brak logo

WZL-4

Warszawa

Opinie o WZL-4

Gomuła 2016-04-24 10:57:01
Bingo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Związki rzeczywiście są do d..py. Przypominam że już sześć lat nie było podwyżek.
A i chyba teraz związki też nie mają szans żeby coś załatwić w tym temacie.Mówi się o jakiejś regulacji.Ktoś sobie jaja robi z załogi
4
Blodon 2016-04-27 00:03:12
A Ja się wypisałem ze związków ,które siedzą u prezesa w kieszeni na początku roku a ten łotr cały czas mi odcina z pensji składkę na te śmieszne związki zawodowe.
Wszyscy kradną
3
cierpliwy 2016-05-05 06:06:08
No i w piękne upalne dni będziemy wychodzić z pracy po godzinie 15. Dziękujemy panie prezesie..
3
Pracownik 2016-05-05 17:15:31
Będziemy wychodzić o 15 bo Słoiki (Zamość) mają ciężko z hotelu wstać na 6 . Od zawsze było 6-14 w okresie letnim !! Ogólnie to co się wyprawia w zakładzie to jest śmiech na sali :) kosztem pracownika chcą osiągnąć coś gdzie podwyżki gdzie jakaś motywacja dla tego pracownika ! Naprzyjmujcie jeszcze więcej technologów !! nierobów ! Gdzie podwyżka !! gdzie 14 pensja która dawno powinna być wypłacona zgodnie z kodexem pracy !!
2
Mistrzunio 2016-05-05 17:28:44
1. Hotel na zakładzie pracy pffff nie zarabiający na siebie dla kogo i po co ? Dla słoików niech kupią sobie mieszkania bądź wynajmą dlaczego zakład ma do tego interesu dokładać !!
2. Samochodówka nie za dużo kierowców !!
3. Strefa amerykańska i ci ludzi wokół panoszący się śmiech na sali !
4. Może jakiś dodatek dla pracowników nie palących są bardziej wydajni niż ci co palą i tracą czas !!
5. Ochrona śmiech na sali !!
6. Co z emerytami po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracują młodym ludziom zabierają prace !!! Wasz czas to działka !!
6
Ciekawski 2016-05-06 06:27:02
Czy Pani (usunięte przez administratora) która wchodzi w skład rady nadzorczej to ktoś bliski naszemu Panu prezesowi?
Glaca 2016-05-08 19:45:30
Jak takiś ciekawski to się zapisz na rozmowę do prezesa.Nic prostrzego
Glaca 2016-05-11 18:45:48
Zapomniałem zapytać - z czym się wam kojarzy Rada Nadzorcza?
Czekam na propozycje
młody 2016-05-11 20:54:11
Jakie są perspektywy dla zakładu za kilka lat ?
Kudłaty 2016-05-11 21:02:40
Rada nadzorcza - i w naszym przypadku, i w innych mi znanych - banda darmozjadów, które albo są baranami, albo mają zakład w d*pie, przyklepują każdy najgłupszy pomysł zarządu biorąc w ten sposób udział w rozwalaniu dobrze zorganizowanej firmy.
A Ty jak myślisz?
2
Pracownik 2016-05-12 18:37:08
Perspektywy młody to ty będziesz miał w CASTORAMIE albo LIDLU. No chyba że chcesz od razu zostać jakimś szefem produkcji,dyrektorem albo kierownikiem.No to wtedy masz perspektywy.Ale nie daj BOŻE zwykłym robolem
młody 2016-05-12 23:57:02
Castorama lub Lidl to ostateczność, może rozwinie się temat remontu silników produkcji zachodniej np. F-16 i inne. Kto decyduje o składzie osób tam zaangażowanych?
Ciekawski 2016-05-13 22:25:42
Na pewno nie doświadczenie - a niestety jedynie znajomości.
Prędzej dostaniesz tu robotę mając w CV sprzedaż na kasie w carrefourze (+ koneksje niż wyższe wykształcenie. :)
1
Ciekawski 2016-05-13 22:26:46
Kto tu pracuje ten wie..
Niestety :)
1
Ciekawski nr.1 2016-05-13 22:42:37
Niestety.. Ale nie powielaj kolego mojego nicku :)
karolcia 2016-06-15 15:29:59
Dlaczego wszyscy zamilkli,czyżby szykowały się jakieś niespodzianki dla załogi?
