brak logo

Mega Taxi

Warszawa

Opinie o Mega Taxi

kierowca 2015-04-22 17:51:06
Nie jestem pewny, ale klienci którzy przyjeżdżają z Krakowa do Wa-wy wybierają nas.
jan 2015-04-23 07:14:56
To są dwie odrębne firmy
prawda 2015-04-23 08:55:31
A zyga jeżdzi jak szalony i dalej dostaje od Agn zlecenia.okradaja nas jak moga i oszukuja
kółko 2015-04-26 16:14:27
Nie wiem jak inni mają ale u mnie bryndza zarówno w tygodniu jak i w weekend:-(
paweł 2015-04-26 21:09:48
Już się nawet nie chce jeździć. Jakaś epoka się skończyła i jest do bani wszystko.
kierowca 2015-04-26 23:53:02
czas na nowe...
kierowca 2015-05-04 13:45:14
To niby nowe to jest coraz gorsze!!! I to w każdym znaczeniu tego słowa!!!
1
ktoś 2015-05-04 18:44:39
kolejne rozliczenia minęły. Kolejny miesiąc mieliście nie płacić bazy. I gdzie jesteście odważni Panowie Kierowcy?????? Dupy z was miękkie i tyle. Psioczycie na każdego po kolei. Szefowie beznadziejni, firma dno, dyspozytorka to już w ogóle bez komentarza i co???? wielkie gónwo.
2
kierowca 103 2015-05-06 07:40:37
Witam wszystkich zadowolonych i mniej usmiechnietych oraz nowych etc
Przepracowalem 30dni i podziekowalem. spedzilem 398h jezdzac i siedzac w aucie. dwa razy nawalilem z mojej winy na samym poczatku i na samym koncu miesiaca. Ogolnie dawalem sobie rade ze wszystkim, ludzie jak ludzie , zawsze i wszedzie znajdzie sie milszy lub ktos z kislem w glowie. Przyznaje , iz czesto czytalem forum ale nigdy sie nie oglaszalem. nikogo nie znam ani nie widzialem z mega taxi procz pewnego pana ktory mnie przyjal. na czysto po odliczeniu bazy, paliwa, mycia auta wyszlo mi na 1850zl . a auto zuzylo sie w blyskawicznym tempie z 1850 zl trzeba jeszcze odlozyc na amortyzacje auta i mialem w planach zaplacic sam za siebie za skladke zus-owska... zbyt dalekie dojazdy do klienta i przewiezienie go pare blokow dalej czy 3-4km nie wiem jak to sie oplaca. nie zawsze tak jest byly lepsze kursy lecz generalnie 12-15zl to byla kwota ktora bardzo czesto widzialem. tak sie chcialem sie udzielic powiedziec cos od siebie i nie byc anonimowym . Ci ktorzy sie tutaj ukrywaja i szczekaja sami sobie powinni odpowiedziec kim sa naprawde. Zycze wszystkim dalekich kursow :) moja przygoda sie skonczyla i tyle . co do dziewczyn , byly mile i tak naprawde niczym mi nie podpadly. Powodzenia wszystkim raz jeszcze !
kierowca 2015-05-06 10:41:06
a to dobre - hehehe śmiech na sali - hehehe.
a na co ty facet liczyłeś skoro szefostwo porządku nie zrobiło w firmie. Jakiś długi kurs - to marzenia, bo pewna dyspozytorka jak była, tak też jest i będzie. Tu się nic nie zmieni i dlatego ja też odszedłem po 5 miesiącach pracy. Prosty przykład najbardziej szczekający nr 9 i namawiający innych do odejścia został i to ciekawe dlaczego? pewnie komuś coś doniósł i lepszy kurs dostał, ale nie wiem bo nie widziałem i nie słyszałem tylko ptaki tak ćwierkają. Ja już mam Mega po dziurek w nosie. Liczyłem na szefa "K", że on przywróci ład i znowu będą dobre dyspozytorki, ale stara została a nowe przyszły, po prostu wiadomo z którą najlepiej się kręci na boku. Rozglądam się teraz na inną korporacją i już sam nie wiem gdzie pójść, bo Mega, Cheapy i Seven to na jedno wychodzi. Pozdrawiam wszystkich.
stary kierowca 2015-05-06 11:18:00
To było genialne - hihi, że w niczym ci dziewczyny nie podpadły - buhaha.
