brak logo

PCC Synteza S.A.

Kędzierzyn-Koźle

Opinie o PCC Synteza S.A.

Synteziak 2013-12-17 21:17:03
Moja opinia jest taka.
Jak był Dian to było nieźle, kilku kumatych ludzi pracowało. A jak zostało tylko alkilo (dla niewtajemniczonych dian i alkilo to dwa wydziały), to zostali sami nieco ograniczeni w rozwoju ludzie, na czele z najbardziej ograniczonym przywódcą wydziału.
Widocznie pan prezesik AB takich lubi,bo łatwo nimi sterować i tylko głowami kiwają. Firmy nie polecam, mało rozwojowa i nie zajdziesz tam daleko. Prezes to figurant bo i tak każdy tam robi co chce.
2
Wojciech 2015-02-23 20:27:16
Ja też tam pracowałem i potwierdzam. Pracownicy sa skłóceni. Ludzie współpracujący ze sobą nie potrafią sie porozumieć - nie tylko w dziale ale również między działami. A związki zawodowe, na które liczyliśmy, ze bedą nas chronić chronią swoją własna du. W szczególności przewodnicząca J.S i jej przydupasik K.M. Chodzą do prezesunia A. B i liżą mu ...... Wszyscy moi współpracownicy sa tylko roszczeniowi, z nikim nie można się dogadać praktycznie w żadnej sprawie: ani jezeli chodź o urlop, ani o codzienną pracę. Na co dzień większość patrzy tylko odwalić
robotę i wszystko w nosie. Siedzieć i gadać o duperelach i te kawka w laborze. A kto jest w tej klice to jest głupi i nadęty.
1
niezadowoleni 2015-04-02 18:10:25
Zgadzamy się z powyższymi opiniami ale od zeszłego roku wiele się zmieniło. Jest nowy prezes i nowa klika w Związkach. Panie W.P.oraz J.S.chodzą za plecami pracowników do prezesa na "kawiarniane "pogawędki,z których nic nie wynika. Po spotkaniach nic nie wiadomo, jest wielka tajemnica i łaskę robią, że coś powiedzą a prezes urabia ich jak plastelinkę. Jest wielka ściema a wszyscy wiedzą co sobie załatwiła przewodnicząca W.P.Prezes w cwany sposób zamknął jej gębę.
nizrzeszony 2015-04-08 13:35:14
To wszystko prawda. Jak tak dalej bedzie to wypada wypisać sie ze Zwiazków i wtedy zobaczymy czy W.P i J.S.bedą takie wazne.
niezrzeszony 2015-06-02 19:49:23
W firmie największym konfidentam jest zarząd związków zawodowych. Niby coś załatwiają z prezesem a nikt niczego nie wie - nawet nie wiadomo o jakich sprawach rozmawiają a o rezultatach rozmów szkoda gadać. Poprzedni zarząd związków był do kitu ale obecny to się uwstecznia coraz bardziej-(chyba już gorzej nie może być).Chyba dojrzewa we mnie decyzja aby porzucić ten dziwny, patologiczny twór członka związku zawodowego. Wszyscy tylko "szczekają" na siebie zamiast zabrać się do roboty. Nikt nie jest zainteresowany uczeniem i poznawaniem czegoś nowego - tylko aby odwalić minimum z minimum a najbardziej podoba się faza "chwilo trwaj". Co prawda szefostwo również nie ułatwia. Osoby, które wykazują jakąś inicjatywę są na czarnej liście współpracowników, którym się nie chce robić. Każda pochwała szefa powoduje szereg niemiłych komentarzy. Praca w firmie może być ciekawa, z instalacji jeszcze da się coś wycisnąć ale jeżeli nie poprawi się atmosfera to chyba trzeba się będzie zwijać.
1
brzeg dolny 2015-06-02 20:10:16
całe pcc w polsce ma ten sam problem i te samą fatalną atmosfere, dotyczy to tez zwiazków zawodowych, popytaj na forum o pcc rokita brzeg dolny to zobaczysz jak to działa i jest tak samo jak u Was w Kę-Ko! czuwaj bracie! włascicielom i zarzadom tej firmy zalezy wlasnie na utrzymaniu tej atmosfery ktora teraz jest w pcc w polsce
normalny 2015-06-03 20:02:10
śmieszą mnie opinie ludzi którzy oceniają w ten sposób związki zawodowe, podając nawet inicjały zarządów związków, ale nie mają odwagi nawet podpisać się innym nickiem jak niezrzeszony. skoro jesteś niezrzeszony to z czego się chcesz wypisać przyjacielu?
piszcie dalej takie bzdury ku uciesze swoich prezesów, bo przede wszystkim oni to czytają.gratuluję odwagi i wysokiego IQ
normalny 2015-06-03 20:03:10
śmieszą mnie opinie ludzi którzy oceniają w ten sposób związki zawodowe, podając nawet inicjały zarządów związków, ale nie mają odwagi nawet podpisać się innym nickiem jak niezrzeszony. skoro jesteś niezrzeszony to z czego się chcesz wypisać przyjacielu?
piszcie dalej takie bzdury ku uciesze swoich prezesów, bo przede wszystkim oni to czytają.gratuluję odwagi i wysokiego IQ
bardziej normalny 2015-06-09 19:19:40
Dlaczego tak bronisz elite nic nie robiących związkowców , którzy trzymają sie stołka byleby byc chronionym tak jak to jest w K-K. a może jesteś jednym albo jedną z nich? Innym zarzucasz brak odwagi a ty kim jesteś?
bli 2016-05-15 14:00:21
maxi, czasmi krytyka potrafi być konstruktywna i potrafi wiele rzeczy wyjaśnić i udoskonalić. Z mojego pracowniczego punktu widzenia wynika, że do dobrej współpracy zawsze jest potrzebne WZAJEMNE zrozumienie. Inaczej nic dobrze nie zafunkcjonuje - a wy co myślicie?
Zostaw swoją opinię o PCC Synteza S.A. - Kędzierzyn-Koźle
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PCC Synteza S.A.