Koralik 2016-06-15 19:42:52
Tak, po dzisiejszym wiecu i agresywnym wystąpieniu związkowców to może być tylko lepiej. Prezes wypowiedział porozumienie płacowe, następne może być tylko gorsze bo przecież ktoś musi tę bandę darmozjadów z PGZ utrzymać, no i nowego członka zarządu bez przydziału, który na pewno się przyda ale jeszcze nie wiadomo do czego. Przynajmniej nie zaszkodzi zbyt dużo bo będzie wpadał do firmy jak prezes - raz na tydzień albo rzadziej, bo nie ma czasu na głupoty.

Przyszłość rysuje się różowa - każda nowa inwestycja powoduje milionowe straty, kiedy umrze stara technika, my pewnie razem z nią, bo kto dziś zatrudni ludzi po pięćdziesiątce? Nawet młode plecaki mogą mieć kłopoty.
3
Glaca 2016-06-20 16:40:05
Zamilkliśmy ze zdziwienia , bo i po co nam trzeci członek zarządu. Na dodatek odpowiedzialny za jakość produkcji.Mamy przecież szefa kontroli mamy ISO.
Ale kasę to pewnie przytuli gdzieś koło siódemki.Ciekawe jakie my dostaniemy dodatki. Pewnie też koło siódemki ale dyszek.
6
koko 2016-06-25 19:07:41
K rzuć sobie okiem na stronę firmy www.wzl4.mil.pl w zakładce Kariera - coś tam zawsze jest, obecnie trzy oferty
Face 2016-07-21 09:07:25
Ciekawe czy prezes dziś "splunie załodze w twarz" i zabierze 13 czy jak to nazwał "nagrodę". Ciekawe jest również czy część oszołomów będzi mówić, że "PADA DESZCZ I TO TEŻ WINA PO I KODu a PIS URATUJE ZAKŁAD"
Arse 2016-07-21 09:27:39
Face
Nie dobijaj mnie człowieku. Jeszcze się łudzę. Nie wiem tylko czy to co robi prezes i przyklepuje mu rada nadzorcza to za wiedzą i zgodą PISu, czy też nikt nad tym nie panuje. A może to realizacja idei nowego PISowskiego prezesa PZG?
1
Face 2016-07-28 09:40:53
Trochę nie wiem o ci chodzi, że jest tak dobrze? I dobrze płacą? Napewno nie wszystkim. Znam takich co mają mniej niż 17 pln brutto i nie są to nowi pracownicy ani w jakiś sposób podpadnięci.
Abadon 2016-08-01 11:22:39
Co sądzicie o dodatku który miał na celu likwidację tak zwanych "kominów płacowych" hehe.? Myślę że i tak był w wielu wypadkach przyznawany nieuczciwie. Na P3-N nikt nie dostał na galwanicznym tylko jedna osoba, na innych wydziałach podostawali nawet ci co mają stawki ponad 23 zł na godz., a ci co mają mniej to nic. Są tacy co mają poniżej 20 i nie dostali. Sądzę że nikt oprócz kierowników nie miał nad tym kontroli, a oni dawali tym co im dobrze w tyłki włażą. Niektórych ciężko nazwać kierownikami tak jak "Ołowiana [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] vel Gruzin", tam rządzi inny gość lub niejaki "Wanna" Większość wie o kogo chodzi. Zresztą "Globus" też nie lepszy, boi się swojego cienia.
4
Glaca 2016-08-10 13:34:41
A ja sądzę krótko - HWDK
Gość 2016-08-15 17:31:26
Tak sobie czytam te wasze wypociny,biadolenia,narzekania jak to jest bardzo źle,ale Wy jako pracownicy nic nie robicie w tym kierunku aby było lepiej.Na wszystko się zgadzacie bo tak jest wygodniej.A może byście tak zebrali się wszyscy w jedną grupę i zawojowali o swoje. Boicie się głośno odezwać w swojej sprawie Milczenie i pokątne gadanie nic tu nie da.
4
A 2016-09-09 17:42:25
Chciałbym sprzedać akcje pracownicze WZL-4.
Czy wiecie kto je skupuje?
Gdybym miał akcje spółki notowanej na giełdzie to nie ma problemu,zaś akcje WZL-4...
dziwoląg :) 2016-09-14 06:53:52
Kolego "A" szkoda że tu jakiegoś kontaktu do Ciebie nie ma. Chętnie bym z Tobą porozmawiał.
