brak logo

STOVIT GROUP Sp. z o.o.

Bydgoszcz

Opinie o STOVIT GROUP Sp. z o.o.

Zadowolony pracownik 2014-07-09 21:45:37
Dla mnie bardzo fajna firma, dobrze zarządzana.
Daje stabilizacje w otaczającym nas chaosie, mało ?
;) 2014-07-10 21:20:15
Raczysz żartować. Największy syf i bałagan organizacyjny w okolicy, folwark i gniazdo ograniczonych ludzi.
Zadowolony pracownik 2014-07-12 20:46:56
ana jak podchodzisz do pracy "chce pracować" to w każdej firmie się odnajdziesz
a "syf i bałagan organizacyjny" robią Ci wiecznie niezadowoleni, ludzie "beton" niereformowalne jednostki aspołeczne, które samą obecnością w pracy chcą gwiazdek z nieba... ja polecam...
1
zdziwiony 2014-07-13 16:10:07
to gdzie Ty wcześniej pracowałeś człowieku, żeś taki zadowolony? w kotłowni?:)
1
;) 2014-07-18 02:19:22
Wiecznie niezadowoleni? Chcesz numery telefonu, czy może miałeś kogoś za plecami? Sporo ludzi przewinęło się przez Stovit, wszyscy zgodzą się, że syf jest, był i długo będzie - od zwykłego nieporządku po organizację, zależną od focha kilku osób.
Zadowolony pracownik 2014-07-18 18:13:12
Niezadowoleni - spójrzcie globalnie - nie tylko przez pryzmat pojedynczego stołka, stanowiska, zegarka ze stoperem 8h.
Przecież "syf" robią ludzie.
Co zrobiłem/am żeby nie było syfu, "focha" i zacznijcie od waszego stanowiska pracy - wymagacie od organizacji a kto ją tworzy ?
;) 2014-07-22 22:58:54
Globalnie patrząc na Stovit, to jest niedołęstwo połączone z brakiem planu. Jak za komuny narypać na produkcji towaru, który już tydzień wcześniej został sprzedany przez handlowców. Linia idzie na 150%, magazyn szaleje, a handlowcy, zadowoleni pokazują słupki przy kawce. Globalnie to jest niezły folwark, ponieważ nic innego w swojej karierze nie widziałaś. Łatwiej połamać sobie obcaski na wąskich schodach niż włączyć myślenie.
2
Dążaca / y do ideału 2014-07-26 12:09:36
Powyższe wypowiedzi są bardzo dalekie od prawdy.
Jak piszesz, że produkcja na linii jest większa o 150% od normy to masz dane za komuny. Nie macie pojęcia o zarządzaniu linią produkcyjną i planowaniu.
To produkcja pracuje na 150% czy jak napisałaś /es już prawie stoi i mamy cieszyć się.
Praca przy liniach produkcyjnych nie jest satysfakcjonująca dla pracownika produkcji - proponuje poczytać w tym temacie.
Przeprowadź wywiad w okolicznych firmach - pracujesz przy linii "czy jesteś zadowolony ?".
Jak piszesz, że miejsce twojej pracy to folwark to dla mnie jesteś...
Każdy dział ma swoje zasługi i porażki, ale większość przyzwyczaiła się do zrzucania całego zła na jeden dział... poczekajcie jeszcze chwilkę...
Współpraca, błędy = nauka na przyszłość, nie = zadowolenie, że my inny dział jesteśmy nieomylni i będzie zdrowo !!!
;) 2014-07-29 11:29:59
Nigdy nie było0 współpracy, bardzie podkopywanie kompetencji. Jest nadal sporo osób, które zamiast współpracy wolą konflikt do zamaskowania swoich braków. To zaś przekłada się na komfort PRACY pozostałych. Lepiej podłożyć komuś świnię, niż samemu przyznać się do błędu czy braku wiedzy. Praca skokami to specyfika Stovitu.
1
SZOK...... 2014-08-08 18:25:18
Dostałam propozycję pracy w tym zakładzie, ale po tych komentarzach jestem zszokowana. Firma ma nie najlepszą opinię. Pracowałam już w zakładach, gdzie mało płacili, ale była miła atmosfera, która wynagradzała niską płacę. W dzisiejszych czasach wszędzie trzeba pracować i hasło "czy się stoi, czy się leży...", ale uważam, że jak są w porządku ludzie to jakoś się pracuje w grupie. Jestem osobą pogodną i nie lubię takich numerów. Czy choć jest jedna osoba, która nie jest załamaną pracą w tym zakładzie.
ja 2014-08-18 14:27:21
SZOK... jest taka osoba to pani Prezes.
