brak logo

BOMA Bogdan Nowak

Katowice

Opinie o BOMA Bogdan Nowak

Malwina 2015-03-14 15:56:29
Nas prawda nie boli, tylko to ze takie gnojki jak ty Krzychu sie wypowiadaja. My jestesmy dumni z firmy w ktorej pracujemy i ktora tworzymy.
tiger 2015-03-15 13:10:23
Od kiedy zrobiono czystkę na magazynie pracuje się o wiele lepiej. Ekipa całkiem fajna. Zarobki mogłyby być większe.
pracownik 2015-03-15 20:21:19
Potwierdzam. Nierobów już na magazynie nie ma. I jakoś spokojniej się pracuje.
ex pracownik 2015-03-15 21:09:05
Praca w sezonie - w tygodniu i soboty do oporu ! Potem wyczerpanego wyrobnika na bruk. Do tego umowy śmieciowe.

NIE POLECAM ! Toksyczne miejsce ...
pracownik 2015-03-15 22:25:37
Nierobów na bruk. Najlepsi zostają.
POLECAM ! Została super ekipa.
Franciszek 2015-03-16 19:16:06
Napisz coś więcej o sobie. W jakiej branży jesteś fachowcem, jakie masz doświadczenie i jakie są Twoje oczekiwania.
Najemnik 2015-03-22 18:07:00
A o której czystce mowa? Za mojej(2 letniej kadencji)było ich kilka; wykrywacz kłamstw, itp. i dzięki temu wydajność, morale drastycznie spadły. Czyżby pozbyto się kolegów B. ze studiów, rodzinki i znajomych szefowej? ;)
1
Najemnik 2015-03-22 18:17:45
Przypuszczam, że podobnie było na magazynie.
tiger 2015-03-22 22:02:33
Wypuszczasz, czy jesteś z zewnątrz, nie wiesz że opony ginęły a już nie giną.
Co by nie powiedzieć wykrywacz zadziałał. Teraz lepiej się pracuje jeśli nikt nikogo nie podejrzewa. Bez paru " starych " jest o wiele lepsza atmosfera.
Franek 2015-03-22 22:48:16
Złodziejom ręce łamać a nie z roboty zwalniać.
Były pracownik 2015-05-26 13:33:28
słaba firma, umowy śmieciowe, na hurcie ludzie fałszywi, trzeba się pilnować
2
pracownik hurtu 2015-05-29 16:52:03
Jaki pracownik taka umowa. Musiałeś być cieniutki skoro nie miałeś stałej umowy.
Zresztą Twój wpis mówi wszystko o Tobie, wiele nie masz do powiedzenia po odejściu. Cóż pozostała Ci tylko frustracja, że się nie sprawdziłeś, bo warunki
przyjęcia na okres próbny chyba znałeś.
2
aaa 2015-06-10 14:34:43
To prawda na hurcie ludzie są fałszywi też tam kiedyś pracowałem
2
bbb 2015-06-18 08:18:54
Bzdura ja tu pracuję i nie jestem fałszywy.Ludzie wokół mnie to fajna ekipa.
Pozdrawiam wszystkich z Bomy.
3
ccc 2015-06-18 11:06:10
Nierobom mówimy stanowcze - NIE!
1
riko 2015-06-27 21:40:15
Nabór robią. Byłem na rozmowie, ale się nie załapałem.
były magazynier 2015-06-29 11:04:57
Witam. Na wstępie od razu powiem że faktem jest że wypłata jest na czas i tu nie ma sie co kłócić. Ale schody zaczynają sie co do przepracowanych godzin!!! Masakra nie ogarnięta firma strasznie, z zewnątrz firma fajna ale w środku?? Ludzie walą takie nadgodziny że głowa boli, a jak przychodzi do wypłaty to dają ci podstawę a nadgodziny możesz sobie wybrać poza sezonem czyli w zimie. Wiadomo są karierowicze w tej firmie nie będe mówił po nazwiskach bo każdy kto tam pracuje wie o kogo chodzi, no chyba że te osoby sie zmieniły w co wątpie!! gość pracuje tam pare lat i wysługuje sie pracownikami bo udało mu sie coś osiągnąć w tej firmie tak zwanym podlizywaniem się, a drugi po znajomości. Ma podstawowe wykształcenie a robi z siebie boga. Stres bardzo duży, praca ciężka i męcząca jak na kase którą ci dają ;/ rotacja jest duża bo nikt nie wytrzymuje, i nie nastawiajcie sie że możecie sie umówić z kimś po pracy bo raczej nie będziecie wiedzieć o której skończycie bo po 8h to sie tam nie pracuje!!
Magazynier 2015-06-30 08:18:27
Moze i mam wyksztalcenie podstawowe ale wiem co to jest rownowazny system pracy.
driver 2015-07-01 19:35:19
Mam pytanie,czy robicie doważanie na samochodzie?
mechanik 2015-07-04 22:23:37
Robimy i zapraszamy.
gość 2015-07-07 23:02:16
Szkoda czasu na czytanie tych bzdur.
chesio 2015-09-21 15:23:45
heh panie F to już tam nie pracujesz (tak wnioskuje po twoim nicku )

