brak logo

K-Consult Sp. z o.o.

Gdynia

Opinie o K-Consult Sp. z o.o.

Gall 2013-05-11 12:31:57
Kiedys ta firma byla idealnym miejscem do pracy dla kazdego.odkad do wladzy dorwali sie gowniaze bez doswiadczenia,morale,traktowanie pracownikow polecialo na leb i szyje.
7
Xyz 2014-05-22 19:39:54
Kiepsko-zarządzają ludźmi osoby bez doświadczenia(usunięte przez administratora)
1
Ana 2014-08-18 17:36:14
Tzw. szef warszawskiego oddziału to wtórny analfabeta. Aż żal ściska... Facet młody, przed 40 o mentalności starego dziada, ale mniemanie o sobie nadmiernie wygórowane. Chodzi w pracy w sandałach i skarpetkach, do tego spodnie od, nazwijmy to, garnituru i koszula. No śmiechłam przysięgam ;) dobrze, że już nie mam z nimi nic wspólnego.
2
Mags 2015-04-24 13:32:32
Atmosfera w tej firmie naprawdę utrudnia pracę. Żal patrzeć na to jak młodzi dyrektorzy niszczą dorobek właściciela , który w przeciwieństwie do Pani Prezes i jej pachołków wie co to szacunek. Nie polecam nikomu , praca dla ludzi o mocnych nerwach ! W dodatku od czasu do czasu można posłuchać ciekawych awantur pewnej Pani co się nosi jakby zmysły postradała i nie szanuje ludzi .
3
Alio 2015-04-27 11:22:35
Aż tak zle jest ? Mozesz cos wiecej napisac ?
1
Maciej K. 2015-05-11 11:58:53
Aktualnie pracuję dla K-Consult od ponad 4 lat. Z końcem bieżącego miesiąca kończę formalnie współpracę z firmą (z mojej inicjatywy), dlatego nie muszę się specjalnie przejmować tym jak zostanie ocenione to co napiszę. Czuję jednak swego rodzaju dyskomfort czytając tutaj informacje wyłącznie potępiające w czambuł absolutnie wszystko co dotyczy K-Consult. Inne informacje są z kolei nie merytoryczne, nie wnoszące wiele do aktualnego obrazu firmy, czy też szkalujące osoby, do których osobiście miałem i mam szacunek.

Ana napisała: "Tzw. szef warszawskiego oddziału to wtórny analfabeta. Aż żal ściska... [...] Chodzi w pracy w sandałach i skarpetkach, do tego spodnie od, nazwijmy to, garnituru i koszula."

Wiem dokładnie o kogo chodzi, więc czuję się uprawniony do skomentowania powyższego wpisu:
- po pierwsze, ten „facet” już od dłuższego czasu nie pracuje w K-Consult (a szkoda)
- po drugie, można było Go lubić, można było nie lubić ale pewne jest, że nie był i nie jest żadnym analfabetą; osobiście dogadywałem się z Nim absolutnie w każdej sprawie, a to dlatego, że wszystko jest kwestią podejścia i ułożenia sobie relacji z daną osobą; chcieliśmy ułożyć sobie relację dla wspólnego dobra i dobra firmy i bez problemu się to nam udało
- po trzecie, ubiór jest kwestią indywidualną tym bardziej, że On nikogo swoim ubiorem nie obrażał chodząc „w sandałach” po biurze (przesadziłem, że nikogo, bo obrazić mógłby się może „Pan” Tomasz Jacyków), a na spotkaniach biznesowych pojawiał się w garniturze, wyprasowanej koszuli i normalnych półbutach - wiem, bo widziałem nie raz
- dodam, że Jego wiedza sprzedażowa, relacje z partnerami zewnętrznymi i wyczucie biznesowe w mojej ocenie w pełni potwierdzały kompetencje.


Mags napisał/-a: "Atmosfera w tej firmie naprawdę utrudnia pracę. Żal patrzeć na to jak młodzi dyrektorzy niszczą dorobek właściciela..."