Zadowolony pracownik 2014-08-20 18:13:59
i ja też jestem
Zadowolony 2014-08-22 21:13:42
To może w Disneylandzie poszukaj - będziesz miała super atmosferę.
Tu może na Ciebie szef krzyknąć i stwierdzisz, że jest źle.
/// 2014-08-30 17:23:38
Stovit w swoich ogłoszeniach na PH powinien zmienić dwie rzeczy:
1.dodać że to działalność gospodarcza
2.usunąć określenie "atrakcyjne wynagrodzenie"
zdziwiony 2014-09-05 01:50:30
1. Brak zorganizowania
2. Chaos
3. Nadąsani pracownicy
4. Co chwila zmiana stanowiska pracy
5. Złe obsadzenie stanowiska pracy
6. Słabe warunki sanitarne
7. Wyzysk
8. Praca ponad wyrabianą normę
9. Słabe wytłumaczenie jak poradzić sobie z wykonaniem zadania, obsługą sprzętu
5
gosc 2014-09-19 13:29:18
Tak sobie siedze przed tym ekranem i czytam!Piszecie takie bzdury ze szok jakies slupki zadowolenie z zycia itp.pierdoly.Nawet co niektórzy nie maja pojęcia jak ludzie tu zapier...... i nie mowcie ze udaja ze pracują.Faktem jest ze pracownik pracownikowi wilkiem na pewno narzekają ale kto chce tak zasowac na maszynach które sa ze "średniowiecza" w 100% awaryjne bez zaplecza sanitarnego bez szkolen i z podejściem "szefostwa" ze wszystko ma być zrobione i h..!Kto by nie narzekal pracując tak ciężko za 1300zl i mniej z sobotami i nockami."Szefostwo" nie zna swoich pracowników i nie chce ich znac nawet nie wiedza ze ludzie tu po prostu placza tak placz z nerwow wysiłku i z pracy w ciaglym stresie.Tak zakład prosperuje ale dzięki komu?Napewno nie tym pracownikom którzy siedza pierdza w stolki i bora po 2000zl za nic!Stovit istnieje dzięki tym jak niektórzy nazywają prostym ludziom z produkcji.Ocknijcie się panowie i panie wybitnie madrzy i zacznijcie doceniać swoja zaloge a nie tylko uwazac ich za plebs i margines pomyślcie ze to co im oferujecie za ich ogromny wysiłek to jest ponirzenie i plucie w ich godność.To nie sa tylko prostaki z których można drwic i non stop ich teroryzowac jak się nie podoba to wypierda... to sa matki ojcowie itp.itd tez maja rodziny a ta metoda która stosujecie ze ludzie przychodzą do pracy z dusza na ramieniu daleko nie zajedziecie.I tak naprawdę to nie macie co się chwalić tym swoim Stovitem ladne to macie tylko nalepki na dżemach i tyle bo gdyby zawitala do was kontrola z "jajami"to w 3 minuty byloby po firmie.Przepraszam za bledy za skromna stylistykę wypowiedzi ale pisze jak to wygląda z perspektywy osoby która tam nie pracuje lecz pracuje tam osoba bliska.Serdecznie pozdrawiam i zycze Wam pracownicy niższego szczebla szybkiej atrakcyjnej zmiany pracy bo na pewno sobie wszędzie poradzicie po takiej szkole przetrwania!!!!!!!!!!!!!!
7
/// 2014-09-19 17:56:57
Muszą dodać, bo tego w ogłoszeniach nie podają. A nie każdemu odpowiada praca na działalności.
1
gość 2014-09-26 12:44:26
tylko jedno mogę powiedzieć jako pracownik Stovitu: ta firma w takim kształcie, z takim zapleczem i kadrą nie ma przed sobą żadnych perspektyw, absolutnie żadnych, kręcimy się w kółko, jeden krok do przodu dwa do tyłu, nie jest sztuką wyciskać w nieskończoność kasę z niedofinansowanej firmy, to w końcu runie, pozdrawiam myślących:)
2
piotr 2014-11-01 00:55:57
dla wszystkich fermęciazy !!!!!
