logo BASF Polska

BASF Polska

Warszawa

Opinie o BASF Polska

kolega 2016-11-17 21:01
To rusz d*** i przyjdź do biura tam mleka aż po sufit
4
Aguś 2016-11-19 22:08
Możesz powiedzieć w jakiej sprawie miałeś rozmowę z panią z HRu i czy miałeś umowę jeszcze na czas określony jak Ciebie zwolnili?
My 2016-11-22 19:49
Panie z HR od dawna dzielnie pracują na swoją opinie.
9
Wiesci sa marne 2016-11-24 21:25
Pan B brygadzista?? przecież on pisac po polsku nie umie S K A N D A L jak takich beda brali to ten dział padnie to pewne...
Pan W tez brygadzista?? patrzcie na jego kolana całe podrapane od kleczenia...
6
ten dział padnie 2016-11-25 07:59
A co się dziwisz, że takich biorą na brygadzistów. Spójrz na kierownictwo tego działu.
8
wiesniak 2016-11-27 13:52
Najwazniejsze ze dalismy sobie rade z Kaszaną i juz nie jest kierownikiem i dobrze bo sie nie nadawał!
7
Marek 2016-11-27 19:52
Kaszana to sie do tarcia chrzanu nawet nie nadaje!
7
Mcc 2016-12-01 14:21
To trzeba byc chorym na umysle zeby zwalniac operatora-trenera z mcc po 2 latach zdobytego doswiadczenia na obu roznych liniach tylko dlatego ze krzywo popatrzał się na nowego brygadzistę analfabete!? Brakuje operatorow -czeste chorobowe , a z obecnych prac produkcji nie ma kogo trenowac bo albo sie boja i rezygnuja w trakcie nauki albo poprostu sie nie nadaja do tego.Brak słow robcie tak dalej osłabiajcie ten dział dalej to może i kierownik w koncu wyleci.
Totalnie nie polecam pracy na tym dziale wszystko tam jest odwrotnie niz powinno byc trzeba z tad uciekac!
Zenada
13
... 2016-12-01 16:04
Ryba psuje się od głowy. nei ma co wróżyć długiej kariery nowemu managerowi produkcji, pewnie za chwile poleci tak samo jak poprzedni, wszystko na produkcji kuleje w firmie i jest byle jak.
5
mieszczuch 2016-12-01 19:34
Kolego to raczej on dal sobie rade z toba... to on sobie smacznie spi w niedziele rano kiedy Ty pociskasz na 1 zmiane w 4 brygadach:)
dr hr 2016-12-06 12:44
Kiedyś przeczytałam, że najlepszym szefem, najlepszym dyrektorem jest człowiek który doszedł do swojego stanowiska wiedzą, pracowitością, pokorą. Ten, który zna bolączki pracownika każdego szczebla. Nie każdy taki człowiek zostaje dyrektorem. Różne czynniki o tym decydują i nie miejsce na to żeby to tutaj roztrząsać. Nie o to chodzi. Ważne jest jednak żeby ten dyrektor ukłonił się w stronę pracownika. Kto buduje firmę? Kto produkuje? Kto analizuje? CZŁOWIEK. Człowiek, który nie zawsze musi być dyrektorem. Człowiek, który potrzebuje jednak sprawiedliwego traktowania. Jego praca, starania muszą być docenione. Jeżeli tej INFORMACJI ZWROTNEJ brakuje, to oznacza że niczego innego pracodawca nie ma do zaoferowania. Pracownik zmyka i często przychodzi na jego miejsce człowiek, któremu wcale nie zależy. Jeżeli przyjdzie taki, któremu będzie zależało to pracodawca wyciągnie jakieś wnioski z przeszłości albo historia będzie się powtarzała i powtarzała i powtarzała. O to chodzi???? PRAWDA STARA JAK ŚWIAT..... TYLKO UMYKA MANAGEROM :)
. 2016-12-06 17:47
PRAWDA STARA JAK ŚWIAT..... "takie owce jak ich pasterz".
2
Ola 2016-12-20 15:01
Tak Tak dopłaty do pensji w postaci premii kwartalnej za nie chorowanie to dobry pomysl jest. To trzeba się ukłonic w strone kierownictwa.Jeszcze by sie przydalo premiowanie tych nie palacych bo w koncu w czasie palenia kolegow ci nie palacze pracuja..
