brak logo

Philip Morris

Kraków

Opinie o Philip Morris

ada23 2016-09-13 20:12
Witam. Studiuję finanse i rachunkowość na ostatnim roku na Uniwersytecie EKonomicznym w Krakowie. Jestem zainteresowana stanowiskiem związanym z księgowością. Znam biegle język rumuński (a także bardzo dobrze angielski i dobrze francuski) ale nie mam doświadczenia w pracy w finansach. Chciałabym się dowiedzieć czy przyjmują do pracy na niepełen etat a także interesuje mnie jakich zarobków mogłabym się spodziewać, biorąc pod uwagę fakt, że język rumuński nie jest popularnym językiem. Z góry dzięki za odpowiedź :)
Bla bla 2 2016-09-13 21:49
Jak masz sprany mózg i będziesz wchodzić w cztery litery to może się pchaj i może kiedyś nie wiadomo kiedy awansujesz. A jeśli nie to omijaj szerokim łukiem. Praca średnio 10 godzin dziennie i jeszcze w domu musisz poogarniac conieco. Ale i tak zawsze usłyszysz ze możesz zrobić coś lepiej, więcej i w ogóle żebyś się bardziej postarał. Możesz być najlepszy w regionie a i tak nie awansujesz bo i tutaj wstaw sobie dowolne tłumaczenie. Jak nie masz układów to nawet kilkanaście lat możesz przepracować na jednym stanowisku. A szkolenia ;) są, takie które tracą twój czas bo wszystko wcześniej widziałeś.
2
Erik 2016-09-14 16:19
@ada23 bez doswiadczenia bedzie ci trudno negocjowac jakies zawrotne zarobki. w philipie morisie pracuje bardzo duzo osob o rumunskim pochodzeniu, jest sporo native'ow wiec w Philipie to nie jest nizszowy jezyk jak np arabski. ale cos ok 3 moze ponad ci dadza na reke. duzo tez zalezy od osobowosci kandydata. moze byc tak ze dadza ci stanowisko z francuskim a moze potem kiedys z rumunskim. zalezy od oferty i tez co aktualnie maja zapotrzebowanie na. przegladnij oferty na pracuj pl
ania 2016-09-14 20:06
pytacie o godziny pracy. w SCE przychodzisz do pracy miedzy 7 a 9 (decyzja nalezy do cb o ktorej dokladnie) a musisz przepracowac 8h. czyli im wczesniej przychodzisz, tym wczesniej wychodzisz.
zmiany co do godzin pracy beda kosmetyczne. to znaczy powoli wprowadzaja skomprensowane godziny pracy. to znaczy od pon do czwt pracujesz po 9 godzin a w piatek wychodzisz 4 godziny wczesniej.
jest to w niektorych teamach ale jest to dobrowolne rozwiazanie. poki co niczego odgornie nie nakazuja
w trakcie pracy mozesz wyjdz do lekarza z luxmedu ktory jest przy SCE ale musisz ten czas potem odpracowac i dogadac sie z supervisorem. w niektorych teamach supervisor czepia sie przerw obiadowych ale to jest troche przesada i ludzie zazwyczaj na to zlewaja
1
kolaska 2016-09-17 08:02
Witam jaka atmosfera jest na produkcji (operator maszyn) bo ostatnio czesto widze ogloszenie i mysle czy nie aplikowac.

Jak przelozeni, bardzo gonią do pracy? Duze normy są do wyrobienia?
dzieki
kolaska 2016-09-17 12:22
ale to na produkcji tych jezykow sie uzywa ?
tnh 2016-09-17 13:37
Praca pracą. Po wczorajszej imprezie na pewno jednego pana powinni zwolnic. Chodzi o pana S. Budżet na organizacje podobno podwojony. Jedzenie super, atmosfera również. Prezent .... tragedia. Przypuszczam, że pomysł był jak najbardziej fajny - tablet. Tylko pan S. mógł wpaść na to, żeby wszystkich uszczęśliwić firmą Lenovo, największym dziadostwem. Odzew niemal błyskawiczny. Nie minęło 12 godzin od końca imprezy i na OLX już 6 sztuk wystawionych. Załamka. A miały być fajne prezenty :-(
1
kolaska 2016-09-17 20:40
ale mnie interesuje jak na produkcji bo nie wiem czy skladac
Bbbb 2016-09-19 21:42
O którym S mówisz? O tym z poznania? Jakie tablety dostaliście? Może coś ciekawego to bym kupił
kolaska 2016-09-21 15:36
w dalszym ciagu nie wiem czy ten dunski i portugalski to na produkcji jest potrzebny?
Jaskier 2016-09-23 12:20
Cześć,

ktoś mógłby mi więcej powiedzieć o warunkach i obowiązkach pracy jako team leader na produkcji? Czego oczekują? Czego można się spodziewać na rozmowie? No i oczywiście czy warto.

