ENTE Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o ENTE Sp. z o.o.

Jacek 2014-06-09 14:43:58
Dobra firma zajmująca się projektowaniem i produkcją elektroniki.
Prowadzi ciekawe projekty dla kolejnictwa, górnictwa i przemysłu.
Jest dużo pracy, więc jak ktoś liczy na to, że się będzie nudził to się może
przeliczyć. Płaca względnie dobra - premie uzależnione są od wyniku na
projektach.
Polecam dla ambitnych.
6
Zeus 2015-01-20 07:20:50
zgadzam sie z Thorn , na szczeblu kierowniczym sami koledzy z rybnika , zreszta co poniektorzy kierownicy sa straszni wprowadzaja mobbing brzydko odnosza sie do pracownikow i traktoja ich jak przedmiot , jezeli wlasciciel nie przejzy na oczy to niestety ale wiekszosc z jego pracownikow ktorzy poswiecili swoje ostatnie lata moze w najblizszym czasie opuscic okret, jesli chodzi o wynagrodzenia to sa nie najgorsze oczywiscie w zaleznosci gdzie kto na jakim dziale , wiadomo mogli by postarac sie o wieksze wynagrodzenie powiedzmy jakies 300 zl do wyplaty ale nie ma tragedii , wsrod pracownikow panuje dobra atmosfera.
6
były 2015-07-11 08:06:29
Praca jak na polskie warunki dobrze płatna, choć bez problemu można było by dorzucić do wypłaty troszkę więcej.
Praca w zależności od działu, dyrektor spoko, kierownicy już nie wszyscy... lekki mobbing którego nie da się udowodnić...
3
Miś 2015-12-23 10:12:06
Niestety, sama prawda. Nie jest tak kolorowo jak myśli prezes Wajda. Słychać, że dużo ludzi myśli o zmianie pracy, więc za niedługo nie będzie miał kto pracować na wysokie premie "zarządzających". Najlepszy jest fakt, że za tą samą pracę płacą np. W zależności czy pracujesz pod Wasko czy pod Ente. W Wasko ludzie wolą się zwolnić, niż przenieść do Ente, bo panuje opinia, że w Ente płacą o wiele mniej - co jest smutną prawdą. Często jest tak, że kogoś przenoszą do Ente, ale pieniądze są takie jak w Wasko - inaczej nikt nie podpisze umowy. Tak czy inaczej ludzie w Wasko się śmieją z "Entowców" = "biedaków".
Przymusowe nadgodziny, które robisz są "do wybrania". Nie licz na to, że wybierzesz je kiedy Ty chcesz. Często nie ma nawet kiedy ich wybrać. W ustach dyrektorów panuje tekst "darmowe weekendy i wieczory" co jest smutna prawdą, która wiele mówi.
2
Adams 2015-12-24 14:48:51
Nie mogę się zgodzić z marudami poniżej. Ostatnio kierownictwo pożegnało kilku obiboków i to zapewne oni teraz psioczą na firmę. Jak ktoś chce się wylegiwać w pracy, albo miesiącami udawać chorego i siedzieć na L4, to nie ma czego szukać w ENTE. To praca dla ludzi ambitnych i pracowitych, a Ci zawsze dostają godziwe wynagrodzenie.
1
illuminati 2015-12-27 12:16:10
Niby jest ok. ale jednak nie. Albo kierownictwo robi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z ludzi i przypisuje dla siebie ich rozwiązania i pomysły albo naprawdę ten zakład to "zakład zamknięty bez klamek".Jak jest nawał pracy - przyjmują na zlecenia a później wiadomo. Otoczka piękna, lotnisko dla helikopterów, ciekawi odbiorcy... ale w pracy to nie wszystko. Tak jak zarząd ENTE ma wygórowane wymagania co do pracowników tak przyszli chętni powinni się cenić - stać ENTE na dobrą stawkę. Myślę,że gdyby kierownictwo było w porządku to i ludzie inaczej by funkcjonowali. Te "wybielające" komentarze tutaj są naprawdę śmieszne, przecież każdy wie jak jest. Praca dla ambitnych wyrobników i ambitnych niepełnosprawnych chyba,że kolega zapewnił dobre stanowisko.
