brak logo

Philip Morris

Kraków

Opinie o Philip Morris

Lotek 2016-01-17 20:57:33
Widzę że do Philip Morris jest mega dużo fajnych ogłoszeń, bardzo mi się to podoba musze przyznać, bo szukam pracy, a tutaj aż nei wiem co wybrać, bo wszystko super i z umowami
Sarem 2016-01-18 20:20:21
Witam,
Czy zarobki w wysokości 5000 netto na start w PM to bajki? czy rzeczywiście można tyle tam dostać przychodząc z zewnątrz jako kierownik z doświadczeniem około 2 letnim?
dik 2016-01-19 21:01:31
sarem, pewności nie mam, ale nie łudziłbym się że to będzie aż tak wysoka pensja. Poza tym philip morris nie szuka tylko przedstawicieli, jest duża paleta ofert - podejrzane ?
2
Mk 2016-01-22 12:26:28
@dik no jest duża paleta ofert, głównie na Kraków i Warszawę. Szukają mn. job analysis analyst, cloud architect, mechatronika, team leadera. Myślę, że spokojnie można znaleźć coś dla siebie w tym wszystkim :) A oferty świeżuteńkie.
wiking 2016-02-03 09:02:14
z tego co widzę tylko zostali ludzie co potrafią wchodzić w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] najbardziej ludzie z Śląska...i kombinować jak się utrzymać....wystarczy oszukiwać przełożonych i da się tam pracować a nawet awansować...moi koledzy porostu sypiają z laskami z pracy a mówi się ,że nie wolno...meetingi szkoda gadac balanga i orgia na całego
Lotek 2016-02-03 12:12:00
Szczególnie te na Kraków @Lk są bardzo dobre, mają wszystkie umowy o pracę, więc rzecz nie jest jakaś mała, raczej dość spora jak na możliwości coponiektórych, fajna sprawda
1
denis24 2016-02-05 15:16:48
Witam czy ktoś pracował w PM w Krakowie jako pracownik produkcji? Od jakiegoś czasu jest ogłoszenie że zatrudniają poprzez Work Service, zastanawiam się jak to wygląda czy po jakimś czasie można przejść bezpośrednio do Morrisa? bo stawki jakie proponują przez agencję to najniższa krajowa trochę słabo jak na takiego kolosa
karl 2016-02-05 16:26:54
@Mk, no maja naprawdę duzo ofert pracy, w końcu to znana marka i duza korporacja. Ja bede aplikował jako Procurement Sourcing Executive, wymagaja angielskiego i innego języka europejskiego, mam nadzieje, że polski się liczy.
karolek 2016-02-07 19:48:52
Philip Morris rozkręca się, widzę po samej Warszawie że coraz więcej sklepów mają pod sobą, w sensie klientów z ich produktami. Nie dziwi mnie więc tak duża rekrutacja.
gość 2016-03-10 08:09:49
Dwa tygodnie temu miałem rozmowe na team leadera. Rozmowa wraz z rozwiązywaniem zadań trwała ponad godzinę. Cała po polsku, zadanie było rozpisane po angielsku na 4 strony A4. Ogólnie bardzo miło i przyjemnie, rekruterka jak i dwóch menagerów zrobili pozytywne wrażenie. teraz czekam na odpowiedz, oby poszło :)
czarna wdowa 2016-03-10 08:54:56
to daj znać jak dostaniesz odpowiedź, jeśli rzeczywiście dwóch managerów jest na rozmwie to dobrze świadczy o firmie, widać że traktują kandydata poważnie, i fajnie że szukają ludzi z językiem serbskim teraz
ola 2016-03-19 08:37:54
Szkoda, że na tym forum już oprócz naiwnych komentarzy jakiś sierotek z serbskim i oderwanych od cyca półmężczyzn nic już ciekawego się nie trafia. A jest o czym pisać - to jedna z większych korpo maszynek do mielenia mięsa w Krakowie. Szkoda tu zaglądać -lepiej poszukać komentarzy na glassdoor. Tam jest niezłe porównianie wypowiedzi krakowskich "speców" od internetu i ludzi ze świata, którzy pracują a nie siedzą na portalach randkowych w robocie.
1
hop 2016-03-19 10:34:42
o kurczę, nawet nie wiedziałem o takim portalu @ola. dużo ciekawych opinii mozna tam znaleźć. wynika to chyba też stąd, że tutaj łatwiej się dostać osobom, któe tylko chcą oczernić miejsce pracy zamiast pisać konstruktywne opinie.
Anonim 2016-03-20 10:43:38
Jak chcesz pracować 300 godzin w miesiącu za 3 tysiące i wiecznie "możesz zrobić to lepiej" to polecam, nierealne targety do zrobienia i wieczne niezadowolenie góry, niby sielska atmosfera i staraj sie jak możesz to awansujesz a awansują "swoi ludzie" cała reszta jest od czarnej roboty
Lotek 2016-03-21 14:59:00
A Wy tu wspominacie o warszawie i wiem że faktycznie to miasto ma się coraz lepiej, same pozytywne ploteczki napływają do mnie, więc chyba jest okej :)
1
Filipek 2016-03-24 22:36:10
Praca w Philip Morris na stanowisku TEX - przedstawiciel handlowy. Powiem wam jak to wygląda. Rekrutacja to: wysłanie CV, rozmowa telefoniczna, rozmowa na SKYPE, spotkanie z BUS-ami tzn. przełożonymi, jeśli zostaniesz wybrany to field testy w "polu" tzn. dzień z TEX-em w terenie, robisz wizyty, sprzedajesz fajki. Po czym przyjeżdża BUS robi z tobą wizytę. Dostajesz robotę w najlepszej korpo na ŚWIECIE.
WARUNKI:
- umowa o prace na czas 6 miesięcy,
- kasa około 3800 brutto, z czego masz masę potrąceń, za samochód, za deputat, za luxmed, multisport więc na rękę dostajesz 2400-2450
- raz na pół roku premia od 1000 do 4000 brutto.

