logo BASF Polska

BASF Polska

Warszawa

Opinie o BASF Polska

Bartek 2017-02-09 10:24
Wiecie co mnie najbardziej denereuje ze jestem brygadzista a musze pracowac ciezko jako operator i jeszcze uczyc jakiegos leszcza roboty a ciezko mu to idzie zeby pojac co sie robi na maszynie. a mialo byc tak pieknie mialem siedziec w biurze i dlubac w nosie ehh co za zycie....
HR 2017-02-09 18:59
Zarobkibw Lidlu są wieksze, benefity bardziej rozbudowane.

"Umowy z pracownikami Lidla są tak skonstruowane, że pracownik otrzymuje zobowiązanie sieci do podwyżki. Po dwóch latach stażu szeregowy pracownik będzie zarabiać 2850 – 3250 zł brutto (2052 - 2331 zł netto).

Natomiast wynagrodzenie menedżera sklepu dla osób rozpoczynających pracę na tym stanowisku wynosi 4400 – 5000 zł brutto (3132 - 3550 zł netto). Po dwóch latach kierownik marketu będzie zarabiać 6300 – 6800 zł brutto (4456 - 4804 zł netto)"
Mcc 1220 2017-02-16 20:16
Umarł król, Niech żyje Król !!
6
Gadek 2017-02-19 09:23
Czy Basf nie ma nowych ofert? Nie mogę nic znaleźć a słyszałem dobre opinie i chciałbym tu pracować jako mechanik.
Kami 2017-02-25 19:24
Są przyjęcia, ale jak na razie na Operatora maszyn. Wejdź na stronę Basf i zapisz się do ich informatora. Będą ci wysłać e maile jak będzie rekrutacja. Jednakże nigdy nie widziałam otwartej rekrutacji dla Mechaników, więc lepiej jak zrobisz swoje CV i List Motywacyjny i przejedziesz się do Basf w Święte i na portierni wrzucisz do skrzyneczki swoje papiery. Ochroniarze cię pokierują gdzie :)
1
Lidia 2017-02-28 10:39
Kami czy wrzucenie papierów do tej skrzyneczki będzie bardziej efektywne niż wysłanie na maila?
Heniek 2017-02-28 15:56
Jak tam się teraz pracuje, słyszałem, że kilku buców wprowadziła eskorta ochroniarzy hehe przyszła kryska na matyska. Szkoda, że tego nie widziałem, może kto tu coś napisze jak wyprowadzali tego w długich kręconych włosach i tego cichego? Lepiej czy gorzej? Bo fajnie się tam pracowało tylko ludzie tacy co wyżej atmosferę wprowadzali zła, mam nadzieję że nigdzie nie znajdą już roboty to się może obudźa, że do każdego trzeba mieć szacunek
Jarosław 2017-02-28 19:45
Co myslicie o premii rocznej? Ciekawie to wyglada jak nasz oddzial podnosi nam wspolczynnik o 0.03 niesamowite to w stosunku do grupy Basf. Pamietajmy ze w PL zarobki mniejsze o 4 razy niz w DE to i wspolczynnik powinien byc przynajmniej minimum 1.0 a tu takie cos ehhh no niby cieszmy sie ze wogole cos zkapnie z panskiego stołu ale ogolnie to dziadostwem zalatuje....ŁAPKA W GÒRE JAK POPIERACIE
8
Jaś 2017-03-07 07:04
Witam. Pracuję obecnie w BASF w Niemczech. Ze względów rodzinnych muszę wrócić do Polski. Rozglądam się za pracą. Zastanawiałem się nad podjęciem pracy w BASF w Polsce lecz to co czytam w Waszych opiniach troszeczkę mnie zdeprymowało. Szkoda. Nie będę pisał o oczywistych różnicach ale widzę tutaj w Niemczech "nieco" większy szacunek i zwrocenie się do pracownika niż obraz wyłaniający się z Waszych wpisów. Ciągnie to za sobą wiele pozytywnych następstw szczególnie dla procesu produkcji jak i atmosfery pracy. Oczywiście wszędzie znajdą się niezadowoleni. Pozdrawiam.
3
Lidia 2017-03-07 10:45
Czy widzieliście już zakładkę "Wywiad"? Co Was najbardziej zaciekawiło?
