brak logo

Bobowska Piekarnia Jerzy Rogala

Bobowa

Opinie o Bobowska Piekarnia Jerzy Rogala

donald tusk 2014-01-11 00:20:44
witam ten zakład pracy to jakaś porażka !!!!
podam kilka przykładów które mnie osobiście rozbawiło (autentycznych ):
-przychodzi nowy pracownik i ucieka po paru godzinach to jest to (takich przypadków było kilkanaście w przeciągu paru dni )
-zatrudnienie doświadczonego piekarza i za pierwszy miesiąc zapłacenie mu po 5 zł za h (tłumaczenie "bo jest nowy ")- to na pewno go zachęciło do dalszej współpracy , wiecie co zrobił wziął to co mu dali do koperty i więcej się nie pokazał
-akcja świąteczne -bardzo duże ilości chleba w tym czasie się sprzedaje (jeśli piekarze nie nadarzają piec to do koszyków idzie wszystko , brzydki nie dopieczony popękane gumiak itp jeśli jest za dużo to się wyrzuca nawet te dobre po przecież motto piekarni brzmi "jakość to przyszłość "
-sczytywanie koszy -najgłupszy pomysł w historii istnienia piekarni ,po cholerę to jest w ogóle robione jak ten system nie działa (nalepiają jakieś kody które i tak z przyczyn atmosferycznych odpadną -(płacą za to jakiejś osobie )
magazynier i tak nie zdarzy tego wszystkiego "sczytać "bo nie tylko to jest jego obowiązkiem
od mnie taka propozycja sprzedajcie ten sprzęt zostawcie te kosze w spokoju nie trzeba ich upiększać naklejkami (chyba że odblaskowymi )nie tracie kasy na klej
a wejście kupcie zeszyt policzcie i wpiszcie w niego ile kto przywiózł i wywiózł koszy potem możecie w klepać to w komputer i będziecie mieli wszystko czarno na białym
-czystość na piekarni -wizyty sanepidu są bez celowe i tak kierowniczka dostaje cynk kiedy ich się można spodziewać nie ma konkretnego dnia ale przybliżona data to i tak dużo
(usunięte przez administratora)
donald tusk 2014-01-11 00:25:14
co do wypłat to jest jakiś nie smaczny żart przykład pierwszy -piekarz praca na akort ile upieczesz tyle zarobisz wypłata waha się w granicach 1800- 2500-zależy jakiego stopnia zajmuje się stanowisko ,jedna cała wolna sobota i niedziela w miesiącu - magazynier stawka godz 7zł za nocki 7,5 liczba godzin miesięcznie ponad 230 h jedna sobota i niedziela w miesiącu wolna resztę dni w pracy ,urlop dostajesz tylko wtedy jeśli ma ktoś za ciebie przyjść inaczej zapomnij
kierowca ile wywieziesz tyle zarobisz no chyba że nie wyrobisz targetu u co za Peszek !! i już pensja do obcięcia a kasiora zostaje w piekarni ,praca nawet i po 16 h ale to różnie zależy od trasy i czy się jedzie w dany dzień na dowóz - pakowacz praca nawet i po 12 h cały czas w ruchu stawka na akord tylko sobota wolna resztę dni w pracy pensja w granicach 1500-2000 + - zł
- fatalna atmosfera zero organizacji powiedzcie mi jak może dojść do sytuacji gdzie pakowaczce dostaje się od kierowcy za to ze nie ma na czas drożdżówki której nie zdarzyła upiec zmiana no chyba cos tu jest nie tak
