brak logo

WZL-4

Warszawa

Opinie o WZL-4

anonim 2016-11-06 10:37
Natychmiastowe zwolnienie wszystkich emerytów.
4
anonim 2016-11-06 10:39
Odtworzenie szkoły zakładowej.
1
pokemon pokemoniasty 2016-11-06 10:54
czy zatrudniają teraz w wzl?jakie zarobki.
Były pracownik. 2016-11-07 21:06
Szanowny kolego proszę nie zarzucać mi pisanie bzdur ponieważ wkleiłem poniżej akapit z mojego postu nic niema o tym że mnie zwolniłeś , "Dziś jak bym spotkał swojego byłego przełożonego ( dalej pracyje w WZL- 4 na dyrektorskim stanowisku) to bym mu chyba na kolanach podziekował że musiałem sie przez niego zwolnić."
Pozatym twój wylewny post na temat mojej osoby świadczy o twojej dziwnej detrminacji I pamięci.
Czemu to ma służyć ?
13
Obecny 2016-11-16 20:57
Może mi ktoś napisać kto to jest SUCHA ?
4
poprzedni 2016-11-17 07:49
synowa byłego
3
Zainteresowany 2016-12-12 11:33
Witam,
Widziałem ostatnio ogłoszenie na stronie wzl 4 na operatora ndt w metodach PT i MT. Jakich zarobków w przybliżeniu można się spodziewać na tym stanowisku? I jak wyglada praca? W takim sensie czy są wyjazdy w delegacje?
Pozdrawiam :)
3
Face 2016-12-13 11:41
Dostaniesz może 2500 lub mniej.
3
Zainteresowany 2016-12-13 14:51
Hej,
Dzięki za odpowiedź, widzę że raczej szału nie ma. To jest mowa o gołej pensji? Czy z wliczonymi jakimiś bonusami tj. premie, socjal np na święta, 13 czy jak to się inaczej nazywa i innymi?
Pozdrawiam
Face 2016-12-14 07:48
Do ręki+jakieś premie roczne, sodexy i 13.
Face 2016-12-14 07:52
PYTANIE DO PREZESA WZL4:

Kto wymyślił planowanie całego urlopu dzień po dniu?
6
Face 2016-12-21 09:01
Życzę wszystkim pracownikom i ich rodzinom zdrowych i radosnych świąt Bożego narodzenia.
3
win/ma 2016-12-30 21:25
Jak widzę w dalszym ciągu miernoty u steru. Wartościowi odeszli z pracy, niektórzy nie żyją. Nic poza tym się nie zmienia.
5
Oooo 2017-01-04 08:56
Nie licz na wiecej niż 3100 brutto
Taki polski kapitalzm hahaha
I niby lotnictwo dalej trepey emerytowane awansują sie na wzajem i podwyżki biorą
A tak wogule to niech żyje 120 lat naczelny
Programista wzl hahaha
10
Karolcia 2017-01-09 19:57
Dziwię się,że wszyscy pozamykali "dzioby". Wszystko się Wam podoba Prezes w kiepskim stylu, w rozkroku rządzi, tyle było obiecywań i nic. W innej firmie zbrojeniowej zagrozili strajkiem i dostali po 200 podwyżki a tu już 5-ty rok sucho, średnia maleje, w Warszawie średnie płace podwoiły się. Jak długo taki postrach wytrzymuje dawna, oświecona, aktywna załoga. Co się z tymi "lotnikami" dzieje, nie umieją wycenić swojej pracy,specjalizacji. To jakaś zmowa aby tak tracić wypracowany prestiż.
14
Glaca 2017-01-11 20:19
To jest prawda. Siedzimy wszyscy na tyłkach i cichutko po kątach narzekamy. A ja wam powiem - mamy do dupy związki . Mamy do dupy kierownictwo. No i zarząd z prezesem też jest ......
Prezes olewa wszystkich i wszystko . Nie radzi sobie z problemami. Jego podwładni po latach banicji dorwali się do władzy i myślą że potrafią kierować załogą. Niektórzy mają ją po prostu gdzieś i dalej pilnują tylko swoich stołków. A w ogóle to się rzygać na to wszystko chce. Zarząd nawet nie potrafi skupić akcji od pracowników. Żenada . Ktoś powie że to ogólniki i żadnych konkretów. A o jakich konkretach pisać jak każdy z pracowników wie o co chodzi tylko boi się o tym wszystkim mówić

