brak logo

Intel Technology Poland Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o Intel Technology Poland Sp. z o.o.

Prezes 2012-01-17 14:57:51
Jest coraz lepiej, w końcu chłopaki nauczyli się nie overcommitować zadań. Trochę to trwało i sądzę że będzie coraz lepiej. Dodatkowo płeć piękna zaczyna napływać szerokim strumieniem. Ja się niestety powoli stamtąd urywam bo już znudziły mnie tylko interesujące tematy a to już czas zarobić na emeryturę.
ttt 2015-03-11 21:27:04
jaka wypłata jest?
1
kk 2015-07-20 22:49:14
Witam,
ja powiem tak... z tej roboty jestem zadowolony w kazdym wzgledzie. Chyba nic dodac nic ujac.
1
pytaczek 2015-08-11 23:50:02
jaki rodzaj umów dają, na czas okreslony czy nieokreslony?
pracuje tam 2015-08-13 00:37:47
3-miesieczny okres probny a potem umowa na czas nieokreslony, bez zadnego walenia w ch..a.
Strk 2015-10-09 19:29:54
Do intela trafiłem z innego korpo i różnica jest kolosalna na plus. Wokół pełno ludzi od których można się uczyć, świetne godziny pracy, dobra pensja i atmosfera. Z całego piętra (50+ osób) w ciągu roku nikt nie odszedł.
1
Nikiel 2015-10-31 10:00:40
Z Intel ludzie masowo uciekają. Powodem tego jest praktykowana tu w Polsce, a niezgodna z Prawem Pracy metoda "pracy zadaniowej", a wygląda to tak, że wrzucają nam tyle zadań, że nie idzie się w ciągu 8 godzin wyrobić, a każą nam te zadania zrobić w ciągu tego samego dnia, więc konieczne jest zostanie do późna, czasami do nocy, a czegoś takiego jak nadgodziny tu nie ma. Niektórzy się śmieją, że pracują na dwa etaty za pensję jednego, a inni śmieją się z nas, że jeszcze tu pracujemy.
6
max 2015-11-21 21:26:56
Firma może i duża ale raczej nie poważna.
Amerykańskość w najgorszym wydaniu.
1
Byly 2015-11-29 17:00:43
Bullshit, dobrze o tym wiesz. Intel Gdansk to kopalnia pelna lemingow, ktore o zrobieniu kariery moga tylko snic. Cel istnienia leminga to one on one i rozmowa roczna po ktorej podyzwka jest nie widoczna, jesli wogole jest:)
6
fdhz 2015-12-27 21:05:10
Zastanawiam się czy wziąć udział w rekrutacji do Intela, bo myślę o przeprowadzce do Gdańska z dość odległego miasta. Czy ktoś się orientuje, jak wygląda praca na stanowiskach QA/Tester? Mam dwa lata doświadczenia w automatyzacji, Selenium, JMeter, SoapUI. Do tego oczywiście Java, Python, SQL, Linux itd. Jakie są stawki w takim wypadku w tym mieście i w tej firmie? Jak dużo się używa angielskiego? Rekruterka napisała do mnie maila całkowicie w tym języku, a widzę, że jest Polką - wysyłają zbiorowego maila czy Intel ma politykę taką, że nie pozwalają pracownikom mówić po Polsku?
1
thgdfg 2016-01-14 06:34:35
Widzę, że pracujesz w Intelu, możesz powiedzieć o ile mniej zarobię tam niż w dużym korpo we Wrocławiu? Ktoś pisał o 10 miesięcznie, u mnie w firmie to raczej dolna granica dla seniora, nie mówiąc o leadach, principalach albo managerach.
2
Grzes 2016-01-18 10:49:23
a czy wiecie, ze jak w danym roku zlapiecie zla ocene to intel moze wam zarobki obnizyc i to znaczaco, jak w kolejnym zlapiecie dobra to zarobki nie podskocza:) Fajnie, nie:)
8
No more intel 2016-01-18 11:21:28
rozumiem, ze jestes nic nie robiacym managerem czyt. popedzaczem ciezko pracujaych inzynierow?
6
Pracownik 2016-01-20 08:30:26
A ile jestes wart. Ocen sam.
Think twice 2016-01-20 11:18:28
Martwilbym sie o cos innego. Czesto bywa tak ze intel daje umowe na 3 miesiace, potem na 6 (bo smieszny managier chce cie jeszcze sprawdzic) a potem jak projekt juz sie konczy to nie przedluza umow pod byle pretekstem i ludzie zostaja bez pracy. Smieszni ludzie zarzadzaja ta firma w Gdansku.
7
xkfkx 2016-01-20 12:41:36
Brutto na rękę... Nie będziesz dla nich warty nawet 2k, do IT biorą tylko myślących.
6
dev 2016-02-08 11:41:53
Wiecej zarabiam w nowej firmie niz w Intelu. Nie placa tam wiecej, zwlaszcza ludziom z Trojmiasta.
