brak logo

Kuchnie Świata S.A.

Puszczykowo

Opinie o Kuchnie Świata S.A.

spryciula 2014-09-03 21:12:20
Kuchnie Świata SA to szambo od kiedy kazali nam pracownikom sklepów płacić za przeterminowany towar jakby to od nas zależało ile zamawiają. Kierownik sklepu albo dyrektor sieci zamówi towar który się nie sprzedaje a potem zrzutka na przeterminki w 10 osób. Na szczęście już tam nie pracuję a pracowałam w Warszawie w Arkadii.
2
oszczędny 2014-09-23 00:01:59
Pracując w KŚ można odnieść wrażenie że głównym celem tej firmy jest obecnie maksymalne obniżenie kosztów. Kierownictwo chyba już spisało tę firmę na straty i wychodzi z założenia aby wyrwać z tego ile się jeszcze da. Oczywiście kosztem pracowników niższego szczebla.

Jeśli ktoś liczy na rozwój awans i atrakcyjne zarobki nie ma tu czego szukać.
3
artur985 2014-12-21 22:30:37
Dajcie sobie spokój z pracą w KŚ. Firma jest jednym z największych graczy na rynku a traktują ludzi jak niewolników. 10-11 złbrutto i co miesiąc nowa umowa-zlecenie i tak do końca pracy w tej śmiesznej firmie. Jeśli ktoś zarabia godnie w KŚ to chyba tylko prezes Dymny i dyrektorzy z centrali w Czosnowie. przeciętny pracownik przymiera głodem. Praca odpowiednia dla studentów i emerytów, którzy chcą trochę dorobić.
3
robol 2015-01-25 01:00:13
Na magazynie panuje wszech obecny bałagan i haos. Ludzie próbujący coś z tym zrobić nie zostają docenieni. Mega wiele błędów w towarze, ze strony biura lub kogoś z góry. (Za mały magazyn za dużo towaru to tez robi swoje). Jest tam potrzebne nowe mądre kierownictwo dążące do tego aby pracowało tam się lepiej dzięki czemu firma nie odnosi tyle strat. Lub poprostu ktoś na tych stratach zarabia. I wine za wszystko oczywiście ponosi magazyn.
5
kiepściutko 2015-04-28 12:10:11
Bardzo słaba firma. Bardzo niska stawka godzinowa (8zł), nieokreślone godziny pracy, ekstremalne warunki do pracy (mały sklep,jeszcze mniejsze zaplecze do którego ciężko się dostać jeśli stoją kartony z dostawą), niemiłe i bardzo wymagające kierownictwo. Fatalne warunki sanitarne, brud, nacisk na oszczędzanie podstawowych środków czystości, worków na śmieci, torebek i pojemników jednorazowych. Do tego nowa umowa-zlecenie co miesiąc, ogromna rotacja, nie ma możliwości przejścia na umowę o pracę niezależnie od tego jak długo pracujesz. Kompletny brak szkoleń i możliwości rozwoju. Ogromny nacisk na sprzedaż, brak premii za dobre wyniki sprzedażowe.
1
znizki_pracownicze_smiech 2015-07-12 23:14:44
Dawniej istniało coś takiego jak zniżki pracownicze. Większość produktów pracownicy mogli kupować z 5-10 proc. marżą a wiec dużo taniej niż normalnie w sklepie. Niestety tych czasów nikt nie pamięta, obecnie ceny dla pracowników praktycznie nie różnią się od tych na półce więc pracownicy przestali cokolwiek kupować.. Jako klient nie powinieneś się wiec dziwić, że pracownik nie spróbował żadnego produktu który sprzedaje bo to smutna norma w tej marnej firmie która z każdym dniem podupada coraz bardziej.
byly pracownik czosnow 2015-11-30 13:28:49
Czlowieku zastanow sie po tysiackroc zanim tam pojdziesz do pracy! Mobbing i ponizanie ze strony przelozonych, kiepskie place, o umowie o prace zapomnij.
Kumoterstwo i inwigilacja na kazdym kroku. Oszczednosci - oczywiscie twoim kosztem - bedziesz robic wszystko, oprocz tego co powinienes. Szczerze Odradzam!
2
tonacy_okret 2015-12-01 20:45:46
Kuchnie Świata idą na dno. Łamane są podstawowe prawa pracownicze, pensje idą w dół lub stoją w miejscu a kierownicy i dyrektorzy starają się wyprowadzić dla siebie jak najwięcej pieniędzy. Jutro się nie liczy bo przyszłości z tą firmą nikt nie wiąże.
handlowiec 2015-12-26 17:59:59
Już niedługo kończę pracę w tej firmie na stanowisku handlowca.