A jeśli chodzi o ciągłe biadolenie !!! Ludzie tu naprawdę nikt nikogo na siłę nie trzyma !!! Nie chcę ani bronić Dyrekcji za kroki jakie poczyniają ani załogi że komuś jest źle. Różowo nie jest nigdzie. Sami wiecie, że ciągle są tu jakieś zmiany ostatnio i że będą do końca roku jeszcze większe. Także proponowałbym się wstrzymać i zobaczyć jak to wyjdzie w praniu a nie ciągle coś komuś nie pasuje. Nawet w dobrym małżeństwie czasem trudno się dogadać a gdzie mowa o zakładzie i przy tylu osobach. Na wydziałach czy w biurowcu tak wszyscy się dogadujecie i jesteście zgodni i mówicie jednym językiem ??? Napewno NIE !!! A wiem do z własnego doświadczenia. Pomijając wszystko - to gdyby tak źle tu było wszytko to nie pojawiało by się tu sporo nowych pracowników - nie wnikając czy to rodzina, znajomi czy całkiem ktoś obcy. Może tak ktoś czytający ten wpis a mający wpływ na podjęcie decyzji założyłby forum na stronie zakładu i tam na spokojnie można by było odnosić się do konkretnych zarzutów, problemów i co kogo boli może bardziej oficjalnie a nie TU anonimowo ogólnie o wszystkim. Wydaje mi się, że niektórymi wpisami na tej stronie, sami sobie wystawiamy dziwną opinie o NAS samych i całym Zakładzie !!! Po co - nie wiem. Zdaję sobie sprawę, że zaraz wielu niezadowolonych tu się odezwie i potraktuje mnie jak dziwoląga ale cóż :)
5
OLO 2016-09-21 20:14:23
A u nas nie ma "Misiewiczów" ?
2
Młody 2016-09-22 09:38:14
Nowy członek zarządu?
5
Były pracownik. 2016-09-25 22:01:49
Tak sobie czytam te wasze narzekania, które są stare jak świat w tym zakładzie .
Jest to zakład specyficzny który już dawno temu powinien być uporządkowany.
Przepracowalem w WZL-4 blisko 20 lat na P-6 I zawsze był ten sam problem z wynagrodzeniami, znajomosciami I emerytami wojskowymi. 10 lat temu powiedziałem sobie dość tego bałaganu i się zwolniłem pomimo że miałem na uyrzymaniu 4 osobową rodzine. Obecnie dalej pracuję w brańży lotniczej i mam zarobki jako mechanik lotniczy w granicach 10000 brutto miesięcznie. Piszę o tym poniewaz nic was nie trzyma w tym zakładzie. Zamiast sie rozpisywac jak jest żle i nedobrze w WZL-4 to poszukajcie nowej pracy a sami zobaczycie że jest wiele firm oferujących dużo lepsze warunki pracy i płacy. Kiedy pracowałem po firmie krążyła zasada jak sie nie podoba to się zwolnij i to właśnie uczyniłem i jestem dziś bardzo szczęśliwy że wyrwałem się z tego burdelu. Dziś jak bym spotkał swojego byłego przełożonego ( dalej pracyje w WZL- 4 na dyrektorskim stanowisku) to bym mu chyba na kolanach podziekował że musiałem sie przez niego zwolnić.
Tak wię nie bójcie się zanleźć sobie inna pracę , przecież jesteście fachowcami. Kiedy pracowałem wiele osób odeszło z firmy lub zostało zwolnionych i o dziwo wiekszośc na tym dobrze wyszła.
Zycze powodzenia w szukaniu nowej pracy. Nie bócie się ruszyć z WZL-4
18
Były pracownik. 2016-10-05 23:33:44
Na pewno większych niż w WZL-4
1
warszawiak 2016-10-14 16:28:16
DF pyta się o zarobki.
A kim ty jesteś,jaki masz fach?
Jesteś kobietą czy mężczyzną,interesuje cię praca w kierunku sprzątania powierzchni płaskich czy w biurze?
Jesteś mechanikiem lotniczym,tokarzem czy trollem wchodzącym na takie strony jak ta i zawracającym cztery litery?
A może jesteś spadochroniarzem z dęblińskiego desantu?
Człowieku,chcesz mieć wiedzę absolutną to wal do źródełka, czyli na Księcia Bolesława,względnie wystukaj w swoim srajfonie czarodziejskie cyferki do WZL-4.
Przecież dobrze wiesz,że zarobki zależą od fachu jaki się ma,choć zdarzają się dosyć często odstępstwa w tym temacie.
Bywaj zdrów.
2
Wzl worker 2016-10-14 21:13:28
Wow! Jestem pod wrażeniem , napisz co łykasz ze tak fantazja cię poniosła
2
Osioł 2016-10-15 15:00:27
Generalnie zasadą jest, że jeśli masz wykształcenie, doświadczenie i umiejętności to możesz dostać nawet ponad 3,000 brutto z premią, a jak się doubezpieczysz to i do lekarza szybciej się dostaniesz.
