Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Philip Morris

Pracowałeś w firmie Philip Morris i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kamil - 2015-03-03 17:00:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Witam. Byłbym bardzo zainteresowany żeby ktoś napisał kilka szczegółów odnośnie produkcji na Krajalni, gdzie produkuje się krajankę (od bel po produkt który idzie do papierosów). Jakie zarobki, atmosfera? Czy system pracy jest zadaniowy. W sensie, że "pojedziecie" to co w planie (ileś tam rund) i fajrant czy wymyślanie pracy.Dziękuję za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
kaja - 2015-03-04 15:11:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
no własnie, słuchajcie jak to dokładnie wygląda jeśli chodzi o same warunki zatrudnienia, bo coś mi się tutaj chyba nie zgadza jednak i tak zastnawiam się właśnie nad tym czy warto czy nie warto - co sądzicie? tylko napiszcie jakieś konkrety związane z tą sprawą, będę bardzo wdzięczna! No i napiszcie jak zarobki.
zdjecie uzytkownika
Malbi - 2015-03-04 15:13:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy aktualne propozycje pracy dotyczą tylko placówki PM w Krakowie??a może ktoś wie czy za pośrednictwem sekretariatu na Domaniewskiej w Warszawie da się uzyskać informacje o zapotrzebowaniu pracowników na dłużej niż okres umowy o dzieło?? Sales manager lub pracownik biurowy to moje referencje, czy firma prowadzi politykę korporacyjną ??
zdjecie uzytkownika
Altru - 2015-03-04 21:43:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda, że nikt nie chce udzielić nam odpowiedzi :< od nieprzyjemnej pani na recepcji w PM w Krakowie, niczego się nie dowiedziałam, dzwonienie tam z pytaniami to raczej pomyłka. W internecie (poza ich stroną) nie ma żadnych ofert pracy jeśli chodzi o produkcję, a tylko to mnie interesuje. To chyba jedyna firma, gdzie bez pleców się nie dostaniesz. Albo przez agencję pracy, ale też nie mam informacji na ten temat :/
zdjecie uzytkownika
do artru - 2015-03-06 20:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Altru - 2015-03-04 21:43:28]:
do tej firmy to ludzie idą z pocałowaniem ręki albo i stopy także nie muszą być dla was mili
zdjecie uzytkownika
Altru - 2015-03-07 09:52:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z pocałowaniem ręki w Polsce? Powodzenia :D
zdjecie uzytkownika
szukajaca pracy - 2015-03-09 18:40:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy są przyjęcia dla operatorów? czy kobiety mają jakąś szansę? interesuje mnie praca bezpośrednio przez pm nie przez agencje pracy.
dzieki z góry za informacje
zdjecie uzytkownika
blondi - 2015-03-09 22:27:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A te pytania po angielsku to czego dotyczyły?? :)
zdjecie uzytkownika
ana - 2015-03-13 08:52:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [blondi - 2015-03-09 22:27:15]:
Jakie sa Twoje oczekiwania finansowe ?
Jakim samochodem chcesz jeżdzić ?
Ile czasu chcesz pracować dziennie?
Czy palisz lub paliłas papierosy?
zdjecie uzytkownika
Vasyl - 2015-03-13 19:00:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marcin - 2015-02-10 12:05:20]:
Praca w centrum usług pmi to jak mówi szefostwo wygrana na loteri fantowej. Karta benefit na sport w taniej siłce, stołówka z pyszną parówą i przede wszystkim zadowodlenie, że pracuje się korpo piaskownicy. Świetna atmosfera w zespole zatrutych korpiaków i przełożonych liżących dupska swoim przełożonym. Donoszenie na siebie na porządku dziennym, mierne towarzystwo menagerskie lokalne, które chleje wóde za firmowe pieniądzę na projektach wyjazdowych. Panie na recepcji z wonsem i kratobrama jak do pospolitego więzienia.Trainisy tylko z Ukrainy w HRach bo na to moda jest teraz. Masa rusków i ciapatych-wot kołchoz.
zdjecie uzytkownika
rekruter - 2015-03-16 18:25:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma poszukuje aktualnie pracowników na stanowisko przedstawiciel handlowy.
Byłem na rozmowie ostatnio. Jednak jest dla mnie dziwne bo te procesy rekrutacyjne trwają cały czas...na forum macie informacje od kandydatów, że ostatnio byli i nikt się nie do nich nie odezwał. Wpisy ze stycznia i lutego. Zresztą sam znalazłem ogłoszenia o prace z listopada 2014r.

Pewnie poszukuja kandydata idealnego hahahahaha.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
king of lions - 2015-03-17 16:15:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rekruter - 2015-03-16 18:25:22]:
bo do naszej firmy trafiają tylko najlepsi z najlepszych (best of the best)

pszykro mi
zdjecie uzytkownika
rekruter - 2015-03-17 16:44:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [king of lions - 2015-03-17 16:15:29]:
Zgadzam się, dlatego dołączę do zespołu :)