To ty nie wiesz, że one się mają za wielkie panie a my to nic nieznaczące bydło. gdyby nas najstarsza stażem dyspozytorka traktowała jak ludzi to swojemu by nie podsyłała na boku, a szefostwo by ją na bruk za to wywaliło. a co do nowej to zanim się wyrobi, to zdąży MEGA upaść bo i tak już ma się ku końcowi, skoro najstarsi kierowcy poodchodzili i tyle w tym temacie.
janek 2015-05-06 15:08:11
Problem w tym że nikt z "najstarszych" nie ma odwagi odejść... kłapali kłapali, nawoływali do buntu, ale wiedzą że nigdzie nie będą mieli lepiej. Więc jak co miesiąc z podkulonym ogonem wracają. Tylko w firmie zamęt sieją. Ja nie grożę że odejdę, nie buntuje się bo mi dobrze - tylko nie potrafię zrozumieć po co wy tak narzekacie, szczekacie i buntujecie wszystkich od kilku miesięcy a miesiąc miesiąc wracacie. Proszę wytłumaczcie...
Franek 2015-05-07 10:12:06
przestań opowiadać te brednie!!!! Przecież większość najstarszych kierowców odeszła!!!
Mam wrażenie, że celowo piszesz te brednie jak ci dobrze. ale są na to 3 odpowiedzi:
1)pisze to M lub B
2) pisze do najstarsza stażem dyspozytorka lub jej fagas
3) pisze to kierowca nr 9 - pupil szefostwa
a teraz spadajcie ze swoimi komentarzami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Mega jest na dnie. Zobaczcie ogłoszenie ich na bezpłatnym gum**** i co i są w wyróżnionych, że potrzebują kierowców i dyspozytorki. Muszą płacić na bezpłatnym, bo nikt nie chce do nich przyjść. Każdy kierowca po miesiącu odejdzie, bo nie pozwoli się dymać, a szanująca się dyspozytorka nie będzie pracowała z... każdy wie z kim, chyba tą grubą szafę na której siedzi przymurowało jej do siedzenia na bazie bo się nie ruszy. Zero godności - łeee aż się rzygać chce!!!
kierowca 2015-05-07 11:28:38
To fakt, że zleceń jest coraz mniej. Kierowców loguje się po 6-7 i stoją, nie ma nic.
kierowca 2015-05-07 16:36:12
przed chwilą został wykasowany mądry komentarz, ale go skopiowałem i jestem za!!!
a był takiej treści:
kiedy zrozumiecie, ze to nie jest praca na cale życie - jeśli jest tak ze sa kierowcy z bardzo dużym stażem, to albo komuś sie podlizują i maja niezłe kursy, albo nic innego w życiu nie potrafia rozbić i
nie sa w stanie miec innej pracy, jezdze nie długo ale czasami sie z wami gada, kierowca: 2,6,7,9,14,21, - to albo kochają robić loda któremuś z szefów, albo to przydupasy agn - pytanie który z szefów ma największe predyspozycje na bycie gejem... (taki wniosek wylania sie z waszych inteligentnych wypocin)
też kierowca 2015-05-08 08:58:50
Trochę nie do końca jest tak jak piszesz. Jakieś 2 miesiące temu nr 2 wyzwał na rozliczeniach szefów o to, że nie ma dobrych zleceń, więc chyba nie jest taki zły, natomiast nr 6 więcej stoi na Ursusie niż jeździ, zastanawiające jest dlaczego nie odszedł skoro nie ma kursów, a może płaci niższą bazę - hmm głośno myślę, numer 7 to jest trzymany chyba tylko przez "sentyment" bo klienci się na niego skarżą i to bardzo, że się spóźnia, nr 9 i 14 nie trzeba mówić oni to są przydupasy szefostwa i każdy o tym wie. Mają się za coś lepszego i dostają lepsze kąski, a numer 21 to chyba jakoś mu nie idzie, bo ostatnio mało się loguje. Wiem od byłego nr 5, że się przyjaźni z nr 9, a to już mówi samo za siebie - szkoda gadać
kierowca 2015-05-08 09:51:29
To, że nr 9 i 14 to kapusie szefostwa to każdy wie, ale mam wrażenie, że szefostwo celowo podburza kierowców i piszą co niektóre posty, żeby pozbyć się wszystkich starych kierowców!!!
