logo BASF Polska

BASF Polska

Warszawa

Opinie o BASF Polska

Sfora 2017-01-03 19:01
Słyszałem od znajomego że to dobra firma i myślę nawet o pracy w niej. Może ktoś podpowie czy w Warszawie są przyjęcia? Ile można wyciągnąć bo stawki są różne.
Maniana 2017-01-20 16:10
Basf to dobra firma ale jak na firme chemiczna to dobrze placa tylko kierownictwu zwykly pracownik zarabia slabo w porownaniu z innymi w podobnej branzy.Zobacza ile osob odejdzie jak sie lufthansa obok wybuduje i oby sie w pore obudzili bo fabryka katalizatorow bedzie stala z braku personelu....
6
ciekawa 2017-01-20 16:29
Czy jest bus, który dowozi ludzi ze Środy Śląskiej do Basf na 3 zmiany ?
Agata 2017-01-20 16:36
Moja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy mi na tym, by - także dzięki mojemu wpisowi jak najwiecej osob dowiedzialo się o pracy w firmie BASF Polska
Lidl podniesie pracownikom pensje. 2550 - 3300 zł brutto na początek
Piątek, 20 stycznia 2017, źródło:oprac. Agata Kalińska
2550-3300 zł brutto na początku pracy - tyle od pierwszego marca mają zarabiać pracownicy sklepów Lidl. Po roku pracy pracodawca gwarantuje wzrost płacy do 2750 - 3500 zł brutto, a po dwóch latach stażu do 3000 – 3800 zł brutto - poinformowała sieć lidla. A ile placi nasz kochany Basf ? Doganiaja i przeganiaja go juz takie płotki jak lidl a mowimy tu o pracownikach fizycznych pracujacych na 2 zmiany i nie w firmie chemicznej.
To tylko pokazuje ze nie ma co czekac i szukac prace i niech same kierownictwo i ludki z biur sobie zasówa.
3
Koliber 2017-01-20 16:51
Ze Srody to rzut beretem do Basfa jest autobus jezdzi ale to tak blisko ze na rowerze mozesz dojezdzac lub skuterem do 125 cm nie potrzeba prawa jazdy .Ale sa busy kursuja na na 3 zmiany z tym nie ma problemu.NO I kobiety mile widziane bo ogolnie jest ich malo a kierownictwo chetnie awansuje lub dajec podwyzki wlasnie im zeby zatrzymac w firmie.
2
Zaradna 2017-01-29 17:26
Szukałam dobrej firmy i mówiono, że właśnie BASF taki jest?
1
. 2017-01-29 21:52
byle nie dział slury - chemia, smród i proch który ciągle wdychasz, do tego kiepska atmosfera i kierownicy zmianowi jak i działu to parodia. Dział powlekania tez nie ma najlepszego kierownictwa, reszta jakos obleci. jest wyścig szczurów, są lepsze firmy.
5
Volt 2017-02-04 10:48
Bardzo zależy mi na pracy w Basf-ie bo to dobra firma ale nie mogę znaleźć ofert w Warszawie.Gdyby ktoś wiedział proszę o cynk. Z zawodu jestem elektrykiem
Brayan 2017-02-08 19:57
Witam. Jak w BASF-ie zarabiają elektrycy i jakie mają zmiany? Jestem zainteresowany pracą w tej firmie. Obecnie zarabiam 3500 we Wrocławiu od 7-15 pn-pt., ale średnio ta praca mi się podoba i chętnie bym zmienił
1
Brayan 2017-02-08 19:58
Witam. Jak w BASF-ie zarabiają elektrycy i jakie mają zmiany? Jestem zainteresowany pracą w tej firmie. Obecnie zarabiam 3500 we Wrocławiu od 7-15 pn-pt., ale średnio ta praca mi się podoba i chętnie bym zmienił
Amorek 2017-02-08 23:07
Słyszałem, że szukają logistyka? W dobrej firmie to fajnie jak człowiek się dostanie? Kasa dobra i reszta też.
