brak logo

Drobex Sp. z o.o.

Solec Kujawski

Opinie o Drobex Sp. z o.o.

mgr 2014-07-07 13:04:40
ja jestem zadowolony z pracy. zawsze moglo byc gorzej :)
k.k 2014-08-05 14:49:47
w drobexie ludzie pracuja na akor zasowaja od switu do nocy nawet czasami po 7 dni w tygodniu . ludzie sa zastraszani przez szefostwo zwolnieniami . ubikacje sa zaczadzone od palenia podczas kontroli zamykaja ubikacje i nie mozna kozystac z toalety ludzie przylapani na paleniu dostaja mandaty albo przenoszeni sa na ubojnie lub grozi zwolnienie. w soboty tyra sie po 9 czasem 10 godzin. ostatnio jest mowa o pracy w niedziele. za ktora niby dostaje sie pieniadze do reki . czyli praca na czarno?? pracowalam i nikomu nie polecam tego zakladu . idziesz do pracy i nie wiesz o ktorej wrocisz. Ponadto GoWork.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść umieszczoną na łamach Forum przez użytkowników oraz nie weryfikuje zamieszczanych treści pod kątem ich prawdziwości i rzetelności. To użytkownicy sami oceniają, które treści są wiarygodne, z jakich informacji korzystają, a jakie uważają za bezwartościowe. Należy również zwrócić uwagę, iż do weryfikacji takich informacji służą odpowiednie organy prawne. Serwis Gowork.pl nie posiada w tym zakresie żadnych kompetencji, nie dysponuje też stosownymi narzędziami, które pozwalałyby na rzetelne ustalenie stanów faktycznych.
2
kkkkkkk 2014-11-03 13:24:43
Nie jest az tak zle oprocz tego ze 270 godzin w miesiacu a zarobki za te godziny nie piwalaja na kolana
ann81 2015-01-12 13:55:05
Drobex to chory zakład niewolniczej pracy. Idziesz i nie wiesz o której godzinie wrócisz. Pracowałam tam przez rok. Zwolniłam się i otworzyłam własną firmę. Nie narzekam. odradzam gorąco każdemu ten zakład pracy. Szefostwo to banda idiotów i chamów. Pasuje tam osoba o podobnych cechach co przełożeni. Jeśli chodzi o zarobki to po prostu charakterystyczna dla Polski tragedia. Można tam zarobić jeśli pracuje się po 11 godzin dziennie i 7 dni w tygodniu. Ludzie ...no cóż..lepiej z nikim nie rozmawiać...:) zresztą jak się do kogoś odezwiesz z pewnością zauważy to brygadzistka, która jest chorą pracoholiczką. Wszyscy przełożenie to nerwowo chore osoby, które nie powinny zarządzać kurczakami w klatkach a co dopiero ludźmi. Pracownik może pomażyć o urlopie wypoczynkowym w okresie letnim. Ja miałam mieć tydzień urlopu we wrześniu hahahahahaha. Na cholerę mi urlop we wrześniu skoro moje dziecko we wrześniu idzie do szkoły
MAŁA 2015-01-22 19:54:18
Co racja to racja.Masakra z godzinami,jeszcze gorsze wypłaty(no chyba że się rypie 270godz).Kary za dosłownie wszystko nawet za cukierka w kieszeni a to że kurczak się wala po podlodze i woda ciurkiem po scianie i kablach leci to tego nie widać.5procent z premi za używanie perfum,ale nie wszystkim skoro Jedna z przełożonych wali na kilometr jakby właśnie wyszła z drogerii i dusi ludzi.W toalecie drugiej osoby nie widac(tak napalone)a na hali pani B.dobija tandetnymi perfumami.No i to wieczne czucie bata na plecach.Jak nie wchodzisz w d..e to to widać kiedy wychodzisz ile wychodzisz ile rozmawiasz.Dziekuję Bogu że znalazłam inną prace bo nerwowo długo nie wytrzymałabym.