Cóż… atmosfera jest adekwatna do tego w jakich warunkach przychodzi firmie funkcjonować na rynku w swojej specjalizacji. Jeśli konkurencja, zwłaszcza w wymiarze zajeżdżania cen zwiększa się z dnia na dzień, a firma ma ambitne cele do osiągnięcia, nerwowość udziela się wszystkim, bez względu na to jakie miejsce zajmuje w organizacji. Bez wątpienia można poprawić (jak pewnie niemal w każdej firmie) relacje na linii przełożony-pracownik ale jest to trudne w sytuacji gruntownej zmiany organizacyjnej. Jak napisałem wyżej, atmosfera jest wynikową klimatu jaki towarzyszy na rynku.
Ocenę tego w jaki sposób Dyrektorzy zarządzają firmą można dokonać w wymiarze subiektywnym albo obiektywnym. A fakty obiektywne, czy się to komuś podoba, czy nie, są takie, że firma od dwóch lat realizuje zysk, co jest o tyle warte odnotowania i świadczy o niej in plus, że w ubiegłym roku firma straciła jednego ze swoich czołowych Klientów, który ogłosił upadłość...

A teraz takie pytanie z cyklu "na logikę" - czy wypada nazywać czyimiś pachołkami osoby, które po pierwsze posiadają prawne umocowanie Właścicieli do faktycznego zarządzania firmą, a po drugie robią to w sposób w pełni autonomiczny i jednocześnie akceptowany przez Właścicieli?

Tak jak napisałem wyżej, można podejść do sprawy subiektywnie i wówczas ocena będzie wyrazem wyłącznie emocji i sumą złych doświadczeń we współpracy w ramach konkretnej podległości służbowej ale można też spróbować spojrzeć zdecydowanie szerzej i odrzucając emocje (oczywiście każdy ma do nich prawo) spróbować dokonać oceny biorąc pod uwagę fakty i liczby, tym bardziej, że te są ogólnodostępne w KRS, bo przecież K-Consult jest spółką z ograniczoną odpowiedzialnością. Kto chce zatem nie sprawdzi.

Z pewnością nie jest to miejsce pracy gdzie można sobie popracować „na leżąco” w spokoju i bez stresu przez 8 godzin, a po pracy zupełnie wyłączyć myślenie o firmie. Bardzo dużo się dzieje, wiele projektów jest w fazie rozwoju, a to z kolei przekłada się na taką, a nie inną ocenę atmosfery. Jest dynamicznie, często na tyle, że nerwowo. Konia z rzędem natomiast temu, kto wskaże firmę, w której można w dzisiejszych czasach pracować tak jak pracowało się w minionej epoce PRLu. Wszędzie są mniejsze lub większe nerwy.
Zdecydowanie można natomiast zebrać tu ciekawe doświadczenia na przyszłość, co może być szczególnie cenne dla ludzi młodych, dynamicznych i elastycznie dostosowujących się pod względem czasu i miejsca pracy.