co do fałszywych ludzi z hurtu to bym się zastanowił bo nie ocenia się całej grupy na 100%

i ktoś tam piszę że pozostają tylko najlepsi tylko kolega zapomniał dodać że Ci najlepsi sami się pozwalniali także nie wypisujcie głupot miejskie choć trochę godności i odwagi to o czym piszecie a nie udajecie że jest miozdio
(jedynie z czym się z godzę że dla obiboków nie ma tam miejsca )

chesio 2015-09-21 15:48:10
sorki Franuś cofam pytanie źle przeczytałem
chesio 2015-09-25 11:06:43
wiem że ogłaszali się na portalu gratka i w biurze pracy
co do warunków to zależy na jakie stanowisko
co do atmosfery trzeba się przekonać samemu podkreślam to zależy na jakie stanowisko
Pl 2015-10-21 13:55:56
Witajcie jestem z Rudy Śląskiej może mi ktoś napisać jaki jest najbliższy przystanek by tam dojechać ? chciałbym aplikowac ale nie wiem czy do jade pracy się nie boję pozdrawiam .
Pl 2015-10-27 20:08:49
Dzięki Łuki , niestety tam gdzie są przyjęcia to zawsze daleko ode mnie ;/ chodzi mi tylko jaka to część Katowic jest to będe wiedział nie więcej na czym stoję ; p
klient 2015-11-15 11:41:48
Z tego co widzę to jeden tam awansował i jest teraz moim przedstawicielem. Wcześniej jeździł do mnie jako kierowca z towarem, teraz jeździ jako przedstawiciel handlowy. Fajny, miły i kulturalny chłopak, a do tego słowny. Także chyba się da awansować, bo z tego co mi opowiadał jest zadowolny i nikt go nie rzucił na głęboką wodę. Miał wsparcie i szkolenia.
klient 2015-11-15 11:42:10
Z tego co widzę to jeden tam awansował i jest teraz moim przedstawicielem. Wcześniej jeździł do mnie jako kierowca z towarem, teraz jeździ jako przedstawiciel handlowy. Fajny, miły i kulturalny chłopak, a do tego słowny. Także chyba się da awansować, bo z tego co mi opowiadał jest zadowolny i nikt go nie rzucił na głęboką wodę. Miał wsparcie i szkolenia.
Wyderka 2016-01-01 08:05:10
Najlepsi pracownicy i co mądrzejsi pracownicy odchodzą sami z tej firmy, nieroby są zwalniane. Szef ma na wszystko oko, ale już nie jest w stanie sam nad tym zapanować i o wielu rzeczach nie wie co się dzieje mimo wszelkiego monitoringu i nagrywania rozmów. Często jego decyzje są spowodowane wyrwaniem z kontekstu pewnych sytuacji, nie zawsze sprawiedliwie ocenianych. Kasa naprawdę niewielka na ilość pracy i stres jaki się z tym wiąże, ale zawsze na czas. Za soboty są dni wolne i za nadgodziny też (może oprócz magazynu). Ogólna nerwówka. Niestety jeden z dyrektorów chwycił by się pracy, bo nie robi nic i na niczym się nie zna, wprowadza chaos, drugi tak na dobrą sprawę wszystko trzyma w ryzach jeśli chodzi o dostawców. Właściciel ma "łeb na karku", ale już go to chyba przerasta. Szkolenia od czasu do czasu są i wyjazdowe (do tych trzeba lojalki podpisywać), i wewnętrzne. Umowy w zależności od stanowiska są różne, ale nie nazwałbym ich śmieciowymi - są adekwatne do stanowiska i zapotrzebowania w danym momencie (z uwagi na sezon).
Jak widzę wypowiedzi typu "gdzie się firma znajduje, w której części Katowic, bo nie wiem jak z dojazdem" to od razu Ci mówię - miejsca tam nie zagrzejesz - tam trzeba myśleć, a jakbyś pomyślał i wbił w interneta kilka danych firmy to Ci się i strona otworzy z adresem, mapy Googla i inne, więc jeśli sobie nie radzisz z tak prozaicznymi przypadkami to nie szukaj pracy w tej firmie - może Cię jako górnika to podupadających kopalń przyjmą - tam nie trzeba za dużo myśleć. Ogólnie pracownicy są OK, ale w każdym stadzie kilka czarnych owiec się znajdzie, są pracownicy, którzy wyżej sr_ją niż mogą, np. kierownik hurtu oraz przyszły kierownik detalu (nie piszę tego z zawiści). Osobiście szukam czegoś lepszego, lepiej płatnego i mniej stresującego, jak znajdę, to co do odejścia zastanawiać się nie będę. W końcu trzeba czasem zaryzykować.