Bartek 2017-02-09 10:01
Dobry jest ale nie najlepszy lepiej ci bedzie w lidlu bo w Basfie jak w lidlu jestes od wszystkiego tylko ze w lidlu te same zarobki co w Basf ale praca na 2 zmiany i bez chemii
Bartek 2017-02-09 10:08
Jo elektrycy maja wiecej od Ciebie ale pracuja po 12 godzin od 6 do 18 i 18 do 6 dodatkowo czas na dojazdy trzeba policzyc zwłaszcza korki w lesnicy sa zawsze. Takze sprawa do przemyslenia...
Bartek 2017-02-09 10:12
Takie fuchy to tylko znajomki kogos ogloszenie dla picu ale juz maja kandydata w Basf to taka komuna sie zrobiła ...
Bartek 2017-02-09 10:19
Nie ma pracy w Warszawie w Basf .Najblizsza Fabryka to Sroda Slaska i glownie wszystkie wpisy tutej jej dotycza...
Bartek 2017-02-09 10:24
Wiecie co mnie najbardziej denereuje ze jestem brygadzista a musze pracowac ciezko jako operator i jeszcze uczyc jakiegos leszcza roboty a ciezko mu to idzie zeby pojac co sie robi na maszynie. a mialo byc tak pieknie mialem siedziec w biurze i dlubac w nosie ehh co za zycie....
HR 2017-02-09 18:59
Zarobkibw Lidlu są wieksze, benefity bardziej rozbudowane.

"Umowy z pracownikami Lidla są tak skonstruowane, że pracownik otrzymuje zobowiązanie sieci do podwyżki. Po dwóch latach stażu szeregowy pracownik będzie zarabiać 2850 – 3250 zł brutto (2052 - 2331 zł netto).

Natomiast wynagrodzenie menedżera sklepu dla osób rozpoczynających pracę na tym stanowisku wynosi 4400 – 5000 zł brutto (3132 - 3550 zł netto). Po dwóch latach kierownik marketu będzie zarabiać 6300 – 6800 zł brutto (4456 - 4804 zł netto)"
Mcc 1220 2017-02-16 20:16
Umarł król, Niech żyje Król !!
5
Gadek 2017-02-19 09:23
Czy Basf nie ma nowych ofert? Nie mogę nic znaleźć a słyszałem dobre opinie i chciałbym tu pracować jako mechanik.
Kami 2017-02-25 19:24
Są przyjęcia, ale jak na razie na Operatora maszyn. Wejdź na stronę Basf i zapisz się do ich informatora. Będą ci wysłać e maile jak będzie rekrutacja. Jednakże nigdy nie widziałam otwartej rekrutacji dla Mechaników, więc lepiej jak zrobisz swoje CV i List Motywacyjny i przejedziesz się do Basf w Święte i na portierni wrzucisz do skrzyneczki swoje papiery. Ochroniarze cię pokierują gdzie :)
1
Lidia 2017-02-28 10:39
Kami czy wrzucenie papierów do tej skrzyneczki będzie bardziej efektywne niż wysłanie na maila?
Heniek 2017-02-28 15:56
Jak tam się teraz pracuje, słyszałem, że kilku buców wprowadziła eskorta ochroniarzy hehe przyszła kryska na matyska. Szkoda, że tego nie widziałem, może kto tu coś napisze jak wyprowadzali tego w długich kręconych włosach i tego cichego? Lepiej czy gorzej? Bo fajnie się tam pracowało tylko ludzie tacy co wyżej atmosferę wprowadzali zła, mam nadzieję że nigdzie nie znajdą już roboty to się może obudźa, że do każdego trzeba mieć szacunek
Jarosław 2017-02-28 19:45
Co myslicie o premii rocznej? Ciekawie to wyglada jak nasz oddzial podnosi nam wspolczynnik o 0.03 niesamowite to w stosunku do grupy Basf. Pamietajmy ze w PL zarobki mniejsze o 4 razy niz w DE to i wspolczynnik powinien byc przynajmniej minimum 1.0 a tu takie cos ehhh no niby cieszmy sie ze wogole cos zkapnie z panskiego stołu ale ogolnie to dziadostwem zalatuje....ŁAPKA W GÒRE JAK POPIERACIE
7
Jaś 2017-03-07 07:04
Witam. Pracuję obecnie w BASF w Niemczech. Ze względów rodzinnych muszę wrócić do Polski. Rozglądam się za pracą. Zastanawiałem się nad podjęciem pracy w BASF w Polsce lecz to co czytam w Waszych opiniach troszeczkę mnie zdeprymowało. Szkoda. Nie będę pisał o oczywistych różnicach ale widzę tutaj w Niemczech "nieco" większy szacunek i zwrocenie się do pracownika niż obraz wyłaniający się z Waszych wpisów. Ciągnie to za sobą wiele pozytywnych następstw szczególnie dla procesu produkcji jak i atmosfery pracy. Oczywiście wszędzie znajdą się niezadowoleni. Pozdrawiam.
