logo BASF Polska

BASF Polska

Warszawa

Opinie o BASF Polska

Luscina 2016-09-07 14:08:04
Przyłączam się do prośby @dewa, niech ktoś napisze ile można się spodziewać za pracę w Laboratorium? Nawet jak sami tam nie pracujecie to jestem pewny, że możecie to oszacować chociaż jeśli jesteście pracownikami od dłuższego czasu
ciekawy 2016-09-12 14:56:01
Witam wszystkich ( chcialem dopytac co firma rozumie pod pojeciem pomoc w relokacji? ( dofinansowanie? jesli tak to w jakiej kwocie? Wynajmuje cos pracownikom? Jesli tak to gdzie? Oraz jakie sa zarobki w labo? Ile jest laboratoriow? Przepraszam za pisownie pisze z tel .
Mirek 2016-09-14 18:46:16
Szukaja nowego kierownika produkcji, samochod służbowy,telefon,bardzo wysokie wynagrodzenie ,dobry socjal,karta multisport i kino darmo jest tylko jeden problem łatwo z tego stanowiska można spaść ostatni był na nim 2 lata czy to długo? gorzej już być nie może a napewno bedzie tylko lepiej w Basf
5
Miro 2016-09-14 19:58:23
Oj będzie lepiej .... tuż po tym jak jeszcze kilku "managerów" i "inżynierów" wyrzucą.
6
Paweł 2016-09-16 21:08:34
Kaszanke by awansowali na kiero produkcji co wy na to ? dobry pomysł jest?
mona 2016-09-19 23:55:42
Bardzo średni, patrząc na to co się dzieje na tych liniach no ale pożyjemy zobaczymy
maciek Sz. 2016-09-21 03:07:04
czy jesli mam ztwierdzone ad-hd ale mam checi do pracy to mam szanse na pracę w Basf???
2
Lola 2016-09-23 12:45:50
Żeby dostać się na to stanowisko trzeba mieć wtyki jak w każdej firmie więc się nie łódź. Weekendy są pracujące.
qwerty 2016-09-23 17:07:27
Ogólnie w firmie panuje wielki nepotyzm, większość załogi to koledzy z jednej ulicy, bracia, siostry, mężowie, żony oraz dzieci pracowników. Bardzo dziwna atmosfera.
9
Jozef 2016-09-24 18:40:27
tak do 29 max kazdego m-ca mimo ze w umowie jest do 10.Ale dzialu slurry nie polecam .Najlepiej w Lab lub hd i ld scrof jest tez niezly.
klara 2016-09-25 13:10:27
na hd też miodu nie ma - chyba że lubisz myć graty codziennie no i przełożeni nie szanują swoich podwładnych eh dobrze że udało mi się uciec na inną linię.
plum 2016-10-01 19:07:10
dementujemy plotki o złej sytuacji. Realizowany program jest sluszny, ale z takim kolektywem nie da się go realizować, jak mawaił sp. Stanislaw Anioł, archanioł wśròd dozorcòw.
1
Jarek 2016-10-03 19:17:40
Jak mówią Niemcy:dajcie Polakom rządzić a sami się zniszczą.
1
Aplikowac czy nie 2016-10-04 21:15:32
Chciałbym się dowiedzieć co na co dzień robi elektryk/automatyk w tej firmie?
Czy jest dużo awarii elektrycznych? Czy tylko wymiana/ustawianie czujników, zaworów , korekcja ustawień robota / falownika , wymiana modułów PLC etc?
Czy dużo programuje się na ruchu ? Czy automatyk/elektryk pracuje w układach o dużym natężeniu prądów ( >500A?). Czy elektryk/ automatyk musi martwić się o prace mechaniczne typu: montaż tras, smarowanie, wymiana wentylatorów itp?
Dziękuję za odp
Fatus 2016-10-05 09:39:31
Idz na rozmowe to wszystkiego sie dowiesz a tez zobaczysz jak wyglada selekcja na to stanowisko sposrod mnostwa chetnych. Przy okazji poczujesz sie jak na egzaminie ustnym takze zarezerwuj sobie minimum 2h i troche wiedzy oczywiscie z uczelni wyzszej.
pp 2016-10-05 10:54:04
Firma stawia na fachowców! Żart tygodnia!!
3
bonus 2016-10-06 14:49:31
Sporo z tych "fachowców" to zdegradowani ludzie za całokształt z okolicznych zakładów oraz rokity
2
Maja_HR 2016-10-09 08:35:35
Spoko spoko, słyszałam od męża że teraz jakiś jego koleś ze związków zawodowych chwali się że zrobi porządek w Basf. Ma na celowniku managerów i na slurry ma załatwić klimatyzację na wszystkich poziomach co by im gorąco nie było. Cały czas agituje wszystkich aby się zapisywali. Ciekawe jak to zrobi ?