gość 2014-11-01 16:24:50
piotr znalazł niebo w stovicie:) pomógł mu w tym szymon
praca 2014-11-17 16:27:51
słyszeliscie coś teraz może o wolnych miejscach z pracą w Stovicie. Bardzo mi na tym zależy, bo takie sedzenie w domu do niczego dobergo nie doprowadzi. Chyba w końcu skończy sięto tak że pójdę na bazar i będę sprzedawał owoce i warzywa albo czapki, bo na prawdę jest problem z pracą. Proszę o pomoc
Maciek 2014-11-17 16:30:16
no ja też nie widzę, żeby coś nowego się pojawiało, może już przestali rekrutować, jak sądzicie? no ale z drugiej strony słyszałem, że firma chce się rozwijać, więc jak myslicie, to troche sprzeczne informacje z faktami, nie uważacie? napiszcie czy sa o nich nowe informacje jakieś, dobra? to postaram sie coś ustalić.
maciek 2015-01-16 16:43:26
Hej, ktoś może rekrutował się w ostatnim czasie do Stovit i może napisac jak ta cała rekrutacja wyglądała. Interesują mnie bardzo wrażenia z tej rozmowy, w ogóle to jeden etap, czy kilka? Napiszcie także proszę o co takiego Was pytali, czy trzeba się jakoś specjalnie przygotowywać i czytać np. o historii firmy?
bobi 2015-02-14 15:08:20
moze na dana chwile nie potrzebuja pracowników wiec dlatego nie ma ogłoszenia... warto moze poczekac a w miedzyczasie szukac czegos dodatkowego bo tez nie wiadomo jaka jest współpraca w tej firmie moze osoba doswiadczona powie cos wiecej na temat pracy u nich jakie oferuja zarobki i na co zwrocic uwage przy rozmowie kwalifikacyjnej...
to ja 2015-02-28 22:46:30
Nie jesteście sami, też rozglądam się za pracą u nich od jakiegoś czasu ale rekrutacji nowej ani jakiś roszad na stanowiskach ani widu ani słychu, więc też ciężko coś określić konkretnie. Niby czekam, bo chciałbym pracować w stovicie, ale z drugiej strony szukam też czegoś innego, żeby nie zsotać z przysłowiową ręką w nocnikiu
2
bartek90 2015-03-15 16:19:16
ja słyszałem że ciągle sa jakieś nowe rekrutacje ale niestety nie potrafię nic o nich znaleźć w internecie, nie wiem jakim kanałem się tak naprawdę one odbywają i są promowane - czy ktoś z was może kochani forumowicze dysponuje tutaj takimi informacjami i zechce się nimi podzielić? byłbym bardzo ogromnie wdzięczny
3
pracownik 2015-05-28 10:49:40
świetne warunki pracy, możliwość rozwoju zawodowego i dobra atmosfera, daję jedną gwiazdkę, bo nie można dać pół;)
gość 2015-11-13 05:10:23
uważasz, że w życiu już nic nie osiągniesz? lubisz mocować się z betonem? nie zależy ci na pracy w kulturalnej atmosferze z kompetentnymi ludźmi w nowocześnie zarządzanej firmie, rozwoju zawodowym i dobrych, adekwatnych do zaangażowania zarobkach? chcesz być popychadłem i lubisz jak cały czas decydują za ciebie? to firma dla takich jak ty!:)
2
gość 2015-11-13 15:47:41
a ja myślę, że Pani się myli, bardzo wiele osób z dużym stażem pracy potwierdzi moje słowa, i co warte podkreślenia na doświadczeniu w branży FMCG świat się nie kończy:) więcej nie będę pisał, bo to nie forum wymiany myśli tylko strona z opiniami o pracodawcy, moja jest właśnie taka, powodzenia:)
Budda 2015-11-15 14:36:23
hej, ponoć szukają RKSa? Czy ktoś wie jakie warunki oferują, i jakie narzędzia? Oczywiście +/-. Jaki teren?
Kura 2015-11-21 15:50:30
Trzeba uważać na stalych pracownikach namawiają na kradzieże
1
xyz 2015-11-22 11:02:08
trafiło się ślepej kurze ziarno:) na serio namawiają na kradzież sprzętu za 2,5zł? nie daj się:) a za zaoszczędzone pieniążki kup sobie słownik ortograficzny
Kura 2015-12-01 15:12:31
Xyz nie masz się czego czepiać może też maczasz w tym palce i masz z tego korzyści
Miras 2015-12-12 13:15:27
Witam
Jest etat na pracownik produkcji wózkowy
Może ktoś napisać na jakie zmiany się tam pracuje?
I czy więcej niż 8 godzin
JA 2016-01-04 21:03:03
szukają na Małopolskie - podstawa chyba ponad 5000brutto i system premiowy
Gosc 2016-02-10 13:37:16
A jakimi samochodami jeżdżą PH.
były 2016-03-13 10:33:23
niema chyba już takiej osoby !!!!!