6
goń 2015-02-04 02:04:56
no hej
nieznajomy 2015-04-02 15:03:43
wiec przy tych 270 godzinach pracy na miesiac jakie jest wynagrodzenie podajcie kwote..
wakabajaszi 2015-04-25 10:46:58
270 godzin zarobisz 2300 moze 2400 jeeeeeeeeee dodam do tego ze w rym 4 soboty masz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak nic
była 2015-05-06 14:28:43
Faktycznie przeje...e
hmmmm 2015-06-15 01:05:48
powiem tak masakra brygadzistka pani B.zero kompetecji nie szanuje podwładnych.Starsze osoby które idą na emeryture poniża ,wydziera sie na całą hale .Większosc jej pupilkow to zwyczajni leserzy ,którzy sa tam i maja u niej dobrze bo donoszą.
1
hmmmm 2015-06-15 01:06:01
powiem tak masakra brygadzistka pani B.zero kompetecji nie szanuje podwładnych.Starsze osoby które idą na emeryture poniża ,wydziera sie na całą hale .Większosc jej pupilkow to zwyczajni leserzy ,którzy sa tam i maja u niej dobrze bo donoszą.
3
cee 2015-07-01 19:31:47
Nieistotne, że praca ciężka ciężka praca jest wszędzie. Wpisuje się tu w związku z innym tematem. WYROBY DROBEXU są po prostu niesmaczne, śmierdzące!! :)
Pracownicy 2015-10-04 09:08:13
Pozdrawiamy Marzene kazdy sie cieszy z obrotu spraw zlodziejstwo trzeba tepic mamy nadzieje ze reszta zlodzieji tez bedzie wyrzucona w koncu zabrali sie za to
5
hmmmm 2015-10-07 18:27:38
W solcu Kujawskim ostatnio panuje słaba atmosfera. Coraz więcej ukrainców bo stali pracownicy uciekaja a szef Pan. S... nie szanuje pracowników, przy rozmowie z nim co drugie słowo to kur.a , a chwali się ze jest to jego 9 czy 10 zakład ale przy tak młodym wieku to wstyd i upokorzenie. Jesli chodzi o ubój godziny się unormowały i zarobki nawet. Jeśli chodzi o produkcje jest to różnie z godzinami a atmosfera zależy na którą trafisz zmianę. Albo do Pani A.. która posiada zero szacunku i cię zrówna z ziemią ( jak można pozwolić trzymać taka osobę w zakładzie w nadzorze - jest o wielkie nieporozumienie po panie S ). Albo Do Pana A.. młodego człowieka który jest synem dyrektora i jest jedna z nielicznych normalnych "jeszcze" osób jak sam Pan Dyrektor - Jak Pan był szefem wszystko było lepiej. Zarobki na produkcji nadal słabe ale podobno szykują się podwyżki. P.S Panie Dyrektorze otworzy Pan oczy co się dzieje na produkcji dzięki dwóm osobą z nadzoru niebawem zostaną sami ukraincy !!
6
gosć 2015-10-15 10:29:21
Drobex firma wykorzystująca ludz !! Płaca na prawdę daje wiele do życzenia ,a co do osób przełożony to można tu pisać i pisać .Jak lubisz wchodzić w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] brygadzista to ta praca jest dla ciebie
1
gosc 2015-10-22 13:30:33
co tam sie wyrabia to masakra szef produkcji wogole nie powinien byc na tym stanowisku ludzie sie zwalniaja coraz mniejsze pieniadze nic ten zaklad nie robi zeby dobrzy pracownicy zostali podobno 300 osob jest przed brama ale do wyjscia raczej placa taka ze plakac sie chce po 240 godzin Wiec pytam co macie zamiar zrobic rzadzacy
3
50 groszy 2015-11-08 19:16:48
podwyzki hahaha 50 groszy smiech na sali niech sobie w buty wloza
gosc 2015-11-23 11:28:28
W tym zakładzie dozwolone jest wszystko poniżanie ludzi , bicie ich (za bicie nic nie grozi) a zarobki sa marne ale niby szykują sie podwyżki zapewne dla tych ludzi co wchodzą w du.. przełożonym , a co do mistrzyni p A. to jest to osoba która krzykiem i poniżaniem "tresuje" ludzi
2
Kali 2015-11-26 11:11:09
Jak najbardziej praca to praca i tyle jak sie nie chce pracowac to mozna ja zmienic.