13
Pracownik 2017-01-14 14:02
Święte słowa GLACA , święte słowa. Jeszcze dorzuciłbym emerytów którzy już dawno powinni odejść po szumnych zapowiedziach prezesa. A jak już zostają to szkolić nie chcą innych w obawie przed przymusowym przejściem na emeryturę , a roboty co raz mniej. Rzeczywiście wszystko do d.....
12
antyfan 2017-02-04 23:49
Jak patrzę jakimi ludzmi obsadza się stanowiska to wniosek nasuwa się jeden aby akcje sprzedawać jak najszybciej bo ta firma wysoko się nie wzbije z takimi analfebetami
9
Lopez 2017-02-07 20:04
Tak sobie poczytałem. Żeby było jasne mechanik który cała swoją karierę robi papierem ściernym niech nie myśli że jest mechanikiem i że należy mu się niewiadomo ile. Bo nie podpisał się nigdy w dokumentacji. Przy okazji pozdrowienia dla Suchej.
1
MECHANIK LOTNICZY 2017-02-09 08:41
Lopez. Mechanik w WZLu musi pracowac na trzech takich jak ty. Szanuj tego mechanika, bo dzięki niemu masz co jeść.
9
warszawiak 2017-02-25 08:51
Cenzura jak w PRL.
Wycięto mój post.
Prawda zwycięży.



16
Klakier 2017-03-06 07:30
Ostatnio wszystko jest wycinane, może wszystkie wpisy nieprawomyślne?

To może coś pozytywnego przejdzie?

Niech żyje Zarząd, Dyrekcja i Kierownictwo!

Hip hip hurra!
11
WZL worker 2017-03-18 23:15
forum zamilkło. Czyżby wszyscy zaakceptowali nowe regulacje płac ? Tylko dla kogo się pytam, dla słoi podwyżki ? Zalewają nasz zakład jak Tsunami, jak Wiatr. To Oni zasługują na więcej po kilkunastu miesiącach pracy, kilku latach ...wypracowali sobie zarobki ? Po co te tabelki się pytam ...? Chyba tylko dla prezesa aby przedłożyć wyniki. Ile silników w tym kwartale zeszło z produkcji, kto zrekompensuje ludziom wkład na koniec Roku aby nadrobić niekompetencje osób odpowiedzialnych za ciągłość..?
Mnóstwo pytań pozostaje, ktoś w końcu otworzy puszkę Pandory.
Co z tą piękną przemową niczym z TVN-u.
Pan Prezes patrzy w przyszłość, daleką przyszłość niczym 1948.
I zawsze znajdą się cudotwórcy gotowi obiecywać stworzenie nowego, który od wizji Szaleńca dzieli tylko krok. Niestety, piekło wybrukowane jest dobrymi chęciami. A dwa plus dwa wcale nie musi się równać cztery.
8
kameleon 2017-03-19 09:37
Człowieku, gdzie tam zamilkło! 90% postów jest wywalanych zanim zdążysz je zobaczyć!

Sam próbowałem to wiem, albo wcale nie wchodzą, albo znikają po kilkudziesięciu minutach. Zobaczymy ile Twój powisi. Taka to wiarygodność portalu GoWork. Podobno przedstawiciel dyrekcji cenzuruje.

