brak logo

Drobex Sp. z o.o.

Solec Kujawski

Opinie o Drobex Sp. z o.o.

Kali 2015-11-26 11:16
No tak pracy jest duzo i mozna cos wybrac dla siebie zeby sie realizowac.a nie szkodzic przeszkadzac innym w pracy swoja obecnoscia.bo sa tacy co tylko sa w pracy....
2
Gros 2015-12-18 21:06
Mi też tam praca odpowiada.a codo mistrzyni pani A.to jedyną osoba z rządzących która zapier..la jak normalny pracownik. Nie dziwie się że czasami głos podniesie bo byjej ludzie na głowę weszli i nasrali :\
1
bk 2016-01-22 21:13
no niestety te negatywne wpisy to w większości prawda przepracowałam tam spory kawałek czasu i coś o tym wiem praca jak praca
nigdzie cię nie położą ale te godziny i podejście tego pseudo kierownika to jakieś totalne nieporozumienie ale widać szefostwu nie chodzi o fachowca tylko koszty ważneale pazerny dwa razy traci
3
ja 2016-02-28 21:39
Lechu ty sie w to główno nie pchaj. Robota dobra dla Ukrainców bo polak traktowany jest jak śmieć. Ukraincy nieroby mają lepsze warumki niż polacy. Kierownik to kawał wiadomo czego i jego przydupasy też. Walą za wszystko mandaty, niestety tylko POLAKOM, Ukraina jest bez karna.Tępi brygazdziśći(Adam),tylko dojeżdżają POLAKÓW. Robota do (usunięte przez administratora) i KIEROWNICTWO TEŻ.
3
ON 2016-02-28 21:42
HAAHA CAŁA PRAWDA
2
kermit 2016-03-01 18:57
Masakra to jest malo powiedziane Polacy maja przerabane a Ukraincy sobie lataja i robia co chca rece ich bola to odrazu lzejsza robota ale jeszcze troche i sie Kozlowski przejedzie na tych ukraincach druga sprawa ze Wlasciciele wogole nie widza tego ze Polacy i dobrzy pracownicy sie zwalniaja tacy ktorzy po pare dobrych lat maja przepracowane ale ich to wali widocznie . To jest tylko kwestia czasu bo juz na rano nie ma komu robic
2
Eileen Galvin 2016-03-03 03:57
leszku, odziez robocza masz zapewniona, a jak zginie bedziesz za to odpowiadac bo jest imienna, nie dosc ze potrafia ja dostac ukraincy to jeszcze polak polakowi ukradnie z wieszaka przed stolowka/toaleta, do przyzwoitosci ta praca jest daleka opinie powyzej to w wiekszosci prawda
1
Kali 2016-03-05 14:16
@ znismaczona chodzi o to że ukraińcy nie pracują bo to banderowcy którzy nie potrafią pracować
3
Kaczka 2016-05-02 14:45
Ja pracuje i jestem zadowolona.
Teraz dostałam taką wypłatę, że oczy mi wyszły z orbit.Nigdzie w Solcu na produkcji tyle nie zarobię. Dodam, że ma szkołę zawodową. Robota ciężka i nadgodzin dużo, 2 soboty, ale wiem za co pracuje.Wypłata zawsze na czas !!!
Potrzebowałam umowę na stałe bo chciałam wziąć kredyt na mieszkanie po mojej prośbie i rozmowie z Dyrkiem - dostałam umowę na stałe, więc chyba spoko ludzie. Można tez wziąć zapomogę 1000 zł i spłacać co miesiąc po 100 zł-też spoko. Codziennie są posiłki w postaci zupy, chlebek herbatka ciepła czasami kiełbaska, nie jest źle.Do tego talon za 40 zł miesięcznie do wykorzystania w sklepie firmowym. Jak ktoś chce to pracuje i docenia to co ma.
A Ukraina tak samo jak Polacy, jedni pracują drudzy się opierdalają, a to tylko dlatego, że brygadziści nie ogarniają tematu.
To oni powinni jednakowo wszystkich traktować i gonić tych leserów Polskich i Ukraińskich leserów.

POLECAM !
5
Kali 2016-05-06 19:25
Największa pomyłka Drobexu to nie ( usunięte przez administratora ). z Kfc. Dziewczyna nie ogarnia tematu. Szczyt niekompetencji !!!
1
Żarówa 2016-05-22 00:55
To nie brygadzistka KFC jest pomyłką tylko Twój konfliktowy charakter sprawia, że nikt nie chce z Tobą pracować.. A jak tam nowe stanowisko "sprzątającej produkcje"? Odpowiada wykształceniu?