-wyrzucenie pracownika z roboty za 2 brzydkie chleby na sklepie albo kilka kajzerek można ?? a można przecież ludzie do piekarni pchają się drzwiami i oknami , sytuacja sprzed ok 2 tyg , wzięli gimnazjalistę na jeden dzień bo nie miał kto przyjść , to są jakieś jaja !!!
chcesz stracić zdrowie za marne grosze polecam piekarnie bobowską
jarek kaczyński 2014-01-19 23:42:44
z moich obserwacji wynika że głównym celem tego zakładu jest zniszczyć człowieka psychicznie , człowiek to terapii piekarnianej jest oddany bezgranicznie swojemu panu ( kierowniczce Pani (usunięte przez administratora)) pracuje za pół darmo , oddaje cześć swojej pensji jako ofiarę ,składa swemu panu hołd .pracuje ponad normę . za nadgodziny on płaci by tylko mógł pracować !!!!
A teraz na poważnie jeśli dalej będzie się działo jak się dzieje w tym zakładzie to będzie trzeba sprowadzić chińczyków do pracy -im wystarczy te dwa chleby z deputatu +plus jakiś dach nad głową
Pamiętajcie Jakość to przyszłość
palikot 2014-01-21 13:34:35
pracowałem parę dni w piekarni , ale nie dało się tam wytrzymać .najpierw każą jedno zrobić za chwile z krzykami przylatują czemu tamtego nie robię !!! haha bez przesady co miałem niby klona przyprowadzić .chyba jako nowa osoba powinienem zostać jakoś przeszkolony a nie od razu z hasłami " rób coś a nie że się plątasz " to się pytam kulturalnie co mam teraz robić odp brzmiała tak "cokolwiek " raz karzą robić wszystko raz cokolwiek .ciągłe krzyki o wszystko . Nie polecam tego zakładu za te parę dni wypłacili mi po 5 zł za h
dlaczego 2014-01-25 17:45:45
dlaczego komentarze są usuwane ?? ktoś się boi prawdy ?? łamanie praw pracownika jest fer ??wykorzystywanie sytuacji ludzi którzy nie maja innego wyjścia i muszą pracować żeby utrzymać rodziny jest na miejscu ?? dlaczego za nad godziny nie ma płacone 100% więcej ??
1
marzena 2014-01-27 11:17:15
byłam raz kupić chleb na piekarni podeszłam do wózka z tym gorszym chlebusiem po 1 zł, miałam sobie wybrać jaki mi odpowiada .Gdy wracałam do biura zapłacić przez ta wielką chale przebiegła mysz !! Taka porządna firma a z gryzoniami nie potrafi sobie poradzić , coś tu jest nie tak
szalone lata 70 2014-01-27 15:12:00
Po wstępnych rozmowach z kierownikami czy z główną kierowniczką (usunięte przez administratora) myślisz ze idziesz pracować do zakładu normalnego a tu niespodzinka. Masz robic 9 godz max! A przeważnie trzeba siedzieć po 12 godz a czasmi nawet po więcej.(usunięte przez administratora)
xvxvxv 2014-01-29 19:47:26
Pewien człowiek miał dwóch synów. Młodszy przyszedł do niego, poprosił o połowę należnego mu majątku i udał się w świat. Gdy wydał już całe swoje pieniądze, w kraju w którym przebywał nastał głód. Najął się do pasania świń, chciał się nasycić strąkami, którymi żywiły się zwierzęta, ale nikt mu ich nie dawał. Pomyślał wtedy, że w domu jego ojca nawet najemnicy mają chleba pod dostatkiem i postanowił pójść ukorzyć się przed ojcem i poprosić go o pracę. Gdy był już niedaleko domu, ujrzał go ojciec, wzruszony wybiegł mu naprzeciw i ucałował z radością. Kiedy syn zwrócił się do ojca z pokorą, mówiąc, że zgrzeszył i nie jest godzien nazywać się jego synem, ojciec rozkazał sługom przynieść najlepsze szaty, pierścień i sandały dla syna, po czym ogłosił ucztę powitalną.