3
Lidia 2017-03-07 10:45
Czy widzieliście już zakładkę "Wywiad"? Co Was najbardziej zaciekawiło?
Marta 2017-03-08 18:27
A jednak w Basf można być zdegradowanym myślałam że to nie możliwe a jednak na przykladzie Bartka analfabety to się stało wystarczyło tylko wywalic 2 kolesi kierownikow zeby ktos nowy stwierdzil ze to byla pomylka, przynajmniej nowy przyjdzie to sie cos zmieni na lepsze.Nowe porzadki w Basf bardzo mi się podobaja.
4
Wrozka Maria 2017-03-16 08:03
Firma BASF przeciwdziała mobbingowi i to jest sprawdzone.
Cos dziwnego sie dzieje z tymi ludzmi sa operatorami pozniej zostaja brygadzistami i juz zaczyna im w glowach sie przemieniac potem zostaja kierownkami i juz niektorym odbija totalnie np Kaszana, Prezes, teraz wal, Walus jak byl operatorem to jeszcze dalo sie z nim normalnie porozmawiac pozniej jak był brygadzista to juz sie zmienil juz go cos walneło teraz został kierownikiem i jak sie walus nie opamieta to nie wroze mu dlugiej kariery na tym stołku.....
4
Abcd 2017-03-18 23:05
Nie zgadzam sie co do opni o Walusiu he he odpowiedni czlowiek na odpowiednim stanowisku konkretny czlowiek dobrze zarzadza ludzmi ma wieksza wiedze niz poprzedni kierownik a to ze wymaga i nie lubi leni to juz inna sprawa i jak najbardziej da sie z nim normalnie porozmawiac Pozdrawiamy D
5
Leszcz 2017-03-19 20:56
wieksza wiedza od kity hehe no tak w donoszeniu na kolegow i kolezanki o drobne bzury napewno:-) walus taki drugi bartek tylko ze po studiach miejmy nadzieje ze dlugo nie piciagnie z tym kolektywem hyhy
1
Aska 2017-03-20 20:46
Hej ludzie nie wciskajcie kitu .Basf to porzadna firma.Jesli chodzi o kolegow po awansie zyczmy im sukcesow i wytrwałosci w koncu wszyscy jedziemy na tym samym wozku:)
Gregor 2017-03-21 10:29
Nie doceniamy tego co mamy i tak jest z pracownikami tej firmy. BASF zatrudnia ponad 700 pracowników a tu jakieś teksty o kolesiach. Zwykła zazdrość i małostkowość ludzi silących się na mądrzejszych od innych. Pracuję tu i jestem zadowolony a dodam, że nie jestem kierownikiem.
2
maka 2017-03-29 02:50
Skoro taki nie zadowolony, to na zasiłek i nie blokuj etatu :) Pozrawiam
2
Iza 2017-04-06 09:23
Czy dowiem sie na tym forum coś więcej o stażu letnim w dziale marketingu? Jestem bardzo zainteresowana i chciałabym dostać sie do BASF-u. Mam nadzieję, że są szanse otrzymania pracy po stażu? Bardzo proszę o kilka informacji, które pomogą podjąć decyzję.
Z Mcc 2017-04-24 09:36
Jestem tego samego zdania co maka. Jeśli się nie podoba to na zieloną trawe, może przyjdzie ktoś kto będzie mniej oporny i będzie potrafił współpracować z innymi. A to, że Wal jest obiektywny i nie lubi leni to duży plus! Ludzie zacznijcie doceniać dobrą pracę.