Ogólnie firmę można polecić, ale ze świadomością, że wiele nie wymagasz, a wiele dajesz. Wiele też można nabyć wiedzy o ile ktoś nie jest na nią odporny.
1
trutulek 2016-01-04 12:56:05
Witam a jakie są przedzialy zarobkowe?
1
Ludwik 2016-01-06 13:43:04
Jestem z Katowic i za mniej jak dychę to bym się z domu nie ruszył.
kasia 2016-01-15 15:52:46
Witam, no to chłopcy ja wam powiem jak jest w tej firmie.. nie bede sie rozpisywala bo nie ma sensu kilka prawdziwych faktów:
1. za nadgodziny nie płacą (oddaja w wolnym)
2. za soboty nie placa (oddaja w wolnym)
3. w sezonie jazda od 8 do 19-20 po 30-40 punktów
4. w sezonie w soboty "musisz" przyjsc i to przewaznie robi sie po 5-6 sobot.
5. na umowie wypisza ci stała kwote a tak naprawde twoja wyplata jest uzalezniona od premi. czyli ile rozwiozles i jak dlugo jezdziles.
6. jak za wczesnie skonczysz to musisz sie kryc po stacjach benzynowych bo kierownik i szef zaraz sie doczepia.
7. o zalatwieniu wlasnych spraw tzn pojscie do dentysty czy do urzedu ZAPOMNIJCIE.
8. Pojdziecie na L4 zapomnijcie o premi czyli wyplaty jakies 1500zl dostaniecie jak nie mniej.
( usunięte przez administratora )
10. Jesli cie okradna lub napadna rowniez ty odpowiadasz za pieniadze.
3
basia 2016-01-15 21:24:53
Ty Kasia ale jeśli masz wolne za nadgodziny i soboty to dlaczego wtedy nie idziesz do dentysty czy urzędu? no i nie pisz głupot o kryciu się po stacjach bo jeszcze dyrekcja w to uwierzy, przecież w autach są gps-y i ciągle nas obserwują,
oczywiście dla naszego bezpieczeństwa. HA,HA...
pikus 2016-01-16 09:21:05
Kasia wal z tym do PIP-u jak możesz pracować 5-6 sobót w miesiącu skoro są przeważnie 4, no a żeby Ci nie płacili premii za L-4 to już jest skandal!!!
madzia 2016-01-19 20:42:14
Będąc na L-4 zawsze tracisz bo dostajesz tylko 80% średniej z 12-stu miesięcy, no chyba że miałeś wypadek w pracy wtedy masz 100%.
magazynier 2016-01-21 20:47:30
Przyjmują nadal magazynierów?
wik 2016-01-25 12:27:40
Musisz zapytać na miejscu,szczególnie jeśli masz uprawnienia na wózki.Przed sezonem zawsze przyjmują dodatkowych magazynierów.
**** 2016-06-07 09:47:45
" Przepraszam wlasciciela firmy BOMA Bogdana Nowaka za nieprawdziwe, krzywdzace go i obrazliwe stwierdzenia zawarte we wpisie umieszczonym przeze mnie w dziale " Opinie o BOMA Bogdan Nowak" w dniu 2 maja 2014 roku o godzinie 13:03:43 pod nickiem Gall Anonim. Kamil Czarnecki".
7
rozczarowany 2016-09-16 12:52:14
może i wypłacą Ci kasę na czas, ale jaką kasę, śmiech na sali,nie adekwatna do wykonanej pracy, wręcz jałmużna;
jesteś zatrudniony na jednym stanowisku, a wykonujesz pracę wszystkich innych;
nie płatne soboty, praca czasami na akord, charytatywnie, bo możesz łaskawie sobie wziąć dzień wolny;
kamer to chyba jeszcze tylko w kiblach nie ma, chociaż nie wiem jak jest teraz;
za każdą pierdołę, mogą Ci uciąć premię, lub dostaniesz naganę, może teraz jest tak, że za podrapanie się po nosie dostaniesz karę pieniężną ;/
całe szczęście, że już tam nie pracuję, bo obecnie w mojej korporacji lepiej traktują pracownika, niż w Bomie;
lepiej płacą, nie oglądają mnie przez kamery czy pracuje, czy nie, nie dostaję kar pieniężnych za podrapanie się po nosie;
może i jestem kolejnym korposzczurem, ale przynajmniej z perspektywami na rozwój, czego próżno było szukać wcześniej;