Dzięki z góry.
2
wasar 2016-09-27 18:52
jesli chcesz byc team leaderem a nie masz pojecia o tym jakie na danym stanowisku moga byc obowiazki to radze ci zebys darowal sobie aplikowanie. na takich stanowiskach musisz miec pojecie o pracy w danym zespole. to nie jest stanowisko startowe
TM104 2016-10-05 15:43
Chciałem zapytać o stanowisko Młodszy Specjalista Sprzedaży w Terenie / Junior Territory Executive czy ktoś był na podobnym i jak mniej więcej praca na nim wygląda oraz czy student studjujący dziennie na 7 semestrze mógłby te obowiązki spokojnie wykonywać?
tyrka 2016-10-10 09:11
Tak pod warunkiem ze studiowac bedziesz w nocy bo w pracy masz byc dyspozycyjny od 7 rano do 21 czasami. To nic ze zaczynasz prace o 8 czy 8:30. Musisz dojechac do sklepow a i z rana juz maile leca albo telefony, po poludniu to samo. Czasami o 21 potrafia do Ciebie zadzwonic takze spoko ;)
trotyl 2016-10-10 09:21
Ale przecież w każdej pracy godziny pracy powinny byc jasno określone, taka dostępność 24 godziny na dobę w przypadku takich zawodów jest raczej rzadka... czy chociaż finansowo to sie jakoś bardziej opłaca? Bo rozumiem ze musza byc z tego jakieś dodatkowe profity?
1
nitro 2016-11-16 18:36
kolego trotyl, jesli nie odpowiadaja warunki to przeciez nikt nikomu nie karze tam pracowac. pieniadze powyzej sredniej to wymagania tez

awe
nitro 2016-11-16 18:37
kolego trotyl, jesli nie odpowiadaja warunki to przeciez nikt nikomu nie karze tam pracowac. pieniadze powyzej sredniej to wymagania tez

awe
nonono 2016-11-26 22:31
Profit taki ze pracujesz dla najlepszej firmy na swiecie hahaha a jak sie nie podoba to 100 na Twoje miejsce xD
1
beti 2016-12-15 09:52
W latach kiedy były Zakłady Tytoniowe i początki lat Philip Morrisa, to były wspaniałe lata pracy ludzie wspaniali przyjaźni jeden dla drugiego. Plan był wykonany nie było tak jak teraz walki szczurów. Było miło i rodzinnie. Przynajmniej jest co powspominać.
6
domi 2017-01-03 14:19
Może ktoś orientuje się jak wygląda sytuacja jeśli chodzi o pracę w laboratorium w Krakowie. jakie warunki, czy ciężko się dostać. Czy osoba zaraz po studiach ma w ogóle szanse?
4
wiem co mowie 2017-01-04 19:04
do tej firmy ogolnie bardzo trudno jest sie dostac, nawet na praktyki
2
Karol 2017-01-06 21:04
30 tys złotych
Krzewina 2017-01-12 02:04
Hej, mam pytanie, o co chodzi w stanowisku, ekspert marki? Czy jest to ph? Pytam bo poszukują kierownika zespołu ekspertów marki i chciałbym się upewnić. Pozdrawiam
mysliciel 2017-01-14 20:18
jak jarasz ze 2 paczki dziennie jakiejs ich marki to mysle ze mozesz aplikowac
Małgorzata 2017-01-16 22:47
Szanowni Państwo,
Czy fabryka firmy Philips Morris mieszcząca się w Krakowie przy al. Jana Pawła II może podjąć jakieś działania w sprawie ograniczenia emisji dymu tytoniowego, który zatruwa powietrze w jej okolicy? Mieszkańcy osiedla zlokalizowanego po przeciwnej stronie al. Jana Pawła II nie mogą już wytrzymać zapachu towarzyszącego produkcji Państwa wyrobów.
Bardzo prosimy o interwencję.
10
tutzzi 2017-01-18 14:24
Witam mam pytanie jaka firma obecnie rekrutuje pracowników na produkcje i czy są przyjęcia ?
Czesia 2017-01-19 10:02
Super firma, mam nadzieje na pracę!!. Interesuje mnie czy na rozmowie rekrutacyjnej mają jakieś konkretne pytania? Jak przedstawia się sprawa umowy. ?
L&M 2017-01-19 14:33
Witam Wszystkich
Czy ktoś z Was pracuje przez firmę HSK?
Jak kształtuje się podstawa netto?
Jaki dają samochód?

Warto aplikować?