JAK WYGLĄDA PRACA:
Włazisz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] awansujesz, masz sprany mózg firmową gadką awansujesz, wierzysz całym sobą że ta korpo jest najlepsza awansujesz, masz super mega pomysły o których mówisz wszędzie - wszystkim - awansujesz. A to wszystko musisz zrobić w 6 miesięcy.

Jeśli masz własne zdanie- zwolnienie, nie zgadzasz się z BUS-em, wypowiadasz własne zdanie - zwolnienie. Targety z miesiąca na miesiąc co raz to większe, zadania co raz liczniejsze, pracujesz uczciwie nie zrobisz targetów. Oszukujesz - robisz targety. NIE MA CO UKRYWAĆ KAŻDY TEX W TEJ FIRMIE OSZUKUJE NA TARGETACH, NIE ZNAM OSOBY KTÓRA TO BY TEGO NIE ROBIŁA. Oczywiście każdy kolega z pracy powie Ci że nie ma problemu z targetami - kłamią w żywe oczy. W tej firmie nie ma przyjaciół każdy wbije CI nóż w plecy. Region KRK zmienił się szef RSM. Wielkie zmiany - masę awansów. Ci co nie byli przychylni zmianom zostali zwolnieni. Ludzie którzy awansowali - to ludzie bez pojęcia, bez polotu, nie mają ręki do zarządzania ludzmi. Zastraszają, krzyczą. Ludzie którzy naprawdę posiadają wiedzę, mają talent do zarządzania, mają pomysły są nie doceniani. Awans z tex na busa, whex-a jest możliwy jeśli twój BUS cię poprze. A BUSi to przestraszone dzieci którzy boją się RSM. Na meetingach super znajomi w rzeczywistośći jechali sobie tylki. Ludzie bliżej krakowa wchodzą w tyłek rsm jaki to on nie jest super jaki to on nie jest wspaniały. A za plecami despota, intrygant, mówi jedno zmienia zdanie. Każdy go klepie po plecach bo się go boją. A koleżanka MAGIC pożal się boże człowiek, wszystko wie najlepiej, wszystko musi być po jej myśli. Pozorantka, do każdego się usmiecha i każdemu jedzie tyłek.

Ciągła gadka o udziałąch na rynku itp itd. Firma wprowadziła za mojej kadencji mase durnych projektów. Ludzie którzy zarządzają popełniają masę błędów która wpływałą na naszą pracę. Ciągłę problemy z plakatami, brak cenówek, notoryczne problemy. Praca po godzinach.

