brak logo

Philip Morris

Kraków

Opinie o Philip Morris

Iza 2017-03-26 23:18
Philip Morris produkuje najbardziej znane marki papierosów, zatrudnia ponad 3 tysiące pracowników. O ile mogą być jakieś uwagi do firmy to myślę, że przy takiej liczbie zatrudnionych osób skala niezadowolenia jest minimalna. W sumie PMI to rozwijająca się firma.
1
good man 2017-03-31 19:55
Witajcie :)
Mam pytanie czy są w PM stanowiska pracy dla osób z wykształceniem ekonomicznym, doświadczeniem w banku i ang ok. poziomu B2? Np junior accountant itp?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedz
3
Komancz 2017-04-01 09:46
HSK daje już toyote auris. Ludzie tam nie narzekają.
Maja 2017-04-03 08:57
@Iza jesteś pracownikiem firmy? Chętnie usłyszymy więcej na temat tego jak wygląda Twoja codzienna praca.
Ja 2017-04-04 15:10
Czy ktoś pracował jako PH w Legnicy i był zatrudniony przez HSK? Jeśli tak, to proszę o jakieś opinie.
Ja 2017-04-04 15:23
Na rozmowie na co przede wszystkim zwracają uwagę? Jakie standardy narzuca PMI osobom zajmującym się rekrutacją w HSK?
4
Czesia 2017-04-10 18:37
Philip Morris ma ostatnio dużo nowych ofert pracy, czyżby powiększali firmę? Pracuję tu od niedawna ale jest mi całkiem dobrze, wcześniej było ciężko dostaw się do pracy. Czy na święta będzie jakaś premia?
Dred 2017-04-20 16:53
To trzeba się wyprowadzić...do Wieliczki np. Barycz tam pachnie lub np. na Zlocien...tam pachnie garbowanymi skorami...
Maja 2017-04-21 08:37
@Czesia niedawno rozpoczęłaś pracę w Philip Morris? Mogłabyś opowiedzieć więcej na temat tego jak wygląda w firmie proces wdrażania nowego pracownika?
Frika 2017-04-24 16:29
niestety opinie na temat zatrdnienia przez Philip Morris są różne , opowiem na swoim przykładzie : na początku zatrudnienia cud, miód - dostajesz auto służbowe, otrzymujesz dokumenty (także z ewentualną ścieżką kariery), wsparcie ze strony zespołu i przełożonych. Jest fajnie - zaczynasz pracować w terenie, kasa na początek 2300 (netto) - targety ilościowe : merchandising w sklepach asortymentu, sprzedaż.
Później po ok. 3 miesiącach jesli już otrzymujesz targety swoje wlasne do zrealizowania zaczyna się prawdziwe zycie w firmie : oczekiwania wzgledem osoby zatrudnionej rosną - jesli zrobisz target ponad - tego samego beda oczekiwac w kolejny miesiacach (korporacja .. ) - wyjazdy szkoleniowe. spotkania cykliczne mniej wiecej co 2 miesiące na 2 dni. Praca powyzej 8 h dziennie w terenie - nie ma, że nie zrobisz targetu : to jest warunek konieczny. Premii brak. Po okresie próbnych wynagrodzenie zwiększa się do ok. 3000 netto. Co rok , jesli pracownik osiaga zamierzone cele i wyniki może otrzymać podwyżkę. Natmiast bardzo duża rotacja jest na stanowiskach, bo ludzie poprostu nie wytrzumują presjii i nacisku ze strony firmy i przelozonych. Życie prywatne czasami przegrywa z pracą (w wiekszosci przypadków trzeba na czas ciezkiego targetu odlozyc na bok reszte i zyc tylko pracą) . Targety sa coraz wyzsze, oczekiwania wyższe. ... a rozwój jak pisze większość to abstrakcja : tylko dla WYBRANYCH. Jeśli nie wpadniesz w oko kadrze - na poczatku kariery w Philipie to nie ma co liczyć na cud i wyczekiwać awansu miesiącami.. latami .. bo to się nie zdarzy.
Ale firma sama w sobie Ok. Jak to mówia nie spróbujesz- nie przekonasz się jak jest.
