brak logo

Lufthansa Systems Poland

Gdańsk

Opinie o Lufthansa Systems Poland

ja 2009-12-22 17:27
Praca do bani. Zarobki kiepskie, lans TLów, wyścigi szczurów. TL ma w nosie pracownika, ważne aby mu było dobrze. Brak premii, podwyżki - a co to? Obcięta kasa za delegacje.
9
anonim 2010-03-14 21:28
prezesik tylko obiecuje premie, a premii nie ma za to na nowe fury nigdy brakuje - takie polaczkowanie w firmie niemieckiej tylko z nazwy...
4
m 2010-03-15 23:55
Mi tam sie podoba, stabilne i solidne miejsce pracy. Placa niezle.
jaja 2010-03-17 16:44
pewnie pracujesz w tym samym dziale co ja? ;) Zgadzam sie z toba i anonimem ponizej, ze praca mogla by byc ambitniejsza, TL nie jest zainteresowany sprawami swoich pracownikow, prezes duzo obiecuje a malo z tego realizuje. Uwazam natomiast, ze pensja jest na przyzwoitym poziomie. Zgadzam sie - moglo by byc lepiej, ale pewnie moglo by tez byc gorzej ;)
3
zorro 2010-05-12 11:25
Przecież to prywatny folwark prezesa tej firmy. Jak ktoś jest po studiach IT - to warto na 2 lata na start up i w nogi. Kutwiarstwo do kwadratu i feudalizm.
3
anonim 2010-07-03 13:25
Ciekawe dlaczego prezes tej firmy nie zastosuje swoich feudalnych praktyk do pracowników Lufthansy w Niemczech? a w Polsce to może bezkarnie?
3
koko 2014-08-13 14:15
czy w tej firmie jest system polecania osoby z zewnątrz do pracy przez pracownika?
6
meri 2014-08-31 17:28
nie polecam pracy w lufthansa systems na dłuższą metę
pakiety socjalne słabe w porównaniu do innych firm, projekty są przestarzałe
jedyne co to ciekawa tematyka i okazja do podróżowania
5
maniek 2015-01-27 16:05
no tak, zawsze to inaczej jak ktoś ma już konkretne porównanie z inną praca, bo wiecie jak to jest "cudze chwalicie, swojego nie znacie" i moim zdanie tutaj jest też problem, ludzie zawsze narzekają na swoją pracę, a tak naprawdę nie robią nic żeby to zmienić jakoś. Dajcie znać jak sytuacja w nich się wyjaśni.
bilbo 2015-03-30 20:11
znajomy mówił mi , że praca tutaj ma wiele plusów do których należą chociażby : -atmosfera -ludzie -techonologie -praca z międzynarodowymi klientami -daje możliwość zatrudnienia i doskonalenia ludziom bez doświadczenia oraz nie ma nic wpólnego z korporacjami pomimo tego co twierdzą niektórzy ;)
1
anonim 2015-04-25 00:58
czas leci, niewiele się zmienia
3
Krzysiek 2015-06-08 11:58
Ja raz chciałem coś zmienić, to dostałem wypowiedzenie
2
Mirki 2015-06-12 17:20
Dodatki takie jak twoje sa w wielu firmach zagranicznych w 3mieście
2
kk 2015-07-20 22:43
Jak ktos ma taki przeciag w kadrach to pozniej takie cudne opinie pisze!
Pozdrawiam HRy z lufy!
1
dronik 2015-09-16 22:36
Praca w Lufhansie bardzo na plus - przede wszystkim atmosfera - zarówno team i dział rewelacyjni ludzie, zawsze we wszystkim pomogą, nie ma żadnej spiny. Ok, czasami jest mnóstwo pracy, ale to jak kończymy projekt czy coś. Ogólnie pracuje na spokojnie, zadnego wyscigu szczurow i nie jest jak w jakims korpo-mordorze. Mogliby wiecej placic, ale reguly awansu sa jasne, takze tu brak zastrzezen. Z dodatkowych rzeczy mamy opieke medyczna, doplaty do multisporta, owoce w pracy, a dodatkowo organizowane jest duzo akcji dla pracownikow, z czym nie spotkalem sie w poprzednich firmach. Ogolnie daje 5 z malutkim minusem za polskie, a nie niemieckie zarobki ;)
prog 2015-09-27 17:05
"Mogliby wiecej placic, ale reguly awansu sa jasne, takze tu brak zastrzezen."