Nie będzie starych, a pozostaną tylko nowi to nikt nie będzie pamiętał o ich przekrętach i przewałach i nadal wspólnie z pewną dyspozytorką będą oszukiwali i okradali nas!!!
Nie dajcie się omamić nowi kierowcy w tej firmie trzeba szefostwu i dyspozytorce Agn patrzeć na ręce. Każdy lepszy kurs idzie do nich lub do jej fagasa.
kierowca 2015-05-08 13:20:40
Czytam te komentarze i zastanawiam się o co tu chodzi? Chyba faktycznie chodzi o to, żeby pozbyć się wszystkich starych kierowców za wyjątkiem nr 9 i 14, bo ktoś donosić musi - hehe. Przyjdą nowi nieświadomi i oszustwo będzie jak było, bo zanim się zorientują, to pseudo prezesi i dyspozytorka A się wzbogacą
kierowca 2015-05-18 08:35:30
co z tymi zleceniami?W piątek 13 godz 246 zł sobota 14 godz 314 zł!!!Z miesiąca na miesiąc coraz gorzej.
janek 2015-06-03 11:16:16
czy to prawda, że w tej nowej korporacji Platinium taxi jako dyspozytorki są siostry? Jeżeli ktoś wie niech odpisze bo jeżeli są to super. Siostry za wami wszędzie:). POZDRAWIAM
kierowca 2015-06-03 12:27:21
Siostry są na pewno u Czarka byłego z MEGA. Wiem to od niego bo dzwoniłem po informacje i powiedział że siostry są. Do usłyszenia na bazie. Znowu będzie git!!!:)
kierowca 2015-06-03 12:27:22
Siostry są na pewno u Czarka byłego z MEGA. Wiem to od niego bo dzwoniłem po informacje i powiedział że siostry są. Do usłyszenia na bazie. Znowu będzie git!!!:)
kierowca 2015-06-03 12:49:10
Dzwoniłem do Sióstr by się upewnić zanim przejdę. Na 100 % nie było ich tam i tam nie pracują !!! Piszecie bzdury!!!
paweł 2015-06-03 14:00:34
Jaki Czarek otworzył korporację z Mega? Oczywiście zobaczył że można robić przewały jak to było i jest w Mega i sam też chce kręcić lody na swoich warunkach.
kierowca 2015-06-03 15:04:35
To ten co został wywalony za nagadywanie dyspozytorek o lepsze zlecenia?

kierowca 2015-06-03 15:11:42
ten Czarek, który odszedł jak i sporo innych kierowców z Mega po tym jak nietykalna dyspozytorka najdłuższa stażem i tak wszyscy wiedzą o którą chodzi kazała sobie płacić za zlecenia. NAGABYWAŁA TO ONA JEGO I INNYCH TEŻ!!!!
kierowca 2015-06-03 15:24:31
Tak to słyszałem o nich to te dwie siostry co poleciały za oszustwa z kierowcami.
To wszyscy wiedzą jak było.
1
kierowca 2015-06-03 15:32:10
Jak jesteś tak dobrze poinformowany to w jednym dniu odeszły trzy a nie dwie. Została ta z największym stażem.
Marek 2015-06-03 20:30:35
właśnie przed chwilą zadzwoniłem do sióstr by weszły na forum bo szefostwo znowu je obsmarowuje i dziewczyny powiedziały, że mają to gdzieś i Megę i forum, bo padlinę omijają z daleka. Popieram je. Szkoda, że odeszły, bo za nimi odeszło mnóstwo kierowców, zresztą ja też i dlatego Mac i pozostali tak je nienawidzą.
1
kierowca 2015-06-03 20:47:17
Ludzie nie dajcie się zwariować!!!! Wcześniej była mowa o nowej firmie Czarka Platinium, a pseudo szefowie czując oddech konkurencji na plecach atakują siostry, by inni nie drążyli tematu nowej firmy.
jan 2015-06-03 21:33:30
wiecie,że pisząc na tej stronie pozycjonujecie ich stronę?