1
Adams 2015-12-27 14:19:10
@illuminati
Nie powinieneś obrażać niepełnosprawnych.
Ci ludzie muszą co dzień ciężko pracować w przeciwieństwie do społecznych pasożytów, którzy wykorzystują każdą okazję aby się obijać i potrafią tylko narzekać zamiast zabrać się do pracy.
1
Adams 2015-12-28 11:33:01
@illuminati
Z ostatniej wypowiedzi wnioskuję, że kolega nie jest już pracownikiem, co tylko potwierdza moje przypuszczenia.
Cóż, nikt nie będzie za kolegą tęsknił...
1
illuminati 2015-12-28 15:47:01
ani nikt za ENTE hehe i tu jest KLUCZ! To WY potrzebujecie pracowników a nie pracownicy WAS. Zrozumcie to w końcu a może i praca w ENTE stanie się przyjemniejsza.
1
Adams 2015-12-28 22:42:41
@illuminati
Pasożytów społecznych ani trolli internetowych nikt nie potrzebuje.
Nikt.
Włodi 2015-12-29 17:28:21
jak jesteś po podstawówce bez doświadczenia itd. to idealna firma dla Ciebie tam potrzebują do każdego działu.
illuminati 2015-12-29 17:40:02
komentarzy kierowników też nikt. Bo na kierownicze to sami znajomi. Dlatego te uwagi tutaj są dla zwykłych ludzi którzy musza tyrać na kolesi i udawać,że jest wszystko w porządku.
1
gites 2016-01-03 16:22:04
Moim zdaniem dobra firma dla młodych z małym doświadczeniem, gdzie można sporo się nauczyć, z czasem nawet w miarę zarobić, wiadomo kolesiostwo jest i będzie zresztą gdzie nie ma...wszędzie dobrze gdzie nas nie ma... Oczywiście jest wielu nierobów ale to normalne, że ktoś chce na czyjejś d... do raju się dostać. Chcesz robić, jesteś ambitny to warto spróbować, jak nie to za rok lub dwa zmienisz prace na lepszą. Ps. część nadgodzin jest wypłacana, a reszta do wybrania w miarę możliwości-szału nie ma ale i tragedii też..
wolnawola 2016-01-05 12:27:01
Generalnie firmę oceniam na 4-4,5 w skali 1-6.
Praca dobra dla początkujących, żeby zdobyć jakieś doświadczenie na początku kariery.
Atmosfera generalnie OK, ale tu wszystko zależy od tego do którego przełożonego się trafi. Są kierownicy, którym niczego nie można zarzucić i zawsze można się bezproblemowo dogadać, są uśmiechnięci, wyluzowani. A są też tacy, którzy nigdy nie powinni mieć podwładnych bo się do tego zwyczajnie nie nadają - powinni pracować w odosobnieniu(!!!), a kierownikami zostali tylko po znajomości.
Jednak to co najbardziej denerwuje to, że ci którzy pracują sumiennie i ci którzy się totalnie opieprzają dostają porównywalne wynagrodzenie. Rozumiem, że wyjściowo każdy dostaje podobne wynagrodzenie, ale jeśli jest pracownik, który wyróżnia się zaangażowaniem, sumiennością i nie chodzi raz na dwa miesiące na L4 jak inni, to powinno to zostać zauważone i docenione przez przełożonych, bez konieczności domagania się od pracodawcy np. podwyżki, premii. Inna sprawa, że w każdej firmie są ludzie, którzy lubią wchodzić w tyłki przełożonym i niestety tacy mają zwykle najlepiej, ale jeśli kadra zarządzająca ENTE myśli o przyszłości firmy poważnie i profesjonalnie to takie zachowania jak podwyżki,dodatkowe premie czy awanse dla wyróżniających się pracowników powinny być normą. W przeciwnym wypadku firma nie będzie się niczym pozytywnym wyróżniać na rynku i będzie tak jak w większości firm, tzn. nieważne co potrafisz, jak pracujesz, ale najważniejsze jakie masz plecy i komu wchodzisz w tyłek.