Ponieważ nie wstydzę się absolutnie własnych słów powiem na koniec tylko tyle, że moja kariera zawodowa trwa 16 lat i miałem okazję pracować i współpracować z różnymi podmiotami i różnymi ludźmi. Pracowałem ponad 7 lat w doradztwie ekonomicznym, ponad 3 lata w finansach, półtora roku w ubezpieczeniach i od lutego 2011r. w K-Consult. W żadnej poprzedniej firmie dla której pracowałem nie nauczyłem się tak dużo, nigdzie nie zdobyłem tylu doskonałych relacji biznesowych i tylu wspani
3
Maciej K. 2015-05-11 12:00:33
...ałych znajomych, a dodatkowo nic w czym specjalizowałem się wcześniej nie było dla mnie tak interesujące, inspirujące i pochłaniające jak to co robiłem dla K-Consult. Za te właśnie doświadczenia, za ten ciekawy i - nie powiem - intensywny okres mojego życia zawodowego, wreszcie za możliwość osobistego uczestniczenia w czymś w mojej ocenie ważnym i "wzniosłym" (np. wskrzeszenie marki UNITRA) jestem tej spółce zwyczajnie wdzięczny. Za kilka tygodni zaś rozpoczynam zupełnie nowy etap zawodowy w moim życiu lecz wiem, że wiele z tego czego się nauczyłem właśnie "tu" wykorzystam w przyszłości.
1
M. 2015-05-12 23:01:03
Macku, moim zdaniem troche lagodnie wszystko przedstawiles. Zapomniales ze ta "dynamika" pracy swego czasu mocno Cie kosztowala.
Dla wszystkich zainteresowanych praca w tej firmie kilka slow ode mnie. Jestem osoba ktora lubi pracowac i zawsze daje duzo od siebie. Pozytywne nastawienie, entuzjazm i stawianie czola wyzwaniom - taki mam styl. Jednak w KC dlugo sie nie utrzymal. Nakladanie przez przelozonego coraz to nowych obowiazkow przy jednoczesnym wykazywaniu zrozumienia, ze czlowiek juz jest przeladowany - taka troche hipokryzja. Do tego negatywna motywacja i ciagle wywieranie presji. Szczerze, pierwszy raz (przy kilkunastoletnim stazu) nie chcialo mi sie chodzic do pracy. A u mnie to naprawde byla nowosc i mocny sygnal ostrzegawczy, ze to nie miejsce dla mnie.
Owszem, ludzi mozna poznac tam wspanialych, ale przy slabym szefie nic sie nie obroni. W koncu z kolezankami i kolegami zawsze mozna wyjsc na piwo i utrzymywac kontakt, juz poza praca ;)
6
Mal 2015-08-05 14:27:10
Pracowałam w KC przez kilka lat w gdyńskim biurze, poszłam na urlop macierzyński. Bez kłopotu mogłam wrócić do pracy i jak czegoś nie wiedziałam to każdy mi pomagał razem z przełożonym, nie jak to czasem bywa, oczekuje się, że jak Cię nie było to i tak masz wszystko ogarniać.
1
Mar 2015-08-12 09:51:30
Praca w K-Consult była jedną z moich pierwszych i to co stamtąd zapamiętałem to fajny, zgrany zespół z którym realizowałem naprawdę ciekawe projekty.
Kobiec 2015-08-14 12:40:16
Ja byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie, wieloetapowy proces, profesjonalne narzędzia w postaci testów. Pani z HR rzeczowa i sympatyczna.
4
Bartek 2015-09-08 10:31:29
Ja byłem u nich na praktykach i jeżeli chcesz się czegoś więcej nauczyć niż obsługa ksero to jak najbardziej polecam. Poznałem obsługę programów graficznych, zobaczyłem jak działa współpraca z podwykonawcami, nauczyłem się jak sobie radzić w różnych sytuacjach. Nie byłem odstawiony na bok, zawsze miałem się do kogo zwrócić; także naprawdę możesz śmiało aplikować, a szukają z tego co wiem ludzi.
enedue 2015-09-09 19:08:47
Hahaha! bardzo ciekawe jest to co piszesz...zazwyczaj kobiety po ciąży w tej firmie nie mają do czego wracać...do tego nieformalna polityka niechęci do zatrudniania kobiet.
5
Aga 2015-09-21 17:07:06
Firma rzetelna, współpracuję z nią od dłuższego czasu, ludzie mili i uśmiechnięci.
2
Robson 2015-10-02 15:05:43
Firma na rynku sporo czasu. Jakiś czas temu trochę gorzej im się wiodło ale teraz wychodzą na prostą i z tego co widzę rekrutują nowych pracowników.
2
Novy 2015-10-12 10:44:12
Każdy mówi o negatywach, bo najłatwiej, ja, co prawda zacząłem niedawno tu pracę. Na razie wszystko ok, dużo pracy, firma handlowa więc nastawienie na wynik. To na wdrożeniu normalne zobaczymy jak będzie dalej.
2
obserwatorka 2015-10-20 10:56:58
Ja firmę znam z opowiadań koleżanki. Jest nastawiona na rezultaty ale to jak wszędzie, przede wszystkim nie ma problemu z wypłatami wszystko o czasie.
2
Kyle 2015-11-04 20:02:47
Szkoda czasu i nerwów na ta firmę. Fatalna kadra zarządzająca,owszem koncentracja na wynikach,duże oczekiwania ale nawet jesli uda Ci sie je spełnić-nie licz,ze ktokolwiek to zauważy i doceni.
4
Łukasz J. 2015-11-06 17:00:21
Pracuję w oddziale warszawskim, widzę to trochę inaczej bo oczekiwana wobec mnie są jasne (nie tylko mnie), jeśli je przekraczam wiem że mechanizm to widzi.
Kadra. Kadra nie wzięła się znikąd, ktoś pracownika musiał zauważyć, docenić i awansować, nie da się pracować i być niezauważonym, nieocenionym (w taki czy inny sposób)
Niezdrowe frustracje trzeba odsunąć bo one w niczym nie pomogą, Róbmy swoje :)
2
Łukasz 2015-11-09 00:10:31
Z KC współpracuję od kilku lat. To firma mocno rozwijająca się, jeżeli ktoś zechce, z pewności wiele się tu nauczy. Jest to firma handlowa więc jasne, że wyniki pracy są ważne.Atmosfera pracy jest w porządku. Wynagrodzenie - uczciwe, stosowne do zaangażowania i efektów pracy. Firma daje dużą samodzielność w działaniu, jeśli ktoś potrafi samodzielnie i rzetelnie organizować swoją pracę, świetnie się tu odnajdzie.
3
Anna 2015-11-09 09:02:55
Pracuję w K-Consult kilka lat. Jak w każdej firmie, zwłaszcza handlowej, kluczowe są wyniki i wymierne efekty, ale taki jest biznes. Osobiście czuję się doceniana za zaangażowanie i za to, co udaje się osiągnąć. Jest miejsce na własne pomysły. Ludzie są w porządku i atmosfera też.
3
mino 2015-11-24 12:18:12
Oni dają szansę. To znaczy, że nie wymagają żebyś miał 25 lat i 7 doświadczenia. sa na prawde ok w tej kwestii.
dab 2015-11-24 14:44:15
to porządna Firma.
2
wizu 2015-11-24 14:48:18
Są w porządku. Nie wymagają żebys miał 25 lat i 7 lat doświadczenia. ok w tej kwestii.
2
Michał Ł. 2015-12-09 08:14:49
Pracuję w tej firmie już prawie 10 lat. Wspinając się po szczeblach kariery zawodowej widziałem, przeżywałem i brałem udział w wielu zmianach w firmie.
Nie wszystkim pracownikom podobała się taka dynamika zmian w ostatnich latach i między innymi dlatego zakończyli współpracę.
Atmosferę w pracy budują pracownicy i szczerze mogę się pochwalić bardzo dobrą atmosferą w moim zespole.
Bardzo cenie sobie również współpracę z moim przełożonym, to osoba pełna profesjonalizmu, doświadczenia oraz pogody ducha.
Z nieoficjalnych źródeł wiem natomiast ,że byli pracownicy, Ci którzy tak negatywnie wypowiadają się o pracy w firmie K-Consult wcale nie są aż TAK zadowoleni z pracy u obecnych pracodawców, także śmiało aplikujcie bo WARTO !
3
Wiesz kim jestem 2016-01-29 23:55:53
Czas napisać, że idą dobre zmiany w firmie. W końcu są zdiagnozowane problemy i rodzi się jasny, zrozumiały i logiczny plan naprawczy. Wraca coś czego brakowało od dawna: skupienie. Skupienie rozumiane jako: zdefiniujmy co chcemy osiągnąć (ale nie wszystko na raz) i skupmy się aby to osiągnąć.

