Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Philip Morris

Pracowałeś w firmie Philip Morris i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
lobo - 2015-06-19 01:23:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2015-06-10 16:26:16]:
zgadzam się z Tobą i Twoim opisem faktów iż w Philipie Morisie jeszcze jakiś czas temu było naprawdę świetnie. Ciężko w firmie było znaleźć jakąś niezadowoloną osobę. A teraz? weź tu znajdź kogoś uśmiechniętego i chętnego do pracy. Atmosfera jak i warunki zdecydowanie się pogorszyły. A oferty jeśli ktoś szuka to są...
zdjecie uzytkownika
Poznan - 2015-06-19 10:27:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przyszli ze wschodu i zepsuli wszystko, cały klimat firmy. Teraz to korpo korp, plus watacha lizusów Marka G. - cwaniaka i złodziejaszka. Etyczny manager teraz.
zdjecie uzytkownika
ben - 2015-06-20 16:50:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lobo - 2015-06-19 01:23:35]:
oferty są ale szukają od 3 miesięcy, niekończąca się rekrutacja. człowiek ma rozmowę z firmą rekrutacyjną a kolejny etap dopiero po 1,5 miesiąca. Po rozmowie z ludźmi z PM samemu trzeba wydzwaniać do nich aby uzyskać odpowiedź. Strasznie niepoważnie jak na tak dużą firmę...
zdjecie uzytkownika
HSK - 2015-06-25 18:59:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,

Może ktoś napisać coś więcej na temat pracy dla PM przez firmę HSK.
Przedstawiciel ds sieci. Jak z kasą? Jakie auto- czerwony klasyczny focus czy cos od HSK? Jak jest z premią? Duże ciśnienie

z gory dziekuje za odpowiedzi!
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Roman - 2015-06-27 15:23:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [HSK - 2015-06-25 18:59:08]:
3 tys. brutto podstawy, samochód - dostawczy peugeot partner. Jak z premią i ciśnieniem - sam chciałbym się dowiedzieć.
zdjecie uzytkownika
Denis - 2015-06-30 19:20:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Roman - 2015-06-27 15:23:15]:
Dostawczy peugeot partner tzn tylko dwa siedzenia i kratka?
Chociaż dobre wyposażenie czy totalny golas? Można korzystać prywatnie po pracy?


pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Wieloletni - 2015-07-06 20:33:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Samochód z kratką, czyli tylko z przodu siedzenia, prywatnie można jeździć tylko 500km, jest GPS stąd będą wiedzieć kiedy jest prywatnie, ogólnie stanowisko niedocenianie w firmie i wszyscy myślą że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robisz jako Key account, i dookoła każdy ma lepsze pieniądze i dodatki i Social. No ale gdzieś pracować trzeba.
zdjecie uzytkownika
rafaell - 2015-07-15 19:30:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam mam pytanie zwiazane z rekrutacja na stanowisko ph pm przez hsk ? uczestniczyl ktos w rekrutacji ? czytajac te komentarze jest troche sprzecznych opinii. moze ktos cos wiecej powie zarobki samochod itp.dzieki
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-07-19 17:53:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@rafaell, przecież powyżej masz napisane jaki to jest samochód i mniej więcej na jakich zasadach można go używać. Chyba zresztą nie idzie się tutaj do pracy dla samochodu, a raczej by zarabiać pieniądze. Ciekawi mnie raczej jak tu dla ph jest z planami i baza klientów i czy aby 80% pensji to nie jakaś prowizja.
zdjecie uzytkownika
mjk - 2015-07-20 08:32:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem zainteresowany zakupem wiekszej ilosci papierosów od "dobrego" handlowca- proszę o kontakt tel: 535-340-723
zdjecie uzytkownika
on - 2015-07-22 20:19:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [rekruter - 2015-03-17 16:44:20]:
Stary, tys siech chyba z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na glowy powymienial...
zdjecie uzytkownika
babadok - 2015-08-01 23:29:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
pomocne info dla przyszlych PH, niedlugo we wszystkich samochodach beda ecologici i gps, firma wariuje i szuka oszczednosci gdzie sie da rowniez wsrod przedstawicieli w wiekszym stazem, od pewniego czasu nastapila zasada prob zwalniania bez okresu wypowiedzeia straszenia dyscyplinarka i szukania hakow, jesli nie awansujesz szybko bedziesz wiecznym ph tzn do czasu az nie staniesz sie jednym z drozszych ph, a obecnie to nastepuje bardzo szybko. Dodatkowo rynek sie kurczy w zastraszajacym tempie, obostrzenia wszelkiego rodzaju, ludzi na sklepach nie stac juz na utrzymywanie asortymentu wymaganego przez firme, sklepy padaja jak muchy brak nowych. Takze rynek tradycyjny umiera!!! Rotacja w firmie nabiera tempa i jest juz na bardzo duzym poziome ciagle vacaty. Takze jak chcecie sie przekonac czy mam racje to aplikujcie i probujcie swoich sil. Ja juz naszczescie mam to za soba. milego
zdjecie uzytkownika
arek - 2015-08-03 19:42:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [babadok - 2015-08-01 23:29:27]:
a w jakiej firmie nie masz teraz gps ??? w jakiej branzy nie topnieje rynek ???przyzwyczailiscie sie narzekac wiadomo ze to nie ten sam handel co 5 lat temu...
zdjecie uzytkownika
dina - 2015-08-18 21:29:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
narzekania i odradzania czesto sie spotyka. ja osobiscie mam wyksztalcenie mechaniczne i chcialabym sie dostac do firmy Philip Morris International w Polsce jako operator o wyksztalceniu mechanicznym. i mam nadzieje ze ktos mi odpowie, jaka umowe daja na poczatek? powim ze jets to dla mnie bardzo wazne.
zdjecie uzytkownika
Protos - 2015-09-10 18:43:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [dina - 2015-08-18 21:29:45]:
Pierwsza umowa jest zwykle na 1 rok, ale różnie bywa. Niekiedy tylko na 3 miesiące.
zdjecie uzytkownika
MMNY - 2015-09-15 18:25:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam!

