Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Philip Morris

Pracowałeś w firmie Philip Morris i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
mario - 2014-12-18 11:35:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A tu niespodzianka, bo w przyszłym roku bodaj w marcu lub w lutym planowane jest otwarcie nowej hali produkcyjnej
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2015-01-04 23:06:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś może opisać 2 i 3 etap rekrutacji na przedstawiciela handlowego organizowanego przez LKK i PM?
zdjecie uzytkownika
Lang - 2015-01-07 20:08:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie ile można w PM PL dostać podwyżki procentowo przy przedłużaniu umowy z określonego na czas nieokreślony? Jakie są podwyżki roczne procentowo? I wszystko inne co wiecie na ten temat
zdjecie uzytkownika
Czeslaw - 2015-01-08 09:06:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1. Nie ma podwyżki przy zmianie umowy tzn jej czasu trwania, możesz dostać podwyżkę przy okazji jak dostaniesz zmianę grade
2. Podwyżki są tylko w ujęciu rocznym liczone %, od 0 do max 20 (max zmiana grade o 1 stopień).
Powyżej 20, bardzo wyjątkowo
3. Nie wiem co robisz ale o kasę najlepiej walczyć poprzez grady i map. Grady można zmienić cały rok ( bedą ci mowić ze nie kłamią), map 1 X rok ( pewnie masz wkrótce ). ;)
zdjecie uzytkownika
Lang - 2015-01-08 18:17:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ad. 1 - Bezsens troche bo jak masz umowę np na rok i później wchodzisz na czas nieokreślony to powinno być z 15-20% wkoncu sie jest bardziej doświadczonym, znasz procesy firmy, Twoja praca jest bardziej wydajna niż jako świeżak.

Ad.3 - Zmiana grade,a to nie tylko przy awansie możliwe??

Jak zorientować się w grade'ach jesli chodzi o widełki, czy jestem w gornej części czy nie?? Jak to wyliczyć
zdjecie uzytkownika
Czesław - 2015-01-08 19:34:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1. PHILIP uważa ze już sama zmiana umowy jest "podwyżka" i dozują ci "szczęście". Chyba ze masz to połączone z awansem/zmiana grade
3.nie tylko
4. Zapytaj w HR lub na portalu - tam masz to wpisane ale jak rozumiem jesteś rok wiec jeśli nic nie zmieniło się w międzyczasie to masz 80 % wyceny
zdjecie uzytkownika
Lang - 2015-01-08 19:47:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A widelki w obrebie grade to 80-120% ?
zdjecie uzytkownika
dolar - 2015-01-17 20:43:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie sa widelki na stanowisko inzynier utrzymania ruchu albo inzynier procesu. I jaki to jest grejd albo grejdy.
zdjecie uzytkownika
olciek00000 - 2015-01-20 12:29:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja mam pytanie takie, zaproszono mnie na rozmowę na PH. Chciałam spytać na jaki zarobek mogę liczyć i na jakim poziomie powinnam znać język angielski? bo w ogłoszeniu było napisane że znajomość ang będzie dodatkowym atutem... a ja w cv wpisałam podstawową bo tylko na tyle mnie stać:) Co radzicie?
zdjecie uzytkownika
Marcix - 2015-01-21 22:57:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Również dołączam się do pytań o rekrutację przez LKK. Jak wygląda 2 i 3 etap? ile trwa?
Proszę o odpowiedź i pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
ASD - 2015-01-28 17:36:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zostałem zaproszony na rozmowę poprzez firmę LKK. Na stanowisko specjalisty ds/ sprzedaży. Proszę o jakieś sugestie, wskazówki.
Jak wygląda rozmowa? Na co się przygotować?
zdjecie uzytkownika
olek - 2015-02-04 00:21:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ASD, hej i jak tam, jesteś już po rozmowie? Możesz poświęcić kilka minut i napisać o co Cię orientacyjnie pytali, czy aby nie pojawiło się jakieś pytanie, którego w ogóle się nie spodziewałeś lub coś dziwnego jak gdzie się Pan widzi za 15 lat? W ogóle po jakim czasie się do Ciebie odezwali od aplikacji?
zdjecie uzytkownika
l9ph - 2015-02-05 12:56:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jestem po spotkaniu z firmą LKK.
bardzo przyjemne spotkanie ale wydaje mi sie ze to przerost formy nad treścią. mamy jezdzic po malych sklepach detalicznych a rozmowa jak na kierownika regionu:)
Test matematyczny, test z jezyka angielskiego, bardzo szczegółowo sprawdzone doświadczenie zdobyte w poprzednich firmach, klasyczne pytania plusy, minus, trudne sytuacje, jak je rozmwiazalismy, oczekiwania finansowe, jak wyobrazamy sobie dzien pracy itp itp

ogolnie firma daje samochod do uzytku prywatnego, opieke medyczna, multisport i dobrą kase na start- podstawa ok 2500 netto...

pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
cffre - 2015-02-05 15:53:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ile jest tych etapów na PH? A samochód jaki konkretnie? Totalnie bez limitów? Komputer też dają czy trzeba mieć swój?

yoyo
zdjecie uzytkownika
ASD - 2015-02-06 11:33:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem również po rozmowie z LKK, wszystko spoko. Panowie pytali o wiedzę na temat PM, oraz dużo dużo o mnie. Przez 10 min rozmowa po angielsku, na poczatku test logiczno-matematyczny 5 zadan na 5 minut. Mają się odezwać do dwóch tygodni. Znajac zycie nic z tego, chociaz uwazam ze poszlo calkiem calkiem, ale wiadomo jak to w zyciu bywa :)
zdjecie uzytkownika
dsfds - 2015-02-07 17:11:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ASD - 2015-02-06 11:33:29]:
w jakim rejonie rozmowa? Wiesz coś więcej na temat narzędzi?

zdjecie uzytkownika
Kolega - 2015-02-08 20:15:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Opinie o spółce do ktorej aplikujecie
Warto o tym poczytać ... przed ruszeniem na sklepy
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-02-08 20:34:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
praca w pmi sce to totalne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i syf. Licza caly czas na mlodych wilkow ktorym beznamietni mozna prac berety i wyciskac jak cytryne poki sie da, pozniej next. ludzie tam pracujacy posrani, sprani, znerwicowani i spieci. slabo placa od jakis juz 2-4 lat. jesli ktos sie szanuje to zdecydowanie odradzam.
zdjecie uzytkownika
marcin - 2015-02-10 12:05:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może wiecie jak długo czeka się na telefon od LKK w sprawie przejścia do 3. etapu?
zdjecie uzytkownika
asd - 2015-02-11 08:49:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie, jeżeli jest odpowiedź negatywna to czy LKK się fatuguje z informacją, czy po prostu jest cisza?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-02-11 14:12:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@asd jeżeli nic się nie zmieniło w LKK to na odpowiedź negatywną nie możesz raczej liczyć
zdjecie uzytkownika
AASD - 2015-02-14 19:33:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jak wygląda 3 etap (finalny?) już w siedzibie Philip Morris, może ktoś napisać ?
zdjecie uzytkownika
ramenet - 2015-02-18 03:39:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@AASD, a o jakie stanowisko pytasz, tez ci chodzi o LKK czy coś innego? Jak możesz to i daj coś od siebie, bo skoro czekasz na 3 etap rozmowy, to może napisz dla potomnych jak wyglądały z Twojej perspektywy poprzednie 2 etapy w Philip Morris, jakie pytania Ci zadawali, jak sprawdzali kwalifikacje. Pozdrawiam.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Pierwsza część rozmowy polegała na rozwiązaniu bodaj 8 zadań logiczno-matematycznych w tym czasie Pan rekrutujący sprawdził dokumenty potwierdzajace informacje zawarte w CV. Potem pytania typu dlaczego zdecydowałem się kandydować na to stanowisko, pytanie o zarobki itp. Następnie dostałem pytanie odnośnie technik sprzedaży a na końcu 3 pytania po angielsku. Rekrutację przeprowadzał Pan z LKK. Wg mnie firmy rekrutujace mogłyby wysyłać odpowiedzi kandydatom, którzy się nie dostali
Pytania:
zdjecie uzytkownika
ASD - 2015-02-20 09:19:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opisywałem
Na stronie careergo jest b dobrze opisana rekrutacja

1 etap przez tel
2 etap test 5 min, godzina rozmowy, w tym troche po angielsku
3 etap w siedzibie PMPL, godzina rozmowy, w tym scenka sprzedazowa
zdjecie uzytkownika
zapytajnik - 2015-02-26 16:29:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a mozecie cos powiedziec na temat narzędzi? Jakie samochody? Do użytku prywatnego? Komputer? Telefon?
Pakiet multisport? opieka medyczna?
pojawila sie nowa oferta i zastanawiam sie czy aplikować ...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philip Morris
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Philip Morris?
Zadaj pytanie