Ja 2014-01-31 16:54:36
Bzdura... Pracuję na piekarni prawie rok i nigdy nie widziałem tam myszy...
1
hipcio 2014-01-31 18:08:14
pewnie praca za biurkiem to się nie dziwie że Pan nie widzi . warunki na piekarni są idealne do rozwoju wszelkich szkodników , w każdym koncie brut gdzie by nie popatrzył !!!
Może pasowało by wezwać pana od myszek tego co chodził i wąchał nochalem gdzie myszą jest haha!!! zarobił ponad 2000 tys za parę wizyt które i tak nic nie dały !!!
misia 2014-02-03 19:09:44
Ludzie dajcie już spokój!!!!!!!!!!!!!
wojownik 2014-02-21 23:23:48
Ludzie przejrzyjcie na oczy tak dalej być nie może !!!Zróbmy to co ludzie na Ukrainie zrobili z majdanem .
papadopulos 2014-02-21 23:25:15
Chcemy takiej pensji jak w UE nie 1600 zł a 1600 EURO .Precz z tym zdzierstwem
strajk 2014-02-21 23:29:18
organizujemy protest na piekarni początkiem marca (Strajk generalny )zapraszamy reporterów z Bobowa24 będzie się działo .Koniec z tym bezprawiem
izik 2014-02-22 16:01:28
Jak ja pracowałem to było fatalnie ale teraz to dramat a ja pracuje w piekarni koło Gorlic jest dobrze . Pozdrawiam uciemiężonych przez kierowniczkę
mikro 2014-04-02 11:00:31
jakiś czas temu szukałem pracy , zaniosłem CV akurat kogoś szukali .Zaprosili mnie na rozmowę kwalifikacyjna no i udało się przyjęli mnie !!! co się zmieniło od tej pory ?? teraz wystarczy że masz 2 lewe ręce od czasu do czasu za kontaktujesz a wiecie czemu tak upadł ten zakład ?? -raz straszny wyzysk -dwa nadgodziny robimy za darmo i praca nieraz w ekstremalnych warunkach -trzy kto tylko może wyjeżdża z tego chorego kraju gdzie 83 % idzie dla państwa w postaci podatków
2
firma 2014-04-08 22:03:34
WITAJCIE W FIRMIE ROGALA!!!!!
WIDZĘ ŻE NIE TYLKO NA SKLEPACH SIĘ DZIEJĄ CUDA. CO TEN DYREKTOR HANDLOWY I REGIONALNE WYMYŚLAJĄ??(usunięte przez administratora) POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZRZESZONYCH W FIRMIE Z BOBOWEJ!!! :)
*** 2014-05-25 22:04:45
Nowi ludzie, nowe wyzwania... (usunięte przez administratora)
marcin 2014-06-16 18:09:23
zaczynasz prace na magazynie??? nie ździw się jeśli powiedzą że pierwszy dzień jest za darmo, a i tak robisz jak inni. przez pierwszy miesiac dostajesz 5 za godzine boś nowy, pozniej 6 złotóweczek
(usunięte przez administratora)
1
maja 2014-06-26 16:39:50
5zł na godzine.Ale znieść Kobyłę tylko dla odwaznych i zdesperowanych.
1
oslhd 2014-11-06 12:02:53
totalne dno jesli chodzi o ta piekarnie nikomu nie polecam tam isc , zapieprz caly czas bez ani jednej przerwy to nie do pomyslenia , nawet wysikac nie ma sie kiedy , wyzysk pracownikow i atmosfera pracy beznadziejna.
3
xxxx 2014-12-20 19:42:12
Każda firma ma obowiązek przeciwdziałać mobbingowi. Jeśli się to nie uda, pracodawca ponosi konsekwencje tego.

