brak logo

Kuchnie Świata S.A.

Puszczykowo

Opinie o Kuchnie Świata S.A.

kawak 2016-05-04 14:03
no to tym bardziej, jakas firma spod warszawy kupiła produkt w USA + dorzuciła swoją marżę aby sprzedać go KŚ. Nastepnie KS dorzuca swoją i dlatego cena tak wysoka.
4
andrzej 2016-05-05 22:30
KŚ pogrywa sobie troche nieczysto z klientami mianowicie wmawiają im że sami importują towar z USA, UK a taki import kosztuje. Sprawa wygląda zupełnie inaczej niż mówią.

W rzeczywistości jest tak jak opisał kawak czyli podkupuja towar od innej firmy z pobliskich Łomianek, Pruszkowa, Nieporętu czy bezpośrednio z Warszawy i obracają nim dalej.

W ten sposób towar wart w USA 1 dolara klient kupuje za 10 PLN i przeciera oczy ze zdumienia że tak drogo. Proste.
4
pracownik 2016-05-22 13:05
W kś podział obowiązków praktycznie nie istnieje, robisz wszystko co każe ci przełożony... im bardziej sie starasz tym wiecej ci dokładają roboty, w tym czasie garstka menedżerów i dyrektorów doi firmę jak się patrzy :)
Jak to sie dzieje ze nikt tego nie widzi? Trudno to wyjasnic, mówi sie, ze wlasciciel tej firmy jest już stary i nie panuje nad firmą.

Na koniec wszyscy udaja że nic sie nie dzieje , czasem kilku szeregowych straci pracę o ile wywiąże się grubsza awantura i prezes straci cierpliwość.
10
Były pracownik Czosnów 2016-06-27 10:29
Heheh widzę że wszyscy pracownicy odradazają pracę w tej firmie - ja również należę do tego grona.
Zgadzam się z opinią pracownika powyżej iż garstka menedżerów i dyrektorów doi firmę jak się patrzy, prezes niby stary, ale wie o co chodzi przymyka oko i pozwala na to co poniektórym z jego kliki..Niskie płace i wyzysk, Mobbing - wszelkie jego rodzaje - to chleb codzienny. Szefowie mają niezłe układy skoro do tej pory nikt się tym jeszcze nie zajął. Więc jeśli szanujesz swoje zdrowie uciekaj jak najdalej od tej firmy. Dodam że wszystkie pozytywne opinie to fikcja -dobrze opłacana.
10
lukasz 2016-07-24 23:52
Takie jak na pozostalych stanowiskach- głodowe :P
3
Piotr 2016-08-03 09:21
to ile brakuje w tym roku krewetki ???
janulo 2016-08-28 14:40
Dyrektorzy jeżdżą autami za 200-300 tysięcy a szeregowi pracownicy tyrają na śmiecioweczkach za kase w granicach minimalnego wynagrodzenia.

Ot polski pracodawca- wyzyskiwacz.
7
U 2016-08-29 22:05
1800 kg
magazyn 2016-09-04 20:47
Pracowałem w KŚ na magazynie, wyciągałem ok 1500-1800zł na rękę miesięcznie.
Jak odliczyłem dojazdy do firmy zostawało ok 1000-1200zł m/c na życie i rachunki.
3
magazyn 2016-09-05 17:19
@edert niby tak tylko że ilość pracy jak w Biedronce a płaca niższa i zatrudniają ludzi na śmieciowe mowy. Nie oferowali żadnych ubezpieczeń świadczeń, urlopów i bardzo źle traktują pracownika.
4
Mały 2016-09-07 23:53
I co zwolnienia nic nie dały. A może pora przestać się przyglądać magazynierom, kierowcom. I pora spojżeć na zażąd, i inne działy. Waljograf był na magazynie i kierowców. Jak wszyscy to wszyscy. Zapraszamy na gorące krzesło pana J.R. i resztę dyrekcji. Może teraz oni pokażą jak sie to robi
5
markoniks 2016-09-12 00:02
To co niszczy ta firmę to garstka dyrektorów którzy czuja sie nietykalni. To oni odpowiadaja za najwieksze straty w firmie
Panie Dymny moze to ich warto pociągnąć do odpowiedzialności i rozliczyć z tego co wyniesli z firmy przez te wszystkie lata kiedy grzali cieple posadki? Zdziwi sie pan jak wiele to kosztuje KŚ.
3
Mały 2016-09-12 22:01
Kolego złóż tam c.v. Ludzie składają tam sami dokumenty, biorą z urzędu pracy. I słyszałem o tym że mają brać Ukraińców. Życzę powodzenia
4
mario849 2016-09-13 21:59
Wiesz co to jest marketing szeptany?- Moja 6-letnia córka lepiej by to zrobiła :)

Oferty pracy w kuchniach świata stale się pojawiają tylko ty ich nie widzisz bo raz że pewnie jesteś panią z HR a dwa- firma przyjela dziwną strategie oszczędzania i rekrutuje poprzez konto na Facebooku :)
Zawsze to duzo taniej a w tej pazernej firmie to bardzo się liczy.
5
mario849 2016-09-15 19:32
Człowieku ile ci płacą za wygadywanie takich bredni???
czy ciężka praca zmianowa za nędzne 9zł/h moze byc pasja???