1
Djoda 2016-05-22 01:07
swieta prawda Zaruwa
2
Żarówa 2016-05-22 01:20
Myśli, że jak się z brygadzistką przyjaźni to jej wszystko wolno i się położy na śluzie..
2
Żarówa 2016-05-23 08:09
Przepraszam za moje wpisy były one nieodpowiedzialne i noesprawiedliwe
2
Kali 2016-05-23 15:50
( usunięte przez administratora ) jest najleszpą brygadzistką przyznaje się źle ją osądziłam
2
Kali 2016-05-24 01:32
Kali to facet a nie kobieta a jak nie umiesz sie domyślić to czytaj ze zrozumieniem wszyskie moje wpisy. pozdrawiam
1
Kali 2016-05-24 01:36
Wy Polacy jesteście żałośni zamiast pracować to zajmujecie się pierdołami....
1
LJ 2016-06-17 03:53
Az mi sie smiac zachcialo i nie moglem sie powstrzymac zeby skomentowac uzytkownia 'Kaczka'.
No to raz: skoro oczy ci wychodza z orbit to gratulacje, pewnie to koniec twoich mozliwosci i spelnienie 'zawodowe'.
Dwa: co to za argument ze wyplata na czas? Jak by nie byla to by nikt nie pracowal w takiej firmie, bo robota faktycznie jest ciezka. Do tego sa odpowiednie organy w panstwie prawa ktorym mozna zglosic problem.
Trzy: jestes pewna ze wiesz za co pracujesz i jak dlugo?
Cztery: ta zapomoga jak to nazywasz juz od jakiegos czasu jest na kwote 1500zl
Piec: posilki? Posilek w postaci wody z olejem, no ale herbata jest ciepla, i ostatnio juz prawie da sie zajac wolne miejsce na stolowce, ale czasami nie bierz wiecej niz jedno jajko przydzialowe, bo bedzie afera :D
Szesc: Brygadzisci nie moga byc wszedzie i kazdemu patrzec na rece.

To tyle. Lepiej isc do pracy sezonowej i poczekac az wybuduja ta fabryke czekolady czy pasaco sie rozbuduje. Tak prawde mowiac kto chce to bedzie pracowal, kwestia czasu kiedy drobex bedzie mogl sobie powiesic flage ukrainy bo rodakow juz jest mniejszosc a teksty ze bedziemy pracowac po 12 godzin jak bedzie potrzeba sa troche nie na miejscu, jak jest potrzeba to ludzie wyjezdzaja za praca do innych krajow a na drobexie swiat sie nie konczy. Zamiast tego nalezalo by zajac sie palacymi problemami jak to ze wiecznie nie ma w co towar klasc bo czesto jest tak ze myjnia pojemnikow nie spi i chodzi na okraglo a towaru nie ma w co klasc i czasem uzywa sie pojemnikow brudnych.. A te posadzki takie amerykanskie, ladnie je ukraina doszlifuje ciagajac pojemniki po korytarzu. No i kwestia tego mycia, jak ekipa myjaca moze domyc maszyny skoro produkcja pracuje do pierwszej w nocy a pierwsza zmiana przychodzi na 5 rano? Pracownicy to tez ludzie, czy mowia w naszym jezyku czy nie odrobina szacunku sie chyba nalezy..

Wnioski? Post uzytkownika 'Kaczka' to bardzo ladna reklama zakladu, no i premia pewnie ladna byla tez.
Pozdrawiam.
9
Ja 2016-06-17 22:22
Godziny pracy nas wykanczają ile można chore dlamnie jest to ze na 1zmianie wstajesz w środku nocy zeby dojechac do pracy a na 2zmianie w noc wracasz do domu nikt z tobą sie nie liczy ze masz male dzieci czy też inne obowiązki wpracy musisz zasuwac i niema zmiluj sie maszyny tego systemu niewytrzymuja czesto są awarie a co za tym idzie duzej w pracy zostajemy na 2-gi dzien masz byc wydajny przyjdą upaly to bedziemy padac jak muchy.
4
Dimek 2016-06-19 12:33
Ekipa ciężko się dostać ze względu na graniczące z cudem możliwości przeszkolenia pracownika oni te 4 godziny dokonują niemożliwego do tego mają mizerne ciśnienie w układzie wiem bo przeszedłem z drobexu do nich wytrzymałem 3 dni niesamowita presja psychiczna.....o robotę trzeba rozmawiać z ich kierownikiem albo brygadzistą pozdrawiam kumatych
5
ja 2016-06-23 11:56
Sławek to BANDEROWIEC???