Nie wiem dlaczego ale ta firma ma potencjał w ludziach, ale inwestuje w złych ludzi.
Problemy:
1. oszustwa na targetach,
2. auta bez GPS - ludzie wracają do pracy kiedy chcą wstukują wizyty w domu
3. Każa płacić za auta ale jak masz zdjęcie z fotoradaru zabierają ci auta na weekend 2 lub 4.
4. Zwolnienia ludzi na MCDONALD to jest chore.
5. BUS nie mają pojęcia jak rozmawiać z ludzmi jak motywować.
6. Zarobki żenada, ile to oni nie zarabiają jacy nie są WIELCY a zarobki wstyd
7. Jaki by trening nie był z przełożonym zawsze MOGŁĘS ZROBIC WSZYSTKO LEPIEJ I PORÓWNYWANIE DO INNYCH
8. Czesto i gesto problemy stworzone przez góre były zganiane na nas na tex, ze to nasza wina. masz problem to go sam rozwiąż inni sobie radzą JAKOŚ.
9. Ludzie przyjmowani do pracy na stanowiska tex to ludzie bez doświadczenia więc łatwo im prać mózgi.
10. Ludzie którzy znają swoją wartość uciekają z tej firmy idą do DUZO LEPSZYCH FIRM.
11. Rotacja pracowników w tej firmie jest gigantyczna, dziś rozmawiasz z kolega a jutro już go nie ma. W przeciągu roku z 13 ludzi ze sprzedaży poleciało.