Nawet jeśli was wywalili bo oszukiwaliście z dyspozytorkami odpuście sobie bo pisząc dajecie się prowokować i pozycjonujecie stronę tej firmy.
piotr 2015-06-03 22:33:06
jeżeli okazało by się że ta nowa firma Platinium jest uczciwa i ma zlecenia to każdy olał by Mege i poszedł tam, bo i tak większość ma Megę w 4 literach, bo to oszuści.
kamil 2015-06-06 01:55:49
Nie wierzcie że firma Platinium będzie uczciwa skoro właściciel siedzi na centrali. Powiedział że udowodni i zniszczy Mege - he he no to good luck
kierowca 2015-06-06 09:32:37
Widać ze szefostwo mierzy konkurencje swoja miara. strach i zazdrość przemawia przez tych oszustów.Nie wspomnę już o tym ze sami na centrali tez siedzą, a żałosnymi wpisami próbują się wybielić.Trochę godności Panowie!
Mariusz 2015-06-06 09:41:15
Ciekawe skąd Ty to wszystko wiesz? mega sama siebie niszczy robiąc cyrk z tej firmy. Każdy kto był ten wie
Wa-wa 2015-06-06 12:25:06
z Megi szef Platinium nr 21 wyrósł, skoro siedział tam tyle miesięcy to znaczy że musiał kursy na lewo też dostawać. Obojętnie kiedy się zadzwoni do Platinium to siedzi tylko właściciel. W innych firmach za wyjątkiem Megi siedzą dyspozytorzy bez szefostwa i dlatego u innych nie ma oszustwa. Dziwię się każdemu kto płaci w Platinium 500 zł za to, że firmy nawet nie ma na tanie taxi.
Czarek - były 21 2015-06-06 14:55:58
"W innych firmach za wyjątkiem Megi siedzą dyspozytorzy bez szefostwa i dlatego u innych nie ma oszustwa" Panowie jesteście mistrzami w auto pocisku gratuluje! Zajrzałem tu bo słyszałem ze piszą o mnie wiec krotko:
w mega pracowałem od 8 października do kwietnia i w zadnym wypadku na niej nie wyrosłem tylko wręcz przeciwnie. Nigdy nie dostałem z firmy żadnego dalekiego kursu, zdażyło mi się raz pojechać do Siedlec ale tylko dlatego ze klient tego nie zgłosił tego na centrali. Pracowałem i nie narzekałem bo dni były rożne natomiast to co się działo od lutego to przegięcie a każdemu kiedyś cierpliwość się kończy. Mozna by tu dużo pisać ale po co?! A co do Platinium Panowie to zostawię to bez komentarza, odwołam się do wpisu wyżej TROCHĘ GODNOŚCI. I tylko jedna prośba miejcie odwagę podpisywać się pod komentarzami. Dziekuje
piotr 2015-06-06 16:50:31
nie bądź śmieszny, że takie WIELKIE NIC jak twoje może zagrozić Medze. Chłopcze z kuchni, lepiej wróc do garów, bo na tanie taxi nadal nie ma twojej firmy szumnie nazwanej Platinium. A tak sprawdzałeś w Medze czy dali reklamę i się buntowałeś. A bez reklamy nie istniejesz. A kogo nie ma ten głosu nie zabiera. Zamilcz i trochę godności i skromności, bo dostałeś rykoszetem!!!
1
kierowca 2015-06-07 13:01:39
jaką mieliście nockę, bo u mnie masakra:(
2
janek 2015-06-10 10:42:52
Czepialiscie sie ze jakis jeden kierowca dla nich jezdzi, to teraz zalozyliscie wlasna firme, sami siedzicie na bazie i sami bierzecie najlepsze kursy. i ta nowa firma chce niby byc uczciwa? jaja sobie robicie chyba.
