logo BASF Polska

BASF Polska

Warszawa

Opinie o BASF Polska

Bartosz 2016-10-09 12:26
Czy ktoś wytłumaczy o co chodzi z tymi związkami ?
Bartosz 2016-10-09 17:06
Gościu coś opowiada że jak wstąpię do związku to załatwi to i owo. Chciałem się dowiedzieć właśnie o co chodzi tzn. czego nie załatwię ze swoim przełożonym a załatwią to za mnie związki zawodowe ?

O tej klimatyzacji na produkcji czy co ?
Cały HR 2016-10-10 10:48
@Maja_HR kopnij się mózg jeżeli jeszcze cos tam masz...
Masakra jacy ludzie są obłudni.
haha 2016-10-10 11:11
Tak sie komunikujecie ze soba w tej firmie " kopnij się mózg jeżeli jeszcze cos tam masz..." ?
Były pracownik operator maszyn 2016-10-10 21:34
Najwieksza wada tej fabryki jest to ze brakuje swobodnego przeplywu powietrza smrod maszyn i pilica z dzialu slurry jest masakryczna na samym wejsciu na hale czuc zmiane powietrza :) Ogolnie spoko jak chcesz zarobi w miare to tylko od stanowiska Operator. Zaden infeed outfeed preperator. Laboranci nie narzekaja maja robote ale spokojna i w innym pomieszczeniu niz hala produkcyjna. Dur zlota robota cos tam robia ale nie obchodzi ich jak bardzo przy tym brudza nie oni sprzataja i system 3 dni pracy 3 dni wolne po 12h od 6 do 18 od 18 do 6 wydaje mi sie spoko zarobki tez. hr to juz biura wiec stres.
jaro 2016-10-11 16:55
pracownik ma być wykwalifikowany a nie wykształcony wykształcenie potrzebne jest w biurze,
1
gilu 2016-10-12 19:38
Gargamel wraz z swoim Kotem powoli obejmują kontrolę nad Smerfami co dzień knując plany niczym Pinky i Mózg.
2
franek 2016-10-12 19:59
Am...da (oczywiście to pseudo, większość wie o kogo chodzi), ty nie uciekłaś, to ciebie przenieśli bo się do tarcia chrzanu nawet nie nadawałaś po ponad półrocznym szkoleniu na operatora. Domyślam się ze to ty piszesz, bo tylko ty się "przeniosłaś" się na inna linię z HD. Jak ktoś nie jest głąbem to poradzi sobie na każdym stanowisku, czy nawet zostanie awansowany na wyższe jak kierownik zaważy, że ktoś ogarnia szybko nowe umiejętności. Teraz już jest trudniej się "wybić" co nie znaczy że jest to niemożliwe.

Nigdzie nie ma ideału, faktycznie HD myje osprzęt częściej niż inne linie z racji krótszych ilościowo batchy ale co jedno jest gorsze to inne jest lepsze.
smart 2016-10-13 17:28
Od am...ndy lepiej się odczep, spoko kobita nie tylko ona odeszła z hd. Kobieta pracowita, operator któremu kazano wykładać częsci i bez szkolenia prowadzić proces no ale to wina kierownika/brygadzisty a winnych brak, przecież lepiej zdegradować.
1
Paweł 2016-10-17 21:30
Obawiam się ze te dwa wybuchy jeden wybuch gazu dzis około 8:30 w Lampertheim Niemcy a drugi o 11:32 w Ludwigshafen Niemcy pożar tankowca i budynkow moze sie negatywnie odbic na całej grupie Basf poniewaz akcje spadna na bank a dodatkowo moze sie to odbic na naszych premiach rocznych znowu wspołczynnik bedzie ponizej 0.7 i znowu bedzie lipa z kaska... to czarny poniedziałek w Basf. Mam nadzieję ze w naszym zakładzie nigdy takie zdarzenie nie bedzie miało miejsca jak w Niemczech amen.
