brak logo

Gastromax

Lublin

Opinie o Gastromax

osioł 2013-12-04 16:31:08
mniej niż aero
1
były pracownik 2014-11-22 12:51:32
firma zatrudnia ludzi na czarno albo na umowę zlecenie o umowie o pracę nie ma co marzyć za śmieszną stawkę godzinową
4
bbx 2015-08-21 10:17:35
Firma Gastromax Sebastian Głowacki, co ciekawe najpierw przez Urząd Pracy poszukiwała magazyniera, potem przedstawiciela handlowego. Jak się okazało na miejscu niezbędni są kierowcy.
W pierwszej kolejności nic nie masz robić w Urzędzie Pracy, tylko odbyć u nich 2 tyg. Szkolenia. Przecież się wcześniej ogłaszali, dlatego dofinansowanie im się należy za każdego pracownika 20 tys. Zł. Nie czarujmy się, po prostu wykorzystywali cię do targania worków z mąką, albo wkładania puszek (3 – pak) na palety i podawania serów w blokach. Podobno jest tam 3 kierowców i każdy ma swoje stałe trasy. A moim zdaniem jeździć nie ma komu i dokładają każdemu kierowcy dodatkowe punkty dostaw.
Przykłady: poniedziałek – Luboń Pizzeria La Skarpa, Chodzież Kadr Klub, Piła Pizzeria Italiana, Piła Firma Handlowa Krzysztof Antoniak, Czarnków Lila Bar, Huta PHU Młyn, Oborniki Bistro Wiktor Gazecki, Kamionki Pizzeria Gusto, Kórnik Rest. Ventus, Kórnik GIG S.C., Śrem Pizzeria Amore, pozostałe 6 w Środzie Wlkp.
Od 6 rano poniedziałek kończysz o 19.
Wtorek: Mogilno (Sziluh Paweł Hulisz i Mati Łukasz Soczewka), Inowrocław Pizzeria Al Capone, potem 8 miejsc w Toruniu, Ciechocinek Pizzeria Neapol, 3 lokacje w Gniewkowie, Inowrocław Mała Gastronomia Ryszard Modrzejewski, Kruszwica Pizzeria Tomasz Kazimierczak, Kruszwica Gastro Pik Agnieszka Kujawa, Mogilno Mati Łukasz Soczewka, Strzelno Szymon Szamański S Decor, Strzelno Michał Wolski Pizzeria Laguna, Mogilno Fratello A. Wesołowska, Gniezno Fult Daria Walaszczyk, Witkowo Pizz Torttuga, Strzałkowo Pakman Bartosz Hierowski, Strzałkowo Pizz Bistro Sycylia, Słupca Pizzeria Piccolo Anita Jaskulska, Słupca Magnat Mirosław Strużyński.
Od 6 rano kończysz te 27 miejsc około 21.
Środa: Koło Restauracja Apis, Koło Galaxy Luiza Pińkowska, Kutno Dariusz Niciński, Kutno Pizz. Popłowski, Włocławek – Madar, Pizz Euforia, Country, Nodar Dobrosława Nowakowska, Sorento, T-K Print, Macadamia, Brześć Mariano Mariusz Kobus, Radziejów Kamila Głowacka Pizz Finezja, Piotrków Kuj. PHU Sławek Graczyk, Sompolno Milano Jerzy Grzelak, Kleczew S.C. H. i S. Mickiewicz Angela, w Koninie 5 punktów i jeszcze Stare Miasto Pizz Mefisto.
Od 6 rano do 19 – razem 22 punkty.

Trasy przeważnie po 500 km dziennie, ale jak przez twoje ręce przejdzie 5 ton sera to po wyjeździe na monotonną trasę zaczniesz zasypiać za kierownicą… Sam się przekonałem.

Tyle razy im tłumaczyłem, że nie chcę stracić statusu bezrobotnego, to skoro się nie pojawiłem, to znaczy, że chyba powinni się domyślić, że coś się stało. Przecież nie pozwolę się skreślić z listy bezrobotnych, a po 2 tyg. Pracy w Gastromax usłyszeć słowa dziękujemy bardzo.
3
bbx 2015-08-21 10:18:57
Proszę uważać na Firmę Gastromax Sebastian Głowacki.
Na rozmowie kwalifikacyjnej pytają o rodzinę, dzieci oraz o odległość
między miejscem zamieszkania a miejscem pracy.
Dziwne, że najpierw bez żadnych badań lekarskich i sanepidowskich
rozpoczynasz 2 tyg. szkolenia. To jest cios poniżej pasa. A jeśli ktoś
jest chory, to gołym okiem można tego nie zauważyć.
Szkolenie nie jest udokumentowane, a powinno być.
Jeździsz z kierowcą, poznajesz trasy, notujesz sobie wszystko.
