brak logo

Bdsklep.pl

Białystok

Opinie o Bdsklep.pl

jajowata 2015-02-27 15:22:04
Dramat. Dramat.
Nigdy nie trafiłam do firmy, którą zarządzają tak niekompetentni ludzie, a równocześnie tak ślepo przekonani o swojej wartości. Szefostwo nie posiada jakichkolwiek zdolności motywowania, zarżadzania ludzmi. Brak decyzyjnosci. Szef nie szanujący pracowników.
5
blabla 2015-03-17 08:57:25
Cześć Marta :)
były 2015-04-23 20:10:28
Szef - wlasciciel to nie jest normalny typ. Chce ludziom wodę z mózgu zrobić swoimi gadkami wprost od wszystkich trenerów personalnych do ktorych z uwielbieniem biega. Bełkot bełkot bełkot.
3
Shark 2015-05-26 10:38:38
Właściciel każe nam robić różne niezrozumiałe i dziwne rzeczy. Prawi kazania, które nazywa coachingiem. Uwielbia Bryana Tracy i innych coachów chociaż nic z tego nie rozumie. Każe podejmować decyzje i zobowiązywać się do zrobienia czegoś, o czym dana osoba nie ma zupełnie pojęcia. Potem wywiera presję żeby to wykonać. Każe też nam robić zakupy do firmy i jeździć po nie własnym samochodem, za własne paliwo. Większość pracowników boi się jednak i siedzi cicho.
4
M 2015-07-03 10:20:49
Cześć Michał! Przypisałeś mi czyjeś słowa, dziękuję, w sumie to mogę się pod nimi podpisać :) Szkoda, że sam nie masz do tego odwagi - przecież masz o swoim szefostwie jeszcze gorsze zdanie niż ja! Pozdrawiam!
3
Michał 2015-08-13 18:03:15
Taaaaak, międzynarodowe środowisko - właściciel z Białorusi i zastraszeni Polacy... Iście międzynarodowe środowisko...
3
Trololo 2015-08-15 08:12:06
Bdsklep to GROTESKA. To prezes (przez małe p), który pokątnie obgaduje pracowników i mówi, że zwolni ich za to czy za tamto. Nie mówi tego jednak samym zainteresowanym tylko osobom trzecim. Oczywiście nikogo nie zwalnia. Ten sam prezes obgaduje i wiesza psy na Dyrektorze Handlowym czy Dyrektorze Marketingu chociaż podczas rozmowy z nimi ceni ich profesjonalizm i oddanie... Dział Marketingu w tej firmie to państwo w państwie, które zależy od widzimisię jego szefa. Nic nie można zrobić bo blokuje wszystkie inicjatywy. A systemy non stop się wywalają... Szkoda tylko, że prezes nie mówi o tym Właścicielowi, któremu chyba jako jedynemu zależy na bdsklepie. Bo prezes czeka tylko na comiesięczny przelew na konto - on wie jak to jest być bez pracy i uprawiać aktorstwo udając coacha... przed Właścicielem bdsklepu... za kilka tysięcy miesięcznie. W sumie dzięki temu został potem prezesem. No i prezes blokuje przepływ informacji do Właściciela. Wszyscy pracownicy szukają pracy, podobnie jak prezes. Prezes potajemnie idzie od czasu do czasu na rozmowę kwalifikacyjną tylko nikt go nie chce... Aha - prezesowi trzeba pisać też teksty wypowiedzi czy wywiady do prasy bo sam skleca zdania na poziomie 5-latka...
8
Była 2015-08-17 08:45:36
Ohoo, widzę Michał poczułeś, że Twój koniec jest bliski. Taktyka donoszenia i rycia nie przynosi jednak efektów? Szkoda że postanowiłeś przy okazji obrzygać jadem wszystkich wokół, ale to chyba taki urok bycia szują. Kibicuję zmianom w bdsklep bo to bardzo fajna firma. Bez Ciebie będzie jeszcze lepsza.