Nie, nie i jeszcze raz nie ! Wracaj lepiej podlizywać sie prezesowi. artykułów sponsorowanych tu nie potrzeba.
7
adam 2016-09-24 15:22
warunki pracy prawie jak w Amazonie tyle ze w tam wielu pracownikow ma umowy o prace czego nie ma w Kuchniach Swiata
to jest praca wyniszczająca fizycznie i psychicznie wiec nikomu nie polecam, lepiej spróbować w takiej Biedronce przynajmniej zatrudnienie jest stabilne i duzo lepsze zarobki niz w KS
6
konsument 2016-09-26 16:34
" Co ciekawe na produkcie widniała etykieta importera którym okazała sie być firma z Piastowa pod Warszawą !!! " klient, no wyobraź sobie, że zanim towar z USA trafi na sklepowe półki, musi przejść przez parę, przysłowiowych rąk. Poza wystarczy sprawdzić kod kreskowy, co kraj to inny kod.
Dziękuję.
Robert 2016-09-26 16:48
Zależy jaki sklep, u Nas atmosfera jest super .
kosior 2016-10-04 11:52
Fantastyczna praca na magazynie i świetne warunki płacowe to to z czego nie słynie ta firma. Nieważne ile zrobisz nadgodzin premia raz jest raz jej nie ma. Najważniejsze żeby przydupas grubas i największy podpierdalacz jak i zdradziecka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] swoją premię dostała. Jest grupka chłopaków która [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i druga która na nich napierdala. Wspaniały nowy kierownik Magazynu którego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z poprzedniej pracy za chlanie i jego wspaniały pomagier grubas którego te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tej samej firmy co nowego kiera za kradzież. Wspaniała atmosfera gdzie przemienia normalnych ludzi w zawistne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ase na względy sprzedajnych kierowników. Ciągły deficyt siły roboczej. Nowi którzy przychodzą jak są kumaci rezygnują po tygodniu i szukają czegoś normalnego. Inni jak się otrząsną z tego szoku zakrzywienia rzeczywistości również dają nogę. Można by tu pisać w nieskończoność o tej wspaniałej firmie z niecodzienną perspektywą szansy rozwoju mentalnego jak i innych umiejętności pracowniczych ale....no włąśnie ale tu nic takiego nie mam miejsca.
15
Klusek 2016-10-06 04:57
Firma dla upośledzonych psychicznie, bo tylko tacy dadzą radę tam wytrzymać. Mieli cennych pracowników to przez te ich fanaberie z wariografami ludzie się pozwalniali. Nie zgodzili się na badania, bo było to upokarzające, więc się z nimi pożegnali. Niestety przebadano tylko szarych pracowników, a co z dyrektorami, np. dyrektorzy oddziałów, dyrektorzy regionalni, dyrektorzy sklepów, dyrektor handlowa? Oczywiście ci, co mają największe pole do popisu zostali pominięci, a ucierpieli tylko ci "z dołu". Przykre żyć w takich czasach. A mówią, że daleko nam do Afryki. Bzdura. W Czosnowie na dole czarnuchy, a na górze "Wielkie Paniska".....
5
byly_robol 2016-10-08 18:05
wszystko o czym pisze @Klusek to najszczersza prawda w tej firmie pracowników z "dołu" sie nie szanuje ale poniza i wykorzystuje.
Co zrobiła w tej sprawie PIP? g........ zrobiła (czyli nic).

4
marste 2016-10-12 22:48
6 lat temu podziekowałem KŚ i to była dobra decyzja tylko troche spożniona
czas zapieprzania za 1500 złotych i uśmiech pana kierownika który pomiatal zaloga ze strachu o własny stołek ,pierdolnik na magazynie.Takie mam wspomnienia

Pomyslcie 2 razy przed podjeciem tam pracy, nie warto.

5
marste 2016-10-14 18:38
Dziwny zbieg okoliczności.... w ciagu max 20 minut pod każdym negatywnym wpisem pojawia się pozytywna opinia.
Ile placa od wpisu? nie wstyd oszukiwać zdesperowanych ludzi?