1
swarog 2016-01-30 10:45:27
szukają pracownika na "Logistykę" oznacza to nic innego jak praca na magazynie elem. elektronicznych czyli takie prace jak: szukanie elementów elektronicznych po pudłach, liczenie kartonów, noszenie akumulatorów, noszenie różnych innych ciężkich rzeczy...to trzeba rozumieć pod nazwą SPECJALISTA D/S LOGISTYKI.O podstawowych środkach ochrony indywidualnej jak również zbiorowej można zapomnieć, mam tu na myśli rękawice jakaś bluza, spodnie,polar o dobrych butach nie wspomnę dopasowanych do warunków pogodowych w jakich przychodzi tam pracować. Kierownik Logistyki mówi : klapki(poważnie klapki) które ma się na magazynie są odpowiednie ażeby ładować samochód w zimę no i oczywiście bez rękawic bo przecież jak Ty możesz chcieć rękawice w zimę( rękawic w ogóle nie ma, nieważne co robisz i jaką porą roku). Kierownik Logistyki jak również jego zastępca to kompletni amatorzy więc nie dziwne jest,że wszyscy na ten dział psioczą. Jak masz własne zdanie, pomysły, jesteś kreatywny, znasz swoją wartość - nie marnuj tam swojego czasu. Praca dla kompletnych amatorów nie znających realiów.... i nie dajcie się nabierać na te darmowe praktyki bo tylko robicie im przysługę (za badania musicie płacić a nic z tego nie macie).
1
openGL 2016-03-25 15:35:13
Powiedzmy, w miarę dobra praca dla tych, który zaczynają swoją karierę zawodową (np. pion rozwoju). Minusy opisuję w dalszej części tego wywodu. Na początku było w miarę Ok. Później się zmieniło. Parę lat temu pojawił się nowy prezes W Ente i wprowadził zasady(usunięte przez administratora) Jednym słowem - wymagania jakby płacili 7000 netto. Jak to jeden kolega z rozwoju powiedział: "Zarabia tyle co jego mama na kasie w dyskoncie"(usunięte przez administratora)Co to? Przedszkole? Z tego co słyszałem, dalej jest tam duża rotacja pracowników, większość się zwalnia, paru zwolnili.Plusy: ciekawe projekty, ludzie, atmosfera. Minusy: podejście zarządu do pracowników, sztywne godziny pracy i przerw, niskie wynagrodzenie, (usunięte przez administratora) Teraz pracuję w innej gliwickiej firmie z podobnej branży. W porównaniu z Ente prawie "jak w raju: wynagrodzenie netto większe prawie 2 razy, elastyczne godziny pracy, dowolna ilość przerw, rozrywka typu (hamaki, piłkarzyki, konsola), płatne nadgodziny.
2
Seba 2016-03-30 09:56:06
Fajnie Ci tam w tym Future Processing? Łózka też tam macie? To już wcale nie trzeba by było do domu wracać :)
openGL 2016-04-01 21:44:15
Nie pracuję w FP. Gliwice to nie tylko FP, Ente i Wasko...
alfons 2016-05-03 17:45:23
szukam roboty w podobnym temacie co ente. moglbys podac namiar a ta Twoja firme w ktorej pracujesz. tez myslalem ze pracujesz w fp. point_84(at)o2pl
chwila prawdy 2016-05-12 19:18:11
jak jesteś na zleceniu to nie masz nadgodzin(chyba ,że masz stawkę 10zł na rękę to wtedy i możesz 24h być w robocie) jak jesteś na umowie to są do "Wybrania" (usunięte przez administratora) .
1
mezo 2016-08-04 16:46:39
Na zleceniu to chyba tym bardziej @chwila prawdy możesz brać nadgodziny przecież to umowa cywilna a nie o pracę. Każdy kto logicznie myśli chyba potrafi to przekalkulować więc nie mydlmy innym osobom oczu, że godziny zależą os stawki jaką się ma w danej chwili
Zostaw swoją opinię o ENTE Sp. z o.o. - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ENTE Sp. z o.o.