brak logo

Osborne-Engineering Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Osborne-Engineering Sp. z o.o.

Pracownik 2014-12-07 22:26:49
Firma istnieje od 2008 roku, nie zdarzyło się, żeby nie było zapłacone wynagrodzenie. Jak uszkodzisz narzędzie czy zniszczysz detal nie odpowiadasz finansowo. Praca skomplikowana, trzeba myśleć, także słabszym nie odpowiada, jak ktoś ma zacięcięcie i chce się uczyć, rozwijać polecam! Leniom odradzam...
1
beny hill 2014-12-10 19:09:41
Jak by wszyscy pracowali jak pewien frezer to by było dobrze a tak nikomu sie nie chce pracowac tylko narzekac. My pracownicy fizyczni weźmy sie za prace i myslenie i bedzie dobrze. A jak nie chce sie wam myslec i pracowac to obok przyjmuja w biedronce.
1
Pracownik 2014-12-12 16:19:36
W ramach socjalu wigilia w restauracji, wszyscy pracownicy zaproszeni...........
1
Mario 2014-12-15 23:18:00
Praca jak kazda, czasem spoko, czasem wkurza. Duży plus że można palić i nikt tego nie liczy.
1
halinka2 2015-01-15 17:09:27
Co ty taka ciekawa halinka z biura jestes?
1
new 2015-01-29 17:07:12
Jak wygląda podstawowe miesięczne wynagrodzenie,może ktoś obiektywny odpisać?Dzięki.
pracowity 2015-02-23 19:11:01
Na produkcji jest już silna ekipa fachowców. Jeśli dobrze nimi zarządzić to firma ma przed sobą perspektywy. Nie potrzebujemy stolarzy, piekarzy, czy ludzi bez doświadczenia (a niestety tacy najczęściej składają CV). W biurze jak w każdej innej firmie, sielanka. Skoro dostałem się do biura to złapałem byka za rogi i już nie muszę nic robić, tylko od czasu do czasu wyjść na produkcję i strzelić z bata. Warto się zatrudnić do biura na jakikolwiek etat, wystarczy mieć maturę lub jakiekolwiek studia (może być nawet AWF) i dostajesz na dzień dobry ~3.500zł za przeglądanie internetu czy przekładanie kartek. Pracownik fizyczny z powiedzmy 20 letnim doświadczeniem dostanie na początek 1500zł.
q 2015-03-10 09:28:30
info@osborne-engineering.com.pl - wyslij CV, w temacie wpisz GOWORK
Paweł Z 2 2015-04-19 19:52:39
witam wszystkich zainteresowanych. Co do mojej(naszej firmy) jak by było tak fajnie jak piszą koledzy i koleżanki to by się nie zwolniło tylu dobrych pracowników!! Tu panuje totalne kolesiostwo! jak się nie spodobasz lub za dużo potrafisz to możesz być pewien ze nie popracujesz długo.
3
Paweł Z 3 2015-04-21 10:35:24
To po co ty pracujesz jak ci sie nie podoba?
slusarz 2015-05-14 07:33:35
Zdarzają się nawet dwie wypłaty w miesącu
ale co drugi miesiąc.Ci co mają kredyty to kombinują
by związać koniec z końcem. A szefostwo ma w d....
zarabiają w h.... siana i pierdzą w stołki.
1
Paweł Z 4 2015-06-29 14:18:15
Grille integracyjne występują.
michael 2015-06-29 17:09:11
A póżniej kończą w rowie....
sama prawda 2015-07-26 21:26:38
Pierdo...e o szopenie,nie dobrze się robi jak się czyta komentarze nie których lizusów,którzy połowe czasu pracy spędzają na włażeniu w dupe kolegom z biura,i obgadaywanie za plecami kolegów do których się później uśmiechają fałszywie na przerwie,później podpisują się tutaj ze swojego imienia i myślą że zrobią sobie tym dobrze...żal mi ich.Zarobki bardzo zróżnicowane,zależy kto na ile jest skolesiowany z biurem,tam za to mają jak pączek w maśle,chwalą się ile zarabiają,więc to nie tajemnica,ich pensje są nie o 5% wyższe(taka jest wysokość miesięczna premii)tylko o tyle ile pracownicy zdołają na nich zarobić...im większy przerób tym chłopcy z biura bardziej gonią pracowników bo wiadomo że zależy im na sporym dodatku do wypłaty. Firma bez możliwości rozwoju zawodowego i finansowego.
