brak logo

Bestkebab Sp. z o.o.

Lisowice

Opinie o Bestkebab Sp. z o.o.

zaradna 2013-12-28 07:37:22
Witam. Wszystkich zainteresowanych pracą w tej firmie,przestrzegam.Stanowiska pracy w systemie akordowym 0,23gr za kilogram,w systemie godzinnym 10 zł netto na godzinę.Zakład ten to typowy kierat gdzie ludzie są traktowani jak woły robocze,bez szacunku i obrażani,całkowita dezorganizacja pracy,wprawdzie są mistrzowie i brygadziści ale brak zarządzania...chaos.Brak okreslonego czasu pracy moższ pracować 3 godziny lub 12 godzin,brak informacji na temat dziennego planu do wykonania czyli wchodzisz i nie wiesz o której wyjdziesz,ciepła woda w kranie tylko rano,bhp i warunki sanitarne opłakane(usunięte przez administratora)Nie ma problemu z wypłatami zawsze około 10 karzego miesiąca jednak z naliczaniem zarobionych pieniążków jest juz problem,(usunięte przez administratora)W pracy akordowej zeby się utrzymać musisz wyrobić około 300-400 kilo gdzie czasami jest trudno bo zalezne jest od tego z jakiego mięsa,jego jakości i wielkości kebaba.Te kilogramy które wyrobisz zapisywane są w karcie a zarządza nimi mistrz,może to byc odpisane na konto kogoś innego...Praca czasami w niedziele może sie zdazyć ze święto...firmą zarządza kilku turków i jeden polak...hierarchia wsród pracowników,każdy chce być ważny i wydawać polecenia.Sami pracownicy to jedna wielka klika rodzina,znajomi którzy traktowani są na innych warunkach co może odczuć osoba spoza tego kręgu...prawdą jest że starzy pracownicy i osoby z jakimiś względami mogą zarobić ponad 3000zł w akordzie ale to 10-11 godz dziennie plus soboty...wiekszosć pracowników to miejscowi i okoliczni mieszkancy w trudnej sytuacji z brakiem perspektyw i mozliwości innej pracy ze względu na wiek...atmosfera pracy na najgorszym możliwym poziomie.Dziękuje.
8
zobozzu 2014-06-26 17:27:14
alee to przecież szczegółł dla tak bogatych zarządców(szefów) cóż oni mogą się interesować zwykłym szarym pracownikiem który z ledwością zarabia na utrzymanie domu,dzieci i się martwi co do garnka włożyć, Także BESTKEBAB pomylił swoją pierwotną nazwe z nazwą" BESTKEBAB OBÓZ " nie polecam! wyzysk ludzi, traktowanie jak śmieci, nikogo nie biorą pod uwagę oprócz dobrego jacka danielsa do wypicia w biurze!!
6
dftgh 2014-06-30 19:17:08
No to jest fakt co tu piszą.A majstrowie w ogóle nie wiedzą co to jest praca i nawet bycie i nazywanie się majstrem,ludzie są przez nich traktowani jak psy.Nie wierzycie w to co tu piszą??? To zapraszam (usunięte przez administratora)
1
jacek 2014-06-30 19:30:41
Siema.Chciałem tam przyjść do pracy ale po tym co przeczytałem to dziekuje bardzo, Do widzenia. buaaahahahahahahah Ostrooo tam macie
1
mariolaa 2014-06-30 19:36:35
Mam takie pytanie... czy w tym zakładzie lub czy w ogóle dają umowę o prace albo po jakim czasie ???
anonim 2014-07-02 21:08:16
dają umowy,pierwszą dostaniesz prawdopodobnie na 3 miesiące,ale po jakim czasie? Tego nikt raczej nie wie...oczywiście jak dasz radę.