Dziunia 2017-04-25 15:57
Pracowac w takiej firmie to super sprawa. Firma BASF to światowa marka i jestem dumna , że mogę tu pracować,
.. 2017-04-25 18:44
Ćpacie czy robią wam pranie mózgu? a może chemia w tej firmie wam już zaczyna szkodzić?
Darek 2017-05-05 11:09
BASF spoko firmą, dla chętnych do pracy, smutne ale prawdziwe.
Jozef 2017-06-08 01:31
Dziwna sprawa jest sprawdzanie przez dział Bhp co tam znajduje się w szafkach wezcie się lepiej do roboty i pomyslcie o wentylacji mechanicznej w Fabryce Katalizatorów bo wentylacja przeciągiem to nie wentylacja . Woda truje z dystrybutorow wody ta chlodzona nie gotowana ile juz osob mialo sraczke tym sie zajmijcie a nie pierdolkami.
Jozef 2017-06-08 01:31
Dziwna sprawa jest sprawdzanie przez dział Bhp co tam znajduje się w szafkach wezcie się lepiej do roboty i pomyslcie o wentylacji mechanicznej w Fabryce Katalizatorów bo wentylacja przeciągiem to nie wentylacja . Woda truje z dystrybutorow wody ta chlodzona nie gotowana ile juz osob mialo sraczke tym sie zajmijcie a nie pierdolkami.
Sfora 2017-06-10 14:29
@Jozef Może niech lepiej sprawdzają , pewnie są jakieś powody. Ale jak masz uwagi co do wody to powinieneś zgłosić komu trzeba i nie będziesz się denerwował. W sumie fajnie mi się tu pracuje, z bardzo fajnymi ludźmi. Jak firma spoko to i praca też jest ok.
1
Marek 2017-06-20 04:52
Ludzie to prawdziwy cud w Basf dzis rusza klima na 9 metrze na slurach to na razie testy ale jest szansa ze bedzie w krotce chlodniej.
2
Sfora 2017-06-20 18:39
A jednak firma myśli o pracownikach. Tak narzekacie a tu proszę klima? Nie jest wam teraz głupio? Warto tu pracować!!!
kocham martę z mcc 2017-06-25 13:30
pewnie bendziemy pracować dopóki nie zdechniemy od tego mikrokimatu
Sfora 2017-06-25 16:46
Nieszczęśliwi ludzie , i tak źle i tak niedobrze,!!!!!!!!!!! Może czas na zmianę firmy to się z pewnością poprawi.
1
Amber Gold prezes 2017-06-30 16:51
Marta fajna jest ale lubi kobiety takze wy faceci nie macie szans. Juz wielu próbowalo i bez efektow .Nie ma co w pracy szukac bo za duzo plot niepotrzebnych sie tworzy lepiej skupic sie na pracy .
1
Sfora 2017-07-02 22:24
Co ciekawego dzieje się w firmie? Byłem pracownikiem i czasami z sentymentu interesuję się . Jakieś nowości w producji,? Może będzie się chciało komuś napisać kilka słów o firmie ? Słyszałem, że finansowo dobrze stoją to i zarobki pewnie są dobre ?
Marek 2017-07-04 17:36
marta m to pewnie jw ten któremu paweł starzak w pracy groził że go zabije dobrze ze syrek urwał sprawie łeb i już tu nie pracuje
Pati 2017-07-05 15:35
Jak nie znasz szczegółów to sie nie wypowiadaj.
1
Pati 2017-07-06 06:37
Przeciez w poscie z 03.01.2017 pisałeś, ze zastanawiasz sie nad pracą w Warszawie w lipcu już jesteś bylym pracownikiem a w czerwcu chwaliles firmę, ze kilma działa . Dziwne ????
1
Maciek 2017-07-15 18:48
Jak widać na forum ciągle te same osoby, a chcą zrobić wrażenie jakby to było dużo osób z firmy. Zawsze znajdzie się kilka osób niezadowolonych z firmy.
1
Zostaw swoją opinię o BASF Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BASF Polska