P.S Pawełku gbyby ci przyszło do głowy napisać posta w stylu "to po co tu pracujesz...itd"to dla wiadomości twojej małej główki dopisuję ze już tu nie pracuje.
1
binladen 2015-07-27 22:16:18
Gościu piszesz następną opinie z rzędu bo żal ci zwieracz ściska że już tu nie pracujesz.Ostatnio nikt nie poleciał czyli nie robisz już co najmniej pół roku i poleciałeś za lenistwo czy za alkohol? Praca jak każda inna jak pracujesz to jest, jak się obijasz to pracują na ciebie koledzy, to nie dziw się że wyleciałeś.Pochwal się w jakiej zaje...tej pracy i wymarzonym miejscu teraz pracujesz?
1
Prawda 2015-07-29 12:26:39
Pawełek to głupi (usunięte przez administratora) który tylko dolki kopie jak ktoś się lepszy znajdzie. Firma do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest.taka światowa a swojej hali z świnica nie mają. Korona pracowników jak tylko mogą i utrudniają.
Byłem widzialem 2015-07-30 06:43:39
Potwierdzam opinie poprzednika główny prezes zamieszania i kapo to Paweł ten w śmieszniej fryzurze zastanawiam się gdzie on do fryzjera chodź :-D co się dziwić typowy chłop od ploga oderwany. Jeśli tam będziesz pracował i coś więcej umiał to on ci to zagwarantuje żeby odechcialo ci się robić tam karierę. Ogólnie śmieszna firma o nic nikt tam nie dba nie polecam źle się pracuje przez paru takich jak Paweł.
1
Byłem i byłem 2015-07-30 14:52:58
Wyczuwam tu działanie "mocarza", gościu co bierzesz bo ja też chcę widzieć świnice i koronę. Musiałeś być cienki jak sik pająka skoro cię wyrzucili...
Rychu 2015-07-30 21:47:16
Polecam firmę ,jak się ktoś zna na robocie i pracuje uczciwie to dostanie odpowiednią stawkę i jest OK dla firmy i pracownika. Leserzy są wszędzie i to widać , to też oni zarabiają gorzej.Są też analfabetami co widać w starszych opiniach. Niestety trzeba na nich pracować.Jak jesteś cienki ,leser , złodziejaszek lub pijaczek to tutaj nawet nie zaglądaj.
Lech 2015-08-05 21:34:32
Ogólnie firma dobra. Płaca normalna , ludzie też. Lecz pracują też durnie za parę złotych tacy jak Pawełek na ślusarni , bo h.ja umie i gdzie on pracę znajdzie. Więc siedzi cicho i się boi że go wywalą na kuroniuwę.A debil z niego co nie miara. W dodatku jest gejem i matko j.bcą. Przez takich cweli firma ponosi straty bo h.ja robi , i tylko pi.erdoli farmazony.
5
Zagladajacy. 2015-08-21 13:25:31
Pracować tylko po to żeby przeżyć z miesiąca na miesiąc... Bez ambicji,
równie dobrze można isc i sciemnac na zasiłku,bez stresu.Pracuje się po to żeby żyć...a nie po to żeby przeżyć...pzdr.Zakładający.
Margaret 2015-09-03 19:15:26
Kup dwa pomidory, 2-3 kg ziemniaków, cebulę, pór, seler i jakiś owoc.
Margaret 2015-09-03 19:15:56
Kup dwa pomidory, 2-3 kg ziemniaków, cebulę, pór, seler i jakiś owoc.