Po prostu jesteś jego pomocnikiem, aby on miał lżej.
Ale w innych firmach jest tak, że gdy już jeździsz z kierowcą
to dostajesz połowę z wypłaty danego kierowcy.
Jeśli 2 osoby kończą trasę po 19, albo po 21, albo jeszcze później,
to kiedy ty sama rozwieziesz towar, zatankujesz auto i wrócisz do domu?
Zakładam, że dostaniesz najgorsze i najdłuższe trasy, takie, których
nikt już nie chce. A ciekawie robi się wtedy, gdy zaczniesz błądzić
błądzić w większym mieście.
Podobno jeden kierowca wracał nawet o 3 nad ranem, a towaru całego
nie udało mu się dostarczyć.
1
bbz 2015-08-21 13:49:03
Zniszczę Cię w oczach opinii publicznej, bo jesteś kryty, dzięki Swoim
pseudo szkoleniom bez zaświadczeń.
Ludzie już dorośli do rozumu i na krzywdzie ludzkiej już się nie
dorobisz.
A jeśli masz jeszcze za mało punktów do obsłużenia to sam będziesz
jeździł nie po 27, ponad 30 placówek, ale tak długo, aż ręce
Tobie nie opadną i nie zaśniesz za kierownicą.
Chcę, żebyś wiedział, że to też boli.
Mam ochotę w tej chwili Cię rozerwać.
Przemyśl Swoją strategię, bo Państwowa Inspekcja Pracy wraz ze
Stacjami Sanitarno - Epidemiologicznymi czekają w gotowości.
Przemyśl to.Zniszczę Cię w oczach opinii publicznej, bo jesteś kryty, dzięki Swoim
pseudo szkoleniom bez zaświadczeń.
Ludzie już dorośli do rozumu i na krzywdzie ludzkiej już się nie
dorobisz.
A jeśli masz jeszcze za mało punktów do obsłużenia to sam będziesz
jeździł nie po 27, ponad 30 placówek, ale tak długo, aż ręce
Tobie nie opadną i nie zaśniesz za kierownicą.
Chcę, żebyś wiedział, że to też boli.
Mam ochotę w tej chwili Cię rozerwać.
Przemyśl Swoją strategię, bo Państwowa Inspekcja Pracy wraz ze
Stacjami Sanitarno - Epidemiologicznymi czekają w gotowości.
Przemyśl to.
2
powerKOD 2016-06-17 15:37:53
A dlaczego nie można jeździć z GPS? Tylko notować przebieg trasy? Bo wtedy masz wszystko zarejestrowane. Będziesz dalej "wydalał kał, niż widział". Za każdego nielegalnie zatrudnionego pracownika kara wynosi 30.000 zł. To już żadna fikcja, ale bolesna prawda. Zatem nasyłamy z PIP podstawionych ludzi, niczym wilki w owczej skórze i konie Trojańskie i zobaczymy, jak będę was skazywać na sali rozpraw. Ile dostaniecie lat, z kim będziecie w celi, czy będą was gwałcić? It's real. Pytanie tylko kiedy. Kiedy wreszcie otrzeźwienie przyjdzie...
1
Inferno 2016-06-17 15:51:36
Drodzy czytelnicy. To, o czym teraz piszę, wcale nie dotyczy tej Firmy w Lublinie, mają swoje oddziały w innych rejonach Polski. Schemat jest ten sam. I nawet obserwuję busy które jadą z towarem z tzw. bramy koło Urzędu Pracy. A dlaczego tam nie ma szyldu, ani nawet neonu, nawet nie macie czelności zamieścić prawdziwej nazwy firmy. Z moich obserwacji wynika, że nadal jeździ kierowca z pasażerem. Bo przecież, jak samemu jesteś w stanie dojechać do 25-30 punktów w sąsiadujących ze sobą województwach, a nawet dalej, rozładować cały towar prowizorycznym wózkiem. Ludzie, dajcie kierowcom wózki z barierkami i na pompowanych oponach, bo 3 cm krawężnik sprawi, że wszystko się rozsypie. Chyba, że chcecie, żeby kierowcy wcale nie wracali do domu, bo nie ma do czego. Stąd pytania na rozmowie o rodzinę i stan cywilny i odległość. A gdyby jeden z pracowników w końcu nie wytrzymał i miał przy sobą broń, to co jesteś w stanie zrobić? Zastanów się czy warto oszukiwać ludzi, bo możesz to zrobić to tylko raz, albo, żeby poczuć ból doświadcz chociaż hipowolemii.
3
SkyMaster 2016-06-17 16:11:43
Myślicie, że ludzie są tak naiwni, że tylko czytają opinie z okolic zamieszkania?
Nie...!!! Skoro firma jest ta sama, to znaczy, że tak samo traktuje pracowników.