Wystarczy tu wpisać słynny żart prezesa z ostatniego wiecu - my nikomu nie będziemy nic zabierać, my wam po prostu nie damy.
8
ehh 2017-03-21 22:56
Przecież wiadomo, że tabelki są po to by temu co za dużo zarabia upier hmm.. dzielić trochę z wypłaty (mniejszość). Ci co mniej zarabiają i spełniają wymagania by awansować niestety o tabelkach mogą zapomnieć.

Nowa regulacja jest po to by dać mniej premii i obniżyć ogólne zarobki. Proste

Tylko po co te czarowanie o regulacjach, nowych stanowiskach i inne pierdoły?

W sumie przy tych nowych stawkach (obniżkach) to pewnie mimo wszystko kilka osób znajdzie się zadowolonych bo ktoś tam podwyżki musi dostać. Nowak? Kowalski? Wątpię.
Prędzej jakiś dyrektor czy ktoś inny.
6
Mirosław Nowak 2017-03-22 08:25
Rzeczywiście nie spodziewam się podwyżki niestety.
3
Maciej 2017-03-22 14:28
Interesuje mnie praca w WZL w Dęblinie (tokarz, frezer).
Czy ktoś z Was ma opinie nt tego miejsca? Jest sens w ogóle wysyłać cv?
warszawiak 2017-03-24 22:25
Maciej,tyle jest opinii co ludzi a wysłać curriculum vitae jest rozwiązaniem sensownym.
Może będziesz miał farta,czego Ci życzę.

1
Nowotwór 2017-03-26 00:25
No widzę iż Lira rządzi. Pan Panie dyrektorze ( celowo napisałem z małej) zna pan załogę. Góra 150pln podwyżki to chojność.
Niestety nasi kierownicy mogli nas docenić, niestety Dyrekcja tnie maksymalnie.
Stolyca to nie Bydgoszcz.
Pozdrawiam

5
Belmondo 2017-03-29 14:38
Super-w końcu ktoś zainteresował się poczynaniami niezłomnego p. Zenka z hamowni.Idą zmiany-ale na lepsze.Dzięki
1
Glaca 2017-03-29 16:51
Wszyscy wiemy / no może nie wszyscy / o jakiego Pana Zenka z hamowni chodzi. Jedyny trep z jajami. Zresztą zawsze je miał. I zawsze walczył i widać walczy dalej o swoich pracowników . Nie można tego powiedzieć o innych kierownikach . A szkoda bo była szansa . Ale stołek ważniejszy
A Pan Zenek z hamowni proszę zawsze pisać z dużych liter. Tylko jego
6
warszawiak 2017-04-08 08:46
Glaca.
Pisząc o jajach, miałeś na myśli z pewnością jaja wielkanocne.
Za wyrażanie poglądów odmiennych od linii programowej kierownictwa można znaleźć się za bramą.
To dotyczy zwykłych pracowników.
Pracownicy"niezwykli"mają dobrą emeryturę oraz etat w WZL-4,co czyni ich naprawdę szczęśliwymi ludźmi.
Tak więc pisząc o walce,doceniaj bardziej szeregowych pracowników i ich inicjatywy, a nie ludzi posiadających na wyposażeniu spadochron emerytalny.


8
WZL4 worker 2017-04-23 00:24
straszna chała, czas na oczy nałożyć gruby tusz, czego chciałeś Leszku...to już suę stało :( z nikim się już nie dzielisz. Wynoś się, wynoś...do Bydgoszczy
8
drugi worker 2017-04-23 10:58
Sprytnie nas otumaniono. Jeszcze niedawno gotowi byliśmy walczyć o podwyżki, których nie było już tyle lat.

Teraz każdy się cieszy, że go nie zredukowano, że jeśli pracuje to nie stracił lub niewiele stracił z wynagrodzenia, które miał zgodnie z poprzednim regulaminem płacowym. I to w sytuacji kiedy poprzedni rok dał rekordowe zyski.