1
Stella 2017-04-25 09:32
Pracuję w Philip Morris od dawna i bardzo chwalę sobie pracę. To że firma wymaga od pracowników wykonywania założonych planów to jest oczywiste. Nowi maja początkowo lżej.
ja 2017-04-29 15:46
to niby zainteresowanie tzw. redaktorów jest żenujące
1
ja 2017-04-29 15:47
to niby zainteresowanie tzw. redaktorów jest żenujące
supak7 2017-05-05 20:54
Hej, czy mogę prosić o podanie kwoty zarobków na stażu oraz tuż po nim ?
Jak wygląda etap rekrutacji na staż?
2
Dariusz 2017-05-10 12:30
Philip Morris ma aktualnie bardzo długą ofertę pracy.
1
KUKA 2017-05-12 17:59
Na widlakach z Randstad oferują 14,50 Brutto za godzinę + 4,50 Brutto za nocki. Na produkcji 14 Brutto.
1
Hanna 2017-05-16 19:21
Czy mógłby ktoś napisać o ile wiecie jaka jest przyczyna tak dużej listy ofert pracy? Czy firma otwiera coś nowego? Może jakiś nowy kontrakt i potrzeba ludzi.?
Rafał 2017-05-18 00:09
Czesc.Mozna sie z jakims PH spotkac ktory ma region Legnica i okolice bo chcialbym z nim porozmawiac na temat pracy tak w cztery oczy a nie na forum
2
Naomi 2017-05-22 11:32
Mam zamiar aplikować do firmy i chciałbym dowiedzieć się coś od pracowników. Jaka jest atmosfera w firmie? Czy na początek trzeba spełniać jakieś konkretne wymagania na stanowisko koordynatora?
Sales 2017-05-26 21:16
Jak wyglada fild test w terenie dla nowego handlowca ? Czyli 4 etap rekrutacji ? Jest ciężki ? Trzeba sie specjalnie wykazać ?
Juriusz 2017-05-26 21:52
Siemanko. Widziałem że z Gegenbauera na recepcję chcą kogoś. A PM to pod Gegenbauer jest, prawda? Orientujecie sie o prace w której firmie chodzi? Niby oferta z Gegenbauer, Ale ja sie nie orientuję :/
Kato 2017-05-28 14:55
Ile osób dostaje sie do ostatniego etapu na przedstawiciela tj. Jazda w terenie z kierownikiem?
śmiałek 2017-05-28 17:52
zdezorientowany twoj nick mowi sam za siebie,pisałbyś chociaż prawde
Abc 2017-05-28 19:36
Gegenbauer to podwykonawca PM ktory odpowiada min. za ochrone i sprzatanie. Fizycznie pracujesz w PM ale zatrudnia Cie i warunki pracy ustala Gegenbauer.
Gregor 2017-05-30 10:41
Może ktoś ma wiedzę, czy Philip Morris mając tak długą listę ofert pracy planuje coś nowego? Mam wielką chęć aplikować ale nie wiem co robić? Jakie warunki trzeba spełniać na wstępie chcąc startować na przedstawiciela handlowego? Jakie warunki pracy zapewnia firma?
Me 2017-06-13 20:45
Zna ktoś może zarobki pracownika pomocniczego produkcji?
Me 2017-06-13 20:45
Zna ktoś może zarobki pracownika pomocniczego produkcji?
6
Czesia 2017-06-19 12:47
Mam zamiar aplikować na stanowisko kierownika zespołu sprzedażowego w Lesznie, taką ofertę znalazłem. Czy mógłby ktoś podzielić się wiedzą na temat atmosfery w firmie? Jakie warunki firma zapewnia ? Czy są jakieś dodatki do pensji ? Będę zobowiązany za pomoc.
Henry 2017-06-25 11:38
Widzę, że Philip Morris postawił na sprzedaż to super.
Maja 2017-06-26 08:51
Obecnie firma poszukuje kandydatów na stanowisko Specjalista ds. Sprzedaży IQOS. @Abc może Ty będziesz mógł pomóc osobom, które są zainteresowane tą ofertą pracy? Wiesz coś na temat tego jak wygląda praca w tym dziale firmy? Czego mogą oczekiwać osoby, które zdecydują się na aplikację?