Sfora 2017-01-03 19:01
Słyszałem od znajomego że to dobra firma i myślę nawet o pracy w niej. Może ktoś podpowie czy w Warszawie są przyjęcia? Ile można wyciągnąć bo stawki są różne.
Maniana 2017-01-20 16:10
Basf to dobra firma ale jak na firme chemiczna to dobrze placa tylko kierownictwu zwykly pracownik zarabia slabo w porownaniu z innymi w podobnej branzy.Zobacza ile osob odejdzie jak sie lufthansa obok wybuduje i oby sie w pore obudzili bo fabryka katalizatorow bedzie stala z braku personelu....
5
ciekawa 2017-01-20 16:29
Czy jest bus, który dowozi ludzi ze Środy Śląskiej do Basf na 3 zmiany ?
Agata 2017-01-20 16:36
Moja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy mi na tym, by - także dzięki mojemu wpisowi jak najwiecej osob dowiedzialo się o pracy w firmie BASF Polska
Lidl podniesie pracownikom pensje. 2550 - 3300 zł brutto na początek
Piątek, 20 stycznia 2017, źródło:oprac. Agata Kalińska
2550-3300 zł brutto na początku pracy - tyle od pierwszego marca mają zarabiać pracownicy sklepów Lidl. Po roku pracy pracodawca gwarantuje wzrost płacy do 2750 - 3500 zł brutto, a po dwóch latach stażu do 3000 – 3800 zł brutto - poinformowała sieć lidla. A ile placi nasz kochany Basf ? Doganiaja i przeganiaja go juz takie płotki jak lidl a mowimy tu o pracownikach fizycznych pracujacych na 2 zmiany i nie w firmie chemicznej.
To tylko pokazuje ze nie ma co czekac i szukac prace i niech same kierownictwo i ludki z biur sobie zasówa.
3
Koliber 2017-01-20 16:51
Ze Srody to rzut beretem do Basfa jest autobus jezdzi ale to tak blisko ze na rowerze mozesz dojezdzac lub skuterem do 125 cm nie potrzeba prawa jazdy .Ale sa busy kursuja na na 3 zmiany z tym nie ma problemu.NO I kobiety mile widziane bo ogolnie jest ich malo a kierownictwo chetnie awansuje lub dajec podwyzki wlasnie im zeby zatrzymac w firmie.
2
Zaradna 2017-01-29 17:26
Szukałam dobrej firmy i mówiono, że właśnie BASF taki jest?
1
. 2017-01-29 21:52
byle nie dział slury - chemia, smród i proch który ciągle wdychasz, do tego kiepska atmosfera i kierownicy zmianowi jak i działu to parodia. Dział powlekania tez nie ma najlepszego kierownictwa, reszta jakos obleci. jest wyścig szczurów, są lepsze firmy.
5
Volt 2017-02-04 10:48
Bardzo zależy mi na pracy w Basf-ie bo to dobra firma ale nie mogę znaleźć ofert w Warszawie.Gdyby ktoś wiedział proszę o cynk. Z zawodu jestem elektrykiem
Brayan 2017-02-08 19:57
Witam. Jak w BASF-ie zarabiają elektrycy i jakie mają zmiany? Jestem zainteresowany pracą w tej firmie. Obecnie zarabiam 3500 we Wrocławiu od 7-15 pn-pt., ale średnio ta praca mi się podoba i chętnie bym zmienił
1
Brayan 2017-02-08 19:58
Witam. Jak w BASF-ie zarabiają elektrycy i jakie mają zmiany? Jestem zainteresowany pracą w tej firmie. Obecnie zarabiam 3500 we Wrocławiu od 7-15 pn-pt., ale średnio ta praca mi się podoba i chętnie bym zmienił
Amorek 2017-02-08 23:07
Słyszałem, że szukają logistyka? W dobrej firmie to fajnie jak człowiek się dostanie? Kasa dobra i reszta też.
Bartek 2017-02-09 10:01
Dobry jest ale nie najlepszy lepiej ci bedzie w lidlu bo w Basfie jak w lidlu jestes od wszystkiego tylko ze w lidlu te same zarobki co w Basf ale praca na 2 zmiany i bez chemii
Bartek 2017-02-09 10:08
Jo elektrycy maja wiecej od Ciebie ale pracuja po 12 godzin od 6 do 18 i 18 do 6 dodatkowo czas na dojazdy trzeba policzyc zwłaszcza korki w lesnicy sa zawsze. Takze sprawa do przemyslenia...