... 2014-07-02 21:21:34
Zmuszają do całotygodniowych nadgodzin i pracy w soboty(usunięte przez administratora)
Zadowolony 2014-09-02 00:10:34
A ja uważam, ze praca na tzw. Akord jest najlepsza. Pracuje sumiennie i zarabiam lepiej niz maz, pracujący gdzie indziej. Jeśli nie byłby wprowadzony akord to wiadomo.. Czy sie stoi czy sie leży. A tak tez kto pracuje to zarabia, a myśle ze większość jest zadowolona. Soboty sa dodatkowo płatne wiec jak przyjdę to wiem ze nie pracuje za darmo. O wypłatę nie trzeba sie prosic ok. 10 zawsze jest.
... 2014-09-22 09:34:20
Sumiennie mozna pracowac rowniez osiem godzin i z wlasnej woli a nie dziesiec i wszystkie soboty!
1
? 2014-09-22 17:24:14
stawki takie same,brak dodatków za nadgodziny i za godziny nocne,brak premii,za sobote +50 zł za niedzielę +100 zł...ja nikomu nie polecam pracowałam tam jakiś czas temu,zakład ma monopol na robotę bo w okolicy jest cieżko....typowy prywaciarz...
anonimowa 2014-12-26 15:40:46
wcale nie jest tak żle jak ktoś to opisuje w każdym zakładzie jest różnie są i nerwy i jest dobrze w kebabie nie ma takiego reżimu w różnych sytuacjach można dogadać się z szefostwem to też są ludzie i wiele problemów pracowników rozwiązują pozytywnie a to o czym piszecie że to kierat często jest tak że jest dużo pracy i trzeba zamówienie zrobić ale przy tym więcej można zarobić nikt nie trzyma tam ludzi nie płacąc za pracę a nie miłą często atmosferę pracy sami ludzie robią bo każdy chce zarobić i jak by mogli to za każde kilo mięsa oczy by sobie nawzajem wydrapali ja osobiście pracę tam lubiałam
Niezaradna 2015-01-05 20:04:32
Jak ci nie pasuje to zmien prace!!!!!!!!!!!!!!
zadowolona 2015-01-07 20:44:59
Ja już kilka lat pracuje w tej firmie i nie mogę powiedzieć złego slowa. Szefostwo super , zawsze gotowi pomoc i zawsze otwarci dla ludzi a to co piszą inni to bzdury. Super firma i super praca z chęcią się do niej idzie. Osobiście plecam prace w Bestkebab
anonimowa 2015-01-27 20:40:25
jak pójdziesz tam do pracy to się przekonasz zarobki są dobre bo pracujesz w akordzie i ile wypracujesz tyle zarobisz to zależy od ciebie i od twoich chęci do pracy a jak zintegrujesz się z ludżmi to będziesz miał naprawdę dobrze pozdrawiam!!!
clinico 2015-01-28 20:19:17
czy pracuje ktoś może w firmie z Srody sl lub okolic
anonim 2015-02-06 12:29:44
Zmienilem!!!!!! teraz wiem ze zyje mam czas dla siebie i rodziny,pracuje z ludzmi którzy sie szanują
1
misiek 2015-03-24 13:08:24
wiecie ci, chyba lepiej sprawdzić konkretnie w zakresie obowiązków jak wszystko wygląda, zapewne część rzeczy się pokryje z tego co tam wypisali, więc jak miałeś już styczność z branżą @idol to jednak inaczej, wiesz już i orientujesz się jak wszytsko działa. Ja mam z koleji inne pytnie odnośnie pracy, macie tam mikrofalówkę? bo nie wybrażam sobie pracy bez ciepłego posiłku.
Kaśka 2015-05-05 20:09:07
Witam. Tak czytam i w sumie konkretów nie ma. Że źle i niedobrze to wszędzie piszą. Obecnie pracuje w Niemczech w rzeźni która na forach ma takie same opinie. Ja nie narzekam. Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda ta praca? Czy przyjmują kobiety i mężczyzn? Jak wygląda sprawa z przyjęciami w chwili obecnej? No i jakieś zarobki, nie konkrety ale jakieś widełki? Z góry dzięki.
była pracownica 2015-05-06 15:24:37
ja u nich kiedyś pracowalam... nic przyjemnego, mały szef chodzi i drze ryja żeby tylko go wszyscy widzieli. Jak to Turasy, robią podchody do dziewczyn, bo myślą że mają kasę. Ochyda!