2
dev 2016-02-08 11:45:09
3 msc, potem 6 msc, potem moze na stale, a jak koniuktora na rynku sie zmienia to nie przedluzaja, czasem kaza szukac sobie pracy w innych dzialach (wtedy czlowiek czuje sie jakby blagal o prace:)). Studentow trzymaja na stazach ile sie da. Polaczkowo.
4
dev 2016-02-08 12:19:20
Firma jest ok, to polska kadra kierownicza jest odpowiedzialna za atmosfere w polskim oddziale. Oczywiscie nie wszedzie, ale tam gdzie bylem nie byla ona najlepsza mowiac delikatnie. Inzynierow maja naprawde dobrych.
6
brodacz 2016-02-28 18:02:44
Niestety maja usilne parcie na wykazanie ze można tanio i dobrze, ale kosztem pracowników. A kadra kierownicza próbuje brac glowki bardziej niz GEBELSINA. Ogolnie takiego wyscigu gryzoni nie widzialem w zadnej firmie a bagaż mam pokaźny:). Jak sobie podziele nadgodziny przez pieniadze ktore tu zarabiam to w wszytskich innych firmach mialem lepiej. Oczywiscie sa piłkarzyki konsola do gier na terenie ale jest wiecznie pusta, ale jest sie czym pochwalic w ogloszeniach o prace. Polaczki z wyzszej kadry wogle nie dbaja o pracownikow. Mozliwe ze w twoim dziale jest ok wiec sprawdz u kolegow jak sytuacja wyglada
12
dev 2016-02-29 22:43:13
Pelna zgoda. Firma globalnie moim zdaniem jest ok. Gdanski oddzial to patologia w pelnym tego slowa znaczeniu. Ja w ITP juz nie pracuje, zmarnowany czas :(
7
1234 2016-03-06 21:49:16
Moze mi ktos wytlumaczyc jak w praktyce wyglada zadaniowy czas pracy w Intelu? Czy ludzie dużo siedza po godzinach czy zwykle wychodza po 8h. Czy w firmie funkcjonuje cos takiego work-life balance?
FPGA 2016-03-08 12:08:06
Odpowiedziales chyba sobie sam na pytanie:)
1
dev 2016-03-08 13:43:03
niezle sa dla przyjezdnych, dla lokalsow takie sobie :)
wciazPracujacywITP 2016-03-10 22:53:43
To zależy od zespołu do jakiego trafisz. W jednym jest 8h i worklife balance w innym się siedzi po godzinach i nic za to nie masz :-) Przy ponad 1800 pracownikach w jednej firmie (polski oddział) to cięzko jest powiedzieć, ze zawsze jest ok. Raz byłem w projekcie gdzie było super, a poźniej przeniosłem się do innego i już nie było tak fajnie ;)
7
DataCenter 2016-03-13 10:46:21
Faktem jest ze umowa po 3 miesiącach jest przedłużana na kolejny okres próbny. Celem takiego zabiegu jest jeszcze większe oddanie się pracownika w słusznej sprawie. To że odbierasz telefony w domu w godzinach nocnych, zdzwaniasz się nie meetinig po 18:00 nic nie znaczy. Przecież tryb pracy jest zadaniowy :):). co oznacza że zaplanować wyjazdu z rodzina nie można w weekend, albo zawsze bierze się ze sobą laptopa i pies albo sąsiad bawi się zamiast ciebie z dziecmi
10
DataCenter 2016-03-15 13:59:44
Hmm zobacz czy kupno sprzętu sie oplaca, bo podatki trzeba placic juz :) i z tego co się orientuje to wychodzi drozej niż w ecs
software Apps 2016-03-31 14:25:27
Wyzysk pracowników jest straszny, zarabiamy na premie menagerow sredniego szczebla, ktorzy sa w stanie zrobic wszystko aby sie wykazac u góry. Najlepsze jest to ze ci pseugo managerowie dostaja awans za to ze zarzynają pracownikow. Ale wszystko w białych rekawiczkach. A na szkoleniach pranie mozgu ze praca powyzej 12 godzin dziennie jest wyzwaniem a nie wyzyskiem. Trzeba się cieszyć z tego ze pracujesz w prestizowej firmie, ktora traktuje Cie jak zasób. A wspolpracownicy zrobia wszystko aby się wykazać... podstawianie swiń nie może Ci być obce jak chcesz tu pracować. A kim jest Team Lead w zespole, juz wyjaśniam to osoba ktora ma Cie cisnać na granicy prawa, bo menagerowie sredniego szczebla nie beda ryzykować ze ktoś pozniej Cie pozwie.
8
Zu 2016-04-04 14:43:14
Czy w Intelu na wszystkich stanowiskach wymagany jest angielski? w sensie, czy codzienna komunikacja w firmie odbywa się po angielsku czy jest to sporadyczne i zależne od stanowiska?