Tylko władze wesoło się uśmiechają, no i PGZ odsysa na misiewiczów, bo przecie produkcji to oni żadnej nie robią, to skąd mają wziąć?
17
WZL4 worker 2017-05-14 21:30
Jutro przypada międzynarodowy dzień rodziny . "Dwie godziny dla rodziny" i co? Wyjdziemy wcześniej , no wątpię. Produkcja leży, każdy leży...nawet ten co robił za trzech też po regulacjach płacowych będzie leżał. Sklasyfikowano tych pracowitych z tymi co tylko przychodzili do pracy.
Leserów i pijaków z tymi co mieli ambicje. Komu będzie zależało na premii motywacyjnej. Żenada i śmiech. Prostaki będą mobbingować: weź się za robotę bo nie dostaniesz premii- a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się w łeb bo za te 10% z tej żałosnej podstawy to ja mogę teraz tylko przychodzić do pracy.
Pan prezes mnie zmotywował
Hip Hip hurrra!
14
warszawiak 2017-05-20 13:32
W warszawskich marketach trwa obecnie majowa promocja na narzędzia ogrodnicze, w tym taczki.
Można przecież w ramach podziękowań za całokształt,zaparkować ów bolid u drzwi, jakże"prężnie" działającego NSZZPW,względnie zamontować na drzwiach tabliczkę pt.Urządzenie wyłączone z ruchu.

Komórka Ppoż oraz BHP powinna wzbogacić się o jeszcze jeden element.
Chodzi mianowicie o ratownictwo medyczne,w miejsce zamordowanej zakładowej służby zdrowia.
Mam nadzieję,że szef komórki zna się na rzeczy i w razie czego fachowo przeprowadzi resuscytację.

Kodeks Etyki Grupy Kapitałowej PGZ.
Żyje to coś?
Jakie sukcesy ma na swoim koncie powołana Szanowna Komisja?

Mój pomysł ze skrzyneczkami przepadł widać bezpowrotnie.
Pan Jacek nie zaryzykuje swojej kariery dla dobra pospólstwa.
Obecne status quo ma się dobrze.

Kiedy skończą się igrzyska(sprzedaż akcji)pracownicy upomną się o chleb.
Upomną się?



7
Umiarkowanie Zadowolony 2017-05-23 20:40
Kolego Warszawiak
mogę Cię zapewnić,że Komisja Etyki żyje i ma się dobrze
niestety nie mogę nic napisać o jej" sukcesach", ponieważ wszelkie sprawy i nazwiska które są zgłaszane
objęte są klauzulą poufności
pomysł ze skrzyneczkami jak napisałeś nie przepadł,już wkrótce będzie ich kilka w różnych punktach zakładu- "Pan Jacek" będzie miał zmartwienie prawda?
ostatnim swoim zdaniem pięknie byś zabłysnął na jakimś rosyjskim forum oni uwielbiają takie slogany-
brawo TY
P.S
NSZZPW -pewny jesteś,że piszesz na forum WZL-4 SA. bo u nas nie ma takiego Związku
Kolego tą taczkę to kupiłbyś po cenie a nie w promocji,nie żałuj na taki szczytny cel!
2
warszawiak 2017-05-24 09:17

Właśnie ta klauzula poufności powoduje,że jest źle.
Zaufanie można mieć tylko do fachowców z zewnątrz.

To dobrze,że pojawią się na terenie owe skrzyneczki z pytaniami do dyrekcji.
Mam nadzieję,że Szanowna Dyrekcja odpowie na wszystkie pytania.

Co do sloganów,to w każdym państwie istnieją ludzie którzy w nie wierzą.
Slogan nie ma stałego zameldowania w Rosji.

Ostatnim prawdziwym,walczącym związkiem zawodowym na terenie WZL-4 była "Solidarność".
Zastanawiające jest dlaczego tego związku już nie ma.