Ogólna ocena tej firmy to 1. Niczego cię nie nauczą jeśli chodzi o sprzedaż, towar sam się sprzedaje. Są tylko problemy z nowościami które są wprowadzane bardzo często większość to niewypały.
2
lola 2016-03-31 21:16:12
chyba trochę nie wierzysz w ludzi albo oceniasz innych na własnym przykładzie. nie wierzę żeby w tak wielkim międzynardoowym korpo dochodziło do nieprawidłowości o których pieszesz
Anty lola 2016-03-31 23:58:58
Niestety Filipek ma racje, ślepy zarząd nic nie widzi
HR wszystko zamiata pod dywan. Polewka oj Polewka ...
romana 2016-04-02 21:32:34
Philip Morris to poważny i rozwojowy pracodawca, @Anty lola nie rozumiem za bardzo Twojej wypowiedzi, tyle pychy z niej bije że aż strach myśleć, ja to widzą tak --jajko mądrzejsze od kury-
Anty lola 2016-04-03 22:35:05
Romano a bardziej Agnieszko idz juz spać bo jutro masz staff meeting i musisz zrobić lans...
Śmiechu warta postać
ciekawy 2016-04-04 15:26:51
Dzień w terenie? Jak to dokładniej wygląda? Ciekawa perspektywa..
iks 2016-04-04 21:35:37
@romana twój komentarz jak najbardziej popieram, racjonalny i logiczny. ludzie po prostu nie doceniają że mają zaszczyt pracować w firmie która posiada 5,5% udziałów w światowym rynku tytoniowym
DD 2016-04-04 22:31:59
5.5? Chyba jak uda ci sie policzyć Chiny a tego nawet Pm nie umie
Skąd masz ta dana? Z meetingu?
Nie spij wiecej :))
Poproś Ramone o wykład :) wie jak prac ...mózgi
Juz nie ciekawy 2016-04-04 22:36:46
Do Ciekawego: jazda w terenie czyli field test, pol dnia z przedstawicielem obserwujesz ( nie spij tylko badz aktywny, pytaj, notuj, udzielaj sie), pózniej 2-3 wizyty z kierownikiem obserwuje czy coś sie nauczyłeś i czy ten tryb pracy jest dla ciebie. Nie pękaj nikt nie oczekuje ze bedziesz turbo przedstawicielem. Jak dobrze trafisz to nawet jest tam jeszcze kilku rozsądnych kierowników np. R..a z Koła
Walcz o swoje powodzenia
mario 2016-04-06 19:56:02
i jak miałeś tę rozmowę? o co pytali :D
1
Slupsk 2016-04-09 07:27:52
Miałem, komisja dramat poziom dzieci z gimnazjum. Spodziewałem sie wyższego poziomu rozmowy po wcześniejszym etapie gdzie rozmowa była naprawdę profesjonalna ( firma zewnętrzna). Byłem na kilku rozmowach wiem co mowię.
tyrystor 2016-04-24 23:16:38
Swego czasu złożyłem tam CV na stanowisko elektronik utrzymania ruchu, ale ponieważ zero odzewu pomimo posiadanych kwalifikacji grubo ponadto co wymagali,odpuściłem sobie i chyba dobrze, bo o ile kiedyś być może była to poważna firma, która dała zarobić, to obecnie na pewno nią nie jest, dosłownie co miesiąc widzę ogłoszenie na elektronika,pomijam już fakt, że prawdopodobnie zatrudniają po przez agencję, a więc krótko mówiąc żenada ! Tyle w temacie !
coca-cola 2016-04-25 19:17:34
Witam,
jaki jest poziom zarobków na stanowisku team lidera?
Ten sam 2016-04-27 07:19:22
Robota po 11-12 godzin dziennie, w tygodniu przejeżdżasz grubo ponad 1000 kilometrów chyba ze masz farta i dają Ci miejscowość w której mieszkasz. Oczywiście praca 8 godzin dziennie bo dojeżdżasz w swoim czasie i w swoim czasie wracasz, po to zeby pózniej jeszcze nad czymś siedzieć po godzinach w domu. Na każdym audycie usłyszysz ze możesz zrobić więcej i lepiej, o awansie zapomnij, robisz wyniki i sie starasz a nie masz pleców u kierownika albo regionalnego to jeździsz po sklepach i nic więcej. Inni w tym czasie zmieniają stanowiska i dostają podwyżki itd. A Ty nic, robisz wyniki i sie starasz to słyszysz ze coś tam więcej możesz zrobić i wtedy moze awansujesz a jak już jesteś zrezygnowany bo awansu nie ma to Vi powiedzą ze wyników brak i do zwolnienia.
Kasa słaba jeśli chodzi o zakres obowiązków i czas pracy.
Niebieski 2016-04-28 18:19:16
Cała prawda,pracowłem 4lata
bajka 2016-05-04 22:41:52
@niebieski czyli jednak skoro czteroletni okres pracy u nich zaliczyłeś to nie było tak źle jak niektórzy tutaj mówią. i dlatego chętnie wyślę do nich cv na migration leadera, biznesowy angielski znam tak jak chcą
Zielony 2016-05-04 22:58:11
A ile masz wiosen mądralo z angielskim bo jak wiecej niż 30 to nie wysyłaj bo cię system wyrzuci bo nie jesteś juz hypo :))
Fajna firma na rok dwa dla doświadczenia bo cenne pózniej trzeba sie zwijać. Czemu ? Sami zobaczycie ...
hot 2016-05-06 08:17:38
W sumie chciałbym się do nich załapać, bo mam odpowidnie doświadczenie w hr, ale nie wiem jak przebiega u nich rozmowa rekrutacyjna, macie jakieś wskazówki? Widać, że wzbudzają zaufanie, bo mają dobre relacje z klientami.