Kali 2015-11-26 11:16:30
No tak pracy jest duzo i mozna cos wybrac dla siebie zeby sie realizowac.a nie szkodzic przeszkadzac innym w pracy swoja obecnoscia.bo sa tacy co tylko sa w pracy....
Gros 2015-12-18 21:06:15
Mi też tam praca odpowiada.a codo mistrzyni pani A.to jedyną osoba z rządzących która zapier..la jak normalny pracownik. Nie dziwie się że czasami głos podniesie bo byjej ludzie na głowę weszli i nasrali :
bk 2016-01-22 21:13:18
no niestety te negatywne wpisy to w większości prawda przepracowałam tam spory kawałek czasu i coś o tym wiem praca jak praca
nigdzie cię nie położą ale te godziny i podejście tego pseudo kierownika to jakieś totalne nieporozumienie ale widać szefostwu nie chodzi o fachowca tylko koszty ważneale pazerny dwa razy traci
ja 2016-02-28 21:39:45
Lechu ty sie w to główno nie pchaj. Robota dobra dla Ukrainców bo polak traktowany jest jak śmieć. Ukraincy nieroby mają lepsze warumki niż polacy. Kierownik to kawał wiadomo czego i jego przydupasy też. Walą za wszystko mandaty, niestety tylko POLAKOM, Ukraina jest bez karna.Tępi brygazdziśći(Adam),tylko dojeżdżają POLAKÓW. Robota do (usunięte przez administratora) i KIEROWNICTWO TEŻ.
2
ON 2016-02-28 21:42:29
HAAHA CAŁA PRAWDA
kermit 2016-03-01 18:57:44
Masakra to jest malo powiedziane Polacy maja przerabane a Ukraincy sobie lataja i robia co chca rece ich bola to odrazu lzejsza robota ale jeszcze troche i sie Kozlowski przejedzie na tych ukraincach druga sprawa ze Wlasciciele wogole nie widza tego ze Polacy i dobrzy pracownicy sie zwalniaja tacy ktorzy po pare dobrych lat maja przepracowane ale ich to wali widocznie . To jest tylko kwestia czasu bo juz na rano nie ma komu robic
1
Eileen Galvin 2016-03-03 03:57:39
leszku, odziez robocza masz zapewniona, a jak zginie bedziesz za to odpowiadac bo jest imienna, nie dosc ze potrafia ja dostac ukraincy to jeszcze polak polakowi ukradnie z wieszaka przed stolowka/toaleta, do przyzwoitosci ta praca jest daleka opinie powyzej to w wiekszosci prawda
Kali 2016-03-05 14:16:50
@ znismaczona chodzi o to że ukraińcy nie pracują bo to banderowcy którzy nie potrafią pracować
1
Kaczka 2016-05-02 14:45:55
Ja pracuje i jestem zadowolona.
Teraz dostałam taką wypłatę, że oczy mi wyszły z orbit.Nigdzie w Solcu na produkcji tyle nie zarobię. Dodam, że ma szkołę zawodową. Robota ciężka i nadgodzin dużo, 2 soboty, ale wiem za co pracuje.Wypłata zawsze na czas !!!
Potrzebowałam umowę na stałe bo chciałam wziąć kredyt na mieszkanie po mojej prośbie i rozmowie z Dyrkiem - dostałam umowę na stałe, więc chyba spoko ludzie. Można tez wziąć zapomogę 1000 zł i spłacać co miesiąc po 100 zł-też spoko. Codziennie są posiłki w postaci zupy, chlebek herbatka ciepła czasami kiełbaska, nie jest źle.Do tego talon za 40 zł miesięcznie do wykorzystania w sklepie firmowym. Jak ktoś chce to pracuje i docenia to co ma.
A Ukraina tak samo jak Polacy, jedni pracują drudzy się opierdalają, a to tylko dlatego, że brygadziści nie ogarniają tematu.
To oni powinni jednakowo wszystkich traktować i gonić tych leserów Polskich i Ukraińskich leserów.

POLECAM !
Kali 2016-05-06 19:25:55
Największa pomyłka Drobexu to nie ( usunięte przez administratora ). z Kfc. Dziewczyna nie ogarnia tematu. Szczyt niekompetencji !!!