5
Umiarkowanie Zadowolony 2017-05-24 20:59
Komisja musi zachować poufność i uszanować prywatność osób,które zwracają się po pomoc to nie jest Trybunał Robotniczy aby publicznie piętnować ludzi
Fachowców zewnętrznych masz w Państwowej inspekcji Pracy i Sądzie Pracy,ale według mnie sprawy zakładu powinniśmy załatwiać we własnym gronie,jest to możliwe,ale nie przez forum
Pisząc o skrzynkach miałem na myśli skrzynki kontaktowe Komisji d.s Etyki
Wszelkie pytania możesz kierować również przez Związki lub Radę Pracowników o ile nie chcesz osobiscie
O ile pamiętam to były tylko próby założenia Solidarności w zakładzie,ale wtedy nazywaliśmy się LZR-4 i byliśmy typowo wojskowym zakładem.MON nie zgadzał się na Solidarność w wojsku i ówczesna dyrekcja zdusiła to w zarodku
Czas walczących Związków dawno się skończył- inne czasy Kolego
Teraz liczy się ekonomia i forsa w kasie,kto ma do niej klucz ten rządzi
I wszelkie wielkie słowa i frazesy nic nie dają
Pozdrawiam
P.S może spotkamy się na terenie zakładu i porozmawiamy?
1
warszawiak 2017-05-25 09:39
Zakładowe brudy należy prać w zakładowej pralce.
Nie zgadzam się z tym.
Zakładowa pralka nie wypierze tak dokładnie jak to uczyni pralka zza bramy,wolna od ewentualnych nacisków,niezależna,dająca pewność,że sprawca korupcji,molestowania seksualnego lub mobbingu zostanie potraktowany kodeksem postępowania karnego.
Jakie kary może nałożyć Komisja Etyki?
Rozmowa pojednawcza po raz pierwszy,drugi,trzeci...itd.?
Naprawdę wierzysz w samooczyszczenie się jakiegokolwiek środowiska?
Ponad 60-letni WuZeLek dopiero 14 września 2016 roku zapoznał się z niewiastą o imieniu Etyka.
Czy likwidacja zakładowej służby zdrowia była postępowaniem etycznym?
Ilu pracowników fizycznych zasiada w Komisji Etyki?
Twoim zdaniem czas walczących związków zawodowych minął.
Jaki jest więc sens utrzymywania na terenie firmy tego czegoś z tym kimś?
Teraz liczy się ekonomia...napisałeś.
Wyjaśnij mi więc proszę sens istnienia hotelu pracowniczego w aspekcie ekonomicznym.
Pracowników można znaleźć w Warszawie lub okolicach,skąd więc sens ściągania pracowników z daleka i umieszczania ich w hotelu?
Ekonomia na wesoło.
Rządzącym trzeba patrzyć na ręce,tym bardziej,że to Spółka Skarbu Państwa a nie prywatny folwark IMĆ Pana Dobrodzieja.
Spotkanie i rozmowa z Tobą?
Pisząc tutaj docieram do znacznie większej liczby ludzi.
Zostaje też trwały ślad w postaci napisanego postu,chyba,że okrutny Cenzor zajrzy tutaj
To jest moja odpowiedź.
Usuwanie niektórych moich postów,wręcz cenzurowanie moich subiektywnych opinii na temat WZL-4, to element pogardy dla myślących inaczej.
Świadomy swych wielu wad,klakierem żadnej władzy nie byłem.





