brak logo

Drobex Sp. z o.o.

Solec Kujawski

Opinie o Drobex Sp. z o.o.

gosc 2015-10-22 13:30:33
co tam sie wyrabia to masakra szef produkcji wogole nie powinien byc na tym stanowisku ludzie sie zwalniaja coraz mniejsze pieniadze nic ten zaklad nie robi zeby dobrzy pracownicy zostali podobno 300 osob jest przed brama ale do wyjscia raczej placa taka ze plakac sie chce po 240 godzin Wiec pytam co macie zamiar zrobic rzadzacy
2
loka 2015-11-03 19:21:10
to w takim razie jakiej wysokosci sa te jak to ujeliscie mierne zarobki?? pytam bo wlasnie do Drobex Sp. z o.o. poszukuja osob na stanowisko Pracownik gospodarczy w dziale transportu. a firma wydaje sie w porzadku w koncu firma jest jednym z najnowocześniejszych tego typu obiektów ubojowych kurcząt w Polsce. wiec domyslam sie ze praca na pewno nie nalezy do latwych... ale mnei to nie przeraza mimo wszystko
50 groszy 2015-11-08 19:16:48
podwyzki hahaha 50 groszy smiech na sali niech sobie w buty wloza
heno 2015-11-16 23:59:52
Witam Was . Mój znajomy pracuję już tutaj od kilku lat. Praca jest rzeczywiście ciężka jednak nie można powiedzieć , że jakoś specjalnie ponad siły . We wcześniejszych firmach podobno trafiał dużo gorzej. Co do kasy to nie ma co liczyć na ogrom kasy. Jednak stanowisko pracownika gospodarczego raczej do tego nie obliguje...
kacjanek 2015-11-19 05:05:55
ale wielu osobom ta praca spełnia ich wymagania, więc jak dla mnie ok, a żadna praca nie hańbi, co więcej, niech każdy pracuje tam gdzie mu się podoba i świat będzie piękniejszy;)
kicz 2015-11-21 19:48:10
oczywiście jeżeli komuś nie pasuje charakter roboty to w dowolnym momencie może z niej zrezygnować, to niewątpliwy plus wolności człowieka.
gosc 2015-11-23 11:28:28
W tym zakładzie dozwolone jest wszystko poniżanie ludzi , bicie ich (za bicie nic nie grozi) a zarobki sa marne ale niby szykują sie podwyżki zapewne dla tych ludzi co wchodzą w du.. przełożonym , a co do mistrzyni p A. to jest to osoba która krzykiem i poniżaniem "tresuje" ludzi
1
nowik 2015-11-23 22:55:36
Firma dobrze postępuje, obowiązkiem pracownika jest pracować, a jeśli mu się nie chce to droga wolna.
1
Kali 2015-11-26 11:11:09
Jak najbardziej praca to praca i tyle jak sie nie chce pracowac to mozna ja zmienic.
Kali 2015-11-26 11:16:30
No tak pracy jest duzo i mozna cos wybrac dla siebie zeby sie realizowac.a nie szkodzic przeszkadzac innym w pracy swoja obecnoscia.bo sa tacy co tylko sa w pracy....
rtrttr 2015-12-09 00:33:03
hej, może ktoś z was byłby zainteresowny podjęciem pracy w firmie Przedsiębiorstwo Drobiarskie DROBEX Sp. z o.o na przykład na stanowisku pracownika produkcyjnego
Gros 2015-12-18 21:06:15
Mi też tam praca odpowiada.a codo mistrzyni pani A.to jedyną osoba z rządzących która zapier..la jak normalny pracownik. Nie dziwie się że czasami głos podniesie bo byjej ludzie na głowę weszli i nasrali :
alek 2015-12-19 03:53:09
Witam, własnie drobex ma otwarta rekrutacje, szukają i pracowników produkcyjnych, jak i pracowników gospodarczych w dziale transportu. Wymagania bardzo podobne, powiedzcie, gdzie jest lepiej?
2
bk 2016-01-22 21:13:18
no niestety te negatywne wpisy to w większości prawda przepracowałam tam spory kawałek czasu i coś o tym wiem praca jak praca
nigdzie cię nie położą ale te godziny i podejście tego pseudo kierownika to jakieś totalne nieporozumienie ale widać szefostwu nie chodzi o fachowca tylko koszty ważneale pazerny dwa razy traci
wert 2016-01-31 17:12:53
no ja tam jestem tego zdania ze najlepiej jest sie samemu przekonac i zobaczyc jak jest..teraz jestr szansa bo szukaja brygadzisty ekpiy myjącej w Bydgoszczy
leszek 2016-02-19 10:51:09
wert, no własnie widziałem to ogłoszenie. Wygląda ono bardzo przyzwoicie, jest zatrudnienie na podstawie umowy o pracę i jak napisali zapewniają odzież roboczą.