Marek 2016-10-20 07:30
Trudno teraz się dostać do firmy Basf ,magĺuja strasznie na rozmowach kwalifikacyjnych czasem rozmowa trwa do 2 godzin.Zarobków nie powiedza tylko pytaja ile bys chcial. Jesli do 3 tygodni nie zadzwonia to juz nie zadzwonia wcale.Wychodzisz z rozmowy i nie wiesz jak ci poszło nic ci nie powiedza .Mogli by odzwonic i powiedziec ze dziekujemy za udział w rekrutacji ale sie nie zakwalikowałes/aś.
Lodzia 2016-10-20 22:33
Praca tylko przez Randstad małe pieniądze i zero gwarancji pracy bezpośrednio dla BASF.
No chyba że do laboratorium tam jest super fajno-przystojny manager
Środa śląska 2016-10-24 23:51
Jestem pracownikiem basfa jakiś czas.
Opinie o tej firmie mam bardzo negatywna.
Odradzam wszystkim wam jakiej kolwiek pracy w tym zakładzie.
Kierownictwo młode i nie wykwalifikowane
Żadnej sprawy nie umieją załatwić
Od półtora roku operator mobingowal mnie
Kierownik nic nie zareagował tylko wymial i usprawiedliwial. Naruszają przepisy bhp
Sprzątanie całego zakładu jest tylko przed audytem
Firma oszukuje i rieworkuje części ręcznie zamiast je odrzucić.
Ludzie na siebie donoszą i kłamią
Im więcej kogoś podkablujesz tym większy awans
A jak się uczciwie starasz i zaczynasz wiedzieć więcej niż twój brygadzista to dostajesz nie przedłużona umowę.
Mogę wymieniać w nieskończoność podczas zapalenia brak ewakuacji za to praca tylko i wyłącznie w maskach przeciwpyłkowych......ta firma jest koszmarem są dwa plusy ciepły obiadek i to kiedy z niej wychodzisz.
Inni pracownicy liczą ci czas kiedy jesteś w WC do tego nie ma wody na hali do picia a karciane są wyposażone w wodę z kranu płynąca przez dystrybutor....już źródlana by była lepsza i ma koniec kawa i mleko to jest bajka.....ich brak jest porządkiem dziennym.
Nie pozdrawiam was środo śląska.
2
Staszek 2016-10-25 01:40
Pracownik outfeedu nie ma lekko. Jak kierownik cie mobinguje to zadzwon na ta linie i zgłos to anonimowo nie bój sie. Kolesiostwo w tej firmie jest problemem .Czasem kierownik bierze sobie na brygadzistow osoby ktore nie koniecznie posiadaja jakas wiedze ale za to ze dobrze kabluja i czasem przeginaja wymyslajac historie ktore nigdy nie miały miejsca.Nie ktorzy brygadzisci tak obrastaja w piòrka ze juz tylko biuro i nawet na hale nie wyjda ale to sie wkrotce zmieni nowy kierownik produkcji wszystkich rozliczy.Kawe i herbate iraz mleko to sie w biurze pobiera trzeba sobie przyniesc i przypominac swoim kolegom zeby tez to robili a nie ciagle jedna osoba przynosi. piszesz ze inni ci licza czas jak jestes w toalecie to ty licz im ile czasu spedzaja na fajce ogolnie to smieszne. Jak czesci mozna naprawic to czemu wyrzucac a w domu tez wszystko co da sie niskim kosztem naprawic wyrzucasz to chyba jestes bogaty wiec po co narzekasz. Nie przedłuzyli ci umowy bo w tej firmie za duzo leni jest i widocznie jeszcze jednego wiecej nie potrzeba. Pozdrawiam i nie przejmuj sie sa inne firmy a ogloszen o prace jest teraz non stop.