lin 2016-05-08 12:59:58
W tym momencie z PM odchodzi bardzo dużo pracowników, zwłaszcza z HR, bardzo dużo rozważa odejście z firmy, co tylko świadczy o sytuacji wewnątrz.
Tomek 2016-05-08 13:43:35
Witam. Jakie są warunki na produkcji dla mechatronik albo elektronik da się czegoś nauczyć jak z pracą na zmiany da się żyć? C
1
nowy 2016-05-12 21:17:06
witam co to jest dzial secondary w PM i czym sie zajmuje?
pracownik 2016-05-26 23:49:25
pracuje w PM na stanowisku TEXa od 10 miesiecy i musze powiedziec ze jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Targgety dla mnie nie stanowia problemu, sprzedaż dobrze idzie, co za tym - szybka podwyzka. Uwazam ze jesli solidnie wydonujesz swoja prace, masz szanse na dobre zarobki. pozdr
do pracowniczki 2016-06-01 22:15:45
przestan bujac, jaka sprzedaz idzie ? masz placone za sprzedaz ? od kiedy placa za sprzedaz ? wszyscy zarabiaja tak samo, czy dobrze czy nie. jak dopiero zaczelas prace to masz niskie targety
Dd 2016-06-02 23:45:07
Ciekawe co powie pracowniczka za rok, bardzo jestem ciekawy
Targety i sprzedaż - czekam na opinie cierpliwie
Oraz oceny z audytów czy aby nie mogą byc lepsze ??
Ona 2016-06-10 12:36:07
Jak wygląda rekrutacja?na PM
tomek 2016-06-11 16:01:34
Ja to chętnie bym się załapał na starszego specjalistę ds. bhp, bo oprócz prywatnej opieki medycznej jest jeszcze umowa o pracę.
byłypracownik 2016-06-21 15:30:14
Z sentymentu wszedłem zobaczyć opinię o byłym pracodawcy... Widzę, że nic się nie zmieniło. Korpowyścig, korpotargety, korpoatmosfera... Masaka. Choć już nie pracuję parę lat widzę, że cały czas ten sam gnój. Dziękuję wszystkim, że nie mam już nic do czynienia z tą firmą... Tak jak było, tak jest. Wchodzisz całą głową w d...ę = awans, masz swoje przemyślenia - masz ich tu nie mieć. Tutaj jak w wojsku - dostajesz rozkaz - masz go wykonać - nie myśleć. Niektórzy ludzie niezatapialni. Masz nie mieć OOS na PPOSM. SOM ma być 50%, a jak nie dbasz o LiMi to out. ;)
senna 2016-06-21 15:33:08
podobnych stanowisk wysokich u niuch nie brakuje wolnych obhecnie 0 polacam rekrutację na Senior Transfer Pricing Analyst - Spanish Speaker
Delfino 2016-07-08 11:13:42
Cześć wszystkim, mam takie pytanie: czy ktoś się orientuje na czym polega praca młodszego doradcy klienta w terenie (oprócz tego że jest to przedstawicielstwo handlowe i podróże w te i na zad)? Ile można realnie wyciągnąć i czy plany są realne do zrealizowania czy tak jak w niektórych firmach zawyżone jak ch... :D na czym to ogólnie polega itd. Rekrutowalem się przez MP i czekam na rozwój sytuacji.od rekruterow mam na razie szczątkowe wg mnie informacje , a chciałbym wiedzieć w co się pakuje ;)
Bzzzz 2016-07-08 11:16:09
Ktoś wie na czym polega praca młodszego doradcy klienta w terenie? Oprócz jeżdżenia i przedstawiania oferty? Chodzi mi bardziej o szczegóły bo tych znam mało. Jestem po dwóch etapach i nie wiem czego się spodziewać.
billy 2016-07-08 12:20:45
skoro już jesteś po dwóch etapach rekrutacji to zapewne masz już jakieś infoirmacje odnośnie systemu prowizyjnego - czy możesz się nimi przyjacielu podzielić? ciekawi mnie też czy auto jest służbowe czy mam zasuwać moim
wow 2016-07-13 20:39:36
auto sluzbowe. ford focus- do jazdy w czasie prtwatnym. Limit 3 baki na dzień !!!
tomek 2016-07-13 21:49:11
Wyjazd to jest ostateczność @bastion, lepiej trzymać się pracy w Polsce, ale wiecie czy jest szansa niedługo znaleźć zatrudnienie u nich? Chciałbym załapać się bo mam doświadczenie w branży, a jednak warto ze względu chociażby na wysokość zarobków u nich.
Andrzej 2016-07-22 13:04:29
Praca na sieciach przez HSK - jaka atmosfera, czy da się wyrobić w 8 godzinach pracy ?
Przeszedłem rekrutację (1. rozmowa z HSK, 2. rozmowa z regionalnym Philip Morris), dostałem ofertę pracy. Warunki znam. Pytanie, czy można tu spokojnie popracować w normalnym czasie pracy, czy też panuje atmosfera ciśnienia i terroru. Mam teraz pracę, gdzie mieszczę się w normalnych godzinach, ale zarabiam mniej, niż HSK oferuje. Mam też rodzinę i nie chciałbym zasuwać po 10-12 godzin dziennie.
Po 2016-07-22 13:18:57
Information Systems Analyst (Related To Salesforce.Com)a widzę że dostaje naprawdę dobrą kasę, moim zdaniem warto jeśli się ogarnia temat, bardzo sprawnie idzie tutaj, ogólnie Kraków jest pod tym względem bardzo dobry i żróżnicowany, więc na spokojnie
Zostaw swoją opinię o Philip Morris - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philip Morris