Żarówa 2016-05-22 00:55:10
To nie brygadzistka KFC jest pomyłką tylko Twój konfliktowy charakter sprawia, że nikt nie chce z Tobą pracować.. A jak tam nowe stanowisko "sprzątającej produkcje"? Odpowiada wykształceniu?
Djoda 2016-05-22 01:07:26
swieta prawda Zaruwa
Żarówa 2016-05-22 01:20:58
Myśli, że jak się z brygadzistką przyjaźni to jej wszystko wolno i się położy na śluzie..
Żarówa 2016-05-23 08:09:58
Przepraszam za moje wpisy były one nieodpowiedzialne i noesprawiedliwe
Kali 2016-05-23 15:50:49
( usunięte przez administratora ) jest najleszpą brygadzistką przyznaje się źle ją osądziłam
Kali 2016-05-24 01:32:32
Kali to facet a nie kobieta a jak nie umiesz sie domyślić to czytaj ze zrozumieniem wszyskie moje wpisy. pozdrawiam
Kali 2016-05-24 01:36:42
Wy Polacy jesteście żałośni zamiast pracować to zajmujecie się pierdołami....
LJ 2016-06-17 03:53:03
Az mi sie smiac zachcialo i nie moglem sie powstrzymac zeby skomentowac uzytkownia 'Kaczka'.
No to raz: skoro oczy ci wychodza z orbit to gratulacje, pewnie to koniec twoich mozliwosci i spelnienie 'zawodowe'.
Dwa: co to za argument ze wyplata na czas? Jak by nie byla to by nikt nie pracowal w takiej firmie, bo robota faktycznie jest ciezka. Do tego sa odpowiednie organy w panstwie prawa ktorym mozna zglosic problem.
Trzy: jestes pewna ze wiesz za co pracujesz i jak dlugo?
Cztery: ta zapomoga jak to nazywasz juz od jakiegos czasu jest na kwote 1500zl
Piec: posilki? Posilek w postaci wody z olejem, no ale herbata jest ciepla, i ostatnio juz prawie da sie zajac wolne miejsce na stolowce, ale czasami nie bierz wiecej niz jedno jajko przydzialowe, bo bedzie afera :D
Szesc: Brygadzisci nie moga byc wszedzie i kazdemu patrzec na rece.

To tyle. Lepiej isc do pracy sezonowej i poczekac az wybuduja ta fabryke czekolady czy pasaco sie rozbuduje. Tak prawde mowiac kto chce to bedzie pracowal, kwestia czasu kiedy drobex bedzie mogl sobie powiesic flage ukrainy bo rodakow juz jest mniejszosc a teksty ze bedziemy pracowac po 12 godzin jak bedzie potrzeba sa troche nie na miejscu, jak jest potrzeba to ludzie wyjezdzaja za praca do innych krajow a na drobexie swiat sie nie konczy. Zamiast tego nalezalo by zajac sie palacymi problemami jak to ze wiecznie nie ma w co towar klasc bo czesto jest tak ze myjnia pojemnikow nie spi i chodzi na okraglo a towaru nie ma w co klasc i czasem uzywa sie pojemnikow brudnych.. A te posadzki takie amerykanskie, ladnie je ukraina doszlifuje ciagajac pojemniki po korytarzu. No i kwestia tego mycia, jak ekipa myjaca moze domyc maszyny skoro produkcja pracuje do pierwszej w nocy a pierwsza zmiana przychodzi na 5 rano? Pracownicy to tez ludzie, czy mowia w naszym jezyku czy nie odrobina szacunku sie chyba nalezy..

Wnioski? Post uzytkownika 'Kaczka' to bardzo ladna reklama zakladu, no i premia pewnie ladna byla tez.
Pozdrawiam.
7
Ja 2016-06-17 22:22:38
Godziny pracy nas wykanczają ile można chore dlamnie jest to ze na 1zmianie wstajesz w środku nocy zeby dojechac do pracy a na 2zmianie w noc wracasz do domu nikt z tobą sie nie liczy ze masz male dzieci czy też inne obowiązki wpracy musisz zasuwac i niema zmiluj sie maszyny tego systemu niewytrzymuja czesto są awarie a co za tym idzie duzej w pracy zostajemy na 2-gi dzien masz byc wydajny przyjdą upaly to bedziemy padac jak muchy.