Pedro z Biłgoraja 2015-08-22 22:24:10
michał, tym razem przegiąłeś. faktycznie bdsklep i jego atmosfera jest poniżej jakiejkolwiek krytyki ale nie obrażaj ludzi.
n 2015-09-04 21:58:52
syf, dupa i kamieni kupa
Melania 2015-09-06 16:54:43
A ja się zastanawiam czy na jesieni i w zimę znowu będziemy marznąć tak jak ostatnio bo nie będzie zgody na ogrzewanie. Cóż, codzienność pracy w bdsklepie. Liczą się tylko koszty a to, że pracownicy marzną to się nie liczy. Oby do wiosny :)
1
Stille 2015-09-20 14:44:06
Pracowałem w tej firmie sporo czasu. Byłem ofiarą mobbingu. Chodziło o przemoc psychiczną, znęcanie się słowne i poniżanie. Nigdy tego nie zgłosiłem. Teraz żałuję. Działo się to niejednokrotnie w obecności innych pracowników. Takie praktyki podchodzące pod mobbing zdarzają się samemu prezesowi [nie mylić z właścicielem firmy, ten jest w porządku]. Prezes natomiast jest pozornie osobą miłą i wyluzowaną, ale pod tą powierzchownością kryje się megaloman, tyran i kabotyn. Posługuje się on innymi ludźmi, wzbudza w nich poczucie winy, w razie niepowodzeń zrzuca odpowiedzialność na innych. To bardzo zły człowiek i przez niego musiałem korzystać z pomocy psychologa.
szasza 2015-09-24 21:16:43
W tej firmie nie ma LIDERA... W tej firmie jest KAPRAL...
raval 2015-10-07 17:34:40
bdsklep.pl w podsumowaniu:
• bdsklep to marne płace, przeciętnie szeregowy pracownik biurowy w Białymstoku zarabia 1300 zł netto, czyli gorzej niż w Biedronce czy McD
• bdsklep to niepłacenie za nadgodziny. Jeżeli pracownikom każe się przychodzić na inwentaryzację to nikt im później za pracę do 1:00 w nocy nie płaci ani grosza.
• bdsklep to nieprzestrzeganie przepisów BHP i łamanie norm pracy. Na przykład kiedy pracownicy biurowi dostają polecenie pracy na magazynie, bez żadnych szkoleń, badań czy uprawnień. W czasie zimy kiedy firma robi przeprowadzkę magazynu pracownicy pracują po 14h przez cały weekend bez żadnych dodatkowych pieniędzy z nadgodzin, bez uprawnień do pracy w magazynie - całkowita samowola i bałagan. A kiedy indziej, również zimą, pracownikow zabrania się włączać ogrzewanie, tłumacząc to kwestiami oszczędności, na skutek czego wszyscy szczękają zębami siedząc w 10 warstwach polaru.
• co oprócz tego? szantaże w pracy, groźby i mobbing.
• Ponadto całkowity brak jakichkolwiek kompetencji u kadry kierowniczej, najbardziej barwny przykład stanowi tutaj dział marketingu, którego tzw "kierownik" to chłystek dbający bardziej o wygląd swojej koszuliny niż czegokolwiek innego, zupełnie nie bierze on pod uwagę działu sprzedaży, wymyśla pożal się boze warte "kampanie marketingowe", jego praca i działania przypominają marsz ślepego barana we mgle. Prócz tego prezes w przyciasnych marynarkach i aucie w leasingu, dyrektor zarządzający z zaburzeniami socjopatycznymi oraz nawiedzony właściciel, którego religia i coaching doprowadziły do poważnych zwyrodnień mentalnych. Jednym słowem - polecam! :)
8
iwona 2015-10-12 00:28:54
ptaszki ćwierkają, że podobno prezes bdsklep.pl szykuje od nowego roku wielki plan zwolnień, redukcji i zaciskania pasa ;)
3
Andrzej 2015-10-18 11:36:37
Adam Mickiewicz wielkim poetą BYŁ
Aleksandra 2015-10-18 20:06:33
Pika, coś mi się wydaje, że tak naprawdę pod tym nickiem kryje się dyrektor gen. bdsklep.pl Paweł P.
5
anon 2015-10-19 13:40:59
ja myślę, że to właściciel napisał, bo tak trochę nie po polsku ale na bank takie marketingowe nieobiektywne sranie, widać jak żywcem przepisane z jakiegoś bio firmy.