1
ja 2016-02-28 21:39:45
Lechu ty sie w to główno nie pchaj. Robota dobra dla Ukrainców bo polak traktowany jest jak śmieć. Ukraincy nieroby mają lepsze warumki niż polacy. Kierownik to kawał wiadomo czego i jego przydupasy też. Walą za wszystko mandaty, niestety tylko POLAKOM, Ukraina jest bez karna.Tępi brygazdziśći(Adam),tylko dojeżdżają POLAKÓW. Robota do (usunięte przez administratora) i KIEROWNICTWO TEŻ.
2
pretty 2016-02-28 21:42:22
Super, że zatrudnienie odbywa się u nich w ramach umowy o pracę @leszek. Trzeba docenić ten fakt, bo większość firm zapewnia jedynie śmieciówki, co jest nagminne.
2
ON 2016-02-28 21:42:29
HAAHA CAŁA PRAWDA
kermit 2016-03-01 18:57:44
Masakra to jest malo powiedziane Polacy maja przerabane a Ukraincy sobie lataja i robia co chca rece ich bola to odrazu lzejsza robota ale jeszcze troche i sie Kozlowski przejedzie na tych ukraincach druga sprawa ze Wlasciciele wogole nie widza tego ze Polacy i dobrzy pracownicy sie zwalniaja tacy ktorzy po pare dobrych lat maja przepracowane ale ich to wali widocznie . To jest tylko kwestia czasu bo juz na rano nie ma komu robic
zosia 2016-03-01 22:00:55
nie wiem co jest w tym dziwnego, ze nie dostanie się na dzień dobry umowy o prace, najpierw okres próbny jest. A w sprzedaży u nich wysokie są prowizje.
1
Eileen Galvin 2016-03-03 03:57:39
leszku, odziez robocza masz zapewniona, a jak zginie bedziesz za to odpowiadac bo jest imienna, nie dosc ze potrafia ja dostac ukraincy to jeszcze polak polakowi ukradnie z wieszaka przed stolowka/toaleta, do przyzwoitosci ta praca jest daleka opinie powyzej to w wiekszosci prawda
zniesmaczona 2016-03-04 09:12:44
ludzie weźcie się do pracy uczciwej to może tez będzie docenieni bo to co piszecie o ludziach z Ukrainy jest naprawdę słabe, to że potrafią pracować nie powinno byc obiektem waszych kpin (!)
Kali 2016-03-05 14:16:50
@ znismaczona chodzi o to że ukraińcy nie pracują bo to banderowcy którzy nie potrafią pracować
1
hurt 2016-03-06 11:52:18
chyba trochę generalizujecie.. Ukraińcy, jak ich nazywacie, to normalni pracownicy, w większości biedni i szukający lepszego życia. A by lepiej żyć, muszą pracować normalnie, nawet w firmie Drobex
bozin 2016-03-20 20:20:21
hurt, owszem ot normalni pracownicy, ale czesto godza sie pracowac za nizsze stawki i przez to zanizaja nasze stawki. Chociaż z kasa nie jest tu tak źle, podobno 2000 ma kazdy i to na normalnej umowie.
cyc 2016-04-19 20:22:39
Z tego co widzę nawet zachwalcie więc nie jest tak źle kochani nie ma co narzekać i wylewać tu żali tylko za prace się wziąć ja też mogę narzekać a po co? Mam pracę w zawodzie spoko wynagrodzenie i nie marudzę jak trzeba pracowac to pracuje i tego też wam życzę :)
Kaczka 2016-05-02 14:45:55
Ja pracuje i jestem zadowolona.
Teraz dostałam taką wypłatę, że oczy mi wyszły z orbit.Nigdzie w Solcu na produkcji tyle nie zarobię. Dodam, że ma szkołę zawodową. Robota ciężka i nadgodzin dużo, 2 soboty, ale wiem za co pracuje.Wypłata zawsze na czas !!!
Potrzebowałam umowę na stałe bo chciałam wziąć kredyt na mieszkanie po mojej prośbie i rozmowie z Dyrkiem - dostałam umowę na stałe, więc chyba spoko ludzie. Można tez wziąć zapomogę 1000 zł i spłacać co miesiąc po 100 zł-też spoko. Codziennie są posiłki w postaci zupy, chlebek herbatka ciepła czasami kiełbaska, nie jest źle.Do tego talon za 40 zł miesięcznie do wykorzystania w sklepie firmowym. Jak ktoś chce to pracuje i docenia to co ma.
A Ukraina tak samo jak Polacy, jedni pracują drudzy się opierdalają, a to tylko dlatego, że brygadziści nie ogarniają tematu.
To oni powinni jednakowo wszystkich traktować i gonić tych leserów Polskich i Ukraińskich leserów.