Kaśka 2015-05-06 22:18:57
No to się najwięcej dowiedziałam. Dzięks
Kaśka 2015-05-08 13:00:22
Witam. Tak czytam i w sumie konkretów nie ma. Że źle i niedobrze to wszędzie piszą. Obecnie pracuje w Niemczech w rzeźni która na forach ma takie same opinie. Ja nie narzekam. Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda ta praca? Czy przyjmują kobiety i mężczyzn? Jak wygląda sprawa z przyjęciami w chwili obecnej? No i jakieś zarobki, nie konkrety ale jakieś widełki? Z góry dzięki
Kaśka 2015-05-18 18:01:54
Jak można się z nimi skontaktować w sprawie pracy?
gumiś 2015-05-29 19:56:32
To kiepskie rozeznanie robiłeś...wiele się zmieniło po nalocie inspekcji pracy...
halal 2015-07-02 20:28:07
A ja chciałabym dodać że szefostwo z innych nacji zagranicznych(czyt.turcja)
upodobało sobie sprawdzanie kobiet pod każdym względem prywatnym wręcz intymnym.
Mniemana pani brygadzistka(majster) podchodzi do każdej kobiety z kolei wypytując o to czy ( ma pani dzisiaj okres?) albowiem osoby z okresem są przestawiane na osobny stół gdzie są same i wystawione na pośmiewisko, nie mogą wyrabiać w tym stanie szczególnego mięsa(indyk) bo ich wiara tłumaczy to jako że kobieta jest NIECZYSTA! TO JEST naganne naruszenie prywatności intymnej kobiet. Nikt nie zasłużył na takie upokorzenie na tle całego zakładu. Aczkolwiek jesteśmy w polsce !! nie w TURCJI! i 1/4 szefostwa (polacy) powinni nas bronić! Honoru kobiet, Tak być nie może!! to nie jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] LUDZIE MACIE WŁASNE PRAWA! a jeśli ktoś się sprzeciwi to co?dyscyplinarka? TAK! OTWÓRZCIE OCZY.!
3
sasanka 2015-07-03 19:15:03
To prawda,ta sytuacja wydarzyła się wczoraj czyli 2.06.2015,chodzą pogłoski że jeśli będzie jakieś nieuzasadnione zwolnienie dyscyplinarne sprawa skończy się w sądzie pracy( Tak nawiasem to tam jest wiele spraw które można oprzeć o sąd lub inne organy ścigania). Znów zaczęły się nadgodziny całymi tygodniami po 10 godz,jutro wypłata NIBY,czyli w sobotę aby ludzi zmusić do przyjścia....Orzeczenie pseudo majstrów ,,Jutro normalnie pracujemy!'' I proszę Admina o złagodzenie cenzury ponieważ wszystkie informacje tutaj podane są prawdziwe
jadzia 2015-07-03 19:40:52
Została jeszcze pominięta kwestia niejakiego pana O... to turek który wyśmiewa się z osób otyłych,starszych, w okularach lub zbyt spokojnych,wyraźnie faworyzuje dziewczyny które wpadną mu w oko,zignorowany potrafi być mściwy,wulgarny i agresywny!
4
pseudo brygadzista 2015-07-09 21:42:44
masakra czytam i nie wiem czy mam się śmiać czy płakać.....pracuje tu już sporo i ludzie naprawdę jeśli komuś coś nie pasuje to zmieńcie prace nikt was na siłę nie trzyma , jednak to prawd ze polacy potrafią tylko narzekać....
