąc czekać na rozmowę nie będzie, kiedy jest bez pracy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philip Morris
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x