POLECAM !
Kali 2016-05-06 19:25:55
Największa pomyłka Drobexu to nie ( usunięte przez administratora ). z Kfc. Dziewczyna nie ogarnia tematu. Szczyt niekompetencji !!!
yes 2016-05-06 21:56:24
Raczej nie jest tak źle, skoro nawet nie ma rotacji wśród pracowników. Pewnie i wypłata pojawia się w terminie? Dzięki
1
Żarówa 2016-05-22 00:55:10
To nie brygadzistka KFC jest pomyłką tylko Twój konfliktowy charakter sprawia, że nikt nie chce z Tobą pracować.. A jak tam nowe stanowisko "sprzątającej produkcje"? Odpowiada wykształceniu?
Djoda 2016-05-22 01:07:26
swieta prawda Zaruwa
Żarówa 2016-05-22 01:20:58
Myśli, że jak się z brygadzistką przyjaźni to jej wszystko wolno i się położy na śluzie..
Żarówa 2016-05-23 08:09:58
Przepraszam za moje wpisy były one nieodpowiedzialne i noesprawiedliwe
Kali 2016-05-23 15:50:49
( usunięte przez administratora ) jest najleszpą brygadzistką przyznaje się źle ją osądziłam
Kali 2016-05-24 01:32:32
Kali to facet a nie kobieta a jak nie umiesz sie domyślić to czytaj ze zrozumieniem wszyskie moje wpisy. pozdrawiam
Kali 2016-05-24 01:36:42
Wy Polacy jesteście żałośni zamiast pracować to zajmujecie się pierdołami....
basia 2016-06-16 19:11:23
nie wierzę w takie teorie spiskowe... ale wynagrodzenie atrakcyjne więc napiszcie proszę na jakim stamowisku
LJ 2016-06-17 03:53:03
Az mi sie smiac zachcialo i nie moglem sie powstrzymac zeby skomentowac uzytkownia 'Kaczka'.
No to raz: skoro oczy ci wychodza z orbit to gratulacje, pewnie to koniec twoich mozliwosci i spelnienie 'zawodowe'.
Dwa: co to za argument ze wyplata na czas? Jak by nie byla to by nikt nie pracowal w takiej firmie, bo robota faktycznie jest ciezka. Do tego sa odpowiednie organy w panstwie prawa ktorym mozna zglosic problem.
Trzy: jestes pewna ze wiesz za co pracujesz i jak dlugo?
Cztery: ta zapomoga jak to nazywasz juz od jakiegos czasu jest na kwote 1500zl
Piec: posilki? Posilek w postaci wody z olejem, no ale herbata jest ciepla, i ostatnio juz prawie da sie zajac wolne miejsce na stolowce, ale czasami nie bierz wiecej niz jedno jajko przydzialowe, bo bedzie afera :D
Szesc: Brygadzisci nie moga byc wszedzie i kazdemu patrzec na rece.

To tyle. Lepiej isc do pracy sezonowej i poczekac az wybuduja ta fabryke czekolady czy pasaco sie rozbuduje. Tak prawde mowiac kto chce to bedzie pracowal, kwestia czasu kiedy drobex bedzie mogl sobie powiesic flage ukrainy bo rodakow juz jest mniejszosc a teksty ze bedziemy pracowac po 12 godzin jak bedzie potrzeba sa troche nie na miejscu, jak jest potrzeba to ludzie wyjezdzaja za praca do innych krajow a na drobexie swiat sie nie konczy. Zamiast tego nalezalo by zajac sie palacymi problemami jak to ze wiecznie nie ma w co towar klasc bo czesto jest tak ze myjnia pojemnikow nie spi i chodzi na okraglo a towaru nie ma w co klasc i czasem uzywa sie pojemnikow brudnych.. A te posadzki takie amerykanskie, ladnie je ukraina doszlifuje ciagajac pojemniki po korytarzu. No i kwestia tego mycia, jak ekipa myjaca moze domyc maszyny skoro produkcja pracuje do pierwszej w nocy a pierwsza zmiana przychodzi na 5 rano? Pracownicy to tez ludzie, czy mowia w naszym jezyku czy nie odrobina szacunku sie chyba nalezy..