1
dev 2016-04-05 19:02:24
bez obaw, znajomosc tego jezyka na tych stanowiskach jest slaba :)
5
AMD 2016-04-12 20:40:48
Do pracy przychodzę o ósmej i wychodzę o ósmej, a czasmi dziesiątej. 12, 13, 14, lub nawet 15 godzin dziennie to tu standard i jest to w dobrym zwyczaju. Nadgodzin nie płacą. Oczywiście oficjalnie nikt o tym nie mówi, ale jak już zatrudnią, to maszyna wyrówna każdego do standardu pracy w gdańskim Intel. To nic, że to wbrew Regulaminowi Pracy i Państwowa Inspekcja Pracy mogła by się tu wykazać, gdyby miała w tym interes. Tak czy inaczej poleciały by same pionki z Polski, a firma umyła by ręce. Jak ktoś lubi tylko pracę i życia poza nią nie widzi, to zapraszamy. Zarobki mogły by być lepsze. Niektóre firmy w Gdańsku płacą więcej.
7
Krakowianin 2016-04-14 08:27:30
Ktore firmy w Gdansku bys polecal? Znam tylko Intel i Kainos, obie maja slaba opinie w Internecie, a inne firmy, ktore sa w Gdansku i je kojarze maja tez oddzialy w Krakowie i z kolei u nich nie bede pracowal na pewno, bo importuja tysiace ludzi ze wschodu :) Pytam szczerze, byc moze bede niedlugo mieszkal nad morzem :) Fajnie, zeby firma szukala ludzi z Java lub Pythonem :)
1
tryton 2016-04-14 20:25:48
@krakowianin chętnie rozwiejemy tę słabą opinię w internecie - zapraszamy na kainos.pl/kariera
1
Dev 2016-04-30 19:39:06
Teraz ludzi pozwalniaja to i pracy przybedzie i dzien sie wydluzy;)
3
INTELBoy 2016-05-03 13:45:54
Polityka, traktowania ludzi jak zasoby a nie ludzie. Przykre to że pracujesz po 11 godz dziennie, a pozniej jak juz jestes nie potrzebny to goodbay. Dlatego nowi pracownicy są teraz ściągani z calej polski, bo fama się szybko roznosi po 3 city
9
Dev 2016-05-04 16:51:33
A o co pytasz?
|HR 2016-07-17 18:28:21
Panie z HR nie powinny pic kawy:) a nie pisac takie bzdury
1
HR 2016-07-17 18:28:41
Panie z HR nie powinny pic kawy:) a nie pisac takie bzdury
1
th 2016-08-01 12:31:29
Czy ktoś mógłby napisać jak wygląda praca w księgowości pod względem korzystania z języka angielskiego? Czy używa się go na co dzień czy są to sytuacje sporadyczne?
anonim 2016-08-04 13:56:46
Słaba atmosfera pracy, wyścg szczurów i gonienie terminów. Praca na krótki okres czasu bo człowiek czuje się wyssany z zapalu do pracy już po roku.
12
spoko 2016-08-06 15:35:57
Duże- nieuzasadnione tempo pracy,mierni managerowie zachłyśnięci amerykańskim stylem pracy nieprzystającym do polskich realiów, chaos w systemach i procedurach, wszem i wobec używany przez kadrę zarządzającą język stanowiący neologizmy od, których uszy puchną, brak miejsca, przestrzenie wąskie i małe jak dla szczurów. Rozsądne benefity.
6
kk 2016-08-06 15:47:33
Nie, nie są.
Raf 2016-10-03 08:42:02
Prawda, że jak jest polski manager i polski zespół to będzie wyścig szczurów i beznadziejna atmosfera. U mnie los chciał, że trafiłem do obcego zespołu, mój manager był z Indii a zespół z Niemiec, Rosji, Francji... Po 1 roku pracy w polskim Intelu dostałem propozycję pracy w USA, w Oregonie. Siedzę już tutaj 2gi rok, po roku firma załatwila mi zieloną kartę a więc ja nigdy złego słowa nie powiem, ale jak pracowałem w polskim Intelu to w innych zespołach różnie się działo. Traf na "niepolaczkowego" managera a wszystko będzie dobrze.
4
devops 2016-10-09 18:48:58
i unikaj płci nie technicznej jako menadżera. Jak nie chcesz mieć wrażenia że pracujesz w kaftanowym zespole. Gdzie zostaniesz poinformowany na pierwszym spotkaniu ze jesteś tu trybikiem i własne zdanie możesz mieć po mojej zgodzie.
Intel inside 2016-10-21 20:49:32
Miałeś pecha, że trafiłeś na projekt "mission impossible" i słabego kierownika. Muszę stwierdzić, że to jest margines, a nie norma. Z drugiej strony mogłeś przejść do zespołu, który pracuje normalnie - nowe oferty pracy w gdańskim Intelu pojawiają się na bieżąco.
2
dev 2016-10-24 11:24:53
Nieprawda, dobrze o tym wiesz. Gdanski odzial to patologia kierownicza, darmowe weekendy i wieczory. No chyba, ze nadajesz z dzialu hr i twoim zadaniem jest odkrecic zla opinie na temat intela, a to wtedy prawda, twoja prawda
8
dev 2016-10-24 11:27:14
I jeszcze jedno, na drzwiach macie takie fajne haslo: intel inside, amazing outside, tak, na zewnatrz jest ciekawiej:)
8
Zostaw swoją opinię o Intel Technology Poland Sp. z o.o. - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Intel Technology Poland Sp. z o.o.