3
Dimek 2016-06-19 12:33:30
Ekipa ciężko się dostać ze względu na graniczące z cudem możliwości przeszkolenia pracownika oni te 4 godziny dokonują niemożliwego do tego mają mizerne ciśnienie w układzie wiem bo przeszedłem z drobexu do nich wytrzymałem 3 dni niesamowita presja psychiczna.....o robotę trzeba rozmawiać z ich kierownikiem albo brygadzistą pozdrawiam kumatych
4
ja 2016-06-23 11:56:50
Sławek to BANDEROWIEC???
10
Xxx 2016-07-20 13:18:33
Tylko jeżeli ktoś pracuje, robi nadgodziny i pełni dość odpowiedzialna funkcje niech zarabia rozsądnie. Ta firma to kpina. I najlepiej trzymać się od niej z daleka. Opinie są bardzo nie przychylne ale w 100% prawdziwe! sponsoruje się wszystkich i wszystko, ale dzieci pracowników nie stać na nic. Jeżeli ktoś na produkcji zarabia 3500 zl ale pracuje jakby na dwa etaty to nadal.pensja jest żałosna i wyzyskuja swoich ludzi. Ciekawe czy właściciele przeżyli by chociaż jeden dzień za pensje, która płacą ludziom :/ nie sądzę! Współczuje wszystkim, którzy muszą tam pracować mam nadzieję, że uda wam.sie zmienić pracę i faktycznie powstanie nowy zakład produkcyjny w Solcu. Ja na szczęście nie muszę już tam być.
4
Viva 2016-07-24 12:17:31
DO Xxx żeby ktoś zarobił tam 3500 to nie wiem co by się musiało stać ludzie tutaj maja po 250 godzin i zarabiają 2200 zł druga sprawa właściciele albo nie wiedzą co się dzieje w zakładzie albo nie chcą wiedzieć to jest żenada żeby zarabiać 2200 zł przy 250 godzinach jedno co jest dobre to to ze otworzą Wedla w Solcu bynajmniej takie chodzą pogłoski i nawet jeżeli ludzie dostana to samo co w Drobexie 2200 zł przy 8 h to zostaną ci tylko co maja mało do emerytury albo ci co muszą bo reszta cala i młodzi uciekną a warunki pracy wszędzie będą lepsze bo jak można pracować 10 h i mieć jedna przerwe w takim zimnie jeszcze na dodatek . A co do Xxx to masz racje niech każdy z nich z właścicieli i tych z góry zarobi to co pracownik produkcji i zobaczymy czy przeżyje cały miesiąc !!!!!!!!!! i jeszcze jakby tego było mało to większa część ukrainy to nie nadaje się do pracy bo to banderowcy i oni nigdy nie byli nauczeni pracy z tych wszystkich co przyjechali to by się tylko paru znalazło co naprawde pracują ale to sam Szef produkcji postawił na ukrainców także widać ze dąży do rozpadu tego zakładu bo coraz gorzej jest a Polaków nie ma i wogóle ich nie szanują bo jak by dali każdemu zarobić to nie trzeba by było ukrainy w tym zakładzie !
7
xxxx 2016-10-06 14:34:11
Czy firmy nie stać na zrobienie palarni na powietrzu tzw.przystanek.Wszyscy palą w WC ,dymu pełno że siekierę można powiesić a są też osoby niepalące
1
xxxx 2016-10-06 14:34:53
Czy firmy nie stać na zrobienie palarni na powietrzu tzw.przystanek.Wszyscy palą w WC ,dymu pełno że siekierę można powiesić a są też osoby niepalące
2
AnOnIm 2016-10-06 20:48:59
Moim zdaniem powinna być jakaś palarnia a nie takie dziadostwo ze z Wc jest palarnia zrobiona a po 2 słaba płaca moim zdaniem pracowałem to wiem cały rok obiecywali podwyżkę i do tej pory nic z tego

NIE POLECAM TEJ FIRMY !!!