3
Maja_HR 2016-10-09 08:36:22
Spoko spoko, słyszałam od męża że teraz jakiś jego koleś ze związków zawodowych chwali się że zrobi porządek w Basf. Ma na celowniku managerów i na slurry ma załatwić klimatyzację na wszystkich poziomach co by im gorąco nie było. Cały czas agituje wszystkich aby się zapisywali. Ciekawe jak to zrobi ?
Bartosz 2016-10-09 12:26:21
Czy ktoś wytłumaczy o co chodzi z tymi związkami ?
Bartosz 2016-10-09 17:06:39
Gościu coś opowiada że jak wstąpię do związku to załatwi to i owo. Chciałem się dowiedzieć właśnie o co chodzi tzn. czego nie załatwię ze swoim przełożonym a załatwią to za mnie związki zawodowe ?

O tej klimatyzacji na produkcji czy co ?
Cały HR 2016-10-10 10:48:39
@Maja_HR kopnij się mózg jeżeli jeszcze cos tam masz...
Masakra jacy ludzie są obłudni.
haha 2016-10-10 11:11:27
Tak sie komunikujecie ze soba w tej firmie " kopnij się mózg jeżeli jeszcze cos tam masz..." ?
Były pracownik operator maszyn 2016-10-10 21:34:25
Najwieksza wada tej fabryki jest to ze brakuje swobodnego przeplywu powietrza smrod maszyn i pilica z dzialu slurry jest masakryczna na samym wejsciu na hale czuc zmiane powietrza :) Ogolnie spoko jak chcesz zarobi w miare to tylko od stanowiska Operator. Zaden infeed outfeed preperator. Laboranci nie narzekaja maja robote ale spokojna i w innym pomieszczeniu niz hala produkcyjna. Dur zlota robota cos tam robia ale nie obchodzi ich jak bardzo przy tym brudza nie oni sprzataja i system 3 dni pracy 3 dni wolne po 12h od 6 do 18 od 18 do 6 wydaje mi sie spoko zarobki tez. hr to juz biura wiec stres.
jaro 2016-10-11 16:55:13
pracownik ma być wykwalifikowany a nie wykształcony wykształcenie potrzebne jest w biurze,
1
gilu 2016-10-12 19:38:52
Gargamel wraz z swoim Kotem powoli obejmują kontrolę nad Smerfami co dzień knując plany niczym Pinky i Mózg.
1
franek 2016-10-12 19:59:46
Am...da (oczywiście to pseudo, większość wie o kogo chodzi), ty nie uciekłaś, to ciebie przenieśli bo się do tarcia chrzanu nawet nie nadawałaś po ponad półrocznym szkoleniu na operatora. Domyślam się ze to ty piszesz, bo tylko ty się "przeniosłaś" się na inna linię z HD. Jak ktoś nie jest głąbem to poradzi sobie na każdym stanowisku, czy nawet zostanie awansowany na wyższe jak kierownik zaważy, że ktoś ogarnia szybko nowe umiejętności. Teraz już jest trudniej się "wybić" co nie znaczy że jest to niemożliwe.

Nigdzie nie ma ideału, faktycznie HD myje osprzęt częściej niż inne linie z racji krótszych ilościowo batchy ale co jedno jest gorsze to inne jest lepsze.
smart 2016-10-13 17:28:50
Od am...ndy lepiej się odczep, spoko kobita nie tylko ona odeszła z hd. Kobieta pracowita, operator któremu kazano wykładać częsci i bez szkolenia prowadzić proces no ale to wina kierownika/brygadzisty a winnych brak, przecież lepiej zdegradować.
Paweł 2016-10-17 21:30:31
Obawiam się ze te dwa wybuchy jeden wybuch gazu dzis około 8:30 w Lampertheim Niemcy a drugi o 11:32 w Ludwigshafen Niemcy pożar tankowca i budynkow moze sie negatywnie odbic na całej grupie Basf poniewaz akcje spadna na bank a dodatkowo moze sie to odbic na naszych premiach rocznych znowu wspołczynnik bedzie ponizej 0.7 i znowu bedzie lipa z kaska... to czarny poniedziałek w Basf. Mam nadzieję ze w naszym zakładzie nigdy takie zdarzenie nie bedzie miało miejsca jak w Niemczech amen.