Bardzo trudno jest wyrobić wyśrubowane wyniki sprzedażowe w firmie, które chce trzymać tak wysokie marże jak Kuchnie Świata.
Nawet stali klienci rezygnują, gdy widzą że ten sam produkt można kupić u konkurencji o 30-40% taniej.

Firma dla wyjątkowo wytrwałych i silnych psychicznie, która mnóstwo wymaga a niewiele daje od siebie. Nie szanują pracownika i w tym względzie nic się nie zmieniło.

Ńk 2015-12-29 18:58:10
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisku magazynier kierowca Wrocław, nie polecam, placa 2000brutto to chyba nie jest atrakcyjne wynagrodzenie. Cała rozmowa przeprowadzona w korytarzu firmy, jeżeli tak zaczyna się współpraca ze znanym na rynku pracodawca to ja dziekuje. Wynagrodzenie śmiechu warte tym bardziej ze nie jest to praca po 8 godzin dziennie. ODRADZAM SZKODA CZASU
1
poniżej_2 2016-01-19 20:35:47
Praca w tej firmie to taka bieda-praca. Pracujesz po 200 godzin w miesiącu za najniższą krajową. Robisz nadgodziny bo musisz bo rachunki same się nie opłacą. Wyciskają z ciebie ile się da a jak zaczniesz mieć swoje zdanie to szybkie "wy..." i do widzenia. Kto nie ma trudnej sytuacji to po paru miesiącach się zwalnia. Można zarobić jako magazynier ale nie tutaj.
2
Czosnów 2016-01-20 22:35:11
Jaka premia od sprzedaży? Takie bajki mówią wszystkim na początku, a później nie ma nic oprócz wyzysku. To są oszuści! W firmie panuje stresująca atmosfera, nie szanują ludzi, ktoś w końcu powinien nasłać na nich inspekcję pracy i oskarżyć o mobbing.
2
mdx874 2016-01-25 18:46:42
Model prowizyjny jest uczciwy o ile wysokość prowizji jest rozsądna i pozwala zarobić przy efektywnej pracy. Niestety Kuchnie Świata od kiedy pamiętam płaciły słabo a i niejednokrotnie miałem problemy z wypłaceniem prowizji. Kierownictwo w tej firmie jest wyjątkowo pazerne i nie pozwoli ci godnie zarobić. Zatrudnij się u nich a szybko to zrozumiesz.
1
były pracownik 2016-02-09 21:01:23
Witajcie.Trafiłem na ten portal przypadkowo i widzę ze mogę swoja opinie wydać na temat pracy w kuchniach Świata. Pozwolicie ze się wtrącę i napisze kilka zdań o nowym oddziale we Wrocławiu. Pracowałem tam nie długo ponieważ zostałem oszukany i zrezygnowałem. Ale nie o tym będziemy pisać. ekipa Magazynierów i kierowców bardzo zgrana i widać ze znają się na pracy i tym co robią.W biurze dziewczyny tez bardzo pookładane i chętne do współpracy.Bardzo wielkim problemem jest Pani zarządzająca co nie ma zielonego pojęcia o rozmowie podstawowej z pracownikiem i kierowaniem magazynu. Wszystkie jej rozmowy z pracownikiem sa przeprowadzane pod presja mobbingu i dąży do tego by tak poprowadzić rozmowę żeby pracownik był zastraszony i nic nie miał do powiedzenia. Szkoda jest chłopaków którzy chcą coś zrobić i widać ze sie bardzo starają ale niestety ta Pani potrafi w jednej chwili wszystko rozwalić swoim brakiem kompetencji co pisałem wcześniej.....
8
klient 2016-02-23 10:10:13
Jako stały klient nie zgadzam się z opinią powyżej. Doją klientow jak tylko mogą a produkty sa coraz gorszej jakosci.
Ceny mają horrendalne mimo ze 80% asortymentu Kuchni Świata można kupić w hipermarketach.