Do zobaczenia, może się spotkamy.
zdjecie uzytkownika
czesiek - 2015-03-18 18:19:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też właśnie słyszałem że najlepszych tylko zatrudniają, i dlatego poniekąd się boję bo może z racji tego że jestem dość początkujący w branży i ewentualnej ostrej selekcji rekruterów moge się do nich nie dostać do pracy. może ktoś dokładniej sprecyzować jakie mają wymagania wobec kandydatów i jak się do nich dostać?
zdjecie uzytkownika
Nikola - 2015-04-14 21:38:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hey mam pytanie odnosnie testu na 2 etapie rekrutacji co to za test i jak wyglada rozmowa po angielsku ?
zdjecie uzytkownika
Xoxo - 2015-04-14 22:11:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dsfds - 2015-02-07 17:11:51]:
Jaki test ? Na jaki temat rozmowa w j. Angielskim ?
zdjecie uzytkownika
marc - 2015-04-14 22:53:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2015-02-11 14:12:13]:
oczywiście że dzwonią z negatywną odpowiedzią, ja dzisiaj taką dostałem. jestem tu żeby się pocieszyć negatywnymi opiniami :D
zdjecie uzytkownika
bimbambom - 2015-04-15 11:02:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzwonią z każdą odpowiedzią- pozytyw lub negatyw.
Rozmwowa po angielsku- o doświadczeniu, wolnym czasie, planach na weekend a jak to przebrniesz to gdzie chcesz byc za 5 lat.
Test- logicznye myślenie- zadania matematycznie- trudne i podchwytliwe.
zdjecie uzytkownika
Wojewoda - 2015-04-15 13:15:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marc - 2015-04-14 22:53:48]:
Na jaki region aplikowałeś?
zdjecie uzytkownika
Michał - 2015-04-16 19:45:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PMI SCE o co chodzi... Kiedyś jak władzę w spółce mieli obcokrajowcy, to było całkiem nieźle. Po zmianie na Polaków tzn. Włodek, Kubicki, Krupińska Grabowski i reszta... ( nie napiszę dokładnie czego), to zrobiło się totalny syf. Sami zgarniają prawie wszystko (kasa) a ludziom wmawiają, że mają się posrać z radości, przez sam fakt, że pracują dla PMI. Polega to zasadniczo na szukaniu młodych i ambitnych (naiwnych) ludzi, którym się przedstawia wizję "szklanych domów", zajeżdża w przeciągu kilku lat i co najważniejsze, płacąc marnie (myśl przewodnia). O premiach zapomnij...

Sama atmosfera w firmie, szkoda pisać ( oddział szpiegowsko-wywiadowczo-dupoliżący.

Pomijam już fakt, że ludzie nie wytrzymują psychicznie i psycholog a dokładnie psychiatra jest na etacie, sprawy typu omdlenie, zasłabnięcia, stany przedzawałowe, nerwice to "norma".

Jak się szanujesz to nie pakuj się w to gówno!!!
, no chyba,że wolisz je zjeść i się przekonać jak smakuje
zdjecie uzytkownika
Kaweł - 2015-04-17 21:25:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze, że nie biorą byle pracowników tylko odmawiają tym, którzy nie spełniają ich warunków. Tylko właśnie ciekaw jestem czy to aż tak ciężko się dostać do nich do pracy.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-04-20 10:56:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
duża rotacja i wyścig szczugów. Awanse awanse....... Jak chcesz stabilnej pracy w jednym miejscu to nie tutaj.
zdjecie uzytkownika
marta - 2015-04-20 12:58:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawa - 2014-10-17 10:02:21]:
Hej mozesz powiedziec cos wiecej nt 3 etapu? wgle dostałeś ta pracę?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Pierwsza część rozmowy polegała na rozwiązaniu bodaj 8 zadań logiczno-matematycznych w tym czasie Pan rekrutujący sprawdził dokumenty potwierdzajace informacje zawarte w CV. Potem pytania typu dlaczego zdecydowałem się kandydować na to stanowisko, pytanie o zarobki itp. Następnie dostałem pytanie odnośnie technik sprzedaży a na końcu 3 pytania po angielsku. Rekrutację przeprowadzał Pan z LKK. Wg mnie firmy rekrutujace mogłyby wysyłać odpowiedzi kandydatom, którzy się nie dostali
Pytania:
zdjecie uzytkownika
marti - 2015-04-20 14:49:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nikola - 2015-04-14 21:38:02]:
jeżeli chodzi o 2 etap to rozmowa przez skype, dostajesz 8 pytań logiczno-analitycznch i masz 10 minut na rozwiązanie. Następnie język angielski to ok 15 zdań, które masz dokończyć albo wstawić ospowiednie słowo w odpowiednim czasie oraz dowolny tekst do napisania na ok 150-200 słów.
zdjecie uzytkownika
yoo - 2015-04-24 23:34:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie i Panie. Praca w PMI polegała na merchu produktu, rozłożeniu TPOSM, ewentualnie alokowaniu POSM do odpowiednich POS. Poza tym należało zadbać o odpowiedni SOS tak aby przełożył się odpowiednio na SOM. Podstawą była edukacja detalisty aby nie dopuszczał do OOS. Firma gwarantowała 3 SMS dla najlepszych. Dzisiaj jak jest nie mam pojęcia - od paru lat mnie tam nie ma. Do firmy rekrutują dawni regionalni a ten wieloetapowy konkurs ma wyłonic ludzi, którzy po prostu dadzą radę. Proszę uwierzyć - do tej roboty nie KAŻDY sie nadaje. Pozdrowienia dla starej gwardii.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philip Morris
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Philip Morris?
Zadaj pytanie