brak logo

Philip Morris

Kraków

Opinie o Philip Morris

lola 2016-03-31 21:16:12
chyba trochę nie wierzysz w ludzi albo oceniasz innych na własnym przykładzie. nie wierzę żeby w tak wielkim międzynardoowym korpo dochodziło do nieprawidłowości o których pieszesz
Anty lola 2016-03-31 23:58:58
Niestety Filipek ma racje, ślepy zarząd nic nie widzi
HR wszystko zamiata pod dywan. Polewka oj Polewka ...
romana 2016-04-02 21:32:34
Philip Morris to poważny i rozwojowy pracodawca, @Anty lola nie rozumiem za bardzo Twojej wypowiedzi, tyle pychy z niej bije że aż strach myśleć, ja to widzą tak --jajko mądrzejsze od kury-
Anty lola 2016-04-03 22:35:05
Romano a bardziej Agnieszko idz juz spać bo jutro masz staff meeting i musisz zrobić lans...
Śmiechu warta postać
1
ciekawy 2016-04-04 15:26:51
Dzień w terenie? Jak to dokładniej wygląda? Ciekawa perspektywa..
iks 2016-04-04 21:35:37
@romana twój komentarz jak najbardziej popieram, racjonalny i logiczny. ludzie po prostu nie doceniają że mają zaszczyt pracować w firmie która posiada 5,5% udziałów w światowym rynku tytoniowym
DD 2016-04-04 22:31:59
5.5? Chyba jak uda ci sie policzyć Chiny a tego nawet Pm nie umie
Skąd masz ta dana? Z meetingu?
Nie spij wiecej :))
Poproś Ramone o wykład :) wie jak prac ...mózgi
Juz nie ciekawy 2016-04-04 22:36:46
Do Ciekawego: jazda w terenie czyli field test, pol dnia z przedstawicielem obserwujesz ( nie spij tylko badz aktywny, pytaj, notuj, udzielaj sie), pózniej 2-3 wizyty z kierownikiem obserwuje czy coś sie nauczyłeś i czy ten tryb pracy jest dla ciebie. Nie pękaj nikt nie oczekuje ze bedziesz turbo przedstawicielem. Jak dobrze trafisz to nawet jest tam jeszcze kilku rozsądnych kierowników np. R..a z Koła
Walcz o swoje powodzenia
mario 2016-04-06 19:56:02
i jak miałeś tę rozmowę? o co pytali :D
1
Slupsk 2016-04-09 07:27:52
Miałem, komisja dramat poziom dzieci z gimnazjum. Spodziewałem sie wyższego poziomu rozmowy po wcześniejszym etapie gdzie rozmowa była naprawdę profesjonalna ( firma zewnętrzna). Byłem na kilku rozmowach wiem co mowię.
tyrystor 2016-04-24 23:16:38
Swego czasu złożyłem tam CV na stanowisko elektronik utrzymania ruchu, ale ponieważ zero odzewu pomimo posiadanych kwalifikacji grubo ponadto co wymagali,odpuściłem sobie i chyba dobrze, bo o ile kiedyś być może była to poważna firma, która dała zarobić, to obecnie na pewno nią nie jest, dosłownie co miesiąc widzę ogłoszenie na elektronika,pomijam już fakt, że prawdopodobnie zatrudniają po przez agencję, a więc krótko mówiąc żenada ! Tyle w temacie !
1
coca-cola 2016-04-25 19:17:34
Witam,
jaki jest poziom zarobków na stanowisku team lidera?
Ten sam 2016-04-27 07:19:22
Robota po 11-12 godzin dziennie, w tygodniu przejeżdżasz grubo ponad 1000 kilometrów chyba ze masz farta i dają Ci miejscowość w której mieszkasz. Oczywiście praca 8 godzin dziennie bo dojeżdżasz w swoim czasie i w swoim czasie wracasz, po to zeby pózniej jeszcze nad czymś siedzieć po godzinach w domu. Na każdym audycie usłyszysz ze możesz zrobić więcej i lepiej, o awansie zapomnij, robisz wyniki i sie starasz a nie masz pleców u kierownika albo regionalnego to jeździsz po sklepach i nic więcej. Inni w tym czasie zmieniają stanowiska i dostają podwyżki itd. A Ty nic, robisz wyniki i sie starasz to słyszysz ze coś tam więcej możesz zrobić i wtedy moze awansujesz a jak już jesteś zrezygnowany bo awansu nie ma to Vi powiedzą ze wyników brak i do zwolnienia.
Kasa słaba jeśli chodzi o zakres obowiązków i czas pracy.