Gabinet lekarski na miejscu - zlikwidowano, umowy z zewnętrzną przychodnią też zostały zerwane, pożegnano nawet pielęgniarkę zakładową.
Jeśli nie masz wykształcenia/doświadczenia/umiejętności ALE masz plecki, to możesz dostać kilkanaście tysięcy brutto i ze 40% premii.
Poza tym wydaje się, że bez chociaż mikroplecków to tu przyzwoitej pracy nie znajdziesz, chyba że ciężka robota za psi grosz.
6
haha 2016-10-20 22:19:44
Boże widzisz i nie grzmisz.. Nie znam osoby co by nie miała 3000 brutto. Bez względu na widzę i doświadczenie, plecy czy ich brak. Idźcie spać
Ryjek 2016-10-21 07:51:35
Z poziomu zarządu nie widać
2
Glaca 2016-10-22 12:15:03
A propos zarządu i decydentów WZL4. Niech mi ktoś powie dlaczego na targach w Kielcach p. Król korzystał ze służbowego samochodu i kierowcy chociaż nie miał do tego prawa. Nie wstyd mu .Za mało zarabia ? Nic się w tej firmie nie zmieniło. Nowe trepy dostały się do koryta i z niego korzystają. A robol jak zwykle - szósty rok i podwyżki nie ma
4
Koko 2016-10-24 11:44:41
Nie trepy tylko niezastąpieni emerytowani specjaliści do spraw produkcji lotniczej
3
Pracownik 2016-10-24 18:20:55
A może by tak PIP - em gościa postraszyć
Jacek K. 2016-10-25 00:01:50
Sylwek, zapomniałeś dodać że jako jedyny z pracowników nie zdałeś wtedy egzaminu z języka angielskiego organizowanego nie przeze mnie tylko jako warunek dla firmy i pracowników przez Pratt&Whitney. Zapomniałeś także dodać że dostałeś czas i dofinansowanie na indywidualny kurs języka angielskiego żeby dorównać do kolegów (chyba nic nie pomyliłem, to było wiele lat temu), też się nie udało.. Zapomniałeś też dodać że w międzyczasie pracowałeś w PLL LOT, a jednak wróciłeś do WZL4? Dlaczego nie wiem..? Dostałeś wiele szans, miałeś ambicje i chwała Tobie. Za to Cię ceniłem. To nie ja Ciebie zwolniłem, Tylko ty sam. Jeśli Ci się powiodło w innych firmach to chwała Tobie. Jak opanowałeś j. angielski tym bardziej. Wtedy był krótki czas na weryfikację kwalifikacji językowych pracowników a mimo to dostałeś szansę. Wtedy jej nie wykorzystałeś, być może później miałeś więcej czasu, praktyki za granicą. Bądź sprawiedliwy, nie pomijaj faktów i nie pisz bzdur że to ja Ciebie zwolniłem. Pozdrawiam. Z imienia i nazwiska. Zapraszam do odwiedzenia firmy w wolnym czasie.
Jacek Król
4
Jacek K. 2016-10-25 01:13:59
Szanowny Panie Glaca,
Pisze Pan bzdury i kłamie. Zwykły hejt. Pisząc anonimowo łatwo jest wykreować każde kłamstwo. To taka dziś norma w przestrzeni publicznej :(
W przeciwieństwie do Pana podpisuję się z imienia i nazwiska. Nr telefonu i adres email na stronie firmy.
Odwagi Panie Glaca.. :)
Jacek Król
p.s. określenie trep mnie nie obraża - w ten sposób pan siebie dezawuuje pisząc taką sieczkę na tym portalu. Co do Kielc, szkoda że nie ma Pan pełnej informacji ile osób i kto podróżował samochodem służbowym do Kielc na MSPO 2016 :)
Pytanie: co to forum ma wspólnego z jego przeznaczeniem - ocena pracodawcy?
5
warszawiak 2016-10-31 21:00:20
Mógłbym zacząć tak:
Panie Dyrektorze Handlowy WZL-4 SA w Warszawie.
Jednak zacznę tak, jak się do Pana zwracałem kilka lat temu w Zielonce(kiedy jeszcze byłem pracownikiem firmy):
Panie Jacku,proszę nie oczekiwać,że Sylwek odezwie się do Pana,wszak poziom frustracji u tego człowieka jest naprawdę wysoki,frustracja wręcz wylewa się z jego tekstu pełnymi wiadrami.