Czy ktoś rozmawiał z LKK Lisiecki w sprawie rekrutacji w Katowicach w ostatnim czasie?
zdjecie uzytkownika
K. - 2015-09-17 12:08:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sroka - 2015-06-10 11:11:54]:
W Randstadzie nie ma przedziału wiekowego, a dostać się do PM bezpośrednio, jeszcze będąc dziewczyną to graniczy z cudem :)
zdjecie uzytkownika
Aleksandra - 2015-09-18 00:31:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to kiepsko, nie powiem, że mnie to zmartwiło... próbuję dostać się do nich na stanowisko logistics services specialist w krakowie, właśnie przeprowadzam się do małopolski z warszawy, jadę za mężem ale nie chcę być kurą domową... on dostał super ofertę i teraz ja poszukuję czegoś dla siebie, ale też słyszałam, że trudno...
zdjecie uzytkownika
Artur - 2015-10-02 20:59:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
PMI SCE - korporacja jakich wiele w Krakowie. Moje doświadczenia - rekrutacja trwa kilka miesięcy, w samej firmie panuje bałagan i chaos. Management nie ma żadnej wiedzy o dziale, którym "zarządza" i doświadczenia na stanowisku managerskim. Nic sobie też z tego nie robi, zero zaangażowania, wysiłku i przygotowania. Szkolą na szybko, tną koszty gdzie się da. Pierwsze ogólne wrażenie jest ok, potem zaczyna się cały fun... Jeżeli chcesz się czegoś nauczyć, odradzam, szkoda czasu.
zdjecie uzytkownika
Kangurek - 2015-10-02 22:18:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam jeżeli chodzi PMI SCE. Firma była fajna kilka lat temu, ale teraz jest inaczej. Menedżerowie to albo szczeniaki bez doświadczenia i wiedzy co się nonstop wymądrzają albo po prostu lizusi. W ściemy typu "robimy tu center of excellence aby lewarować nasz local competency i przenosić tu mega wypasione high level jobs z Hiszpanii i Szwajcarii" nikt już nie wierzy. Poza tym procesy accountingu, procurementu lub HRowe mocno rozdrobione. Robisz non-stop te same mega nudne rzeczy. To takie mikroczynności typu wklepywanie danych lub niby- "analizy" nie wiedząc co robi ktoś inny z tej samej funkcji. Mało rozwoju. Accountingi i Procurementy masowo "próbują" uciec do CISCO, CH2M HILL i AKAMAI gdzie lepiej płacą i się człowiek przynajmniej czegoś nauczy. "Próbują" bo w tych firmach rozmowy kwalifikacynje są mega trudne i nie łatwo dostać pracę po pracy w Philipie, dlatego zwykle się nie udaje! Zostaje jeszcze UBS w Zabierzowie - mniejsze wymagania i kasa niż w CISCO itp, ale trochę daleko z Huty. Ubytki w "Shared Serwisach" nie są już uzupełniane lokalsami bo każdy wie że Philip już sie wypalił, więc masowo zatrudniają ukrainców...
zdjecie uzytkownika
aaa - 2015-10-03 10:53:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś wie o co pytają podczas wywiadu online dt. motywacji do pracy na dane stanowisko?? Nie chodzi tu o rozmowę telefoniczna tylko chyba nagranie przed kamera po angielsku.
zdjecie uzytkownika
moka - 2015-10-18 10:15:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mnie jedyne co denerwowalo to jak podalam dawno temu swoj numer a non stop dostalam smsy o imprezach od nich. ale na szczescie mieli tez adnotacje o wylaczeniu powiadamien. ale tak to mis ie wydaje ze jest to dosyc mocna firma. w koncu Philip Morris International Inc. (PMI) jest wiodącą firmą tytoniową i właścicielem sześciu z piętnastu największych, międzynarodowych marek, m.in. Marlboro, marki papierosów numer jeden na świecie. wiec ci co pala to wiedza o niej
zdjecie uzytkownika
Bobo - 2015-10-19 14:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,

Zostałem zaproszony na drugi etap rekrutacji - rozmowa przez Skype,czy ktoś może podzielić się wiedzą czego można się spodziewać ,jakie pytania co dalej po tej rozmowie?

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Aneta - 2015-10-23 22:26:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może wyrazić opinię o dziale finansów? Zamierzam tam aplikować na specjalistę.
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2015-10-26 11:01:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aktualna oferta z sce (de beściaki hrowe):

Are you highly motivated and committed to deliver the best quality? Are you driven by results? If the answer is Yes, Sim, Si, Ja, Oui, Tak, Taip, Da, Ano, Kyllä, Igen, ναί… Read on…

Tak jest na 6 miejscu- czyli mniej więcej tak jak traktujecie Polaków....żenada - jak dostajecie oferty hrowe napisane przez centrale, bo sami ich nie potrafice napisać, zróbcie minimum i przeczytajcie ofertę przed opublikowaniem. Podatów preferencyjnych nie płacicie w Turcji tylko w Polsce.