Jeśli przełożony krzyczy i poniża pracowników, mogą oni domagać się odszkodowania w wysokości co najmniej minimalnego wynagrodzenia.

W myśl art. 943 kodeksu pracy mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko niemu, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu go, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników.

Niestety, mobbing znacznie trudniej udowodnić niż dyskryminację w miejscu pracy. W razie nierównego traktowania to firma musi się bronić przed sądem, że nie stosuje kryteriów bezpodstawnie różnicujących pracowników. Jeśli zaś chodzi o mobbing, to na zainteresowanym spoczywa obowiązek udowodnienia, że padł jego ofiarą. Ma to duże znaczenie, zwłaszcza że pracownicy często mylą mobbing z dyskryminacją.

Najczęściej do mobbingu dochodzi, gdy kierownik poniża podwładnych w obecności innych osób i używa wobec nich obraźliwych słów. Bywa, że przełożony narusza prawo w nieświadomy sposób. Gdy np. ignoruje osobę wyznaczoną do zwolnienia, co prowadzi to do rozstroju jej zdrowia (wy- rok Sądu Najwyższego z 18 marca 2010 r., sygn. I PK 203/09).

Wiele osób myli mobbing i dyskryminację, którą łatwiej udowodnić

Nie zawsze jednak izolacja jest niezgodna z przepisami. Szczególnie jeśli wynika z wcześniejszego zachowania danej osoby. Sąd Najwyższy w wyroku z 14 listopada 2008 r. (sygn. II PK 88/2008) w sprawie nauczycielki, która popadła w konflikt z dyrektorką szkoły i pozostałymi nauczycielami, stwierdził, że „towarzyska" alienacja osoby skłóconej ze współpracownikami w szkolnym środowisku wcale nie stanowi mobbingu.

Samo udowodnienie mobbingu, a zwłaszcza jego długotrwałości, z czym pracownicy mogą mieć największy kłopot, nie stanowi jeszcze podstawy do wypłaty rekompensaty.

W myśl przepisów konieczne jest jeszcze pogorszenie stanu zdrowia zatrudnionego w związku z atmosferą w pracy lub zwoln
ienie się z pracy z powodu ciężkiego naruszenia obowiązków przez pracodawcę.
W razie utraty zdrowia przez pracownika z powodu nękania lub zastraszania w miejscu pracy powinna ona zostać potwierdzona przez lekarza. Z diagnozy powinno wprost wynikać, że utrata zdrowia (najczęściej stany lękowe czy depresja) pracownika została spowodowana przez atmosferę w miejscu zatrudnienia.

Inną formą starania się o odszkodowanie z tytułu mobbingu jest zwolnienie się z pracy w trybie natychmiastowym na podstawie art. 55 ust. 11 kodeksu pracy (z powodu ciężkiego naruszenia podstawowych obowiązków wobec pracownika). Zainteresowany powinien wtedy zadbać, aby w oświadczeniu rozwiązującym umowę znalazła się przyczyna związana z nękaniem lub zastraszaniem przez przełożonych. Pracownik ma możliwość starania się o odszkodowanie, nawet jeśli do rozwiązania umowy doszło za porozumieniem stron. W myśl wyroku SN z

2 października 2009 r. (sygn. II PK 105/09) w takim wypadku podstawę do dochodzenia roszczeń powstałych w wyniku szkód majątkowych związanych z mobbingiem stanowi art. 415 kodeksu cywilnego.
1
rrr 2014-12-20 19:45:33
Przerwa na spożycie posiłku

DO DYREKCJI PIEKARNI

Pracownikowi przysługuje 15-minutowa przerwa wliczana do czasu pracy, jeżeli jego dobowy wymiar wynosi co najmniej sześć godzin (art. 134 k.p.). Prawo do przerwy związane jest z faktycznym czasem wykonywania pracy w danym dniu, a nie z wymiarem czasu pracy danego pracownika. Taka sama przerwa (15 minut) przysługuje zatem pracownikowi, którego dobowy wymiar czasu pracy wynosi 12 godzin, jak i pracownikowi zatrudnionemu w niepełnym wymiarze czasu pracy, który tylko w niektóre dni pracuje sześć godzin (wówczas w te dni pracodawca jest obowiązany zapewnić mu przerwę w pracy).

Przerwa na posiłek przysługuje bez względu na to, czy pracownik rzeczywiście spożywa posiłek podczas tej przerwy czy nie. Wprowadzenie jej nie może oznaczać skrócenia dobowego wymiaru czasu pracy, czyli opuszczenia pracy wcześniej o 15 minut. Jest ona niezależna od innych przewidzianych prawem przerw w pracy, np. przerwy po godzinie pracy z komputerem.