Marta 2017-03-08 18:27
A jednak w Basf można być zdegradowanym myślałam że to nie możliwe a jednak na przykladzie Bartka analfabety to się stało wystarczyło tylko wywalic 2 kolesi kierownikow zeby ktos nowy stwierdzil ze to byla pomylka, przynajmniej nowy przyjdzie to sie cos zmieni na lepsze.Nowe porzadki w Basf bardzo mi się podobaja.
4
Wrozka Maria 2017-03-16 08:03
Firma BASF przeciwdziała mobbingowi i to jest sprawdzone.
Cos dziwnego sie dzieje z tymi ludzmi sa operatorami pozniej zostaja brygadzistami i juz zaczyna im w glowach sie przemieniac potem zostaja kierownkami i juz niektorym odbija totalnie np Kaszana, Prezes, teraz wal, Walus jak byl operatorem to jeszcze dalo sie z nim normalnie porozmawiac pozniej jak był brygadzista to juz sie zmienil juz go cos walneło teraz został kierownikiem i jak sie walus nie opamieta to nie wroze mu dlugiej kariery na tym stołku.....
4
Abcd 2017-03-18 23:05
Nie zgadzam sie co do opni o Walusiu he he odpowiedni czlowiek na odpowiednim stanowisku konkretny czlowiek dobrze zarzadza ludzmi ma wieksza wiedze niz poprzedni kierownik a to ze wymaga i nie lubi leni to juz inna sprawa i jak najbardziej da sie z nim normalnie porozmawiac Pozdrawiamy D
5
Leszcz 2017-03-19 20:56
wieksza wiedza od kity hehe no tak w donoszeniu na kolegow i kolezanki o drobne bzury napewno:-) walus taki drugi bartek tylko ze po studiach miejmy nadzieje ze dlugo nie piciagnie z tym kolektywem hyhy
1
Aska 2017-03-20 20:46
Hej ludzie nie wciskajcie kitu .Basf to porzadna firma.Jesli chodzi o kolegow po awansie zyczmy im sukcesow i wytrwałosci w koncu wszyscy jedziemy na tym samym wozku:)
Gregor 2017-03-21 10:29
Nie doceniamy tego co mamy i tak jest z pracownikami tej firmy. BASF zatrudnia ponad 700 pracowników a tu jakieś teksty o kolesiach. Zwykła zazdrość i małostkowość ludzi silących się na mądrzejszych od innych. Pracuję tu i jestem zadowolony a dodam, że nie jestem kierownikiem.
3
maka 2017-03-29 02:50
Skoro taki nie zadowolony, to na zasiłek i nie blokuj etatu :) Pozrawiam
2
Iza 2017-04-06 09:23
Czy dowiem sie na tym forum coś więcej o stażu letnim w dziale marketingu? Jestem bardzo zainteresowana i chciałabym dostać sie do BASF-u. Mam nadzieję, że są szanse otrzymania pracy po stażu? Bardzo proszę o kilka informacji, które pomogą podjąć decyzję.
Z Mcc 2017-04-24 09:36
Jestem tego samego zdania co maka. Jeśli się nie podoba to na zieloną trawe, może przyjdzie ktoś kto będzie mniej oporny i będzie potrafił współpracować z innymi. A to, że Wal jest obiektywny i nie lubi leni to duży plus! Ludzie zacznijcie doceniać dobrą pracę.
Dziunia 2017-04-25 15:57
Pracowac w takiej firmie to super sprawa. Firma BASF to światowa marka i jestem dumna , że mogę tu pracować,
.. 2017-04-25 18:44
Ćpacie czy robią wam pranie mózgu? a może chemia w tej firmie wam już zaczyna szkodzić?
Darek 2017-05-05 11:09
BASF spoko firmą, dla chętnych do pracy, smutne ale prawdziwe.
Jozef 2017-06-08 01:31
Dziwna sprawa jest sprawdzanie przez dział Bhp co tam znajduje się w szafkach wezcie się lepiej do roboty i pomyslcie o wentylacji mechanicznej w Fabryce Katalizatorów bo wentylacja przeciągiem to nie wentylacja . Woda truje z dystrybutorow wody ta chlodzona nie gotowana ile juz osob mialo sraczke tym sie zajmijcie a nie pierdolkami.