jak ktoś wyżej napisał, kto mądrzejszy i robotny, to stamtąd odchodzi;
ze swojego doświadczenia powiem tyle, że w ogóle nie polecam tego pracodawcy !
2
Robi 2016-09-16 22:45:22
Szukam pracy magazyniera, mam uprawnienia na wózki, mogę pracować w soboty. Czy poszukują jeszcze magazynierów?
Mądra i robotna 2016-09-21 14:29:25
ale pierdoły piszesz, nawet nie chce się tego komentować !
1
rozczarowany 2016-10-08 15:22:41
Widocznie jesteś jednym z lizusów szefa. To dobrze, bo za niedługo będzie wspólnie przekładać opony i naprawiać auta. Rozmawiałem kilka dni temu z chłopakami z serwisu, kilku już się zwolniło, bo tak są docenieni, a to wcale żadne nieroby, a wręcz przeciwnie, odchodzą Ci najlepsi. Piszesz bzdury tylko dlatego, że jesteście przed sezonem i ludzi szukacie. Dostaną głodową stawkę na zleceniu, po sezonie do widzenia, czyli norma. Więc nie wyjeżdżaj z tekstami, że głupoty piszę. Najpierw trzeba się zorientować, co się dzieję pod własnym nosem.
1
Osoba 2016-10-08 17:29:31
Najlepsi i pracowici zawsze sobie poradzą i przetrwają. Umieją się dostosować, a potem tylko zbierają wysokie plony. Ci co tu narzekają mają chyba problem głównie z sobą i szukają pociechy wśród nawzajem nieznanych sobie osób kryjących się pod różnymi nickami. Najwyraźniej nie mają się komu wyżalić z swej żałosnej egzystencji. Życie to nieustanna walka o przetrwanie. Ci co narzekają niech pociechy szukają w PiS-ie :)
1
XYZ 2016-10-10 21:58:12
To takie normalne w naszym kraju, narzekać a najlepiej w sposób bezimienny kogoś obrażać. Oczywiście
jeśli ktoś odezwie się w sposób pozytywny to jest lizusem lub karierowiczem no bo przecież wolno tylko narzekać. Czy wziąłeś pod uwagę, że w tej tak znienawidzonej przez ciebie Firmie pracuje od kilkudziesięciu
lat ok. 100 osób. Mamy rodziny i żyjemy wcale nie na najniższym poziomie. Może zabrakło Ci wytrwałości aby dojść do wielokrotności Twoich początkowych zarobków, a może po prostu byłeś za słaby i Cię wywalili. Gdybyś był inteligentniejszy to wiedziałbyś, że biznes oponiarski jest sezonowy i na całym świecie korzysta się w nim z pracowników sezonowych. Ci wyróżniający się zostają i gwarantuję Ci że nie pracują za najniższą krajową, ale Ty niestety przez to sito chyba nie przebrnąłeś i chyba słusznie.
1
pracownik 2016-10-11 16:19:55
Tak, jest oferta pracy dla magazynierów i pomocników mechanika.
NaprawdeKrótkiJacek 2016-10-12 15:33:53
Wiemy. Teraz sezon oponiarski. Nie bedzie czasu na rekrutacje i szkolenia. Jestes naprawde dobry? Podrzuc CV do kogos z kierownictwa. Bankowo sie odezwa. Cenia tu Ludzi madrych, pracowitych, wyksztalcenie tez nie bez znaczenia. O terminowosci wyplat bylo tyle razy w tym watku ze zal sie powtarzac. Firma na rynku oponiarskim znana. Doswiadczenie zawsze jest cenne.
ktoś tam 2016-10-17 20:32:30
Ostrzegam - nie dajcie się 'wkręcać' w umowę zlecenie w tej firmie, jeżeli już chcecie tam pracować to dobrze radzę -tylko i wyłącznie UMOWA O PRACĘ.
1
iwi 2016-10-17 20:34:07
no dobra w takim razie na jakich stanowiskach w tej firmie jest oferowana umowa o pracę i ewentualnie jak ją zdobyć konkretnie? z tego co piszesz wnioskuję że się jednak da
gall anonim 2016-11-17 21:18:30
hahahahhahaha tylko ze to ja pisałem a nie kamil boma dalej tylko bzdury wypisuje
dobrze poinformowany 2016-11-21 22:05:52
z tego co wiem to Kamila policja wyłowiła, chyba miał nawet w sądzie sprawę o zniesławienie.
Zostaw swoją opinię o BOMA Bogdan Nowak - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BOMA Bogdan Nowak