POZDR
AAA 2014-12-20 19:58:56
PRZECZYTAJ SOBIE TO DOSŁOWNIE JEŻELI TO CI NIE DA NIC DO ZROZUMIENIA Z TA GĘBA
NIE WYPARZONA , TO JA CI POWIEM (IC SIE LECZYC) POROZMAWIAMY W CZTERY OCZY A JAK NIE TO OPISZE WSZYSTKO NA TEJ STRONIE A MAM DOBRY TEMAT DO BOBOWA 24 DO ZODACZENIA DO ZOBACZENI W CENTRUM PRZY KASIE BENDZIE UBAW JAK DOSTANIESZ ZJEBE
antyprywaciarz 2015-01-07 23:03:15
Chleb wypiekany z tej piekarni po 2 dniach nie nadaje się nawet dla Świń bo po prostu śmierdzi. Chleb kupiłem w nowym centrum w Bobowej. Obsługa w tym sklepie to jakiś dramat same małolaty bez grama doświadczenia. Klienta traktuje się tam jak bydło wykładam zakupy za ponad 300 złotych na ladę a kasjerka zamyka kasę i robi przez 15 minut rozliczenie inne kasy w tym momencie nie czynne i stoisz jak BARAN i nie ważne że może ci się spieszy.
1
Majka 2015-02-23 22:25:15
Centrum rogala najgorsze co moze byc.. pracowalam tam ponad rok a potem zwolnili mnie za nic... do dzis nie wiem za co...pracownicy sa wykorzystywani ponad godziny... najlepiej by bylo jak zostawali i robili za darmo... ciagle zle nigdy nie sa zadowoleni....a zatrudniali kompletnie osoby ktore nic nie robia stoja na kasie i pachna...Porazke nie polecam!!!!!!!!!!!
2
asia 2015-03-02 11:21:55
barabarabaraba nic dobrego
asia 2015-03-17 12:23:55
ten pan paweł z blaszaka jest okropny.opryskliwy.
1
asia 2015-03-18 13:49:48
w blaszaku jest horror,raz się drze ten paweł a potem kazuje po chlebie łazić
3
xxxxxcxxxxx 2015-04-09 19:50:17
Jesli chodzi o kontakt w sprawie dostaw to najlepiej zadzwonic na piekarnie i poprosic o kontakt z panem Pawlem on udzieli szczegolowych informacji
jadzia 2015-04-29 21:18:05
Tak ciezko dostac prace w naszej firmie gdyz tyle podan czeka ale wszystkim tak dobrze w naszej piekarniczej rodzinie ze zawsze zostaniemy jej wierni...
kris 2015-04-29 21:59:56
Najlepsi pracownicy odeszli z firmy w ciągu ostatniego roku... Bez urazy dla tych którzy zostali, zostało kilku bardzo dobrych pracowników ale... Zobaczymy jak długo...
2
kris 2015-04-29 22:05:17
Szyderstwo bijące z wypowiedzi użytkownika o pseudonimie ,, JADZIA " o stosach czekających podań świadczy o podszywaniu się przez kogoś pod Panią Kierownik piekarni... Nieładnie...
1
kris 2015-04-29 22:20:36
,,JADZIA" powinien dodać: zostaniemy wierni do końca... Raczej nie naszego tylko JEJ...
Baru 2015-05-06 16:42:21
Zgadzam się z Majką w 100%, pracować, pracować i jeszcze raz pracować, ale za nadgodziny nie zapłacą. Ciągłe niezadowolenie przełożonych. Osoby zarządzające zachowują się tak jakby mieli do czynienia z analfabetami.
1
asia 2015-06-10 09:44:31
w blaszaku nie ma poprawy chleb na ziemi leży,masakra
1
jurek 2015-09-11 12:34:26
tak 3 zł za h to dobra płaca? i bez jakiej kol wiek umowy?
piekarz 2015-09-25 22:53:05
ida zmiany ida era obecnych rzadow sie konczy mama i syn ida w swoje miejsce tylko pytanie bedzie lepiej czy dalej rownia pochyla w dol
aaaaaa 2015-10-19 20:30:15
jak może być 3 zł za h najniższa krajowa to 6.80 wiecie miałam starz w tej piekarni powiem szczerze że to bardzo ciężka praca i współczuję ale mi się podobało
aaaaaa 2015-10-19 20:33:04
bardzo ale to bardzo jest tam sympatycznie i stawka jest odpowiednia
dodoni 2015-11-04 12:27:00
Centrum delikatesy w Bobowej to jedno wielkie nieszczęście dla ludzi którzy robią tam zakupy.To typowy sklep dla ludzi pokroju DZIADOW a w szczególności tych z BIESNEJ , którzy rękami prosto z obory dotykają ,przewracają ,próbują, plują.No i jak robić zakupy ,jeżeli się to wszystko widzi.przechodząc koło tych ludzi czuć smród, a zresztą spredawczynie to z rodzin patologicznych