Kierowca nr 15 2015-06-18 03:05:59
nie wiem czemu się czepiacie ...nikt wam nie każe jeździć w mega..wystarczy zasięgnąć wiedzy o właścicielach i dowiecie się po co założyli taką ,,firme" wystarczy wejść z nimi w układ i bedziecie mieli zleceń do bólu :)niestety...demokracja...płacicie tylko za udostępnienie programu z licznikiem i za zlecenia które pozwolą nabyć nowych klientów.Traktują was jak źródło utrzymania i raczej nie przejmują się waszymi problemami :) każdy z was może też założyć taką pseudo korporację...tylko uprzedzam jak nie bedziecie oszukiwać kierowców nic nie zarobicie :)
ja zarabiam sporo i nawet nie na swoim aucie :) mega jest ok :)
1
kierowca 2015-06-19 13:15:29
wczoraj przeczytałem ogłoszenie MEGI, że szuka studentów do pracy, zainteresowanych zdobyciem ciekawego doświadczenia i poznaniem jak żyje stolice w wakacyjne dni.
Jeździłem u nich przez rok to mogę powiedzieć studentom jak żyje stolica.
Nie ma w ogóle kursów i o tym wie każdy kierowca, bo studenci wyjeżdżają i nikt nie baluje. Interes się rusza od października i to w weekendy tylko.
Po prostu doświadczony kierowca się nie nabierze na wakacje, a student myśli, że dorobi a tak naprawdę to straci pieniądze na bazę.
Studenci szczerze odradzam!!!!
2
ktoś 2015-06-19 18:24:04
Sypnąć dyspozytorki sypnąć prezesów a co jak się kierowcom dobiorą do pupek????? przecież my też nie płacimy podatków od zarobionej kasy a co 2gi ma komornika. zastanówcie się czy gra warta świeczki bo kto mieczem wojuje ten od miecza .....
kierowca 2015-06-19 19:41:25
no teraz to ktosiu poleciałeś po bandzie!!!
Każdy z nas płaci bazę i w razie wpadki ponosimy ryzyko kary 8 tysięcznej!!!
A Przecież dyspozytorki i prezesi oni nie mają żadnej odpowiedzialności. Szefostwo to jeszcze może mieć lekkiego nerwa, bo przecież mogę przyjść płacić bazę z policją:) i udupię ich za niższy wymiar kary:), a dyspozytorki to nie mają żadnej odpowiedzialności. Siedzi sobie jedna z drugą i tylko przyjmuje zlecenia, ale jakby co i mnie złapie ITD, a pieniędzy na grzywnę nie dostanę od was to będę sypał po całości i po IP komputera dojdą i do dyspozytorek. Sam na dno nie pójdę na pewno. Jak tonąć to razem i mam gdzieś miecz, bo jedziemy na jednym wozie. Trudno ja ponoszę ryzyko, ale wy też.
kierowca 2015-06-19 19:44:36
jestem za tym co napisał "KIEROWCA" na dno sami nie pójdziemy. Pociągniemy wszystkich. A ty "ktoś" pisząc "PUPEK" zachowujesz się jak pederasta
kierowca 2015-11-30 06:56:37
Odradzam każdemu! Szefostwo i dyspozytorki poniżej każdego poziomu, totalne dno i oszustwo.
3
kierowca 2015-12-15 12:05:00
Po co pisać skoro posty są usuwane. Nieroby i pasożyty zwane pseudoprezesami usuwają bo wiedzą że Mega jest jedna z najgorszych pseudokorporacji w Wa-wie.
2
modawo 2016-04-07 01:14:53
Rolują pracowników jak tylko chcą i mogą ,z prawdziwych źródeł wiem, że zabierają wszystkie najlepsze kursy kierowcą:-( Nie polecam pracy u nich!!!
Ja też uciekam do number one, tam przynajmniej uczciwi są wobec pracowników!!!
2
kierowca 2016-07-12 01:10:08
Najgorsza korporacja z jaką miałem do czynienia. Wszystkim odradzam, a baza poniżej jakiegokolwiek poziomy zero kontaktu logicznego, kursy są rozdawane z czapy, to znaczy dla lepszych i tych gorszych.
1
tak 2016-07-13 23:23:00
Pewnie, że wśród taksówkarzy moga się przytrafić takie sytuacje ale @ma na pewno można być spokojnym tego, że zatrudnienie u nich jest w pełni stabilne, więc warto próbować się do nich załapać jeszcze.
Zostaw swoją opinię o Mega Taxi - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mega Taxi