Obiecywać socjal i wielką opiekę pracownika to każdy potrafi, ale potem, to już wolna amerykanka. Ludzie Cię zjedzą, nawet żywcem. Poczekaj jeszcze trochę...
2
aster - odpowiedź 2016-06-17 16:34:44
oczywiście, zwłaszcza teraz na to stanowisko jak ktoś ma odpowiednie kwalifikacje, praca w warszawie na umowę o pracę z socjalem i dofinansowaniem do wczasów np. już się dowiedziałem dzięki gowork właśnie też :)
Jakie kwalifikacje? Biorą jak leci ludzi...
Bez badań, bez zaświadczeń.
Śmierdzisz mi tu podstawionym człowiekiem z Firmy. I taka jest prawda.
2
Trust no one 2016-06-17 16:45:30
Jeśli chcesz poznać człowieka, patrz na jego czyny.
Ty na razie nie wykazałeś żadnych.
Kłamstwo ma krótkie nogi.
Swoich to na pewno szanujesz, ale pozostałymi gardzisz.
Zadowolony?
2
cry and pay 2016-06-17 18:01:45
Ty jeszcze więcej dołożysz niż powiększysz majątek. Wspomnisz moje słowa.
2
abit 2016-07-03 00:40:51
Nadal do was nie dotarło? Zacznijcie liczyć kary, a nie nastawiajcie się za zyski. Zadarliście nie z tym chamem, co trzeba i was wykończę. Popamiętacie mnie na długo, zapłacicie za to krwią.
2
odp 2016-07-22 19:20:30
Uczciwi nie mają się czego bać...
Pracodawca, który chce zatrudnić na korzystnych warunkach nie potrzebuje rozgłosu, ani reklamy.
Pracownicy wtedy będą pilnować swoich kompetencji jak oka w głowie i nigdy nie pozwolą, żeby dochodziło do wszelkich nieprawidłowości.
Zatem nie ulega wątpliwości, że potrzebni są jedynie naiwni, podatni na sugestie, których wiara przekracza wasze realne możliwości.
Koniec z tym, ponieważ wykorzystywanie jest już nie modne.
Myślicie, że ludzie po studiach pójdą do fizycznej pracy?
Chyba, że nie mają innej możliwości, bo raty, kredyty, alimenty trzeba spłacić.
Wiara bez czynów jest martwa i na obietnice bez pokrycia ludzie nie pozwolą się oszukać.
1
Rzeczywistość 2016-08-27 08:02:36
To prawda, bo samymi obietnicami i słowami ze strony Firmy pracownik nie opłaci rachunków, nie wykarmi rodziny ani się nie wyleczy.
I prawdą jest, że chętni przychodzili na dzień lub dwa. Zdarzało się, że stłukli słoiki, czy puszki się wgniatały, albo worki z mąką rozdzierały się o wystające gwoździe na paletach. Ale myślenie było jedno: i tak nic mi nie zrobią, nie pociągną do odpowiedzialności, bo nie mam podpisanej umowy. A kierowcy jak widzieli potencjalnego przyszłego pracownika, który stoi z boku i trzyma ręce w kieszeni to tylko się wkurzali, bo chcieli jak najszybciej załadować towar i wyjechać w trasę.
Wyższa płaca minimalna! 2016-08-27 09:16:04
Od 2017r. minimum z umowy o pracę ma wynosić 2 tyś. zł brutto, o 150 zł więcej
niż obecnie.
Z rządowej propozycji niezadowoleni są oczywiście pracodawcy, którzy narzekają na
wzrost i tak już wysokich tzw. kosztów pracy. Dla dziesiątków tysięcy osób
pracujących na śmieciówkach projektowane przez PiS zmiany nie mają większego
znaczenia. Porządkowanie tynku pracy ma dla nich jedynie wymiar symboliczny.
Minimalna stawka 13 zł za godzinę. Na płacę minimalną patent się znajdzie:
wystarczy zmienić oczywiście tylko na papierze cały etat na np. siedem ósmych
etatu, aby zachowując formalny wymóg płacy minimalnej płacić tyle co poprzednio.
Dobra zmiana - to przede wszystkim likwidacja tzw. syndromu pierwszej dniówki.
Czyli ustawowej zgody na dopuszczenie pracownika do pracy jeszcze przed
zawarciem formalnej umowy. Niektórzy beZczelni pracodawcy od lat zatrudniają
tych samych pracowników wciąż na pierwszej dniówce. Od września zniknie alibi
dla takich działań.
IRON 2016-09-06 17:31:24
Niestety znowu potwierdziły się moje przypuszczenia co do rzetelności tej firmy. Ludzie mają prawo wiedzieć, co ich czeka w momencie gdy się do was udadzą. I celowo są zdejmowane wpisy. Dlaczego? Bo się boicie. Przyznajcie mi chociaż w tym rację :-/
1
Szczery 2016-09-06 20:57:05
To nie jest odpowiednie miejsce "podstawiony człowieku". Od tego jest oddział kadr w każdej firmie.