Marek 2016-10-20 07:30:43
Trudno teraz się dostać do firmy Basf ,magĺuja strasznie na rozmowach kwalifikacyjnych czasem rozmowa trwa do 2 godzin.Zarobków nie powiedza tylko pytaja ile bys chcial. Jesli do 3 tygodni nie zadzwonia to juz nie zadzwonia wcale.Wychodzisz z rozmowy i nie wiesz jak ci poszło nic ci nie powiedza .Mogli by odzwonic i powiedziec ze dziekujemy za udział w rekrutacji ale sie nie zakwalikowałes/aś.
Lodzia 2016-10-20 22:33:19
Praca tylko przez Randstad małe pieniądze i zero gwarancji pracy bezpośrednio dla BASF.
No chyba że do laboratorium tam jest super fajno-przystojny manager
Środa śląska 2016-10-24 23:51:05
Jestem pracownikiem basfa jakiś czas.
Opinie o tej firmie mam bardzo negatywna.
Odradzam wszystkim wam jakiej kolwiek pracy w tym zakładzie.
Kierownictwo młode i nie wykwalifikowane
Żadnej sprawy nie umieją załatwić
Od półtora roku operator mobingowal mnie
Kierownik nic nie zareagował tylko wymial i usprawiedliwial. Naruszają przepisy bhp
Sprzątanie całego zakładu jest tylko przed audytem
Firma oszukuje i rieworkuje części ręcznie zamiast je odrzucić.
Ludzie na siebie donoszą i kłamią
Im więcej kogoś podkablujesz tym większy awans
A jak się uczciwie starasz i zaczynasz wiedzieć więcej niż twój brygadzista to dostajesz nie przedłużona umowę.
Mogę wymieniać w nieskończoność podczas zapalenia brak ewakuacji za to praca tylko i wyłącznie w maskach przeciwpyłkowych......ta firma jest koszmarem są dwa plusy ciepły obiadek i to kiedy z niej wychodzisz.
Inni pracownicy liczą ci czas kiedy jesteś w WC do tego nie ma wody na hali do picia a karciane są wyposażone w wodę z kranu płynąca przez dystrybutor....już źródlana by była lepsza i ma koniec kawa i mleko to jest bajka.....ich brak jest porządkiem dziennym.
Nie pozdrawiam was środo śląska.
1
Staszek 2016-10-25 01:40:54
Pracownik outfeedu nie ma lekko. Jak kierownik cie mobinguje to zadzwon na ta linie i zgłos to anonimowo nie bój sie. Kolesiostwo w tej firmie jest problemem .Czasem kierownik bierze sobie na brygadzistow osoby ktore nie koniecznie posiadaja jakas wiedze ale za to ze dobrze kabluja i czasem przeginaja wymyslajac historie ktore nigdy nie miały miejsca.Nie ktorzy brygadzisci tak obrastaja w piòrka ze juz tylko biuro i nawet na hale nie wyjda ale to sie wkrotce zmieni nowy kierownik produkcji wszystkich rozliczy.Kawe i herbate iraz mleko to sie w biurze pobiera trzeba sobie przyniesc i przypominac swoim kolegom zeby tez to robili a nie ciagle jedna osoba przynosi. piszesz ze inni ci licza czas jak jestes w toalecie to ty licz im ile czasu spedzaja na fajce ogolnie to smieszne. Jak czesci mozna naprawic to czemu wyrzucac a w domu tez wszystko co da sie niskim kosztem naprawic wyrzucasz to chyba jestes bogaty wiec po co narzekasz. Nie przedłuzyli ci umowy bo w tej firmie za duzo leni jest i widocznie jeszcze jednego wiecej nie potrzeba. Pozdrawiam i nie przejmuj sie sa inne firmy a ogloszen o prace jest teraz non stop.
5
balrazar gabka 2016-10-25 01:48:54
to juz nie aktualne.zrobiono juz z tym porzadek.
balrazar gabka 2016-10-25 02:00:09
1.Ciezko pracuje
2.Tak
3.Ustawianie
4.To zalezy ale sporo i czasem zdalnie z domu tez.
5.troche
6.nie
elektryk automatyk aplikowac ale czy sie dostaniesz to juz inna sprawa. Praca po 12h .Kaska dobra ,koledzy fajni i inteligentni.
Darek 2016-10-25 14:02:48
Szukam pracy, jakie są aktualnie oferty w tej firmie. Jestem z Legnicy.