2
elew 2015-09-03 22:00:57
Ci co tam pracują biorą chyba dopalacze :-)
były pracownik 2015-11-28 10:11:40
firma jak firma jedyny jej plus to to że zima ciepło,latem pot po jajach w biurze klimka,stare maszyny na ślusarni najlepiej jak byś z domu przyniósł narzędzia.Z zarobkami jak już wcześniej ktoś napisał na zasadzie kolesiostwa jak Cię lubią najlepszym przykładem jest Paweł Z.największy tępak i największy donosiciel ogólnie kawał ch..reszta szmaty najlepiej zarabiający "operator :)". Nowym pracownikom proponuje startować z jak najwyższą stawką bo na podwyżkę nie mają co liczyć(chyba że pójdą w ślady Pawła.Z). Na produkcji jest kila fajnych osób z którymi dobrze się pracuje ale ogólnie firmy nie polecam bo do pracy chodzimy nie dla dobrej atmosfery tylko dla pieniędzy a na produkcji w osbornie raczej ich nie ma
Mirek 2015-12-01 13:17:27
Firma fajna, niestety zakres prac na cnc przerósł mnie. Podszkole się i tam wrócę. Pozdrawiam moich dobrych kolegów których tam poznałem Pawła, Piotra i Krzysia.
Makaron 2015-12-03 19:34:40
Drogi Mirku, nie martw sie.To że nie podolales wyzwaniu jakim jest praca na obrabiarce CNC nie powinna cię załamywać,możesz przecież złożyć papiery o pracę w biurze,tam są też osoby takie jak Ty którym na maszynach CNC się nie udało.Pzdr.
1
Tesla 2015-12-05 18:22:52
Siema Miro, wszyscy cię Milo wspominają,nic się nie łam nie byłeś kiepski na cnc tylko tuman Pawełek vel Mały cię szkolił który sam raz w tygodniu cos chrzani,ale jest dobrze kryty przez kolegów i dlatego ciągle się utrzymuje na swoim stanowisku.
Nikita 2015-12-09 18:59:46
Jak praca na maszynach które swoje lata świetności miały w 90latach moze być praca jak to nazwales rozwojową?Chyba żarty jakieś kolego piszesz,konflikt pomiędzy pracownikami wynika z przyjętego przez włodarzy kolesiostwa,fajna atmosfera była by gdyby pracownicy dający coś od siebie byli traktowani odpowiednio,a nie jak uczniowie z zawodowki,rozwoju moim zdaniem brak,gdyż firma idąc w coraz to nowe projekty nie,inwestuje w nowe technologię tylko stara się robić ,dobra minę do złej gry.Kilka osób jak to w każdym zakładzie pomylilo swoje funkcję ,tak jak np planista który stara się być majstrem,inżynierem produkcji,szefem itd...a w zasadzie nic nie potrafi zrobić od początku do końca,za to brakiem kultury potrafi się popisac.Brygadzisci bez fachowej wiedzy o zarządzaniu ludźmi,generalnie jak ktoś szuka pracy w miłej atmosferze z planem na rozwój i polepszenie swojej wiedzy w nowe technologię to niech szuka dalej.A co do zaangażowania to każdy z pracowników daje z siebie tyle ile może,ale są lepsi i lepsiejsi...
Bartek 2015-12-09 20:37:31
No, przecież zawsze można iść do dużego nowoczesnego zakładu z nowymi maszynami gdzie nic samemu nie pozwolą Ci zrobić. Tam to dopiero jest rozwój. Czy maszyny nowe czy Stare działają tak samo. Nowa maszyna pracy nie nauczy, a wcale nie musi być lepsza. Macie moja cv.
2
qwerty 2015-12-15 12:01:10
Ktoś wkońcu może podać ile tam się zarabia?
2000? 3000? 4000? Na poszczególnych stanowiskach i jaka umowa stała czy czasowa?
QWERTY 2 2015-12-15 23:40:46
Zarobisz tyle na ile jesteś uzdolniony,im więcej potrafisz tym więcej zarobisz.Każdy ma stawkę indywidualną.
Piotrek 2015-12-16 16:30:08
Praca w porządku, stała i stabilna. Negatywne komentarze wystawiane są przez pracowników którzy obawiają się konkurencji. Nawet nie chcą pochwalić się zarobkami na forum. Dla wszystkich pracowników bony na świeta oraz kolacja wigilijna w restauracji.
Rysio (nie majster) 2016-01-14 18:37:43
Praca na poziomie, firma rozwojowa,pełny socjal zarobki średnia krajowa, miła atmosfera, wspaniali koledzy, bardzo miły szef, ogólnie pracuje się miło i przyjemnie.Majstrowie uprzejmi a dodatkowo jest tutaj bardzo profesjonalna i rzetelna komórka kontroli jakości która czuwa nad prawidłowa praca zakładu.Do pracy przychodzisz z entuzjazmem,wychodzisz z żalem w sercu. Generalnie jak bym miał wybrać pomiędzy NASA a OE wybór jest oczywisty...
byly pracownik 2016-03-08 06:59:06
Witam na moje szczęście już tam nie pracuję na pierwszy rzut oka nie jest zle ale dopiero pozniej wszystko wychodzi. Pieniądze zależne od kwalifikacji ale jak będzie sie za dużo zarabiać to gwarantuje brak koleżeństwa nikt ci w niczym nie pomoże,może z małymi wyjątkami. Żądzą tam ludzie bez jakiegokolwiek doświadczenia w produkcji. Zasady BHP przestrzegają tylko tam gdzie nie trzeba, maszyny rozklekotane i ciagle w kółko ta sama robota nic nowego tylko mniejsze lub większe jeśli lubi się nowe wyzwania to tam ich nie ma po jednym roku wszystkie pracę jakie są wykonywane robi sie z pamięci z zamkniętymi oczami.
Karol 2016-04-13 20:16:35
Widziałem ogłoszenie na frezera cnc i kontrolera jakości na olx, także przyjęcia są.
12345 2016-04-20 09:33:20
Ile można zarobić na stanowisku kontrolera jakości, ktoś się orientuje?
pracownik 2016-04-28 20:35:44
Firma spoko , jak się znacz na robocie to dostaniesz tyle , że będziesz zadowolony. Nadgodziny są , można jeszcze dorobić. Ludzie w porządku oprócz jednej mendy z odlewni . Karolek bo o nim mowa , donosi wszystkim i o wszystkim , pisze donosy. Mało kto już się tym przejmuje , ale to wkurza bo sam jest cienki jak sik pająka. Poza tym firma się pomału rozwija , zamówień jest dużo , tylko robić i nie narzekać a będzie jeszcze lepiej.
Karol 2016-05-04 10:59:20
Firma jest,ok.Ale niestety zawsze znajdą się osoby po zawodowce którym strach nie pozwoli powiedzieć prosto w oczy co o kim myślą,i wolą tchórzliwie wypisywać brednie na publicznym forum.To żałosne i płytkie a przede wszystkim ,ale zawsze w każdej firmie znajdzie się Troll który będzie dążył do kiepskiej atmosfery.
Pzdr.Karol
P.S.Dodam jeszcze że oczernianie kogokolwiek na publicznych forach,jest karalne.A nie znajomość prawa nie zwalnia nikogo z jego przestrzegania.Proponował bym się następnym razem zastanowić 2x zanim coś na kogoś się napisze.
1
Operator 2016-08-21 14:33:00
Byłem na rozmowie,wszedkem na warsztat,hmm ciemno tam,wszystko na jednej kupię,ogolnie graciarnia,maszyny sprzed 30 lat w tragicznym stanie.Stawka śmieszna na start,na hali produkcyjnej jakieś 35 st.Szukajac pracy z chęcią rozwoju,omijal bym ten zakład.Po rozmowie telefonicznej było wszystko fajnie,jednak w realu wygląda to fatalnie.Szkoda moich straconych godzin na dojazd.
No i ten dziwny Pan,ktory przeprowadza rozmowę kwalifikacyjną...zenujacy typ bez grama kultury osobistej.
8
maszdziadu 2016-09-01 02:58:51
zarobki przyzwoite nadgodziny dobrze platne , precyzyjna robota i tyle, nie trudno wymiar przejechac....Ludzie:
hm..... UWAGA na Kurczaka (celowa literowka) ---kapuje, nawet filmuje, i bron Boze nie dawajcie mu fajek.....znaczy sie jak mowi ON, nie poratujcie...
Slave 2016-10-13 13:39:49
A Szpakowski dalej tam jeszcze mąci atmosferę razem z ekipą innych kombinatorow?
6
Bonifacy 2016-11-09 18:46:20
Firma rozwojowa, fajnie sie pracuje.Nie ma tu kolesiostwa. Majstrowie i kadra wporządku, ze wszystkim mozna sie dogadać. Jak potrzebujesz urlop to nie ma problemu. Na hali produkcyjnej panuje przyjacielska atmosfera. Trzeba ciężko pracować, ale i pieniądze są fajne. Na głowę nie kapie, jest ciepło, jest gdzie się przebrać i wykapać po pracy. Pensja zawsze na czas. Ludzie mają tu otwartą drogę do awansu.Jak jesteś palaczem to masz dodatkową przerwę na papierosa bądz,kawę której nie trzeba odpracowywać.Praca ciekawa, człowiek styka sie z nowymi technologiami.Z całego serca polecam, aż chce sie pracować!!!
4
Jony Walker 2016-11-14 07:51:35
Który to taka wspaniała opinie dał chyba ten duren Paweł szczere kłamstwa najgorsza firma w jakiej pracowałem sami kofidenci i lizusy idź a sam się przekonasz jak jest prawda
1
Nikita 2016-11-16 04:54:55
Jak praca na maszynach które swoje lata świetności miały w 90latach moze być praca jak to nazwales rozwojową?Chyba żarty jakieś kolego piszesz,konflikt pomiędzy pracownikami wynika z przyjętego przez włodarzy kolesiostwa,fajna atmosfera była by gdyby pracownicy dający coś od siebie byli traktowani odpowiednio,a nie jak uczniowie z zawodowki,rozwoju moim zdaniem brak,gdyż firma idąc w coraz to nowe projekty nie,inwestuje w nowe technologię tylko stara się robić ,dobra minę do złej gry.Kilka osób jak to w każdym zakładzie pomylilo swoje funkcję ,tak jak np planista który stara się być majstrem,inżynierem produkcji,szefem itd...a w zasadzie nic nie potrafi zrobić od początku do końca,za to brakiem kultury potrafi się popisac.Brygadzisci bez fachowej wiedzy o zarządzaniu ludźmi,generalnie jak ktoś szuka pracy w miłej atmosferze z planem na rozwój i polepszenie swojej wiedzy w nowe technologię to niech szuka dalej.A co do zaangażowania to każdy z pracowników daje z siebie tyle ile może,ale są lepsi i lepsiejsi...
1
Sajkowski co na kompie GRA... 2016-11-17 20:09:54
Kiepska mała firma,bez zaplecza.Kiepski plan działań,rysunki z przed epoki,Pan Szpak jeden z tyranów w tej firmie i najsłabsze ogniwo zarazem, który wprowadza swoich kolegów na stanowiska żeby mu donosili.
Generalnie nie polecam.
Atmosfera kiepska.
Kasa na czas.
Urlopy planowane wczesniej(czesto zawieszane z powodu braku ludzi do pracy).
Kasa hmmm.....według "niby umiejetności"generalnie te 2500 zł na rękę jest.
dodatki...5% premi...śmiech na sali,ale jest.
Bardzo częste tzw.NCR za pomyłkę w produkcje,również za spóźnienia,wczesniejsze odbiecie się,kartą,nawet o kilka sec.
Wymagania spore,narzędzi brak.
Kiepski temat.

2
tyran 2016-11-18 21:44:08
Jak ci sie nie podoba to po co tu pracujesz??????????? Ustąp miejsca innym.
2
Zaju szpakowski. 2016-11-19 16:05:10
Ustąpiłem.
Na szczęście.
kolo 2016-11-20 17:54:15
W sumie zakład spoko, czasami sa sytuacje które denerwują, ale na łeb nie kapie a i 3 koła idzie przytulić.
2
Nikto 2016-12-02 21:16:23
W sumie najczęściej tacy "specjaliści" odchodzą z tej firmy i podobnych w atmosferze skandalu po narobieniu sporych szkód. Więc nic dziwnego, że później wypisują jakieś głupoty w internecie bo łatwiej jest oczernić kogoś niż przyznać się że niema się umiejętności. Normalnie to kto ma potrzebę obrażania kogoś w internecie? Jak się nie podoba, to się zmienia prace i tyle.
Zostaw swoją opinię o Osborne-Engineering Sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Osborne-Engineering Sp. z o.o.