2
Sirius 2015-10-22 21:43:36
Witia!

A ty szto? Poczemu ty piszesz opinie jako przypadkowy internauta? Ładnie to tak? NAUCZ SIĘ NAJPIERW ODMIANÓW BO SZKOŁÓW NIE POKOŃCZYSZ! O ile jakąś szkołę skończyłeś...!
5
inny 2015-10-23 01:53:43
A ja zakupuje czesto w bdsklep.pl Wszyscy tylko krytykuja a niech ktoś powie dla mnie czy jest jakiś sklep bez wad? A tutaj ja na dostawe nie muszę długo czekać, zamiast tracić czas na zakupy mogę poświęcić go swojej rodzinie! Pasaż bdsklep.pl to wygodne zakupy, jedno konto pozwala na dostepność do wielu sklepów, jedno logowanie i jeden koszyk dla całego pasażu!! Zakupy są wygodne a wybór produktów na prawde duży. Na plus dla mnie należy zaliczyć dobrą obsługę klienta i możliwość zwrotu. Polecam!
serio? 2015-10-27 08:04:44
O,a dlaczego już tylko jedna?
2
serio? 2015-10-27 08:08:30
A co ma piernik do wiatraka? Tu ocenia się wnętrzne firmy, a nie sklep z perspektywy *klienta.

*pracownika firmy/dyrektora/prezesa czy innego ktosia, który próbuje nieudolnie poprawić wizerunek firmy.
2
bla bla bla 2015-10-29 14:45:41
o, i dotknęliśmy sedna sprawy. Dziękuję w końcu za trzeźwy osąd. Bo w tej dyskusji chodzi o to czy w tej firmie jest dobrze pracownikowi, a nie czy klient odzyskuje czas na rzeczy wazne czy mniej ważne, co usilne wciska na tym forum ktoś z tzw HR.

Wszyscy ci mądrzy naczytali się Briana Tracy i podniecają się nim bez przerwy, a czytali Richarda Bransona? On chyba najlepiej wskazał jaka jest zależność między pracownikiem, klientem i sukcesem firmy. Tylko po co, nie? Najlepiej brać wygodny bełkot i żyć dalej we własnym świecie bajek i snów. Byle tak dalej, a zostaniecie pracodawcą dziesięciolecia na Podlasiu i Mazowszu.
1
Ines 2015-10-29 19:57:24
No tak, wspólny koszyk dla całego sztucznie utworzonego pasażu o wiele poprawia sytuację pracowników... całe szczęście, że wystarczy jedno logowanie! Gdyby trzeba było logować się dwa razy, zapewne powstały związki zawodowe!
Styl wypowiedzi propagujących wspaniałość Bdsklepu dobrze obrazuje, jak autor postrzega firmę. Nawet nie rozumie, na co tutaj inni komentujący narzekają. A wiele wniosków można wyciągnąć.
2
NU-nu 2015-11-02 22:52:29
UWAGA!

Odradzam WSZYSTKIM pracy w tym czymś. Wyzysk, mobbing, brak współpracy, etc. Kandydaci do pracy w tym tworze popromiennym, nie dajcie się omamić! Niech nikt tu nie składa swojego CV bo jak zostanie przyjęty to będzie żałował!
7
pion 2015-11-14 23:01:14
Ale poziom. Ziewam z nudów.. Stać cię na ciekawsze obrażanie ludzi.
demaskator 2015-11-15 22:54:48
Patrzcie co wasza firma próbuje ukryć, lizusy i stare kapcie, co ze strachu słowa nie wyduszą.
opiniowo(kropka)firmowo(kropka)net
3
lelka 2015-11-16 21:20:29
A widzicie, że opinie znikają? Pewnie postraszyli Goworka sądem albo już zapłacili...
2
154 2015-11-26 18:29:30
To nasz pilot tak dokazuje? :) W końcu jest samcem alfa :)
2
twoja stara 2015-11-27 13:09:42
Jasiu widzę znowu skargę złożył, bo opinia zniknęła. A że chłopak lubi polatać to wiedzą wszyscy którzy go znają. Podobno na kolejnych rozmowach o pracy znowu fiasko :)
1
2Shy 2015-11-28 13:32:30
Jaca, bierz do buzi, nie wypluwaj! Na Białołęce wszyscy już wiedzą! :)
2
klop 2015-12-08 05:51:57
Nie warto! Nie warto! Nie warto!