Niebieski 2016-04-28 18:19:16
Cała prawda,pracowłem 4lata
bajka 2016-05-04 22:41:52
@niebieski czyli jednak skoro czteroletni okres pracy u nich zaliczyłeś to nie było tak źle jak niektórzy tutaj mówią. i dlatego chętnie wyślę do nich cv na migration leadera, biznesowy angielski znam tak jak chcą
Zielony 2016-05-04 22:58:11
A ile masz wiosen mądralo z angielskim bo jak wiecej niż 30 to nie wysyłaj bo cię system wyrzuci bo nie jesteś juz hypo :))
Fajna firma na rok dwa dla doświadczenia bo cenne pózniej trzeba sie zwijać. Czemu ? Sami zobaczycie ...
hot 2016-05-06 08:17:38
W sumie chciałbym się do nich załapać, bo mam odpowidnie doświadczenie w hr, ale nie wiem jak przebiega u nich rozmowa rekrutacyjna, macie jakieś wskazówki? Widać, że wzbudzają zaufanie, bo mają dobre relacje z klientami.
lin 2016-05-08 12:59:58
W tym momencie z PM odchodzi bardzo dużo pracowników, zwłaszcza z HR, bardzo dużo rozważa odejście z firmy, co tylko świadczy o sytuacji wewnątrz.
Tomek 2016-05-08 13:43:35
Witam. Jakie są warunki na produkcji dla mechatronik albo elektronik da się czegoś nauczyć jak z pracą na zmiany da się żyć? C
4
nowy 2016-05-12 21:17:06
witam co to jest dzial secondary w PM i czym sie zajmuje?
pracownik 2016-05-26 23:49:25
pracuje w PM na stanowisku TEXa od 10 miesiecy i musze powiedziec ze jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Targgety dla mnie nie stanowia problemu, sprzedaż dobrze idzie, co za tym - szybka podwyzka. Uwazam ze jesli solidnie wydonujesz swoja prace, masz szanse na dobre zarobki. pozdr
do pracowniczki 2016-06-01 22:15:45
przestan bujac, jaka sprzedaz idzie ? masz placone za sprzedaz ? od kiedy placa za sprzedaz ? wszyscy zarabiaja tak samo, czy dobrze czy nie. jak dopiero zaczelas prace to masz niskie targety
Dd 2016-06-02 23:45:07
Ciekawe co powie pracowniczka za rok, bardzo jestem ciekawy
Targety i sprzedaż - czekam na opinie cierpliwie
Oraz oceny z audytów czy aby nie mogą byc lepsze ??
Ona 2016-06-10 12:36:07
Jak wygląda rekrutacja?na PM
tomek 2016-06-11 16:01:34
Ja to chętnie bym się załapał na starszego specjalistę ds. bhp, bo oprócz prywatnej opieki medycznej jest jeszcze umowa o pracę.
byłypracownik 2016-06-21 15:30:14
Z sentymentu wszedłem zobaczyć opinię o byłym pracodawcy... Widzę, że nic się nie zmieniło. Korpowyścig, korpotargety, korpoatmosfera... Masaka. Choć już nie pracuję parę lat widzę, że cały czas ten sam gnój. Dziękuję wszystkim, że nie mam już nic do czynienia z tą firmą... Tak jak było, tak jest. Wchodzisz całą głową w d...ę = awans, masz swoje przemyślenia - masz ich tu nie mieć. Tutaj jak w wojsku - dostajesz rozkaz - masz go wykonać - nie myśleć. Niektórzy ludzie niezatapialni. Masz nie mieć OOS na PPOSM. SOM ma być 50%, a jak nie dbasz o LiMi to out. ;)
1
senna 2016-06-21 15:33:08
podobnych stanowisk wysokich u niuch nie brakuje wolnych obhecnie 0 polacam rekrutację na Senior Transfer Pricing Analyst - Spanish Speaker
Delfino 2016-07-08 11:13:42
Cześć wszystkim, mam takie pytanie: czy ktoś się orientuje na czym polega praca młodszego doradcy klienta w terenie (oprócz tego że jest to przedstawicielstwo handlowe i podróże w te i na zad)? Ile można realnie wyciągnąć i czy plany są realne do zrealizowania czy tak jak w niektórych firmach zawyżone jak ch... :D na czym to ogólnie polega itd. Rekrutowalem się przez MP i czekam na rozwój sytuacji.od rekruterow mam na razie szczątkowe wg mnie informacje , a chciałbym wiedzieć w co się pakuje ;)
Bzzzz 2016-07-08 11:16:09
Ktoś wie na czym polega praca młodszego doradcy klienta w terenie? Oprócz jeżdżenia i przedstawiania oferty? Chodzi mi bardziej o szczegóły bo tych znam mało. Jestem po dwóch etapach i nie wiem czego się spodziewać.