Słowo dla pracujących: idzie lepsze! Słowo dla chcących dołączyć: idealny moment, decydujcie się.
ktosiek 2016-02-20 00:56:08
Hmm,po pierwsze każdy ma prawo do swojej opinii- bo jak wiemy, punkt widzenie zależy od itd...Więc po co Michale i Maćku uprawiacie propagandę, nie ma to sensu. Ja też pracuję w tej firmie parę lat, pamiętam swoje lepsze i gorsze chwile, oraz gorsze i lepsze chwile całej organizacji (k-c).Wiem na pewno jedno, że opinie mogą być tu skrajne... Nie dziwi mnie to.
1
sauron 2016-07-28 17:32:20
Znasz firmę z opowiadań koleżanki i postanowiłaś się wypowiedzieć na forum? Naprawdę żenująco zabawny jest ten pseudo dialog - widać że to jedna osoba pisze. Żałosna próba reperowania i tak upadłego wizerunku. W chwili obecnej trwają zwolnienia, firma się kurczy - oczywiście z pominięciem dyr. To są efekty 'biznesowych eksperymentów' ludzi bez jakiegokolwiek doświadczenia. Na umowę o pracę nie masz co liczyć, standardem będzie zatrudnienie na działalność, więc powyższe 'ochy i achy' są totalnie bez pokrycia.
9
karla 2016-07-28 17:36:28
Maćku, byłeś jedną z osób, która bardzo chętnie i szeroko negatywnie wypowiadała się na temat polityki prowadzenia firmy przez osoby przełożone. Ciekawy zwrot Twojej opinii...
8
weroko 2016-08-04 22:39:02
Widocznie nikogo nie szukają, bo wszystkim odpowiadają warunki zatrudnienia jak i bieżące warunki płacowe w firmie, ale wiecie czy wypłata jest terminowa? Pozdrawiam
Rafo 2016-10-25 22:50:31
Przepracowałem w tej firmie 3 lata na stanowisku magazyniera na Kowalach.