13
Xxx 2016-07-20 13:18
Tylko jeżeli ktoś pracuje, robi nadgodziny i pełni dość odpowiedzialna funkcje niech zarabia rozsądnie. Ta firma to kpina. I najlepiej trzymać się od niej z daleka. Opinie są bardzo nie przychylne ale w 100% prawdziwe! sponsoruje się wszystkich i wszystko, ale dzieci pracowników nie stać na nic. Jeżeli ktoś na produkcji zarabia 3500 zl ale pracuje jakby na dwa etaty to nadal.pensja jest żałosna i wyzyskuja swoich ludzi. Ciekawe czy właściciele przeżyli by chociaż jeden dzień za pensje, która płacą ludziom :/ nie sądzę! Współczuje wszystkim, którzy muszą tam pracować mam nadzieję, że uda wam.sie zmienić pracę i faktycznie powstanie nowy zakład produkcyjny w Solcu. Ja na szczęście nie muszę już tam być.
7
Viva 2016-07-24 12:17
DO Xxx żeby ktoś zarobił tam 3500 to nie wiem co by się musiało stać ludzie tutaj maja po 250 godzin i zarabiają 2200 zł druga sprawa właściciele albo nie wiedzą co się dzieje w zakładzie albo nie chcą wiedzieć to jest żenada żeby zarabiać 2200 zł przy 250 godzinach jedno co jest dobre to to ze otworzą Wedla w Solcu bynajmniej takie chodzą pogłoski i nawet jeżeli ludzie dostana to samo co w Drobexie 2200 zł przy 8 h to zostaną ci tylko co maja mało do emerytury albo ci co muszą bo reszta cala i młodzi uciekną a warunki pracy wszędzie będą lepsze bo jak można pracować 10 h i mieć jedna przerwe w takim zimnie jeszcze na dodatek . A co do Xxx to masz racje niech każdy z nich z właścicieli i tych z góry zarobi to co pracownik produkcji i zobaczymy czy przeżyje cały miesiąc !!!!!!!!!! i jeszcze jakby tego było mało to większa część ukrainy to nie nadaje się do pracy bo to banderowcy i oni nigdy nie byli nauczeni pracy z tych wszystkich co przyjechali to by się tylko paru znalazło co naprawde pracują ale to sam Szef produkcji postawił na ukrainców także widać ze dąży do rozpadu tego zakładu bo coraz gorzej jest a Polaków nie ma i wogóle ich nie szanują bo jak by dali każdemu zarobić to nie trzeba by było ukrainy w tym zakładzie !
9
xxxx 2016-10-06 14:34
Czy firmy nie stać na zrobienie palarni na powietrzu tzw.przystanek.Wszyscy palą w WC ,dymu pełno że siekierę można powiesić a są też osoby niepalące
6
xxxx 2016-10-06 14:34
Czy firmy nie stać na zrobienie palarni na powietrzu tzw.przystanek.Wszyscy palą w WC ,dymu pełno że siekierę można powiesić a są też osoby niepalące
4
AnOnIm 2016-10-06 20:48
Moim zdaniem powinna być jakaś palarnia a nie takie dziadostwo ze z Wc jest palarnia zrobiona a po 2 słaba płaca moim zdaniem pracowałem to wiem cały rok obiecywali podwyżkę i do tej pory nic z tego

NIE POLECAM TEJ FIRMY !!!
5
Jasper Gein 2016-10-12 03:52
Nie rozmieszaj mnie, ta firma ma problemy z obsadzeniem stanowisk co za tym idzie nie bedzie zadnej rozmowy - dostarczysz cv a zaraz beda dzwonic ze do pracy na juz, jedyne o co zapytaja to o badania sanepidu aktualne, potem sie dowiesz ze to bedzie 7,60 przez 3 miesiace a potem 50gr wiecej.. Jak nie bedziesz chorowal to ci dorzuca zlotowke po paru latach. Jak ci pasuje praca "nie wiadomo do ktorej w nocy" albo "az skonczymy", i tolerowanie smierdzacych ukraincow bo czasu im chyba na higiene nie staje to zapraszamy, tyle twarzy sie przewinelo ze nie ma sensu zapamientywac imion bo malo kto zostaje. Jeszcze kwestia trucia ludzi, jak nie lepienie na sztuke dziurawych podlog i smrod zywicy to malowanie wszystkie w okolo. Trzeba tez wspomniec ze jestes nic nie wartym przedmiotem, dobrym przykladem beda wypowiedzenia dla tych osob co sie zbuntowaly do pracy wiecej niz 8godzin w sobote i zamowily autobusy czy tez montaz kamer w szatniach z czego na szczescie zrezygnowano bo ani to zgodne z prawem a tym bardzie moralne.