Jakie k.... podwyżki...????
Przez bite 5 lat obiecywali nam a nie doczekałem się nawet złotówki.....to jest żenujące ze pod każdym wpisem jest wpis sponsorowany od dziewczyn z kadr...żenujace jak cała firma która opiera sie na taniej sile roboczej i wyzyskiwaniu fizoli!!

fizyczny też moze zarobić ale nie tutaj
3
szachy 2016-10-16 13:19
W końcu taki przedstawiciel techniczno-handlowy, oprócz dwuskładnikowych zarobków ma zapewnione jeszcze jakieś premie do tego, ale jaka aktualnie panuje atmosfera? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.
kandydat 2016-10-24 16:09
2000zł brutto na stanowisku magazynier-kierowca i praca po 12+ godzin?
zupełnie się w głowach pomieszało?

te 2000 to rozumiem że miało być w Euro ....
4
cwany 2016-11-01 15:19
W KS szykuje się prawdziwe trzesienie ziemi, kilka osob na kierowniczych posadkach planuje na dniach rzucic papierem jak juz zabiora "co swoje".
prezes Dymny jak nic wpadnie w szal.
6
Mały 2016-11-17 18:43
Hahahaha
Ewik 2016-11-19 16:41
Masakra i buractwo jakich mało!Afera z Biedronką to przy tej firmie pikuś
6
łysy02 2016-11-19 16:54
Ta firma jest chyba z kosmosu !! Omijać szerokim łukiem i spieprzac stamtąd!!Mobing na każdym kroku np. zmuszanie pracownikow zeby brali urlopy jak sa chorzy i piwinni byc na chorobowym!!!!' ,niska kultura osobista kadry kierowniczej , chamskie i prostackie żarty, molestowanie seksualne glównie przez zarzadzajacych :-((((((:-( do tego pazerne oszczedzanie na wszystkich i na wszystkim nawet na herbacie i kawie dla pracownikow........ staremu preziowi Dymnemu tak się od tej kasy w glowie poprzewracalo ze gówno by spod siebie zeżarl..... wstyd.dziwie sie ze jeszcze nikt ba te chora firme nie doniosl do PIPU ??! ale to tylko kwestia czasu......do czasu
10
Redix 2016-11-19 17:01
i do tego nagminnie zatrudniają na nielegalne śmieciówki :p no własnie trzeba to zglosic do Pipu -to nic nie kosztuje
5
Młody 2016-12-20 04:49
co wy tam robicie. Może pora poszukać pracy gdzie indziej ?
1
marian 2016-12-21 22:32
Nie ma bonów/dodatków/ paczek świątecznych umów o prace i swiadczeń socjalnych
Niestandardowe godziny pracy 7 dni w tygodniu do tego przypada coraz wiecej pracy na jednego pracownika bo KS dalej tną koszty.
Grupka menedzerow i dyrektorow zachowuje sie jakby byli wlascicielami tej firmy woza sie służbowym autem po miescie i gnębią tzw roboli .Brak poszanowania dla pracownika,
bez przerwy podejrzenia o kradzież.
Towar ginie na magazynie ale nikt nie podejrzewa tych "na górze" bo oni są nietykalni.

Odradzam prace w tej firmie. Mozna stracić zdrowie i wykonczyc się nerwowo.
7
Mały 2017-01-01 19:41
Ludzie poszukajcie innej pracy. A nie wiecznie narzekacie. Co zmiany nie pomogły? Dalej kradną. Tylko kto ? Ludzie już nie są tacy głupi nagrywają, rejestrują, fotografują. Pana prezesa ja się bawi datami. Największy problem to brak kadry zarządu która by się znała na prowadzeniu firmy w uczciwy i przyszłościowy sposób. 2017 mogą rozpocząć od straty doświadczonego personelu. Ps ale z Panią Marią D. Jeszcze bym się na śniadanie spotkał
3
BIAŁY 2017-01-17 04:14
A CO TERAZ NOWEGO SŁYCHĆ W kuchniach ? SĄ JAKEŚ OFERTY PRACY?
mały 2017-02-17 16:53
co jest zero komentarzy ??? cisza spokój firma idzie ku lepszemu ???
to gratuluję
mariusz 2017-03-29 22:09
Gdyby nie odnoga chemiczna to firma już by dawno padła bo spożywka od wielu lat balansuje na granicy opłacalnosci zaś do tak zwanych " luksusowych delikatesów" w galeriach handlowych prezes Dymny stale dokłada aby je utrzymać za wszelką cene i o tym wiedzą wszyscy. Ciekawe tylko jak długo tak pociągną w końcu pieniądze kiedyś się skończą
3
Szczera Opinia 2017-04-27 17:19
Hmm ... Praca jako kierowca lub magazynier na pewno do lekkich nie należy . 1500 netto ? owszem przez 3-miesięczny okres próbny , później sytuacja finansowa wygląda znacznie lepiej , szczególnie w sezonie w którym jest jednocześnie najwięcej pracy. Badania wariografem , faktycznie jest to przegięcie , premie są (poza okresem próbnym), na święta również są dodatki ale dla tych co mają przepracowane ponad 6 miesięcy. Kumoterstwo , wazeliniarstwo i kablowanie , oczywiście i to w dużym stopniu.
6
Yogi 2017-05-04 21:47
ż niedługo zwijam mandżur z tąd zresztą i tak z takim zarządzaniem to samo się rozpadnie. Pani L krzyczy przeklina wyzywa pracwników z innych oddziałów nie polecam
7
Cola 2017-05-22 14:32
Jak się mają sprawy na stanowiskach biurowych? Też tak źle jak w magazynie?
Te wszystkie opinie dają do myślenia.
Edyta 2017-07-22 10:05
Dzięki za szczerą opinię @szczeraopnia bo takie są najbardziej przydatne dla poszukujących tutaj pracy. Pisałeś o dobrej stawce w sezonie, taki mamy teraz, więc na jaką stawkę tak naprawdę można tutaj liczyć?
anka 2017-09-02 20:09
Ta firma to jedna wielka rekrutacja i stale ktos przychodzi ktos odchodzi albo kogos zwalniają. Rzadko sie zdarza ze ktos wytrzymuje dłużej niż rok.