Pozdrawiam
placek 2017-01-22 18:54
dostac sie do tej firmy nie jest latwo. Mi się udało akurat ale przyjmuja naprade przechu..w

Mimo wszystko powodzenia. Dobra pensja, atmosfera średnia ale też nie najgorsza. Jeśli chodzi o roboli fizycznych to nawet nieźle. Ja pisalem bardziej z perspektywy biura

jo
Ochotnik 2017-01-24 18:25
Szukam pracy w księgowości i bardzo by mi pasowała ta firma. Mam blisko do pracy a poza tym to świetna firma.
Pytacz 2017-01-31 07:23
Ile zarabia się w tej firmie na stanowisku typu operator wózka widłowego lub magazynier?
Pytacz 2017-01-31 07:25
Ile zarabia się w tej firmie na stanowisku typu operator wózka widłowego lub magazynier?
zdeorientowany 2017-01-31 17:04
25000pln
3
Daniel 2017-02-21 17:36
Czy firma ma jakieś oferty pracy? Może ktoś podpowie. Słyszałem, że firma jest ok. ale może cos więcej?
Maja 2017-03-01 08:52
@Daniel firma obecnie rekrutuje. Nawet dziś pojawiła się oferta pracy na stanowisko INTERCOMPANY ACCOUNTANT. Praca w jakim charakterze Cię interesuje?
Pracujesz już w Philip Morris? Podpowiedz jak wygląda praca na tym stanowisku!
1
time 2017-03-14 18:20
Odradzam pracę osobom które chcą się rozwijać zawodowo. Ścieżki rozwoju właściwie nie ma, przez cały okres zatrudnienia robisz to samo, awansują tylko konkretne, upatrzone osoby. Bardzo duża rotacja pracowników, to bardziej krótki przystanek na drodze do kariery, ale czy warto tracić czas?
1
Maja 2017-03-15 08:38
@time rozumiem, że nie ma w firmie możliwości rozwoju dla wszystkich pracowników. A co możesz powiedzieć na temat oferowanych przez Philip Morris warunków zatrudnienia?
klaudia,2 2017-03-17 18:46
Hej ile sie zarabia mniej wiecej na stazu w finansach? sa perspektywy rozwoju czy tylko kepanie danych?
Natalia 2017-03-21 14:32
@time Nie wszyscy ludzie myślą o dalszym rozwijaniu się. Są osoby, które idą do pracy zarobić i tyle. Ale to nie jest wina firmy, każdy sam decyduje o swojej ścieżce zawodowej.
AA-PMI 2017-03-22 09:34
Ekspert marki to osoba odpowiedzialna za wprowadzanie nowego produktu typu e-papieros. Czyli są to tzw. "Rumuni" którzy będą pracować za 1000zl brutto+premia. A lider będzie odpowiedzialny za to żeby te osoby sprzedawały te produkty. Co ciekawe- działa to jak zasada piramidki, eksperci spotykają się ze swoimi "chętnymi", oni polecają kolejnych i tak to się kręci :) ogólnie nic szczególnego. Kolejny niewypał jak wszystko w ostatnich latach w tej firmie..
AA-PMI 2017-03-22 09:37
W HSK dają peugeot partner. Ogólnie omijajcie zatrudnienie, przy zakanczaniu z nimi współpracy liczą ZA WSZYSTKO. I nagle się okazuje ze nie dostaniecie nawet połowy ostatniej wypłaty.. a Philip morris tez patrzy na tych pracowników jak na piąte koło u wozu. Robota za 2tys..
Iza 2017-03-26 23:18
Philip Morris produkuje najbardziej znane marki papierosów, zatrudnia ponad 3 tysiące pracowników. O ile mogą być jakieś uwagi do firmy to myślę, że przy takiej liczbie zatrudnionych osób skala niezadowolenia jest minimalna. W sumie PMI to rozwijająca się firma.
good man 2017-03-31 19:55
Witajcie :)
Mam pytanie czy są w PM stanowiska pracy dla osób z wykształceniem ekonomicznym, doświadczeniem w banku i ang ok. poziomu B2? Np junior accountant itp?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedz
Komancz 2017-04-01 09:46
HSK daje już toyote auris. Ludzie tam nie narzekają.
Maja 2017-04-03 08:57
@Iza jesteś pracownikiem firmy? Chętnie usłyszymy więcej na temat tego jak wygląda Twoja codzienna praca.
Ja 2017-04-04 15:10
Czy ktoś pracował jako PH w Legnicy i był zatrudniony przez HSK? Jeśli tak, to proszę o jakieś opinie.
Ja 2017-04-04 15:23
Na rozmowie na co przede wszystkim zwracają uwagę? Jakie standardy narzuca PMI osobom zajmującym się rekrutacją w HSK?
Czesia 2017-04-10 18:37
Philip Morris ma ostatnio dużo nowych ofert pracy, czyżby powiększali firmę? Pracuję tu od niedawna ale jest mi całkiem dobrze, wcześniej było ciężko dostaw się do pracy. Czy na święta będzie jakaś premia?
Dred 2017-04-20 16:53
To trzeba się wyprowadzić...do Wieliczki np. Barycz tam pachnie lub np. na Zlocien...tam pachnie garbowanymi skorami...
Maja 2017-04-21 08:37
@Czesia niedawno rozpoczęłaś pracę w Philip Morris? Mogłabyś opowiedzieć więcej na temat tego jak wygląda w firmie proces wdrażania nowego pracownika?
Zostaw swoją opinię o Philip Morris - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philip Morris