Do tego dodam że pracownicy sklepów bezczelnie kłamią. Jedna pani próbowała mi uzasadnić cenę produktu tym ze jest importowany bezpośrednio z USA. Co ciekawe na produkcie widniała etykieta importera którym okazała sie być firma z Piastowa pod Warszawą !!!
7
Ego 2016-03-07 19:02:32
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Co do pracy na magazynie centralnym w Czosnowie - na dzień dzisiejszy wszystko wygląda nieciekawie, ale tylko na pierwszy rzut oka. Sporo osób po ostatniej inwentaryzacji straciło pracę, w tym nie tylko szarzy pracownicy, ale również stanowiska kierownicze się posypały (choć mym skromnym zdaniem również paru winowajców takiej, a nie innej sytuacji pozostało na swoich stołkach - nie tylko na magazynie, ale również na tzw. "górze"). Magazyn pęka w szwach, a towaru jest ogrom i bez systemu lokalizacji jest ciężko się połapać - szczególnie nowym.

Jak wygląda to jednak w praktyce? "Nowy" kierownik magazynu (bodajże od czerwca znajduje się na tym stanowisku) jest osobą kompetentną i mimo, że wymaga od pracowników wykorzystywania 100% możliwości to jednak nie tylko wyciąga rękę, ale również rozumie, kiedy podwinie nam się noga i zawsze staje murem za magazynem.

Na stanowiskach kierowników zmian zostali obsadzeni pracownicy, którzy od zawsze wykazywali się czymś, więcej niż podstawowymi obowiązkami. Na chwilę obecną na wykończeniu jest drugi magazyn i wydaje się, że z tak dobrze zgraną kadrą magazynierów z dnia na dzień będzie coraz lepiej.
3
magazyn_czosnow 2016-03-11 23:59:39
@ego- dyrektor Szostak?

to teraz będzie tak..każdy będzie mógł się wykazać bo tę samą robotę zamiast 4 osób będą robić 2 za minimalną krajową i na śmieciówce. nie zazdroszczę chłopakom z magazynu najgorszemu wrogowi nie życze takiej pracy zapieprz gorszy jak w Biedronce
5
jedrek 2016-03-20 21:55:46
abik w Kuchniach świata nic z tych rzeczy nie ma,darmowe smakołyki dla pracowników, paczki na święta- to nie ta bajka chłopie coś ci się pomieszało albo jesteś kimś "z góry"
nie wiem co wy dostajecie ale mi nic za darmo nie dają a zarabiam tyle że przy mojej pensyjce nie przyszło mi nigdy na myśl żeby coś kupić

nie rób ludziom nadziei jak nie masz pojęcia o realiach..
6
Max 2016-03-29 14:59:01
Szukaja teraz na magazyniera w Gdańsku, idz się przekonaj powodzenia! :)
1
uwaga na oszusta 2016-04-12 20:59:36
ty banenek vel arbuzek, weź nie p..... głupot

wynagrodzenie 1500zł ale supeeer atmosfera wśród załogi bo każdy donosi na każdego i niezadowoleni szybko wylatuja- to miałeś na myśli trolu jeden ?

popracuj miesiąc w tym kołchozie zanim sie wypowiesz. po co bezczelnie kłamiesz....
8
kawak 2016-05-04 14:03:30
no to tym bardziej, jakas firma spod warszawy kupiła produkt w USA + dorzuciła swoją marżę aby sprzedać go KŚ. Nastepnie KS dorzuca swoją i dlatego cena tak wysoka.
4
andrzej 2016-05-05 22:30:02
KŚ pogrywa sobie troche nieczysto z klientami mianowicie wmawiają im że sami importują towar z USA, UK a taki import kosztuje. Sprawa wygląda zupełnie inaczej niż mówią.