3
Nemo 2016-11-14 21:55:58
Nie wierzcie w to co mówią na rozmowach wstępnych oraz na pogadankach paniAni z HT to czcze kłamstwa nikt z kierownictwa nie jest przyjaźnie nastawiony przyjaźnie tylko pozory nikomu nie można ufać nie wspólne o pomocy w zamian za prośbę o pomoc 3 dni po rozmowie zostałem zwolniony po prostu zenada kolesiostwo szkoda ze niektórzy z nich siłą się na miano kolegów odradzam stanowczo prace w tym zakładzie
4
kolega 2016-11-17 21:01:05
To rusz d*** i przyjdź do biura tam mleka aż po sufit
3
Aguś 2016-11-19 22:08:52
Możesz powiedzieć w jakiej sprawie miałeś rozmowę z panią z HRu i czy miałeś umowę jeszcze na czas określony jak Ciebie zwolnili?
My 2016-11-22 19:49:19
Panie z HR od dawna dzielnie pracują na swoją opinie.
6
Wiesci sa marne 2016-11-24 21:25:34
Pan B brygadzista?? przecież on pisac po polsku nie umie S K A N D A L jak takich beda brali to ten dział padnie to pewne...
Pan W tez brygadzista?? patrzcie na jego kolana całe podrapane od kleczenia...
1
ten dział padnie 2016-11-25 07:59:01
A co się dziwisz, że takich biorą na brygadzistów. Spójrz na kierownictwo tego działu.
5
wiesniak 2016-11-27 13:52:06
Najwazniejsze ze dalismy sobie rade z Kaszaną i juz nie jest kierownikiem i dobrze bo sie nie nadawał!
1
Marek 2016-11-27 19:52:07
Kaszana to sie do tarcia chrzanu nawet nie nadaje!
1
Mcc 2016-12-01 14:21:53
To trzeba byc chorym na umysle zeby zwalniac operatora-trenera z mcc po 2 latach zdobytego doswiadczenia na obu roznych liniach tylko dlatego ze krzywo popatrzał się na nowego brygadzistę analfabete!? Brakuje operatorow -czeste chorobowe , a z obecnych prac produkcji nie ma kogo trenowac bo albo sie boja i rezygnuja w trakcie nauki albo poprostu sie nie nadaja do tego.Brak słow robcie tak dalej osłabiajcie ten dział dalej to może i kierownik w koncu wyleci.
Totalnie nie polecam pracy na tym dziale wszystko tam jest odwrotnie niz powinno byc trzeba z tad uciekac!
Zenada
6
... 2016-12-01 16:04:46
Ryba psuje się od głowy. nei ma co wróżyć długiej kariery nowemu managerowi produkcji, pewnie za chwile poleci tak samo jak poprzedni, wszystko na produkcji kuleje w firmie i jest byle jak.
2
mieszczuch 2016-12-01 19:34:51
Kolego to raczej on dal sobie rade z toba... to on sobie smacznie spi w niedziele rano kiedy Ty pociskasz na 1 zmiane w 4 brygadach:)
Locha 2016-12-05 04:04:53
najlepiej jakby kaszana w domu dla basfa robił wtedy jego gęby nie musiala bym ogladac:)
Powkładał kaszana swoich kolesi na te lepsze stanowiska ale oni wogole na to nie zasluguja no może poza Generalem i Grzechem.
Jak cichego wyprowadzili to zaraz potem powinni zabrac tez kaszane przeciez on sie poza lizusostwem do niczego nie nadaje...
2
dr hr 2016-12-06 12:44:05
Kiedyś przeczytałam, że najlepszym szefem, najlepszym dyrektorem jest człowiek który doszedł do swojego stanowiska wiedzą, pracowitością, pokorą. Ten, który zna bolączki pracownika każdego szczebla. Nie każdy taki człowiek zostaje dyrektorem. Różne czynniki o tym decydują i nie miejsce na to żeby to tutaj roztrząsać. Nie o to chodzi. Ważne jest jednak żeby ten dyrektor ukłonił się w stronę pracownika. Kto buduje firmę? Kto produkuje? Kto analizuje? CZŁOWIEK. Człowiek, który nie zawsze musi być dyrektorem. Człowiek, który potrzebuje jednak sprawiedliwego traktowania. Jego praca, starania muszą być docenione. Jeżeli tej INFORMACJI ZWROTNEJ brakuje, to oznacza że niczego innego pracodawca nie ma do zaoferowania. Pracownik zmyka i często przychodzi na jego miejsce człowiek, któremu wcale nie zależy. Jeżeli przyjdzie taki, któremu będzie zależało to pracodawca wyciągnie jakieś wnioski z przeszłości albo historia będzie się powtarzała i powtarzała i powtarzała. O to chodzi???? PRAWDA STARA JAK ŚWIAT..... TYLKO UMYKA MANAGEROM :)
. 2016-12-06 17:47:55
PRAWDA STARA JAK ŚWIAT..... "takie owce jak ich pasterz".
Zostaw swoją opinię o BASF Polska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BASF Polska