Bartek 2017-02-09 10:12
Takie fuchy to tylko znajomki kogos ogloszenie dla picu ale juz maja kandydata w Basf to taka komuna sie zrobiła ...
Bartek 2017-02-09 10:19
Nie ma pracy w Warszawie w Basf .Najblizsza Fabryka to Sroda Slaska i glownie wszystkie wpisy tutej jej dotycza...
Bartek 2017-02-09 10:24
Wiecie co mnie najbardziej denereuje ze jestem brygadzista a musze pracowac ciezko jako operator i jeszcze uczyc jakiegos leszcza roboty a ciezko mu to idzie zeby pojac co sie robi na maszynie. a mialo byc tak pieknie mialem siedziec w biurze i dlubac w nosie ehh co za zycie....
HR 2017-02-09 18:59
Zarobkibw Lidlu są wieksze, benefity bardziej rozbudowane.

"Umowy z pracownikami Lidla są tak skonstruowane, że pracownik otrzymuje zobowiązanie sieci do podwyżki. Po dwóch latach stażu szeregowy pracownik będzie zarabiać 2850 – 3250 zł brutto (2052 - 2331 zł netto).

Natomiast wynagrodzenie menedżera sklepu dla osób rozpoczynających pracę na tym stanowisku wynosi 4400 – 5000 zł brutto (3132 - 3550 zł netto). Po dwóch latach kierownik marketu będzie zarabiać 6300 – 6800 zł brutto (4456 - 4804 zł netto)"
Mcc 1220 2017-02-16 20:16
Umarł król, Niech żyje Król !!
4
Gadek 2017-02-19 09:23
Czy Basf nie ma nowych ofert? Nie mogę nic znaleźć a słyszałem dobre opinie i chciałbym tu pracować jako mechanik.
Kami 2017-02-25 19:24
Są przyjęcia, ale jak na razie na Operatora maszyn. Wejdź na stronę Basf i zapisz się do ich informatora. Będą ci wysłać e maile jak będzie rekrutacja. Jednakże nigdy nie widziałam otwartej rekrutacji dla Mechaników, więc lepiej jak zrobisz swoje CV i List Motywacyjny i przejedziesz się do Basf w Święte i na portierni wrzucisz do skrzyneczki swoje papiery. Ochroniarze cię pokierują gdzie :)
1
Lidia 2017-02-28 10:39
Kami czy wrzucenie papierów do tej skrzyneczki będzie bardziej efektywne niż wysłanie na maila?
Heniek 2017-02-28 15:56
Jak tam się teraz pracuje, słyszałem, że kilku buców wprowadziła eskorta ochroniarzy hehe przyszła kryska na matyska. Szkoda, że tego nie widziałem, może kto tu coś napisze jak wyprowadzali tego w długich kręconych włosach i tego cichego? Lepiej czy gorzej? Bo fajnie się tam pracowało tylko ludzie tacy co wyżej atmosferę wprowadzali zła, mam nadzieję że nigdzie nie znajdą już roboty to się może obudźa, że do każdego trzeba mieć szacunek
Jarosław 2017-02-28 19:45
Co myslicie o premii rocznej? Ciekawie to wyglada jak nasz oddzial podnosi nam wspolczynnik o 0.03 niesamowite to w stosunku do grupy Basf. Pamietajmy ze w PL zarobki mniejsze o 4 razy niz w DE to i wspolczynnik powinien byc przynajmniej minimum 1.0 a tu takie cos ehhh no niby cieszmy sie ze wogole cos zkapnie z panskiego stołu ale ogolnie to dziadostwem zalatuje....ŁAPKA W GÒRE JAK POPIERACIE
6
Jaś 2017-03-07 07:04
Witam. Pracuję obecnie w BASF w Niemczech. Ze względów rodzinnych muszę wrócić do Polski. Rozglądam się za pracą. Zastanawiałem się nad podjęciem pracy w BASF w Polsce lecz to co czytam w Waszych opiniach troszeczkę mnie zdeprymowało. Szkoda. Nie będę pisał o oczywistych różnicach ale widzę tutaj w Niemczech "nieco" większy szacunek i zwrocenie się do pracownika niż obraz wyłaniający się z Waszych wpisów. Ciągnie to za sobą wiele pozytywnych następstw szczególnie dla procesu produkcji jak i atmosfery pracy. Oczywiście wszędzie znajdą się niezadowoleni. Pozdrawiam.
2
Lidia 2017-03-07 10:45
Czy widzieliście już zakładkę "Wywiad"? Co Was najbardziej zaciekawiło?
Marta 2017-03-08 18:27
A jednak w Basf można być zdegradowanym myślałam że to nie możliwe a jednak na przykladzie Bartka analfabety to się stało wystarczyło tylko wywalic 2 kolesi kierownikow zeby ktos nowy stwierdzil ze to byla pomylka, przynajmniej nowy przyjdzie to sie cos zmieni na lepsze.Nowe porzadki w Basf bardzo mi się podobaja.
4
Wrozka Maria 2017-03-16 08:03
Firma BASF przeciwdziała mobbingowi i to jest sprawdzone.
Cos dziwnego sie dzieje z tymi ludzmi sa operatorami pozniej zostaja brygadzistami i juz zaczyna im w glowach sie przemieniac potem zostaja kierownkami i juz niektorym odbija totalnie np Kaszana, Prezes, teraz wal, Walus jak byl operatorem to jeszcze dalo sie z nim normalnie porozmawiac pozniej jak był brygadzista to juz sie zmienil juz go cos walneło teraz został kierownikiem i jak sie walus nie opamieta to nie wroze mu dlugiej kariery na tym stołku.....
3
Abcd 2017-03-18 23:05
Nie zgadzam sie co do opni o Walusiu he he odpowiedni czlowiek na odpowiednim stanowisku konkretny czlowiek dobrze zarzadza ludzmi ma wieksza wiedze niz poprzedni kierownik a to ze wymaga i nie lubi leni to juz inna sprawa i jak najbardziej da sie z nim normalnie porozmawiac Pozdrawiamy D
5
Leszcz 2017-03-19 20:56
wieksza wiedza od kity hehe no tak w donoszeniu na kolegow i kolezanki o drobne bzury napewno:-) walus taki drugi bartek tylko ze po studiach miejmy nadzieje ze dlugo nie piciagnie z tym kolektywem hyhy
1
Aska 2017-03-20 20:46
Hej ludzie nie wciskajcie kitu .Basf to porzadna firma.Jesli chodzi o kolegow po awansie zyczmy im sukcesow i wytrwałosci w koncu wszyscy jedziemy na tym samym wozku:)
Gregor 2017-03-21 10:29
Nie doceniamy tego co mamy i tak jest z pracownikami tej firmy. BASF zatrudnia ponad 700 pracowników a tu jakieś teksty o kolesiach. Zwykła zazdrość i małostkowość ludzi silących się na mądrzejszych od innych. Pracuję tu i jestem zadowolony a dodam, że nie jestem kierownikiem.
1
maka 2017-03-29 02:50
Skoro taki nie zadowolony, to na zasiłek i nie blokuj etatu :) Pozrawiam
2
Iza 2017-04-06 09:23
Czy dowiem sie na tym forum coś więcej o stażu letnim w dziale marketingu? Jestem bardzo zainteresowana i chciałabym dostać sie do BASF-u. Mam nadzieję, że są szanse otrzymania pracy po stażu? Bardzo proszę o kilka informacji, które pomogą podjąć decyzję.
Z Mcc 2017-04-24 09:36
Jestem tego samego zdania co maka. Jeśli się nie podoba to na zieloną trawe, może przyjdzie ktoś kto będzie mniej oporny i będzie potrafił współpracować z innymi. A to, że Wal jest obiektywny i nie lubi leni to duży plus! Ludzie zacznijcie doceniać dobrą pracę.
Dziunia 2017-04-25 15:57
Pracowac w takiej firmie to super sprawa. Firma BASF to światowa marka i jestem dumna , że mogę tu pracować,
.. 2017-04-25 18:44
Ćpacie czy robią wam pranie mózgu? a może chemia w tej firmie wam już zaczyna szkodzić?
Darek 2017-05-05 11:09
BASF spoko firmą, dla chętnych do pracy, smutne ale prawdziwe.
Zostaw swoją opinię o BASF Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BASF Polska