8
Omen 2016-10-18 21:08
Tak mało kto zostaje?Pytanie dlaczego?No ale jak się nowe osoby zraża do pracy po 2 dniu pracy?Bo mają już tak pracować jak osoby które pracują latami?Mają nabrać tempa po 3 dniach pracy???Zapierdalac na różnych stanowiskach pracy w tempie że się po..........ać można.Pracownik ma okres próbny 3 mieś a nie 3 dni?Bo każdy tu rezygnuje po 1-3 dniach pracy.Nowo przyjęty pracownik nie ma nawet szafki na odzież ,plecak itd.Odzież roboczą to trzeba sobie wygrzebywać i nie zawsze trafi się w rozmiar np o 3 numery za duże.A obrazy krwi ,walających siè wnętrzności po podłodze to jakaś masakra!!!
2
Omen 2016-10-18 21:27
A stawka godzinowa żenada 8,50zł na zachodzie w tej samej branży to jest 8,5€/godzinę.A wymagania Mają :niepełne podstawowe,gimnazjum no już nawet nie zawodówka te minimum?Rekrutacja trwa ,w Solcu i już w Bydgoszczy nawet na Olx.A te osoby z podstawowym wykształceniem lub nawet nie pełnym to mają takie miemanie o sobie jakby studia skończyły conajmniej!! I właśnie te osoby dokuczają Nowo przyjętym osobą.
4
Kali 2016-10-21 18:55
@Omen a ortografi to gdzie się uczyłeś.....?
1
el diablo 2016-10-31 05:19
pracowalem tam prawie dwa lata, warunki sa tragiczne, nie ma wyznaczonego miejsca na palarnie, przez co wszyscy pracownicy czy palacy czy tez nie maja obowiazek przebywac w dymie w toaletach oraz szatni, gdy pojawia sie kontrola to nagle jest zakaz palenia, kontrola wychodzi, pala znowu... podlogi zafajdane jak w oborze, wszedzie walaja sie jakies odpady z kurczakow, rzeki krwi, smrod z uboju ktory ma miejsce tuz przy stolowce wcale nie zacheca do zjedzenia czegokolwiek, o szafke czasami trzeba pol roku sie prosic albo wiecej bo niby zajete, ale ukraincy od razu dostaja... czas pracy nigdy nie jest okreslony, wydluza sie z roku na rok, kiedys pracowano od 7-15 i od 15-23 teraz niemal na 100% jest to 5-15 i 15-1 albo i 2... jak to mowil kolega wyzej "az skonczymy" a konczymy w sobote o 20 przy dobrych wiatrach albo i w niedziele, bardzo zachecajaca praca, nie ma co, a ludzie to jedna wielka patologia, fakt, kilku sie znajdzie normalnych, ale predzej o normalnego ukrainca do rozmowy jak polaka ;)
10
HTC 2016-12-23 19:21
Ścierwo w żółtej czapce M.S. Ile dostałeś premi za afere śróbkową....
34
Mizuri 2017-02-28 20:24
Kozłowskiego powinni wywalić niech teraz zobaczą. Do czego doprowadził i do czego jeszcze doprowadzi
5
Xxxx 2017-03-03 00:22
Była pani sprzątająca pani M jak tam nowe stanowisko pracy na mięsnym.
3
ewamaj 2017-03-04 19:20
To jest święta prawda! niewolnicza praca pod nadzorem Pani Kierownik,która cały czas wpatruje się w monitor sprawdzając kto ile odpoczywa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Mało tego oszukują na wypłatach nigdy nie wiesz jaką wypłatę otrzymasz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Jaki humor ma Pani Kierownik i jaką premię przydzieli.To jest żałosne.Ciężka praca tonami przewracasz kręgosłup wysiada i tyle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Ciągle brakuje pracowników.Mydlą oczy tylko i obiecują ,ale do czasu jak sam odpadniesz!!!!!!!!!!!!Zastanów się nad pracą w DROBEXIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10
cwd 2017-03-21 04:45
Skoro już mowa o premiach, dlaczego premie obu zmian się tak różnia? Kiedyś było hasło że od przerobu, a ostatnio uboje są rzadko kiedy niższe niż 100tys.. To schodzenie z godzin to kiedy będzie? Pamiętam przemówienie swiąteczne a nie pamiętam kiedy ostatnio o normalnej porze byłam w domu. Podsumowując, zakład sukcesywnie się rodakow pozbywa. Szczerze nie polecam.