.... 2015-07-10 06:18:02
A z czego mamy sie cieszyc? Pracować trzeba, w okolicy jest problem z paca,a wy to wykorzystujecie do granic mozliwosci, zrobiliście kierat z zakładu, ludzie są zmeczeni, wydajność spada a wam (usunięte przez administratora)wiecznie mało. Weź się panie peudo brygadzisto za robotę wtedy pogadamy bo jak na razie to nie macie ani rozumu ani chęci do pracy z tego co widzimy, a przepekac 10 godzin po kątach to każdy potrafi. Mam nadzieje że sytuacja w regionie sie zmieni i ludzie zaczną odchodzić z tego pseudo zakladu !
pseudo brygadzista 2015-07-10 19:24:29
hmmm pracuje więcej niż się wam wydaje i z miłą chęcią się zamienię a to co sobie wmawiacie to już wasza sprawa ale spokojnie przecież są inne firmy wiec macie wybór nikt was nie uwiązał przecież ? kierat hmmm jak wszędze...ale zresztą macie swój punkt widzenia proszę nie zrobimy jednego drugiego zamówienia klijenci odejdą a jak odejdą nie będzie zamówień i pracy hehh ciekawe czy siedząc w domu dostaniecie trzy tysiące ehhh
kebabiara 2015-07-13 19:15:08
Te trzy tysiące przez ile godzin wypracujesz,240,280 czy 300, czy może kebab na ciebie robi a ty zawijasz ? Wiele osób nie chce tych pieniędzy wypracowanych po 10 godz. z wszystkimi sobotami. Główny problem na tym forum jak nie zauważyłeś dotyczy wymuszania czasu pracy i traktowania ludzi. Chcesz pracować 10 godzin ? To sobie pracuj nawet i 16, są takie dziewczyny co i w niedziele przyjdą ( nie wiem co nimi kieruje) Ale nie pod przymusem. I te dziwne pytania z wyrzutami w poniedziałek "dlaczego pani nie było w sobotę w pracy?,,Najlepiej powiedzieć to zmień zakład,niż zorganizować ludziom racę i czas pracy tak żeby to miało ręce i nogi,a nie wchodzisz o 7dmej i nie wesz kiedy wyjdziesz czy o 15stej czy o 17stej. Chcą robić duże zamówienia, klienci ? Do tego trzeba przyjąć ludzi a nie zajeżdżać tych co są bo mięso musi być zrobione,nie naszym kosztem. Chcemy pracować i normalnie spokojnie żyć. Nie wszystko za pieniądze można kupić. Tak,tak narzekamy ale to nie narzeka jedna,dwie,czy trzy osoby i nad tym trzeba by się było już zastanowić...
1
123 2015-07-13 19:35:55
Nie. Lubiąż i Kawice
grubalaska 2015-07-18 22:04:40
w Legnicy jest strefa ekonomiczna,w Środzie Śląskiej i Polkowicach też. Kto Was trzyma w Kebabie?. Na wejściu masz info,że zaczynasz o 7,00 a kończysz niewiadomo, co do Okana to laski same sobie winne,same zaczepiają i prowokują,a potem się dziwią,że są "szmacone". Ta firma ma wiele minusów,ale to firma oferuje jedne z niższych stawek dla lektorów języków obcych. (usunięte przez administratora) odradzam współpracę z firmą CKB! powinien się tym zainteresować. Bez sensu jest wyżywanie się na Gośce i Edku,bo tak jak my im podlegamy,tak oni komuś też.
... 2015-07-19 20:55:24
Na opiekaniu są dwie zmiany,za nadgodziny nie masz nic, żadnego dodatku.
... 2015-07-19 21:15:54
Nikt się na nikim nie wyżywa a szczególnie na panu E. a pani G.sama jest sobie winna. Jakim ona jest majstrem ? Zadaje pytania bo szef jej kazał ! "Czy pani ma okres,,? Zabrania opuszczenia zakładu pracy po godzinach odsyłając do szefa ! czy to jest normalne zachowanie majstra w normalnym zakładzie pracy?! Jest mściwa! Zachowuje się jak bezmyślna...... Jak będą jej kazać do nas strzelać bo będziesz chciała wyjść o piętnastej to będzie ? Bo jej kazali. I jak coś czytasz to zagłębiaj się w temat bardziej..."najlepiej powiedzieć zmień pracę,, Turek to z kamienia łupanego się urwał ? Na zaczepki reagować nie ma prawa pozytywnie,znasz zasady współpracy w firmach?To prokuratorem grozi !Kogo oni zatrudniają że takie rzeczy się dzieją?