7
balrazar gabka 2016-10-25 01:48
to juz nie aktualne.zrobiono juz z tym porzadek.
balrazar gabka 2016-10-25 02:00
1.Ciezko pracuje
2.Tak
3.Ustawianie
4.To zalezy ale sporo i czasem zdalnie z domu tez.
5.troche
6.nie
elektryk automatyk aplikowac ale czy sie dostaniesz to juz inna sprawa. Praca po 12h .Kaska dobra ,koledzy fajni i inteligentni.
Darek 2016-10-25 14:02
Szukam pracy, jakie są aktualnie oferty w tej firmie. Jestem z Legnicy.
3
Nemo 2016-11-14 21:55
Nie wierzcie w to co mówią na rozmowach wstępnych oraz na pogadankach paniAni z HT to czcze kłamstwa nikt z kierownictwa nie jest przyjaźnie nastawiony przyjaźnie tylko pozory nikomu nie można ufać nie wspólne o pomocy w zamian za prośbę o pomoc 3 dni po rozmowie zostałem zwolniony po prostu zenada kolesiostwo szkoda ze niektórzy z nich siłą się na miano kolegów odradzam stanowczo prace w tym zakładzie
5
kolega 2016-11-17 21:01
To rusz d*** i przyjdź do biura tam mleka aż po sufit
4
Aguś 2016-11-19 22:08
Możesz powiedzieć w jakiej sprawie miałeś rozmowę z panią z HRu i czy miałeś umowę jeszcze na czas określony jak Ciebie zwolnili?
My 2016-11-22 19:49
Panie z HR od dawna dzielnie pracują na swoją opinie.
7
Wiesci sa marne 2016-11-24 21:25
Pan B brygadzista?? przecież on pisac po polsku nie umie S K A N D A L jak takich beda brali to ten dział padnie to pewne...
Pan W tez brygadzista?? patrzcie na jego kolana całe podrapane od kleczenia...
4
ten dział padnie 2016-11-25 07:59
A co się dziwisz, że takich biorą na brygadzistów. Spójrz na kierownictwo tego działu.
7
wiesniak 2016-11-27 13:52
Najwazniejsze ze dalismy sobie rade z Kaszaną i juz nie jest kierownikiem i dobrze bo sie nie nadawał!
5
Marek 2016-11-27 19:52
Kaszana to sie do tarcia chrzanu nawet nie nadaje!
5
Mcc 2016-12-01 14:21
To trzeba byc chorym na umysle zeby zwalniac operatora-trenera z mcc po 2 latach zdobytego doswiadczenia na obu roznych liniach tylko dlatego ze krzywo popatrzał się na nowego brygadzistę analfabete!? Brakuje operatorow -czeste chorobowe , a z obecnych prac produkcji nie ma kogo trenowac bo albo sie boja i rezygnuja w trakcie nauki albo poprostu sie nie nadaja do tego.Brak słow robcie tak dalej osłabiajcie ten dział dalej to może i kierownik w koncu wyleci.
Totalnie nie polecam pracy na tym dziale wszystko tam jest odwrotnie niz powinno byc trzeba z tad uciekac!
Zenada
10
... 2016-12-01 16:04
Ryba psuje się od głowy. nei ma co wróżyć długiej kariery nowemu managerowi produkcji, pewnie za chwile poleci tak samo jak poprzedni, wszystko na produkcji kuleje w firmie i jest byle jak.