2
tere fere 2016-03-16 20:54:00
firma stovit bardzo mocno i od dłuższego już czasu pracuje na opinię jednego z bezwzględnie najgorszych pracodawców w Bydgoszczy; fatalna atmosfera, kumoterstwo z wazeliniarstwem, beznadziejne warunki pracy, wyzysk, słabe zarobki, poniżanie pracowników poprzez na przykład chamstkie odzywki przełożonych i zmuszanie do nadgodzin, walka wewnętrzna o wpływy poszczególnych działów, co odbija się na szeregowych pracownikach, brak sensownych szkoleń dla pracowników każdego szczebla i jakiejkolwiek możliwości rozwoju zawodowego, niekompetencja uważającego się za nieomylny tak zwanego pionu zarządzającego, który kompletnie nie trzyma poziomu; firma wielokrotnie była odwiedzana przez inspekcję pracy i podejrzewam, że jeszcze nie raz tam zawitają, bo to co wyprawiają w tym zakładzie to obłęd, każdy kogo znam wypowiada się o firmie stovit negatywnie, takie są realia, jest to były zakład pracy chronionej i mam wrażenie, że w mentalności niektórych już nim pozostanie na zawsze;) korzystając z okazji, że można wyrazić swoją opinię o byłym pracodawcy, który nie ma żadnej mocnej strony a same słabe, jako były pracownik ZDECYDOWANIE ODRADZAM
3
tere fere 2016-03-16 21:04:58
i jeszcze jedno: kapitał firmy to ludzie, ich zaangażowanie, poświęcenie, kompetencja i doświadczenie, jeśli ktoś tego nie rozumie, a w firmie stovit o tym nie słyszeli, to będzie sobie dłubać palcem w dżemie patrząc tępo w sufit
2
Eł-geniusz 2016-03-17 12:22:20
Tym bardziej, ze w ogłoszeniu jest "umowa o prace", więc kłamią juz od samego początku.
3
nowy 2016-04-04 11:49:12
Witam,jutro mam rozmowe na ph lubelskie,mozecie napisac co tu dzieje,jakie warunki i czy warto?
nowy 2016-04-04 12:58:25
ph na rynek tradycyjny i nowoczesny
nowy 2016-04-04 12:59:51
a warunki jakie?
aa 2016-04-05 06:23:52
Witam,

Jestem po rozmowie na ph lubelskie. Uczucia mam mocno mieszane. Może ktoś uzyskał info jak z zarobkami ,bo ja ze swojej strony dowiedziałem się tylko ,że umowa o pracę,Toyota Yaris,2-3 dystrybutorów na Lublin,terenowo wolna amerykanka.
Ma być też drugi etap ,do końca tygodnia mają dać znać wszystkim zainteresowanym,a nowej osoby szukają od maja.
:) 2016-04-11 01:13:00
Słyszałem, ze ostatnio kiepsko się dzieje w Stovicie...?! Chodzą słuchy, ze ktoś was chce wchłonąć..i to duży gracz. Sam myślałem o aplikowaniu, ale dałem sobie spokój po tych nJusach.
Ktoś, coś..?
1
ziutek 2016-08-02 10:56:08
wiem, że szukają. Jak chcesz to zostaw papiery w sekretariacie albo stovit@stovit.com.pl
Romek 2016-10-09 11:43:31
O jakich narzędziach do pracy mówiły ? Jakie zarobki netto dla PH od Tradycji i Nowoczesnego?
Warto aplikować?
kajotka 2016-10-12 20:42:23
A jak wygląda sytuacja w kontroli jakości? Jakie zarobki, jaka atmosfera? Obecnie szukają Specjalisty ds. kontroli jakości i byłabym zainteresowana
Kajotka 2016-10-13 15:46:34
Skoro jestem zainteresowana ogłoszeniem to znaczy, że posiadam odpowiednie wykształcenie i wymagane umiejętności ;) Wiem z czym się wiąże praca na tym stanowisku. Chodziło mi raczej o zarobki, godziny pracy, przelozonych w tejże firmie..?
1
cśśś 2016-10-16 14:17:20
Ważne dla mnie jest to, że atmosfera u nich odpowiada, ale czy dbanie o prawidłowe stosunki między pracownikami jest teraz? Z góry dziekuję za odpowiedź
Zostaw swoją opinię o STOVIT GROUP Sp. z o.o. - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STOVIT GROUP Sp. z o.o.