billy 2016-07-08 12:20:45
skoro już jesteś po dwóch etapach rekrutacji to zapewne masz już jakieś infoirmacje odnośnie systemu prowizyjnego - czy możesz się nimi przyjacielu podzielić? ciekawi mnie też czy auto jest służbowe czy mam zasuwać moim
wow 2016-07-13 20:39:36
auto sluzbowe. ford focus- do jazdy w czasie prtwatnym. Limit 3 baki na dzień !!!
tomek 2016-07-13 21:49:11
Wyjazd to jest ostateczność @bastion, lepiej trzymać się pracy w Polsce, ale wiecie czy jest szansa niedługo znaleźć zatrudnienie u nich? Chciałbym załapać się bo mam doświadczenie w branży, a jednak warto ze względu chociażby na wysokość zarobków u nich.
Andrzej 2016-07-22 13:04:29
Praca na sieciach przez HSK - jaka atmosfera, czy da się wyrobić w 8 godzinach pracy ?
Przeszedłem rekrutację (1. rozmowa z HSK, 2. rozmowa z regionalnym Philip Morris), dostałem ofertę pracy. Warunki znam. Pytanie, czy można tu spokojnie popracować w normalnym czasie pracy, czy też panuje atmosfera ciśnienia i terroru. Mam teraz pracę, gdzie mieszczę się w normalnych godzinach, ale zarabiam mniej, niż HSK oferuje. Mam też rodzinę i nie chciałbym zasuwać po 10-12 godzin dziennie.
Po 2016-07-22 13:18:57
Information Systems Analyst (Related To Salesforce.Com)a widzę że dostaje naprawdę dobrą kasę, moim zdaniem warto jeśli się ogarnia temat, bardzo sprawnie idzie tutaj, ogólnie Kraków jest pod tym względem bardzo dobry i żróżnicowany, więc na spokojnie
Gość 2016-08-03 10:24:41
Możesz napisać coś więcej na temat przebiegu tych rozmów i warunkach jakie zaproponowali bo tez szykuje się na ta rekrutacje
czosnek 2016-08-03 11:31:57
czy ktoś z was był u nich na rozmowie na HR Generalist - Dutch Speaker?
1
ciekawy 2016-08-04 15:22:06
rowniez mnie to ciekawi ;) (powyzsze)
Lotek 2016-08-04 16:03:02
Ale to wiadomo nie od dziś, że jeśli chodzi o Kraków to Phillip Morris wie co robi doskonale, z tego co mi wiadomo to spoczko historia z tymi zmianami, które mają być
ciekawy 2016-08-05 20:22:34
jakimi zmianami ? co sie zmienia ?
Mister 2016-08-05 20:42:32
Oni chyba mówiąc o zmianach mają na myśli godziny przychodzenia do pracy, tak mi się przynajmniej wydaje, więc nie wiem o co innego moze chodzić, chyba o nic
ciekawy 2016-08-06 10:46:31
Mozesz powiedziec cos wiecej? Jeszcze wiekszy luz maja teraz ?
alex 2016-08-06 11:01:42
Godziny są tutaj elastyczne @ciekawy w miarę od zawsze więc raczej luz był już od dłuższego czasu teraz jest sporo ogłoszeń do wielu działów, sprawdź bo dają spoko warunki szczególnie dla tych co znają języki obce
Artunio 2016-08-11 14:49:06
Jakie zarobki na produkcji??
jura 2016-08-11 14:50:15
nie narzekać, dużo ofert pracy wrzucili z tego co widzę
Zainteresowany 2016-08-16 23:38:41
Szykują sie zwolnienia podobno
jamnik 2016-08-17 09:42:08
a skąd ty niby takie informacje masz? fajnie jakby mi ktoś napisał jaki poziom tureckiego trzeba mieć przy tych nowych rekrutaacjach
to ja 2016-08-17 12:53:46
A to się mylisz akurat elektroników zatrudniają bezpośrednio, nie wiesz to nie pisz.
hb 2016-08-17 14:53:59
tureckiego? ja tam widziałem faktycznie sporo ofert pracy od nich ale glownie to poszukiwali pracowników ze znajomoscia jezyka czeskiego, słowackiego , włoskiego czy angielskiego takiej oferty nie widziaam ;p
Prawda 2016-08-18 06:25:08
Zwolnienia są nigdy nie wiesz czy ci podpiszą umowe
wiki3 2016-08-18 09:33:01
@hb a orientujesz się może ile na tureckim dokładnie płacą?
Zostaw swoją opinię o Philip Morris - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philip Morris