W rzeczywistości jest tak jak opisał kawak czyli podkupuja towar od innej firmy z pobliskich Łomianek, Pruszkowa, Nieporętu czy bezpośrednio z Warszawy i obracają nim dalej.

W ten sposób towar wart w USA 1 dolara klient kupuje za 10 PLN i przeciera oczy ze zdumienia że tak drogo. Proste.
4
pracownik 2016-05-22 13:05:43
W kś podział obowiązków praktycznie nie istnieje, robisz wszystko co każe ci przełożony... im bardziej sie starasz tym wiecej ci dokładają roboty, w tym czasie garstka menedżerów i dyrektorów doi firmę jak się patrzy :)
Jak to sie dzieje ze nikt tego nie widzi? Trudno to wyjasnic, mówi sie, ze wlasciciel tej firmy jest już stary i nie panuje nad firmą.

Na koniec wszyscy udaja że nic sie nie dzieje , czasem kilku szeregowych straci pracę o ile wywiąże się grubsza awantura i prezes straci cierpliwość.
10
Były pracownik Czosnów 2016-06-27 10:29:11
Heheh widzę że wszyscy pracownicy odradazają pracę w tej firmie - ja również należę do tego grona.
Zgadzam się z opinią pracownika powyżej iż garstka menedżerów i dyrektorów doi firmę jak się patrzy, prezes niby stary, ale wie o co chodzi przymyka oko i pozwala na to co poniektórym z jego kliki..Niskie płace i wyzysk, Mobbing - wszelkie jego rodzaje - to chleb codzienny. Szefowie mają niezłe układy skoro do tej pory nikt się tym jeszcze nie zajął. Więc jeśli szanujesz swoje zdrowie uciekaj jak najdalej od tej firmy. Dodam że wszystkie pozytywne opinie to fikcja -dobrze opłacana.
10
lukasz 2016-07-24 23:52:07
Takie jak na pozostalych stanowiskach- głodowe :P
2
Piotr 2016-08-03 09:21:37
to ile brakuje w tym roku krewetki ???
janulo 2016-08-28 14:40:21
Dyrektorzy jeżdżą autami za 200-300 tysięcy a szeregowi pracownicy tyrają na śmiecioweczkach za kase w granicach minimalnego wynagrodzenia.

Ot polski pracodawca- wyzyskiwacz.
7
U 2016-08-29 22:05:15
1800 kg
magazyn 2016-09-04 20:47:29
Pracowałem w KŚ na magazynie, wyciągałem ok 1500-1800zł na rękę miesięcznie.
Jak odliczyłem dojazdy do firmy zostawało ok 1000-1200zł m/c na życie i rachunki.
1
magazyn 2016-09-05 17:19:10
@edert niby tak tylko że ilość pracy jak w Biedronce a płaca niższa i zatrudniają ludzi na śmieciowe mowy. Nie oferowali żadnych ubezpieczeń świadczeń, urlopów i bardzo źle traktują pracownika.
3
Mały 2016-09-07 23:53:45
I co zwolnienia nic nie dały. A może pora przestać się przyglądać magazynierom, kierowcom. I pora spojżeć na zażąd, i inne działy. Waljograf był na magazynie i kierowców. Jak wszyscy to wszyscy. Zapraszamy na gorące krzesło pana J.R. i resztę dyrekcji. Może teraz oni pokażą jak sie to robi
4
markoniks 2016-09-12 00:02:14
To co niszczy ta firmę to garstka dyrektorów którzy czuja sie nietykalni. To oni odpowiadaja za najwieksze straty w firmie
Panie Dymny moze to ich warto pociągnąć do odpowiedzialności i rozliczyć z tego co wyniesli z firmy przez te wszystkie lata kiedy grzali cieple posadki? Zdziwi sie pan jak wiele to kosztuje KŚ.
3
Mały 2016-09-12 22:01:32
Kolego złóż tam c.v. Ludzie składają tam sami dokumenty, biorą z urzędu pracy. I słyszałem o tym że mają brać Ukraińców. Życzę powodzenia
4
mario849 2016-09-13 21:59:28
Wiesz co to jest marketing szeptany?- Moja 6-letnia córka lepiej by to zrobiła :)