nie zgodzę się, żeby awansować trzeba zrobić bezwartościowy cert, za który firma nie płaci - musisz zapłacić z własnej kieszeni. Twój profesjonalizm, zaangażowanie, ciągnięcie projektów nie wystarczy.... za takie kryteria awansów dziękuję
1
programista 2015-10-14 20:41
Jest nieźle. Dzisiaj był lunch w nagrodę od Pani Dyrektor. Każdy w nagrodę za prężną pracę dostał kawałek pizzy. Jeśli ktoś biegł jak po karpia a Lidlu to i 2 kawałki. Nie wiem tylko czy to premia czy plan kafeteryjny. Słyszałem pogłoski że w innej firmie na C tak dobrze nie ma i prezes oszczędza nawet pączkach.
2
marcin 2015-10-14 22:47
Pozdrawiam firme, najlepsze stoisko na targach pracy - mam nadzieje, ze uda mi sie dostac, bo zlozylem aplikacje. Wreszcie komunikatywne laski, ktore umialy powiedziec na jakie stanowiska poszukuja i nawet jak pytaly o jezyki programowania, w ktorych pracuje to mialy o tym jakies pojecie. BRAWO trzymam kciuki za wlasna aplikacje :)
asia678 2015-10-21 21:47
a jak wygląda rekrutacja??
czy sa jakieś testy z ang ??
kandydat 2015-10-25 00:00
Asia - na mojej rozmowie byl test a angielskiego,nie byl trudny dla mnie, testy z programowania i potem jeszcze dwie rozmowy - jedna z babka,taka ogolna, a druga z facetem, bardziej szczegolowa. ogolnie wrazenia z rekrutacji mam dobre.
1
Rafi 2015-12-03 19:13
Lufthansa Systems Polska należy już do firm IT z wyższej ligi!
Praca tam to czysta przyjemność.
1
java 2016-02-28 17:49
jak umiesz jave to nawet niezle placa.
kandydat 2016-03-07 13:49
HR - mało profesjonalnie, nawet na maile nie odpowisują
aa 2016-03-07 13:54
Systematycznie przewijane jest stwierdzenie, że słabe zarobki. Mam pytanie na Junior Accountant na start ile można dostać? 1500, 2000, 2500 netto?
1
aa 2016-03-07 17:20
widziałam wpisy 3100 brutto na AC...
1
Ciekawski 2016-03-17 21:17
Odnośnie programowania - z jakiej wersji Javy korzysta się w firmie oraz z jakich technologii? Generalnie dążę do pytania: czy firma wdraża "nowości", czy raczej korzysta z jakiś przestarzałych technologii, starych wersji Javy, etc? W przypadku aplikowania na stanowisko "programista java" - jakich zadań można się spodziewać na tym stanowisku?
Zibi 2016-03-18 21:01
Ile po drugim etapie (już w siedzibie) czekaliście na odpowiedź negatywną lub pozytywną?
bogdan 2016-03-18 21:41
dzien dobry, czy ktos zyczliwy moglby odpowiedziec na pytanie: czy w Lufthansa w Gdańsku wszyscy są zatrudnieni przez Lufthanse czy raczej korzystaja tez z zatrudnienia przez agencję? Czy jest jakaś roczna premia-udział w zyskach? jaka czesc osob w Gdansku pracuje na zmiany 24h? Będę niezmiernie wdzięczny za odpowiedzi.
programista 2016-03-31 23:39
bogdan - premia w lufie dobry żart hahahahaha
technologie raczej stare, ale wszystko zależy od działu i projektu.
2
programista 2016-05-03 12:13
a mi sie trafila premia, zreszta nie narzekaj na podstawe, zapierdzielu masz mniej niz w innych firmach...kasa nie jest moze rewelacyjna, ale przynajmniej nie siedze codziennie do 22 w robocie
programista z 2016-03-31 23:39:47 2016-05-13 20:53
jaja sobie robicie ? już dawno tam nie pracuję, mam kilka tyś zł więcej na rękę i o wiele wiele lepsze warunki pracy, benefity, lepszych ludzi w teamie nie mówiąc o szefach (sorry ale krysia nie jest dobrym szefem i nie są nimi ich teamleaderzy). Jako programista pracowałem w 5 firmach i *nigdzie* nie miałem niepłatnych nadgodzin, ogólnie brałem dadgodziny tylko jeśli faktycznie chciałem. Fakt w lufthansie można się obijać, wielu tak robi.