Cellar 2016-09-06 21:32:23
Jesteś opłacony, więc moje słowa nie są adresowane do ciebie, ale do innej osoby. Boisz się przyznać do prawdy... A ona jest gorzka. Wygodniej jest wciskać słodkie kłamstwa. Na tej bajce już długo nie ujedziesz...
Earth 2016-09-06 21:37:24
To sobie może każdy sprawdzić sam, a nie jest tu potrzebny "sztuczny tłum"...
Gorzka prawda 2016-09-14 17:39:30
Tak, charytatywny pracownik, który odda swoje serce na srebrnej tacy i będzie służył do śmierci.
2
Kierowca 2016-09-20 16:27:14
Najechać to można komuś na odcisk.
rt 2016-09-20 16:29:00
To dlaczego tak się bronicie przed tym GPS?
Prawda nie do podważenia 2016-09-20 16:53:40
PIP w latach 2013-2015 przeprowadziła liczne kontrole pod kątem zbadania częstotliwości zatrudniania pracowników na podstawie tzw. umów śmieciowych. Wyniki kontroli PIP są zatrważające. Śmieciówek jest coraz więcej i coraz trudniej z nimi walczyć. "Niestety umów cywilnoprawnych, które powinny być etatani, przybywa"-mówił na posiedzeniu Rady Ochrony Pracy Roman Giedrojć, szef PIP. Przez 3 ostatnie lata inspektorzy skontrolowali od 1,7 do 2,7 tys. firm rocznie. Jeszcze 3 lata temu co piąta umowa śmieciowa budziła wątpliwości i wg PIP powinna być etatem, a w ubiegłym roku już co czwarta.
Zatrudnianie na śmieciówkach staje się prawdziwą plagą. Cierpią na tym pracownicy, a pracodawcy zyskują liczne profity. Pracownik będący na umowie śmieciowej nie ma prawa do ochrony wynagrodzenia przed egzekucją komorniczą. Obecnie osobie zatrudnionej na etat komornik może zabrać kwotę przewyższąjącą minimum zatrudnieania(1850 zł), ale nie więcej niż połowę pensji, a pracującym na podstawie umowy cywilnoprawnej zabiera zwykle całość. Mało kto wie, że jeśli dłużnik udowodni, że to jego jedyne i stałe źródło dochodu - obowiązują podobne limity jak w przypadku umów o pracę. Pokutuje też mit, że pracujący na "śmieciówkach" nie mogą należeć do związków zawodowych, zaś na wypadek sporów z pracodawcą nie pomoże im sąd pracy, a jedynie sąd cywilny. Tymczasem w czerwcu 2015r. Trybunał Konstytucyjny uznał za niekonstytucyjne ograniczanie prawa członkostwa w związkach tylko dla osób zatrudnionych na etacie. Nie ulega przecież wątpliwości, że zatrudnienia na śmieciówkach w wielu przypadkach wykonują taką samą pracę, jak zatrudnieni na etacie, lecz mają znacznie mniej korzystne warunki pracy, a to rodzi nierówności. W praktyce pracownik "śmieciowy" traktowany jest znacznie gorzej, a należy mu się dużo mniej. Być może któryś z poniewieranych ludzi złoży wreszcie pozew w sądzie pracy, wskazując na wyrok Trybunału Konstytucyjnego.
Życie uczy pokory 2016-09-20 16:56:32
Tak, teraz już mnie ma syndromu "pierwszej dniówki", albo tzw. 2 tyg. okresu szkoleniowego bez zaświadczeń. Tak długo dzban nosił wodę....
Przekazywanie 2016-09-20 17:00:15
Dlaczego chcesz mieć takie skomplikowane życie?
Korsarz 2016-09-20 17:05:02
Mało tego, obecnie PIP wjeżdża bez zapowiedzi na kontrolę. Wcześniej miało to miejsce 2 tyg. przed oficjalnym przyjazdem. Żeby Wielki Pracodawca miał możliwość przygotowania się, albo jak to miało miejsce w przypadku Art Studio Sławomir Wiśniewski ul Niepodległości (dawne budynki sal wykładowych WWSHE), pracownicy zostali wyproszeni na ławeczki na zewnątrz. Uczciwość, dla własnej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
vfha 2016-09-23 23:15:39
@ Korsarz - no ale tak powino byc, że taka insytyucja jak PIP powinna wizytowac bez zap[owiedzenia, zeby firma nie miala możliwości przygotowania, tudziez może bardziej zatuszowania czegoś co by chciała
Zostaw swoją opinię o Gastromax - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gastromax