Oferty pracy w kuchniach świata stale się pojawiają tylko ty ich nie widzisz bo raz że pewnie jesteś panią z HR a dwa- firma przyjela dziwną strategie oszczędzania i rekrutuje poprzez konto na Facebooku :)
Zawsze to duzo taniej a w tej pazernej firmie to bardzo się liczy.
4
mario849 2016-09-15 19:32:08
Człowieku ile ci płacą za wygadywanie takich bredni???
czy ciężka praca zmianowa za nędzne 9zł/h moze byc pasja???

Nie, nie i jeszcze raz nie ! Wracaj lepiej podlizywać sie prezesowi. artykułów sponsorowanych tu nie potrzeba.
7
adam 2016-09-24 15:22:28
warunki pracy prawie jak w Amazonie tyle ze w tam wielu pracownikow ma umowy o prace czego nie ma w Kuchniach Swiata
to jest praca wyniszczająca fizycznie i psychicznie wiec nikomu nie polecam, lepiej spróbować w takiej Biedronce przynajmniej zatrudnienie jest stabilne i duzo lepsze zarobki niz w KS
5
konsument 2016-09-26 16:34:22
" Co ciekawe na produkcie widniała etykieta importera którym okazała sie być firma z Piastowa pod Warszawą !!! " klient, no wyobraź sobie, że zanim towar z USA trafi na sklepowe półki, musi przejść przez parę, przysłowiowych rąk. Poza wystarczy sprawdzić kod kreskowy, co kraj to inny kod.
Dziękuję.
Robert 2016-09-26 16:48:15
Zależy jaki sklep, u Nas atmosfera jest super .
kosior 2016-10-04 11:52:00
Fantastyczna praca na magazynie i świetne warunki płacowe to to z czego nie słynie ta firma. Nieważne ile zrobisz nadgodzin premia raz jest raz jej nie ma. Najważniejsze żeby przydupas grubas i największy podpierdalacz jak i zdradziecka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] swoją premię dostała. Jest grupka chłopaków która [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i druga która na nich napierdala. Wspaniały nowy kierownik Magazynu którego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z poprzedniej pracy za chlanie i jego wspaniały pomagier grubas którego te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tej samej firmy co nowego kiera za kradzież. Wspaniała atmosfera gdzie przemienia normalnych ludzi w zawistne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ase na względy sprzedajnych kierowników. Ciągły deficyt siły roboczej. Nowi którzy przychodzą jak są kumaci rezygnują po tygodniu i szukają czegoś normalnego. Inni jak się otrząsną z tego szoku zakrzywienia rzeczywistości również dają nogę. Można by tu pisać w nieskończoność o tej wspaniałej firmie z niecodzienną perspektywą szansy rozwoju mentalnego jak i innych umiejętności pracowniczych ale....no włąśnie ale tu nic takiego nie mam miejsca.
9
Klusek 2016-10-06 04:57:47
Firma dla upośledzonych psychicznie, bo tylko tacy dadzą radę tam wytrzymać. Mieli cennych pracowników to przez te ich fanaberie z wariografami ludzie się pozwalniali. Nie zgodzili się na badania, bo było to upokarzające, więc się z nimi pożegnali. Niestety przebadano tylko szarych pracowników, a co z dyrektorami, np. dyrektorzy oddziałów, dyrektorzy regionalni, dyrektorzy sklepów, dyrektor handlowa? Oczywiście ci, co mają największe pole do popisu zostali pominięci, a ucierpieli tylko ci "z dołu". Przykre żyć w takich czasach. A mówią, że daleko nam do Afryki. Bzdura. W Czosnowie na dole czarnuchy, a na górze "Wielkie Paniska".....
3
byly_robol 2016-10-08 18:05:30
wszystko o czym pisze @Klusek to najszczersza prawda w tej firmie pracowników z "dołu" sie nie szanuje ale poniza i wykorzystuje.
Co zrobiła w tej sprawie PIP? g........ zrobiła (czyli nic).