anonim 2015-07-19 21:33:19
I kto w ogóle zarządza tym zakładem, nikogo nie interesuje co dzieje się na hali, nie interesują nikogo stosunki międzyludzkie ( za które co niektórzy mogą skończyć w sądzie,wystarczą tylko świadkowie i małe dowody). Nikogo i nic tylko mięcho i kasa...A reszta jak bydło w stajni jeszcze trochę i do stołów będą przykówać
1
monalizak dama z kebabem 2015-07-20 18:52:50
A co z osobami które nie mogą pójść do pracy gdzieś na strefę ? Z powodu wieku lub innych przyczyn mają bardzo małe szanse na pracę w firmach ze stref ekonomicznych większych miast.Co z nimi? Ich czas i rodzina są nic nie warte ? Myślicie ze praca 10 godz. lub więcej w takich warunkach to dla nich przyjemność? Nie maja żadnych praw ? Jest XXI wiek,mieszkamy w Polsce wolnym kraju,należymy do UE mamy swoje prawa. Jest ustanowione prawo którego należy przestrzegać, mamy kodeks drogowy i przepisy, za nie przestrzeganie ich grozi kara. Jest też kodeks pracy który pracodawca ma obowiązek przestrzegać jeśli nie powinien być ukarany.Skoro pracownicy zgłosili do inspekcji pracy nieprawidłowości a kontrola nie odniosła żadnego skutku,ponieważ jak wieść niesie po zakładzie że "zostało posmarowane,,...może należy iść wyżej? Podobno to wina turków. Nas kobiet jest tutaj większość,a kobieta sprzeciwić im się nie może,może tak chcą pokazać swoją władzę,tylko oni nie są u siebie zapomnieli o tym.Ja znam swoje prawa i mam zamiar o nie walczyć bez względu na skutki,nie dam się zniewolić, szantażować i poniżać we własnym kraju!
1
NoKebabBest 2015-07-23 20:01:28
w tej firmie z pracujących kobiet, 3/4 to mężatki. Nie pracuję na kebabie,jednak połowę z nich doskonale słychać, (pewnie zostanie to wycięte przez administratora) jednak prawda jest taka,że same zachowują się jak małe dziwki,prowokują i zaczepiają wszystkich facetów,a potem zawsze oburzone,że usłyszały epitet pod swoim adresem.Podejrzewam,że nie wybrane mają spokój z Okana zaczepkami tylo raczej te,które go olewają i nie prowokują. Monalizak ma rację,nie możemy dawać się poniżać we własnym kraju,jednak jeżeli chcemy,żeby nas ktoś szanował,zacznijmy szanować same siebie i tak samo ma rację Grubalaska,NASZ POLSKI PAN PREZES powinien się wkońcu tym zainteresować.Każda poniżana kobieta ( oczywiście nie z tych prowokujących zaczepki) lub osoba,której warunki pracy nie do końca odpowiadają niech idzie do prezesa,nie poskutkuje,znowu i znowu i znowu. Trzeba próbować, prezes L. musi w końcu zareagować,mamy czasy TV i programów typu sprawa dla reportera lub interwencja :). Coś trzeba zadziałać w tej firmie,ale najpierw niech przestaną podnosić głos laski,które za przeproszeniem włażą Okanowi z gadką do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w żartach wyzywają a potem wielkie halo bo usłyszały od niego spier dalaj
3
X c x 2015-07-27 21:16:50
Prawdopodobnie zwolniła się niedawno z ukladania starsza pani której turek dokuczał...
2
ANONIM 2015-09-17 17:17:30
Dzisiaj wyjaśniło się kto ile ma do powiedzenia w tej firmie. Nikt nie potrafi sobie poradzić z psychicznie chorym, głupkiem turkiem Okanem który powinien raczej siedzieć w tureckim wiezieniu a wyżywa się na Polskich pracownikach. Jeśli Polski prezes staje za turkiem który kłamie,oskarża nas o rasizm bo jest czarny wprowadza karę,zakaz rozmów na hali gdzie się przebywa po 10 godzin prawie codziennie to trzeba będzie wzywać policję.