Naściągajcie pół Europy bo tylko narodowościami możecie się pochwalić, niczym więcej.
zdjecie uzytkownika
jovita szczelająca z kopyta - 2015-10-31 19:24:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aaa - 2015-10-03 10:53:14]:
potwierdzam 3 lata w Procuremencie Krakowskim, nie polecam, wypalił się to mało powiedziane, francuskie matołki na stołkach managerskich ktorym się wydaje ze pozjadały wszystkie rozumy
zdjecie uzytkownika
radek - 2015-11-05 17:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sporo ostatnio od nich jest ofert, ale najciekawsza jaka mi się rzuciła w oczy to ta donośnie Team Leader (Secondary), ktoś z Was pracował na takim stanowisku? wydaje mi się, że tu obowiąkowo sa potrzebne zdolności liderskie plus doswiadczenie w zarzadzaniu zepsołem, ale nie napisali ile etapów ma rekrutacja.
zdjecie uzytkownika
hejkupklej - 2015-11-05 19:41:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
stanowisko lidera na sekendary nie jest za przyjemne pewnie dlatego niebosadzone tyle czasu
zdjecie uzytkownika
rozruchany Nico - 2015-11-06 20:05:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma schodzi na psy, kasa coraz gorsza, ogólnie rzecz biorąc cięcia w całej Europie i przenosiny pozycji do KRK, ale nie 1:1 tylko 3:1, nie polecam, nauczysz się excela i niczego innego
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-11-08 01:16:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jest u nich praca jako Młodszy Specjalista Sprzedaży w Terenie i tutaj faktycznie cvenią sobie bardzo mobilnośc, ale wydaje mi się, że tez dobrze jeśli mają własny samochód, bo o to pytają w ofercie. Oczywiscie zwracają za wszystko kase dotyczącą transportu no i też wyżywienia. Ale stawek konkretnych nie podali.
zdjecie uzytkownika
lobo - 2015-11-10 12:20:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [radek - 2015-11-05 17:50:39]:
jak najbardziej zdolności liderskie Ci się przydadzą. Dobrze , żebyś złapał wcześniej też trochę doświadczenia
zdjecie uzytkownika
alex - 2015-11-12 15:51:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to na jaka kase można liczyć, bo piszecie że jest słaba, niech zainteresowani lepiej sie dowiedza na co mozna liczyc by nie bylo pozniej rozczarowan
zdjecie uzytkownika
Kandydat Poznan - 2015-12-18 21:05:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Biorę udział w rekrutacji, przez firmę zewnętrzna Lkk. Duży szacun dla rekrutera. Brałem ostatnio udział w kilku rekrutacjach ale poziom tej bardzo wysoko oceniam.
Pełna profeska. Fajnie bo mi zależy na tej pracy ale podsumowanie rozmowy i ocena to jest cenna lekcja. Szczególnie dla młodych ( ja 24:).
Ciekaw e co dalej
zdjecie uzytkownika
Natalia - 2015-12-19 00:08:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W takim razie życzę powodzenia :) Philip Morris ma bardzo ciekawe warunki dla przedstawicieli handlowych. Nie wiem czy teraz szukają, ale kolega tam pracuje i jest b. zadowolony
zdjecie uzytkownika
mari - 2016-01-06 16:08:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy moze ktos w wczesniej sie wpisujacych w dwoch zdaniach napisac mi jakies informacje nt.pracy team leadera w FM i dlaczego jest nieciekawa.
Dziekuje
zdjecie uzytkownika
alex - 2016-01-06 20:20:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem czy wszyscy widzieli ale od tego tygodnia pojawiło się mnóstwo ogłoszeń z firmy, na różne stanowiska, zastanawiam się czy to jakaś rotacja czy po Nowym Roku przyjecia
zdjecie uzytkownika
jaro - 2016-01-08 23:29:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Philip Morris chyba ma ciągle przyjęcia do pracy. To przecież ogromne przedsiębiorstwo, nie ma co się dziwić. Teraz szukają ludzi od HRu, ale wymagania językowe mnie przerażają.
zdjecie uzytkownika
poniedziałek - 2016-01-11 03:22:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@jaro to nie są ich jedyne oferty pracy, bo można znaleźć zatrudnienie u nich również jako senior finance specialist czy też jako mobility solution architect.
zdjecie uzytkownika
sara - 2016-01-13 12:38:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oni mają mnóstwo ofert różnorodnych zatrudnienie, jak uważasz że miałaś za małe wynagrodzenie to mogłaś sobie zmienić, teraz szukają np. cloud architecta i dużo płacą