Ciezka praca po 13 godzin dziennie po 8 złotych na reke na umowie zlecenie.
W sklepie ciasno - ok 4metry na 6 i brudno.
Manager sklepów to prymitywny buc który komentuje urodę dziewczyn i pozwala sobie na chamskie zarty.
Jesli sklep ma mniejszy utarg niz w poprzednim miesiacu to starszą zwolenieniami aby wycisnąć z pracownikow jeszcze więcej wysiłku.
Stale brakuje ludzi i nie ma komu pracowac szczegolnie w weekendy.
Grafik jest elastyczny ale tylko w teorii bo wszystko zależy od widzimisie kierownika.


Omijajcie sklepy Kuchnie śWIATA szerokim łukiem. jest wiele firm ktore placą wiecej niz 1500 PLN i szanuja pracowników.
2
Edyta 2017-09-02 20:35
@anka, w sklepach Kuchni Świata sprzedają jedzenie, więc wszystkie normy jeśli chodzi o czystość powinny być zachowane, dlaczego tak zatem nie jest w placówce, która opisujesz? Co do stawki, czy piszesz o całym etacie? Przy mniejszej ilości godzin, skoro grafik jest elastyczny mniejsze wynagrodzenie, to nie norma?
anka 2017-09-04 18:48
Edyta wybacz ale nie wspieram osób które zarabiają na pisaniu płatnych postów w internecie jeśli masz płacone za zachwalanie firmy na tym forum to sorry ale nie pomogę.

Myślałam ze wyraziłam się jasno i prosto. Ale dla tych co nie zrozumieli:
wystarczy podzielić wynagrodzenie przez stawke godzinową, czyli tutaj mamy
1500zł / 8zł na godzinę
co daje 187,5 godziny.

Sprzedawca w KŚ musi pracować aż ok 187 godzin w miesiącu aby zarobić zawrotne 1500zł !
Edyta 2017-09-10 20:06
@anka, jestem na forum moderatorem i staram się dopytywać innych użytkowników o warunki pracy, jeśli wydaje mi się to niejasne. Skoro jest to cały etat to jakim cudem Kuchnie Świata S.A. omija ustawę, która zapewnia pracownikom 13 zł brutto na godzinę?
n. 2017-09-14 15:21
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na produkcie musi być polska etykieta, wymogi PIP.
Interesant 2017-09-18 10:55
Podobno zamykany jest oddział w Gdańsku? Ktoś coś wie?
3
Wezar 2017-09-20 18:40
Ploty, glupoty
Edyta 2017-09-28 13:28
@n. skoro masz wiedzę na temat organizacji panującej w Kuchnie Świata S.A., to może mógłbyś odnieść się do mojego pytania dotyczącego stawek? Nikt nie udzielił mi konkretnej odpowiedzi, a przecież z punktu widzenia użytkowników, to ważne informacje.
janusz 2017-09-30 16:07
Nic mi o tym nie wiadomo ale też wcale sie nie zdziwię jeśli to okaże się prawdą.

KŚ niemal co roku zamyka 1-2 nierentowne sklepy detaliczne co może sugerować że firma się zwija. Rozumiem jednak, że tutaj mówimy o regionalnym oddziale a nie o pojedynczej placówce handlowej.
1
Ni. 2017-10-17 21:20
Zamykany zostaje sklep w Bałtyckiej
Zostaw swoją opinię o Kuchnie Świata S.A. - Puszczykowo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kuchnie Świata S.A.