2
marste 2016-10-12 22:48:48
6 lat temu podziekowałem KŚ i to była dobra decyzja tylko troche spożniona
czas zapieprzania za 1500 złotych i uśmiech pana kierownika który pomiatal zaloga ze strachu o własny stołek ,pierdolnik na magazynie.Takie mam wspomnienia

Pomyslcie 2 razy przed podjeciem tam pracy, nie warto.

2
marste 2016-10-14 18:38:54
Dziwny zbieg okoliczności.... w ciagu max 20 minut pod każdym negatywnym wpisem pojawia się pozytywna opinia.
Ile placa od wpisu? nie wstyd oszukiwać zdesperowanych ludzi?

Jakie k.... podwyżki...????
Przez bite 5 lat obiecywali nam a nie doczekałem się nawet złotówki.....to jest żenujące ze pod każdym wpisem jest wpis sponsorowany od dziewczyn z kadr...żenujace jak cała firma która opiera sie na taniej sile roboczej i wyzyskiwaniu fizoli!!

fizyczny też moze zarobić ale nie tutaj
2
szachy 2016-10-16 13:19:00
W końcu taki przedstawiciel techniczno-handlowy, oprócz dwuskładnikowych zarobków ma zapewnione jeszcze jakieś premie do tego, ale jaka aktualnie panuje atmosfera? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.
kandydat 2016-10-24 16:09:37
2000zł brutto na stanowisku magazynier-kierowca i praca po 12+ godzin?
zupełnie się w głowach pomieszało?

te 2000 to rozumiem że miało być w Euro ....
2
cwany 2016-11-01 15:19:30
W KS szykuje się prawdziwe trzesienie ziemi, kilka osob na kierowniczych posadkach planuje na dniach rzucic papierem jak juz zabiora "co swoje".
prezes Dymny jak nic wpadnie w szal.
5
Mały 2016-11-17 18:43:02
Hahahaha
Ewik 2016-11-19 16:41:23
Masakra i buractwo jakich mało!Afera z Biedronką to przy tej firmie pikuś
2
łysy02 2016-11-19 16:54:38
Ta firma jest chyba z kosmosu !! Omijać szerokim łukiem i spieprzac stamtąd!!Mobing na każdym kroku np. zmuszanie pracownikow zeby brali urlopy jak sa chorzy i piwinni byc na chorobowym!!!!' ,niska kultura osobista kadry kierowniczej , chamskie i prostackie żarty, molestowanie seksualne glównie przez zarzadzajacych :-((((((:-( do tego pazerne oszczedzanie na wszystkich i na wszystkim nawet na herbacie i kawie dla pracownikow........ staremu preziowi Dymnemu tak się od tej kasy w glowie poprzewracalo ze gówno by spod siebie zeżarl..... wstyd.dziwie sie ze jeszcze nikt ba te chora firme nie doniosl do PIPU ??! ale to tylko kwestia czasu......do czasu
3
Redix 2016-11-19 17:01:31
i do tego nagminnie zatrudniają na nielegalne śmieciówki :p no własnie trzeba to zglosic do Pipu -to nic nie kosztuje
2
Zostaw swoją opinię o Kuchnie Świata S.A. - Puszczykowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kuchnie Świata S.A.