zdjecie uzytkownika
Linux - 2016-01-15 17:30:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ma ktoś wiedze na temat stanowiska Team Leader - Produkcja? jak wygląda praca TL - w Morrisie? jakie zarobki- na ile można liczyć przychodzac z zewnatrz? jak bardzo zaawansowany angielski musi być?
zdjecie uzytkownika
dina - 2016-01-15 17:34:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@sara chyba w większości stanowisk dobrze płącą w porównaniu z konkurencja. Najnowsze ogłoszenie jest interesujące, szukają accounting and reporting analyst. Wymagają dobrego języka angielskiego i wystarczy 1 rok doświadczenia
zdjecie uzytkownika
Lotek - 2016-01-17 20:57:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę że do Philip Morris jest mega dużo fajnych ogłoszeń, bardzo mi się to podoba musze przyznać, bo szukam pracy, a tutaj aż nei wiem co wybrać, bo wszystko super i z umowami
zdjecie uzytkownika
Sarem - 2016-01-18 20:20:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Czy zarobki w wysokości 5000 netto na start w PM to bajki? czy rzeczywiście można tyle tam dostać przychodząc z zewnątrz jako kierownik z doświadczeniem około 2 letnim?
zdjecie uzytkownika
dik - 2016-01-19 21:01:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sarem, pewności nie mam, ale nie łudziłbym się że to będzie aż tak wysoka pensja. Poza tym philip morris nie szuka tylko przedstawicieli, jest duża paleta ofert - podejrzane ?
zdjecie uzytkownika
Mk - 2016-01-22 12:26:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@dik no jest duża paleta ofert, głównie na Kraków i Warszawę. Szukają mn. job analysis analyst, cloud architect, mechatronika, team leadera. Myślę, że spokojnie można znaleźć coś dla siebie w tym wszystkim :) A oferty świeżuteńkie.
zdjecie uzytkownika
wiking - 2016-02-03 09:02:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lobo - 2015-06-19 01:23:35]:
z tego co widzę tylko zostali ludzie co potrafią wchodzić w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] najbardziej ludzie z Śląska...i kombinować jak się utrzymać....wystarczy oszukiwać przełożonych i da się tam pracować a nawet awansować...moi koledzy porostu sypiają z laskami z pracy a mówi się ,że nie wolno...meetingi szkoda gadac balanga i orgia na całego
zdjecie uzytkownika
Lotek - 2016-02-03 12:12:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szczególnie te na Kraków @Lk są bardzo dobre, mają wszystkie umowy o pracę, więc rzecz nie jest jakaś mała, raczej dość spora jak na możliwości coponiektórych, fajna sprawda
zdjecie uzytkownika
denis24 - 2016-02-05 15:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy ktoś pracował w PM w Krakowie jako pracownik produkcji? Od jakiegoś czasu jest ogłoszenie że zatrudniają poprzez Work Service, zastanawiam się jak to wygląda czy po jakimś czasie można przejść bezpośrednio do Morrisa? bo stawki jakie proponują przez agencję to najniższa krajowa trochę słabo jak na takiego kolosa
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Pierwsza część rozmowy polegała na rozwiązaniu bodaj 8 zadań logiczno-matematycznych w tym czasie Pan rekrutujący sprawdził dokumenty potwierdzajace informacje zawarte w CV. Potem pytania typu dlaczego zdecydowałem się kandydować na to stanowisko, pytanie o zarobki itp. Następnie dostałem pytanie odnośnie technik sprzedaży a na końcu 3 pytania po angielsku. Rekrutację przeprowadzał Pan z LKK. Wg mnie firmy rekrutujace mogłyby wysyłać odpowiedzi kandydatom, którzy się nie dostali
Pytania:
zdjecie uzytkownika
karl - 2016-02-05 16:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Mk, no maja naprawdę duzo ofert pracy, w końcu to znana marka i duza korporacja. Ja bede aplikował jako Procurement Sourcing Executive, wymagaja angielskiego i innego języka europejskiego, mam nadzieje, że polski się liczy.
zdjecie uzytkownika
karolek - 2016-02-07 19:48:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Philip Morris rozkręca się, widzę po samej Warszawie że coraz więcej sklepów mają pod sobą, w sensie klientów z ich produktami. Nie dziwi mnie więc tak duża rekrutacja.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Philip Morris!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philip Morris

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert