Aerzen Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Aerzen Polska Sp. z o.o.

anonim 2011-02-23 06:00:43
Pisał pracownik Aerzena
6
hunter 2014-08-10 02:51:20
Niniejszym informuję potencjalnych zainteresowanych, że na dzień 15-11-2010 w Aerzen Polska nie pracowała żadna AGATA. Jak wszędzie i tu, pracują ciekawi ludzie ale to chyba jeden z niewielu atutów firmy. Uważam, że nie jest godna polecenia.
Grozi rozczarowaniem i stratą czasu.
Pozdrawiam
Były pracownik
2
eciepecie 2014-08-13 08:54:18
Pisał były zwolniony pracownik Aerzena
2
hahaha 2015-03-13 13:04:12
Aerzen Polska to miejsce pracy dla ludzi o silnych nerwach, którzy są w stanie zaakceptować fakt, że firmą kieruje żona szefa. Tak wygląda sytuacja w serwisie Aerzen Polska. Straszna kobieta, wyrachowana, mściwa lansiara,obnosząca się z pieniędzmi, wszędzie się panosząca, siejąca strach i odbierająca motywację do pracy. A szef? Cóż, pod pantoflem. Przerażające!
To była fajna firma. Nie polecam.
6
Kiciński 2015-09-26 00:08:52
Firma fajna, a Szefowa też fajna
1
Wilno 2015-10-03 17:57:57
Zgadzam się z Twoją opinią, ale jak piszesz o Pani Prezes to pisz z duzej litery. Takie niedopatrzenie może sugerować brak szacunku.
1
Obserwator 2016-01-28 16:32:49
Pani Prezes? Szefowa? Chyba się komuś coś pomyliło.Zapewne tak by chciała być nazywana ta osoba. Firma całkowicie ubezwłasnowolniona przez dwóch ludzi. Pseudo Dyrektor wykonuje polecenia żony,u której występuje całkowity przerost formy nad treścią. To niestety osoba nieobliczalna. Szantażystka i manipulantka.
Dzięki niej ,rękoma dyrektora -figuranta,zniszczono wiele osób,które nie pasowały do wizji jej wyimaginowanego świata.
Ludzie żyją w strachu,inwigilowani cały czas przez "władzę". Faktycznie to kiedyś była świetna firma,jak napisał ktoś wcześniej. Teraz zjadana od środka przez kombinatorów.



4
nie_frustrat 2016-02-08 12:18:49
Jestem pracownikiem Aerzena w Tychach i analizując ostatnie wpisy mogę pokusić się o sformułowanie pewnej prawidłowości, iż zawsze gdy odejdzie od nas (czy to dobrowolnie jak w większości przypadków, czy też nieco zmuszona) jakaś osoba wątpliwej reputacji pojawia się niepochlebny wpis na goworku. Żadnych konkretów, sam jad. Jak to u nas, zamiast pójść na siłkę, walnąć browara i skoncetrować się na nowej na pracy, pakujemy mściwy wpis. Czyli - czytajcie te wpisy ze zrozumieniem - dobra była robota, ale wywalili za kombinowanie, złodziejstwo, niedbałość itp.

A teraz garść informacji mam nadzieję praktycznych, dla potencjalnych szukających wiedzy o Aerzen Polska
1) Firma ok, produktu nie trzeba się wstydzić (niemiecka jakość), usługi serwisowe na b. dobrym poziomie, handlowcy również zaradni
2) Zarządzanie w serwisie w Tychach ok, klimat pracy dobry, żona szefa serwisu (inżynier z wykształcenia, zresztą atrakcyjna kobieta) była przez niego proszona o pomoc, aby dopilnowała nowych procedur, skończyło się zatem kombinowanie, ale potężny minus dla niej - jest wrogiem nr 1.
3) Firma rośnie w b. szybkim tempie (z tym przede wszystkim związane są zmiany organizacyjne) , klienci zadowoleni, praca stabilna, płaca ok.

I na koniec konkluzja - po co w ogóle ten gowork ? Frustracje powinno się leczyć w inny sposób.
realista 2016-02-16 20:20:13
(usunięte przez administratora) Jedynie z czym się zgadzam to produkt. Aerzen ma przyzwoite produkty. I to wszystko co można napisać na plus. Teraz minusy: - firmą rządzi "szefowa" żona szefa (jest ładna to fakt) - "szefowa" sieje zamęt i wprowadza bardzo wysoki poziom mobbingu - najwięcej kombinuje yyy... (my wiemy kto :) Ogólnie polecam firmę typowym frustratom o bardzo mocnych nerwach. Przyszły pracowniku Aerzenera bądź pewny że "szefowa" będzie wiedzieć o Tobie wszystko bo i tak zamontują ci podskórny GPS.
6
Pragmatyk 2016-03-08 17:34:04
Jest to portal przede wszystkim dla osób szukających opinii o konkretnych firmach. Dlatego napiszę następująco. Jestem jeszcze pracownikiem tej firmy i to co się tutaj wyprawia woła już nie tylko o pomstę do przysłowiowego nieba,ale aż się prosi o reakcję służb zewnętrznych. Prawda jest taka,że wiele osób chce na dzień dzisiejszy odejść z tej firmy,tylko boi się reakcji dyrekcji, a konkretnie państwa (usunięte przez administratora) ;, którzy inwigilują wszystko i wszystkich celem zadbania o własne cztery litery. Od kilku lat robią czystkę wśród pracowników którzy zbyt dużo o nich wiedzieli.Taki był prawdziwy powód ogromnej rotacji w tej firmie. Ci co odchodzą natomiast sami ze strachu i niemożności poddania się wszech obecnego mobbingu zostają automatycznie wrogami numer jeden,a nowi pracodawcy dowiadują się o ich rzekomej niesubordynacji oraz lenistwie czy nawet złodziejstwie. Stąd strach większości przed odejściem. (usunięte przez administratora) . Nikt przy zdrowych zmysłach nie napiszę nic dobrego na temat tego miejsca w obecnej sytuacji. Jako pracownicy mamy nadzieję ,że pewnego dnia odpowiednie służby państwowe wkroczą do tej firmy robiąc prawdziwy porządek. (usunięte przez administratora) Oczywiście do głosu dojdzie teraz pewnie wielka wspaniałość, małżonka i będzie pisać jak tutaj mamy wspaniale i że frustraci piszę brednie. Zapewne będziemy mieli kolejne spotkanie na którym będziemy straszeni konsekwencjami (usunięte przez administratora) . Trudno. Omijajcie z daleka na chwilę obecną tą firmę bo to nie jest miejsce dla uczciwych ludzi.
6
gugu 2016-03-22 22:59:30
ludzie czego sie boicie zwolnić ? składasz wypowiedzenie i po temacie, nie muszisz nikomu mówic dlaczego sie zwalniasz ? gdzie idziesz do pracy ? itp itd..., a jeśli sie dowiedzą i nowemu pracodawcy będą podawać nie prawdziwe informacje ( że le [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] itp ) to sa organa takie jak Sąd Pracy prokuratura, złozyc pozew do sądu o odszkodowanie, zniesłąwienie, zawsze można jeszcze zawiadomić Inspekcję Pracy o mobingu czy innych łamaniach prawa pracy, wreszcie ta instytucja nie musi sie zapowiadać na kontrolę, a do tego wystarczy jeszce nagrać Nikosia lub jego zonę , nie ma sie czego bać .... Byłem tam na rozmowie p racę, stanowisko Inzynier Sprzedaży, ta cała szefowa to przyrost formy nad treścią, do ego pusta jak bęben, zero kultury i szacunku, nawet sie nie przedstawiła kim jest ? jakie spiastuje tutaj stanowisko ? itd ... Nikodem Dyzma gadał bez składu i ładu, nie potrafili przedstawić systemu prowizyjnego, przecież juz była tam osoba na stanowisku Inzyniera Sprzedaży ds. serwisu.. Nikodem Dyzma jak dobry ojciec mówił że potem sie ustali co i jak, spytałem potem to kiedy ? no po podpisaniu umowy, hehe frajera szukają, bo jeszczse mysli jak i z czego rozliczać, ale sie dogadamy, premia wypłacana może rocznie, moze kwartalnie, a moze miesięcznie, jeszcze nie wie ale mysli nad tym, zaznaczył ale że premia nie przekroczy wiećej niż kwotę 1000 zł brutto w skali miesiąca hehe, przy realizacji 100 %, super motywacja do pracy, podaną kwotę skomentowałem moim wyrazem twarzy, na co ona że to chyba nie jest mało ?? mało to pojęcie względne jej odpowiedziałem, a podstawa to max 3000 zł netto, czyli marnie, do tego wymagają pracę od poniedziałku do piatku na wyjazdacj po całej Polsce !!! samochód marny ford focus z GPS !!! spanie w hotelach, kontroling, lustracja itd itp, prowadzą rekrutację a zero przygotowania do rozmowym chciałem wyjsć po 2 minutach bo wiedziałem że to nei ma sensu ale myślę sobie zobaczę co buraki sobą prezentują, otóz nic nie prezentują, firma niemiecka ( produkty ) ale zarządzana przez polskich wieśniaków i wszytsko w temacie ...., na szczęscie rynek pracy się zmienia i jest wczym wybierac, ZDECYDOWANIE NIE tak im powiedziałem i jeszcze zrobili oczy że przecie oni tak dużo oferują a ja jestem na NIE, omijać z daleka
2
nikos 2016-04-14 22:34:13
Przypominam, że portal dotyczy opinie o pracodawcy a nie o produkcie. Jedno jest pewne Nikos zniszczył dobre imię firmy jako pracodawcy!!! A ta jego lalunia to niech się trochę poduczy i dopiero rwie się do zarządzania. Bo słoma ze szpilek jej wstaje :-)
anty-nikos 2016-04-15 23:15:10
Nic nie zniszczył, dalej dobry pracodawca, tak jak produkty
1
cierpliwy 2016-04-16 21:12:52
Dajcie pokój z tymi produktami. Produkty są zasługą niemieckiego producenta ,a nie tego pożal się boże samozwańczego dyrektora i jego destrukcyjnej małżonki. (usunięte przez administratora) Dobry pracodawca. Ha ha ha. Co on ma w ogóle wspólnego z pracodawcą. Przypadkowo trafił na stołek i gdyby nie ludzie którzy budowali tę firmę od podstaw to byłby nikim. Do dzisiaj nie potrafi nawet dwóch zdań sklecić bezbłędnie bo wyręcza się wszystkimi wokół.Zakompleksiony i zakochany w sobie narcyz,cwaniaczek ,który wszystko przypisuje sobie,a z firmy pousuwał ludzi którymi się wyręczał całe lata i to głównie im zawdzięcza gdzie jest. (usunięte przez administratora) . Wrocławski rynsztok przenieśli do porządnej niemieckiej firmy,a ich zarządzanie to mobbing, zastraszanie i szantaż. Prawo jest dla wszystkich i mamy nadzieję jako pozostali pracownicy, że w firmie Aerzen Polska również zawita bo na dyrektora zarządzającego też nie ma co liczyć,że zakończy ten cyrk. Pytanie nasuwa się samo. Ciekawe dlaczego?
1
jescze_cierpliwszy 2016-04-17 12:33:20
Myślę że zawsze najłatwiej jest narzekać i szukać powodów swoich niepowodzeń u innych i jak panienka wypłakiwać się na forach jacy to ludzie w firmie są źli - widocznie nie pasowałeś do zespołu a pewne stanowiska nie są dla mięczaków
1
Głosuję na NIE 2016-04-17 17:20:02
Pracowałem kilka miesięcy w tej firmie. Gdy przyszedłem to wszystko było pięknie,jak teraz wiem zbyt pięknie. Ile to się nie wysłuchałem na swoich poprzedników ,jakimi to byli złodziejami,cwaniakami i kombinatorami,a szef to przecież samo dobro. I co? Po kilku miesiącach miałem dość. Dziwię się że niektórzy tak długo tam pracowali. Pani "szefowa" z pewnością uważa się za najpiękniejszą i najmądrzejszą, Nie ma zielonego pojęcia o czymkolwiek. Ludzie po cichu opowiadają jedynie ,iż to ona rządzi i o wszystkim decyduje,choć nie jest pracownikiem tej firmy i należy się jej po prostu bać bo z jednej strony się uśmiecha,a z drugiej szykuje twoje zwolnienie. Traktują ludzi jak swoją własność w najgorszym tego słowa znaczeniu.Pracowałem w wielu firmach,ale tego miejsca nie polecam nikomu.Najgorsze w moim CV,choć nie mam już nastu lat i wiele widziałem. Tam jest ciągła walka, (usunięte przez administratora) szczuje jednego na drugiego,samemu udając jedynego sprawiedliwego. To żałosna dziecinada.Jest człowiekiem niesłownym i nieszczerym. Odchodząc zrozumiałem, kto tak naprawdę jest opisywanym cwaniakiem,krętaczem itd. na jakich kreowano ludzi których się pozbyto. Nie jestem idiotą i potrafię obserwować i wyciągać wnioski. (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) Dziękuję za uwagę.
1
srugu 2016-04-17 18:17:52
@gugu: Najlepszy jest ten twój opis rozmowy kwalifikacyjnej, której tak naprawdę nie było. To efekt po „Mocarzu” ?
cos_za_bardzo_ciepliwy_to_ty_nie_jesteś 2016-04-18 22:25:35
Sratatata. Prokuratura to się chyba tobą zajmie, gdyż pozbawiony kultury sposób w jakim piszesz o ludziach aż o to woła. Jeżeli także tak troszczysz się o to forum to zwróć uwagę o co prosi GoWork „UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna …”. Tego kalibru firma nie może sobie pozwolić na nieprzestrzeganie przepisów. Np. BHP jest szczególnie istotne, żaden mobbing nie występuje. Niewiele jest w ogóle firm, które pracownikom słabo rokującym dają tyle szans na poprawę, a jeżeli się z pracownikiem rozstają to z ważnych przyczyn i w sposób cywilizowany. Zwolnienia nie są normalką bo trzeba pracownika zastąpić co jest związane z kosztami, więc beztroska w tym zakresie byłaby nieracjonalna. Jeżeli nie chciałeś (lub nie potrafiłeś) wydajnie (nie mylić z ciężko) pracować to się naucz, a poza tym to się ogarnij, zmień dealera i nie wypisuj bredni.
były 2016-04-20 18:54:21
Nie sratatata. To poważna sprawa. (usunięte przez administratora)
gugu 2016-05-15 12:15:17
a dlaczego tak sądzisz że nie było rozmowy ?? o jakim "Mocarzu" piszesz ?
gugu 2016-05-15 12:20:36
szacunek tutaj nie ma nic do rzeczy że jest umowa o pracę i kasa na czas, to reguluja przepisy ... jest to OBOWIĄZEK pracodawcy względem pracownika, łaski nie robią ...
2
poprostuja 2016-05-16 18:09:57
Mało prawdy to jest ale w tych wszystkich ,, sprostowaniach"' , które pisze AT.(usunięte przez administratora)
1
Pracownik 2016-05-24 08:35:07
Firma bardzo dobra polecam. Szef i Szefowa spoko, kasa dobra i warunki pracy też.
4
gugu 2016-05-31 22:46:41
wazelinka aż wycieka z monitora, a szefowa to kto ?? prywatnie żona szefa a oficjalnie to kto ??? pełni oficjalnie funkcję tej firmie czy tylko się panoszy ??
2
do gugu 2016-06-01 19:37:13
Zgodzę się z Tobą całkowicie. Wazeliniarze (usunięte przez administratora) opisują swoje bóstwa w samych superlatywach bo muszą. W końcu przyłożyli swoje pazerne rączki do zwolnienia co niektórych osób, jeśli nie będą teraz skakać jak im każą to nagle (usunięte przez administratora) poinformuje resztę załogi o zasługach tej rodzinki dla współpracowników. To takie judasze firmowe i przecież doskonale wszyscy o tym wiedzą . Pani "szefowa" to prócz panoszenia nic nie robi ,bo nic nie potrafi. (usunięte przez administratora) Zresztą dzięki temu jest gdzie jest trzymając w szachu (usunięte przez administratora) bo wie o nim tyle że by brakło mu życia na prawną pokutę. Ciekawe dlaczego zarządzający nic z tym nie robi? Jak myślisz? Jak to mówią "kruk krukowi oka nie wydziobie.
4
Nolte 2016-08-10 10:04:10
Na start w Aerzenie dostaniesz 4 koła na rękę. Z premiami ok 5-6, także będziesz zadowolony.
Ania 2016-09-28 21:07:29
Na stronie nie ma nic aktualnego @b Elka wiec nikogo nie poszukują aktualnie musisz zaczekać na rekrutacje raczej
Zostaw swoją opinię o Aerzen Polska Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aerzen Polska Sp. z o.o.