5
niewiele 2015-12-13 21:58:05
niewiele wymagają, niewiele oferują :)
4
ema 2015-12-19 13:42:34
Pracowałem tam jakiś czas temu i to dość długo jak na tą firmę ;). Jak widać nic się nie zmieniło. Wychodzenie po 8h pracy nie jest mile widziane. Musisz być pod mailem, telefonem, skypem 24h. Wiktora Sawosza nie interesuje twoje zycie prywatne. Jeżeli nie będziesz sie wyrabiał to osobiście ci wręczy książkę jak zarządzać swoim czasem, a później z niej przepyta. Na początku podpisujesz mnóstwo papierów m.in. o zakazie konkurencji na przewalonych warunkach.
Wyzyskiwanie, mobbing, wyścig szczurów, podkładanie jeden - drugiemu świń, zastraszanie przez sawosza. Polecam tę pracę jedynie młodziakom, którzy zaczynają przygodę z zarabianiem hajsów. Popracuj tam choć chwilę zeby dowiedzieć się jakiej pracy unikać w przyszłości i zrywaj sie stąd jak najprędzej. Dziwią mnie ludzie którzy narzekają na to, że w swoich pracach nie mogą wyrwać sie na poł godziny, albo ze nie mogą spoźnić się 5 minut. Popracuj tam a każda inna firma w promieniu 50km będzie lepsza. Pozdrawiam starą ekipę
8
Miśka 2015-12-20 22:21:21
Finger-breaker, nawiązujesz często do naszego prezesa - Jacka. To niesamowity facet. Większość dziewczyn z firmy się w nim kocha. Jest przystojny, inteligentny, opiekuńczy. A przy okazji świetnie zarządza firmą. Jest 100%-wym facetem i 100%-wym biznesmenem.
finger-breaker 2015-12-22 17:56:48
@Miśka, a może raczej powinno być Jacek, ależ to słabe jest, pisać samemu o sobie takie pamflety pochwalne. To tak jakbyś sam sobie próbować zwalić konia mordą, ty mały żałosny pedałku. Powinieneś się w końcu nauczyć, że zarządzanie firmą to coś więcej niż chodzenie w marynarkach, pieprzenie w kółko tych samych głupot i udzielanie wywiadów dla mało znanych vlogerów. Ale widzę, że ty wolisz jedynie dbać o swój wizerunek medialny i usilnie wpływasz na usuwanie tutejszych komentarzy. Trzymaj się biedaku, bo już wkrótce popłyniesz jak gówienko w kiblu.
1
K4 2015-12-30 21:27:35
Kochani! Niech 2016 przyniesie wszystkim pracownikom bdsklepu nową pracę i szybką ucieczkę z tego wszechogarniającego chlewu! Niech gotują się tu we własnym sosie ci, którzy zwą siebie menadżment i właściciel handlujący pokątnie proszkami do prania. Hejże ha, uciekajmy stąd!!! Nowej pracy i lepszych perspektyw w 2016!!! Na pohybel bdsklepowi!!!
spog 2016-01-05 21:31:20
Firma jest zła. I pracownicy są źle traktowani. Poniżani i wyzyskiwani.
5
grażyna 2016-02-03 09:39:26
czy cos sie zmieniło w białymstoku?
Ea 2016-02-05 17:41:23
Witam. Dostałam zaproszenie na rozmowę w spr. Kierownika działu obsługi Klienta... poczytałam opinie i obraz jest dość przerażający. Czy ktoś z Was obecnie tam pracuje i wie coś na temat aktualnej atmosfery, wynagrodzeń, przestrzegania zapisów w umowie?
1
Janex 95 2016-02-07 15:08:00
Pracowałem w BDSKLEP-ie i przyznam się, że dobrze wspominam pracę, ludzie mili i pomocni. Pracowałem na stanowisku bandowania paczek oraz dbania o porządek w hali magazynu, nie raz bywało tak że nie było czasu na przerwę, ale pomimo iż miałem umowę zlecenie mogłem skorzystać z przerwy 20. minutowej. Kierownik magazynu p. Rafał jest osobą dobrze zarządzającą, fakt że czasem trzeba było pracować dość szybko bo zamówień było sporo bo trafiłem na sezon czerwiec- Wrzesień i praca była ciężka ale przynajmniej płacili na czas. Natomiast jedyne co mnie rozśmieszyło w tejże firmie to to, że jak przyjeżdżał prezes p. Wiktor( Białorusin)to zawsze witał go "komitet powitalny".
Ea 2016-02-08 19:28:59
Jestem ciekawa, co oznaczają te narzędzia. Z doświadczenia juz wiem, że to nie koniecznie mu być tak kolorowo jak jest napisane. Ale to fakt - brak zapisu o rodzaju umowy jest dość niekorzystnie odbierany. Czyżby coś do ukrycia?
2
Zniesmaczona 2016-08-19 21:05:13
Zostałam zaproszona na rozmowę do Bdsklep.pl w Białymstoku i to moja pierwsza i ostatnia styczność z tą firmą. Już na rozmowie było widać jaki szacunek do ludzi ma dyrektor handlowy pan Wojciech R., przywitał mnie słowami że to nie on dawał ogłoszenie to centrala mu kazała , mało tego do rozmowy kwalifikacyjnej wziął sobie "osobę towarzyszącą" pana Sławomira S., no i zaczęło się dwaj panowie na przemian zadawali mi pytania na początku co wiem o firmie, miałam powiedzieć coś o sobie, w miarę było ok.aż do momentu jak do pana R.zadzwonił kolega oczywiście był ważniejszy od rozmowy ze mną no i słyszę odpowiedź " no co? jajco" poczekałam aż pan R. łaskawie skończy rozmowę no i dalszy ciąg pytań już nie o moją osobę a o inne firmy w których pracowałam " i każde pytanie zaczynało się od "ciekawy jestem" - zwykłe badanie rynku, z racji że mam duże doświadczenie pan R.chciał sobie ułatwić pracę i spytał mnie co bym zmieniła w bd.sklep.pl no i pech chciał że zadzwonił znowu kolega więc pan R. znowu był zajęty rozmową telefoniczną podczas gdy pan S.dwoił się i troił żeby wypaść dobrze, na koniec stwierdził że to ja stoję za upadkiem firmy Bomi ( miło mi ) później już było tylko lepiej co raz bardziej "inteligentne"pytania na które non stop odpowiadałam nie wiem :) a najlepsze jest to że obaj w to uwierzyli :) w swoim dość dużym doświadczeniu zawodowym nie widziałam czegoś takiego co tutaj sama pracując na stanowisku kierowniczym rekrutowałam pracowników, często uczestniczyłam w komisjach rekrutacyjnych i nigdy nie spotkałam się z takim chamstwem,zero kultury, zero szacunku do drugiego człowieka. SZCZERZE NIE POLECAM
20
Orangutan 2016-08-23 21:07:44
Jak pięknie jeden tępak potrafi zniszczyć wizerunek firmy... Brawo!
12
Zniesmaczona 2016-08-24 12:45:53
Często właśnie tacy ludzie przyczyniają się do złego wizerunku firmy tylko dziwi mnie że nikt z "góry" tego nie widzi albo nie chce widzieć. A tu chodzi tylko albo (w tym przypadku) aż o minimum kultury i chociaż o podstawową wiedzę handlową.
6
bodo 2016-09-06 19:40:55
nieprawda
1
bert 2016-09-06 19:48:57
No z kulturą w tej firmie to jest problem:)
4
Zniesmaczona 2016-09-07 14:57:54
To było bardzo ciekawe doświadczenie :) zapewniam :)
4
tomek 2016-10-09 21:26:50
No pewnie, że odnośnie wypłaty to wszystko zależy od firmy, ale jeśli wynagrodzenie jest adekwatne do powierzanych obowiązków, to dość dobrze o nich świadczy, bo dbają o niezłe warunki.
jaco 2016-11-13 01:03:15
co tu pisać, jak prawda jest taka że ciągle szukają jeleni do pracy i nikt nie chce......
2
Zostaw swoją opinię o Bdsklep.pl - Białystok
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bdsklep.pl