Chętnie usłyszymy również od osób, które uczestniczą, bądź uczestniczyli w jednym z procesów rekrutacji do Philip Morris. Na co trzeba być przygotowanym podczas rozmowy kwalifikacyjnej? Jakie pytania Cię zaskoczyły?
boyyy 2017-07-01 11:15
czy ktoś pracuje przez agencje dla PMI SCE ? Jak to wygląda i czy mozecie powiedziec cos na temat rozmowy kwalifikacyjnej ?
Morus 2017-07-02 22:38
Czy mógłby ktoś napisać kilka słów na temat pracy dla specjalisty ds. sprzedaży? Czy da się tu godziwie zarobić? Jakie warunki panują w firmie? Czy rekrutacja jest bardzo trudna czy też spokojnie można przez to przejść? Słyszałem o fimie dobre opinie.
Zainteresowany 2017-07-17 15:43
Zatrudnienie przez adecco do iqoos ktoś zna warunki oraz proces rekrutacji ?
2
Belzebub 2017-07-18 23:14
Czy ktoś może podzielić się informacjami o Dziale QA? Aplikowalem i nie wiem czego się spodziewać.
maciej wrozbita 2017-07-19 19:30
spodziewaj sie ze cie nie przyjma, uwierz jest to najbardziej prawdopodobne
Belzebub 2017-07-19 22:13
Dlaczego tak uwazasz? Mam doswiadczenie w jakości i dobrze wpisywalem sie w wymagania z oferty.
Marta 2017-07-21 09:42
Napisze ktoś coś więcej na stanowisko ds sprzedaży nowego wyrobu iqoos ? Pojawilo się bardzo dużo ogłoszeń przez firmę adeco
Mirosław 2017-07-24 08:54
Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego firma ma tak dużą ofertę pracy? Czy to jakiś nowy projekt czy może nowy oddział planują? Będę wdzięczny za informacje.
dijej 2017-07-27 17:45
uważam ze jak rekruterzy na rozmowie w tak dużej korporacji patrza Ci w oczy i mowia ze zadzwonia bez wzgledu na wynik to powinno tak byc niestety rzeczywistosc jest inna i nie powinno tak byc..
1
Aro 2017-07-30 22:14
Witam. Czy rekrutacja odbywa się tylko przez ich stronę internetową czy można też podjechać do siedziby ? Jeśli tak to gdzie dokładnie ? Miejscowość Kraków
Darek 2017-07-31 12:25
Chciałbym tu pracować ale zastanawia mnie tak duża ilość ofert pracy!
nick 2017-07-31 22:23
pojawił się ogłoszenie na kierownika regionu - podkarpackie, małopolska - czy to jest nowy etat czy na czyjes miejsce ?
Slot 2017-08-07 14:35
Napisze ktoś coś więcej na stanowisko ds sprzedaży nowego wyrobu iqoos ? Pojawilo się bardzo dużo ogłoszeń przez firmę adeco_powielam
Pablo 2017-08-07 16:15
Pytam z czystej ciekawości - czy do kogoś odezwali się po rozmowach rekrutacyjnych na IQOS EXPERT w Warszawie?
Slot 2017-08-07 16:29
Witam. Mam dopiero pójść na taką rozmowę kolego możesz podrzucić co pytają i jakie warunki proponują
Madzia 2017-08-13 16:26
Chyba wakacje odciągnęły niektórych od komputerów. Nie ma komu podpowiadać i informować zainteresowanych pracą w firmie. Może jednak ktoś znajdzie chwilkę. Czy firma otwiera jakich nowy oddział? Od dłuższego czasu jest długa lista ofert pracy w firmie.
Slot 2017-08-14 10:38
Napisze ktoś coś więcej na stanowisko ds sprzedaży nowego wyrobu iqoos ? Pojawilo się bardzo dużo ogłoszeń przez firmę adeco_powielam_ co nikt nic nie wie???
Marta 2017-08-17 08:55
Nikomu nie chce się chwalić na forum dobrego pracodawcy?
produkcja 2017-08-18 16:51
czesc czy jest tu ktos kto pracuje na produkcji i moze powiedziec ile mozna tam zarobic na poczatek? czy są premie? czy za noc dostaje sie wiecej ?czy ciezka jest praca?
prosze o odpowiedz
Mania 2017-08-20 18:17
Philip Morris ma bardzo długa listę ofert, jaka jest tego przyczyna?
Zostaw swoją opinię o Philip Morris - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philip Morris