2
Jasper Gein 2016-10-12 03:52:08
Nie rozmieszaj mnie, ta firma ma problemy z obsadzeniem stanowisk co za tym idzie nie bedzie zadnej rozmowy - dostarczysz cv a zaraz beda dzwonic ze do pracy na juz, jedyne o co zapytaja to o badania sanepidu aktualne, potem sie dowiesz ze to bedzie 7,60 przez 3 miesiace a potem 50gr wiecej.. Jak nie bedziesz chorowal to ci dorzuca zlotowke po paru latach. Jak ci pasuje praca "nie wiadomo do ktorej w nocy" albo "az skonczymy", i tolerowanie smierdzacych ukraincow bo czasu im chyba na higiene nie staje to zapraszamy, tyle twarzy sie przewinelo ze nie ma sensu zapamientywac imion bo malo kto zostaje. Jeszcze kwestia trucia ludzi, jak nie lepienie na sztuke dziurawych podlog i smrod zywicy to malowanie wszystkie w okolo. Trzeba tez wspomniec ze jestes nic nie wartym przedmiotem, dobrym przykladem beda wypowiedzenia dla tych osob co sie zbuntowaly do pracy wiecej niz 8godzin w sobote i zamowily autobusy czy tez montaz kamer w szatniach z czego na szczescie zrezygnowano bo ani to zgodne z prawem a tym bardzie moralne.
4
Omen 2016-10-18 21:08:44
Tak mało kto zostaje?Pytanie dlaczego?No ale jak się nowe osoby zraża do pracy po 2 dniu pracy?Bo mają już tak pracować jak osoby które pracują latami?Mają nabrać tempa po 3 dniach pracy???Zapierdalac na różnych stanowiskach pracy w tempie że się po..........ać można.Pracownik ma okres próbny 3 mieś a nie 3 dni?Bo każdy tu rezygnuje po 1-3 dniach pracy.Nowo przyjęty pracownik nie ma nawet szafki na odzież ,plecak itd.Odzież roboczą to trzeba sobie wygrzebywać i nie zawsze trafi się w rozmiar np o 3 numery za duże.A obrazy krwi ,walających siè wnętrzności po podłodze to jakaś masakra!!!
Omen 2016-10-18 21:27:56
A stawka godzinowa żenada 8,50zł na zachodzie w tej samej branży to jest 8,5€/godzinę.A wymagania Mają :niepełne podstawowe,gimnazjum no już nawet nie zawodówka te minimum?Rekrutacja trwa ,w Solcu i już w Bydgoszczy nawet na Olx.A te osoby z podstawowym wykształceniem lub nawet nie pełnym to mają takie miemanie o sobie jakby studia skończyły conajmniej!! I właśnie te osoby dokuczają Nowo przyjętym osobą.
2
Kali 2016-10-21 18:55:48
@Omen a ortografi to gdzie się uczyłeś.....?
el diablo 2016-10-31 05:19:32
pracowalem tam prawie dwa lata, warunki sa tragiczne, nie ma wyznaczonego miejsca na palarnie, przez co wszyscy pracownicy czy palacy czy tez nie maja obowiazek przebywac w dymie w toaletach oraz szatni, gdy pojawia sie kontrola to nagle jest zakaz palenia, kontrola wychodzi, pala znowu... podlogi zafajdane jak w oborze, wszedzie walaja sie jakies odpady z kurczakow, rzeki krwi, smrod z uboju ktory ma miejsce tuz przy stolowce wcale nie zacheca do zjedzenia czegokolwiek, o szafke czasami trzeba pol roku sie prosic albo wiecej bo niby zajete, ale ukraincy od razu dostaja... czas pracy nigdy nie jest okreslony, wydluza sie z roku na rok, kiedys pracowano od 7-15 i od 15-23 teraz niemal na 100% jest to 5-15 i 15-1 albo i 2... jak to mowil kolega wyzej "az skonczymy" a konczymy w sobote o 20 przy dobrych wiatrach albo i w niedziele, bardzo zachecajaca praca, nie ma co, a ludzie to jedna wielka patologia, fakt, kilku sie znajdzie normalnych, ale predzej o normalnego ukrainca do rozmowy jak polaka ;)
6
Zostaw swoją opinię o Drobex Sp. z o.o. - Solec Kujawski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drobex Sp. z o.o.