1
do tomi 2015-11-28 16:02:43
Atmosfera ? To wedlug Ciebie atut? Widac albo wymyslasz albo naprawde nie miales okazji rozmawiac z pracownikiem tej firmy . Rada to sie zatrudnij tam na miesiac i wtedy wystaw swoja opinie
4
do tomi 2015-12-07 14:45:51
To ten Twoj znajomy to chyba obecny kierownik ds sprzedazy ewentualnie jego przelozona
2
Damian 2016-01-14 16:24:09
Przyjęcie do pracy bez żadnej umowy, badań lekarskich i szkolenia BHP, po paru dniach gdy pytasz o umowę, dowiadujesz się że się nie nadajesz i pan Józef Nika wypłaca ci ochłap, po przeliczeniu wychodzi 5,8zł za godzinę. Skrzynki z towarem brudne od błota i piachu tak że trzeba go później wytrzepywać z chleba i bułek. Rogala, wielki "byznesmen" ma ponad 60 sklepów a nie stać go żeby uczciwie zatrudnić ludzi. W miesiącu wolne tylko 3 niedziele. Obóz pracy, brakuje tylko drutu kolczastego i wartowników z psami.
2
do damiana 2016-01-16 16:53:22
to ten pan Jozef to musi byc ciekawa osobowosc
micha 2016-02-13 20:36:16
jesli chodzi ci o sprzedawczynie to jest tam bardzo mila obsluga, nie spotkalam sie jeszcze z jakimis niedogodnosciami a uwazajac ze to sklep dla ludzi pokroju DZIADOW to juz przesada bo dla ciebie najlepiej bylo by sie wrocic do czasow kiedy wszystko bylo na kartki, ciekawe czy wtedy byl bys taki wylewny w slowach jak caly dzien bys stal za kilogramem cukru, wtedy stal bys ty sie dziadem bo nogi by ci do d... weszly od tego stania. dla dziadow to jest wlasnie takie pisanie jak twoje, bo nazywajac te sklepy tym okresleniem przedstawiasz siebie jako jednego z nich czyli prawdziwego dziada, ktory dziadujac i piszac te bzdury dalej tam lazi i czeka tylko aby wymyslec cos nowego i tworzyc noiwe banialuki, a poza tym jesli ci nie odpowiada sklep i obsluga to otworz swoj biznes i badz dziadem sam dla siebie i ciekawe kto do dziada przyjdzie, a poza tym gdyby nie te dziady z roli ktorzy pracuja na nierobów to byscie trawer skubali na sniadanie obiad i kolacje, a tiwierdzenie ze sprzedawczynie sa z rodzin patologicznych to sobie wsadz bo zadna praca nie chanbi a jeszcze zle ze niedziele i swieta masz wszystko w sklepie i mozesz kupic?????????????? te patologiczne sprzedawczynie musza obsluzyc kazdego i nie patrza na ciebie czy masz gruby portfel lub czy pachniesz czy smierdzisz tylko podaja ci wszystko pod nos to i tak dalej k........... zle.a i nazywajac je patologami robisz blad bo te kobiety z dc zapierniczaja na okraglo by klient mial dobrze. pozdrawiam wszystkie panie i panow z dc bobowa stacja.
2
6NA9 2016-03-02 21:14:34
damian nie zmysla on pisze prawde
1
6na9 2016-05-28 05:12:41
Pewno Jozef stoi na czele tegoz dzialu
asia 2016-06-15 21:36:00
nic dobrego
Arnold 2016-10-11 13:29:32
Witam wszystkich.
Na ten moment nie chcę opisywać i ujawniać mojego związku z tą firmą ale jest to firma niekompetentna i niesłowna. Kierownicy pracujący w siedzibie firmy w Bobowej to wielcy ignoranci i przypuszczam że nie do końca znają swoje role w tej firmie. Co się tyczy Pana Rogali, to muszę podkreślić wszystkim że jako właściciel odpowiada przed wszystkimi za stan i sytuacje w Jego firmie.Rola dobrego szefa nie opiera się tylko na ekspansji i analizach finansowych ale również na sprawnym zarządzaniu zespołami a tego w tej firmie nie ma!
4
Zostaw swoją opinię o Bobowska Piekarnia Jerzy Rogala - Bobowa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bobowska Piekarnia Jerzy Rogala