6
Umiarkowanie Zadowolony 2017-05-25 20:02
To jest Twój punkt widzenia,który uważasz za jedynie słuszny
Jesteś przekonany,że żadne działania nie mogą przynieść efektu,tylko kajdanki i gorące żelazo
Ja uważam inaczej,ale nie będę Ciebie przekonywał mimo lat jestem optymistą w tej sprawie.
Piszesz,że coś jest nie etyczne a czy etyczne jest wylewanie anonimowo gorzkich żali w internecie
Czy z równym obrzydzeniem bierzesz co miesiąc forsę z tej firmy?
3
Glaca 2017-05-27 18:34
Komisja na dobrą sprawę jeszcze się nie rozkręciła. Trzeba dać jej trochę czasu. Mimo wszystko sądzę że niektóre funkcyjne osoby przestaną w końcu drzeć mordę z byle powodu. To jest nic innego jak pewien sposób psychicznego molestowania podwładnych i nie tylko. I nie jest to jak się komuś wydaje zwykły
opie.....ol Dajmy tej komisji szansę a może przestaniemy się w końcu wkurzać na wyrzucane pieniądze na pseudo hotel , na tabun samochodów służbowych / dowożenie do Rembertowa / i tak można by jeszcze wymieniać
A na koniec pytanie: co z podwyżką Panie PRZEWODNICZĄCY już nie wiem nawet jakich Związków
8
Wołodyjowski 2017-06-06 18:10
Jutro będzie szansa na Walnym Zgromadzeniu coś zmienić albo przynajmniej głośno powiedzieć co nas boli. Szykujmy akcje i o trzynastej do ITWL - pokażmy swoją siłę. W końcu jako akcjonariusze jesteśmy przecież właścicielami kawałków Spółki. Szable w dłoń!
8
Kmicic 2017-06-17 22:30
I co? Przyklepali Zarządowi premie roczne, wszystkim udziałowcom wszystko się podoba. Tylko tutaj anonimowo odwagi nie brakuje.
8
Zagłoba 2017-07-06 09:04
Ale czternastka jest!
3
WZL4 worker 2017-07-06 22:14
Nie 14stka a premia. Kiedyś wliczały się premie, nadgodzinki ale obecnie to tylko "premia" aby Prezes nie musiał juz na koniec roku dawać premii.
Podwyżka miała być ale i związki już odpuściły.
Ciekawe co jeszcze nam obetnie. Nawet nad godzinki są już płacone po odbiciu przepustki czyli jakby nikogo nie było w firmie-a kto udowodni ile godzin pracownik przepracował ?
Byznes is Byznes to mówię wam ja ...WZL4 worker
8
Iza 2017-07-23 17:11
@WZL4worker zgłaszaliście tę sprawę z nadgodzinami? Bo z tego co piszesz to nie wygląda to za dobrze. Jeśli możesz opisać sprawę dokładniej tutaj na forum, to może pracodawca będzie mógł się do tego odnieść i wyjaśnić całą sprawę.
5
Glaca 2017-10-04 19:40
Wiecie co robi Pan Prezes . Pan Prezes robi swoje / czytaj wykonuje polecenia PGZ /
Wiecie co robi Pan Przewodniczący .Pan Przewodniczący wali głupa!
Wiecie co robi załoga . Załoga zapier......la . Bo nie ma wyjścia.
Wiecie , jestem ciekaw kiedy załoga straci cierpliwość ?
5
Iza 2017-10-05 07:42
@Glaca nie to końca wiem, do masz na myśli? Co prawda ja oczywiście nie jestem pracownikiem WZL-4, ale taka hierarchiczność „poleceń”, a może raczej zaleceń wydaje się z mojego punktu widzenia w miarę normalna. Możesz wytłumaczyć, co w tym przypadku tak szokuje? I dlaczego pracownicy mogą według Ciebie stracić cierpliwość?
Izydor 2017-10-11 21:26
Iza, mogą stracić cierpliwość bo Pan Prezes dużo obiecał wiele razy, a efekty realizacji tych obietnic nie są dla załogi zadowalające, ogólnie jest gorzej niż było - rozliczanie godzin, służba zdrowia, reorganizacje w zakładzie, nie mówiąc o wynagrodzeniach, zawłaszczanie zysków przez PGZ. Pan Prezes nie ma czasu przyjrzeć się zakładowi, bo wpada zwykle raz w tygodniu lub rzadziej i zdąży tylko podpisać dokumenty. Teraz dodatkowo niepokój budzi perspektywa łączenia kilku spółek z naszą, ludzie boją się redukcji albo równania naszych pensji do poziomu prowincji, z której Pan Prezes dojeżdża z macierzystego zakładu.
6
Zostaw swoją opinię o WZL-4 - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WZL-4