Jozef 2017-06-08 01:31
Dziwna sprawa jest sprawdzanie przez dział Bhp co tam znajduje się w szafkach wezcie się lepiej do roboty i pomyslcie o wentylacji mechanicznej w Fabryce Katalizatorów bo wentylacja przeciągiem to nie wentylacja . Woda truje z dystrybutorow wody ta chlodzona nie gotowana ile juz osob mialo sraczke tym sie zajmijcie a nie pierdolkami.
Sfora 2017-06-10 14:29
@Jozef Może niech lepiej sprawdzają , pewnie są jakieś powody. Ale jak masz uwagi co do wody to powinieneś zgłosić komu trzeba i nie będziesz się denerwował. W sumie fajnie mi się tu pracuje, z bardzo fajnymi ludźmi. Jak firma spoko to i praca też jest ok.
1
Marek 2017-06-20 04:52
Ludzie to prawdziwy cud w Basf dzis rusza klima na 9 metrze na slurach to na razie testy ale jest szansa ze bedzie w krotce chlodniej.
2
Sfora 2017-06-20 18:39
A jednak firma myśli o pracownikach. Tak narzekacie a tu proszę klima? Nie jest wam teraz głupio? Warto tu pracować!!!
kocham martę z mcc 2017-06-25 13:30
pewnie bendziemy pracować dopóki nie zdechniemy od tego mikrokimatu
Sfora 2017-06-25 16:46
Nieszczęśliwi ludzie , i tak źle i tak niedobrze,!!!!!!!!!!! Może czas na zmianę firmy to się z pewnością poprawi.
1
Amber Gold prezes 2017-06-30 16:51
Marta fajna jest ale lubi kobiety takze wy faceci nie macie szans. Juz wielu próbowalo i bez efektow .Nie ma co w pracy szukac bo za duzo plot niepotrzebnych sie tworzy lepiej skupic sie na pracy .
2
Sfora 2017-07-02 22:24
Co ciekawego dzieje się w firmie? Byłem pracownikiem i czasami z sentymentu interesuję się . Jakieś nowości w producji,? Może będzie się chciało komuś napisać kilka słów o firmie ? Słyszałem, że finansowo dobrze stoją to i zarobki pewnie są dobre ?
Marek 2017-07-04 17:36
marta m to pewnie jw ten któremu paweł starzak w pracy groził że go zabije dobrze ze syrek urwał sprawie łeb i już tu nie pracuje
1
Pati 2017-07-05 15:35
Jak nie znasz szczegółów to sie nie wypowiadaj.
1
Pati 2017-07-06 06:37
Przeciez w poscie z 03.01.2017 pisałeś, ze zastanawiasz sie nad pracą w Warszawie w lipcu już jesteś bylym pracownikiem a w czerwcu chwaliles firmę, ze kilma działa . Dziwne ????
1
Maciek 2017-07-15 18:48
Jak widać na forum ciągle te same osoby, a chcą zrobić wrażenie jakby to było dużo osób z firmy. Zawsze znajdzie się kilka osób niezadowolonych z firmy.
1
Pracownik 2017-08-06 18:38
Praca nie była by zła zarobki na standardowym poziomie tak jak wszędzie na produkcji( 2800-3300 brutto ) nawet magazynierzy, QC, zarabiają ok 4000brutto. Praca w chemicznym zakładzie pomimo zapewnień i środków ochrony na pewno nie wpływa na zdrowie Slarowcy mogą coś na ten temat powiedzieć. Pyły ,kwasy i inne związki chemiczne są na porządku dziennym. Upały tak jak wszędzie w blaszanych halach. Jedynie kierownictwo stara się by dobra atmosfera była co jakiś czas wyjazdy integracyjne, imprezy zakładowe czy jakieś małe upominki, obiady 6zł i darmowe dojazdy do pracy. Miło ale pewno każdy by chciał jednak kasę a tej jest niekiedy mało premia roczna nie jest 100% wypłatą tylko ok 80% wypłaty w przeliczeniu na 12 miesięcy cienko wygląda ( brutto trochę lepiej ). Budowa zakładów w okolicy środy daje duże możliwości znalezienia innej pracy ale za podobną kasę. Ale kiedy ludzi brakuje do pracy nawet pod-firmy mają problem z dostarczeniem pracowników. Lufthansa wybierze najlepiej doświadczonych a potem też będą mieli kłopot. A co mnie najbardziej zniechęca do pracy w Basf? System czterozmianowy ( różnie w firmie jedni 7 dni inni 4 dni z jednym wolnym a Utrzymanie ruchu 12 godzin po 3 dni) i praca w święta i niedzielę za co? Za marne 10% brutto do wypłaty
miki 2017-08-06 22:07
A czy w Basf płacą social na dzieci ,w jakiej kwocie.Napiszcie coś o tym,bo mam zamiar przyjąć się do pracy do Basf.