2
bezrobotny 2015-10-27 23:13:18
Czytając te opinie to so tylko narzekania za dosc dobrze platną prace,jesli sie którejś pani nie podoba to niech sie zwolni,a jak ma pogwałcone prawa to niech idzie do sądu pracy.Mnie osobiscie obżydza kupienie np. kebaba po takich wpisach.
Praca jest z urzyciem niebezpiecznych narzedzi więc pracownice muszą chyba mieć predyspozycje jakieś psychofizyczne.
anonim 2015-11-05 19:34:54
A dla czego mają się zwalniać !? Jako pracownik maja swoje prawa które pracodawca ma mieć na uwadze i je przestrzegać!!!
abc 2016-03-16 21:05:11
Byłam, słyszałam,widziałam.Dziwię się że jeszcze sąd pracy tam nie dotarł. Najgorszy jest obleśny mały, mściwy turek erotomanzboczeniec który próbuje sobie stworzyć jakiś własny mały harem i jedyne co jego interesuje to która ma męża i jakiego,a umiejętności pracownika ocenia po aparycji i podejściu w stosunku do niego.
2
bezrobotna 2016-04-19 22:12:28
Czy ktos umie mi powiedziec kiedy będą przyjęcia do kebaba. Interesuje mnie opiekanie
aav 2016-05-07 15:10:51
Nie polecam pracy w kebabie ludzie dla nich to roboty, w ogóle zero szacunku
4
Jakiś czas temu..... 2016-09-13 21:22:42
Ogółem niema dramatu jest ciężko ale zarobić da sie na chleb i pieniądze zawsze na czas
Krecik 2016-09-14 20:11:36
To prawda
Wreszcie wolna 2016-10-04 21:33:41
Pierwsze wrażenie? Po wejściu do firmy wita nas smród papierosów im dalej tym smród jest coraz silniejszy, wydobywa się ze stołówki zakładowej gdzie pracownicy kopcą tak że wszystko widać jak za mgłą. Pracownicy którzy nie palą są całkowicie dyskryminowani albo muszą to wdychać albo siedzą w szatni na podłodze i jedzą jak psy bez krzeseł i stołów, totalna olewka ze strony właścicieli i księżniczek od BHP. Średniowieczne warunki pracy, żadnych zasad kodeks pracy nie istnieje nie liczy się pracownik tylko mięso. Żadnych premii, dodatków, socjalu. Ten zakład to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tak samo traktują pracowników, jak śmieci. Kto widział wypłaty w soboty? Żałosne aby w ten sposób zmuszać ludzi do przyjścia. Powinno być Wam wstyd szanowni prezesowie, czy kasa już Wam całkiem mózgi wyżarła ?? Róbcie tak dalej z taką opinią i podejściem do ludzi niedługo sami będziecie te kebaby układać.
11
123 2016-10-05 17:43:50
Jak usłyszysz kilka zachęcających do pracy słów od turków i epitetów pod kontem swojej osoby to będziesz wiedziała jak się to objawia, cenzura tutaj nie pozwoli tego opisać. Stanowiska raczej sobie nie wybierzesz idziesz tam gdzie potrzebują.
majstrowa 2016-10-13 09:43:02
Szczególnie ciężkie sa niektóre kebaby ostatnim razem jak jeden pracownik podniósł go do góry i chciał powiesić na wózku to wyglądał przy tym jak by go prąd kopał to nie jest praca dla słabych ludzi
3
gość 2016-10-20 16:23:29
Nawet silnego w ten sposób zajedziecie, nie ma kompletnie żadnych udogodnień i usprawnień w pracy. Nie jesteśmy robotami. Z czasem każdy w takich warunkach siądzie.
3
Zostaw swoją opinię o Bestkebab Sp. z o.o. - Lisowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bestkebab Sp. z o.o.