5
mieszczuch 2016-12-01 19:34
Kolego to raczej on dal sobie rade z toba... to on sobie smacznie spi w niedziele rano kiedy Ty pociskasz na 1 zmiane w 4 brygadach:)
dr hr 2016-12-06 12:44
Kiedyś przeczytałam, że najlepszym szefem, najlepszym dyrektorem jest człowiek który doszedł do swojego stanowiska wiedzą, pracowitością, pokorą. Ten, który zna bolączki pracownika każdego szczebla. Nie każdy taki człowiek zostaje dyrektorem. Różne czynniki o tym decydują i nie miejsce na to żeby to tutaj roztrząsać. Nie o to chodzi. Ważne jest jednak żeby ten dyrektor ukłonił się w stronę pracownika. Kto buduje firmę? Kto produkuje? Kto analizuje? CZŁOWIEK. Człowiek, który nie zawsze musi być dyrektorem. Człowiek, który potrzebuje jednak sprawiedliwego traktowania. Jego praca, starania muszą być docenione. Jeżeli tej INFORMACJI ZWROTNEJ brakuje, to oznacza że niczego innego pracodawca nie ma do zaoferowania. Pracownik zmyka i często przychodzi na jego miejsce człowiek, któremu wcale nie zależy. Jeżeli przyjdzie taki, któremu będzie zależało to pracodawca wyciągnie jakieś wnioski z przeszłości albo historia będzie się powtarzała i powtarzała i powtarzała. O to chodzi???? PRAWDA STARA JAK ŚWIAT..... TYLKO UMYKA MANAGEROM :)
. 2016-12-06 17:47
PRAWDA STARA JAK ŚWIAT..... "takie owce jak ich pasterz".
1
Ola 2016-12-20 15:01
Tak Tak dopłaty do pensji w postaci premii kwartalnej za nie chorowanie to dobry pomysl jest. To trzeba się ukłonic w strone kierownictwa.Jeszcze by sie przydalo premiowanie tych nie palacych bo w koncu w czasie palenia kolegow ci nie palacze pracuja..
Sfora 2017-01-03 19:01
Słyszałem od znajomego że to dobra firma i myślę nawet o pracy w niej. Może ktoś podpowie czy w Warszawie są przyjęcia? Ile można wyciągnąć bo stawki są różne.
Maniana 2017-01-20 16:10
Basf to dobra firma ale jak na firme chemiczna to dobrze placa tylko kierownictwu zwykly pracownik zarabia slabo w porownaniu z innymi w podobnej branzy.Zobacza ile osob odejdzie jak sie lufthansa obok wybuduje i oby sie w pore obudzili bo fabryka katalizatorow bedzie stala z braku personelu....
3
ciekawa 2017-01-20 16:29
Czy jest bus, który dowozi ludzi ze Środy Śląskiej do Basf na 3 zmiany ?
Agata 2017-01-20 16:36
Moja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy mi na tym, by - także dzięki mojemu wpisowi jak najwiecej osob dowiedzialo się o pracy w firmie BASF Polska
Lidl podniesie pracownikom pensje. 2550 - 3300 zł brutto na początek
Piątek, 20 stycznia 2017, źródło:oprac. Agata Kalińska
2550-3300 zł brutto na początku pracy - tyle od pierwszego marca mają zarabiać pracownicy sklepów Lidl. Po roku pracy pracodawca gwarantuje wzrost płacy do 2750 - 3500 zł brutto, a po dwóch latach stażu do 3000 – 3800 zł brutto - poinformowała sieć lidla. A ile placi nasz kochany Basf ? Doganiaja i przeganiaja go juz takie płotki jak lidl a mowimy tu o pracownikach fizycznych pracujacych na 2 zmiany i nie w firmie chemicznej.
To tylko pokazuje ze nie ma co czekac i szukac prace i niech same kierownictwo i ludki z biur sobie zasówa.
3
Koliber 2017-01-20 16:51
Ze Srody to rzut beretem do Basfa jest autobus jezdzi ale to tak blisko ze na rowerze mozesz dojezdzac lub skuterem do 125 cm nie potrzeba prawa jazdy .Ale sa busy kursuja na na 3 zmiany z tym nie ma problemu.NO I kobiety mile widziane bo ogolnie jest ich malo a kierownictwo chetnie awansuje lub dajec podwyzki wlasnie im zeby zatrzymac w firmie.
2
Zaradna 2017-01-29 17:26
Szukałam dobrej firmy i mówiono, że właśnie BASF taki jest?