Pracownik 2017-08-08 17:14
Tak płacą socjale, ołówkowe i wyprawki do szkoły ale zależne są od dochodów udokumentowanych ale niewiele dają od 100 do 300zł
Janek 2017-08-14 13:09
Szukam opinii o firmie gdyż mam zamiar aplikować do firmy. Jestem milo zaskoczony informacją o wielu socjalnych dodatkach dla pracowników. Miłe jest, że dbają o ludzi i atmosferę w firmie. Wiem, że w firmie jest sporo chemii ale taki to już rodzaj pracy.
Justyna 2017-08-27 00:46
Jak można dzielić ludzi w Basf Sroda Slaska na lepszego sortu i gorszego sortu a to się własnie dzieje dajac podwyżki tylko jednej grupie pracowników. W jakiej firmie pracownicy na niższym stanowisku zarabiają wiecej lub tyle samo co Ci którzy mają wyższe stanowiska mowa tu o operaratorach Hmi no tylko w Basf Sroda Slaska dzieja się takie cuda...Opetaratorzy HMI nie zarabiają nawet sredniej krajowej ktora obecnie wynosi 4500 brutto .... ogólnie porażka i brak motywacji do dalszej pracy na tym stanowisku. Morale spada z dnia na dzien przecieki sa kto ile dostał nie którzy pokazują nawet swoje umowy ile dostali kaski podstawy itd itp ogolnie brak słów.....
3
Koszałek 2017-09-02 22:07
Ci co teraz dostają nie dostaną na wiosnę inflacyjnej, natomiast operatorzy HMI mają dostać podwyżki z inflacyjną.
Stella 2017-09-05 12:52
Zastanawiam się dlaczego niektórzy oceniają wszystkie działania dyrekcji jedynie negatywnie? Może to metoda?
. 2017-09-06 19:26
No, teraz jest nowy wódz na Utrzymaniu ruchu, może się zabierze za ten bajzel,który ma tam miejsce...
tylko, żeby nie dał się omamić przez niektóre fałszywe gęby...
3
pikok 2017-09-06 19:50
A ja się zastanawiam kiedy ktoś zrobi porządek z kierownikami zmianowymi i obszaru po szkołach zawodowych lub bez matury, ktoś w końcu powinien zweryfikować wykształcenie co poniektórych osób.
4
jUzek 2017-09-07 20:07
szczegolnie za ''ałtomatyków'', szkoda, że ich dziesięciu nie chodzi tylko na jedną zmianę :P strasznie się obawiam o nich, żeby się nie przepracowali.
Drabnik 2017-09-08 22:07
Czy możecie coś dodać o zmianie w firmie? Aplikuję i czekam na rozmowę . Dobrze wiedzieć o aktualnej sytuacji.
Bing 2017-09-15 18:12
Ciekawe ile bedziemy w plecy do tej inflacyjnej... I ile osob zdarzy sie zwolnic do tego czasu bo oficjalnie nikt nic nie pisal ani mowil ze cos bedzie moze 100zl brutto jak dostaja osoby po przepracowanym roku w firmie
Bing 2017-09-15 18:13
Ciekawe ile bedziemy w plecy do tej inflacyjnej... I ile osob zdarzy sie zwolnic do tego czasu bo oficjalnie nikt nic nie pisal ani mowil ze cos bedzie moze 100zl brutto jak dostaja osoby po przepracowanym roku w firmie
XxX 2017-09-17 18:22
Jeszcze dwa tygodnie temu było 440 opinii obecnie jest 362 - Brawo dla cenzury! - taka właśnie jest sytuacja firmie.
MK 2017-09-22 12:29
A Brygadzista to niby co ...jakies stanowisko kierownicze!!!! to tylko funkcja dodatkowa za ktora masz dodatek co nie zwalnia Ciebie od pracy jaka wykonywales wczesniej.Woda sodowa uderzyla Tobie do glowy.
Zostaw swoją opinię o BASF Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BASF Polska