Świetni ludzie, jakich trudno znaleźć w pierwszej, lepszej firmie. Zgrana ekipa, każdy ze sobą się dogaduje.

Kierownik magazynu - Michał. Świetny człowiek. Pójdzie na rękę kiedy trzeba, zawsze można się dogadać, a jeśli sytuacja tego wymaga to potrafi dobrze zmobilizować ekipę do wytężonej pracy.

Zast. kier. magazynu - Jarek. Tak samo. Konkretny gość który przekazuje proste i logiczne informacje bez zbędnego owijania w bawełnę. Zna życie i ma normalne podejście do drugiej osoby.

Nie ma roboty na akord, każdy każdemu pomaga a cały zespół to jedna dobrze pracująca maszyna.
Wypłata zawsze na czas - pieniądze w stosunku do wykonywanej pracy, adekwatne. Nie ma szału, ale narzekać też nie można.

Gdyby nie fakt problemów finansowych firmy oraz jej ogólnej sytuacji na rynku w branży elektronicznej myślę że długo bym tam jeszcze posiedział.
Trafiła się okazja lepszego zarobku, większej szansy rozwoju, oraz mniejszej odległości do pokonania do pracy. Więc skorzystałem.

Pozdrawiam wszystkich z którymi miałem kontakt na co dzień, tj. Krzychu, Jureczek, Grzegorz, Jarek (TAG :) ), Michał Ł, Katarzynę, Marzenkę, Tomusia, Kamila i Mata.

Mam nadzieję że firma jeszcze się zdąży odkuć i wstać z kolan. Szkoda ludzi, sił i pieniędzy wrzuconych w ten interes.

Byłbym zapomniał... Rurku, wysłałeś jokera? ;)

Pozdrawiam,
R.M. :)
1
Zadowolony pracownik 2016-10-30 19:49:31
Firma cały czas stoi na wyprostowanych nogach :)

Faktycznie zmniejszyła znacząco zapasy na swoim centralnym magazynie w miejscowości Kowale co w odczuciu pracowników magazynu mogło wskazywać na jakieś problemy finansowe ale zapewniam ,że te działania miały zupełnie inne podłoże.

Po pierwsze celem firmy było przyśpieszenie dostępności towarów w swojej ofercie poprzez zwiększanie częstotliwości dostaw z UE i jednoczesne ograniczanie dostaw poza unijnych,
po drugie firma wykorzystując odzyskaną powierzchnię magazynową przygotowała się do świadczenia szerokiego zakresu usług logistycznych. Zgadza się, dobrze przeczytaliście: )

W chwili obecnej firma K-Consult świadczy tego typu usługi już dwóm firmom z Trójmiasta.
Wprowadza również do swojej oferty kolejne ciekawe marki akcesoriów co dla mnie jest wyraźnym sygnałem , że " Idziemy cały czas do przodu !" i spełniamy zmieniające się potrzeby konsumentów jak na porządnego Dystrybutora i Producenta przystało.
2
Leon 2016-11-24 23:37:25
Firma i może stoi na wyprostowany nogach ale po szyję w szambie próbując złapać jeszcze kilka oddechów przed utonujęciem ... aby nie być gołosłownym wystarczy sprawdzić ogólnodostępne raporty finansowe i przekonać się o jej kondycji ...

Kilka faktów
- firma odnotowuje straty (nie małe jak na jej skalę działania)
- zwalnia ludzi (w przeciągu tego roku kilkanaście osob) to kolejna fala zwolnień
- ludzie sami odchodzą z firmy aby było śmiesznie na koniec są proszeni o pozytywne wpisy na portalach co widać powyżej (jak by miało to coś zmienić)
- jej dyrektorzy i managerowie odchodzą do innych firm albo rozkręcają własne biznesy na boku

Możnaby wymieniać i wymieniać ...

Zdecydowanie nie polecam tej firmy jako miejsca do pracy.
6
Zostaw swoją opinię o K-Consult Sp. z o.o. - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie K-Consult Sp. z o.o.