6
....... 2017-03-24 23:08
Jakie schodzenie z godzin jak wielki kierowniczek zaczął się jąkać i udawać ze telefon odbiera jak ludzie przyszli do góry on nie nadaje się na to stanowisko wogole zero kompetencji i zainteresowania tylko kawy w oknie chleje nawet na wigilii nie potrafił życzeń złożyć niech lepiej właściciele się za niego zabiorą bo dzięki Kozłowskiemu bardzo dużo ludzi się zwolniło on rozwalił ten zakład i dobije do swojego konta do dziesiątego zakładu bo baran będzie miał to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak jak podchodzi do pracowników . On nie ma pojęcia wogole co się na produkcji dzieje
8
Pośrednik 2017-03-27 15:40
Ciekawe co kozłowski ma z ukrainców ze tak za nimi stoi !!!!!!!! Co Sławek odpowiedz na to pytanie
5
....... 2017-04-04 12:50
Hahaha co Sławek kiedy zakładasz rękawiczki i na prdukcje idziesz robić
3
HTC 2017-04-10 22:17
Cenzura. !!!???
4
Taki tam jeden 2017-04-19 02:16
chodza plotki, ze pewien Sławek dalej nie umyl kratki...
6
Yyy 2017-04-26 21:30
Drobex. ... to nie zakład pracy tylko obóz koncentracyjny z tą różnicą że możesz wyjść i nikt na siłę nie trzyma... ludzi nie szanują bo ludzie mają za...ć a nie mieć jeszcze życie prywatne.chorować nie wolno a broń bo ze wziąć opiekę bo dziecko chore niech w szpitalu samo leży bo mamusia do pracy musi... to co się tam dzieje jestvchore i nienaturalnie. Nie polecam nikomu chyba że lubi podpierdalac i w dupe wlazic bez mydła . Ciekawe kiedy wlasciciele sami stana do tasmy bo ludzie juz poznali sie na tej firmie a i Ukraincy kiedys zaczna sie szanować
6
Samsung 2017-05-24 16:16
Nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka
5
Fifarafa 2017-05-25 09:32
Z deszczu pod rynnę jak to mawiają...teraz to nam pod jej przywództwem doby zabraknie....no ale dajmy jej szansę...oczekujemy iż soboty kończyć się będą jedną zmianą..i oczywiście zero niedziel działaj Joanno bacznie się będziemy przyglądać
10
Szczesliwa 2017-05-29 01:44
Fifarafa --zapachniało mi B.S. (barbara Sowińska)najglupsza brygadzistka ever.Wielka pani co kredyt,kredytem spłaca...
7
byly pracownik 2017-06-02 13:27
Talon
2
Kfc 2017-06-06 11:55
Tam się nic nie zmieni syf był jest i będzie za Dylasa też powinni się zabrac to on pozwalał Kozłowskiego na takie coś ze ludzi nie ma a druga sprawa ze ten zakład to dno nawet dla ludzi nie zrobią paczek na święta a do KFC wysyłają hahahha
6
Hindus 2017-06-06 18:59
Do Drobexu to najlepiej do Działu Kontroli jakości pod przywództwem tego małego szerszenia Dobrzykowskiego nie dość že nieroby do potęgi entej to jeszcze im flotę ludzi powiększają najłatwiej spuścić pieski na produkcję zamiast współpracować to dać aparat i prykas robienia fotek i mandaty Żałosne ale przyjdzie i czas na niego
18
Xxxx 2017-08-22 20:56
Kiedy bedą zaległe pieniądze dla nas za wykonaną pracę ?! Następnym razem wogóle je przyjdziemy sami będziecie robić !!!
5
Edyta 2017-09-12 14:59
@Xxxx czy otrzymałeś swoje pieniądze? Jeśli nie to czy rozmawiałeś o tym z pracodawcą? Co takiego powiedział? A może zgłosiłeś to gdzieś? Czy ktoś jeszcze jest w takiej samej sytuacji, że nie dostał pieniędzy od firmy Drobex Sp. z o.o.?
2
Zostaw swoją opinię o Drobex Sp. z o.o. - Solec Kujawski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drobex Sp. z o.o.