ps. a inżynier areo to słaba pozycja, i słabe pieniądze, podobno nie trzeba mieć studiów kierunkowych do tego.
6
Zieluk 2016-08-01 13:46
Nie polecam pracy w LSY w Gdansku. Jedyna dobrz rzecz to fakt, ze nie ma Wojewodki. Jego zachowanie w podejsciu do pracownikow to kpina - dziwne, ze nie dostal za to w pape jeszcze. Cala reszta to wydumane projekty, ktore nie maja racji bytu. Ta firma to tragedia. Mysla, ze tanszymi biletami beda w stanie poderwac odpowiednia ilosc ludzi ale to blad w mysleniu. Kazdy, kto ma troche oleju w glowie znika stamtad jak najszybciej.
6
Aplikant 2016-08-04 01:11
Jak wygladaja pierwsze dni w pracy?
Nick 2016-08-14 22:31
Podobno były tam kiedyś darmowe bilety na wszystkie połączenia tak jak to jest w polskim locie. To prawda? 9000 brutto można tam dostać jako specjalista z 5 letnim doświadczeniem?
Worek 2016-08-14 22:47
Wiesz co, no były darmowe bilety dla załogi, może nie na wszystkie połączenia i nie na każdym stanowisku ale jest to prawda i miało to miejsce, więc jeśli ktoś potrzebuje to niech nie traci czasu się zgłaszać
rekrutowany 2016-11-29 09:20
I ja się podzielę opinią na temat Lufthansa system IT w Gdańsku.
Jakiś czas temu otrzymałem maila od jednego z kierowników owej firmy - od Pana Pawła CH. z prośbą o zorganizowanie tele - meetingu celem zadania kilku pytań. Zgodziłem się i następnego dnia taki meeting został ze mną przeprowadzony. Nie było na nim żadnych pytań technicznych, jedynie rozmowa po angielsku, czym zajmowałem się do tej pory i co mnie najbardziej zdziwiło padło kilka pytań prywatnych (czy mam dzieci, w jakim wieku) - cóż, jako że mam dzieci, a jestem człowiekiem prawdomównym odparłem, że mam. Po rozmowie CH. powiedział, że się ze mną skontaktuje w ciągu 4 dni. Niestety informacji nie było. Dopiero po 3 tygodniach udało mi się z nim skontaktować i coś dowiedzieć - tu znowu obiecał mi odpowiedź w ciągu kilku dni - niestety znowu nic.
Generalnie - NIE POLECAM tej firmy, bo po 1 pytał mnie o moją rodzinę! (dyskryminacja), po 2 bardzo nie słowny człowiek, po 3 zarobki, które zaproponował też marne.
6
test 2016-12-07 18:56
niestety przyznaje racje
1
higgs 2017-01-04 13:54
Mogę zdradzić parę szczegółow (Software Engineer)
czy w Lufthansa w Gdańsku wszyscy są zatrudnieni przez Lufthanse czy raczej korzystaja tez z zatrudnienia przez agencję?
wiekszość umowa o pracę; jest kilku "externali", ale to sporadyczne przypadki na 500 osób moze 10.

Czy jest jakaś roczna premia-udział w zyskach? jaka czesc osob w Gdansku pracuje na zmiany 24h?
w deweloperce 8-16 (płynne okienko - jak przyjdziesz)
premie, opcje na akcje - nie ma takich rzeczy; ale nie ma też siedzenia po godzinach, wiesz ze o 16 wyjdziesz do domu i nikt głowy nie urwie

Odnośnie programowania - z jakiej wersji Javy korzysta się w firmie oraz z jakich technologii? Generalnie dążę do pytania: czy firma wdraża "nowości", czy raczej korzysta z jakiś przestarzałych technologii, starych wersji Javy, etc? W przypadku aplikowania na stanowisko "programista java" - jakich zadań można się spodziewać na tym stanowisku?

Zależy gdze się trafi, czy do teamu projektowego czy utrzymanki; choć nawet w utrzymaniu zdarzają się większe i ciekawe projekty; w nowych rzeczach używamy Java 8, AngularJS, web services, kontenery (Docker); automatyzaja buildów i testów, niedługo również deploymentu ; oprócz tego są produkty wykorzystujące C/C++; niemal wszystko jest robione pod klony UNIXa (AIX, Linux), co ma pewnien plus - z zagorzałego windiarza zrobi developera który w pełni wykorzystuje potencjał systemu Linux (przekona się, że tracił potencjał i nerwy kodując pod windows).

inżynier aero
to taki analityk systemowy / wrdożeniowec / konsultant klienta czasem tester
pensja mocno zależy od tego co się sobą reprezentuje, tych lepszych biorą do bardziej wymagających teamów a tam i kasa większa; nie chce podawać stawek ale najlepsi aero dostają tyle co senior developerzy, choć trzeba być mocno zaangażowanym i w ciągu kilku lat udowodnić swoją wartość.
3
SE 2017-01-18 23:45
Bardzo się chwalą i tyle.
kic 2017-03-10 12:45
Moze ktos podac widelki place? Dla .net dev z 5 letnim stazem?
pozdro 600 2017-03-24 17:41
Firma może i dobra ale w Niemczech nie w Polsce totalny wyzysk i kpina, brak podwyżek brak rozmów rocznych folwark szefowej działu data maintenance, brak możliwości szkoleń i przejścia do innych działów pomimo spełnienia warunków, jedyna możliwość przejścia do innego działu to zwolnienie się żeby uniknąć konfrontacji z szefową, która opowiada bzdury innym TL by uziemić pracownika w dziale . Praca zmianowa a warunki finansowe jak na kasie w biedronce ! Plus do tego premiowani "podpierdalacze" . Praca nudna żmudna i bez celu w kółko to samo . Nie polecam.
Radek 2017-03-24 19:35
Czy ktoś z koleżanek/kolegów z Lufy może podzielić się opinią nt pracy jako Test Engineer? Warto interesować się tą ofertą? Każde zdanie będzie cenne. Dzięki.
Zostaw swoją opinię o Lufthansa Systems Poland - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lufthansa Systems Poland