Szkoda,że przez tyle lat nie mógł Sylwek wyjaśnić z Panem tych spornych kwestii,nie byłoby wówczas Sylwkowego postu na tych stronicach.
Panie Jacku,to dobrze,że istnieje takie forum jak to,na którym można wyrazić swoje zdanie.
To jest jak wino wieloowocowe gdzie trolling,hejt i merytoryka stanowią części składowe tego trunku.
To wino może mocno trzepnąć i zachwiać równowagą człeka szlachetnego,o wyrazistych poglądach,który podpisuje się pod tekstem imieniem i nazwiskiem,jak to Pan raczył uczynić.
Na forum trzeba mieć grubą skórę odporną na słowne cięcia.
Pan nie wytrzymał i dokonał abordażu na okręt,na którym nie ma żywej duszy.
Jest Pan osamotniony w tej odwadze,skąd zatem ta anonimowość na forum?
Ojcem anonimowości jest Strach zaś Matką Redukcja.
Ludzie zwyczajnie się boją,że utracą pracę,jeżeli wyrażą swoje zdanie na temat działalności firmy.
Pracownicy mają mnóstwo pytań,pomiędzy sobą dyskutują na zakładowe tematy zaś oficjalnie nie chcą się wychylać,ot C'est la vie.
Panie Jacku,niech Pan zgłosi do Dyrekcji następujący pomysł.
Aby zainstalowano na wszystkich wydziałach a także w biurowcu, niewielkie skrzyneczki,do których pracownicy mogliby wrzucać zapisane na karteczkach swoje uwagi,pomysły,spostrzeżenia,zapytania odnośnie funkcjonowania firmy.
Wiem,wiem,każdy ma przecież charakter pisma i ...po nitce dojdą do kłębka czyli pracownika.
Można przecież każdy tekst napisać w domu na kompie i gitara.
To oczywiste,że na tych karteczkach znajdzie się treść mądra i merytoryczna,jak też i taka której jedynym adresatem będzie kosz na śmieci.
Skrzynki na karteczki będą zaplombowane i oficjalnie zostaną otwarte na zebraniu pracowników,które może się odbywać raz w miesiącu na sali konferencyjnej.
No i zobaczymy wówczas,jakie będą odpowiedzi na pytania udzielane przez Szanowną Dyrekcję?
Zaręczam Panie Jacku,że będzie ciekawie.
Jest sens aby to zrobić,wówczas to forum może już nie mieć takiego powodzenia.
Z pracownikami trzeba szczerze rozmawiać,oni też czują,myślą,martwią się itd.
Pan podpisał się imieniem i nazwiskiem.
Każdy może być na tym forum Jackiem i Królem,kto to sprawdzi?
Ja jednak wierzę,że to imię i nazwisko jest prawdziwe,i że mieliśmy okazję spotykać się w czasach amerykańskiego offsetu w Zielonce pod Warszawą.
Pozdrawiam i sprawdzam Pana,odnośnie tych skrzyneczek z karteczkami.

Jutro 1 listopada...

Ś.P.Mistrz Hamowni Andrzej Sałata [*]

Kto jeszcze o Nim pamięta?
6
anonim 2016-11-06 10:29:47
Zamiast hotelu zakładowa służba zdrowia.
4
anonim 2016-11-06 10:35:57
Weryfikacja wszystkich pracowników pod kątem przydatności dla firmy.
5
anonim 2016-11-06 10:37:24
Natychmiastowe zwolnienie wszystkich emerytów.
2
anonim 2016-11-06 10:39:08
Odtworzenie szkoły zakładowej.
1
pokemon pokemoniasty 2016-11-06 10:54:07
czy zatrudniają teraz w wzl?jakie zarobki.
Były pracownik. 2016-11-07 21:06:39
Szanowny kolego proszę nie zarzucać mi pisanie bzdur ponieważ wkleiłem poniżej akapit z mojego postu nic niema o tym że mnie zwolniłeś , "Dziś jak bym spotkał swojego byłego przełożonego ( dalej pracyje w WZL- 4 na dyrektorskim stanowisku) to bym mu chyba na kolanach podziekował że musiałem sie przez niego zwolnić."
Pozatym twój wylewny post na temat mojej osoby świadczy o twojej dziwnej detrminacji I pamięci.
Czemu to ma służyć ?
10
Obecny 2016-11-16 20:57:26
Może mi ktoś napisać kto to jest SUCHA ?
1
poprzedni 2016-11-17 07:49:13
synowa byłego
Zostaw swoją opinię o WZL-4 - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WZL-4