Wnioski? Post uzytkownika 'Kaczka' to bardzo ladna reklama zakladu, no i premia pewnie ladna byla tez.
Pozdrawiam.
2
gabi 2016-06-17 12:56:53
a wiesz może czy obecnie jest jakaś szansa na dostanie się do pracy do tej właśnie ekipy myjącej maszyny? nie mogę rekrutacji w internecie znaleźć:/
Ja 2016-06-17 22:22:38
Godziny pracy nas wykanczają ile można chore dlamnie jest to ze na 1zmianie wstajesz w środku nocy zeby dojechac do pracy a na 2zmianie w noc wracasz do domu nikt z tobą sie nie liczy ze masz male dzieci czy też inne obowiązki wpracy musisz zasuwac i niema zmiluj sie maszyny tego systemu niewytrzymuja czesto są awarie a co za tym idzie duzej w pracy zostajemy na 2-gi dzien masz byc wydajny przyjdą upaly to bedziemy padac jak muchy.
1
bazylia 2016-06-18 11:05:28
ale nie rozumiemk @ja... to ty pracujesz na kilka dni jednocześnie? zdaję sobie jednak sprawę że w produkcji mięs i wędlin jest gigantyczny popyt i praca wre... ale ciekawe jak to się przekłada obecvnie w tej branży i konkretnie w tej firmie na wynagrodzenia
Dimek 2016-06-19 12:33:30
Ekipa ciężko się dostać ze względu na graniczące z cudem możliwości przeszkolenia pracownika oni te 4 godziny dokonują niemożliwego do tego mają mizerne ciśnienie w układzie wiem bo przeszedłem z drobexu do nich wytrzymałem 3 dni niesamowita presja psychiczna.....o robotę trzeba rozmawiać z ich kierownikiem albo brygadzistą pozdrawiam kumatych
Dawid 2016-06-19 12:51:32
Generalnie to prawda że ciężko się dostać, ale jak już się jest, to wszystko zdaje się układać tak jak trzeba, moim zdaniem świetna firma, w dodatku dość dobrze zorganizowana z różnymi sprawami, polecam
kacha 2016-06-22 18:24:39
DENIS' bo jeżeli nic z tym w sami nie robicie to tak będzie cały czas...
1
ja 2016-06-23 11:56:50
Sławek to BANDEROWIEC???
6
rtrttrwedf 2016-06-23 15:55:35
@kacha no wlanie anjwazniejsze to chyba jest zeby działać i cos zrobic zeby nie siedziec i nie czekac ..informujacie na biezaco jak jest tu :)pozdrwiam
Xxx 2016-07-20 13:18:33
Tylko jeżeli ktoś pracuje, robi nadgodziny i pełni dość odpowiedzialna funkcje niech zarabia rozsądnie. Ta firma to kpina. I najlepiej trzymać się od niej z daleka. Opinie są bardzo nie przychylne ale w 100% prawdziwe! sponsoruje się wszystkich i wszystko, ale dzieci pracowników nie stać na nic. Jeżeli ktoś na produkcji zarabia 3500 zl ale pracuje jakby na dwa etaty to nadal.pensja jest żałosna i wyzyskuja swoich ludzi. Ciekawe czy właściciele przeżyli by chociaż jeden dzień za pensje, która płacą ludziom :/ nie sądzę! Współczuje wszystkim, którzy muszą tam pracować mam nadzieję, że uda wam.sie zmienić pracę i faktycznie powstanie nowy zakład produkcyjny w Solcu. Ja na szczęście nie muszę już tam być.
gosć 2016-07-20 20:26:13
Ciekawi mnie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać, może wiesz? @rtrttrwedf, podobno oprócz dobrych premii jest szansa na doliczane benefity socjalne. Wiedzą jak zadowolić pracowników teraz.
Viva 2016-07-24 12:17:31
DO Xxx żeby ktoś zarobił tam 3500 to nie wiem co by się musiało stać ludzie tutaj maja po 250 godzin i zarabiają 2200 zł druga sprawa właściciele albo nie wiedzą co się dzieje w zakładzie albo nie chcą wiedzieć to jest żenada żeby zarabiać 2200 zł przy 250 godzinach jedno co jest dobre to to ze otworzą Wedla w Solcu bynajmniej takie chodzą pogłoski i nawet jeżeli ludzie dostana to samo co w Drobexie 2200 zł przy 8 h to zostaną ci tylko co maja mało do emerytury albo ci co muszą bo reszta cala i młodzi uciekną a warunki pracy wszędzie będą lepsze bo jak można pracować 10 h i mieć jedna przerwe w takim zimnie jeszcze na dodatek . A co do Xxx to masz racje niech każdy z nich z właścicieli i tych z góry zarobi to co pracownik produkcji i zobaczymy czy przeżyje cały miesiąc !!!!!!!!!! i jeszcze jakby tego było mało to większa część ukrainy to nie nadaje się do pracy bo to banderowcy i oni nigdy nie byli nauczeni pracy z tych wszystkich co przyjechali to by się tylko paru znalazło co naprawde pracują ale to sam Szef produkcji postawił na ukrainców także widać ze dąży do rozpadu tego zakładu bo coraz gorzej jest a Polaków nie ma i wogóle ich nie szanują bo jak by dali każdemu zarobić to nie trzeba by było ukrainy w tym zakładzie !
Zostaw swoją opinię o Drobex Sp. z o.o. - Solec Kujawski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drobex Sp. z o.o.