brak logo

SZEFLER Sp.z o.o.

Bydgoszcz

Opinie o SZEFLER Sp.z o.o.

życzliwy 2009-11-24 17:59:20
Płaca w tym zakładzie to najniższa krajowa ;a na dodatek nie płaci na czas,w tym miesiącu do wczoraj nie były jeszcze na koncie ,mało tego to kobiety pracują o pół godziny dłużej i nie mają za to płacone ciekawe co na to PIP
1
ktos 2010-04-17 23:07:42
kiedys pracowalam w tej firmie, wtedy się pracowało az o godzine dłużej niz trzeba, czyli 9 godzin pracy od poniedzialku do piatku, oczywiscie wszystkie prawie soboty tez byly pracujace. Bardzo ciezka praca gdy mialo się jeden dzien wolny w tygodniu. Zarobki: umowa na najnizsza krajowa +premia. A w praktyce tak zwana premia to były zapłacone nadgodziny po prostu. Latem wprowadzane nadgodziny jeszcze dodatkowe, ponieważ dużo pracy było. A odnośnie PiP. Oni nic nie mogą zrobić bo w papierkach pewnie mieli tak jak trzeba. A zreszta słyszałam o tym, że właściciel mial kontakty.
Właściciele zle sie odnosili do swoich pracownikow, zero szacunku. I niestety córka waścicieli odziedziczyła wszystko co złe po rodziacach jesli chodzi o stosunek do personelu. Prowadzi firmę Gołdyn-Szyk, sklepy z garniturami itp. Praca w tych sklepach to prawie obóz pracy. Szefowa traktuje cie jak śmiecia, poniża. I tego również uczy swoje dzieci, np. podczas wydawania wypłat (osobiscie do ręki- i to na dodatek z bólem serca, jakby ci się w ogóle nie nalezało) potrafi cię poniżyc przy dziecku które tez tam siedzi, słucha i chcąc nie chcąc pewnie myśli ze tak właśnie sie traktuje swoich pracowników którzy ciężko pracują na ciebie Nic dziwnego, że wiecznie wiszą w witrynach kartki "zatrudnimy sprzedawce". Najpierw obiecują kokosy, jacy to są super pracodawcy, najlepsi w Bydgoszczy. A potem się okazuje że lepiej uciekać, czym szybciej ty lepiej
luna 2010-06-12 19:18:32
A ja nie zgadzam się z przedmówcą! Jak się komuś nie chce pracować tylko brać kasę to nigdzie miejsca nie zagrzeje.Pracownicy w tej firmie pracują po kilkanaście lat i są zadowoleni. Atmosfera jest rodzinna a zarobki ( jak ktoś przykłada się do swojej pracy) są zadowalające.
1
anonim 2010-06-28 18:57:21
luna - 2010-06-12 19:18:32

A ja nie zgadzam się z przedmówcą! Jak się komuś nie chce pracować tylko brać kasę to nigdzie miejsca nie zagrzeje.Pracownicy w tej firmie pracują po kilkanaście lat i są zadowoleni. Atmosfera jest rodzinna a zarobki ( jak ktoś przykłada się do swojej pracy) są zadowalające.

Kto, droga Pani jest zadowolony z pracy i zarobków w firmie Szefler?! Ludzie pracują faktycznie po kilka lat, ale wyłącznie dlatego, że boją się bezrobocia a muszą utrzymać rodziny. Smutna, polska rzeczywistość. Osobiście jest mi niezmiernie żal pracowników którzy nie mają dość odwagi przeciwstawić się takiemu traktowaniu i skandalicznym zarobkom. Miałam nieprzyjemność pracować jakiś czas w tym obozie pracy i nikomu nie życzę takiego pracodawcy. Pracowałam w wielu miejscach, ale nigdzie nie było tak beznadziejnie jak u Szeflera.
anonim 2010-10-28 16:40:45
życzliwy - 2009-11-24 17:59:20

Płaca w tym zakładzie to najniższa krajowa ;a na dodatek nie płaci na czas,w tym miesiącu do wczoraj nie były jeszcze na koncie ,mało tego to kobiety pracują o pół godziny dłużej i nie mają za to płacone ciekawe co na to PIP

pracowalam w firmie szefler do tej pory nie otrzymalam wynagrodzenia za 2 miesiace pracowac to tak ale najlepiej za darmo
Kaja 2013-05-05 17:09:01
ewe - 2013-04-27 13:58:04

A teraz jak tam jest? Ile miesięcznie się zarabia, jaka jest pensja? Co ta firma może mi zaproponować chodzi mi dokładnie o umowę, socjal, możliwość rozwoju, nagrody, bonusy? Proszę pomóżcie bo idę na rozmowę w najbliższych dniach.
dziewczyno nawet się tam nie pchaj. Pracowałam tam i jest masakra.
sylwia 2013-11-27 23:17:08
ja osobiście nic złego nie moge powiedziec pracowałam 2 lata w butiku"szefler" w galeri pomorskie i byłam bardzo zadowolona!
sergiusz 2015-01-14 16:59:46
Hej, widzę, że ponad rok szefler nie miał tutaj nowych opinii, w takim razie zapytam, co się dzieje z firmą? Kiedyś słyszałem o nich całkiem pozytywne opinie, ale jak jest teraz? Może coś się stało i teraz nie ma raczej szans na przyjęcie do firmy, bowiem przyznam, że taka cisza na forum nie wygląda najlepiej.
indyk grześ 2015-01-29 12:48:39
no właśnie, tez mnie to zastanawia dlaczego przez ponad rok nie pojawiła się w temacie SZEFLER Sp.z o.o żadna nowa wiadomość ani żaden nowy komentarz. cisza zwiastuję burzę albo... dłuższą ciszę. proszę was bardzo o infoirmacje o firmie jeśli ktoś ma jakiekolwiek informacje bo nie wiem czy wysyłać im moje cv, pomoże ktoś?
endy 2016-05-19 11:47:28
firmy krawiecie mają to do siebie że nie często niestety wystepują rotacje i zmiany na stanowiskach, trzeba więc tym bardziej być czujnym jak ci zależy na znalezieniu tutaj zatrudnienia, a na jakie konkretnie stanowisko @robert chciałbyś aplikować teraz?
Zostaw swoją opinię o SZEFLER Sp.z o.o. - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SZEFLER Sp.z o.o.