1
. 2017-01-29 21:52
byle nie dział slury - chemia, smród i proch który ciągle wdychasz, do tego kiepska atmosfera i kierownicy zmianowi jak i działu to parodia. Dział powlekania tez nie ma najlepszego kierownictwa, reszta jakos obleci. jest wyścig szczurów, są lepsze firmy.
2
Volt 2017-02-04 10:48
Bardzo zależy mi na pracy w Basf-ie bo to dobra firma ale nie mogę znaleźć ofert w Warszawie.Gdyby ktoś wiedział proszę o cynk. Z zawodu jestem elektrykiem
Brayan 2017-02-08 19:57
Witam. Jak w BASF-ie zarabiają elektrycy i jakie mają zmiany? Jestem zainteresowany pracą w tej firmie. Obecnie zarabiam 3500 we Wrocławiu od 7-15 pn-pt., ale średnio ta praca mi się podoba i chętnie bym zmienił
1
Brayan 2017-02-08 19:58
Witam. Jak w BASF-ie zarabiają elektrycy i jakie mają zmiany? Jestem zainteresowany pracą w tej firmie. Obecnie zarabiam 3500 we Wrocławiu od 7-15 pn-pt., ale średnio ta praca mi się podoba i chętnie bym zmienił
Amorek 2017-02-08 23:07
Słyszałem, że szukają logistyka? W dobrej firmie to fajnie jak człowiek się dostanie? Kasa dobra i reszta też.
Bartek 2017-02-09 10:01
Dobry jest ale nie najlepszy lepiej ci bedzie w lidlu bo w Basfie jak w lidlu jestes od wszystkiego tylko ze w lidlu te same zarobki co w Basf ale praca na 2 zmiany i bez chemii
Bartek 2017-02-09 10:08
Jo elektrycy maja wiecej od Ciebie ale pracuja po 12 godzin od 6 do 18 i 18 do 6 dodatkowo czas na dojazdy trzeba policzyc zwłaszcza korki w lesnicy sa zawsze. Takze sprawa do przemyslenia...
Bartek 2017-02-09 10:12
Takie fuchy to tylko znajomki kogos ogloszenie dla picu ale juz maja kandydata w Basf to taka komuna sie zrobiła ...
Bartek 2017-02-09 10:19
Nie ma pracy w Warszawie w Basf .Najblizsza Fabryka to Sroda Slaska i glownie wszystkie wpisy tutej jej dotycza...
Bartek 2017-02-09 10:24
Wiecie co mnie najbardziej denereuje ze jestem brygadzista a musze pracowac ciezko jako operator i jeszcze uczyc jakiegos leszcza roboty a ciezko mu to idzie zeby pojac co sie robi na maszynie. a mialo byc tak pieknie mialem siedziec w biurze i dlubac w nosie ehh co za zycie....
HR 2017-02-09 18:59
Zarobkibw Lidlu są wieksze, benefity bardziej rozbudowane.

"Umowy z pracownikami Lidla są tak skonstruowane, że pracownik otrzymuje zobowiązanie sieci do podwyżki. Po dwóch latach stażu szeregowy pracownik będzie zarabiać 2850 – 3250 zł brutto (2052 - 2331 zł netto).

Natomiast wynagrodzenie menedżera sklepu dla osób rozpoczynających pracę na tym stanowisku wynosi 4400 – 5000 zł brutto (3132 - 3550 zł netto). Po dwóch latach kierownik marketu będzie zarabiać 6300 – 6800 zł brutto (4456 - 4804 zł netto)"
Mcc 1220 2017-02-16 20:16
Umarł król, Niech żyje Król !!
3
Gadek 2017-02-19 09:23
Czy Basf nie ma nowych ofert? Nie mogę nic znaleźć a słyszałem dobre opinie i chciałbym tu pracować jako mechanik.
Zostaw swoją opinię o BASF Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BASF Polska